Uusi perämoottori

varas_ongelma

Meillä on vähän isompia ongelmia perämoottorin kanssa, ja tekisi mieleni ostaa uusi 20hv perämoottori. Ongelma vaan on se, että meidän venerannassa vierailee varkaat turhan usein. Onko vinkkejä millä perämoottorin saisi veneessä pysymään?

Itse olen miettinyt kopan pilaamista, vaan kuinka senkään helposti tekisi?

18

555

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanhakonnatietää

      pulttaat kunnolla koneen kiinni veneeseen ja hitsaat mutterit kiinni.syksyllä irrotat pultit rälläkällä. 2.otat koneen mukaan.kopan tärvely ei paljoa auta,vievät seuraavasta koneesta kopan joka ei irtoa veneestä.

      • eiAuta

        Ei auta aina. Pahimmillaan varas vie osan perälautaa mukana. Nykyisin on tehokkaita akkukäyttöisiä konepuuukkoja ja rälläköitä.

        Spraymaalaa sitä konekoppaa. Tai hio tehtaan maalipintaa rumaksi.


    • Jassundk

      Maalaa koppaan vaikka vauhtiraidat tai muu kuvion minkä voi teipeillä rajat siistiksi ennen maalausta. Ei se varkautta estä mutta vähentää ainakin mielenkiintoa. Ja luonnollisesti kunnon moottori lukitus veneeseen. Luonnollisesti riistakamerat rantaan ja isot kyltit "kameravalvonta". Pelkkä kylttikin ilman kameraa karkoittaa varkaita tehokkaasti.

    • vanhakonnatietää

      varkaat välttelee meteliä.ja toi kopan sottaaminen on ihan turhanpäivästä.kyltti voi vähän jeesata mutta pipoa silmille ja teippiä kilpiin,sillä se kamerahommakin menettää tehonsa.vene jos lilluu vedessä,ei sitä siellä kukaan lähe sahailemaan ja laittaa kupupäiset paksut pultit ja hitsaa mutterit kiinni veneen sisäpuolelta.kunnon lukitus varsinaisiin kiinnitys veiveihin että joutuvat rikkomaan-arvo alenee ,kannattavuus laskee..tiedän itse vanhana rosvona mikä jarruttaa-hidastaa.jos ovat päättäväisiä,ei niitä pidättele mikään muu kun viet koneen talliin tai jemmaat rantaan kunnolla risukasaan tms.

    • varas_ongelma

      Kiitos vinkeistä! Josko sen kiinnittäisi tiukasti veneeseen ja vähän spraymaalaisi. Vene on kesän vedessä yhteislaiturissa, osa jäsenistä ei jostain syystä kameraan suostu.

    • 3-T

      Itse luotan Stazo perämoottorilukkoon, maksaa noin satasen. Joitakin vuosia sitten kone vietiin vesillä olevasta veneestä vaikka lukituksena oli jykevä Abloy ja markkinoiden sen aikainen jykevin U-rauta. Vene on karkaistulla 10 mm kettingillä ja vastaavalla lukolla kiinni. Varkaat vievät usein huonosti lukitun veneen jonnekin syrjemmälle, missä voi rauhassa ottaa koneen irti, joten veneen tulisi olla hyvin lukittuna laituriin, ja ketjun laiturin pää esim parrun ympäri jotta ei laiturin kiinnityspiste jäisi helpoiten murrettavaksi. Ja tietenkin veneen trailerkoukun tulisi olla jykevä, karkaistu, jota ei ihan tavallisilla työkaluilla saa auki. Lukitukseen menee helpolla 200-300, eikä se estä varkautta, mutta hidastaa ehkä sen verran, että varas etsii helpomman kohteen.

      • Kokemuksella_tiiän

        Ketju ei ole niin hyvä kuin kunnon vaijeri. Jos on hyvät voimapihdit, niin ketjun saa poikki ääneti, mutta vaijeri ei samoilla työkaluilla katkea läheskään yhtä helposti. Aina jää joku säie katkeamatta. Akkurälläkkä kyllä toimii kumpaankin, mutta pitää meteliä.


      • 3-T

        Suhtaudun epäillen vaijeriin karkaistun ketjun korvikkeena. Vaijerin saa poikki taskuun sopivilla sivuleikkureilla ja kärsivällisyydellä. Kovin paksuja pitkiä vaijereita en ole nähnyt myynnissä.


      • Kokemuksella_tiiän
        3-T kirjoitti:

        Suhtaudun epäillen vaijeriin karkaistun ketjun korvikkeena. Vaijerin saa poikki taskuun sopivilla sivuleikkureilla ja kärsivällisyydellä. Kovin paksuja pitkiä vaijereita en ole nähnyt myynnissä.

        Ainakin 4 metriä pitkiä ruostumattomasta teräksestä tai sinkitystä teräksestä tehtyjä on myynnissä. Ei mene sivuleikkureilla poikki! Voimapihdeissa taas leuat ei mene aivan kiinni, joten säikeitä jää katkeamatta. Kokeiltu on!


    • EvinrueETEC

      Jos haluat että kattilasi pysyy loppuun asti perälaudassasi valitse evarin ETEC.
      Ei taatusti varkaat vie, ei tarvi kalliita ikäviä lukkoja ja ketjuja, ei tarvi hitsattuja pultteja ym.
      Sormikireydellä voi olla pultit.

    • ostaVakuutus

      Miksi pilaisit uuden moottorisi sotkemalla sen spraymaalilla...? Osta vakuutusyhtiön hyväksymä perämoottorilukko, dokumentoi kiinnitys valokuvaamalla. Eikö tuon kokoluokan moottori mene vielä kotivakuutuksen piikkiin...(?)

    • Hälytin

      Laita veneeseen kunnon varashälytin.
      Minulla on veneen hälytysjärjestelmässä sireeni jonka äänenvoimakkuus on 125dB (vastaa suihkumoottorin äänenvoimakkuutta). Takaan että varas joutuu housupyykille kun laukaisee hälyttimen.

    • vanhakonnatietää

      ja minkähänlaisen hälyttimen laitat esim avoveneeseen?liiketunnistin,infra,paine??lokki käy laukasemassa hälyttimen tai piuhaviritys laiturin ja veneen väliin??tai kun moottoria pöllitään,se pitää käynnistää ekaks että hälytin saa virtaa jos on ihan vaan narusta vedettävä malli.

    • AkkuOnKeksitty

      Uudet 20 heppaiset koneet ovat nykyisin yleensä sähkökäynnisteisiä. Joten kyllä virtaa pitäisi olla.

    • vanhakonnatietää

      miten niin "yleensä"?sehän on ihan valintakysymys..kanssa vai ilman.harva mökkiprutkuunsa haluaa ylimääräsiä piuha-akku rävellyksiä, kun ekalla lähtee nykyajan pannut "yleensä"käyntiin.ok sulla on virtaa..mites sitten loppu hälytysjärjestelmä?

    • Säästäjä

      Laita esim. vanha kassi perämoottorin päälle, että perämoottori ei heti "pistä silmään" varkaalle. Varas ei pysty kaukaa arvioimaan vuosimallia.

    • Vakuutushemppa

      No lähtisin ratkomaan tätä vakuutkusella mahdollisimman pienellä omavastuulla ja vakuutusmääräksi uuden hinta (turha laittaa suurempaa hintaa vaan korvaavat koneen käyvän hinnan tai vakuutusmäärän).

      • Argon86

        Itse olen aika samoilla linjoilla. Jos varkauden uhka on olemassa niin vakuutus on ainut järkevä keino suojautua. Tietenkin veneen ja moottorin lukitus ja kiinnitys pitää tehdä huolellisesti. Itse en oikein usko siihen, että konekopan pilaaminen yms. kauheesti vähentäisi varkaiden mielenkiintoa jos kohde on valittu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1967
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1703
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      15
      1658
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1537
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1495
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1400
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1387
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      650
      1281
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      18
      1233
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      10
      1168
    Aihe