Ylen Israel-palestiina linjaus

obh123

Kuuntelin tässä iltapäivällä Ylen radiokanavaa ja uutisissa kerrottiin Israelin rakentamasta uudesta siirtokunnasta ja siitä että siirtokuntalaiset ovat harmin aiheuttajia muslimeille. Korostettiin tilastoa jossa palestiinalaisia kuolee enemmän kuin Israelilaisia väkivaltaisuuksissa.

En ole juurikaan seurannut säännöllisesti Ylen ajankohtain ja uutistarjontaa. Mitä mieltä te jotka ehkä seuraatte Yleä enemmän ollette siitä, onko Yle tasapuolinen uutismedia mitä tulee konfliktin luonteeseen? Onko yhä vallalla se politiikka että palestiinalaiskriittisiä uutisia ei tuoteta? Itse en ole törmännyt harvassa haravassani palestiinalaiskrittiseen uutisointiin.

Tämä sota ei sillä lopu että tuotetaan yksipuolisesti ns. sotapropagandaa eikä etsitä tasapuolisuutta. Israelin kiroajia varmasti riittää ilman että niitä tarvitsee sota-proagandistisella uutis politiikalla luoda lisää.

8

171

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • simppa111

      Vuoden "alueella" asuneena toivoisin välillä myös positiivisia uutisia Israelista, ja israelilaisista. Maa on hieno, ja ihmiset ystävällisiä. Moderni , ja kehittynyt maa, joka monessa suhteessa Euroopan maita sivistyneempi. Ja lapsimatkailijoille todella turvallinen maa liikkua. Politiikka ei minua kiinnosta, kulttuuri, ja ihmiset tärkeintä.

      • Jarkki53

        Kyllähän sitä osataan piilottaa nämä ikävät asiat ja näyttää vain positiivista ulos.
        Jörn Donner julkisti käyntinsä ja oli kaikkea muuta kuin Israelia ylistävää.
        Sivistyksestä voi olla montaa mieltä, apartheidia ei pitäisi kannattaa. USA:ssa näitä kylttejä näkyi teitten ja bussien varsilla, jossa kehotettiin vastustamaan Israelin apartheidia ja vaadittiin palestiinalaisille tasavertaisia oikeuksia.
        Kyllä vihamielisyydet alkoivat aivan jo 1948 kun juutalaisjengit tekivät hyökkäyksiä ystävällismielisiin kyliin ja murhasivat asukkaita sekä tuhosivat asuntoja pakottivat muuttamaan muualle. Maa oli siihen asti rauhallinen. Väkivallalla ei ole siunausta.


      • hyyyyyyyyyyyyyyyy
        Jarkki53 kirjoitti:

        Kyllähän sitä osataan piilottaa nämä ikävät asiat ja näyttää vain positiivista ulos.
        Jörn Donner julkisti käyntinsä ja oli kaikkea muuta kuin Israelia ylistävää.
        Sivistyksestä voi olla montaa mieltä, apartheidia ei pitäisi kannattaa. USA:ssa näitä kylttejä näkyi teitten ja bussien varsilla, jossa kehotettiin vastustamaan Israelin apartheidia ja vaadittiin palestiinalaisille tasavertaisia oikeuksia.
        Kyllä vihamielisyydet alkoivat aivan jo 1948 kun juutalaisjengit tekivät hyökkäyksiä ystävällismielisiin kyliin ja murhasivat asukkaita sekä tuhosivat asuntoja pakottivat muuttamaan muualle. Maa oli siihen asti rauhallinen. Väkivallalla ei ole siunausta.

        Höpöhöpö. Unohda länsimaissa kaikki opitut. Käy sitten vaikkapa kolmessa Lähi-idän maassa, tutustu oloihin, ja vertaa oloja. Ja kerro minulle sitten uudestaan mielipiteesi, missä esim. naisille oikeudet? Missä tuomitaan rikokset?Missä näissä maissa voisit saada oikeutta? ym,ym.
        Itseäni politiikka ei juurikaan kiinnosta, turvallisuus kyllä. Ja olen ateisti.


    • YlelleKiitos

      Pelkkää israelilaisten ylsitystä on ollut 70 vuotta mediassa, joka on juutalaisten omistuksessa suurimmassa määrin eikä mitään arvostelua monessa maassa sallita, siitä saa pitkän kakun..se on vihapuhetta jne.
      Alistettua palestiinalaisväestöä on haukuttu aina kun he puolustavat omiaan ja maitaan kun heitä on 70 vuoden aikana murhattu sadoin tuhansin ja myös naapurimaiden kansalaisia.

      On oikein, että YLE antaa tasapuolista tietoa, harvempi puolustaa alistettuja. Emme oikein ymmärrä miksi sortajia pitäisi ylistää ja kehua. Kyllä Yle tekee hyvää työtä tällä saralla ja toisaalta moni palestiinalainenkin jo kun kamerat ovat kännyköissä.
      Oli tuolla hyvä uutisointi, jossa nähtiin kuinka väkivaltaa käyttävät israeliaissotilaat huomasivat
      videoinnin ja etsivät puhelimen omistajan kotoa vielä tietokoneeltakin todistusaineistoa heidän julmista teoistaan. Eivät onneksi löytäneet pojan kenkään piilottamaa muistikorttia. Tuhosivat kuitenkin puhelimen ja tietokoneen ja asuntoakin. Taitaa olla turha kysyäkään korvasivatko he nämä tuhotyönsä. Tuskin koskaan palestiinalaisille.
      Maksoivat kuitenkin norjalaiselle kerran korvauksia kun Mosadin miehet tappoivat "vanhingossa" väärän miehen. Ei tuota vanhingoksi murhaa voi koskaan sanoa eikä hyväksyä.
      Tuskin ovat korvanneet Dubaissa kuristamaansa miestä sen puoleen myöskään....lista on pitkä

    • JoriT

      Hyvä, että YLE antaa tietoa, jota muut eivät anna.

      • Jubba

        Yle ei anna Israel-Palestiina -konfliktista juuri sellaista "tietoa" mitä ei muualta saisi. Toki joitain sellaisia yksityiskohtia on toisinaan, joita ei muista pro-Palestiina propagandalähteistä löydy.


    • OutiTK

      Yleltä on tullut hyvää valaisevaa tietoa, miten laittomasti Israel toimii ja alistaa palestiinalaisväestöä.
      Helppo on asein pitää kuria, mutta maine on mennyt juutalaisilta. Holokaustikin tutkittu ja siinäkin maine meni. Moni maa tuota on tutkinut ja moni maa on antanut valaisevaa tietoa. Sitä saa jos haluaa lukea.

      • Jubba

        Yleltä ei oikeastaan tule hyvää tietoa miten "laittomasti Israel toimiii ja alistaa palestiinalaisväestöä". Usein jutuissa on asiavirheitä, joka voi johtua tiedon puutteesta tai toimittajan henkilökohtaisesta tarpeesta vääristellä asioita.

        Parasta jutuissa on se, että ne saavat aika paljon julkisuutta ja niiden pohjalta moni on ottanut alueen kysymyksiä esiin, ja lopulta ovat tulleet siihen tulokseen, että asia ei olekana aivan niin kuin he ovat aiemmin ymmärtäneet ja ovatkin alkaneet aktiivisesti osallistumaan aihetta käsitteleviin keskusteluihin ja moni tuntemani henkilö on Ylen juttujen vuoksi alkanut aktiivisesti matkailemaan Israelissa ja mm. ostamaan israelilaisia tuotteita.

        Holokausti ei liity tähänkään keskusteluun. Sikäli hyvä että mainitsit asiasta, kun nykyään esitetään runsaasti väitteitä joilla koetetaan kiistää holokaustin edes tapahtuneen. On mielenkiintoista kuinka kritiikittömästi ihmiset toistavat holokaustin kieltämiseen tähtääviä väitteitä. Monet niistä ovat niin ilmeisen typeriä, että tyhmempikin tajuaa kieltämisen perustuvan monin osin valheeseen tai yksinkertaisesti tyhmyyteen. En tosin keskustele tämän keskustelun otsikon alla aiheesta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      377
      3658
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      206
      1795
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1374
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      149
      1250
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      885
    6. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      883
    7. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      57
      860
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      840
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      829
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      49
      820
    Aihe