Maksuvelvollisuuden kiistäminen / Sergel Oy

Velaton_ja_suruton

Eräs TeleFinlandin (nyk. Telia) laskuni ehti erääntyä ja mennä Sergel Oy:n perittäväksi. Lasku saapui 18.4. ja maksoin laskun perintäkuluineen (yht. 44,30 eur) 26.4.

5.5. sain kuitenkin Sergeliltä 28.4. lähetetyn kirjeen, jossa minulta halutaan periä lisää perintäkuluja 14,04 eur., koska "Maksamanne suoritus on vastaanotettu velkojan tilille maksuvaatimuksen lähetyspäivänä tai myöhemmin."

Laki saatavien perinnästä 10 b § (18.1.2013/31) (liitteenä kokonaisuudessaan alla) edellyttää, että perintäkuluja saa vaatia, jos edellisen laskun lähettämisestä on kulunut 14 päivää.

Mielestäni Sergelin toiminta ei ole laillista. Kiistän maksuvelvollisuuteni vetoamalla lakiin saatavien perinnästä 4 b § (18.1.2013/31) (liitteenä kokonaisuudessaan alla) kiistän maksuvelvollisuuden. Olen tehnyt asiasta myös kyselyn kuluttaja-asiamiehelle.

Lähetän tähän ketjuun raportteja asian etenemisestä vastaisen varalle. Sergel ei keskustelufoorumeiden kommentien perusteella vie mielellään epämääräisiä toimenpiteitään oikeuteen asti, mutta uhkailee mielellään lisämaksuilla. Lain mukaan oikein perustein kiistettyä maksuvaatimuksen perintää ei saa jatkaa, joten katsotaan, miten tässä käy.

_________________________________________________________________________________


Liitteet:

_________________________________________________________________________________

Laki saatavien perinnästä 10 b § (18.1.2013/31)

Perintätoimien aikarajat kuluttajasaatavan perinnässä

Edellä 10 a §:n 1 momentin 1 kohdassa tarkoitetusta maksumuistutuksesta velalliselta saa vaatia perintäkuluja vain, jos saatavasta on vähintään 14 päivää ennen sen erääntymistä lähetetty velalliselle lasku tai muu erääntymisilmoitus ja erääntymisestä on ennen maksumuistutuksen lähettämistä kulunut vähintään 14 päivää. Jos saatava on sopimuksen mukaan maksettava tiettynä eräpäivänä ilman erillistä ilmoitusta, velalliselta saa vaatia perintäkuluja vain, jos eräpäivästä on ennen maksumuistutuksen lähettämistä kulunut vähintään 14 päivää.
Uudesta maksumuistutuksesta tai uudesta 10 a §:n 1 momentin 2–5 kohdassa tarkoitetusta maksuvaatimuksesta saa vaatia perintäkuluja velalliselta vain, jos edellisen maksumuistutuksen tai maksuvaatimuksen lähettämisestä on kulunut vähintään 14 päivää.
Edellä 10 a §:n 1 momentin 6 kohdassa tarkoitetusta maksuajan pidennyksestä saa vaatia perintäkuluja velalliselta vain, jos maksuaikaa pidennetään vähintään 14 päivällä.

_________________________________________________________________________________

Laki saatavien perinnästä 4 b § (18.1.2013/31)

Maksuvelvollisuuden kiistäminen

Tämän lain mukaista perintää ei saa jatkaa, jos velallinen kiistää maksuvelvollisuutensa.
Perintää saa kiistämisestä huolimatta jatkaa, jos velallinen ei esitä kiistämiselle perustetta tai vetoaa ainoastaan sellaiseen perusteeseen, jolla selvästi ei ole vaikutusta velallisen maksuvelvollisuuteen.
Suoraan ulosottokelpoisen saatavan perintää saa kiistämisestä huolimatta jatkaa, jollei velallinen ole tehnyt verojen ja maksujen täytäntöönpanosta annetun lain 9 §:ssä tarkoitettua perustevalitusta tai käyttänyt muuta siihen rinnastettavaa oikeussuojakeinoa.

32

2020

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • einäytäväärältä

      Huomasithan että lakitekstissä puhutaan edellisen maksuvaatimuksen LÄHETTÄMISESTÄ, eikä vastaanottamisesta tai eräpäivästä?
      Otetaan esimerkkinä, että kirje on lähetetty sinulle 14.4. (se joka saapui 18.4.). 28.4. saa lähettää seuraavan maksullisen maksuvaatimuksen. Ratkaisevaa tässä on se, mikä lähetyspäivä (ei eräpäivä) on printattu kirjeeseen , joka saapui sinulle 18.4., ja jonka maksoit yli viikon eräpäivän jälkeen?

      • einäytäväärältä

        Niin, miten tämä asia on edennyt?


    • Velaton_ja_suruton

      Sergelin asiakaspalvelusta vastattiin seuraavaa äsken:

      "Olet 26.4.2017 maksanut kirjeen, jonka olemme 18.4.2017 lähettäneet. Tämä kirje on ollut ilmoitus velkojan vaihdosta. Normaalin perintäketjun mukaisesti olemme 25.4.2017 lähettäneet ensimmäisen maksuvaatimuksen, joka on lisännyt kuluja asialla. Avoinna on vielä tuo 14,04 euroa."

      Vastasin:

      Hei! Kiitos yhteydenotosta.

      Em. kirje on päiväyksen mukaan lähetetty 28.4., ei 25.4. Saatavien perinnässä ei mielestäni noudateta tässä hyvää perintätapaa. Kiistän edelleen em. lakiin saatavien perinnästä 4 b § (18.1.2013/31) nojaten maksuvelvollisuuteni ja vaadin perintämaksua mitätöitäväksi. Huomatkaa, että perintää ei saa lain mukaan jatkaa kiistämisen jälkeen, ellei siihen voida osoittaa laillista syytä.

      • erkkijamerkki

        öööö...eli tuollako pitää maksaa velkojan vaihtoilmoituksesta !? Enpä moisesta ole ikinä kuullutkaan ?

        "Olet 26.4.2017 maksanut kirjeen, jonka olemme 18.4.2017 lähettäneet. Tämä kirje on ollut ilmoitus velkojan vaihdosta"


        ..enivei, hyvin olet kyllä vastaanut!


      • einäytäväärältä
        erkkijamerkki kirjoitti:

        öööö...eli tuollako pitää maksaa velkojan vaihtoilmoituksesta !? Enpä moisesta ole ikinä kuullutkaan ?

        "Olet 26.4.2017 maksanut kirjeen, jonka olemme 18.4.2017 lähettäneet. Tämä kirje on ollut ilmoitus velkojan vaihdosta"


        ..enivei, hyvin olet kyllä vastaanut!

        Velkojan vaihtoilmoitus = denuntiaatio, voi olla se ensimmäinen maksuvaatimus, jossa asiasta on maininta. Jos perintäkulut on peritty jo edellisessä paikassa (eli 2 maksullista kirjettä) ei vaihtoilmoituksesta mene kulua. Muuten saa mennä kulu, kuten normaalista maksuvaatimuksesta.

        Ratkaisevaa tässä on päivämäärät. Laitapa aloittaja tähän alkuperäisen laskun eräpäivä, muistutuslaskun lähetyspäivä ja eräpäivä, ensimmäisen maksuvaatimuksen lähetyspäivä ja eräpäivä ja sinun maksupäiväsi, niin tilannetta on helpompi arvioida myös näin sivusta.


    • Velaton_ja_suruton

      Kulutta-asiamies otti jutun hoitaakseen ja on suoraan yhteydessä Sergeliin. Ihmetyttää, että asiakaspalvelussa väitettiin kirjeen lähetyspäivämääräksi tahallaan aiempaa päivämäärää kuin se todellisuudessa oli.

      Laskujen päivämäärät:
      Alkuperäinen ilmoitus velkojan vaihdosta: 18.4.
      Eräpäivää ei ole ilmoitettu, eikä se käy ilmi Sergelin Omat sivut -palvelustakaan.
      Maksettu 26.4.

      Muistutus perintäkuluista: 28.4. Eräpäivä 8.5.

      • einäytäväärältä

        Ok, menee sekavaksi. Jään seuraamaan mitä asiassa tapahtuu :)

        Kirje on saattanut ehtiä lähteä 28.4., jos sinun suorituksesi ei ole vielä kirjautunut heidän systeemeihinsä. Silti viimeistään yhteydenotossa tuo uusi kirje olisi pitänyt kertomasi perusteella ilmoittaa aiheettomaksi, koska maksu oli tehty aikaisemmin, vaikka se ei ehkä kirjeen lähtöhetkellä asiassasi näkynytkään.

        Siihen en osaa sanoa mitään että miksi on sanottu kirjeen lähteneen 25.4., jos siinä on päiväys 28.4.

        Yksi selitys on tietysti seuraava:
        25.4. on todella lähetetty kirje jossa mukana se 14,04€ kuluja, mutta se ei ole sinulle asti (postista johtuvasta) jostain syystä vielä päätynyt tai olet saanut sen mutta jättänyt huomiotta tms.
        26.4. tekemäsi maksu (ilman 14,04€ kuluja) on kirjautunut heille 28.4., jonka jälkeen on lähtenyt vielä ilmoitus loppusummasta (14,04€) ja tässä kirjeessä on lähetyspäiväyksenä 28.4. Siinä tapauksessa tästä jälkimmäisestä kirjeestä ei ole myöskään veloitettu mitään lisäkulua.

        Hyvin todennäköinen skenaario, näitä kävi usein, kun vastaavia hommia tein (en Sergelillä, joten ei ole oma lehmä ojassa).


    • Viheraholainen

      Tämä Sergel tuntuu olevan Sergeitäkin vempulampi rahastusputka. Kuulostaa melkein Lindorffin toiminnalta. Ei kannata maksaa, mutta kannattaa valittaa ja tehdä heille vastavetoisesti niin paljon kiusaa kuin pystyy. Se on täysin laillista toimintaa mutta heidän ei.

    • Velaton_ja_suruton

      Niinhän siinä kävi, että jouduin maksamaan ylimääräisetkin kulut lopulta. Sain Sergeliltä viestiini seuraavan vastauksen:

      "Hei,

      viimeisin maksuvaatimus asiasta lähetettiin 25.4.2017, jonka summa oli 58,34€. Olette kirjeen lähettämisen jälkeen lyhentänyt velkaa 26.4.2017, 44,30€. Jäljelle jääneistä kuluista on lähetetty muistutus 28.4.2017, 14,04€.

      Perintälain mukaisesti maksuvaatimuskulu muodostuu päivänä, jolloin asiasta lähetetään kirje, eli tässä tapauksessa 25.4.2017. Sergel Oy tulee jatkamaan avoinna olevan summan perintää normaalisti."

      Kuluttaja-asiamies oli samaa mieltä kuin nimim "einäytäväärältä". Maksoin siis laskun, vaikka harmittikin. Harmittaa, koska en kyllä saanut mitään kirjettä em. päivänä, mutta itsepähän tumpuloin kun ylipäätään jouduin Sergelin asiakkaaksi. Maksoin laskut ja keissi päättyi siihen.

      • hgj6

        "Perintälain mukaisesti maksuvaatimuskulu muodostuu päivänä, jolloin asiasta lähetetään kirje, eli tässä tapauksessa 25.4.2017"

        Itse olen kyllä "voittanut" jutun kun olin maksanut samana päivänä kun kirje on päivätty, näin käynyt pari kolme kertaa. Perijänä lindorff pari kertaa ja kerran oli joku muu.. Ei edes tarvinnut "tapella" vaan ihan sähköposti riitti jossa kiistin saatavan


      • lkgjfhdgfc
        hgj6 kirjoitti:

        "Perintälain mukaisesti maksuvaatimuskulu muodostuu päivänä, jolloin asiasta lähetetään kirje, eli tässä tapauksessa 25.4.2017"

        Itse olen kyllä "voittanut" jutun kun olin maksanut samana päivänä kun kirje on päivätty, näin käynyt pari kolme kertaa. Perijänä lindorff pari kertaa ja kerran oli joku muu.. Ei edes tarvinnut "tapella" vaan ihan sähköposti riitti jossa kiistin saatavan

        Siinä ei ole varmaan ollut kyse voittamisesta tai häviämisestä, vaan että eivät jaksaneet käyttää aikaa jahkaamiseen kanssasi :)

        Aloittaja oli maksanut laskun 26.4., kun kirje oli päivätty 25.4. Turha siis vängätä.


      • chwrfrfh

        Aloittaja sanoi "Em. kirje on päiväyksen mukaan lähetetty 28.4., ei 25.4. ". Kannattaa siis vängätä jo ihan periaatteestakin.


      • hgj6
        lkgjfhdgfc kirjoitti:

        Siinä ei ole varmaan ollut kyse voittamisesta tai häviämisestä, vaan että eivät jaksaneet käyttää aikaa jahkaamiseen kanssasi :)

        Aloittaja oli maksanut laskun 26.4., kun kirje oli päivätty 25.4. Turha siis vängätä.

        En vänkää asiaa vaan totesin miten minulla kävi ja kyllä minunkin mielestä jos laskun maksaa viimeistään sinä päivänä kun perintäkirje on päivätty niin kuluja ei tarvitse maksaa. Ja näin varmaankin tietävät nämä pari perintätoimistoa, aloittajan toimisto ei nähtävästi sitä tiedä. Toki en minäkää ole asian tiimoilta lakia tutkinto... Mutta jos oikein saivarrellaan niin laskunhan voi maksaa aamulla klo 7 ja perintäkirje kirjataan klo 15, silloinhan lasku on maksettu ennen :D


      • jgxfhgcfxdz
        chwrfrfh kirjoitti:

        Aloittaja sanoi "Em. kirje on päiväyksen mukaan lähetetty 28.4., ei 25.4. ". Kannattaa siis vängätä jo ihan periaatteestakin.

        Jäljempänä kävi ilmi, että alkuperäinen maksuvaatimus oli lähetetty 25.4. ja tuo 28.4. oli kirje avoimeksi jääneistä kuluista suorituksen jälkeen. Eli ei kannata :)


      • asdfdgff
        hgj6 kirjoitti:

        En vänkää asiaa vaan totesin miten minulla kävi ja kyllä minunkin mielestä jos laskun maksaa viimeistään sinä päivänä kun perintäkirje on päivätty niin kuluja ei tarvitse maksaa. Ja näin varmaankin tietävät nämä pari perintätoimistoa, aloittajan toimisto ei nähtävästi sitä tiedä. Toki en minäkää ole asian tiimoilta lakia tutkinto... Mutta jos oikein saivarrellaan niin laskunhan voi maksaa aamulla klo 7 ja perintäkirje kirjataan klo 15, silloinhan lasku on maksettu ennen :D

        SInä päivänä kun perintäkirje on päivätty, on jo tehty toimenpiteitä sen eteen. Lasku/luotto on eräännytetty ja siirretty perintään muutamia päiviä ennen yleensä. Maksu on vähintään 2vkoa 2vkoa myöhässä alkuperäisestä eräpäivästä, jos saa maksuvaatimuksen.

        Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta: "Jos maksat laskun eräpäivän jälkeen, mutta ennen kuin saat perintäkirjeen, perintäkulut pitää maksaa, jos velkoja on ehtinyt tehdä kulujen perusteena olevat perintätoimet ennen kuin olet maksanut laskun."

        Sama päivä on vähän siinä kintaalla. Kannattaa huomioida, että illalla tehty maksu kirjautuu vasta seuraavana päivänä tehdyksi ;)


    • ghfdhgfhjf

      Hyvä, että jaksatte pitää oikeuksistanne kiinni, niistäkin harvoista ja hataroista, joita on vielä jäljellä. Näistä on hyvä puhua. Nuo ovat rikollisjärjestöjä, ja meidän olisi hyvä kieltää ne kokonaan.

      • Htjhvk

        Ennen niiden kieltämistä kannattaa itse kunkin olla ryhdikäs ja olla maksamatta noille yhtään mitään.


    • Eppu__

      Moi!
      Täälläkin järkyttäviä kokemuksia Sergelistä. Jos yhtään tuntuu, että on saanut omituisen laskun, ota heti yhteyttä Sergeliin, pyydä heitä lähettämään kaikki dokumentit laskuista yms kirjauksista, mitä ovat tehneet. Ota yhteyttä.myös kuluttajaneuvontaan, sieltä saa neuvoja.
      Sergelin asiakaspalveluun ei tosin voi luottaa, valehtelevat päin naamaa ja uhkailevat oikeudenkäynnillä. Olkaa tarkkoina!!
      Antakaa myös palautetta Telialle sekä Gigantille , nämä yritykset käyttävät Sergeliä perijänä.

      • Repairs

        Giganttia boikotoin jo muutenkin, katsokaa YouTubesta video Gigantissa kuvaamisen kieltämisestä. Löytyy laittamalla hakuun Markorepairs Gigantti!


    • ööllefwefwef

      Sergel Oy on kyllä surkea tapaus. Joskus vuonna 1997 tms. jäi maksamatta Soneralle joku 100 euron lasku tai allekkin. Se oli kasvanut sitten jonnekkin 1200 euroon vuoteen 2009 mennessä. Ehdotin että olisin maksanut siitä 25 prosenttia loppuosan akordia vastaan, mutta tyrmäsivät ehdotuksen. Päätin sitten että annetaan mennä vanhaksi koko lasku enkä maksa senttiäkään. Sieltä tuli kaikenlaisia ehdotuksia myöhemmin, että maksa 500 euroa ja vapaudu koko velasta ja lopulta taisi tulla joku maksa 15 prosenttia niin vapaudu koko loppuvelasta. Tietenkään niihin en suostunut enää kun luottotietoja en olisi saanut enää päivääkään aiemmin kuntoon vaikka ne olisin maksanutkin eikä ne voineet sitä ulosotossakaan periä kun asiat järjestelin jo aiemmin niin ettei ulosotto saa mitään perittyä.

      Lopputuloksena jäivät sitten ilman että siitä velasta koskaan niille senttiäkään maksoin tai että saivat ulosoton kauttakaan siitä senttiäkään perittyä.

      Voisi kuvitella, että perintätoimiston olisi kannattavampi ottaa osa rahoista ja antaa loppuosalle akordi kuin valita se vaihtoehto etteivät saa koskaan senttiäkään. Sergel on kuitenkin firma joka tykkää valita tuon jälkimmäisen vaihtoehdon.

      • wuuuhyy3hu373y3b3b3h

        Olitko 15 vuotta työttömänä tai muulla tavalla ulosoton ulottumattomissa pelkästään sen takia, ettet saanut yhtä vajaan 100 euron laskua maksetuksi eräpäivänä?


      • uyjhfngcbv
        wuuuhyy3hu373y3b3b3h kirjoitti:

        Olitko 15 vuotta työttömänä tai muulla tavalla ulosoton ulottumattomissa pelkästään sen takia, ettet saanut yhtä vajaan 100 euron laskua maksetuksi eräpäivänä?

        Kuvaa hyvin näiden ulosottovenkuloiden ajatusmaailmaa.
        Hyvä, että meillä on näitä yrityksiä, jotka vähän pistävät pahimpia selkärangattomia ahtaalle.


      • Penatus
        uyjhfngcbv kirjoitti:

        Kuvaa hyvin näiden ulosottovenkuloiden ajatusmaailmaa.
        Hyvä, että meillä on näitä yrityksiä, jotka vähän pistävät pahimpia selkärangattomia ahtaalle.

        Voi herran jumala sinun yksinkertaisuutta? Vain perintätoimiston edustaja ajattelee noin. Jokainen Suomessa oleva perintätoimisto pitäisi lopettaa. Nämä ovat rikollisia. On olemassa laki joka määrittää perintätoimistojen toiminnan. Kukaan tässä villissä lännessä, ei ole sitä noudattanut.


      • ööllefwefwef
        wuuuhyy3hu373y3b3b3h kirjoitti:

        Olitko 15 vuotta työttömänä tai muulla tavalla ulosoton ulottumattomissa pelkästään sen takia, ettet saanut yhtä vajaan 100 euron laskua maksetuksi eräpäivänä?

        > Olitko 15 vuotta työttömänä tai muulla tavalla ulosoton ulottumattomissa pelkästään
        > sen takia,

        Ei kun opiskelin college tutkinnon ja päälle sitten ylemmän professional degree tutkinnon Yhdysvalloissa.

        Pari vuotta olin myös Australiassa töissä.

        Suomeen palattuani piti sitten pari kuukautta odotella tulottomana tutkinnon tunnustamista täällä. Silloin yritin ehdottaa Sergel perintäfirmalle osittaista maksua, mutta ei kelvannut.

        Pari kolme vuotta tein sitten sen jälkeen töitä naisystävän firman kautta laskuttamalla ja palkkaa nostin sen verran että jäi ulosoton suojaosuuden alle.

        Ehdottomani tarjous Sergelille oli mallia ota tai jätä kun ei silloin ollut yhtään euroa tulottomana maksaa enempää ja kerroin kyllä sen että tulot ovat nolla ja maksan joko sen osan minkä ehdotan tai en maksa koskaan mitään. Valitsivat sitten sen tarjouksen hylkäämisen. Toki se pitää siitä kiinni mistä sanoo kun siinähän menee uskottavuus velalliselta jos ei pidä kiinni siitä mitä sanoo ja aikoo.

        Toki perintätoimistollakin on oikeus ihan itse valita hyväksyykö vai eikö hyväksy tarjousta.


      • uyjhfngcbv
        ööllefwefwef kirjoitti:

        > Olitko 15 vuotta työttömänä tai muulla tavalla ulosoton ulottumattomissa pelkästään
        > sen takia,

        Ei kun opiskelin college tutkinnon ja päälle sitten ylemmän professional degree tutkinnon Yhdysvalloissa.

        Pari vuotta olin myös Australiassa töissä.

        Suomeen palattuani piti sitten pari kuukautta odotella tulottomana tutkinnon tunnustamista täällä. Silloin yritin ehdottaa Sergel perintäfirmalle osittaista maksua, mutta ei kelvannut.

        Pari kolme vuotta tein sitten sen jälkeen töitä naisystävän firman kautta laskuttamalla ja palkkaa nostin sen verran että jäi ulosoton suojaosuuden alle.

        Ehdottomani tarjous Sergelille oli mallia ota tai jätä kun ei silloin ollut yhtään euroa tulottomana maksaa enempää ja kerroin kyllä sen että tulot ovat nolla ja maksan joko sen osan minkä ehdotan tai en maksa koskaan mitään. Valitsivat sitten sen tarjouksen hylkäämisen. Toki se pitää siitä kiinni mistä sanoo kun siinähän menee uskottavuus velalliselta jos ei pidä kiinni siitä mitä sanoo ja aikoo.

        Toki perintätoimistollakin on oikeus ihan itse valita hyväksyykö vai eikö hyväksy tarjousta.

        Eihän tämä vastannut wuuuhyy3hu373y3b3b3h:n kysymykseen millään tapaa. Ei se, että vedit kovan tutkintopolun ulkomailla, ja sitten odottelit Suomessa tutkinnon tunnustamista, mitenkään liity siihen, että jätit alunperin vajaan satasen laskun maksamatta, ja annoit sen eskaloitua ulosottokierteeksi.
        Eihän tuo 1200 euroakaan ole sellainen summa, että siihen mitään erityisiä maksujärjestelyjä tarvittaisiin erityisesti miehelle, jolla on "ylempi professional degree" ja ulkomaistakin työkokemusta, ja joka voi vetää palkkaa naisystävän bisneksistä.

        Ihan itsestäsi oli koko homma kiinni, tunnusta vain. Ei tähän Sergelin kompromissihaluttomuus liity mitenkään.


      • wuuuhyy3hu373y3b3b3h
        uyjhfngcbv kirjoitti:

        Eihän tämä vastannut wuuuhyy3hu373y3b3b3h:n kysymykseen millään tapaa. Ei se, että vedit kovan tutkintopolun ulkomailla, ja sitten odottelit Suomessa tutkinnon tunnustamista, mitenkään liity siihen, että jätit alunperin vajaan satasen laskun maksamatta, ja annoit sen eskaloitua ulosottokierteeksi.
        Eihän tuo 1200 euroakaan ole sellainen summa, että siihen mitään erityisiä maksujärjestelyjä tarvittaisiin erityisesti miehelle, jolla on "ylempi professional degree" ja ulkomaistakin työkokemusta, ja joka voi vetää palkkaa naisystävän bisneksistä.

        Ihan itsestäsi oli koko homma kiinni, tunnusta vain. Ei tähän Sergelin kompromissihaluttomuus liity mitenkään.

        Aikoinaan tuo ja muutama muu lasku jäi maksamatta kun jäin vuodeksi Suomessa ilman mitään tuloja. Ei pitäisi periaatteessa olla edes mahdollista, mutta työttömyysturva evättiin kun oli jäänyt joskus hakemassa yhteisvalinnassa ja toimeentulotuki evättiin kun kunta päätti että vanhemmat ovat elatusvelvollisia täysi-ikäisestä yksin asuvasta lapsestaan.

        Lääninoikeus päätti sitten myöhemmin, että toimeentulotukeen on oikeus, mutta vittuako se enää siinä vaiheessa auttaa kun luottotiedotkin ovat menneet sen vuoden rahattomuuden aikana.

        Lähdin sitten ulkomaille opiskelemaan kun sain sieltä täyden stipendinkin kuluihin.

        Ehkä olisin voinut lainata ne rahat tuonkin velan maksamiseen Suomeen palattuani, mutta en nähnyt järkeväksi maksaa alkuperäiseen pääomaan nähden yli kymmenkertaisia kuluja ja korkoja. Tein tarjouksen jolla olisin maksanut ne kaikki velat pois mitä oli eri velkojille ulosotossa siltä osin kuin olisin pystynyt vastineeksi että antavat loppuosalle akordin ja vetävät ne ulostosta. Sergel oli ainoa firma joka ei suostunut joten se sopimusehdotus kaatui sitten kaikkien muidenkin velkojen osalta. Siitä tuli sitten UMV merkintä eikä ollut enää yhtään ainoaa syytä maksaa velkoja pois kun se luottotietomerkintä olisi pysynyt tismalleen yhtä kauan voimassa olisi sen maksanut tai ei.

        Pidän itse hyvin hölmönä perintätoimistoa joka ei ole saanut perittyä 12 vuoteen euroakaan veloista ja velat ovat vanhenemassa alle kolmessa vuodessa muutenkin lopullisesti ja nolla tuloinen velallinen tarjoaa osittaista velan maksua lopun akordia vastaan ja joka päättää hylätä tarjouksen.

        Alkoivat hölmöt sitten sen jälkeen lähetellä niitä tarjouksiaan että "maksa 500 euroa ja vapaudu kaikista veloistasi" ja maksa 15 prosenttia ja sama homma ja niin edelleen. En ymmärrä mikä järki niitä on enää siinä vaiheessa maksaa kun luottotietoihin ne eivät vaikuta enää mitenkään eivätkä niitä saa perittyä muutenkaan mitenkään ulosoton kautta.

        Asialla ei ole enää mitään väliä kun luottotietodotkin olleet jo vuosia kunnossa. Ilmeisesti myös kohtuumia perintäkuluja on leikattu lailla eivätkä voi enää voi perintäkuluja keksimällä kasvataa velkaa muutamassa vuodessa yli kymmenkertaiseksi.


      • wuuhyy3hu373y3b3b3h

        Hassua, että sinun piti käyttää minun melko pitkää ja kryptistä nimimerkkiäni, etkö olisi voinut käyttää omaa vanhaasi? Toki en ole rekisteröinyt nimimerkkiäni, mutta olisi jotenkin selvempää jos keskustelun osapuolet eivät käyttäisi samaa nimimerkkiä.


    • Penatus

      Satu Taavitsainen: Perintäyhtiöistä paljastui uusi karmiva asia – ”Tavallisista ihmisistä on tehty rahantekokone”

      Taavitsaisen juttu kertooo asiaa samasta aiheesta. Hyvä, että joku päättäjistämme on herännyt asiaan.

      Linkki juttuun: https://demokraatti.fi/satu-taavitsainen-perintayhtioista-paljastui-uusi-karmiva-asia-tavallisista-ihmisista-on-tehty-rahantekokone/

      Toinen juttu mikä kannattaa lukea on Nettipojan kommentti vippifirmoista ja isästä, joka taisteli vippifirmoja vastaa.

      Linkki juttuun: https://nettipoika.com/2019/01/17/pikavipit-syoksivat-nuoren-miehen-syvemmalle-huumehelvettiin-hsmielipidekirjoitus/

      Laitetaan tähänkin ketjuun tämä linkki, josta voi kannella aluehallintoviranomaisille. Muistakaa kantelu on aina maksuton. Sen voi tehdä myös toisen puolesta : https://www.avi.fi/web/avi/kantelun-tekeminen

      Rosvot kuriin yhteisvoimin!

    • Penatus

      Vaikkakin olet saanut kuluttajasuojasta apua, kannataa sinun tehdä kantelu aluehallintovirastoon. Ilman näitä kanteluita, nämä Sergelit muut rosvofirmat voivat jatkaa tätä toimintaa. Vain toimimalla yhdessä nämä saadaan loppumaan.

      Yleensä nämä ovat vielä niin pesunkestäviä rosvoja, että kun yksi pakotetaan lopettamaan niin perustetaan seuraavana päivänä uusi ja kas kummaa velat ovatkin siirtyneet heidän perittäväksi.

    • Tässävasteeni

      Paremmin raiskattuna, kuin vähän tehtynä.

    • Anonyymi

      Olen useasti soittanut laskusta no10060386 a 69e ja ilm että olen läh tuotteen takaisin. En aio maksaa sellaisesta mitä en ole vastaanottanut. Kundnummer 1007110. Tämähän on tod vanha lasku ja pitäisi jo olla selvitettynä teillä. Otan yhteyttä kuluttajaneuvojalle tai johonki muualle jos tämä ei nyt vihdoinkin lopu. T Charina Möller holman [email protected]

    • Anonyymi

      Perintätoimistojen touhu on liian usein varsin epämääräistä. Kun firmat myyvät laskut heille, alkuperäinen laskuttaja ikään kuin pesee kätensä koko asiasta. Ja siitä alkaa sitten rahastusshow, johon ei paljoakaan pysty vaikuttamaan. Omaa kokemusta on viimeksi Ropo Capitalista, joka on töykeyden ykkönen. Ropoa käyttää mm. viralliset valtion ja kuntien laskuttajat, kuten terveyskeskukset.

      If vakuutusyhtiön tapa on lähettää maksumuistutus sähköpostin kautta. Toisinaan se tavoittaa asiakkaan, toisinaan ei vaan menee suoraan roskapostikansioon. Iffin harmi on se, ettei heillä ole reaaliaikaista tietoa kassavirrasta, laskujen vastaanottoviive on useampia päiviä. Noin pitkä viive on järjetön nykyaikana, pyhäpäivien jaksossa se saattaa olla jopa viikon. Yrityksen omilla sivuilla roikkuu erääntynyt lasku "tipluna" pitkään, vaikka lasku on maksettu. En tiedä syytä heidän tapaansa, mutta ikävää se on maksuhäiriömerkinnän saaneelle, joka pyrkii hoitamaan laskunsa ajallaan syystä, että jos vakuutus katkaistaan, uutta sopimusta on jatkossa jo muutenkin erittäin vaikea saada.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1535
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1107
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1006
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      674
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe