Valtio, epäluotettavin "sopimuskumppani"

Suomiko.vain.rikkaille

Ensinnäkin valtio on tehnyt kaikkensa että työpaikat pakenevat maasta järkevämpien lakien ja kohtuullisemman kustannustason maihin. Valtio ei kuitenkaan ota vastuuta teoistaan vaan väittää työttömyyden johtuvan laiskottelevista ihmisistä joita työnteko ei vaan huvita. Tällä perusteella valtio kyykyttää työttömiä ja evää heiltä työttömyyskorvaukset ja toimeentulotuet.
Sen seurauksena ihmiset joutuvat menemään leipäjonoihin ja joutuvat asunnottomiksi. Sitten Suomi hurskastelee juhlapuheissa miten köyhyys vaivaa suomalaisia vaikka itse on sen aiheuttanutkin!
Nytkin juhlapuheissa valitetaan korkeita asuntojen vuokria mutta kehutaan miten on asuntotuotantoa lisätty 50% vuokrien hillitsemiseksi. Ensinnäkin kun rakentaminen oli miltei nollissa niin onhan ne pari asuntoa komeasti enemmän kuin yksi. Toisekseen onko ne asunnot edes rakennettu oikeille paikoille kasvukeskuksiin vai jonnekin rautavaaran perämetsään? Itse en ole ainakaan havainnut minkäänlaista vuokratason laskua!

Nyt kun valtio kuvittelee vuokrien laskevan kun rajoitetaan asumistukien määrää niin todellisuudessa ihmisiä joutuu maksuvaikeuksien takia entistä enemmän kadulle!!

Onko tarkoituksena painostaa köyhdytetyt ihmiset pois tästä ylivoimaisen kalliista maasta ja ehkä tarkoituksena onkin että Suomi on tarkoitettukin vain erittäin varakkaalle väelle?

6

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • saamattomat

      Laita sinä toimeksi eli alat tehdä asioille jotain. Siis muuta kuin muiden syyttämistä.

      • hyvävaan299929

        Yleensä se, että asioille alkaa jotain tapahtua, vaatii ensiksi sen, että joku osoittaa sormella oikean syyllisen. Jos ei syyllisestä ole tietoa, ei asioillekaan voi tehdä paljoa.


    • Lawetprder

      Ketäs täällä oikein soimataan? Eipä näemmä oikein mene kaikille perille, ettei ole enään valtiota nimeltä suomi, tai edes itsenäistä valtiona vaan on yritys nimeltä suomi (y-tunnus) ja tämän sai aikaan erittäin kierosti sisään ajettu alv-järjestelmä, progressiivisen ja lvv verotusjärjestelmän tuhoaminen, edes osa entisestä virkakunnastakaan ei tajunnut tätä.

      Eli ei siis suomen kansalaiset omista tätä maata enään ja kansalaiset aikoinaan teki valtion, ei hallitukset tai kansanedustajat.

      Mutta lyhyesti, sitä saa mitä tilaa, minä en tilannut eu:ta ja suomen myyntiä. Äänestin ei, typerimmät åänesti kyllä.

      • UKKonjoo

        Toista se oli Kekkosen aikaan. Suomi oli itsenäinen eikä ollut rähmällään minnekään suuntaan. Neuvostoliiton kauppa kävi ja elintaso oli sen mukainen.


      • NäilläMennäänNyt
        UKKonjoo kirjoitti:

        Toista se oli Kekkosen aikaan. Suomi oli itsenäinen eikä ollut rähmällään minnekään suuntaan. Neuvostoliiton kauppa kävi ja elintaso oli sen mukainen.

        Johtunee siitä, että UKK oli sitoutunut pitämään kokoomuksen hallituksien ja kaiken päätöksenteon ulkopuolella. Samalla elinkeinoelämän vaikutusvalta ja lobbaus minimoitui.

        Tilanne muuttui radikaalisti 1987, ja kokoomus laittoi heti hösseliksi. On arvioitu, että Holkerin lanseeraama rakennemuutos olisi ollut osa projektia, joka tähtäsi jo tuolloin EEC:n ja sittemmin EU:n jäsenyyteen. Siinä vapautettiin ulkomainen pääoma ja tehtiin paljon muutoksia finanssijärjestelmään ja siinä sivussa velkaannuttiin ja lama iski tunnetuin seurauksin. Kaikki luultavasti elinkeinoelämässä vaikuttavien tahojen ideoimia päätöksiä, eivät niinkään poliitikkojen tai poliittisen päätöksentekojärjestelmästä peräisin olevia.

        Kokoomus on ollut lähes katkeamattomana virtana aina noista vuosista saakka hallitusvastuussa. Mihin kaikkeen se on vaikuttanut, sitä voi vain arvailla. Varsinaisen pitkän linjan takuumiehinä toimivat kuitenkin nimettömät ja kasvottomat valtionhallinnon virkamiehet, he varmistavat projektin etenemisen vuodesta toiseen, vaikka ministerit, presidentit ja puolueet vaihtuvat. Suomessa kun on sillai erikoinen systeemi, että virkamiestä ei voi erottaa, kun taas Ruotsissa ne vaihdetaan myös hallituksen vaihdon yhteydessä.

        Kekkonen oli niitä harvoja hallitsijoita, joilla oli tarpeeksi vaikutusvaltaa ja halua sitä käyttää. Sittemmin kaikki ovat olleet huolissaan vaikutusvallasta, vaikka tosiasiahan on, että joku sen päätöksen aina tekee. Nykyisinkin sen tekevät jotkut, mutta ministerit ja presidentti eivät niitä ole. Kun valta on annettu pois, joku muu käyttää sitä, eikä sitä päätöksentekijää valita vaaleilla. Tavallinen kansa onkin jo ymmärtänyt pelin hengen; äänestää saa, mutta mitään se ei muuta.


    • Lawetorder

      Nostetaan tämä framille.....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe