Ovatko ajatukset energiaa?

ajatus_tämäkin

Ovatko ajatukset joita ihmisaivot tuottavat vain energiaa? Kun ihminen ajattelee, kuluuko siinä vain potentiaalienergiaa?

Jos ajatukset ovat sähkömagneettista energiaa, aivojen toimintarakenne on varsin selviö. Vasen aivopuolisko, johon järki liittyy, tuottaa sähkökentän ja oikea aivopuolisko, johon tunne liittyy, tuottaa magneettikentän - ja näiden kenttien vuorovaikutuksena syntyy ajatus - joka on itsessään yhdysvaikutus eli ajatus tulee vain ajatuspareina, joista toinen liittyy järkeen ja toinen tunteeseen - totta vai tarua?

Jos ajatus on vain energiaa - ja energiahan on vain ainetta - ihminenkin on vain ainetta.

Onko ajatus energiaa?

21

363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SetekioikeinSetekiväärin
    • kysy.fi

      Se on selvä asia, että ilman energiaa ei synny ensimmäistäkään ajatusta.

      • Ehto-ei-ole-identiteetti

        Niin voi hyvinkin olla, mutta jos on, se ei ole minkäänlainen osoitus numeerisesta identiteetistä. On myös selvää, että ilman työtä ei synny ensimmäistäkään autoa, mutta auto ei ole työtä.


      • hohhoijaataas
        Ehto-ei-ole-identiteetti kirjoitti:

        Niin voi hyvinkin olla, mutta jos on, se ei ole minkäänlainen osoitus numeerisesta identiteetistä. On myös selvää, että ilman työtä ei synny ensimmäistäkään autoa, mutta auto ei ole työtä.

        Tällaisten asioiden kanssa on moni filosofi seonnut. Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku.


      • Selvitysmies
        hohhoijaataas kirjoitti:

        Tällaisten asioiden kanssa on moni filosofi seonnut. Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku.

        Mitä tosiasioita tarkoitat?


      • chubacabra

        että kalja on nyt tarjouksessa. hinta on tosin keksitty.


    • malli1942

      Käsittääkseni ajatukset ovat järjestäytynyttä energiaa. Sähköiset pussit kulkevat hermosoluista toiseen. Periaatteessa pussit voivat muodostaa äärettömän määrän eri kombinaatioita ja samalla äärettömän määrän erilaisia sähkö- ja magneettikenttiä.
      Mutta perimä, kasvatus ja aistit valikoivat kombinaatioiden tekemistä saaden ne kuvaamaan ympäristöä ja elävän olion sisäistä tilaa. Sisäisen tilan aistimuksien aktiivinen kombinointi lienee sama kuin tajunta.
      Elävälle oliolle mielekkäitten pulssien valinta äärettömästä pulssijoukosta tuottaa paljon työtä. Vähän samaan tapaan kuin harvinaisten mineraalien etsiminen luonnosta. Vain harvat pulssikombinaatiot ovat mielekkäitä elävälle oliolle. Korttipakan sekoittaminen on spontaania, mutta järjestäminen vaatii energiaa.

    • "Jos ajatus on vain energiaa - ja energiahan on vain ainetta - ihminenkin on vain ainetta."

      Eikö ennemminkin pitäisi sanoa, että aine on vain energiaa ja ihminenkin on vain energiaa?

    • "Ovatko ajatukset energiaa? "

      Et kai vain kysy ovatko ajatukset laajenevaa energiaa?

      • NäinSe.On

        Ajatukset koostuvat alati laajenevista pimpelipom-hiukkasista.


    • kökkötraktorix

      Tottakai ajatukset tarvitsevat energiaa. Ihmisen keho tarvitsee suoloja, vettä ja sokeria, jotta energiaa saadaan aivotyön pyörittämiseen. Itse ajatuskin voi muuttua energiaksi, jos se toteutetaan. Esimerkiksi keksit kylmäfuusion kvanttitasolla, niin johan on rajattomasti energiaa.
      Joku neropatti on väittänyt, että koko universumi on simulaatio kvanttitietokoneen keskusmuistissa. Linnunradan käsikirjassa on hauskasti käsitelty aika-avaruusjatkumoa.
      Oliko se Ford Prefect, joka järkeili kaiken, anyway, tarvitsemme rajattomasti energiaa, jotta voimme levittäytyä muille planeetoilĺe niiden alkuperäisten asukkaiden kiusaksi.
      Eniten harmittaa, että päättäjät ovat rohmunneet yhteisestä kakusta itselleen lähes kaiken, joten ajattelu on ainoa huvi mikä köyhille jää.

    • chubacabra

      No mehän emme ole ajattelija, joten ajatukset vaativat energiaa. Kuka sitten on se, joka ajattelee ettemme ole se ajattelija ajatuksien takana.

      • NäinSe.On

        Tietenkin alati laajenevat pimpelipom-hiukkaset, joilla ainaoana maailmankaikkeudessa on tietoisuus. Meillä sitä ei ole.


      • chubacabra

        Se selviää kun poistattaa tarpeeksi viestejä ja piiloutuu maton alle.


    • käsittääkseni

      Olette loppuunsa, onneksi, kuluneen aikakauden saastaa. :)

    • Anonyymi

      Solujen mitokondriot ovat voimalaitoksia jotka tuottavat energiaa. Samoin kuin taloa voi lämmittää eri tavoilla, niin myös ihminen energiaansa. Kuuluisa lause "älä käytä energiaa hukkaan(turhuuksiin) liittynee tähän... Mitä tapahtuu hukkaan joutuneelle energialle. Voiko ihminen ajatella viistoon? Imeekö joku negatiivista energiaa ympäristöstä ?
      Joskus puhutaan(negatiivisesta tai myönteisestä) ilmapiiristä jonka voi aistia jossain tilassa tai tilaisuudessa. On väitetty että ajatukset ovat ainakin osittain valintoja ja tahdon ilmausta. Minkä joku kokee tarpeelliseksi ajatustavaksi siitä harjautuuu tapa josta muodostuu luonne. Runoudessa ihmisen kuva heijastuu toisessa ihmisessä. Joskus puhutaan imitaatiosta tai vuorovaikutuksesta. mitä enemmän persoonassa on samaistumis pintaa, sen laajempi on sen vaikutus. Jos ajatukset ovat valintoja joista seuraa asenteita ja tekoja, mikä on yksilön vastuu ja vaikutus .........

    • Anonyymi

      Kaikki maailmassa on energiaa. Alkuräjähdyksessä kaikki energiasta syntyi ja lämpökuolemaan päättyy, kun energiaa ei enää ole. Sen pituinen se.

      • Anonyymi

        energia tosiaan syntyi, mutta ei "itsestään"niin kuin monasti kulee heitettävän lonkalta vaan ulottuvuuksien muutoksesta? ns. materia syntyi ei siis itsestään ts. materiasta vaan ulottuvuudesta joka on olemassa "materiasta huolimatta". Sitä "huolimattomuutta" on sanottu joskus myös tuonpuoleiseksi tai näkymättömäksi todellisuudeksi. Joillekin on yllätys että saattaa olla olemassa erilaisia ulottuvuuksia. Se että ihminen voi esim. aisteillaan kokea ja arvioida universumia, on sekin jotain..
        Einstein ehkä tarkoitti jotain sinne päin sanoessaan että universumissa on ihmeellistä se että sitä voidaan tutkia. Kukaties hän ei tarkoittanut pelkästään universumia, vaan sitä että hän olemassaolevana persoonana kykenee siihen..


    • Anonyymi

      Ikäväpalstalla on enemmänkin energian tuhlaajia. Parannusta ei juuri ole näkyvissä tilanteisiin.

    • Anonyymi

      Ajatus vaatii syntyessään energiaa, vaikka ei itsessään olekaan energiaa.
      Ajatus on oikeammin "muoto" , joka sijaitsee ns. informaatio-avaruudessa.

      • Anonyymi

        jos tämä on totta, onko informaatio-avaruus kuin supermarket josta voi valita asioita? jos ajatukset ovat varsinkin ideatasolla hahmotuksia eli muotoja. esim. sanan "ihminen" muotoon sisältyisi silloin käsitys/ kuva ihanteellisesta ihmisestä.
        käsittääkseni moraalifilosofiassa ja yhteiskuntatieteissä(? ) käsitellään , millä käsityksillä ja arvoilla ihminen käy "kauppaa" maailmassa; miten asettaa (oikeudenmukaisesti) ja muille tarpeetonta haittaa aiheuttamatta hahmotuksia.. tai olla muuttamatta todellisia arvoja "yleisesti hyväksyttyjen" mukautuvien arvojen mukaan..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1419
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1285
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe