SDP ei puhu MITÄÄN eläkeKATOSTA ,haudattu syvälle

dcvfgt657

ties minne ,mutta pakkoruotsitus on SYDÄMMEN asia ??
Ruotsissa 4000 € ,Suomessa eliitillä 20 000 € ja paljon enemmänkin.

21

183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EiMullaMuutaEnää

      Koskeeko eläkekatto myös vapaaehtoisia eläkkeitä joita optiomiljonääreille valtio omiteisissakin yhtiöissä maksetaan. Jos työeläkekatto on 4000€ niin ei sekään mitään auta koska sen jälkeen ne järjestellään vapaaehtoisten eläkkeiden ja optioden kautta.

      • fgy678n

        Koko paletti pitää korjata......tietenkin. Siihen on vastaus valmiina ,se on liian hankalaa, hommataan konsultti vaikka Ruotsista...Nallee appuun,


    • 100100

      Mutku heitä on niin vähän siis rikkaita.

      Niin aina selitellään jopa verotuksen kiristämistä rikkaille, mutta kyllä köyhältä peritään vaikka 1 centti mikä on liikaa maksettu...toiset ovat vain tasa-arvoisempia kuin muut.

      Muistakaa juhlia rikkaiden Suomi 100 vuotis synttäreitä ja hommatkaa lahtarilantti siitä muistuttamaan.

      • KiitosSAK-AY-SDP

        10% eläkeläisistä nappaa puolet kaikesta eläkerahasta. Loput 90% eläkeläisistä jakaa sen toisen puolikkaan. 7% eläkeläisistä saa yli 4000 e/kk ja sekin vie 40% kaikesta eläkerahasta. Tässä on mukana yli 60.000 euron kuukausieläkkeitä ja isompiakin.
        Koska lisäeläkerahastot eivät riitä, 2/3 maksussa olevista isoista eläkkeistä on ryövättävä lakisääteisistä työeläkerahastoista.
        Työeläkkeitä on heikennetty vuodesta 1995, että ökyeläkkeisiin riittää. Sillä ei ole mitään tekemistä ns. sukupolvikysymyksen kanssa.


      • ElostelevaAY

        Ahne AY vaikenee eläkevääryydet kuoliaaksi. Tuli kyllä "tutkimus", jossa väitetään, että eläkeläisillä menee hyvin. Sen jälkeen taas suu supussa paitsi kun omista eduista puhutaan.


      • realismiavähäsen

        Kun työelämässä on tienattu aivan eri summia eri töissä, miksi eläke pitäisi silti olla yhtä suuri? Järjen käyttö on sallittua.


      • PuurotVellit

        Isoimmat eläkkeet eivät perustu työansioihin. Jättieläkkeitä ei ole ehditty itse tienata. Lisäeläkkeisiin korvamerkityt rahastot riittävät kattamaan vain 1/3 maksussa olevista isoista eläkkeistä. Suurin osa eli 2/3 ryövätään muiden lakisääteisistä työeläkerahastoista.


      • jhewp
        PuurotVellit kirjoitti:

        Isoimmat eläkkeet eivät perustu työansioihin. Jättieläkkeitä ei ole ehditty itse tienata. Lisäeläkkeisiin korvamerkityt rahastot riittävät kattamaan vain 1/3 maksussa olevista isoista eläkkeistä. Suurin osa eli 2/3 ryövätään muiden lakisääteisistä työeläkerahastoista.

        Jos lakia on rikottu, tai vääryyttä tehty, miksei oikeusjuttua jo ole?
        Kateus painaa?


      • SAK-SDPjyrää

        Tämä on korkeimpien oikeudellisten viranhaltijoiden tehtävä. Yksittäiset kansalaiset menettäisivät oikeudenkäynneissä vain loputkin rahansa, koska joukkokanteet eivät ole mahdolliset näissä asioissa.
        Lisäksi tieto on valtaa. Työeläkerahastojen toimintaa ei käytännössä valvota kattavasti ja kaikesta ei saa tarkkoja tietoja. Jopa ylin valvontaviranomainen, FIVA on joutunut myöntämään, että valvonta ei pelaa, mutta se teki kuitenkin kaiken mahdollisen tietojen salauksen suhteen oikeusprosessia myöten.


      • sivistysvaltio
        SAK-SDPjyrää kirjoitti:

        Tämä on korkeimpien oikeudellisten viranhaltijoiden tehtävä. Yksittäiset kansalaiset menettäisivät oikeudenkäynneissä vain loputkin rahansa, koska joukkokanteet eivät ole mahdolliset näissä asioissa.
        Lisäksi tieto on valtaa. Työeläkerahastojen toimintaa ei käytännössä valvota kattavasti ja kaikesta ei saa tarkkoja tietoja. Jopa ylin valvontaviranomainen, FIVA on joutunut myöntämään, että valvonta ei pelaa, mutta se teki kuitenkin kaiken mahdollisen tietojen salauksen suhteen oikeusprosessia myöten.

        höpöhöpö.....x-files on totta.


    • gcvhgty54

      SDP niitä on niin vähän ettei KANNATA eli äänestä jonka mielestä kännattaa.

    • fgbhty67u

      Joo eihän siinä säästäis kuin muutaman MILJAARDIN sanoo SDP ??? !!!

    • 55v

      Eläkkeistä sopisi kysyä, työeläkkeisiin tuli muutos. Koska se tulee valtion suoraan maksamiin maatalousyrittäjien eläkkeisiin? Nämä kun tuppaa jäämään erityisen nuorina eläkkeelle ja tekemään vielä sukupolvenvaihdoksenkin valtion tukieuroilla.

    • ghty7n

      Kyseessä on viimekädessä mittava HUIJAUS, eihän kellään ole tarvetta tarvetta SIKA eläkkeisiin.

    • gfxcrt43

      Onkohan noilla SD läisillä mltään tekemistä DEMOKRATIAN kanssa no ei oo.Persut saattaisi olla paitsi että Soini on nopeasti inttekroitunut ELITTIIN ,onneksi päästään eroon.

    • PieniPiruVasempaan

      Kun eläkkeistä sovittiin, niin sen mukaan eläke on ansaittua työtuloa, joka maksetaan myöhemmin. Kyse on siis työntekijän omaisuudesta siinä missä oma asunto, auto, tilillä olevat rahat tai päälystakki. Perustuslaki §15.

      Siksi eläkkeen leikkaaminen ei onnistu yksinkertaisesti määräämällä katto. Jo eläkkeen jakaminen suuremmalla ajalla kuin alussa annettiin ymmärtää, on ongelmallinen. Siitä voidaan kuitenkin perustella niin, että omaisuus ei vähene.

      Eläkekatto pitäisi toteuttaa niin, että se alkaa uusista eläkkeen ansaitsijoista. Silloin eläkesäästötkin vähenisivät koska eläkemaksullakin olisi katto, joka vastaa eläkekattoa. Kun tiedämme, että nykyiset eläkkeet maksetaan töissäkäyvien maksuista, niin yksinkeratisesti ei ole varaa pienentää maksuja eläkekatolla.

      Mitä sitten tulee ylipäänsä omaisuuden takavarikoimiseen valtiolle - eläke, osakkeet, auto tai hattu - niin se vaatii perustuslain säätämisjärjestyksessä tehdyn lain ja 5/6 enemmistön. En usko, että nykyiset eläkeläiset tukevat muutosta, joten 5/6 enemmistöä ei voi saavuttaa niin kauan kuin väestö ikääntyy. Sitten, kun eläkeläsiten määrä laskee merkittävästi, laki voidaan saada aikaan, muttei se ole enää tarpeen.

      • Soopatynnyri

        Hahhahah- haaaa mikä vitsi : "Eläke on sovittua työtuloa", joka maksetaan myöhemmin. Kyseessä on siis työntekijän omaisuudesta siinä missä oma asunto, auto, päällystakki jne. Perustuslaki 15 pykälä.
        Tätä pykälää siis on tarkoitus noudattaa valikoidusti?
        Lakisääteisiä työeläkkeitä on heikennetty Lipposen hallituksen vuoden 1995 päätöksellä jatkuvasti. Myös kansaneläkkeen pohjaosa poistettiin, vaikka myös kansaneläkemaksut oli tilitetty kansaneläkelupaukseen perustuen. Leikkausten piti jatkua vain muutama vuosi, mutta 21 vuoden ajan myös työeläkkeitä on leikattu. MISSÄ on perustuslain suoja?
        Sen sijaan isoimpia eläkkeitä ei ole edes ehditty ansaita. Niiden osalta ei siis ole karttunut sellaista rahasummaa, johon perustuslain suoja olisi osoitettavissa. Isoimmat työeläkkeet maksetaan ryöväämällä 2/3 muiden lakisääteisistä työeläkerahastoista.


    • jarnaki

      Höpö höpö! Eläkekatto ihan hyvä 4000 tuhatta euroa,on ihmisiä Suomessa,joiden on pärjättävä alle 700 euron eläkkeellä,voisi jakaa vähän tasaisemmin.Eikä sen tarvitse koskea muita asioita. Voi kysyä edelliseltä onko ansaittua palkkaa ne kymmenet miljardit eurot ,jotka saatu sijoitusten kurssinousuilla ja osingoilla? Tällä hetkellä eläkerahastot yhteensä 200 miljardia euroa.

      • PunainenMoskeija

        Demareilla on tärkeämpää tekemistä, . .


    • EnPuhuisiMinäkään

      Miksi olet eläkkeistä huolissasi? Ja kannatat kattoa niihin. Työeläkkeet maksetaan yksityisistä työeläkeyhtiöistä, eikä niillä ole mitään tekemistä valtion budjetin kanssa.

      Takuueläkkeet ja kansaneläkkeet maksaa valtio eli veronmaksajat. Työeläkkeiden saajista vain harvat saavat lisäksi kansaneläkettä. On raja laitettu niin matalalle.

      Jos eläkkeistä olisin huolissani, niin siitä, että esim. kaikille turvapaikan saaneille eläkeikäisille maksetaan automaattisesti takuueläkettä, vaikkeivät useinkaan ole tämän yhteiskunnan eteen tehneet yhtään mitään. Ja tuo oikeus säilyy heillä vaikka muuttaisivat maailman ääriin. Tämä vain yksi esimerkki. Hämmästeltävää löytyy tältä pakolais- yms. saralta kyllä yllin kyllin näissä eläkeasioissakin. Kannattaa tutustua, eikä kadehtia pitkän työuran tehneitä.

      • tunkuaon

        Käenpojat asettuu suoraan nauttimaan Suomen sosaaliturvaa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1595
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      922
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      816
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe