Neloishyppyjen tulevaisuus naisten luistelussa

4Tja4S

Venäjältä (yllätys, yllätys, taas kerran) on ilmaantunut mielenkiintoisia junioreita. Pari viime päivien videota kertoo 13-vuotiaiden Eteri Tutberidzen valmentamien juniorien tekevän onnistuneesti neloishyppyjä!

Anna Scherbakova 4T 3T
https://www.youtube.com/watch?v=JHqKj5cu98U

Aleksandra Trusova 4S 3T
https://www.youtube.com/watch?v=P1_3deALiPU

Miki Ando lienee ainoa, joka on tehnyt neloishypyn kilpailussa. Jevgenia Medvedeva on tehnyt 4S harjoituksissa valjaissa.

Mitä mieltä olette, onko tuo tulevaisuuden maailman kärjen vaatimustaso? Eli tekevätkö maailman parhaat neloishypyn tai pari? Vai kielletäänkö koko neloishyppyjen tekeminen kilpailuissa, mistä on myös kuullut puhuttavan?

18

2583

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4Tja4S
    • 4T3T3Lo

      Scherbakovan 4Т-3Т-3Lo. Aivan mahtava 4T, sekä koko combo tietysti.
      https://www.youtube.com/watch?v=ZPZOWLmZ73U

      Eterin tiimin koreografi on sanonut, että sekä Scherbakova että Trusova tulevat todennäköisesti tekemään yhden neloishypyn ensi kauden vapaaohjelmassaan. Samalla koreografi oli kertonut että Scherbakova harjoittelee jopa 4Lz:ia. Trusova puolestaan harjoittelee kahden neloishypyn lisäksi 3A:ta.

    • JSparrow

      Eiköhän nämä ole osa lajin tulevaisuutta, valitettavasti Suomessa ei riitä vaan osaaminen ja jos haluaa pyrkiä maailman huipulle niin pitää lähteä ulkomaiseen valmennukseen hakemaan hyppyosaamista.

      • JunioreitaVenäjälle

        Nykyään parhaillekin suomalaisille jo 3T 3T on haaste. Saati jokin vaikeampi yhdistelmä tai tuollaiset neloishypyt.

        Nyt pitäisi lähettää lupaavia junioreita Venäjälle, Tutberidzen tai jonkun muun huippuvalmentajan valmennukseen. Sitten Suomellakin voisi olla 5 vuoden päästä luistelija maailman huipulla.


      • Tunkuaon
        JunioreitaVenäjälle kirjoitti:

        Nykyään parhaillekin suomalaisille jo 3T 3T on haaste. Saati jokin vaikeampi yhdistelmä tai tuollaiset neloishypyt.

        Nyt pitäisi lähettää lupaavia junioreita Venäjälle, Tutberidzen tai jonkun muun huippuvalmentajan valmennukseen. Sitten Suomellakin voisi olla 5 vuoden päästä luistelija maailman huipulla.

        Tuo olisi varmasti hyvä, jos sinne voisi helposti vaan luistelijoita lähettää. Taitaa olla omastakin takaa niin paljon valmennusta haluavia, ettei pienen naapurivaltion tyttöjä kaivata.
        Riittävällä rahalla varmasti onnistuisi, jos varallisuutta ja halua jollakin olisi.


      • Valkkuhoitaa

        Parempi tuoda valmiita venäläistyttöjä Suomea edustamaan, sieltä riittää meillekin ja menestystä tulee nopeamminn. Lähetetään maajoukkueen päävalmentaja natiivina rekrytoimaan.


      • Eikiitosvenäjänmallille

        Onhan niitä venäläisiä (tai ainakin puoliksi) jo paljon Suomessa ja maajoukkueessa ja lisää tulee koko ajan. Ongelma on, että täällä nekin joutuvat käymään koulua. Ja syömään. Ja harjoittelemaan jääkiekolta ylijäävällä ajalla.


    • 4S_ja_4T

      Aika hurja on taso nykyään junioreissa, kun paras tekee samassa vapaaohjelmassa sekä 4S:n että 4T:n, ja vieläpä niin että saa molemmista plussaa laadun osalta. Harmi, että Scherbakova oli loukkaantumisen takia sivussa suurimman osan kaudesta. Junioreiden MM-kisoissa olisi nähty aivan hurja kilpailu jos kisassa olisi ollut toinenkin juniori, joka olisi hypännyt vähintään yhden neloishypyn vapaaohjelmassaan. No, ehkä tällainen kilpailu nähdään ensi kaudella vähintään kaksi kertaa, ensin JGP Finaalissa ja sitten junioreiden MM-kisoissa. Tähän vielä ainakin venäjän mestaruuskisat ja Venäjän junioreiden mestaruuskisat päälle.

      Trusovan FS junioreiden MM-kisoista.
      https://www.youtube.com/watch?v=I4DRB8lUEOQ

      Pelkästään tätä videota on muuten katsottu melkein puoli miljoonaa kertaa vain parin päivän aikana.

    • Kärppä_

      Pikkuisen huolestuttaa koko lajin tulevaisuus. Ei se ihme jos loukkaantumiset lisääntyy. Saa nähdä mitä tuleman pitää, kohta ei tartte muuta tehdä kun hyppyjä niillähän ne pisteet kerätään.

      • Djdjfjrjffjj

        Samaa mieltä että vähän huolestuttaa noiden tyttöjen puolesta. Onhan ne neloishypyt tietysti näyttäviä, mutta tämäkin tyttö on vasta 13v. Siinäkin mielessä että kun Venäjältä on viimevuosina näitä tyttöjä tullut, mutta sitten kauden tai kahden jälkeen katoavat kun hyppytekniikka menee murrosiän takia ihan sekaisin.


      • Taso_ei_enää_riitä

        Ei ne mihinkään katoa vaan kun eivät enää ole maailman kolmen tai neljään parhaan joukossa, niin eivät enää selviä Venäjän arvokisojen joukkueeseen. Esimerkiksi tämän vuoden GP-finaalissa Zagitova oli ykkönen ja Sotskova kakkonen. Jos Medvedeva olisi ollut mukana, niin Venäjä olisi ottanut kolmoisvoiton. Jos verrataan Venäjän tasoa esimerkiksi vaikka Kanadan tasoon, niin Kanadan kolmas edustaja Olympialaisissa ja MM-kisoissa, Larkyn Austman (ennätys surkuhupaisat 136 pistettä), ei selviäisi edes Venäjän noviisien mestaruuskisoihin ja parhaat venäläiset juniorit luistelevat tuon 136 pinnaa pelkästään vapaaohjelmassaan.

        Kun taso Venäjällä on paljon kovempi kuin muulla maailmassa yhteenssä, niin ei siinä jää mahdollisuuksia Radionovalle, Tuktamyshevalle tai muille. Jos et ole kolmen tai neljän parhaan luistelijan joukossa maailmassa, paikkaa arvokisoihin ei tule. Sotskova voi hyvin selvitä vielä ensi vuoden MM-kisoihin, mutta kyllä sen jälkeen on kovat paikat koska Trusova, Scherbakova ja Kostornaia tulevat seniori-ikäisiksi. Zagitova pitänee puolensa vielä pari vuotta, mutta selvää on, että hänetkin tullaan syrjäyttämään muutaman vuoden kuluttua. Näin se vain menee, koska Zagitova ei enää siinä vaiheessa ole maailman kolmen parhaan joukossa ja nämä kolme maailman parasta ovat kaikki venäläisiä.


      • EterinJoukkue

        "Kun taso Venäjällä on paljon kovempi kuin muulla maailmassa yhteenssä, niin ei siinä jää mahdollisuuksia Radionovalle, Tuktamyshevalle tai muille."

        Juuri näin. Esimerkiksi mainitut Radionova ja Tuktamysheva nakuttivat tämän talven kilpailuissaan tasaisesti noin 180-200 pistettä. (Okei, Tuktamyshevan taso on nyt vähän alempana kuin hänen voittaessaan maailmanmestaruuden.) Lähes missä vain maassa tällaiset pisteet riittävät edustuspaikkoihin arvokisoissa. Venäjällä arvokisoihin vaadittava taso alkaa kuitenkin olla jo luokkaa 220 pistettä.

        Stanislava Konstantinovalla on käynyt MM-paikan kanssa tuuri, kun Medvedeva jäi pois kisoista, eikä 225 pistettä juniorien MM:ssa luistellutta Trusovaa voi vielä ikänsä takia kisoihin lähettää.

        Kahden seuraavan vuoden aikana on mielenkiintoista nähdä, kuka tai ketkä vähän vanhemmista venäläisistä pudotetaan GP-tasolta nuorten tieltä.


    • Ennätyspisteistä

      Joo, Tuktamyshevan taso on pudonnut ja hänellä ei enää ole 3A:ta, mutta todella tiukassa olisi ollut Tuktamyshevan paikka olympialaissa, vaikka hän olisi ollut MM-kulta kauden tasollaan. Tuktamysheva on parhaimmillaan luistellut reilut 210 pinnaa kun Sotskova luisteli GP-finaalissa päälle 216 pinnaa. Tuktamysheva olisi tarvinnut todella vakaan 3A:n, tarkoittaen yhtä onnistunutta 3A:ta lyhyessä ja vähintään yhtä onnistunutta 3:ta vapaassa, päästäkseen olympialaisiin. Myöskään Radionova ei olisi ohittanut Sotskovaa, vaikka olisi luistellut ennätystasollaan, Radionovan ennätyshän on 211 pinnaa. Tähän kun lisätään tällä kaudella GP:ssä päälle 210 pinnaa luistellut Tsurskaya sekä sivussa oleva Pogorilaya (parhaimmillaan 216 pinnaa), niin Venäjän tason laajuus alkaa jo hahmottua.

      Katselin hiukan tilastoja ennätysten osalta ja tässä hiukan yhteenvetoa.
      - Kaksi parasta ovat luonnollisesti Medvedeva ja Zagitova
      - 4 Parasta kuudesta parhaasta on venäläisiä.
      - 11 Parasta 22 parhaasta on venäläisiä. Eli siis puolet näinkin suuresta (22 luistelijaa) ryhmästä.
      - 4 Venäläistä on luistellut päälle 224 pinnaa
      - 11 Venäläistä on luistellut päälle 207 pinnaa

      Junioreiden ennätyslistoja katselemalla tilanne käy vielä helpommin selville. Listassa on siis katsottu pelkään junioreiden kisoissa tehtyjä ISU:n hyväksymiä tuloksia.
      - Kolme parasta ovat kaikki venäläisiä - Trusova, Zagitova ja Kostornaia.
      - Viisi parasta kuudesta parhaasta on venäläisiä
      - 16 parasta 21 parhaasta on venäläisiä. 21 parhaan joukossa ei ole muita kuin 16 venäläistä ja 5 japanilaista.
      - Kolme venäläistä junioria on luistellut päälle 207 pinnaa
      - 11 Venäläistä junioria on luistellut päälle 191 pinnaa

      • GPpaikat2019

        GP-kisoissa yhden maan kilpailupaikkojen määrä on muistaakseni rajoitettu kahdeksaantoista (eli kolme paikkaa jokaisessa kilpailussa), mikä tarkoittaa, että enintään yhdeksän luistelijaa voi osallistua kahteen kisaan.

        Jos hypätään ensin talven yli olettaen juniorit riittävän vanhoiksi, niin saadaan tämän kauden parhaiden tulosten perusteella kiintoisa kilpailu paikoista.

        Venäjän parhaat 2017-2018
        1 Alina Zagitova 239.57
        2 Jevgenia Medvedeva 238.26
        3 Aleksandra Trusova 225.52
        4 Maria Sotskova 216.28 (Venäjän mest. kisoissa 221.76, mutta ei lasketa tähän)
        5 Polina Tsurskaja 210.19
        6 Alena Kostornaia 207.39 (216.57)
        7 Elena Radionova 206.52
        8 Stanislava Konstantinova 199.68 (211.28)
        9 Anastasia Tarakanova 199.64
        10 Elizaveta Tuktamysheva 196.68 (202.06)

        Lisäksi Anastasia Gubanova 206.60 Venäjän mestaruuskisoissa. Ja tällä kaudella molemmat Annat (Pogorilaya ja Scherbakova) käytännössä sivussa.

        Vuoden 2019 GP-paikat voisivat siis mennä esimerkiksi
        Zagitova - Medvedeva - Trusova - Sotskova - Tsurskaja -
        Kostornaia - Konstantinova - Pogorilaya - Scherbakova

        Tällöin sekä Radionova että Tuktamysheva ulkona sarjasta.

        Tietysti juniorit kehittyvät vuoden aikana, ja toisaalta joku senioreista saattaa lopettaa.


      • GP_valinnoista

        Joo, 9 luistelijaa on maksimi, mutta tämä tosiaan edellyttää, että kaikkien GP-kisojen organisaatiot kutsuvat kolme venäläistä luistelijaa kisaansa, mitä ne eivät suinkaan välttämättä tee, koska he eivät ole siihen velvoitettuja. 6 suurinta venäläistä tähteä varmastikin saa aina kaksi kisaa, mutta siitä alaspäin kahden kutsun saamisesta ei ole takeita. Valintoihin ja valitsematta jättämisiin voi toisinaan liittyä politiikkaakin, mutta siihen liittyy myös ihan omien luistelijoiden suosimista. Esimerkiksi Japanilaiset eivät luonnollisesti haluaisi kolmea kovaa venäläistä heidän kisaan, koska tämä oleellisesti hankaloittaisi heidän tähtien pääsyä GP-Finaaliin.

        Lisääkin potentiaalisia GP-paikan tavoittelijoita muuten löytyy.
        - Panenkova luisteli JGP:ssä tällä kaudella 196 pinnaa. Saattaa siirtyä senioreihin ensi kaudeksi. On Eterin tallista. On tunnettu siitä, että aloitti buumin, jossa 2A:ta lukuunottamatta kaikki hypyt, mukaanlukien 3 3 yhdistelmät, hypätään molemmat kädet ylhäällä.
        - Samodurova luisteli JGP:ssä 192 pinnaa. Tulee myöskin seniori-ikäiseksi.
        - Sakhanovich oli muutamia vuosia sitten Medvedevan tasolla juniorina, mutta toistaiseksi senioriura ei ole lähtenyt kunnolla käyntiin, minkä takia ehti jo melkein lopettaakin. Viime kaudet ovat olleet hankalia mutta ei Serafimaa vielä voi täysin unohtaa.
        - Viktoria Vasilieva ei päässyt vielä tällä kaudella JGP-kisoihin osoittamaan tasoaan, mutta luistelija on täysin 190 pinnan tasoa. Oli Venäjän junioreiden mestaruuskisoissa kuudes.
        - Gulyakova luisteli JGP:ssä päälle 180 pinnaa ja on mielenkiintoinen luistelija sen ansioista, että on tehnyt onnistuneita 3A-hyppyjä harjoituksissa. Alkukaudesta oli kuitenkin jotakin vammaa, eikä 3A:ta koskaan sisällytetty ohjelmaan. On myös aika tunnettu siitä, että alkoi jo aikaisessa vaiheessa hyppäämään 3 3 yhdistelmiä Panenkovan tapaan molemmat kädet ylhäällä.


    • Kostornaia_3A
    • jäätanssija

      saatan olla huono sanomaan koska luin vain alkuperäisen enkä vastauksia mutta EI 13 vuotias neloishyppyjen tekijä tulle olemaan viiden vuoden päästä loukkaantunut ja lopettanut varsinkin venäläisen tyylin huomioidessa

    • 4Lz

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6599
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4253
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2670
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2050
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1578
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1074
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe