Työttömälle hurja piiskaesitys

mkuua

hurjin piiskaesitys on se, että jos työnhakija ei vähintään seitsemän päivän välein raportoi vielä suunnitteluvaiheessa olevassa verkkopalvelussa työnhakunsa jatkumisesta, työnhaun voimassaolo päättyy.

Jos työtön pudotetaan työnhausta, hän ei saa työttömyyskorvausta ennen kuin hän saa työnhaun uudestaan voimaan. Tämä voi kestää jossain tapauksessa jopa viikkoja ja poikkeustapauksissa voidaan asettaa ehto, että työttömän on toimitettava esimerkiksi lääkärin B-lausunto tai työtodistus ennen kun hän saa työnhaun voimaan.

Kuka sitten satoja tuhansia viikkoraportteja olisi lukemassa, on ratkaisematta. Vai hoituuko kaikki tieto automaattisesti sähköisillä ilmoituksilla suoraan työttömyysturvan maksajille? Suomessa oli TE-toimistoissa helmikuussa 332 000 työtöntä työnhakijaa. Vuodessa raportteja pitäisi tehdä yli 17 miljoonaa.

Ministeriön raportointipakettiin kuuluu oleellisena osana myös se, että työnhakijan pitäisi hakea vähintään 15 avointa työpaikkaa edellä mainitun kolmen kuukauden aikana.

Miten nämä haut todennettaisiin, on avoin kysymys?.Kaikilla ei ole puhelinta, tietokoneita edes polkupyörää, vaan työtön joutuu kävelen hakemaan joka päivä töitä kävelen 8 tuntia. välttääkseen työttömyysturva menetyksen. onko näillä työttömillä leipäjono ja toimeentulotuki kelasta. mitenkä lääkkeitä hankitaan jos on verenpaine, anemia vitamiinilääkkeitä joutuuko lopettamaan

Kaikkien ehtojen takana on uhka erilaisista karensseista.

”Jos kaikki esitetyt asiat menevät läpi, niin työttömälle se tarkoittaa sitä, että hänen täytyy kolmen kuukauden tarkastelujakson aikana hakea vähintään 15 työpaikkaa ja raportoida tekemisistään joka viikko työvoimaviranomaisille. Jos töitä ei kolmen kuukauden aikana löydy tai ei löydy riittävästi, seurauksena on työttömyyskorvauksen aleneminen tuolla 4,65 prosentilla”,

Väänäsen mukaan ristiriitaista on sekin, että mahdollisimman sujuva raportointi vaatisi ministeriön näkökulmasta sen automatisointia.

”Ministeriön taustalla on kuitenkin ajatus, että esimerkiksi nuo 15 haettavaa työpaikkaa eivät voisi olla mitä tahansa työpaikkoja. Silloin ilmoitusjärjestelmää ei voi kuitenkaan automatisoida, vaan se tarvitsisi ihmisen, joka tarkistaisi, että haetut työpaikat täyttävät ministeriön määräämät ehdot.”

21

253

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ehkä työttömät työllistetään sitten lukemaan omia työttömyysajan raportteja. Hallitus on keksinyt ikiliikkujan.

      • alaia14

        Useat työmarkkinatukea saavat joutuvat hakemaan asumismenojen vuoksi toimeentulotukea, joten miksi ihmeessä edes roikkua työttömien päivähoitopalveluissa?


    • toinenikiliikkuja

      siis
      jos työtön ei ole työssä, hän ei saa työttömyyskorvausta, nerokasta.
      jos työtön on töissä, hän ei ole työtön, ja ei saa työttömyyskorvausta, nerokasta.

    • hillujien-juhulaa

      mites somput loppuukos sossuntuet samaarataa

    • eertff

      kovaa piiskaa tarvitaan te toimiston kyvöttömille työnhakijoille miksi pidetään työnhakijana noi 120 sairasta työtöntä työnhakijaa. asumis-työttömyysturvat karenssiin. sosiaalityöntekijälle sallittava pakollinen kotikäynti tästä karenssi annettava

    • kysympähäntä

      Onko kaikilla mahdollisuus käyttää verkkopalveluja?

    • Aivan järjetön esitys.

    • silimäpuolihähhäh

      sama akka ruikuttaa yhä joka ruikutti pankakosken työkaarta.
      orjatyöhön moinen ruikuttamasta, piiskaa perseelle.

      • alkaka

        Pankakosken työkaarta ruikuttaja kävelee kaupasta kauppaan päivät pitkät varastalee myös nälkäänsä taitaa vielä istuu vankilassa siellä teetetään työtä kuntouttavassa työtoiminassa. missä on silmäpuoli onko Pielispajassa ruikuttamassa


    • säästösyistä

      Miksei työttömiä teloiteta jo suoraan jos ei ne työllisty? Vatava säästö yhteiskunnalle! Tai sitten joku alkaa salamurhata suomesta politikkoja, sekin toisi säästöjä!

      • Ei kannata murhajuttuja kirjoittaa jos ei halua hankaluuksia poliisin kanssa.


      • säästösyistä
        Uuninpankko kirjoitti:

        Ei kannata murhajuttuja kirjoittaa jos ei halua hankaluuksia poliisin kanssa.

        Jos tällainen tilanne olisi jossain väliamerikan maassa, niin siellä jo suolet lentelisi, mutta suomessa vain hymistellään!


      • säästösyistä kirjoitti:

        Jos tällainen tilanne olisi jossain väliamerikan maassa, niin siellä jo suolet lentelisi, mutta suomessa vain hymistellään!

        Niissä väliamerikan maissa joissa suolet lentelee on paljon pahempi tilanne.


    • työttömäntappotalkoot

      täällä työttömyys yli 17%. syy ei ole työttömissä. kun työpaikkoja ei yksinkertaisesti ole. entä sipilän kunniavieraat hakevatko hekin työtä. ilmainen täysihoito, lämmin ruoka 8 kertaa päivässä. rahaa kilisee taikaseinästä KELA GOLD kortilla.

    • päätälyhempi

      sipilä kutsui kunniavieraat työttömyyttä vähentämään.

    • Veronmaksajana

      Täytyisi muuten tehdä tutkimus,mitä tämä sipilän lausunto tuli maksamaan tälle yhteiskunnalle. Mahtoi olla melekosen hintava möläyts. Nytten tunkeilijat ihmettelee miks kaikki ei menny kuin strömsössä,pääministerikin lupasi heille aluksi asuntonsa käyttöön. Elikkä miten paljon tuo lupaus hokutteli hyvän toivossa populaatiota suomeen.

    • sipilän.möläytys

      Mitäpä sipilä ei olisi luvannut että pääsee vallankahvaan kiinni? Sehän se omanedun tavoittelu oli sillä pääasia, ja siksi möläytteli tuon suomelle tuhoisan lauseen!

    • riihikuivaakäteistä

      sipilä kutsui elätit suomeen. sipilä maksoi kepun miljoonien velat. matu pisniksillä sipilä saanu omansa pois korkoineen.
      kepun kylpylähotellit täynnä ilmais turhiksia täysihoidossa 24/7 vuosikausia. tuskin on hintoja kilpailutettu.
      kepun laarit täynnä riihikuivaa käteistä. miljardit menee matupisniksiin oma kansa kituu nälissään leipäjonoissa, joissa ei matuja näy.

    • perssuliex

      sitä saa mitä tilaa. Uskon että suuri osa lieksalaisista äänesti vaaleissa perusuja. Nyt nähdään seuraukset. Perssuilla on ollut mandaatti kehittää työllisyyttä. Saas nähdä tehoaako raipat.

      • Persut kehittävät vaan raharikkaiden oikeuksia. Persut hyväksyivät muun hallituksen kanssa nyt hallintarekisterin jonka avulla ökyrikkaat saavat paremmin rahansa verottajalta piiloon. Pari vuotta sitten Soini kirjoitti että sitä ei persut ikinä hyväksy mutta Soinin takki kääntyy aina vaan.


    • elekkee.kehata

      Älä kirjoita paskaa, etkö tuon ole huomannut ettei persut ole suomea mamuttaneet! Kyllä sen teki kepun, kokomuksen, sdp:n ja vihreiden porukka!
      Etkö muista mikä haukkuminen oli silloin vaalien alla persuille maahanmuuttovastaisuudesta, kaikki leimattiin rasisteiksi ja natseiksi, ja nyt sinä onneton taulapää meinaat käännellä asiat päinvastoin!
      Nytkään ei kelpaa hallitukselle persujen esitys eu:sta eroamiselle, että saataisiin rajoja kiinni,,mutta ei se tunnu käyvän kansanäänestys asiasta!
      Itse en äänestänyt vaaleissa, enkä äänestä edelleenkään, mutta pysytään totuudessa kuitenkin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1897
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      10
      1518
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1479
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1467
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      149
      1398
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      101
      1318
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1307
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      648
      1219
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1127
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1098
    Aihe