Golf 1,2 TSI DSG kokemuksia

kokemustaonautosta

Olen nyt ajellut reilut pari vuotta automaatilla ja kokemukset ovat olleet hyviä. Enää en manuaali vaihteistoista autoa osta. Palstalla parjataan ja kommentoidaan kovasti volkkarin hyvistä ja huonoista ominaisuuksista. Itse olen tosi tyytyväinen omaan autooni ja jos joskus joku paikka joskus menee rikki niin sitten se tietysti korjataan. Olen omistanut monta autoa ja monen merkkistä ja kaikki ovat olleet hyviä ja jotkut erittäin hyviä. Tällä palstalla näyttää olevan paljon valittajia, jotka puhuvat asioista enemmänkin tunteella kuin tiedolla. No, meitähän riittää joka junaan. Jos en itse ole tyytyväinen johonkin tuotteeseen tai palveluun, niin vaihdan sen toiseen. Nyt autoni on loistava, ei syö öljyä, vaihteisto pelaa ja ajo-ominaisuudet ovat kiitettävät ja käyttökulut kohtuulliset. Eipä sitä muuta voi autolta toivoa.

11

3412

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HOLISTI74.9

      "täällä puhutaan enemmän tunteella kuin tiedolla" ????? hei, jos ihmiset kertovat omat henkilökohtaiset kokemuksensa miten paljon vikoja on heidän volkkareissa ja skodissa ollut niin eiköhän se tietoa ole, taidat itse jutella vain tunteella volkkaristasi, jos ajaisit sillä niin karmaiseva totuus paljastuu sinullekkin ennemmin tai myöhemmin, taitaa kuitenkin valjeta se ennemmin.

      • tero_oletko_tyhmä_vai_et

        "hei, jos ihmiset kertovat omat henkilökohtaiset kokemuksensa miten paljon vikoja on heidän volkkareissa ja skodissa ollut niin eiköhän se tietoa ole..."
        Vaan kun eivät kerro omista kokemuksistaan, koska sellaisia heillä ei ole, kuten ei ole ssinullakaan. Ei edes promille täällä kirjoitetuista "kokemuksista" ole kirjoittajan omia kokemuksia, Aiheita on haalittu eri puolilta nettikirjoitteluista, joista niistäkin huomattava osa on trollaumielessä laadittuja.
        Olet tyhmä jos kuvittelet ettei yllämainittu kuvio olisi tullut suurimmalle osalle oikeista Volkswagen-konsernin merkien omistajista ilmiselväksi jo vuosia sitten.
        Trollauksen syitäkään ei tarvitse arvailla. Menestys herättää aina kateutta!


    • uusi_poloilija

      Olen kokeillut monesti juuri tuota 1,2 TSI DSG7-mallia, enkä sen käytettävyyttä kauheasti moittisi. Pientä kritiikkiä mainitsisin suunnan vaihtamisen hitaudesta, eli kepin peruutukselle siirtämisen jälkeen täytyy olla turhan pitkään kärsivällinen. Sama toistuu D:lle palatessa, joten ahtaissa tiloissa veivaaminen ei ole lainkaan kivaa.

      Vasemman jalan vapaapäivä on silti ihan ok. DSG:n hyvä puoli on myös kulutuksen pysyminen kurissa, toisin kuin perinteisellä automaatilla.

      Ajelen kuitenkin tottuneesti manuaalivaihteisella Pololla, ja ilmeisesti jatkossakin, sillä automaatti vaatii siihen turbon ja kalliimman varustelun. Ainakin tehtaan mielestä siis. Kokonaisuudesta tulee sitten tympeän kallis, kun hinta nouseekin 20 prosenttia. No, ehkä sitten eläkkeellä se on sen verran turvallisempi valinta, että kiinnostus kasvaa riittävän isoksi.

    • hermotnoihinmeni

      Minäkin ajoin tunteella 5 :ttä eri volkkaria ja voi jumankauta sitä tunnetta,kyllä siinä hermot oli paskana ,vaikka aikausi oli parempi kuin nykyromu volkkareissa,mutta että silloinkin oli sutta ja paskaa vgan korsernilla,entäs nyt ?jumankauta jokainen volkkarin romu pitäs ajaa paskalampeen ja hukuttaa se ikiajoiksi paskakokkareiden syöväreihin.

    • hyväävappuakaikille

      Itselläni on kokemusta 3 volsun omistamisesta. Tilastollisesti otos on siis merkityksetön. Mutta jos muiden volsut on "hyviä" tai "erinomaisia", niin kyllä sitten melkoisen suuri hajonta täytyy olla laadunvalvonnassa.
      Itselläni ensimmäinen volsu, Golf III vm. 1996, oli oikein kiva. Siltä ajalta kun volsu oli vielä volsu. Kaksi seuraavaa onnettomia kyhäelmiä. Ja mitä uudempia, sen surkeampia. 2 litraisella Passatilla ei kunnolla pystynyt 200 tuhatta ajamaan, kun korjaukseen alkoi mennä 500 euroa kuussa. Niinpä se vaihtui 1.2 TSI Golfiin. Se yksilö oli niin epäluotettava, että olisi helpompaa luetella autosta ne komponentit, joita EI tarvinnut vaihtaa tai korjata.
      Oli se hieno hetki kun vaihdoin merkkiä, ja suljin golfin oven takanani viimeisen kerran. Tässä toisessa merkissä, joka myös on 5 eniten myydyn mallin joukosta, ei ole ollut yhtään takuukorjausta, nyt ajettu 50 tuhatta.

    • kaikkee-sitä

      Eipä taida Volsun rotteloon hurahtaneella olla kokemusta muiden valmistajie vaihteista. Ne on valovuosien edellä mukavuudesssa ja käyttö varmuudessa Volsun kuuluisasta epäonnistuneesta tekeleestä. Tämä on vain yksi monista täysin susista komponenteistä Volsussa.

    • Toyota-palstan

      oma trollipoju aloitti vaihteeksi tällä tavalla. Ei ole Skodamyyjällä helppoa kun pitää 18 tuntia vuorokaudessa trollata Toyotaa ja yrittää selitellä Vokkelokonsernin mokailuja ja uskomattoman heikkoa kestävyyttä.

    • tsiöljynkulutusdsgsaaste
    • Ei.meille

      Mikä se sellainen automaati on jolla ei saisi ruuhkassa ryömittää? Valoissa pitää hämmentää vapaalle ja ylämäkeen peruutus on yhtä tuskaa, niinkuin tarkka muutaman sentin siftaaminenkin ja megatroniikka ja loppuun kuluneet kytkinlevyt pitää vaihtaa jo ennen ensimmäistäkään sataatuhatta kilometriä?

      • DSG_oli_jees

        Miksi DSG pitäisi muka hämmentää valoissa vapaalle? Minä en niin tehnyt, koska ei tarvinnut. Ajoin edellisellä, DSG-vaihteisella autolla yli 100 tkm ja tyydyin liikennevaloissa pelkästään pitämään autoa paikallaan jarrulla. Ei ongelmia: jarrupolkimen painaminen sai aikaan kytkimen irrottamisen ja vedon katkeamisen. Ei hankausta, ei kulumista.

        Ruuhkassa ryömittäminen ei tietenkään ole kytkinlevyille varsinaisesti herkkua.

        Ajan nykyisin perinteisellä, momentinmuuntimella varustetulla automaatilla, mutta en DSG:n väitetyn huonouden takia. Omat kokemukseni DSG:stä olivat hyvinkin myönteiset.


      • uusi_poloilija
        DSG_oli_jees kirjoitti:

        Miksi DSG pitäisi muka hämmentää valoissa vapaalle? Minä en niin tehnyt, koska ei tarvinnut. Ajoin edellisellä, DSG-vaihteisella autolla yli 100 tkm ja tyydyin liikennevaloissa pelkästään pitämään autoa paikallaan jarrulla. Ei ongelmia: jarrupolkimen painaminen sai aikaan kytkimen irrottamisen ja vedon katkeamisen. Ei hankausta, ei kulumista.

        Ruuhkassa ryömittäminen ei tietenkään ole kytkinlevyille varsinaisesti herkkua.

        Ajan nykyisin perinteisellä, momentinmuuntimella varustetulla automaatilla, mutta en DSG:n väitetyn huonouden takia. Omat kokemukseni DSG:stä olivat hyvinkin myönteiset.

        Tuskinpa tarvitseekaan vaihtaa vapaalle. Kovassa käytössä, kuten takseissa voi kuulemma käydä niin, että kuivakytkiminen laatikkoversio (DSG7?) ei kestä normaalisti. Se kaiketi kuumenee ja kuluu kaupungissa nopeammin, kun ruuhka-ajon lisäksi ryömitään taksitolpalla 5 metriä kerrallaan. Tätä jos tehdään päivästä toiseen ja muutenkin on paljon ajoa, voi laatikko hajota ennenaikaisesti.

        Toisaalta taksit ovat järjestään dieseleitä, joista DSG7 löytyy vain heikoimmasta 1,6 TDI-mallista (ainakin Passateissa). Vahvemmin vääntävässä 2,0 TDI:ssä käytetään kestävämpää DSG6:a, joka on märkäkytkiminen malli.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      3578
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2201
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1985
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1662
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe