Heinäkuussa, Porec

äitijatytär7704

Hei! Olen lähdössä tyttäreni kanssa reissuun heinäkuun puolessa välissä. Onko kenelläkään kokemuksia laivamatkasta Venetsiaan? Onnistuuko hyvin päivässä? Laivat? Löysin kyllä lauttayhtiöitä, mutta ei mitään käsitystä millaisilla laivoilla liikennöidään.
Vinkkejä mitä tehdä Porecissa?

8

373

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • a-antti

      äitijatytär7704,
      olette siis menossa petkutettaviksi ihme-italiaan ;-) Päivämatka Venetsiaan onnistuu, riippuu toki kuinka perinpohjainsesti meinaatte tutustua.

      Kokemusta on, toinen 30 vuoden takaa Pulasta kantosiipialuksella ja joku vuosi sitten toinen, taisi olla juuri Porecista. Tämä jälkimmäinen muuttui bussireissuksi kovan tuulen takia. Sellainenkin voi sattua. Tuoreemmmasta laivamatkasta ei siis ole kokemusta, mutta laiva olisi ollut noin tuplasti suurempi kuin meikäläiset sisävesilaivat. Olette valinneet ryysis-ajan, joten hinnat ja jonotus Venetsiassa ovat kohdallaan. Ei tule vilu.

      Matka ostettiin Pulasta, matkatoimistossa pistäytyen. Niitä myydään muissakin kaupungeissa. Netistä en ostaisi, silloin etsiskelin netin kautta, mutta hinnat olivat epämiellyttäviä, joten kohtaloa uhmaten päätettiin katsoa uudestaan asiaa paikan päällä. Se kannatti.

      Kroatialaiset eivät yleensä ole turistia nylkeviä, mutta Italian läheisyydellä voi olla ikäviä sivuvaikutuksia, Istria on kuulunut Italiaan aina silloin - tällöin ja siten jäämien olemassaolo on mahdollista.

      Ranta-, raha-, liikenne- yms asioihin kannattaa tutustua palstan kirjoituksista. Kroatia on kuulunut siistiin nakurantakulttuuriin (paikaan liittyy kirjaimet FKK). Olemme muutaman kerran vaimon kanssa käyneet löhöämässä ja todenneet, että ainakin niillä kerroilla, niissä paikoissa on toiminta ollut täysin moitteetonta. Tarkistakaa mitä ovat merisiilit. Ne eivät ole ongelma, kun tietää...

      Itse kaupungista en osaa etsimättä sanoa mitään, tarkistakaa löytyykö eri matkatoimistojen esittelysivuilta perusturistille sopivia vinkkejä. Lähiympäristöstä (päivämatka -etäisyydellä) voisin mainita Limskin kanaalin, Briunin kansallispuiston (saaristo Pulasta luoteeseen), vaatimaton tippukiviluola http://www.baredine.com/visit.php. Suurempia tippukiviluolia on Sloveniassa postojnska-jama.eu ja park-skocjanske-jame.si, jota lähellä on myös Lipican hevosten alkulähde. Pulan kaupunki on vuorobussimatkan (olleet edullisia) päässä, siellä on koko siivu roomalaisten jättämää historiakerrosta useammaksikin päiväksi ihmeteltäväksi aina areenaa myöten.

    • äitijatytär7704

      Tarkoitus olisi tehdä päivän piipahdus Venetsiassa. Olen siitä kuullut, kallis ja pahan hajuijen, joten päivä riittää. Tarkoitus nähdä perus nähtävyydet, syödä ylihintainen pitsa ja jätski :)
      Porecissa ollaan muuten koko viikko, kaksin. Ihan matkatoimiston kautta mennään, sillä tuli halvemmaksi kuin lento hotelli. Olin viime kesänä Sibnikissä, joten merisiili tuttu otus ja tossut on jo molemmissa
      Olisi kiva jos saisi kokemuksia esim vaellus reiteistä tai pyöräreiteistä? Niitä mainostettiin netissä, mutta kokemus on parempi kuin mainos teksti.

      • kannattaakatsastaa

        Juuri Porecista tulleena. Porec on lähinnä vanhempien ihmisten mesta, pieni ja kallis kohde. Ei paljon tekemistä. Mutta viereinen Rovinj tarjoaakin tekemistä joka lähtöön ja sitä myös kutsutaan "pikkuvenetsiaksi".


      • äitijatytär7704

        Kiitos kommentista. Miten määrittelet kallis? Siis olisi kiva joku hinta esimerkki?
        Eli rauhallista on jo vanhempien ihmisten kohde. Sopii oikein hyvin meille :)
        Kiitos


      • kannattaakatsastaa

        Suomea kalliimpaa tai vähintään Suomen hintaista. Vertailimme kahvilahintoja sekä vaatteita torilla.


      • tvi462

        3 v. sitten käytiin Istrian niemimaalla, yövyttiin pari yötä niin Porecissa kuin myös Rovinjissa. Hintataso (syöminen ja yöpyminen) halvempaa kuin Suomessa. Etenkin kun siis vertaa, että siellä ei ole mitään itsepalvelua. Venetsiaan en lähtisi heinäkuussa päivämatkalle. Kahdesti Venetsiassa käyty syys- ja lokakuussa, jolloin ei liian kuuma vaan sopiva suomalainen terassikeli ja samoin väkeä ei aivan mahdottomasti. Muutoin Venetsia kyllä ehdottomasti käymisen arvoinen paikka - mutta ei ehkä heinä-elokuussa.


    • äititytär7704

      Onko muita äiti-tytär matkalaisia lähdössä samoihin aikoihin?

    • a-antti

      No vielä äititytär7704,
      Tässä kun on vielä aikaa etsiskellä...
      Joku bussilla tehty visiitti Istrian sisämaan puolelle? Kuukkelin kartoista voi katsoa kyliä ja vaihtamalla maastokuvan voi katsoa millaisella paikalla. Uskon tarjolla olevan kyläyhteisön verkkaista elämää ja kauniita maisemia. Juotavalla ja pienellä suolaisella kannattaa varustautua, Kroatiassa on pikkukylissäkin kauppoja enemmän kuin meillä, mutta kuitenkin. Bussihinnat eivät merelle nakkaa!!

      Ensimmäisten bussijuttujen kanssa on haastetta, systeemin oppiminen tekee sen jälkeen asiat helpo(hko)ksi. Tehkää muutamia, vaikka vain kokeellisia suunnitelmia. Ne voi jättää toteuttamatta, muokata tai jopa toteuttaa. Pääasia on, että syntyy laajempi käsitys alueesta ja mahdollisuuksista jo ennen matkaa. Minulle se on ollut jo puoliksi matkalla oloa.

      Joka tapauksessa: mukavaa matkaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      76
      3466
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      565
      3257
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      2964
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2092
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1885
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      315
      1876
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1865
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      143
      1496
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1291
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      65
      1270
    Aihe