Vapaa-ajattelijain arvoista strategialuonnoksessa

Vapaa-ajattelijallt

8

142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lukija.huom
    • Lukija.huom

      Huomasin, että nuo tavoitteet jne. on hyväksytty kesäkuussa 2017 tässä muodossa: http://vapaa-ajattelijat.fi/blog/2017/08/14/vapaa-ajattelijain-liiton-tavoitteet-ja-strategia-2017-2020/

      1. Toiminta-ajatus

      Vapaa-ajattelijain liitto on uskonnottomien edunvalvonta-, ihmisoikeus- ja kulttuurijärjestö, joka myös edistää tiedepohjaista maailmankuvaa ja humanistista etiikkaa.

      Liitto edistää ajatuksen, uskonnon ja katsomuksen vapautta, julkisen vallan katsomuksellista neutraalisuutta sekä ihmisten yhdenvertaista, syrjimätöntä kohtelua uskonnosta tai vakaumuksesta riippumatta.
      Liitto edistää sekulaaria yhteiskuntaa ja tapakulttuuria sekä siviiliseremoniapalveluja.
      Liitto edistää rationaalista ajattelua, tiedepohjaista todellisuuskäsitystä sekä sekulaaria humanistista etiikkaa ja elämänkatsomusta.
      Liitto toimii osana kansainvälistä liikettä uskonnottomien oikeuksien puolesta ja uskontojen vaikutuksen vähentämiseksi.

      2. Visio

      Vapaa-ajattelijain tavoittelema Suomi on sekulaari valtio ja yhteiskunta, jossa

      valtio ja kunnat ovat uskonnollisesti ja katsomuksellisesti tunnustuksettomia sekä samalla sitoutuneita ihmisoikeuksiin ja niiden yleisinhimillisiin arvoihin,
      kasvatus ja koulutus nojautuvat tiedepohjaisuuteen, rationaalisuuteen, kestävään kehitykseen ja sekulaareihin humanistisiin arvoihin
      lasten ja nuorten etuja ja ihmisoikeuksia sekä oman identiteetin rakentamista kunnioitetaan,
      kansalaistoiminnan ja -järjestöjen rooli on tärkeä vapaassa, vuorovaikutteisessa demokraattisessa yhteiskuntakehityksessä,
      Vapaa-ajattelijain ja muiden sekulaarijärjestöjen toiminnalla on merkittävä rooli sekulaarin kulttuuriin palvelurakenteiden edistäjänä ja tuottajana.
      Suomi toimii kansainvälisesti uskonnottomiin kohdistuvien ihmisoikeusloukkausten lopettamiseksi.

      3. Arvot

      Liiton yhteiskuntapoliittiset ja kulttuuriset tavoitteet ovat ihmisoikeusperustaisia. Liitto noudattaa omassa toiminnassaan perus- ja ihmisoikeuksia sekä niiden yleisinhimillisiä arvoja.

      Sekulaarin humanismin perusarvoihin, ihmisyyteen kuuluvat yksilön ja ajatuksen vapaus, yhdenvertaisuus, tasa-arvo sekä vastuu lähimmäisestä ja ympäristöstä. Kunnioitamme klassisia hyveitä kuten totuudellisuus, hyvyys, viisaus, kohtuullisuus, suvaitsevaisuus ja oikeudenmukaisuus.

      Liitto on puoluepoliittisesti sitoutumaton.

      Ihmisten erilaisuuden hyväksyminen ja kunnioitus liiton omassa toiminnassa on keskeisiä arvojamme. Vapaa-ajattelijayhdistykset yhdistävät yhteisesti sovittujen ja sovittavien tavoitteiden puolesta monenlaisia ihmisiä, joilla on erilaisia perusteita ja painotuksia niin Vapaa-ajattelijain toimintaan kuin yhteiskuntapolitiikkaankin. Kaikilla vapaa-ajattelijoilla on yhdistyksessään yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua ja vaikuttaa toimintaan.

      • "Vapaa-ajattelijain tavoittelema Suomi on sekulaari valtio ja yhteiskunta, jossa

        valtio ja kunnat ovat uskonnollisesti ja katsomuksellisesti tunnustuksettomia sekä samalla sitoutuneita ihmisoikeuksiin ja niiden yleisinhimillisiin arvoihin,
        kasvatus ja koulutus nojautuvat tiedepohjaisuuteen, rationaalisuuteen, kestävään kehitykseen ja sekulaareihin humanistisiin arvoihin"

        Yllä mainitut tavoitteet ovat ristiriidassa itsensä kanssa.
        Sekulaariseen humanismiin ei kuulu mitään ihmisoikeuksia tai yleisinhimillisiä arvoja, vaan ne ovat kristinuskoon kuuluvia arvoja ja oikeuksia ja sieltä poimittu.
        Myöskään mitään tiedettä ja rationaalisuutta ei voda johtaa sekulaarisesta humanismista, koska se kieltää Jumalan olemassaolon, jonka luomistyön ansiosta juuri on olemassa tiedettä ja rationalismia.


      • "Suomi toimii kansainvälisesti uskonnottomiin kohdistuvien ihmisoikeusloukkausten lopettamiseksi."

        Kristityt ovat suurin vainottu ryhmä maailmassa, eikä suinkaan uskonnottomat. Juuri vainottujen kristittyjen puolesta pitäisikin ensisijaisesti toimia.
        Kristinusko tarjoaa parhaat ihmisoikeudet myös uskonnottomille.


      • "Sekulaarin humanismin perusarvoihin, ihmisyyteen kuuluvat yksilön ja ajatuksen vapaus, yhdenvertaisuus, tasa-arvo sekä vastuu lähimmäisestä ja ympäristöstä. Kunnioitamme klassisia hyveitä kuten totuudellisuus, hyvyys, viisaus, kohtuullisuus, suvaitsevaisuus ja oikeudenmukaisuus."

        Nämä ovat nimenomaan kristillisiä arvoja, eivätkä sekulaariseen humanismiin kuuluvia arvoja.
        Sekulaarinen humanismi on vain kopioinut ne kristinuskosta. Jos Vapaa-ajattelijat kunnioittavat näitä arvoja niin silloin heidän tulisi kunnioittaa juuri kristinuskoa, joka on nämä arvot heille antanut, eikä vastustaa uskonnonopetusta kouluissa.


    • "Liitto edistää ajatuksen, uskonnon ja katsomuksen vapautta, julkisen vallan katsomuksellista neutraalisuutta sekä ihmisten yhdenvertaista, syrjimätöntä kohtelua uskonnosta tai vakaumuksesta riippumatta."

      Miten Vapaa-ajattelijain Liitto edistää uskonnonvapautta? Kuinka se on ollut edistämässä esim. uskonnonopetusta kouluissa, julkisia hartaustilaisuuksia, ruokarukouksia päiväkodeissa tai kristillisiä aamunavauksia kouluissa? Näistä olisi kiva saada näyttöä.

    • "Liitto toimii osana kansainvälistä liikettä uskonnottomien oikeuksien puolesta ja uskontojen vaikutuksen vähentämiseksi."

      Vastustaessaan uskontojen vaikutusta Vapaa-ajattelijoiden Liitto toimii vastoin uskonnonvapautta, jota se itse väittää kannattavansa.
      Uskonnottomien oikeuksia voidaan parhaiten edistää julistamalla heille evankeliumia ja ilosanomaa Jeesuksesta Kristuksesta, joka on sovittanut heidänkin syntinsä. Suurin oikeus uskonnottomille onkin saada syntinsä anteeksi ja päästä kuoltuaan Jumalan valtakuntaan ja iankaikkiseen elämään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1595
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1047
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      585
      1023
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      940
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      922
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      806
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      721
    Aihe