Kunta "kusessa"

Kaekmännöö

Pihtiputaan kunta on sijoittanut laajakaistayhtiöön (KSVH Oy / KSVV Oy) kuusi miljoonaa, lisää vastuuta on tulossa miljoonan verran.
Niemenharjun kiinteistöyhtiölle kunnan vastuut ovat viitisen miljoonaa.
Kummankin yhtiön lainat pitäisi maksaa 25- 32 vuodessa.
Yhtiöistä saatavilla tuotoilla sitoumuksia ei saada hoidettua.
Haetanneeko tuo mittään? "Eteenpäin", sanoi Mannerheimkin.

29

2549

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lummummo

      Eipä, "Etteenpäin saano mummo lumessa". Olkohan se Pihtputtaan mummo, jonka mökkiin se laajakaistakuitu pit vettää.
      Kyllä taitaa kylymä tulla puttaalaisten torpissa noihen velekojen kanssa.

    • Hekohee

      Taitaa mökki olla 99€ tarjousalueen ulkopuolella?

    • Saneeraus.Sanna

      Eipä haittaa. Kaikille on tarjolla 99 eurolla kuitua. Noilla kuntien kymmenille miljoonille euroille on siis käyttöä juhla-alennuksen toteuttamiseen.
      Rahaa yhtiölle ovista ja ikkunoista. Saneerausohjelma aikanaan pelastaa!

    • Kaekmännöö

      Aloituksessa vuosi sitten "pelkäämäni" skenaario on alkamassa toteutua (Ksml 4.4.2018): kunnan omistama Kiinteistöyhtiö Niemenharju Oy on hakemassa / saamassa omistajaltaan 100.000 euroa maksuvaikeuksiinsa.
      Mitäs sitten, kun kiinteistöyhtiön viiden (5) miljoonan euron lainoja pitää alkaa oikeasti lyhentää? Onneksi on oma osuuspankki!

    • hyvin.menee

      Tästä se lähtee nousukausi Pihtiputaalla. Lisää hyviä uutisia, Keski-Suomen Valokuituverkoille jokavuotinen hätäapu tulossa päätettäväksi. Eikös se verkkoyhtiölle lahjoitettu 7 milj. euroa jo kohta täyty? Taitaa jo kunnanjohtaja Kinnusen yöunet olla aika lyhkäset? Kumpikaan kunnan sijoitukohde ei selviä ensimmäsistäkään korkojen maksuista. Taitaa olla ensimmäinen kunta Suomessa, josta tulee hotelliyrittäjä.

      Protesti: Matkailukeskus Niemenharju Oy, Pihtipudas
      Y-tunnus 2673595-3
      Talousalue Keski-Suomen talousalue
      Osoite Harjukatu
      44800, Pihtipudas
      Häiriöpäivämäärä 28.2.2018
      Lisätty 5.3.2018
      Velkoja Verohallinto
      Saatavan määrä 32 204 €

    • KankkulanKaivolla

      Sitten tuon yhteisen valokuituyhtiön erikoinen liikeidea. Pihtipudas rahoittaa Saarijärvellä valokuidun investointeja. Saarijärvi ei kuulu lainkaan KSVV:n rahoittajiin kuten esim. Pihtipudas.

      https://ksvv.fi/kampanjat/kalmari/

    • harakankellot

      Kyllä nyt on Pihtiputaan rahoitettava Viitasaaren kuituhanke, kun on kirjoitettu näin anova teksti. Näin tärkeätä on Viitasaaren saada muiden kuntien maksama kuitu. Nyt on Pihtiputaan ostettava kuituyhtiön osakkeita, muuten ei kuitua saada Viitasaarelle.

      Alla kirjoitus Suomi24/Viitasaari
      Juhannusneito
      Olen pöyristynyt ja pettynyt tavoista joilla yhteistä hankettamme yritetään kampittaa! Miksi näitä negatiivisia asioita pitää tuoda julki?
      Yhteinen etu vaatii solidaarisuutta ja taakanjakoa joka palkitaan tulevaisuudessa tyytyväisten asukkaiden iloisina ilmeinä! Tämä ei ole paljoa vaadittu...
      Miettikää nyt esimerkiksi mummolaa missä ei ole tarjota lapsenlapsille laadukasta viihdettä muun muassa pelaamisen merkeissä?
      Nyt rohkeasti katse tulevaisuuteen!

    • liikaOnliikaa

      Se on huomattu nyt, että liika on joskus todella liikaa. Ja se aika on nyt tullut.

    • Köysi.kiristyy

      Pihtiputaalla on valtuustossa päätehtävänä Keski-Suomen Verkkoholdingin arvottomiin osakkeisiin sijoittaminen. Onko Pihtipudas niin hullu yhteisö, että vielä lähtee rahoittamaan kaatuvat yhtiötä. Viestintävirasto hylkäsi Konneveden vajaan 900 000€ tukihakemuksen. Syitä oli useita, jotka on myös syytä Pihtiputaan ottaa huomioon. Julkista tukea on syydetty ovista ja ikkunoista, ja jotka saatetaan periä takaisin. Sijoituspolitiikkaan on jo ainakin 6 milj.€ . Konsernitasolla yhtiö on taloudellisissa vaikeuksissa, joten tukea ei voi enää antaa lakia rikkomatta. Kepulaiset yrittävät vain vitkuttaa koko rysän paljastumista kannattomaksi. Peittely paljastuu vielä ennen vaaleja. Se on varmaa.

    • köysi.ei.katkea

      Kannattaisko tarkistaa viestintävirastosta tukien päätökset. Konnevetiset, multialaiset saivat jyrkän kiellon tuilleen.
      Ei kannattais uskoa kaikkea mitä palkolliset puhuvat.

    • vinetto

      Kai Puttaan trategiassa on huomattu ottaa muutaman miljoonan menetys kuituasiassa huomioon?

    • takauskeskus

      Nämä takaukset olivat kunnalta todellakin hullun hommaa. Vastuunkantajia etsitään.

      Velkomustuomio: Matkailukeskus Niemenharju Oy, Pihtipudas
      Y-tunnus 2673595-3
      Talousalue Keski-Suomen talousalue
      Osoite Harjukatu
      44800, Pihtipudas
      Häiriöpäivämäärä 5.6.2018
      Lisätty 6.6.2018
      Velkoja Kiinteistö Oy Niemenharju
      Saatavan määrä 84 039 €

      • tampio

        Kunta omistaa kohta oman Matkailukeskuksen...


    • PaikallinenLukija

      Onko kotsarin sanomat kertonut tästä asiasta vielä mitään. Eiköhän hommat muutu kun sielä älähetään

      • Kuituköysi

        Ja mitä vielä. Kepun lehdet ei kirjoita mitään joka on heidän herraporukan kolttosiaan. Päätoimittajat on aivopesty esimerkiksi kuituhäkkyrän uutisoinnista täysin. Tietävät varsin hyvin, että lakeja on ohitettu, ja nyt yritetään kaikin tavoin piilotella tosiasioita. Tuomiopäivä lähenee ja köysi kiristyy. Tämän asian tietävät ja myöntävät aika monet kuntalaiset, ja oikeuslaitokset sen lähiaikoina vielä vahvistavat. Sitten on tämän leikin loppu.


    • Tarttuvaako

      Kunta kusessa, ei ole ihme jos on Kinnunen niminen johtaja kunnassa. Viitasaarella on saman sukunimen omaava johtaja myös, ja kunta on kusessa. Oisko kummatkin laitettava vaihtoon?

    • Vaihto.Kinnunen

      Onko ne Kuitu-Kinnusia? Pekkaroinnin puuhamiehiä?

      • Hienosti.menee

        Pihtiputaalla kuituhölmöilystä on tulossa ainakin 6 milj. tappiota ja Viitasaari hölmöili Kuuskaistan takapuoleen miljoonan verran Miehiä vain naurattaa kun kusessa ollaan. Oliko se Niemenharjun takaus 5 miljoonaa?


      • Tilililulei

        Kunnan kiinteistöyhtiö rakennutti viiden miljoonan tilat matkailuyhtiölle vuokrattavaksi.
        Niemenharju valittiin 2016 vuoden yrittäjäksi kunnassa.
        Mikähän mahtoi hankkeessa olla Witaksen rooli? Kai elinkeinoyhtiön asiantuntemusta tarvittiin. Se tästä vielä puuttuisikin!


    • Vai.mitä

      Matkalla kriisikunnaksi...

    • verkkomies

      Paljonko puttaalla maksetaan KSVV:n toimitusjohtajalle palkkaa? Mikä osuus se on hurjasti velkoja lisäävän yhtiön menoista? Toimitusjohtaja onkii niin kauvan kuin kaloja piisaa.

    • Itke tuhkamulkku yksinäsi.

      • Sittenhän minulla ei enään ole tuhkiksilta saatua omaisuutta.


      • Varmaan huomaatte, että sananvapauttani loukataan.


    • Kaekmännöö

      Kunta on ensi viikolla lisäämässä tukeaan kiinteistöyhtiölleen 0,3 miljoonalla 5,4 miljoonaan (Ksml 21.6.2018).
      Matkailukeskuksen yrityssaneeraushakemukseen suhtautumisessa kunnalla on "haastavat" vaihtoehdot.
      Jos ei suostu hakemukseen, konkurssi.
      Jos suostuu, saatavien ja tulevien vuokrien raju leikkaus.
      Menetykset kunnalle kummassakin tapauksessa?
      Valinta ruton ja koleran välillä?

      • Maonluvut

        Edellä todetun perusteella ei voida pitää uskottavana, että tavanomaisissa markkinatalouden olosuhteissa toimiva yksityinen sijoittaja olisi tehnyt kunnanvaltuuston käytettävissä olleen selvityksen perusteella kyseisen sijoituksen samoissa olosuhteissa. Tämän johdosta myöskään unionin valtiontukimääräysten ja säännösten soveltuvuutta ei voida sulkea pois sijoituksen markkinaehtoisuuden perusteella.

        Näin Hämeenlinnanhallinto-oikeus päätöksessään.


    • vieläpiisaa

      Kuntia lypsetään parraaseen "muuten menee kaikki" malliin. Härskiä se on valokuitupelissä.

      • TäälläAsiasta

        Arvioitaessa, olisiko yksityinen sijoittaja tehnyt kysymyksessä olevan sijoituk- sen samoissa olosuhteissa, on otettava huomioon, että yksityinen sijoittaja yleensä odottaa saavansa sijoitukselleen kohtuullisen tuoton kohtuullisessa ajassa.

        Kunnanvaltuuston ja kunnanhallituksen päätöksistä ja niiden valmiste- luasiakirjoista ei ilmene, että asiaa valmisteltaessa olisi tehty laskelmia sijoi- tukselle odotettavasta tuotosta tai että sijoitukselle olisi asiaa valmisteltaessa ylipäätään määritetty jokin tuotto-odotus. Inspira Oy:n laatimassa arvonmääri- tyksessä on huomioitu oman pääoman kustannus, mutta arvonmääritys ei koske osakeannin järjestänyttä Keski-Suomen Verkkoholding Oy:tä vaan sen tytäryhtiötä. Keski-Suomen Verkkoholding Oy on rahoittanut tytäryhtiönsä toimintaa muun muassa Kuntarahoitus Oyj:ltä ottamillaan lain


    • Anonyymi

      PETÄJÄVESI-LEHTI

      Yleisönosastokirjoitus: Valtuutettujen vastuu???
      Toimitus 10.5.2019 Uutinen

      Yleisönosastokirjoitus: Valtuutettujen vastuu???

      Nyt kun kunta (veronmaksajat) on joutunut maksamaan ensimmäisen erän, n. 5.000 euroa, osuudestaan Keski-Suomen Valokuituverkkojen (KSVV) velkojen, lähes 30 miljoonaa, korkoja, on syytä kysyä mikä on vastuu niillä päättäjillä, jotka ovat kuntamme saattaneet tähän ahdinkoon?

      Kun laajakaistahankkeeseen lähdettiin v. 2012, valtuusto yksimielisesti myönsi rakennusaikaiseksi rahoitukseksi 849.000 euroa. Valtuusto, kokouksessaan 17.6.2013, päätti myöntää yksimielisesti omavelkaista takausta enintään 1.651.000 euron suuruisille lainoille, josta kunnan osuus 50 %, laina-aika enintään 6 vuotta ja laina kertalyhenteinen.

      Edellytyksenä tälle oli, että Finnvera tai muu osapuoli takaa toiset 50 %. Tähän päättyivät yksimieliset päätökset, joihin keskustan ja demarien valtuutetut myöhemmin vetosivat.
      Helmikuussa 2014 kunnanhallitukseen tuotiin esitys, jossa esitettiin pääomasijoitusta KSVV:hen, arvoltaan 55.162 euroa ja takuita enimmäismäärältään 1.985.766 euroa ja takauksen kesto enintään 32 vuotta. Finnveran tai muun osapuolen takuuosuudesta ei puhuttu enää mitään. Kunnanhallitus hylkäsi esityksen ja esitti valtuustolle, ettei hankkeeseen lähdetä.

      Asian ollessa valtuustossa 10.2.2014, pidettiin kesken kokouksen ”lobbaustauko” Keski-Suomen Verkkoholdingin ja KSVV:n edustajien toimesta. Tämän tauon jälkeen keskustan valtuutetut esittivät samansisältöisen esityksen, joka oli kunnanhallituksessa jo hylätty, lisäyksenä kaksi lausetta, joilla ei kuitenkaan käytännössä mitään merkitystä, ja joita lauseita ei myöhemmissä esityksissä enää esiintynyt. Sitten päästiinkin äänestämään ja luvuin 14, keskusta, yhtä valtuutettua lukuun ottamatta, demarit ja valtuuston puheenjohtaja puolesta, 12 vastaan ja yksi tyhjä. Näin ollen kh:n aiemmin hylkäämä esitys tuli hyväksytyksi kahdella merkityksettömällä lisäyksellä.

      10.4.2014 päätettiin uudelleen edellisen kokouksen päätöksestä, sillä erotuksella, että lisättiin lauseke, ettei valokuituliittymän omistaminen luo esteellisyyttä päätöksentekoon. Tämä siksi, että eräs valtuutettu oli saanut Kuntaliitosta tiedon esteellisyyden syntymisestä. Taas äänestettiin ja luvuin 15–11 päätettiin, ettei esteellisyyttä synny.

      19.12.2016 valtuusto päätti, jälleen äänestyksen jälkeen, että KSVV:n pääomalaina muutetaankin sijoitukseksi omaan pääomaan. Ennen tätä päätöstä, käytti eräs johtava keskustalainen puheenvuoron, väittäen Viestintäviraston edellyttävän kunnalta tällaista päätöstä, jotta KSVV saisi valtiontukea n. 4,6 miljoonaa. Lisäksi hän sanoi, ettei voi veronmaksajien silmien edessä tehdä kielteistä päätöstä ja toivottavasti äänestäjät muistavat, miten kukin on äänestänyt. Tämän puheenvuoron jälkeen, ensi kesänä kunnanhallituksen puheenjohtajana aloittava keskustalainen, käytti puheenvuoron verraten päiväkoti- ja terveyspalveluja valokuituun sanoen, että totta kai kaikki maksavat tätä hanketta, koska veroina maksavat em. palveluistakin, käyttivät niitä tai ei.

      Kokouksessaan 29.5.2017 valtuusto päätti äänin 14 jaa, 11 ei, 2 tyhjää osallistua KSVV:n osakeantiin, sijoittaen 539.213 euroa. Edellä mainitut päätökset on tehty valtuustokaudella 2013–2017. Nykyinen valtuusto ei enää ole antanut rahaa hankkeeseen.

      Omia huomioita ja varmaa tietoa, ei mitään kuulopuheita:
      – Lukuun ottamatta v. 2012 ja 2013 päätöksiä, kaikki on tehty keskustan, demarien, yhden kokoomuslaisen ja silloisen valtuuston pj:n äänin.

      – Viimeksi v. 2018 on kysytty Viestintävirastolta, ovatko he edellyttäneet kunnilta tietynlaisia päätöksiä ja yksiselitteinen vastaus oli, että ei ole. Viestintävirasto ei ole myöskään luvannut mitään avustuksia, vaan hakemukset käsitellään laajakaistalain ja EU-määräysten mukaisesti.

      – Kyseistä n. 4,6 miljoonan avustusta KSVV ei ole saanut.

      – Yhteenvetona: kunnaltamme on mennyt rahaa suoraan n. 1,5 miljoonaa euroa ja takuita on 1 944 000 euroa.

      – Edellä mainitsemani keskustalainen, joka puhui veronmaksajista ja äänestäjistä, oli sitten tekemässä aina niitä päätöksiä, joista on nyt nämä katastrofaaliset seuraukset kuntamme taloudelle.

      – Lopuksi: tiedän (ei mitään minulle kerrotun mukaan, vaan oikeasti), että 8 keskisuomalaista kuntalaista on tehnyt tutkintapyynnön keskusrikospoliisille ja eduskunnan oikeusasiamiehelle, liittyen näihin päätöksiin, joita on tehty laajakaistahankkeen tiimoilta.
      Omalta osaltani toivon myös, että äänestäjät muistavat nämä asiat kun on seuraavat kuntavaalit. Siihen tosin on vielä kaksi vuotta, mutta kyllä noita laskuja maksellaan huomattavasti pidempään.

      – Ilpo Koikkalainen

      https://petajavesilehti.fi/2019/05/yleisonosastokirjoitus-valtuutettujen-vastuu/

    Ketjusta on poistettu 48 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      237
      3671
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2248
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      90
      1675
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe