Eläinten suojelu ja Vihreät, metsään menee

Pienviljelijä_E_S

Uutisointi viime vuonna ja tämän vuoden alusta , missä mm. eläinsuojelu yhdistys haluaa lopettaa suomesta parsinavetat ja porsitus häkit yms. Tänään uutisissa, että Vihreät haluavat lopettaa suomesta maatalous lomituksen , jotta voidaan lopettaa parsinavetat ja porsitus häkit, turkistarhaus.. yms.
Koska eläimet kärsivät.

Ajatus on hyvä, mutta onko kukaan oikeasti tuhlannut ajatustakaan asian toiseen puoleen?
Utopistisessa skenaariossa työttömät maanviljelijät ja turkistarhaajat, lomittajat ja muut työttömiksi joutuvat maatalouden kautta välillisesti toimeentulon saavat henkilöt, perustavat mm. GreenCare hoitoloita tai alkavat kasvattamaan salaattia jne.

Entä ne eläimet? Mitä niille tapahtuu? Perustetaan eläinten vanhainkoteja??

Todellisuus:
Taloudellisen tilanteen vuoksi viljelijöillä ei ole varaa maksaa lomittus palveluja ja näin työuupumuksen takia jää kymmenillä tiloilla eläimet hoitamatta, kuolevat nälkään ja kärsivät laiminlyönnistä. Toisaalla ei nähdä mitään järkeä uudistaa rakennuksia ja laajentaa (aina lähes pakko laajentaa toimintaa, ei tukea rakentamiselle tai pankista lainaa....)
Siis kaikki eläimet teuraaksi , viimeistään kun esim. parsinavetta kielto tulee voimaan.
Silloin laitetaan tuottavat lehmät ja vasta syntyneet vasikat teuraaksi tai raatokeräilyyn.

Maat myydään teollisuus maanviljelijöille (luulin Vihreiden ja eläinsuojelijoiden vastustavan tehdasmaista eläinten kasvatusta?) ja muutetaan kaupungin betoni lähiöön. Lapset menevät uuteen home kouluun ja vanhemmat elävät toimeentulotuella ja sillä mitä sosiaali toimisto sattuu antamaan....
Turkistarhaajat myy viimeiset eläimensä Kiinaan uusille super tukistarhoille joissa eläinten oloista ei välitetä lainkaan, myöskään ei ehditä kymmenien tuhansien minkkien ja kettujaen tarhat saastuttavat ja lopulta ne tapetaan nylkemällä elävältä. Turkis kauppa tulee jatkumaan mailmalla samaan tyyliin, nyt vain ilman suomalaisia turkiksia.

Vaikka viljelijöiden määrä vähenee, pinta-alat pysyvät suht samoina, nyt vain tuotanto supistuu pienempään määrään toimijoita. Ruuan hinta alkaa nousta, koska laaja-alainen viljely vähenee ja ulkomailta tuodaan korvaavaa elintarviketta. Rahdataan brasilian härkää ja italialaista "motzarellaa", kiinalaista muovi riisiä ja mitä lie nuudeleita joita voi paistaa mafian väärennös olivi öljyssä.

"Suomessa on noin 50 000 maatilaa-viljelijöiden keski-ikä on 52 vuotta. 30 prosentilla tiloista kotieläintalous tiloja"
Noin 11 000 eläin tilaa jos niistä noin puolet on "kielettäviä"tiloja = 6500 tilaa.
6500 tilaa x eläin määrä= (yksi tila noin 40 - 160 eläintä = 26 000 - 104 000 eläintä tulee tapettavaksi hyvin lyhyessä ajassa, mistä resurssit siihen?

8 000 - 15 000 työtöntä, mitäpä heille? Sesonki työllistymistä teollisuus navetoihin?

6

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pitäisikieltää

      Vihreät ovat työtävieroksuvia, tyhmiä ja laiskoja äärijärjestössä toimivia

    • hyvä_valvojat

      Ei ole kauan kun orjia pidettiin kahleissa ja häkeissä. Heitä ruoskittiin ja rääkättiin jatkuvasti. Eihän noihin edes koskenut kun ei ollut kehittynyttä hermostoa yms. Samoin ajattelee osa vielä eläimistä, eihän niihin koske kun ei ole sieluakaan joka ihmisellä kuulemma on.
      Noiden itseään luomakunnan kruunuina pitävien mielestä eläinten kärsimykset ovat ihan oikein. Siat, kanat ja muut elukat saavat olla ahtaasti karsinoissaan, häkeissään, pilttuissaan edes ilman kääntymisen mahdollisuutta. Joka viikko saa lehdistä lukea kuinka rahan perässä olleet ovat laiminlyöneet eläintensä hoitoa. Niin kauan kuin asioita hoidetaan huonosti tarvitaan kaikenmaailman kettutyttöjä pitämään teitä eläintepitäjiä silmällä koska te ette itse sitä tee.

    • usdfusdf-aka-asdfasdf

      vihreitten eläinsuojelu on vain nimetty eläinsuojeluksi vaikka se onkin suoranaista eläinvihaa jonka perimmäinen tarkoitus on kieltää kaikki ihmisen hoidossa olevat eläimet.

    • Just_joo_ihan_jetsulleen

      Aloittaja kirjoitti: "Taloudellisen tilanteen vuoksi viljelijöillä ei ole varaa maksaa lomittus palveluja ja näin työuupumuksen takia jää kymmenillä tiloilla eläimet hoitamatta, kuolevat nälkään ja kärsivät laiminlyönnistä. "

      Eipä ne nälkään kuolleet paljonkaan kärsi laiminlyönneistä!

      No, maataloustuista säästyneillä rahoilla voidaan rakentaa vankiloita, joihin nämä eläinrääkkääjät pannaan. Vartijoiksi sitten ne työttömät jyväjemmarit, jotka eivät (vielä) ole rikoksiin syyllistyneet. Monta asiaa hoituu kerralla!

      Taannoin maanviljelijät perustelivat maataloustukia mm. sillä, että niitten poistaminen tai merkittävä leikkaaminen saisi aikaan maanviljelijöiden siirtymisen työmarkkinoille. Tällöin he veisivät työpaikan muilta työnhakijoilta.

      Justiinsa! Maajussi potkaisisi navettasaappaat jaloistaan ja siirtyisi, tuosta vaan, työmarkkinoille kilpailemaan koulutetun väestön kanssa yhä kutistuvilla työmarkkinoilla. Nykyään ei kovinkaan moniin töihin mennä talikon varressa hankitulla työkokemuksella. Sopii kokeilla!

      • etsitsilleen

        Kuulehan sie kääpiö. Nämä maajussit osaavat tehdä töitä eivätkä kitise minuuteista. Vievät monen työpaikan. Kaikki tuntemani, jotka ovat pistäneet lehmät makkaraksi ovat nyt työssä ja saivat työpaikan heti. Ei kannata sinun kehuksia, vievät pian sinunkin työpaikan, jos nyt yleensä satut tekemään työtä. Tietänetkö mitä sana työ on?


      • Just_joo_ihan_jetsulleen
        etsitsilleen kirjoitti:

        Kuulehan sie kääpiö. Nämä maajussit osaavat tehdä töitä eivätkä kitise minuuteista. Vievät monen työpaikan. Kaikki tuntemani, jotka ovat pistäneet lehmät makkaraksi ovat nyt työssä ja saivat työpaikan heti. Ei kannata sinun kehuksia, vievät pian sinunkin työpaikan, jos nyt yleensä satut tekemään työtä. Tietänetkö mitä sana työ on?

        Niin, sitähän se kepumafia teettää. Töihin pääsee, vaikka ei olisi mitään taitojakaan! Minulta ei kukaan työpaikkaa vie, kaikkein vähiten joku Talikko-Taneli. Olen hyvin ansaitulla työeläkkeellä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6539
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4223
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2627
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1056
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe