Mistä raamatun luomiskertomus on peräisin

sukkulamadonserkku

Assyyrialaiset olivat ilmeisesti paljon edellä myöhempien aikojen juutalaisia sadunkertojia. Vedenpaisumus ja veljesmurha löytyvät varmaan jo heidän kirjoituksistaan. Ilmeisesti suurin osa raamatusta on kopioitu, koska painokoneita ei ollut, ja papyrykset oli kopioitava käsin.
Kirjauskontojen menestys johtuu varmaan riittien helposta omaksumisesta. Tekee vain niin kuin kirja määrää ja taivaspaikka on tienattu. Muslimeilla tämä on viety äärimmäisyyksiin, kun pitää rahat viedä Saudi-Arabiaan vähintään kerran elämässä. Tämä lihottaa mukavasti moskeijojen rahapussia. Mormonit, kristityt ja jehovat eivät ole ymmärtäneet rahan keruun jaloa taidetta.
Tiede ei lupaa ihmiselle suoraan ikuista elämää, vaan joudumme itse matkustamaan uusille planeetoille ilman rukouksen voimaa. Tarvitaan vain tarmoa ja sisua. Ikuinen elämäkin on vain itsensä kopiointia geenitekniikan avulla. Poistetaan vain vanhentumisgeeni, niin elämä pitenee.
Mikähän olisi tavallisen kansalaisen keino vaikuttaa tieteen kehitykseen? Ongelma on miljardien kerääntyminen luxusta tavoitteleville veropakolaisille, jotka viis välittävät ihmiskunnan tulevaisuudesta.

11

280

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niinjuurihei

      Kristityt ainakin tekevät paljon rahaa uskonnon varjolla, muista en tiedä. Taidat olla kirkosta eronnut, kun tuollaista höpäjät.

    • MeAgain

      "Vedenpaisumus ja veljesmurha löytyvät varmaan jo heidän kirjoituksistaan."

      Oikeastaan nuo teemat löytyvät jo paljon vanhemmista sumerilaisista kirjoituksista, joista ne kierrätettiin myöhemmin saman seudun kansojen keskuuteen. Assyrialaisten ankara kopiointityö varmasti onkin säilönyt kaikkein eniten vanhinta "viisauskirjallisuutta", joka muuten olisi ehtinyt hävitä ja tulokset näkyivät kaukanakin. Raamatun ulkopuolella esimerkiksi myöhemmästä kreikkalaisesta mytologiasta paljastuu samoja tarinoita eri henkilöillä.

      "...papyrykset oli kopioitava käsin."

      Mesopotamian alueella kotimainen materiaali oli lähinnä savitaulujen muodossa ja sen vuoksi iso osa kirjoituksista onkin sirpaleisia.

      • sukkulamadonserkku

        Totta, samat jutut toistuvat monissa kulttuureissa. SIlti meilläkin on vallassa tämä kristinuskon tarina. Ei haluta omaksua sitä alkuperäistä tekstiä. Tuomaksen evankeliumikin lienee vielä mustalla listalla, koska se kyseenalaistaa ihmeteot. Voimme vain ihmetellä, kaunko vielä kristinusko vaikuttaa Suomessa. Olihan meillä omiakin jumalia, mutta Ruotsista lähetettiin Vatikaanin agentit tuhoamaan alkuperäiskansan uskonto, jotta päästiin verottamaan ja kurittamaan alamaisia. Nykyäänkin on paljon kristillisiä radio-ja tvkanavia, jotka syytävät hebrealaista oppia. Rahaa tuntuu löytyvän rutosti propagandan levittämiseen.


      • On onni että on ollut savitauluina, niin suuri osa on säilynytkin.


    • pppppppppp

      Uudelleenkoulutuskeskustoimisto

      Nebukadnessar valloitti Jerusalemin. Paikallinen kaupunginjohtaja nimitettiin kaupunkikuninkaaksi. Kaupunkikuningas piti järjestystä yllä kaupungin rajojen alueella. Jokainen valloitettu kaupunki joutui maksamaan veroja Babylonin isolle kunkulle. Sotilaat tuli kerran vuodessa tarkastamaan valloitettua kaupunkia ja otti verot mukaan kotimatkalle. Kaupunkikuninkaat menetti päänsä, jos verot ei valmiina odottamassa voudin tuloa.
      Kaupunkikuninkaat alkaa kapinoida uutta hallintoa vastaan, rikkaat kauppiaat tukee kapinointia ja papit saarnaa: Turmeltunut turmelun on saapunut esi-isien maille ja uhkaa esi-isien ikiaikasta uskoa. Niitä paremman väen lapsia otettiin panttivangeiksi ja kuljetettiin Eufrat joelle. Juutalaiset isät Välimeren rannalla alkaa kapinoida uutta hallintoa vastaan, paintivangeilta otetaan nirri pois kostoksi ja sotilaat lähetetään kukistamaan kapinoivaa kaupunkia. Juutalaiset isät Välimeren rannalla ei kapinoinut uutta hallintoa vastaan , panttivankeja ei silloin tarvinnut tappaa kostoisi. Vanhemmille pantiin töihin ja nuoremmat laitettiin kouluun oppia saamaan. Kun niitä panttivankeja ei tarvinnut tappaa kostoksi, niistä koulutettiin uuden yhteiskunnan uskollisia alamaisia. Sitä se juutalaisten pakkosiirrot todellisuudessa tarkoitti.
      Persialaisten joukot lähti Iranista Lähi-itää valloittamaan. Ensin hävitettiin Assyria ja 540 eKr persialaisten joukot oli jo Välimeren rannalla.
      Nuoremmat pattivangit kuunteli vanhempien tarinoita kaukaisesta onnenmaasta , jossa puro solisee ja ruoho on aina vihreää. Juutalaiset lähti yhteen ja ainoaan jumalaan luottaen matkalle kohti luvattua maata, minne ne oli koko ajan niin hirvittävästi kaivanneet.
      Todellisuudessa : juutalaiset juoksi persukset tulessa persialaisten armeijaa pakoon , tuli uudessa uskossa takaisin ja toi nykyisen luomisopin Välimeren rannalle. Mesopotamiasta peräisin olevaa luomisoppia kerrotaan eteenpäin juutalaisten omana uskona.

    • junnaatijunnaati

      Vanhoja leirinuotiojuttuja mitä kerrottiin iltaisin jo kivikaudesta lähtien. Parhaat jutut vaan parani ja jalostui ajan mittaan.

    • kriittisyyskaikkeen

      Ateismi ilman sosiaalidemokratiaa.

    • älkääantakokusetuttaa

      Suomella on erittäin suuri rooli koko maailman synnyn historiassa, ja sen tapahtumissa. Geneettiset suomalaiset on myös alkuperäisimpiin luketuvia nyky ihmisiä koko "maapallolla". Kuten myös kielemme ja muut uralilaiset heimot ja kielet.

      Itse uskon että se miksi esim: talvivaaraa pidetään väkisin yllä ei johdu nikkelistä tai uraanista, vaan siitä että siellä etsitään jotain todella arkaluontoista vaikuttavaa muinaista esinettä, rakennusta/rakennuksia tai vaikka aukkoa "vieraaseen" sivilisaatioon.

      Kirjoittakaa juutuuppiin tämmönen (The secret ancient alphabet no one knows about.)

      • avatkaamielenne

        Katsokaa juutuupista myös tämmönen (Bock saga welcome to hell.) Jim Chesnar näyttää muinaisia salattuja rituaali paikkoja, hautoja, Raaseporin linnaa ym. Hän väittää myös R-linnan olevan maailman vanhin linna.


    • Kumpi? Ensimmäinen P:n kirjoittama kertomus on kirjoitettu n. 500 eaa. Sen idea on selittää miksi sapattia vietetään. Toinen kirjoitus perustuu vanhaan mytologiaan.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Documentary_hypothesis

      Kannattaa myös kuunnella Robert Bricen Genesis, n. 18 tuntia asiaa.

      https://youtu.be/Sy_2FMlTSHI

      Audion laatu tosin ei ole paras. Siellä on hyviä paloja, kuten miten Nooan isä ennusti mitä poikansa tule tekemään: keksimään viinin.

      5:28 Kun Lemek oli elänyt 182 vuotta, hänelle syntyi poika. 29 [i] Hän antoi pojalle nimen Nooa* ja sanoi: "Tämä poika on antava meille lohtua työssämme ja vaivannäössämme, kun viljelemme maata, jonka Herra on kironnut."

      13:20 Nooa ryhtyi viljelemään maata ja istutti ensimmäisen viinitarhan.

      Ihan kuin koko vedenpaisumusta ei olisi ollutkaan. Ko kirjoittajan mukaan sitä ei ollutkaan Nooan aikana.

    • Psykologistavastarintaa

      Ai että vanhoissa tarinoissa on perää, paitsi sitten kun ne esiintyvät Raamatuksi sanotussa kirjassa? Siinä ne sitten niin ärsyttävät että. Tarkistakaa vähän tuota ajatteluanne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe