Onko biseksuaalisuutta edes olemassa?

Kysymyksiää

Aina välillä joku bi-nainen kirjoittaa, että jossain vaiheessa elämää on kokenut jonkun "heräämisen" ja "hämmentymisen siitä, että myös naiset alkavat kiinnostamaan ja rakastuu naiseen jne. Monesti sanotaan, että ensin ollaan biseksuaaleja ja sitten myöhemin sanotaan vaan, että ollaan lesboja ja koki sen "heräämisen".

Sanotaan myös, että ollaan biseksuaaleja mutta joko sama tai toinen sukupuoli kiinnostaa enemmän. Eikös biseksuaalisuuden pitäisi olla se, että molemmat sukupuolet kiinnostaa henkilöa yhtä paljon? Tuntuu siltä, että biseksuaalisuutta "käytetään" hyvin paljon kun ollaan epävarmoja tai ei uskalla heti tunnustaa homoseksuaalisuuttaan jne. Annetaan sitten sellaisen kuvan, että biseksuaalisuus ei ole oikea seksuaalisuus. Sitten moni ei ota sitä vakavasti ja välttää biseksuaalien kanssa seurustelemisen koska oletetaan, että henkilö on epävarma ja suhteesta ei tule mitään. Varsinkin pitkäaikaisesta suhteesta.

Onko edes sellaisia biseksuaaleja olemassa, jotka ovat oikeasti tasapuolisesti kiinnostuneita sekä miehistä, että naisista ja voivat koko elämänsä elää onnellisesti jomman kumman sukupuolen "edustajan" kanssa? Tämä teksti saattaa olla hyvin hyökkäävä, mutta mitä nyt asiallisia nettikeskusteluja on tullut seurattua, niin näin näyttää olevan.

37

880

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voikiesus

      Monelle on hyvin hämmentävä kokemus, että on ollut ihastuneena/rakastuneena ja perheen perustaneena miehen kanssa ja sitten elämä yllättääkin niin että itsessä herää kiinnostus naisiin. Seurauksena moni varmaan loogisesti alkaa ajattelemaan itseään biseksuaalina, ja moni varmaan onkin, mutta monelle se on myös se ensimmäinen etappi ennen kasvua täysin siihen mitä on. Kukaan ei ole seppä syntyessään, kukaan ei myöskään ole tuosta noin vaan valmis ja kokonainen ihminen. Kyllä se menee niin että erehdysten ja virheiden kautta kasvamme siksi mitä todella olemme. Ei ole väärin käyttää termiä biseksuaali, jos se sillä hetkellä tuntuu oikealta. Annetaan toisille tilaa kasvaa ja olla.

    • SociallyAwkwardPenguin

      Itse asiassa harva bisse on tasapuolisesti kiinnostunut molemmista, osa pelaa enemmän omaan tiimiin jolloin heidät mielletään nopeasti homoiksi tai lepakoiksi jotka ei vaan ole vielä mukamas tulleet kokonaan ulos kaapista tms, osa tuntee enemmän vetoa vastakkaiseen sukupuoleen kuin omaansa. Toki on heitä joihin molemmat vetoaa 50% - 50%, mutta useampi tuntuu kallistuvan suuntaan tai toiseen enemmän ja se ei tee heistä yhtään vähemmän biseksuaaleja.
      Tämä ei kuitenkaan tarkoita että kaikki bisset on epävarmoja ja kykenemättömiä pitkään parisuhteeseen esim sen sukupuolen edustajan kanssa johon heidän vakkansa ei normaalisti ole niin kallellaan, se on usein henkilötyyppikysymys eikä seksuaalinen suuntautuminen mikä vaikuttaa tuohon. ^^ Stereotypioita kun on niin vaikea karistaa vai mitä?
      Tässä pingviinin puolikas penni keskusteluun.

    • TartunProvoon

      Miksi biseksuaalisuutta pohditaan lesbopalstalla? Eikö biseksuaalisuuden pohtiminen kuulu enemmän bi-keskusteluosioon kuin lesbopalstalle?

      Näin lesbona olen äärimmäisen kyllästynyt, että:

      1) kaikki femmelesbot luokitellaan automaattisesti bisseiksi tai heteroiksi
      2) kaikki bisset mukamas ovat femmejä (eivät ole, joukkoon mahtuu totaalisen rekkiksen näköisistä bisseistä butcheihin ja poikamaisiin)
      3) bisseasioista jauhetaan AINA lesbopalstalla, miksi lesbot eivät kirjoita lesboasioita bi-palstalle?
      4) lesboille aletaan aina sönköttämään bisseasioita tai höpöttämään kuinka ne miehet on ihania tai joku mies tule väkisin kopeloimaan/iskemään. Ei, lesbona en halua kuulla yksityiskohtaisia kuvauksia miten kukakin bi-nainen harrasti seksiä miehen kanssa enkä halua kenenkään ällön miehen "käännytettäväksi".
      5) lesbon treffi-ilmoitukseen vastaa AINA joku mies, joka luulee lesboa bisseksi/ei suostu uskomaan, että lesboja on olemassa
      6) treffi-ilmoitukseen on aina myös vastaamassa bi-nainen, vaikka siinä lukisi selkokielellä kohteliaasti, että kiitos, mutta ei kiitos bi-naiset (eikö bi-naiset osaa lukea vai eivätkö välitä?)
      7) Näin ylipäätään naisena olen kurkkua myöten täynnä miesten pervoja ahdisteluja ihan minne tahansa meneekin ja ei, hiusten leikkaaminen siiliksi ei auta, sillä niitä ahdistelevia äijiä riittää, vaikka kulkisi jätesäkissä ja huivi päässä.

      Ja kyllä, uskon, että tasapainoisia, lämpimiä ja viisaita binaisia varmasti on olemassa, "sattumalta" vaan kaikki binaiset, joihin olen tutustunut ovat hyvin häilyviä, kylmiä, ylipinnallisia, epävarmoja itsestään, eivät kykene keskittymään yhteen ihmiseen kerralla jne. vaan pitää olla "haluan kaiken" eli miehen ja naisen yhtäaikaa tai sitten jos on miehen kanssa niin halutaan naista tai naisen kanssa niin halutaan enemmän miestä tai sitten etsitään kolmen kimppa juttuja jne.

      Lisäksi osa ennen miehen kanssa olevista vasta todellakin heräilee ylipäätänsä seksuaalisuuteen ja miehen kanssa on oltu, "koska kaikki muutkin" ja koska se on yhteiskunnan normi. Ja juu, tämän "herätyksen" jälkeen osa tuntee loppuelämän vetoa vain naisiin tai sitten kun oltiin miehen kanssa ei tunnettu edes sen enempää mitään vetoa koskaan ikinä vaan oltiin, koska ne muutkin tai sitten tunnetaan pelkkää kaverillista eikä seksuaalista vetoa.

      Usein myös näkee, että halutaan olla "luokittelemattomia". Tämä on aika monelle oikealle lesbolle merkki, että ahaa, tuo on oikeasti bi, ei vaan halua/kehtaa sanoa sitä tai sitten ei hyväksy itseään sellaisena kuin on.

      • Lepakkomielinen_bi

        "sitten kun oltiin miehen kanssa ei tunnettu edes sen enempää mitään vetoa koskaan ikinä vaan oltiin, koska ne muutkin tai sitten tunnetaan pelkkää kaverillista eikä seksuaalista vetoa. "

        Ymmärsinkö nyt oikein, että aiemmin tekstissäsi paheksuit sitä, että haluaa yhtä aikaa sekä miehen että naisen ja kolmen kimppaa ja ties mitä, ja nyt paheksut sitäkin, jos se biseksuaali keskittyykin suhteessa ollessaan siihen kumppaniinsa eikä haikaile muiden perään?

        Itse olin pitkässä suhteessa miehen kanssa, enkä tosiaan tuntenut silloin vetoa naisiin - enkä muihin miehiin. Ja nyt kun olen rakastunut naiseen (toivoen, että tämä orastava suhde alkaisi) en myöskään tunne vetoa muihin naisiin - enkä myöskään miehiin (tosin miehistä en enää muutenkaan olisi kiinnostunut, kuten tuossa toisessa vastauksessani kerroin). Olen aika vanhanaikaisen yksisuhteinen! Ja romanttinen, intohimoisen rakastunut ja suhteeseen panostava.


      • Lepakkomielinen_bi
        Lepakkomielinen_bi kirjoitti:

        "sitten kun oltiin miehen kanssa ei tunnettu edes sen enempää mitään vetoa koskaan ikinä vaan oltiin, koska ne muutkin tai sitten tunnetaan pelkkää kaverillista eikä seksuaalista vetoa. "

        Ymmärsinkö nyt oikein, että aiemmin tekstissäsi paheksuit sitä, että haluaa yhtä aikaa sekä miehen että naisen ja kolmen kimppaa ja ties mitä, ja nyt paheksut sitäkin, jos se biseksuaali keskittyykin suhteessa ollessaan siihen kumppaniinsa eikä haikaile muiden perään?

        Itse olin pitkässä suhteessa miehen kanssa, enkä tosiaan tuntenut silloin vetoa naisiin - enkä muihin miehiin. Ja nyt kun olen rakastunut naiseen (toivoen, että tämä orastava suhde alkaisi) en myöskään tunne vetoa muihin naisiin - enkä myöskään miehiin (tosin miehistä en enää muutenkaan olisi kiinnostunut, kuten tuossa toisessa vastauksessani kerroin). Olen aika vanhanaikaisen yksisuhteinen! Ja romanttinen, intohimoisen rakastunut ja suhteeseen panostava.

        Ei kun anteeksi, luin ja tulkitsin tekstisi tuon kohdan väärin ja ymmärsin ihan väärin mitä olit tarkoittanut. Tietysti tarkoititkin kulissisuhdetta, tajusin nyt kun luin uudestaan. Niin, onhan niitä sellaisiakin varmaan. Mutta on niitä homoja ja lesbojakin, jotka ovat sellaiseen ryhtyneet. Veikkaan, että monella bissellä kuitenkin myös ne miessuhteet ovat ihan aitoja ihmissuhteita.


      • aregareareh

        Heh. Siinä viestissä sanotaan, että välillä tänne kirjoitta henkilöitä, jotka ovat nimenomaan "kokeneet sen heräämisen" ja automaattisesti luokittelevat itsensä biseksuaaleiksi ja täten vähättelee termiä ja seksuaalisuutta. Tämä sitten kohdistuu ja ärsyttää niitä aidosti biseksuaaleja, jotka oikeasti rakastuvat ja pystyvät olemaan molempien sukupuolten kanssa.

        Ja muute tuo sinun viestisi on myös täyttä provoa ja stereotypia, vaikka otsikkosi viittaa siihen, että alkuperäinen viesti olisi täynnä provoa.


    • Lepakkomielinen_bi

      Itse olen saattanut joskus vastata deitti-ilmoitukseen, jossa on haettu nimenomaan lesboa. Määrittelen itseni biseksuaaliksi sen vuoksi, että olen aiemmin ollut miesten kanssa ja tavallaan kai olisi se potentiaalinen mahdollisuus, että saattaisin viehättyä miehistäkin - mutta nykyisin en silti halua olla miesten kanssa ollenkaan. En kuitenkaan koe olevani lesbokaan. Itse asiassa kumpikaan määritelmä ei oikein sovi minuun. Mutta siksi olen vastannut, kun kuitenkin itse etsin nimenomaan naista eikä miehet enää kiinnosta. Toki olen asian kertonut avoimesti. Jos minun pitäisi luokitella itseni, sanoisin varmaan että olen bi, mutta kiinnostunut vain naisista.

      Minulle biseksuaalisuus ei tarkoita sitä, että minusta miehet olisivat ihania tai että olisin yhtä paljon kiinnostunut molemmista. Minusta suurin osa miehistä ja suurin osa naisista ei ole ihania, ei ole koskaan ollutkaan. Todella harvoista olen koskaan viehättynyt. Ja koskaan en ole puhunut edes heterokavereiden kanssa siitä, miten ihania miehet ovat - en edes muuten tunne sellaisia heteronaisia, jotka puhuisivat tuollaisia ;)

      Mutta biseksuaalisuutta voi olla eri asteista - jollekin ei ehkä sukupuolella ole mitään väliä, joku muu voi tuntea hiukan vetoa ja viheätystä toiseen sukupuoleen, mutta haluaa suhteen kuitenkin vain toisen kanssa. Tai mitä vaan.

      Itse en koe koskaan edes kokeneeni mitään "heräämistä", olen aina tiennyt olevani bi, mutta nyt vanhemmiten olen huomannut, että miehet eivät kiinnosta enää ollenkaan.

      • wfwagwargw

        Jotenkin tuntuu vaan omistuiselta lokeroida itseään biseksuaaliksi jos pelkästään naiset kiinnostaa. Kylähän biseksuaalisuuden pitäisi olle se, että pystyy rakastumaan molemiin sukupuoliin ja elää romanttista elämää niiden kanssa. Oli sitten kyseessä monogaaminen tai polyamorinen suhde.


      • Lepakkomielinen_bi
        wfwagwargw kirjoitti:

        Jotenkin tuntuu vaan omistuiselta lokeroida itseään biseksuaaliksi jos pelkästään naiset kiinnostaa. Kylähän biseksuaalisuuden pitäisi olle se, että pystyy rakastumaan molemiin sukupuoliin ja elää romanttista elämää niiden kanssa. Oli sitten kyseessä monogaaminen tai polyamorinen suhde.

        No sen vuoksi koenkin, ettei termi biseksuaali oikein kuvasta minua. En tiedä osaanko selittää, miksi silti koen että täytyy määritellä itseni niin, mutta yritän... Kuitenkin olen ollut pitkässä suhteessa miehen kanssa ja sitä kautta en koe olevani pohjimmiltani mikään täyslesbo. Ja vaikka en enää halua olla miesten kanssa enkä tunne seksuaalista vetoa miehiin, saatan esimerkiksi elokuvaa katsoessa pystyä samastumaan naisen ja miehen väliseen vetovoimaan, eli kuitenkin ymmärrän myös sitä. Ja periaatteessa vaikka joku hyvännäköinen miesnäyttelijä voisi olla sellaista "silmäkarkkia", tai iksei live-elämänkin mies, mutta siis vain viihteen tasolla - en henk.koht. tunne sellaista vetoa miehiin, että haluaisin olla miesten kanssa. Mutta kaipa minussa sekin potentiaali silti on, että rakastuminen mieheen voisi teoriassa olla mahdollista, mutta pidän sitä kuitenkin aika epätodennäköisenä.

        Mutta kyllähän se biseksuaaliksi lokerointi tuntuu omastakin mielestäni omituiselta, kun en oikeastaan koe senkään kuvastavan minua! Mutta luulen että jos kutsuisin itseäni lesboksi, se saattaisi tuntua joidenkin mielestä valheelliselta. En tiedä, en ole tosin ihan hirveästi miettinyt sitä, mikä olisi kuvaavin termi, varsinkin kun oma kiinnostus on pitkään suuntautunut vain yhteen tiettyyn ihmiseen (naiseen - katsotaan tuleeko tästä jotain), niin ei ehkä ole ollut niin tarvettakaan määrittelyyn.


      • Hukasssa

        Voin samaistua niin hyvin tähän tekstiin! Tosin itse en ole ikinä ollut miehen kanssa, pelkästään naisen. Luokittelen kuitenkin itseni bisseksi, koska teoriassa en koe mahdottomuutena joskus ollakkin miehen kanssa, vaikka tällä hetkellä ajatus tuntuu hyvin kaukaiselta.. vai en tiedä onko kyseessä vaan oikeasti epävarmuus siitä että en tiedä mitä olen...


      • Lepakkomielinen_bi
        Hukasssa kirjoitti:

        Voin samaistua niin hyvin tähän tekstiin! Tosin itse en ole ikinä ollut miehen kanssa, pelkästään naisen. Luokittelen kuitenkin itseni bisseksi, koska teoriassa en koe mahdottomuutena joskus ollakkin miehen kanssa, vaikka tällä hetkellä ajatus tuntuu hyvin kaukaiselta.. vai en tiedä onko kyseessä vaan oikeasti epävarmuus siitä että en tiedä mitä olen...

        Kiva kuulla, etten ole ainoa. En tiedä minkä ikäiset tänne kirjoittelevat, mutta tuli vaan mieleen tuosta, että pitäisi tietää mitä on... itse luulen, että vielä eläkeiässä ihminen oppii itsestään uutta, seksuaalisuudestaan myös. Ajattelen, että elämä on matka, jonka aika paitsi tehdään ja koetaan asioita, myös opitaan ja opitaan syvällisemmin - myös itsestään. Melkein kaiken muun elämän suhteen siitä tunnutaan olevan samaa mieltä - esim. on ihan ok, että 60-vuotias nainen aloittaa opiskelut, löytää uuden harrastuksen tai esimerkiksi vain uuden suhteen (oli se sitten hetero- tai lesbosuhde). Mutta silti oma seksuaalisuus pitäisi tietää tiettyjen luokitusten mukaan jo alle kolmekymppisenä. Tämä tuntuu minusta omituiselta ajattelulta.

        Itse olen jo reilusti yli 30, ja koen että opin itsestäni koko ajan uutta - jopa sen suhteen, mitä naissuhteelta haluan, sekin tieto syvenee koko ajan. Olen kuitenkin ensimmäisen kerran ihastunut tyttöön 11-vuotiaana, joten mikään uusi juttu tämä ei ole. Mutta elämä vaan on niin monikerroksinen, ja niin koen seksuaalisuudenkin olevan.

        Määrittelyt ovat minulle oikeastaan vain puheessa tapa ilmaista helposti edes jotain sinnepäin, mitä on. Itse sanoisin kysyttäessä, että periaatteessa olen bi, mutta kiinnostukseni kohdistuu vain naisiin.


      • Ykskommenttikaks

        Suoraan sanottuna epävarmuus ja pohdinta aikuisilla ihmisillä selvä viite bi/panseksuaalisuudesta. Harva tuntevani lesbo tai hetero joutuu asiaa miettimään kun sen on tiennyt teininä. En myöskään tunne miehen kanssa lapsia hankkineita lesboja - kyllä useimmat sitä perhe-elämää viettäneet ovat seksuaalista elämää viettämällä lapsia alkuun laittaneet :D Outoa on sitä elämänvaihetta vähätellä. Ei harhaanjohtamista ole etsiä vain toista sukupuolta - etsitään esim deittipalveluista muutenkin kaikenlaista.


      • kakskommenttiyks

        Ai että ootpa fiksu...

        "Harva tuntevani lesbo tai hetero joutuu asiaa miettimään kun sen on tiennyt teininä. En myöskään tunne miehen kanssa lapsia hankkineita lesboja - kyllä useimmat sitä perhe-elämää viettäneet ovat seksuaalista elämää viettämällä lapsia alkuun laittaneet :D "

        No ensinnäkin moni on voinut haudata asian syvälle itseensä mikäli kotiolosuhteet eivät ole olleet suotuisat. Toisekseen, se että on harrastanut seksiä ei tarkoita että se olisi ollut kaikenkattava kokemus. Moni voi harrastaa seksiä myös siitä itse nauttimatta tietämättä mikä on vialla. Eli toisin sanoen se, että on seksielämä ei tarkoita että se olisi välttämättä tyydyttävä. Parisuhde ei ole tae onnellisuudesta eivätkä kaikki parisuhteet perustu täydelliselle rakkaudelle. Sinkkuus ei tarkoita onnettonta elämäniltaa jne.

        .... mainitakseni muutamia esimerkkejä, miksi tuo sun tekstis on yhtä sontaa mutta oot varmaan aikas nuori...


    • TartunProvoon

      Suhde, olkoon se sitten hetero- tai homosuhde, kärsii aivan valtavasti jos toinen tai jopa molemmat ovat hyvin epävarmoja ja häilyviä luonteeltaan ja seksuaalisuudeltaan. Toki se on luonnekysymys, mutta hirveän usein vaan on sattunut eniten näitä eniten epävarmempia kohdalle juuri näistä biseksuaaleista.

      Silloin kun ihastuu tai rakastuu, tuskin päällimmäisenä on, että voi voi onko pohjimmiltaan lesbo vai bi, silloin on jo ehtineet jos jonkinlaiset tunteet muodostua eikä asialle enää mitään voi, mutta silloin kun haetaan kumppania esim. treffi-ilmoituksen kautta niin voi etukäteen valikoida hieman tulevaa.

      Joka kerta kun joku kirjoittaa lesbopalstalle bisseasioista tulee aina väistämättä mieleen, että TAAS siellä on joku uskonnollinen tms. heppu hienovaraisesti aivopesemässä lesboja bisseiksi ja siitä vähitellen heteroksi.

      Omasta mielestäni ei voi olla samaan aikaa sekä biseksuaali että homoseksuaali. Sitä joko on tai ei ole. Jos ei osaa määritellä itseään heti tai ei ollenkaan tai määrittelee itsensä molempiin niin se on vain osoitus epävarmuudesta vähän samaan tapaan kuin kysyttäessä nimeä ei osaa vasta kysymykseen vaan sopertelee sikin sokin eri nimiä, että kai se minun etunimi siellä jossakin on. Ehkä.

      • aimoanalogia__

        muistahan pitää sekuntikello mukanasi


      • Lepakkomielinen_bi

        Tarkoitatko sitä, että jos olemassaolevat määrittelyt eivät sovi ihmiseen, niin kyse on hänen epävarmuudestaan?

        Mitenkäs sitten muunsukupuoliset - pitäisikö heidänkin vain valita olemassaolevista sukupuolimääreistä jokin?

        Ainakin omalla kohdallani kyse on lähinnä siitä, että yritän olla antamatta valheellista kuvaa itsestäni muille. Mutta toki voi olla, että deitti-ilmoituksessa kannattaisi sitten olla tarkempi. Omassa ilmoituksessani kuitenkin hain vain naisia ja olin blokannut miehet pois, niin etteivät voineet ottaa yhteyttä ollenkaan. Kieltämättä tuntui itsestänikin tyhmältä, että minulla luki siellä biseksuaali, mistä varmasti kaikki ajattelivat, että olen kiinnostunut molemmista.

        Itse vaan miellän seksuaalisuuden paljon laajemmin kuin vain niin, että kehen voisi rakastua tai ketä voisi haluta seksuaalisesti.


      • TartunProvoon
        Lepakkomielinen_bi kirjoitti:

        Tarkoitatko sitä, että jos olemassaolevat määrittelyt eivät sovi ihmiseen, niin kyse on hänen epävarmuudestaan?

        Mitenkäs sitten muunsukupuoliset - pitäisikö heidänkin vain valita olemassaolevista sukupuolimääreistä jokin?

        Ainakin omalla kohdallani kyse on lähinnä siitä, että yritän olla antamatta valheellista kuvaa itsestäni muille. Mutta toki voi olla, että deitti-ilmoituksessa kannattaisi sitten olla tarkempi. Omassa ilmoituksessani kuitenkin hain vain naisia ja olin blokannut miehet pois, niin etteivät voineet ottaa yhteyttä ollenkaan. Kieltämättä tuntui itsestänikin tyhmältä, että minulla luki siellä biseksuaali, mistä varmasti kaikki ajattelivat, että olen kiinnostunut molemmista.

        Itse vaan miellän seksuaalisuuden paljon laajemmin kuin vain niin, että kehen voisi rakastua tai ketä voisi haluta seksuaalisesti.

        Helpommin ilmaistuna: "minulla on ollut tunteita aikaisemmin miehiin, nyt tunnen vetoa vain naisiin" on parempi ja selkeämpi kuin "minulla on ollut suhteita aikaisemmin miehiin, nyt lähden suhteeseen vain naisen kanssa".

        Edellinen on selkeästi binaisen merkki ja jälkimmäinen lesbon. Suhteessa olemiseen ei tarvitse tunteita. Kulissisuhteessa ei ole seksuaalisromsnttisia tunteita, aidossa on. Miksi siis tehdä itsestäänselvistä asioista niin ylitsepääsemättömän vaikeita ja pyöritellä niitä mielessä?

        Selkeä biseksuaalisuuden merkki, että pyörittelee tällaisia mielessä. Lesboille nämä ovat itsestäänselvyyksiä.

        Toisaalta sama vähän muissakin asioissa. Minulle ei esim. tee vaikutusta se, että heittäytyy tahalleen "naisellisen tyhmäksi ja avuttomaksi". Epävarmuus ja tyhmyys eivät ole mitään meriittejä.

        Liian epävarman ihmisen (olkoot bisse, lesbo tai hetero) kanssa suhteesta (jos sellaista yleensä edes tulee) tulee hyvin todennäköisesti katastrofi tai vähintäänkin hyvin myrskyisä. Ei siis lupaa kovin hyvää ja ruusuista yhteistä tulevaisuutta.

        Onpa sellainen bissenainenkin tullut vastaan, että esitteli aviomiehensä pelkkänä kaverina ja lehdestä sitten saikin vähän ajan päästä lukea, että kyseessä olikin aviopari. Hmm.. Oliko edes oikeasti bissekään vaan ihan hetero... Feikkiä alusta loppuun asti. Ei mennyt läpi:)


      • Lepakkomielinen_bi
        TartunProvoon kirjoitti:

        Helpommin ilmaistuna: "minulla on ollut tunteita aikaisemmin miehiin, nyt tunnen vetoa vain naisiin" on parempi ja selkeämpi kuin "minulla on ollut suhteita aikaisemmin miehiin, nyt lähden suhteeseen vain naisen kanssa".

        Edellinen on selkeästi binaisen merkki ja jälkimmäinen lesbon. Suhteessa olemiseen ei tarvitse tunteita. Kulissisuhteessa ei ole seksuaalisromsnttisia tunteita, aidossa on. Miksi siis tehdä itsestäänselvistä asioista niin ylitsepääsemättömän vaikeita ja pyöritellä niitä mielessä?

        Selkeä biseksuaalisuuden merkki, että pyörittelee tällaisia mielessä. Lesboille nämä ovat itsestäänselvyyksiä.

        Toisaalta sama vähän muissakin asioissa. Minulle ei esim. tee vaikutusta se, että heittäytyy tahalleen "naisellisen tyhmäksi ja avuttomaksi". Epävarmuus ja tyhmyys eivät ole mitään meriittejä.

        Liian epävarman ihmisen (olkoot bisse, lesbo tai hetero) kanssa suhteesta (jos sellaista yleensä edes tulee) tulee hyvin todennäköisesti katastrofi tai vähintäänkin hyvin myrskyisä. Ei siis lupaa kovin hyvää ja ruusuista yhteistä tulevaisuutta.

        Onpa sellainen bissenainenkin tullut vastaan, että esitteli aviomiehensä pelkkänä kaverina ja lehdestä sitten saikin vähän ajan päästä lukea, että kyseessä olikin aviopari. Hmm.. Oliko edes oikeasti bissekään vaan ihan hetero... Feikkiä alusta loppuun asti. Ei mennyt läpi:)

        "Helpommin ilmaistuna: "minulla on ollut tunteita aikaisemmin miehiin, nyt tunnen vetoa vain naisiin" on parempi ja selkeämpi kuin "minulla on ollut suhteita aikaisemmin miehiin, nyt lähden suhteeseen vain naisen kanssa"."

        Ok, tajusin pointtisi. Tosin puheessa ihmiset usein puhuvat epätarkasti ja sekin, joka puhuu suhteista, tarkoittaa itse asiassa tunteita ja seksuaalista vetovoimaa. Mutta itse ilmaisen kyllä asian yleensä niin, että olen kiinnostunut vain naisista. Toki voisi puhua myös vetovoimasta.

        Olet oikeassa siinä, että epävarman ihmisen kanssa suhteeseen lähteminen usein tietää erilaisia ongelmia. Mutta kaikki termien pyörittely ei ole epävarmuutta - jotkut ihmiset vaan ovat sellaisia.


    • Mietteitä

      Jos henkilö on ylivoimaisesti kiinnostunut esimerkiksi naisista, niin eikös sen pitäisi nimenomaan olla ihan vaan lesbo, eikä biseksuaali jos termeistä väännetään? Jos kuitenkin pitää olla se biseksuaalisuus niin eikös sen pitäisi sitten määritellä tarkemmin? Eli kuten "lepakkomielinen" jne.

      Eikös biseksuaalin määritelmä pitäisi olla se, että henkilö on sekä romanttisesti että seksuaalisesti kiinnostunut sekä miehistä ja naisista? Kumpikaan sukupuoli ei ole toista ylempänä kun puhutaan rakastumisesta vaan se yksilö on kaikista tärkein kumppania valittaessa. Biseksuaali on siis tiennyt jo nuoruudesta asti, että molemmat sukupuolet kiinnostaa ja läpi elämän on ollut ihastunut sekä miehiin, että naisiin ja voi aina rakastua miehiin tai naisiin. Ei ole siis ollut mitään "jaksoja" tai "heräämisiä" nuoruuden jälkeen vaan läpi elämän on nähnyt hyvännäköisiä miehiä ja naisia TV:ssä, elokuvissa, lehdissä, kaupungilla, työpaikoilla, kouluissa jne. Biseksuaalisuus on siis ollut osa henkilöä.

      Tietysti jos on polyamorisessa tai avoimessa suhteessa, niin se biseksuaalisuus saattaa korostua enemmän. Näitäkin suhteita on ja tulevat varmasti yleistymään kun yhteiskunta on muuttumassa avoimemmaksi.

      • Monimutkasta

        Miten siis määrittelisit minut jos olen n. 99 % kiinnostunut naisista, en kuitenkaan pois sulje vaihtoehtoa että oikean ihmisen sattuessa kohdalle voisin myös ihastua/ rakastua mieheen?


      • Lepakkomielinen_bi

        Biseksuaalisuutta on eri asteista ja myös ihmiset määrittelevät biseksuaalisuuden eri tavoin. Kyllähän lesboissakin on eroja - joku ihastuu ja rakastuu helposti ja tuntee seksuaalista vetoa tosi moniin naisiin, kun taas joku toinen kokee ettei kiinnostu melkein kenestäkään, ja rakastuu kerran viidessä vuodessa (ellei sitten se satu olemaan molemminpuolista ja vakiintuu samantien). Vähän samalla lailla on biseksuaaleja, jotka kiinnostuvat tosi harvoista ja on biseksuaaleja, joille vaikka nyt sitten miehistä kiinnostuminen jää hyvin vähäiseksi tai vain olemassa olevaksi yhden prosentin potentiaaliksi, kuten tuo yksi kirjoittaja kuvasi itseään. Minä voisin ehkä kuvata itseäni aika lailla samoin.

        Ei tämä sitä tarkoita, että näitä koko ajan mietittäisiin - itse en esimerkiksi ollenkaan pohdiskele mitään mikä olen tms. Mutta nyt kun asia on otettu esiin keskustelupalstalla, pystyn analysoimaan ja pohtimaan asiaa. Ymmärrän, mitä tarkoitatte sillä biseksuaalisuuden vatvomisen ja epävarmuuden välillä, mutta ei kannata vetää liian suoria johtopäätöksiä ainakaan niin, että jos ei koe olemassa olevia määritelmiä itseään kuvaaviksi, on joku häilyvä ja epävarma tyyppi.

        Ihmisen ikäkin vaikuttaa. Joskus nuori voi olla mutkattomampi - mutta joskus se vanhempi voi vaan suhtautua asioihin lunkimmin, kun on jo nähnyt elämää sen verran, että tajuaa ettei kaikkea tarvitse luokitella ja että ihminen on aika moniulotteinen olento.


      • resgtyytsy
        Monimutkasta kirjoitti:

        Miten siis määrittelisit minut jos olen n. 99 % kiinnostunut naisista, en kuitenkaan pois sulje vaihtoehtoa että oikean ihmisen sattuessa kohdalle voisin myös ihastua/ rakastua mieheen?

        Jaa. Itse sanoisin kyllä, että olet homoseksuaali. En oikein ymmärrä, miten voisit nähdä miehissä mitään viehättävää jos kerran sanot, että 99% tapauksista olet kiinnostunut naisista? Miten joku mies voisi siinä tapauksessa olla jotenkin viehättävä? Tuskin edes kestäisit kun jos olet lähes vain naisista kiinnostanut, niin silloin olet kiinnostunut siitä, mitä tekee naisesta naisen.


      • Lepakkomielinen_bi
        resgtyytsy kirjoitti:

        Jaa. Itse sanoisin kyllä, että olet homoseksuaali. En oikein ymmärrä, miten voisit nähdä miehissä mitään viehättävää jos kerran sanot, että 99% tapauksista olet kiinnostunut naisista? Miten joku mies voisi siinä tapauksessa olla jotenkin viehättävä? Tuskin edes kestäisit kun jos olet lähes vain naisista kiinnostanut, niin silloin olet kiinnostunut siitä, mitä tekee naisesta naisen.

        En ole tuo, jolta kysyit, mutta jospa se tarkoittaa sitä, että on joskus ollut ihastunut mieheenkin tai joskus satunnaisesti tykkää katsella miehiä ja saattaa nähdä jotkut hyvin harvat miehet seksuaalisesti viehättävinä.

        Itse kyllä tunnen lesboja, joilla on ollut miesjuttujakin, joten ehkä siinä mielessä tosiaan voisi sanoa että on homoseksuaali, jos miehet ovat vain harvinainen poikkeus. Mutta jotkut sitten närkästyvät tästäkin...


      • Monimutkasta

        Olen tässä asiaa miettinyt ja tullut päätelmään että ehkä olenkin lesbo, joka vaan vielä ei ole sinut itsensä kanssa. Olen määritellyt itseni bisseksi siltä varalta että jostain voisi löytyä se kiinnostava mies, näin ei ole kuitenkaan vielä ikinä käynyt. Itsensä lesboksi luokittelu vaan tuntuu jotenkin niin "lopulliselta". Ja tiedän että kuulostaa varmasti naurettavalta, mutta olen oikeasti tosi sekaisin ajatusteni kanssa.


      • TartunProvoon
        Lepakkomielinen_bi kirjoitti:

        En ole tuo, jolta kysyit, mutta jospa se tarkoittaa sitä, että on joskus ollut ihastunut mieheenkin tai joskus satunnaisesti tykkää katsella miehiä ja saattaa nähdä jotkut hyvin harvat miehet seksuaalisesti viehättävinä.

        Itse kyllä tunnen lesboja, joilla on ollut miesjuttujakin, joten ehkä siinä mielessä tosiaan voisi sanoa että on homoseksuaali, jos miehet ovat vain harvinainen poikkeus. Mutta jotkut sitten närkästyvät tästäkin...

        Tunnen myös lesboja, joilla on ollut miesjuttuja, aika monella niitä on ollut nuoruudessa, yksi tai useampia, ei sen takia, että olisivat biseksuaaleja vaan siksi, että esim. yhteiskunnan paine, kaveripiirit, kaapissa oleminen, uskonnolliset yhteisöt, kokeilunhalu, näyttämisenhalu, yksinäisyys, läheisyyden, hyväksymisen, koskettamisen ja rakkauden tarve (siihen miehen paikalle sitten kuvitellaan nainen omassa mielessä), siksi, "koska ne muutkin", ei olla vielä herätty omaan seksuaalisuuteen, on aina tiedetty, että ollaan lesboja, mutta ei olla osattu/uskallettu/kyetty lähteä sitä konkreettisesti toteuttamaan vaan pysytään helpommissa kaavoissa (miesten kanssa voi olla helpompi jutella kun heihin ei tunne mitään vetoa, mutta naisten kanssa jo pelkkä juttelu jännittää niin kovasti), osalla on vaikea hyväksyä identiteettiään, osalla kaveripiirit, sukulaiset ovat sellaiset ahdasmieliset, osa haluaa lapsia eikä halua jäädä yksin, vaikkei tuntisi olevansa kiinnostunut miehistä, osa haluaa uran, kaksi lasta, auton, mökin ja perunamaan, mutta jos ei löydy sitä naista niin vaihtoehtona on olla joko yksin tai teeskennellä heteroa kulissisuhteessa, mutta ainakin ei ole niin ypöyksin. Joku haluaa näyttää naapurilleen, että onpas minulla hieno mies, hieno isä lapsilla, auto ja perunamaa.

        Toki on myös lesboja, joilla ei ole ollut ainuttakaan miessuhdetta ikinä ja eikä tule olemaankaan, joillakin voi tulla hetkellinen kokeilunhalu rankkojen epäonnistuneiden naissuhteiden jälkeen, että kokeilenpas miestä ja sitten kun on kokeiltu niin voi tuumia, että eipäs ollut mun juttu eikä tuntunut yhtään sen arvoiselta tai kivalta ja sitten taas palaa takaisin naisiin eikä enää koskaan miesten kanssa pelehdi. Sitten eri lukunsa on tietysti lesbot, jotka ovat maksusta miesten kanssa ja kotiin tultaessa siellä odottaakin oma tyttöystävä, kenties myös prostituoitu ammatiltaan ja oikeassa henkkoht elämässä lesbo. Se, että teknisesti makaa/on maannut miesten kanssa ei tee kenestäkään lesbosta bisseä. (Tunteet ne tekee). Seksiähän voi teknisesti harrastaa täysin ilman tunteita. Sitä voi harrastaa myös kaksi lesboa keskenään ilman tunteita.

        Ei sen pitkäaikaisen, sopivan kumppanin löytäminen niin helppoa ole. Osa naisista ei kykene sitoutumaan laisinkaan, osa juoksee kaiken aikaa vieraissa, osa vaan kokeilee, kohottelee egoaan, osa hakee laastarisuhdetta, osa jännitystä, osa ei halua seksiä eikä läheisyyttä parisuhteessa ollenkaan, osalla on vakavia päihde&mielenterveysongelmia, osa ei kiihota seksuaalisessa mielessä ollenkaan, vaikka kuinka ovat "naisia" (rakennapa tällaisen naisen kanssa parisuhdetta sitten) ja luonteeltaan ihania, osa etsii elättäjää, maksattaa kaikki asumisensa ja elämisensä sinulla ja jos maksaminen loppuu, loppuu myös suhde, osa haluaa elää maalla ja toinen kaupungissa, osalla on vakava eläinallergia, toisilla luonteet ovat niin erilaiset, duunarit eivät ymmärrä akateemisia ja akateemiset eivät ymmärrä duunaria, osalla on niin paljon töitä ja opiskeltavaa, ettei siinä ehdi paljoa panostaa ihmissuhteeseen ja osa taas ei ole koskaan eläessään tehnyt palkkatyötä eikä opiskellut yhtään mitään, osa on niin läheisriippuvaisia, että pitäisi olla kiinni 24/7 kyljessä ilman omaa vapaa-aikaa, työtä, harrastuksia, kavereita, lemmikkejä, osa haluaa jatkuvasti matkustella tai jatkuvasti joka ilta notkuu baareissa, osa on luonteeltaan niin vaikeita, epävarmoja, häilyviä, epäluotettavia, ammattivalehtelijoita, narsisteja, ylidominoivia tai toinen vastakohta; liian tossun alla, osa niin hiljaisia ettei osaa sanoa kuin hädin tuskin kyllä tai ei (mielenliikkeistä ja koko ihmisestä ei saa mitään tolkkua), osa yliräpättäviä huimapäitä, osalle kaverit on tärkeämpiä kuin oma kulta, osalle jäänyt teinivaihe/murkkuangsti päälle, osa vaan ajattelee omaa napaansa eikä muuta, osalle raha, ulkonäkö ja kiiltävät kulissit ovat tärkeintä elämässä, osa herääkin parisuhteen aikana omaan transsukupuolisuuteen ja haluaakin käydä korjaamassa kroppaansa mieheksi jne. jne.

        Yritä siinä sitten löytää pysyvä, onnellinen ja tasapainoinen pitkäaikainen suhde aikuisen, sinut itsensä olevan naisen kanssa kun niitä naisiakaan ei kasva jokaisen puun oksalla. Tasapainoiseen suhteeseen toki tarvitaan tasapainoiset ihmiset. Sellainen ei onnistu epävarmalta tai ei sinut itsensä kanssa olevalta. Epävarma ihminen hakee helposti jatkuvaa pönkitystä egolleen esim. vieraissa juoksemalla, masentuu helposti kun mukamas hän ei riitä, kokee alemmuutta, kateutta, katkeruutta, sairasta mustasukkaisuutta, sairasta omistuksenhalua, hakee jatkuvasti liikaa huomiota, tekstailee 200 viestiä päivässä jne.

        Heteronaisilla on niin helppoa kun miehiä löytyy ihan mistä vaan ja koska vaan, valinnanvaraa todellakin on, päinvastoin kuin meillä lesboilla ellet sitten kelpuuta ihan ketä tahansa kumppaniksi, mutta pitkässä juoksussa sekään ei ole kannattavaa moneltakaan kannalta, joudut totisesti ongelmiin etkä todellakaan ole onnellinen ja tuskin se toinenkaan osapuoli.


      • jaaaaaah
        TartunProvoon kirjoitti:

        Tunnen myös lesboja, joilla on ollut miesjuttuja, aika monella niitä on ollut nuoruudessa, yksi tai useampia, ei sen takia, että olisivat biseksuaaleja vaan siksi, että esim. yhteiskunnan paine, kaveripiirit, kaapissa oleminen, uskonnolliset yhteisöt, kokeilunhalu, näyttämisenhalu, yksinäisyys, läheisyyden, hyväksymisen, koskettamisen ja rakkauden tarve (siihen miehen paikalle sitten kuvitellaan nainen omassa mielessä), siksi, "koska ne muutkin", ei olla vielä herätty omaan seksuaalisuuteen, on aina tiedetty, että ollaan lesboja, mutta ei olla osattu/uskallettu/kyetty lähteä sitä konkreettisesti toteuttamaan vaan pysytään helpommissa kaavoissa (miesten kanssa voi olla helpompi jutella kun heihin ei tunne mitään vetoa, mutta naisten kanssa jo pelkkä juttelu jännittää niin kovasti), osalla on vaikea hyväksyä identiteettiään, osalla kaveripiirit, sukulaiset ovat sellaiset ahdasmieliset, osa haluaa lapsia eikä halua jäädä yksin, vaikkei tuntisi olevansa kiinnostunut miehistä, osa haluaa uran, kaksi lasta, auton, mökin ja perunamaan, mutta jos ei löydy sitä naista niin vaihtoehtona on olla joko yksin tai teeskennellä heteroa kulissisuhteessa, mutta ainakin ei ole niin ypöyksin. Joku haluaa näyttää naapurilleen, että onpas minulla hieno mies, hieno isä lapsilla, auto ja perunamaa.

        Toki on myös lesboja, joilla ei ole ollut ainuttakaan miessuhdetta ikinä ja eikä tule olemaankaan, joillakin voi tulla hetkellinen kokeilunhalu rankkojen epäonnistuneiden naissuhteiden jälkeen, että kokeilenpas miestä ja sitten kun on kokeiltu niin voi tuumia, että eipäs ollut mun juttu eikä tuntunut yhtään sen arvoiselta tai kivalta ja sitten taas palaa takaisin naisiin eikä enää koskaan miesten kanssa pelehdi. Sitten eri lukunsa on tietysti lesbot, jotka ovat maksusta miesten kanssa ja kotiin tultaessa siellä odottaakin oma tyttöystävä, kenties myös prostituoitu ammatiltaan ja oikeassa henkkoht elämässä lesbo. Se, että teknisesti makaa/on maannut miesten kanssa ei tee kenestäkään lesbosta bisseä. (Tunteet ne tekee). Seksiähän voi teknisesti harrastaa täysin ilman tunteita. Sitä voi harrastaa myös kaksi lesboa keskenään ilman tunteita.

        Ei sen pitkäaikaisen, sopivan kumppanin löytäminen niin helppoa ole. Osa naisista ei kykene sitoutumaan laisinkaan, osa juoksee kaiken aikaa vieraissa, osa vaan kokeilee, kohottelee egoaan, osa hakee laastarisuhdetta, osa jännitystä, osa ei halua seksiä eikä läheisyyttä parisuhteessa ollenkaan, osalla on vakavia päihde&mielenterveysongelmia, osa ei kiihota seksuaalisessa mielessä ollenkaan, vaikka kuinka ovat "naisia" (rakennapa tällaisen naisen kanssa parisuhdetta sitten) ja luonteeltaan ihania, osa etsii elättäjää, maksattaa kaikki asumisensa ja elämisensä sinulla ja jos maksaminen loppuu, loppuu myös suhde, osa haluaa elää maalla ja toinen kaupungissa, osalla on vakava eläinallergia, toisilla luonteet ovat niin erilaiset, duunarit eivät ymmärrä akateemisia ja akateemiset eivät ymmärrä duunaria, osalla on niin paljon töitä ja opiskeltavaa, ettei siinä ehdi paljoa panostaa ihmissuhteeseen ja osa taas ei ole koskaan eläessään tehnyt palkkatyötä eikä opiskellut yhtään mitään, osa on niin läheisriippuvaisia, että pitäisi olla kiinni 24/7 kyljessä ilman omaa vapaa-aikaa, työtä, harrastuksia, kavereita, lemmikkejä, osa haluaa jatkuvasti matkustella tai jatkuvasti joka ilta notkuu baareissa, osa on luonteeltaan niin vaikeita, epävarmoja, häilyviä, epäluotettavia, ammattivalehtelijoita, narsisteja, ylidominoivia tai toinen vastakohta; liian tossun alla, osa niin hiljaisia ettei osaa sanoa kuin hädin tuskin kyllä tai ei (mielenliikkeistä ja koko ihmisestä ei saa mitään tolkkua), osa yliräpättäviä huimapäitä, osalle kaverit on tärkeämpiä kuin oma kulta, osalle jäänyt teinivaihe/murkkuangsti päälle, osa vaan ajattelee omaa napaansa eikä muuta, osalle raha, ulkonäkö ja kiiltävät kulissit ovat tärkeintä elämässä, osa herääkin parisuhteen aikana omaan transsukupuolisuuteen ja haluaakin käydä korjaamassa kroppaansa mieheksi jne. jne.

        Yritä siinä sitten löytää pysyvä, onnellinen ja tasapainoinen pitkäaikainen suhde aikuisen, sinut itsensä olevan naisen kanssa kun niitä naisiakaan ei kasva jokaisen puun oksalla. Tasapainoiseen suhteeseen toki tarvitaan tasapainoiset ihmiset. Sellainen ei onnistu epävarmalta tai ei sinut itsensä kanssa olevalta. Epävarma ihminen hakee helposti jatkuvaa pönkitystä egolleen esim. vieraissa juoksemalla, masentuu helposti kun mukamas hän ei riitä, kokee alemmuutta, kateutta, katkeruutta, sairasta mustasukkaisuutta, sairasta omistuksenhalua, hakee jatkuvasti liikaa huomiota, tekstailee 200 viestiä päivässä jne.

        Heteronaisilla on niin helppoa kun miehiä löytyy ihan mistä vaan ja koska vaan, valinnanvaraa todellakin on, päinvastoin kuin meillä lesboilla ellet sitten kelpuuta ihan ketä tahansa kumppaniksi, mutta pitkässä juoksussa sekään ei ole kannattavaa moneltakaan kannalta, joudut totisesti ongelmiin etkä todellakaan ole onnellinen ja tuskin se toinenkaan osapuoli.

        Jos molemmat sukupuolet kiinnostaa ja haluaa voi sistoutua useampaan, niin sitten henkilö on polymorinen. Toki vaikeaa se on myöntää tämän, kun vastaanotto tulee varmasti olemaan paheksuntaa hyvin monelta. Ainakin toistaiseksi.

        Pointtini oli vaan se, että eikös biseksuaalin pitäisi olla hyvin pitkälti tasapuolisesti kiinnostunut molemmista sukupuolista? Näitä on toki olemassa, mutta hyvin moni tuntuu luokittelevan itsensä biseksuaaliksi epävarmuuden takia..


      • TartunProvoon
        jaaaaaah kirjoitti:

        Jos molemmat sukupuolet kiinnostaa ja haluaa voi sistoutua useampaan, niin sitten henkilö on polymorinen. Toki vaikeaa se on myöntää tämän, kun vastaanotto tulee varmasti olemaan paheksuntaa hyvin monelta. Ainakin toistaiseksi.

        Pointtini oli vaan se, että eikös biseksuaalin pitäisi olla hyvin pitkälti tasapuolisesti kiinnostunut molemmista sukupuolista? Näitä on toki olemassa, mutta hyvin moni tuntuu luokittelevan itsensä biseksuaaliksi epävarmuuden takia..

        Biseksuaali voi rakastua naiseen vaikkapa vuonna 2014, vuonna 2016 ihastua mieheen ja vuonna 2017 mieheen tai naiseen.

        Biseksuaali rakastuu ihan samalla tavoin kuin muutkin, yhteen ihmiseen kerralla vain rakastumisen kohteen sukupuoli voi vaihdella toisin kuin lesboilla tai heteroilla. Lesbo rakastuu vain ja ainoastaan naiseen, bi voi rakastua mieheen tai naiseen näin rautalangasta väännettynä. Hetero rakastuu vain vastakkaiseen sukupuoleen. Ei lesbokaan rakastu kahteen tai useampaan ihmiseen kerralla. Sama pätee heteroihin. Rakastua voi vain yhteen ihmiseen kerralla, mutta ihastua, hullaantua tai rakastaa voi tietenkin useaa ihmistä kerralla ja eri tavalla. Rakastamista on niin rakkaus omaan kumppaniin (seksuaalinen rakkaus), rakkaus kaveriin (pelkkä kaverillinen rakkaus), rakkaus omiin lapsiin (äidin rakkaus), rakkaus eläimiin. Rakkautta on monenlaista. Exääkin voi rakastaa omalla tavallaan, vaikka rakastaisi myös nyksää. Silti se eksä on useimmiten se eksä (toisilla tietenkin ei). Sen sijaan pelkkää seksiä ihminen voi haluta useamman ihmisen kanssa, olkoon bi, hetero tai lesbo. Useimmiten se on pelkkää seksiä eikä siinä ole tunteet sen kummemmin pelissä. Kaikki eivät tietenkään halua montaa ihmistä yhtäaikaa (en minäkään).

        Suhteessa oleminen ei välttämättä siis tarkoita rakastumista, ei edes ihastumista. Suhteessa voi olla niin monien asioiden takia. Moni voi myös kuvitella/luulla/fantasioida suhteen olevan vaikkapa miehen ja naisen välillä, vaikka näin ei ole. Jutteleminen tai käveleminen vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa, työkaveruus tai pelkkä kaveruus ei tee kenestäkään automaattisesti rakastunutta/ihastunutta vastakkaiseen sukupuoleen tai mitään erityistä suhdetta heidän välillä.

        Lesbo voi tietysti olla ilman ainuttakaan kunnon järisyttävää rakastumista. Harvemmin näin, mutta kyllä sekin on mahdollista. Mahdollista se on myös heteroilla.

        Bi rakastuu ihmiseen, ei sukupuoleen, kyllä, mutta lesbokin rakastuu ihmiseen, ei vain sukupuoleen, mutta silti se rakastumisen kohde on aina nainen, mutta ei tietenkään mikä tahansa tai kuka tahansa nainen vaan se tietty nainen, tietty ihminen, tietty persoona (mutta nainen), johon on rakastunut.

        Polyamoriassa on kyse useampaan ihmiseen hullaantumisesta, tykästymisestä tai rakastamisesta, muttei rakastumisesta. Itse kyllä näen, että kyse on useasti pelkästä seksistä, kaveruudesta ja tykästymisestä tai sitten on niin ahne, että kaikki mahdollinen pitää haalia itselle tai epävarma, että mistä tykkää ja mistä ei.

        Nainen, joka esim. haluaa olla miehen kanssa, mutta säilyttää suhteensa samaan aikaan naiseen on siis sekä bi että polyamorinen. Useimmiten kyseessä on kyseessä seksi (suhde naiseen) ja taloudellisten olojen turvaaminen (suhde mieheen, mies elättää naista).

        Kaikki bisset eivät tietenkään ole polyamorisia ja voihan hetero tai lesbokin olla polyamorinen ja osa onkin.

        Ja itsehän en ole bi enkä polyamorinen vaan yhteen ihmiseen (naiseen) kerralla hurmaantuva lesbo. En lähtisi polyamoriseen suhteeseen enkä halua olla polyamorisen naisen kanssa olla. Vain yksi ihminen kiitos, se riittää:)


      • zdgraga

        Rakastuminen useampaan ihmiseen on mahdollista jos sellaisia ihmisiä sattuisi tapaamaan. Toki se on harvinaista, että näin tapahtuisi. Joku voi elää vuosikymmeniä monogaamisessa suhteessa ja sitten rakastua toiseen ilman, että lakkaisi rakastamasta kumppaniaan. Silloin se optimaalinn polysuhde muodostuu. Se ei siis ole väkisin väännettyä vaan luonnollisesti tapahtunut.


      • Hetero-bi_vai_mikä

        Minä pidin itseäni aina täysin heterona noin 35 vuoden ikään asti. Mietin kyllä asiaa ja pohdin, voisinko olla lesbo tai bi. No, nuoresta asti olin ihastunut poikiin, joten lesbous ei tuntunut mahdolliselta. Mutta en ollut koskaan ihastunut naisiin, joten biseksuaalisuuskin vaikutti ihan utopistiselta ajatukselta. Muutamia kertoja minua oli yritetty iskeä naisten taholta, mutta minua ei kiinnostanut yhtään. Miesten kanssa minulla oli pitkiä ja vakavia suhteita.

        Sitten vaan elämään tupsahti nainen, joka oli ihan erilainen ihminen kuin kukaan koskaan ennen. Kuvittelin häntä heteroksi ja suhteemme pääsi etenemään aika syväksi ystävyydeksi. Kriittinen käännös tapahtui, kun yhtäkkiä tajusin, ettei hän olekaan hetero ja että hän on ihastunut minuun. Olipa aivan järkyttävä tilanne! Jos olisin tiennyt, että hän on lesbo, en olisi ikinä päästänyt häntä niin lähelle itseäni. Myöhemmin kuulin, että häntä pelotti miehiä kohtaan tuntemani tunteet. Lisäksi häntä mietitytti tyytyväisyyteni sinkkuelämään. Hän halusi muuttaa yhteen ja virallistaa suhteen, mitä hän ei kertonut minulle pitkään aikaan. Minä halusin jatkaa yksin asumista, vilkasta sosiaalista elämääni ja matkustusta vaativaa työtäni. Rakkaani näki ne kaikki uhkina, mutta uskalsi siitä huolimatta edetä suhteessamme. Ihastuminen tapahtui vahingossa, mutta minun oli vaikea antaa itseni rakastua naiseen. En halunnut kuulua seksuaalivähemmistöön. En halunnut elää kaapissa, enkä tulla kaapista. Halusin osoittaa hellyyttä julkisesti, mutta en halunnut tehdä sitä seksuaalivähemmistön osana. Mietin, mitä ystävät js sukulaiset ajattelevat. Tämä kaikki oli minulle niin uutta ja vaikeaa. Aloitimme suhteen ja elimme molemmat kaapissa omissa asunnoissa asuen. Rakkaani alkoi haluta aika nopeasti kaapista ulos ja yhteiseen kotiin. Minulle prosessi oli huomattavasti vaikeampi. Vähitellen tulimme kaapista perheenjäsenille ja sitten myös ystäville. Jossain vaiheessa huomasin kertovani myös etäisemmille tutuille naisystävästäni. Sitten alkoi yhteisen kodin etsintä ja lopulta muutimme yhteen. Suhdettamme ei ole virallistettu, mutta testamentit toisiamme ajatellen on laadittu. Minä en edelleenkään halua suhdettamme virallistaa. Rakkaani haluaisi sen tehdä, vaikka hän ei haluaisi yhteistä sukunimeä tms. Lapsia meillä ei ole eikä tule, ei myöskään lemmikkejä. Meillä menee mielestäni tosi hyvin.

        Meillä on jonkin verran seksuaalivähemmistöihin kuuluvia ystäviä. Pääosa ystävistä on lesboja. Minulla on hyviä lesboystäviä, mutta en voi mitenkään väittää tykkääväni lesboista yleensä. Lesbojen tilaisuuksissa olen juuri sellainen femme-bi, joka kokee olevansa väärässä paikassa ja jolle se myös katseilla osoitetaan. Bi-ihmisiä en montaakaan tunne. Homoystäviä minulla on jonkin verran ja heistä pidän kovasti. Viihdyn lesboporukoita huomattavasti paremmin heteroiden parissa. Tästä meillä on rakkaani kanssa välillä ongelmia, sillä hän tietää, että koen edelleen vetoa miehiä kohtaan. Voisin sanoa, että mielenkiintoni kohdistuu vain miehiin ja omaan rakkaaseeni. En ole koskaan ihastunut kehenkään muuhun naiseen kuin avovaimooni! Jos suhteemme katkeaisi, ihastuisin todennäköisesti johonkin mieheen tai eläisin sinkkuna loppuelämäni. Välillä en melkein edes koe itseäni bisseksi, kun koen vetoa vain yhtä naista kohtaan. Minussa saattaa olla taipumusta polyamoriaan ja olen harrastanut seksisuhteita useamman kanssa samaan aikaan. Ihan kaikesta rakkaanikaan ei tiedä, eikä halua tietää. Hän on kuitenkin alusta lähtien ollut huolissaan luotettavuudestani ja siitä, "tyydynko yksin häneen". Rakkaani on kuitenkin sekä henkisesti että fyysisesti niin mielettömän ihana, että olen halunnut luoda hänen kanssaan monogaamisen suhteen ja elämme aika tylsääkin arkea yhdessä. Välillä mietin, olenko onnellinen tässä suhteessa ja elämässä. Tähän asti olen vastannut, että olen onnellinen. Itse asiassa tyytyväisyyteni suhdetta kohtaan on kasvanut suhteen ikääntyessä. Tulevaisuudesta en tiedä, mutta juuri nyt elämä on aika ihanaa <3

        Olenko bisse vai mikä olen? En tiedä. Hassua kyllä, koen itseni melkein heteroksi. Bissahtava hetero tai heterouteen kallellaan oleva bisse. Mikä lie. On ehkä sattumaa tai kohtalon oikkua, että elämä johdatti eteeni sen ehkä maailman ainoan ihanan naispersoonan, johon saatoin rakastua.


      • MissRajatapaus
        Monimutkasta kirjoitti:

        Miten siis määrittelisit minut jos olen n. 99 % kiinnostunut naisista, en kuitenkaan pois sulje vaihtoehtoa että oikean ihmisen sattuessa kohdalle voisin myös ihastua/ rakastua mieheen?

        Minä taas ajattelen, että olen oikeastaan hetero, koska olen 99% kiinnostunut miehistä. Alle nelikymppisenä en ollut lainkaan kiinnostunut naisista. Nelikymppisenä sitten vain kävi niin, että ihastuin naiseen, joka oli ensin ihastunut minuun. Se oli kauhea tilanne, mutta siitä kehkeytyi ihana suhde. Koska olen suhteessa naiseen, minut luokitellaan biseksuaaliksi, eikä se minua haittaa, mutta koen olevani kyllä tosi kaukana esimerkiksi "lepakkomielisistä biseksuaaleista". Henkisestikin viihdyin parhaiten heteroiden seurassa. Tämä asia on jopa ongelma, koska naisystäväni on lesbo kuten myös monet hänen ystävänsä. Olen ulkopuolinen ja erilainen, joskin ihan hyvin kohdeltu heidän taholtaan.


      • Toisinpäin
        MissRajatapaus kirjoitti:

        Minä taas ajattelen, että olen oikeastaan hetero, koska olen 99% kiinnostunut miehistä. Alle nelikymppisenä en ollut lainkaan kiinnostunut naisista. Nelikymppisenä sitten vain kävi niin, että ihastuin naiseen, joka oli ensin ihastunut minuun. Se oli kauhea tilanne, mutta siitä kehkeytyi ihana suhde. Koska olen suhteessa naiseen, minut luokitellaan biseksuaaliksi, eikä se minua haittaa, mutta koen olevani kyllä tosi kaukana esimerkiksi "lepakkomielisistä biseksuaaleista". Henkisestikin viihdyin parhaiten heteroiden seurassa. Tämä asia on jopa ongelma, koska naisystäväni on lesbo kuten myös monet hänen ystävänsä. Olen ulkopuolinen ja erilainen, joskin ihan hyvin kohdeltu heidän taholtaan.

        Itse olen lesbo ja toisinaan tulen juttuun huomattavasti paremmin heteroiden kuin peruslepakoiden kanssa. Toisinaan en näe yhtään mitään muuta yhdistävää toisten lesbojen kanssa muuta kuin seksuaalisuus. Siihen se sitten jääkin. Tältä pohjalta on hieman vaikea löytää kumppania kun mitään muuta yhdistävää ei ole kuin seksuaalisuus.


    • Jookostas

      Lopetetaan luokittelu ollaan ihmisiä.

      • yksilöp

        "Lopetetaan luokittelu ollaan ihmisiä. "

        Tosiasiat eivät muutu vaikka ne kieltäisi. Minua tympäisee tämä nykyajan näennäinen metsää puilta näkemätön kuvitelma yksilöllisyydestä. Jokainen haluaa uskotella olevan jotain erityistä mutta todellisuudessa on kuitenkin niin paljon yhteisiä piirteitä että luokittelu on täysin perusteltua.


    • Biseksuaalisuus on olemassa ja on ihmisiä, jotka ovat täysin biseksuaaleja ja rakastuvat ja tuntevat vetoa kumpaankin sukupuoleen.

      Itse en ole miesten kanssa koskaan ollut, mutta silti mulle tuli joksikin aikaa jonkinlainen "kriisi" tai en tiedä onko kriisi liian vahva sana, mutta joku sellainen, kun vihdoin uskaltauduin kaapista, vaikka ainahan mää olen naisista pitäny, ainakin jollain tasolla ja vuosien saatossa se on vaan vahvistunu. Näin jälkeenpäin olen ajatellu, et se kriisinpoikanen oli ihan turha, koska mulle ei ole koskaan ollu mikään kauheen suuri juttu se, että kiinnostuu saman sukupuolen edustajasta, se on mulle ihan tavallinen asia. Nykyään en kovin aktiivisesti ees mieti sitä asiaa, et mikä mää oon, mää vaan olen se mikä olen ja elän elämääni niin kuin moni muukin ympärillä oleva kansalainen.

      Onhan niitä ihmisiä, jotka ovat epävarmoja itestään, mut se epävarmuus voi johtua esimerkiksi siitä syystä, jos ei uskalla olla oma ittensä, jos pelkää mitä tapahtuu, jos nyt olen oman sukupuoleni edustajan kanssa. Jotkut voivat ajatella, että pettää sukunsa luottamuksen, jotkut voivat tulla uskonnolisista piireistä, milloin mitäkin.

    • Bisumisu

      Minä koen olevani biseksuaali, mutta en pidä näitä määrittelyjuttuja niin tärkeinä. Avovaimoni kokee itsensä lesboksi ja niin minäkin hänet luokittelisin. Itse en lesbo koe olevani. Olen pohtinut asioita ja olemme keskustelleet aiheesta yhdessä. Se riittää. Mitäpä asia muille edes kuuluisi.

      On monia syitä, miksi koen itseni bisseksi. Yhden kiinnostavan jutun haluan teille kuitenkin kertoa, vaikka kaikki eivät ehkä haluaisi tätä kuulla. (Älä jatka, jos yhtään epäilyttää!) Nimittäin seksuaaliset fantasiani ovat vain ja ainoastaan heterofantasioita. Totta kai minä joskus ajattelen esimerkiksi avovaimoani seksuaalisesti silloin kun en ole hänen kanssaan - vaikkapa bussissa istuen. Silloin fantasiani ovat enimmäkseen sensuelleja ja mietin esimerkiksi hänen olkapäitään. Hänen genitaalialuettaan en koskaan mieti fantasioiden! Ehkä hurjempaa on kuitenkin, että seksimme aikana mietin välillä rakastelua miehen kanssa (tätä häpeän!!!). Jos olen ns. helpossa tilassa, enkä tarvitse seksin aikana fantasioita tuekseni, niin silloin toki keskityn vain kultaani. Jos kuitenkin orgasmin saaminen vaatii yhtään mentaalista tukea mielikuvituksesta, niin mieleeni tulee aina, vain ja ainoastaan heteroseksi. Aiemmin ahdistuin tästä ja koin huonommuutta, mutta nykyään hyväksyn asian. Avovaimolleni en ole halunnut asiaa paljastaa (ihan kaikessa emme ymmärrä toisiamme). Psykoterapeuttikin on minulle vakuuttanut, että ajatukset ovat vain ajatuksia, eikä niistä pidä syyllisyyttä kantaa tms. Aloitin (hetero)seksielämän 19-vuotiaana, mutta fantasioissani harrastan usein seksiä noin 13-14 -vuotiaana. Kyse on siis todellakin vain mielikuvituksesta! Samoin fantasioin välillä myös siitä, että minua pakotetaan seksiin jonkun auktoriteetin taholta (esim. oppilas & opettaja -fantasia). Mitään tälläistä en ole elävässä elämässäni kokenut, joten silkkaa mielikuvitusta tämäkin. Näillä ajatuksilla on kyllä sellaisia yhtymäkohtia todellisuuteen, että minä olen suhteemme femme ja avovaimoni on poikamainen, mutta ei mikään rekkis. Hän on minua vanhempi ja ns. perheenpää. Olemme samalla alalla ja hän on työhierarkiassakin hieman minua ylempänä ja tienaa enemmän. Ja kuten joku ehkä jo arvaa, seksimme aikana minä olen enemmän naispositiossa jne.

      Biseksuaalina koen usein kateutta lesbojen keskinäisistä ystävyyssuhteista ja yhteisymmärryksestä. Vaikka avovaimoni lesboystävät kohtelevat minua hyvin, koen usein oleni ulkopuoliseksi, erilaiseksi ja yksinäiseksi. Bisseystäviä minulla ei oikein ole. Yksi biseksuaali mieskaveri (vain ystävä!!!) minulla on, mutta en ole oikein päässyt samalle aaltopituudelle hänen kanssaan näissä jutuissa. Olen huomannut, että joidenkin lesbojen kanssa minulla kyllä synkkaa aika hyvin. Sattumalta(ko) he ovat aina aika feminiinisiä ja luonteeltaan sellaisia hienotunteisia sekä herkkiä. Muutamia avovaimoni lesboystäviä en voi itse sietää (häneltä en ystäviä silti kiellä), sillä he ovat niin rajuja jutuissaan, mielestäni töykeitä jne. Koen olevani jonkinlaisella reuna-alueella: En ole oikein hetero, enkä tiedä olenko oikein bissekään, mutta en kai voi olla mikään muu kuin bi. Monet bisset ovat bilehileitä, keskenkasvuisia, kasvuvaiheessa johonkin suuntaan jne. Minä olen jo keski-ikäinen ja sikäli elämääkin jonkin verran kokenut. Minä olen muuten myös siinä mielessä outo, että en oikein voisi kuvitella olevani suhteessa bissen kanssa olipa kyseessä bi-mies tai bi-nainen. Voi olla, että olen turhaan rajoittunut tai ettei tarpeeksi ihanaa persoonaa vaan ole (vielä) tullut vastaan. Jokainen me tietenkin ollaan yksilöllisiä.

      • vittujenkevät111

        "Monet bisset ovat bilehileitä, keskenkasvuisia, kasvuvaiheessa johonkin suuntaan jne." TUOTA NOIN, sanot ettet tunne kuin yhden bissen itsesi lisäksi, millä perusteella siis väität kaikkien bissejen olevan keskenkasvuisia bilehileitä?


    • säätääjää

      Ne on säätäjiä. Jotkut. Mulla on sekä hyvää et huonoa sanottavaa lesboista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6283
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4016
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2436
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1423
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe