Hasoja vielä vapaana

ainainkerinsisko

Yökukkumisen kuningatar katselee uutisia, jonka jälkeen aloin tsekkaa asuntoja , että vielä olis aika kivoja asuntoja Malminkartanossa haussa. Alue ei sen huonompi kuin mikään täällä Helsingissä.
Oi jos tiiät, niin kerro onko tuo ihan kamala mesta, en usko että tätä Itä- Helsinkiä mikään päihittää hullujen määrässä. Mielellään hakis vähän tilavampaa asuntoa ja vaihtais maisemaa, jo täällä sen 20 v asunut ja tässä uudessa pölhöjen talossa muutaman vuoden. Naapurit sekoilee vanhuuttaan , enkä jaksa kattoa noita viinan turvottamia naamojakaan. Ovat sitä paitsi epäkohteliaita ja ikäviä kaikinpuolin.

6

330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Exnaapuri123

      Asuimme jokin aika sitten Malminkartanon naapurikaupunginosassa. Kävimme alueella joskus sunnuntaikävelyillä. Vaimo jolla runsaasti asuinvuosia myös Itä-Helsingissä tokaisi kerran sattuvasti Malminkartanosta: Tämähän on kuin pieni palanen Itä-Helsinkiä. Siinä suhteessa olen eri mieltä paremman puolisoni kanssa että sellainen maantieteellinen lohduttomuus jota idässä on ei koske Malminkartanoa. Siellä naapurikaupunginosat ovat enimmäkseen yhtä heikkoja joka suunnassa. Malminkartano on pienehkö ja sieltä pois kävellessä tunnelma muuttuu nopeasti valoisammaksi.

    • Malminkartanon HASO Luutnantipolussa oli ollut jo aika pitkään sinnikkäästi vapaana neljä 75 m2 kolmioita. Nyt vapaita asuntoja onkin ilmestynyt jälleen lisää - ja haettavissa onkin tätä kirjoitettaessa viisi 75 m2 kolmiota, yksi 82 m2 kolmio sekä yksi 100,5 m2 neljän huoneen kämppä. Luutnantinpolun jo sovittuja kauppoja on siis nähtävästi jälleen peruuntunut kun joillakuilla rahoitus ei olekaan järjestynyt tai ovatkin vaan tulleet sittenkin katumapäälle - esim. jos onkin vasta kaupanteon jälkeen ymmärretty, että mitään muutostöitä ei näin myöhäisessä vaiheessa voikaan enää tilata. Muutostyöikkunoiden sulkeutuminenkin siis osaltaan selittää sitä, miksi tällaisten hitaasti kaupaksi menneiden kohteiden viimeisten kämppien myyntiin voi mennä sitten jo todella pitkä aika.

    • ainainkerinsisko

      Ei siinä auta siis muu ku sopeutua näihin samoihin vanhoihin naamoihin tai muuttaa Laalaaländiin. Käyn kattomassa mites se luutnantti asettuu mestoille, jos pistän vaan hakemusta ja miettii myöhemmin miten lyylin käy. Ojastako allikkoon, samaa rämettä koko Suomi !

    • Jeldofu

      Ihmettelen kyllä isosti aina tätä Maltsun lynkkaamista. Yleensä aluetta arvostelevat juuri ne, jotka eivät alueella itse asu. Ei tämä eroa mistään muusta alueesta Helsingissä. Olen asunut ympäri stadia ja varmasti täällä on rauhallisempaa kuin esim. Ruoholahdessa.

      Eri asia jos muuttaa pöndeltä omakotitaloalueelta kaupunkiin ja säikähtää kerrostaloja ja jopa muutama ulkomaalainen saattaa vastaan kaupassa tulla. Herranjestas sentään.

      • Exnaapuri123

        Tunnet varmasti Malminkartanoa paremmin kuin minä. Mutta tuossa olet väärässä etteikö eroja asuinalueiden välillä olisi Helsingissä.

        Asuttu nyt viitisen vuotta eräällä pientaloalueella. Olen nähnyt yhteensä kolme kertaa täällä poliisiauton. Ja ajossa olivat nuokin, mahdollisesti vain läpikulkumatkalla. Tämä kaupunginosa on lisäksi iso, paljon Malminkartanoa suurempi.

        Joitain muita esimerkkejä elinoloista täällä. Minulta hajosi joitain vuosia sitten auton sähköinen lukitusjärjestelmä. En viitsinyt sitä korjauttaa. Olen siitä lähtien pitänyt autoa täällä lukitsematta kesät talvet, koskaan ei kukaan ole autossa käynyt. Lapset ovat nyt siinä iässä että kulkevat paljon itsenäisesti, avaimet unohtuvat joskus. Niinpä pidämme päivisin oven lukitsematta, yöksi laitan sen kyllä kiinni. Päiväkodeissa ja kouluissa on vain suomalaisia lapsia. Jos koulusta mennään kirkkoon, se ei aiheuta mitään ongelmia. Kaikki eivät tietenkään kirkkoon kuulu mutta ymmärtävät sen kulttuurisen merkityksen toisin kuin eräät toisuskoiset lehtitietojen perusteella. Koulun hiihto-, luistelu- tai metsäretkille kaikki oppilaat tulevat asianmukaisesti varustettuina, asuijaimisto täällä tietää kyllä mitä näissä aktiviteeteissa tarvitaan. Lapset ovat lapsia ja hukkaavat joskus varusteitaan. Kaiken saa aina takaisin.

        Terveyskeskuksessa on vain suomalaisia lääkäreitä. Työntekijöiden vaihtuvuus siellä lähes olematonta, samoin päiväkodeissa ja kouluissa. Ymmärtävät varmasti että olosuhteet kaikkialla Helsingissä eivät ole yhtä auvoisia. Liikennekulttuuri alueella selkeä, jalankulkija suojatiellä ylittää aina ensin kadun. Jos ylittäjä on lapsi, autot hiljentävät vauhtia jo varsin kaukaa viestiäkseen piltille että reitti on turvallinen. Näitä esimerkkejä voisi jatkaa pitkältikin yhteisöllisyyden, naapuriavun, yleisen siisteyden jne osalta.

        Helsinki on segregoitunut kaupunki. Ne joilla on varaa tai onnea asoarpajaisissa pakenevat näille paremmille alueille. Malminkartano ei siihen joukkoon kuulu, sen voi kuka tahansa tarkistaa alueen sosioekonomisista mittareista. Mutta hyvä että kaupunki kaavoittaa sinne asoja. Asumisoikeusasukkaat pitkälti työssä käyvinä ja asiallisesti elävinä nostavat Malminkartanon kaltaisten paikkojen tasoa, mitä ainakin minä pidän hyvänä asiana meidän kaikkien helsinkiläisten kannalta.


    • Ainainkerinsisko

      Täällä kukkuu yönkuningatar taas. No kävin katsomassa Maltsun. Suhteessa meidän itään en tiiä kyllä oliko se yhtään huonompi. Aika nuhjuista noin yleisesti mutta liekkö jättävät sen tarkoituksella sammaloitumaan vai se vaan sammaloituu. Rauhallisen oloselta vaikutti, mutta tokko sen jälkeen jos minä sinne muuttaisin ja muuttuisin Maltsun baarikärpäseksi vanhuuden päiviä ootellen ja tutustuisin kaikkiin ja tekisin selväksi, että minä tyttö se asunki noissa uusissa Maltsun hienoimmissa taloissa, vastarintaliike se alkais noustaa päätään ja Haso kirottais maanrakoon, myöhemmin joku tällä palstalla kuittais että jo sattuiki mulkeroita tienoolle. Siinä huomaisin pienuuteni ja katuisin muuttoa , että miksen vaan voinut tyytyä niihin idän samoihin vanhoihin naamoihin. Samalla huomaan kevätauringon ihanasti lempivän kasvojani kun istuisin mukavasti siinä sadan neliön Hason Luutnantissa eteläparvekkeen loisteessa Suomen 100-vuotis juhlia muistellen ja todeten että hyvin valitsin; valoisan asunnon eikä masennus vaivaa meikämandoliinilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      92
      4320
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      44
      4225
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      3996
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2837
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2531
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2108
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2094
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      195
      2013
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1659
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1442
    Aihe