Omantunnon kysymys uskoville

Usko-ja-teot

Jeesus sanoi, että pitäisi antaa köyhille ja vankeja pitäisi käydä katsomassa. Ajattelin tehdä pienen gallupin teille uskovaisille, että kuinka moni on noudattanut Jeesuksen opetusta? Kun Afrikassa lapsia kuolee nälkään, niin ostatteko te vain uusia älypuhelimia itsellenne? Vai miten teillä on tapana niinkuin toimia?

19

239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eiköeletäkuinopetetaan

      Rahan ja mammonan kerääminen on synti, mutta silti uskovaiset ovat rahan perään ainakin lestadiolaisissa on tällaisia.

      • turvallisuus_kuntoon

        "Rahan ja mammonan kerääminen on synti, mutta silti uskovaiset ovat rahan perään ainakin lestadiolaisissa on tällaisia."

        Mielestäsi siis Rahan ja mammonan kerääminen on synti.

        Entä, jos haluaisin kerätä sitä rahaa eli pääomaa riittävästi ostaakseni hotellin, tai ehkä useammankin. Miksikö?

        Siksi, kun nykyiset hotellinomistajat, varsinkin Aasian maissa eivät välitä asiakkaidensa turvallisuudesta, vaan he pyrkivät voiton maksimointiin silläkin hinnalla, että joku näiden hotellien asiakkaista saa maksaa hengellään moisesta ahneudesta.

        Jos joskus rikastun tarpeeksi päästäkseni hotellinomistajaksi, niin ensitöikseni laitan paikan turvallisuuden siihen kuntoon, missä sen turvallisuuden pitäisikin olla.
        Ja jos sitä rahaa tulee riittävästi useampaankin hotelliin, se olisi hieno juttu, koska sillä tavalla yhä useampi hotelli olisi asiakkailleen turvallinen paikka viettää joko lomaa tai työ- / liikematkaa.

        Toki omankin tulevan hotellini tarkoitus on tuottaa voittoa, mutta ei niin, että voittoa yritetään maksimoida jopa asiakkaiden hengen ja terveyden kustannuksella.

        Voitontavoittelu sinänsä on normaali ja terve osa liiketoimintaa, sillä voitto on yrittäjän "palkka".

        Mutta voitontavoittelu niin äärimmilleen vietynä, että asiakkaiden turvallisuudesta ei välitetä,
        se on mitä suurin synti.

        Uskon ja toivon, että ne hotellinjohtajat, jotka eivät tee mitään hotelliensa turvallisuuspuutteiden korjaamiseksi "kun se maksaa",
        päätyvät lopulta helvettiin, mikä ihan oikein onkin.

        Ja jos omista voitoistaan ei halua tinkiä, niin jopa halvan hintaluokan hotellissa turvallisuuspuutteiden korjaamiseen riittäisi huonehinnan korottaminen 1%:lla, ja näin hotelliyritykseen sisääntulevan lisärahan käyttäminen turvallisuuden parantamiseen.

        Toki siellä hotellin ulko-ovella on nytkin vartija, mutta vartija ulko-ovella ei korjaa kaikkia turvallisuuspuutteita.

        Vertailun vuoksi: hotels piste com, agoda piste com ja booking piste com ottavat huonehinnasta noin 15% itselleen.

        Sen takia oli ikävä yllätys, kun hotelli ei suostunut tarjoamaan 10% alennusta suoraan hotellista huoneen varaamalla, vaikka kerroin heille, että olen tietoinen siitä, että jos varaan saman huoneen hotellivaraussivuston kautta, hotelli joutuu luovuttamaan 15% tuloistaan hotellinvaraussivuston omsitajalle.

        No, otin sitten yhden yön suoraa reception -tiskiltä, mutta varasin saman huoneen seuraaviksi öiksi hotels piste comin kauta, joten vaikka itse maksoin saman hinnan, hotelli joutui antamaan 15% alennuksen, tosin ale ei tullut minun hyväkseni, vaan hotels piste comin.

        Terveisiä vaan käyttämääni hotelliin kohteessa Bangkok, Thaimaa.

        Kertokaa vielä muut uskovat: mitä teen väärin, jos tavoittelen rikastumista siksi, että voisin ostaa hotelleja, ja laittaa niiden turvallisuuden siihen kuntoon, ettei kenenkään asiakkaan tarvitse kuolla tai vammautua hotellissa siksi, ettei hotellinomistajaa kiinnosta asiakkaidensa turvallisuus ?


    • ETuopmas

      itse jo lapsena älysin, että omaisuus täytyy antaa köyhille joten en sitten tahallaan alkanut opiskella ja hakea töihin koska ne rahat olisi täytynyt antaa kuitenkin pois heti mitä hankkii.

      Ei tee syntiä kun ei hanki mitään pois annettavaa. Toisaalta nyt vanhempana alkanut epäileväiseksi Tuomaaksi ja ehkä tämä maallinen taival onkin se ainut mitä on olemassa ja valintani oli väärä. :/

      Mutta koulussa neuvottin ikuinen elämä ja miten sinne pääsee niin menköön loppuun asti näin.

      • taiuseamman

        Niin olishan se kauheaa, jos olisit vahingossa vaikka pelastanut jonkun hengen rahoillasi.


    • Voin ajatella että Jesus opetti rakastamaan ihmistä, myös niitä jotka ajattelevat toisin.
      Tästä johdattelen ajatusta että rakkauden jakaminen on sitä minkä Hän pyysi tekemään. Rakkaudettomat ihmisen ovat Hänen tarkoittamiaan köyhiä.
      Rahan käyttämine teollisuuden perustamiseen on silloin myös rakkauden teko mitä suuremmassa määrin. Saadaan hyödykeitä ja työtä monille.
      On vain niin että raha on otettu vaihdon välineeksi, voisi tietenkin sopia oravannahkojen jakamisesta vaikka ruoka ostoksesta, kun jokainen ei ehkä pysty itse viljelemään...
      No kuka metsästäisi ne oravat, ja viljelyksillä aina kuolee töyhtöhyyppien poikueita ja hiirenpesiä, madoista ja pienemistä eläimistä puhumatta. Ei sitä tappamisesta noin vain eroon pääse tässä aineellisessa maailmassa
      Toivon sinun olevan tasapainossa omatuntosi kanssa kuitenkin... Hiilijalanjälki jää kaikissa tapauksissa.
      Maailma on illuusio, - hologrammi. - uni. . Tämä ei ole sinun (minun) syysi. Tämän kaiken voit antaa anteeksi itsellesi siitä olen kiitollinen.

    • 12___13

      "Kun Afrikassa lapsia kuolee nälkään, niin ostatteko te vain uusia älypuhelimia itsellenne? "

      On erittäin surullista, jos joku kuolee nälkään. Valitettavasti se, että ruokkii rahoillaan jotain avustusjärjestöä, ei välttämättä auta yhtään lasta Afrikassa. Siksi olenkin pyrkinyt miettimään, miten voisi paremmin auttaa heitä. Länsimaiden holhoava ja alentuva tapa on mielestäni vastenmielinen, kun se käytännössä pitää afrikkalaisia vähä-älyisinä ja kyvyttöminä ihmisinä. Parasta olisi "kalan" sijaan antaa taitoja "kalastaa". Valitettavasti en ole vielä keksinyt hyviä tapoja, miten voisi auttaa afrikkalaisista itsenäisiä ja toisaalta, länsimaiden hallitukset todennäköisesti estäisivät sen, koska itsenäiset ihmiset eivät ole länsimaiden hallituksien kannalta kiva asia, he pelkäävät menettävänsä omaa valtaansa.

      Olisiko sinulla hyvää ideaa, miten auttaa afrikkalaisia tulemaan toimeen omillaan?

      • armojarakkaus

        Näinkin on, nälkä ei odota silti. Ainakin osa avustuksista menee oikeaan paikkaan.
        Eikö työtoiminnan tukeminen ole itsenäiseksi auttamista.
        Auttaminen ei saa olla kirosana.


    • pitkäänhellari

      Kyllä tuossa ohessa katsoo koko ajan vetoavasti Fidan Eväät elämään mainoksen tyttö surullinen kysyvä katse silmissään. Kerskumaan en mene, mutta olen yksi lipaskerääjä parasta aikaa olevan kampanjan aikana. Ja tienkin siihen itsekin roposensa laittaa.
      Katsoin eilen kun marketista virtasi porukkaa kainaloissa valtavat ruusukantamukset kuka osti niitä äidilleen, vaimolleen tai haudoille. Ja eipä sitä sitten enää heru euroja lippaaseen kun kaikki on niin kallista.
      Ei ole enää sitä äitiä, ja en ole äiti. Haudallekaan en ole innokas ole kukkia kantamaan. Aikoinaan vanhemmat sanoivat että turha niin kukkia on viimeiseille leposijalle tuoda.
      Laitan kyllä ne rahat vaikka tuon tytön hyväksi. Haudalla voi käydä ja koristaa kestävillä pensailla, laittaa linnun tai pienen enkelin ja muistella kunnioituksella äitiä ja isää.

    • Joskus mietin tuota asiaa enemmänkin, tuli hieman huono omatunto siitä, että ostin itselleni jotain kallista jota ilmankin kai jotenkuten tulisi toimeen. Kuitenkaan ei meiltä pyydetä enempää kuin kymmenykset. Jos joku voi enemmän antaa, niin aina parempi mutta ei pidä potea huonoa omaatuntoa vääristä syistä.
      Ajattelen ettei työttömällä ehkä ole mahdollisuutta antaa edes kymmenyksiä pienistä tuloistaan, mutta silloin ehkä voi antaa kymmenykset ajastaan ja mennä mukaan vaikka ystäväpalveluun tai johon muuhun toisia auttavaan toimintaan. Ei pidä ajatella että olisi pakkoa, kyllä sen täytyy tulla vapaaehtoisuudesta ja siitä, että on niin paljon itse Jumalalta saanut.

      • pitkäänhellari

        Aamox, ei oikein kirjoitat. En ainakaan itse halua sinua, en ketään syyllistää. Aikaa ei rahalla saa ei se korvaa myös rukoustukea ja olemista rinnalla lähimmäisen tukena.
        Jokaisella on oma leiviskä ja tehtävä.


    • Kyllä.toimii

      Pirkko Jalovaaran toiminnan kautta, meni maailman köyhille lapsille, peräti n. kuusi prosenttia. Satasen annat, niin kuusi euroa menee köyhille. Pirkon kassaan kilahtaa 94 euroa.

      • Järki-hoi

        Pirkko toimi juuri niinkuin kirkko opettaakin, koska he eivät ole uudesti syntyneitä Hengestä niin ei heillä myöskään ole Hengen hedelmiä.
        Mt 25:40 Niin Kuningas vastaa ja sanoo heille: 'Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni (siis nämä ovat Juutalaisia), sen te olette tehneet minulle.'

        Sitten hän myös sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun tyköäni, te kirotut, siihen iankaikkiseen tuleen, joka on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleillensä. Sillä minun oli nälkä, ja te ette antaneet minulle syödä; minun oli jano, ja te ette antaneet minulle juoda; minä olin outo, ja te ette ottaneet minua huoneeseenne; minä olin alaston, ja te ette vaatettaneet minua; sairaana ja vankeudessa, ja te ette käyneet minua katsomassa.' (näitä ovat taas niitä jotka ovat Jumalan Hengestä syntyneitä Jumalan lapsia, jotka uskoontulon jälkeen on henkilökohtaisesti antaneet kastaa itsensä)

        Silloin hekin vastaavat sanoen: 'Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä tai janoisena tai outona tai alastonna tai sairaana tai vankeudessa, emmekä sinua palvelleet?' (Kristittyjen vainot kiinassa, Pohjois-Koreassa, islamilaisissa maissa ja Suomessa)

        Silloin hän vastaa heille ja sanoo: 'Totisesti minä sanon teille: kaiken, minkä olette jättäneet tekemättä yhdelle näistä vähimmistä, sen te olette jättäneet tekemättä minulle.' Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."


      • mielen-rauhaa-kaikille

        Pirkkon eksytti rovasti Sareenin Helena Konttisen elämästä kertova kertova kirja.
        Tuo kirja on ollut, Pirkolle, kirkolle ja Leo Mellerille ikäänkuin taivaan lahja, sillä tuo
        meediosta kertovan kirjan ansiosta he ovat rikastuneet


    • Uskovaisilla ihmisillä on kovastikin jyrkkiä näkemyksiä asioista. Kun sitten lähdetään miettimään maailman ongelmien ratkaisua, uskovaisilla ei lääkkeitä niihin ole sen enempää kuin muillakaan.

      • fdhah

        Monet Afrikkalaiset eivät vaan pääse köyhyydestään eikä osaa vaurastua. Mitä uskovainen voi tehdä? Auttaa mielummin omaa kansaansa. Enemmän hyötyä. Tietää minne rahat menee. Miksi Afrikkalaiset tyytyvät osaansa? Maata, porukkaa löytyy ja potentiaaliakin. Ennen siellä oli vauraita kuningaskuntiakin.


      • fdhah kirjoitti:

        Monet Afrikkalaiset eivät vaan pääse köyhyydestään eikä osaa vaurastua. Mitä uskovainen voi tehdä? Auttaa mielummin omaa kansaansa. Enemmän hyötyä. Tietää minne rahat menee. Miksi Afrikkalaiset tyytyvät osaansa? Maata, porukkaa löytyy ja potentiaaliakin. Ennen siellä oli vauraita kuningaskuntiakin.

        Oletko tutustunut tarkasti kehitysmaiden ongelmien syihin?

        Miten hyvin Jalovaara muuten Sinusta suuntasi rahat niihin kotimaan köyhiin?


    • Tarkoittaarukouksia

      Muistakaa vankeja, kuin itse olisitte kahleissa, käsittääkseni tarkoittaa vertuskuvin, hengellisesti, sidottuja ja kahlittuja.
      Kukapa katsomalla/muistamalla vankia, sitä auttaisi ?
      Köyhiä tulee maassanne olemaan aina.. Muistakaa vähäosaisia. Jokainen antaa minkä kokee oikeaksi ei väkisin eikä pakosta. Ja valitsee kohteen.
      Jumala lupasi omilleen yltäkylläisyyden(jotta voitte antaa omastanne) ja elämän. Ei siitä syyllisyyttä pidä tuntea.

      • VangitVankilassa

        Kun uskovat puhuvat vangeista, tarkoitetaanko vain uskonsa takia vankeuteen joutuneita, jotka eivät ole tehneet mitään pahaa.
        Vankilassa on myös toisenlaisia vankeja, jotka ovat tehneet pahuutta, tappaneet, murhanneet, varastaneet, pahoinpidelleet ym. pahaa.
        Heidän kuuluukin olla vankilassa, koska ovat tehneet pahuutta ja ansainneet teoillaan vankeuden.
        Eikö tämä vankien muistaminen, että olisitte itse kahleissa ja vangittuina, tarkoita juuri näitä uskonsa takia vangittuja, eikä näitä todellisia vankeja, jotka pahojen tekojensa tähden ovat tuomittuja.
        Toki näitäkin pahojen tekojen takia vankeuteen joutuneiden puolesta on hyvä rukoilla, että heidän elämänsä muuttuisi, eivätkä he enää tekisi pahoja tekoja vankilasta vapauduttuaan.


    • Kuuliaisuus

      Afrikkaan on apua lähetetty monessa muodossa. Raha, lääkkeet, ruoka. Evankelistat ja lähetyssaarnaajat jne.
      Ihminen ei elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta mikä Jumalan suusta tulee.

      Raamatussa on kuvattu kansoja joiden sadon on syöneet heinäsirkat ym. Koska palvelevat epäjumalia. Tulvat vie sadon, tai kuivuus jne.
      Ketään ei pakoteta yltäkylläisyyteen, joka Jumalan omille on luvattu. Ihmisellä on aina vapaa valinta.
      Joten mistään auttamisesta ja auttamatta jättämisestä, ei voi ketään uskovaa tai ei uskovaa syyllistää.
      Afrikan kansa, ei kuulu niihin kansoihin jotka herkästi kääntyisivät Herran puoleen, voodoo ja paholaistanssi meiningeistään. Noituudesta. Kulttuuri.

      Paras apu minkä afrikkaan tosiaan voisi lähettää on Jeesus.
      Jos vastaanottopäässä on vika, niin haastavaa korjata.

      Afrikan tilanne/elintaso on viimeisen 5vuoden aikana parantunut 10 prosenttia. Se on jo apua sinällään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      5005
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1265
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      741
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe