Edullista asumista, 14m2 ja vuokra vain 590e

ihanansöpöasunto

On se mukavaa kun niin monet vuokranantajat eivät ole ahneita. Tämäkin ihastuttava 14 neliön "asunto" kustantaa vesimaksun kanssa ainoastaan 615 euroa kuussa. Kuka vielä kehtaa väittää, että Tampereella olisi ahneita vuokranantajia?
http://www.vuokraovi.com/vuokra-asunto/tampere/keskusta/kerrostalo/610393

34

455

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • karmeeläävä

      Voi hyvänen aika! Mihin noista kaapeista jääkaappikin muka on sijoitettu, ovat niin kapean näköisiä? Ja tuo "suihku" - eihän tossa mahdu edes käymään kastelematta koko kämppää....

      Alkaa olla ihan Helsingin tasoa, joku palvelijanhuone. Ja kaiken päälle saa kuunnella vielä Hämeenpuiston liikenteen melua.... Vuokra veden kanssa on siis 615 euroa!

    • asdfghjklkjhgfd

      Halpa tuo on siihen nähden, kun vuokralaiset yleensä hajottavat alle vuodessa asunnon remonttikuntoon ja jättävät vuokrat maksamatta. Ole kiitollinen, että joku yleensä viitsii asuntoa antaa vuokralle.

      • porrvari

        Ei pidä paikkaansa: Remonttikuntoon asuntojen hajoittaminen on erittäin harvinaista, pientä korjattavaa sen sijaan on yleisesti.

        Ja jos tuo komero on halpa niin mikä sitten on kallis?
        Neliövuokra "asunnosta" jonka kuntoluokitus ei ole edes hyvä vaan tyydyttävä, on ilman vesimaksua yli 42 euroa per neliö. Tampereella ihan suuren maailman vuokrapyynnöt.

        Ensin tuli mieleen olisikohan tuo ilmoitus jonkinlainen pila, mutta ilmeisesti ei ole.
        No saahan sitä aina yrittää kaikenlaista, mutta tuo koppi ei tuolla hinnalla mene - ainakaan jos asukas maksaa vuokran itse. Eikä mene Kela-goldilaisillekaan.

        "Haen pitkäaikaista vuokralaista" :D


    • Kimppakämppäonpop

      Hei, ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa. Niin se on aina kaupanteossa. Perustakaa
      asukasryhmiä. Yksi vuokraa, muut tulee alivuokralaisiksi. Eihän vuokranantaja kiellä jos "poika tai tyttöystävä" muuttaa samaan asuntoon. Tai vaikka jomman kumman lapsi yms. yms. Mielikuvitusta asunnonvuokraukseen.

    • tyhmää.maksaa.liikaa

      Voihan sitä pyytää mitä tahansa, mutta hölmöhän se on joka maksaa. Itse muutin pois Tampereelta ja asumiskulut puolittuivat. Ei ihmisten tarvitse kyseenalaistamatta maksaa järjettömiä vuokria. Suomessa saa kuitenkin edelleen valita itse asuinpaikkansa.

    • pienuuden.ekonomia

      Pienessä kämpässä säästää muissa asumiskuluissa. Ei tule esimerkiksi shoppailtua niin paljoa turhaa krääsää. Eikä tarvitse järjestää suurille kaverilaumoille pippaloita.

      • porrvari

        Samalla logiikalla pitäisi luopua Visa-kortistakin, koska sillä tulee shoppailtua turhaan.
        Vaikka asuisi satojen neliöiden talossa, ei asumismuoto tai asunnon koko "aiheuta" shoppailua. Sen aiheuttaa shoppailijan oma sisäsyntyinen tarve toteuttaa itseään kuluttamalla.

        Olen kyllä sitä mieltä, että kohtuullisen kokoinen asunto on sekä taloudellista että ekologista asumista, mutta vain tiettyyn rajaan saakka - ao. "asuntohan" on paluuta piikomiskulttuurin aikaan, jolloin vähempiarvoinen köyhälistö tungettiin pikkiriikkisiin komeroihin pois herrasväen silmistä.

        No toisaaltahan samaan rakennusteollisuus nytkin ohjaa rakentamalla melkein kyseisenkokoisia kopperoita, koska kuulemma "pikkuasunnoille on niin kova kysyntä".
        No ei kyllä taatusti ole kysyntää mutta asuntojen hinnat ovat niin helvetillisiä, ettei isompiin ole monella varaa, varsinkaan yksineläjällä.


    • keskustaonslummi

      Missä kaapissa se jääkaappi on? Toisessa noissa komeroissako? Varmasti joku kälynen pieni matkajääkaappi jossa ei ole edes pientä pakastelokeroa.

    • einormaaliasumiseen

      Ei normaali asumiseen tuollainen sovellu mutta kaupparatsulle,keikkatyöläinen....... panoasunto.

    • askalf

      Ydinkeskustassa asuminen maksaa. Meidän naapuritalosta saa vuokrattua kaksinkertaisen määrän neliöitä puolella tuosta hinnasta. Bussilla 20 minuuttia keskustaan. Joukkoliikenteen vuosikortti 350 euroa maksaa ittensä äkkiä takaisin...

      • liian.työlästä

        Eli pysäkeille siirtymisineen menee edestakaisiin matkoihin palttiarallaa tunti. Jos käy vaikka suunnilleen joka arkipäivä keskustassa, niin aikaa kuluu vuodessa noin 250 tuntia, eli yli 10 vuorokautta.

        Ei kiitos, en halua viettää vuodesta melkein kolmea prosenttia joukkoliikenteen käyttöön.


      • lkjsldkfjasdf
        liian.työlästä kirjoitti:

        Eli pysäkeille siirtymisineen menee edestakaisiin matkoihin palttiarallaa tunti. Jos käy vaikka suunnilleen joka arkipäivä keskustassa, niin aikaa kuluu vuodessa noin 250 tuntia, eli yli 10 vuorokautta.

        Ei kiitos, en halua viettää vuodesta melkein kolmea prosenttia joukkoliikenteen käyttöön.

        No sitten maksat asumisesta enemmän. Oma valinta.


    • karmeeläävä

      Vuokraa näemmä alennettu 550 euroon ja vesimaksuun eli yht. 570 euroa tuosta. On se vieläkin aivan hirveä hinta jostain palvelijanhuoneesta.

      Ei tuolla voi kokata kun jääkaappi on jossain komerossa. Eikä käydä suihkussa, kun ei sinne mahdu ja koko vessa kastuu.

      • silti.sikakallis

        Näkiköhän omistaja tämän ketjun ja edes vähän viisastui. :)


      • porrvari

        Ao. sijoitus-"asunnon" realistinen vuokrataso ei ala edes nelosella, mutta kyllähän aina joku nuori hupakko yli kolmesataa tuollaisesta kopperostakin maksanee.
        Tai siis isä ja äiti maksaa.


    • tuonrinnalla

      Tuon rinnalla normi 35 neliön yksiö tuntuu jo isolla, itse viihtynyt 16 vuotta yksiössä ja voip olla etten isompaan enään muutakkaan. Yksiötä en jaa kenenkään kanssa. Lasitettu parveke tuo lisätilaa.
      Toi 14 neliön koppi sopis hätäratkaisuksi jollekkin mutta melkeimpä sosiaalitapaus.

    • olispitänyvuokrata

      28 tonnia oli myyntihinta joskus 90-luvulla.

      • asumistukiluukku

        Siis markoissa muistaakseni 170.000mk


      • inflaation
        asumistukiluukku kirjoitti:

        Siis markoissa muistaakseni 170.000mk

        Paljonkohan tuo on nykyrahassa? Kuinka monta vuotta pitää tehdä töitä että saa maksettua asuntonsa? EU-jäsenyys laski ruoan hintaa, mutta miten asumisen hinta on muuttunut?


    • TeidenTukkonen

      Trailer-parkki -konsepti on ilmeisen pientä Suomessa. Jenkkilässähän se on aika yleinen asumistapa. Nykyisissä ja jo abt. 15 v vaunuissa kohtuulliset eristeet ja kaasulla edullista lämmittää ja tolpasta sähkö. Hyviä/edullisia mestoja vaan pitäis olla sopivilla paikoilla, jossa olis peruspalvelut kuten, pesumahdollisuudet ja saunatilat, wc:t, pieni kioski yms. Vaunuun jos kellä on varaa, vaunupaikka ja sähköt ei hirveesti kustanna.

      • ideana.olisi.hyvä

        Eivät grynderit ja asuntosijoittajat tuollaista tule Suomessa sallimaan, blokkaavat sen lainsäädännön avulla. Iso raha puhuu ja vaikuttaa myös jopa lainsäädäntöä myöten.


    • PummitTöihin

      Ei kannata olla sosiaalipummi, jolla ei ole varaa omaan asuntoon. Siitä vaan pummit töihin hipihopi ja omaa asuntoa ostamaan. Rahalla tästäkin selviää.

      • katsokaaympärillenne

        Ei Tampereella ole töitä, tämän on työttömien oma mekka. Sossun rahoillahan nuo kämpät maksetaan ja asumistuilla.


      • TyötäKiinalaisille
        katsokaaympärillenne kirjoitti:

        Ei Tampereella ole töitä, tämän on työttömien oma mekka. Sossun rahoillahan nuo kämpät maksetaan ja asumistuilla.

        Ratikka ja isot rakennushankkeet tuo töitä kaikille.


      • t.paikka.omavaraiyli100

        Kyllä Tampereella työtä on, mutta naapurikunnissa ei ole. Tampereen seudulle pitäisi saada lisää työpaikkoja mieluiten toki Tampereelle, mutta myös naapurikuntiin.


      • joku.ainakin.hyötyy
        TyötäKiinalaisille kirjoitti:

        Ratikka ja isot rakennushankkeet tuo töitä kaikille.

        Helsinkiläisille firmoille ainakin ja heidän puolalaisille työntekijöilleen.


    • InflaatioSyönyt

      Mitäs nyt? Höh, no halpahan tuo, kun ei sentään 700-1000 euroa kuukaudessa oo vuokra. Ja neliöitäkin ruhtinaalliset 14 eikä sen vähempää. Heh heh.
      Asuminen Suomessa on kallistunut lyhyessä ajassa aivan saatanasti. Kun vuonna 1995 muutin 35 neliön yksiöön, niin vuokra oli 1000 markkaa kuukaudessa. Parveketta kämpässä ei ollut, oli keittokomero, kylppäri, vaatehuone, olohuone ja alkovi. Asuin siinä yli 3 vuotta ja sinä aikana vuokranantaja (yksityinen) ei nostanut vuokraa kertaakaan. Tonnin kuussa oli vuokra koko sen asumisajan. Aatelkaa, vähän toista se on tänäpäivänä. Ja mitä sillä 1000 markalla eli vajaalla 170 eurolla saa tänäpäivänä? 14 neliön komerosta joutuu pulittamaan 590 euroa kuukaudessa. Siihen sitten vielä vesimaksu päälle, että päästään yli kuuttasataa maksamaan.

      • huhuuhuhaaa

        mulla oli palkka joskus 1996 5500mk kokopäivä töissä ja siitä vielä verot pois (oli kovempi verotus siihen aikaan)
        925e mitäpä sillä tänään saisi


      • mummonmarkat
        huhuuhuhaaa kirjoitti:

        mulla oli palkka joskus 1996 5500mk kokopäivä töissä ja siitä vielä verot pois (oli kovempi verotus siihen aikaan)
        925e mitäpä sillä tänään saisi

        Vuoden 1996 5500mk vastaa kyllä nykyrahassa 1270€. Muunnoksia ei voi tehdä suoraan vuoden 2002 vaihtokurssilla, vaan esimerkiksi inflaatio täytyy ottaa mukaan.

        1000mk olisi nykyrahassa olisi noin 230€


      • rehellisestiKerrottuna

        Vuokra-asuminen on halventunut suhteessa asuntojen hintoihin todella paljon. Vuodesta 2000 vuokrat ovat kohonneet 20 - 30%, asuntojen hinnat yli 100%. Asumiskulut ovat nousseet eniten verotuksen takia, kiinteistövero, alv, sähkövero, vakuutusten verot, lämpö ja vesimaksut, nyt on keksitty uusia maksuja, esim hulevesimaksu, remonttien hinnat ovat nousseet kaikkein eniten, myös vuokranantajan verotus on kiristynyt todella merkittävästi.
        Vuokrin korotuspaine on 15 - 60% kohteesta riippuen, vuokria on pakko nostaa lähitulevaisuudessa juuri valtion toimien johdosta, halpa-asuminen on verotuksen takia kohta ohi.


      • Eläkeläinen_
        huhuuhuhaaa kirjoitti:

        mulla oli palkka joskus 1996 5500mk kokopäivä töissä ja siitä vielä verot pois (oli kovempi verotus siihen aikaan)
        925e mitäpä sillä tänään saisi

        Tuon 926e /kk saa pieneläkeläinen. Mieti sitä!


      • PieniEro
        huhuuhuhaaa kirjoitti:

        mulla oli palkka joskus 1996 5500mk kokopäivä töissä ja siitä vielä verot pois (oli kovempi verotus siihen aikaan)
        925e mitäpä sillä tänään saisi

        Se 170 euroa on kuitenkin vähän eri summa kuin 925 euroa. Mutta tietysti jos rahaa on niin paljon, ettei sillä ole enää mitään merkitystä.


    • tyhjäthuoneet

      Samasta talosta ylimmän kerroksen 44.5 neliön asunto ja vuokra paljon inhimillisempi 580e. Miksi toiset vuokranantajat ovat niin ahneita ja sitten usein saattaa asunto olla tyhjänä pitkään?
      http://www.vuokraovi.com/vuokra-asunto/tampere/keskusta/kerrostalo/617274?entryPoint=fromSearch&rentalIndex=8

      • porrvari

        Asuntosijoittamisesta on tullut kaikenkansan muotia, joten "alalle" on hakeutunut kaikenlaista uutta joukkoa.
        Ihan kaikki heistä eivät ole ymmärtäneet vuokraamisen olevan pitkäjänteistä toimintaa, jossa pitkäaikainen vuokralainen ja asunnon tyhjien kuukausien eliminoiminen ovat perusedellytyksiä toiminnalle.
        Tässäkin yritetään järjettömän isolla vuokrapyynnillä kämppää, joka on tyhjillään - ja nyt sitten vuokralaiset odottelevat kuinka alas pyynti putoaakaan kun hinnanalennus on alkanut...


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3744
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2274
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe