Seniori - myy rantamökkisi syytingillä.

Virkamiesperhe

Haluaisitko nauttia kesäpaikastasi vielä vanhuksenakin joutumatta tekemään kovasti työtä ylläpitääksesi kesäpaikkaasi? Ehkä perheesi ja sukusi ei pysty huolehtimaan kesäpaikkasi ylläpidosta tai kunnostamisesta. Ratkaisu on kauppa, sopimuksella sovitulla käyttöoikeudella. Olemme pieni, mukava ja osaava perhe. Etsimme kesäpaikkaa käyttöömme ja kunnostettavaksi. Haluaisimme kovasti kunnostaa ja parantaa rakennuksia ja kesämökkiympäristöä, koko perheemme voimin. Vaikka olemmekin akateemisesti koulutettuja, meillä on runsaasti kädentaitoja kaikkeen tarvittavaan.

Kyseeseen tulee vain omarantainen ja omalla tontilla oleva kesämökki. Kunto voi olla erittäin huonokin. Voimme maksaa mökistä n. 30 -35 tuhatta euroa. Matka Helsingistä enintään 2,5 tuntia, normaaliliikenteessä. Ellei myyjä halua sopimuksella sitoutua käyttöoikeuteen, kanssamme voi varmasti sopia myös kesäisestä käytöstä aina useamman viikon käyttöön asti. Emme voi viettää koskaan koko kesää mökillä. Mukava vanhempi pariskunta pääsee kyydissämme pääkaupunkiseudulta mökille, niin sovittaessa ja tarpeen mukaan.

Tämä tarjous on sopiva teille, jotka haluatte siirtää kesäpaikkanne hyvää huolenpitoa tarjoavalle perheelle ja nauttia siitä vielä itsekin joutumatta huolehtimaan ylläpidosta. Jos asiat sujuvat luontevasti, voitte viettää aikaa mökillä myös meidän perheemme kanssa.

Yhteydenotot sähköpostilla: [email protected]

17

1190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 78787878787

      Jos teillä rahaa on, miksi ette vain osta mökkiä, vaan haluatte jonkun nurkkiin. Herää kysymys, mikä tässä on taka-ajatuksena. Tämä oli kaiken huippu: Mukava, vanhempi pariskunta pääsee kyydissämme ... jne. Siis mitä? Tekö sitten olisitte siellä samassa mökissä perhe pariskunta? Miksi sen pitää olla juuri vanhempi pariskunta?
      Kuulostaa tosi merkilliselle. Itse en ikimaailmassa ottaisi nurkkiini jotain perhettä. Ja kuten sanottu, jos teillä on rahaa maksaa mökistä, niin miksi te sitä mökin myyjää mukananne raahaisitte? Onkohan nyt niin, että mitään rahaa ei olekaan ja te pikkuhiljaa tulisitte tämän mökin omistajaksi?

      • dddd3

        Olisit lukenut kokonaan: rahaa ei ole mökin ostoon normaalilla kauppahinnalla.

        No, onhan tuo ajatuksena ihan kiva, ainakin jos tulee sen "vanhemman pariskunnan" kanssa toimeen.


      • 09098

        Tuonkaltaisessa järjestelyssä osapuolien interssit eivät ole tasapainossa, koska ostajalle syytinkiläinen on pelkkä rasite ja tulee sitä edullisemmaksi mitä aiemmin kuolee


    • NickNailer

      Tuo on ilmeisesti ranskalaiseen asuntokauppaan huonosti perehtyneen virkamiehen kiero viritys.

      Kauppa on suunniteltu le viager -systeemistä napsien siitä ostajan kannalta rusinat.

      Höh!, jos joku ehdotta le viageria, niin maksakoon kuukaisittain myyjän elämän loppuun asti.

      Ranskassa eläkeläinen voi myydä kuukaisimaksua vastaan asuntonsa kuoleman jälkeisen omistusoikeuden. Ostaja ottaa kaupassa riskin siitä, kuinka kauan myyjä elää.

      Hauskin tapaus oli se, missä nuori pari osti eläkelläiseltä asunnon. Eläkeläinen oli pitkäikäinen ja saavutti yli 100 vuoden iän. Ostajat ehtivät kuolla aiemmin. Tuli perikunnalle se asunto hyvin kalliiksi.

    • 484949

      Alkuperäinen mökin havittelija kirjoittaa, että voi maksaa 30-35 tuhatta mökistä, joten onhan hänellä rahaa mökin ostoon. Tuossa ei tarkemmat lukemiset auta! En katsonut vasta kuin yhden myyntipalstan ja jo sieltä löytyi useita mökkejä niin läheltä Helsinkiä kuin kauempaakin. Mökin havittelija ei myös tunnu kaipaavan kovin luxusta, ilmoittaen, että haluavat kunnostaa ja perusparantaa mökkiä, joten kyllä tämä nyt kuulostaa jokseenkin oudolta asialta.

      • ssssssssssssd

        Eihän tuolla rahalla mitään mökkiä saa.


      • 484949

        No lue myyntipalstoja, niin näet miten saa vaikka kuinka.


      • dddd3

        Minä kävin katsomassa, ei edes siirtolapuutarhamökkiä saa. Linkkejä taas kiitos.


      • 76980898
        dddd3 kirjoitti:

        Minä kävin katsomassa, ei edes siirtolapuutarhamökkiä saa. Linkkejä taas kiitos.

        Vai että oikein akateemista väkeä, hah!
        Tälle idiootille pitäisi vielä oikein laittaa linkkejäkin. Unohda koko homma. Pysy muijas kanssa siellä vuokrayksiössä ja hanki korkeintaan kahden hengen teltta ens sossurahoista. Tai no, voithan sää sen vuokratakin. Ai niin, ei se telttailu käykään, sinä et ilman vanhemman pariskunnan opastusta löydä paikkaa, mihin sen pystyttäis.


      • dddd3
        76980898 kirjoitti:

        Vai että oikein akateemista väkeä, hah!
        Tälle idiootille pitäisi vielä oikein laittaa linkkejäkin. Unohda koko homma. Pysy muijas kanssa siellä vuokrayksiössä ja hanki korkeintaan kahden hengen teltta ens sossurahoista. Tai no, voithan sää sen vuokratakin. Ai niin, ei se telttailu käykään, sinä et ilman vanhemman pariskunnan opastusta löydä paikkaa, mihin sen pystyttäis.

        Eli vieläkään ei linkkejä löydy... No, ei se mitään. Katteetonta uhoa.


    • Aloittaja ei nyt vaan ymmärrä koko asiaa. Niin kauan kun syytingin (eläkeoikeuden, hallintaoikeuden) haltija elää, niin aloittajalla ei ole mitään oikeutta edes käydä kiinteistöllä. Eli persaukisen epätoivoinen kusetusyritys!

    • rantasaunaunelma

      Hyvät kirjoittelijat. Vielä on olemassa hyvää tahtoa, ystävällisyyttä ja kunnioitusta toisia ihmisiä kohtaan. Tämä ilmoitukseni on aidosti tehty siinä tarkoituksessa, että meidän perheemme ja jonkun mökistä luopuvan toiveet voidaan yhdistää - ja vain siinä tapauksessa. Joka sana kirjoittamastani kertoo mahdollisuudesta ja pitää paikkansa.

      Olen kuullut useammastakin tapauksesta, joissa rakkaasta kesämökistä luopuminen on tehty suunnitelmallisesti, myyjän tunnesiteitä ja vielä jäljellä olevia tarpeita kunnioittaen. Monesti perhe tai sukulaispiirissä - näitä kuitenkaan kaikilla ei ole. Ostajalla henkilönä ja perheenä on merkitystä, joillekin niin on. Kaikki eivät välitä maksimaalisesta myyntihinnasta, kunhan mökki menee sopiville ystävällisille ja aidosti toisia kunnioittaville ihmisille. Vanhemmalla väellä on vanhoja kesäpaikkoja, joista ei raaskita luopua, eikä niistä enää kyetä pitämään huoltakaan riittävästi. Olen nähnyt useita puoliromahtaneita, ennen kauniita, kesäpaikkoja hyvin kauniilla paikoilla, pitkään rappiolla jopa vuosikymmeniä. Niistä voisi nauttia vielä hänkin, joka ei paikkaa pysty itse pitämään kunnossa. Jos joku täällä lukee ilmoituksen ja se johtaa johonkin, on kaikki tapahtunut keskinäisen kunnioituksen vallitessa, lakimiehen laatimien sopimusten mukaan, jossa ei kenenkään ymmärtämättömyydellä voi olla vaikutusta kaupan syntymiseen.

      Lämpimistä muistoista ei haluta luopua mihin tahansa käyttöön, halutaan toimia esim. naapureita kunnioittavasti, kenties sukulaiset ovat naapureina tai halutaan säilyttää omistus kotimaassa tms. On senioreita, jotka eivät pysty pitämään mökkejään kunnossa, mutta vielä haluaisivat muutaman päivän kesästä siellä viettää, ehkä enemmänkin ja vaikka hyvässä seurassa. Rakennukset vaativat monesti korjausta ja ylläpitävää huoltoa, jossakin iässä tietää mitä pitäisi tehdä, mutta siihen ei enää voimat riitä. Sen ei pidä estää mökkeilymahdollisuutta. Kaikilla ei ole sukulaisia, jotka mökkejä pitäisi kunnossa ja ei ehkä perillisiäkään jatkamassa kesäpaikassa. Kuitenkin ihminen haluaa olla elämänsä loppuun saakka osallisena itselleen tärkeissä asioissa, jollainen vaatimatonkin kesäpaikka saattaa monille olla - minulle ainakin olisi. Ajatuksemme on ostaa mahdollisesti purkukuntoinenkin paikka, koska tähän varaamamme käteinen raha on niin harkittu käytettäväksi- kyse on lähinnä tontin hinnasta, jolloin tulevat suunnitelmat kasvavat pienestä isompaan, myös perheemme tarvetta harkiten ja makustellen siellä paikalla. Ellei rakentamiseen ja korjaamiseen tarvitse sijottaa rahaa, voi paikasta maksaa käteisellä hieman enemmänkin. Olemme kiinnostuneita kuitenkin tekemään itse, se on kivaa harrastamista lasten kanssa.

      Hyvää viestiketjussa on se, että aina pitää asioiden hoitamisessa, kaupoissa ja sopimuksissa tarkistaa kauppakumppanin luotettavuus, sekä ymmärtää tarkoitusperät. Olemme tosiaankin lähes uudessa (omassa) omakotitalossa, pääkaupunkiseudulla, asuva kahden akateemisen (mies ja nainen) palkansaajaperhe lapsinemme. Matkustelemme paljon, emmekä halua sijoittaa valtavasti muutaman kesäviikon kesäkodin hankintaan. Hyvässä tarkoituksessa ja omaa elämänlaatuammekin parantaaksemme perhekeskeisesti nautiskellen, tässä ollaan liikkeellä.
      Viestiketjuun kirjoittaneille: Kaikessa ei aina ole oikeastikaan jotakin pahaa ajatusta takana, vaan asiat voivat olla niin kuin niistä kerrotaan. Hyvää esiintyy vielä. :)

      • NickNailer

        Markkinataloudessa transaktion koko informaatio löytyy myyntihinnasta.

        Vanhusten vedättämistä ei voi mietenkään perustella.

        Onneksi tuo temppu on juridisesti "vaikeasti toteutettava". Ainakaan sei ei syytinkinä onnistu kuvatulla tavalla.

        Samanlaisiaa vedätyksiä on eri uskontokunnilla, jotka parveilevat sairaaloissa, varsinkin saattohoidossa, testamenttia kytäten.

        Hyi!


    • rantasaunaunelmaa

      Onko sellainen asia "hyi!" - joka on juridisesti pätevä, reilu, osapuolien näkemyksiä kunnioittava ja tuottaa elämänlaatua sellaisille, joilta tämän tapainen laatu muuten puuttuisi? Vaikeasti toteutettava tarkoittaa sitä, että sovituista asioista ollaan yksimeilisiä ja ne kirjataan tarkasti sopimuksiin, yhdessä tai erikseen valittujen ammattilaisten avulla.

      Kunnialliset ihmiset pitävät lupauksensa, noudattavat sopimuksia ja edesauttavat molemminpuolisen tahdon toteutumisessa. Kaikki on sovittavissa ja tilanteesta riippuen mahdollisuuksia on monia. Järkevimpänä näkisin sellaisen kaupan toteutumisen, jossa kovasti korjausta, kunnostusta, uusimista ja ylläpitoa vaativa paikka, vaikka vuosien alakulon jälkeen, tulisi kunnostuksen ja huolenpidon kohteeksi. Kenties myös paikan alkuperäisen rakentajan iloksi ja vielä hänenkin nautittavakseen, vaikka korjauksen ja huolenpidon toimiin ei enää itse pystykään. Meidän mökistämme joutaisi käytettäväksi puoli kesää, ihan parhaastakin ajasta, jos niin sovitaan. Vietämme aikaa paljon myös ulkomailla ja muualla, kauempana Suomessa sijaitsevissa paikoissa.

      Tarkoituksemme ei ole näin saada aikaan kauppoja selkeästi alle markkinahinnan. Mikäli kiva paikka löytyy, voi myyjä käyttää kaikkia asiantuntijoita kaupan järkevyyden arviointiin. Meillä ei ole minkäänlaisia sidoksia mihinkään uskonnollisiin tai muihinkaan ryhmiin. Emme tyrkytä seuraamme, meillä on riittävän laajat sosiaaliset piirit - jos yhteistyö vaikuttaa mukavalta jotakin yhteistä on mahdollista kehittyä.

      Etsimme paikka joka ei esim. tulisi muuten myyntiin, koska rakkaasta paikasta ei haluta täysin luopua. Joillakin saattaa myös olla hallussaan "perintö pesään" kuuluva kesäpaikka, joka on järkevää myydä, ennen kuin se hoitamattomana menee pilalle.

      Olemme kiinnostuneet rakennetuista paikoista, joilla on oma persoonallinen historiansa ja mielellään kuulisimme siitä historiasta myyjältä. Sellainen saattaa olla kuihtuvan suvun tarina, josta kuuleminen saattaa olla erittäin mielenkiintoista. On olemassa kauniita paikkoja, jotka ovat rakenteellisesti täysin rappiolla, eikä niitä siksi "kehdata" edes laittaa myyntiin. Purkukuntoisena myytävä paikka saattaa olla vielä jonkin aikaa, tai joiltakin osin, käyttökelpoinen, tai sellaisen kaupan jälkeen voidaan tehdä päätös täydellisestä korjauksesta, jossa vanhaa säilytetään niin paljon kuin mahdollista. Alkuperäisen miljöön säilyttäminen on meille arvo, mikäli se on alun perin ollut kaunis ja toimiva kokonaisuus. Paikan tarinalla on merkityksensä. Mahdollisesti voimme vaalia paikan perinteitä osaltamme.

      Meille tuottaa lisäarvoa saada kunnostaa esim. siihen paikkaan aikoinaan hankitut ovet ja ikkunat, uunit, kiukaat ja takat ym. Emme tarvitse sisävessaa, vesijohtoja, suihkuja, ehkä emme sähköjäkään. Näitä tuskin tulisimme myöhemminkään lisäämään, ellei niitä vielä ole. Autolla tulisi kuitenkin päästä ainakin melkein perille. Pieni venematkakin voisi sopia.

      Hieman kärkkäiden sivullisten kommenttien avustuksella tarkoituksemme on tässä myöhemmin kirjoittamassani avautunut vielä laajemmin kuin avauksessani. Toivon sen palvelevan sitä tarkoitusta, niin että sellaiset, joita asia todellakin voi koskea, ottaisivat yhteyttä. Jos toteuttamiskelpoinen kauppa ja yhteistyö alkaa toteutua, voimme avata taustamme myyjille - jonka jälkeen ei kunniallisuuttamme ja vilpitöntä tarkoitustamme liene aihetta epäillä.

      Vielä on olemassa kunniallisuutta, toisten ihmisten tahdon ja näkemyksen kunnioittamista, myötäelämisen taitoa ja halua, sekä aitoa vilpittömyyttä joka tähtää suurempaan hyvään , kuin mitä rahalla voi hankkia.

    • rantasaunaunelmaa

      Aloittaja: Lisään vielä että tällaiset ratkaisut vaativat perusteellista harkintaa ja mahdollisesti keskustelua lähipiirin tai luotettujen ihmisten kanssa. Asialla ei siis ole minkäänlaista kiirettä. Koska etsimämme kaltaisten paikkojen omistajat eivät oletettavasti kovin paljon seuraa näitä keskustelupalstoja, voi joku joka asian tarkoituksen ymmärtää ottaa asian puheeksi mahdollisesti myyjän asemassa olevien kanssa ja ohjata yhteydenottoon meidän kanssamme. Jos vinkki johtaa yhteisesti sovittuun hyvään kauppaan, muistetaan vinkkimiestä pienellä palkkiolla. Niin pienellä, ettei sen palkkion takia kannata mihinkään ryhtyä. Hyvän tarkoituksen takia kannattaa. Toivoisin myös aloittamani viestiketjun johtavan keskusteluihin sellaisissa perheissä, missä mökinpito on jo liian vaativaksi koettua työtä ja luopuminen alkaa olla ajankohtaista.

      • Oletko sitten yhtään miettinyt lahjaveroseuraamuksia?


    • Veronmaksaja66

      Kaunista puhetta riittää......sipilältäkin tulee samaa joka päivä ja homma kusee aina nilkoille...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1926
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe