kiusaaminen ja toisen selän takana puhuminen?

Kiusatuksijoutunut

kertokaas mielipiteenne seläntakana puhumisesta ja ylipäätänsä kiusaamisesta. Mä oon 13 vuotias tyttö ja oon joutunu kiusaamisen uhriksi. mua on haukuttu tosi pahasti ja tehty paljon henkistä väkivaltaa, joskus minua on myös lyöty. Mutta enimmäkseen olen kokenut henkistä väkivaltaa. Minulle on myös kiusaamisen myötä diagnosoitu vakava masennus. miksi ihmiset eivät ymmärrä että sanat ja teot loukkaa? olisiko kivaa jos tulisin yhtäkkiä sanomaan sinnulle ``Sä oot kyllä helvetin vammanen rumä läski lehmä´´ Tuntuisiko tuo kivalta? Jos joku kiusaaja lukee tämän niin suosittelen miettimään että onko kiusaaminen oikeasti järkevää. Minä voin sanoa että kiusaaminen ei ole kivaa eikä myös järkevää joten kaikki miettikää oikeasti mitä te puhutte muista, Oli se sitten seläntakana tai kasvotusten se silti sattuu!!

5

231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kurikiusaajille

      Kiusaaminen on lapsellista ja tyhmää eikä ne kiusaajat sitä ymmärrä.jonku ulkopuolisen pitäis tulla auttamaan ja viheltää peli poikki ja tukea kiusattua.kiusattu voi puolustaa itseään ja sanoa että-samat sanat ja vielä vähä kovemmin kiusaajalle.kiusaaja ymmärtää vain sitä ikävää kieltä mitä ne harrastaa muttei sitä miltä kiusatusta tuntuu.kiusaajan pilkkaa ei tarvi kuunnella eikä uskoa.

    • Kaikkeahyvääsinulle

      Miksi Suomessa ei saada koulukiusaamista kuriin ? Tulee paha mieli lukiessa näitä tarinoita, kun milloin kukakin vuorostaan on joutunut kiusaamisen uhriksi. Aikuisten tehtävä olisi kotona opettaa asiat lapsillensa ja koulussa pitäisi voida sanoa opettajalle asiasta. Opettajalle sanominen on vaan niin vaikeaa, koska siitä saa kantelijan maineen ja kiusaaminen senkun pahenee.
      Minkälaiset toopet vanhemmat on näillä kiusaajilla, jotka eivät mitään opetusta kykene antamaan lapsilleen kuinka toisia ihmisiä ja kavereita kohtaan käyttäydytään. Suututtaa sinunkin puolestasi !
      12-15 vuotiaitten luulisi jo itsekin ymmärtävän jotain, eiks vaan ?
      Joissakin kouluissa on ollut kampanja kiusaamista vastaan, joka on vähentänyt kiusaamista, en muista sen kampanjan nimeä, olisko ollut "kiva koulu" ? Kampanjaa pitäisi tehokkaasti viedä joka kouluun, sieltä se tieto kiusaamisen typeryydestä leviäisi parhaiten, jos vanhemmat ei pysty opettaa tapoja. Kiusaaminen voi tehdä suurta vahinkoa lapselle monin tavoin.
      Kamalaa kieltä nykynuoret käyttää lisäksi, ei kaikki, mutta ne typerimmät = lapsellisimmat.
      Sinulle aloittaja toivon sisua kestää ! Se vaihe menee kuitenkin ohi. Tietävätkö vanhempasi ? Toivottavasti he tukevat sinua !
      Hyvää kevättä sinulle !

    • On hirveää että lapsia/ihmisiä kiusataan. Se voi jättää syvät arvet koko loppuelämäksi. Myös vakava masennus voi johtua kiusaas traumoista. Jos olet kiusaaja ja luet tätä : korjaa tekosi ja ala käyttäytymään kunnolla!

    • Feeniksin_kyynel

      Kiusaamista ei saisi tapahtua. Kiusatulta riistetään pahimmillaan vapaus, itsetunto eli itsearvostus, terveys, mielenterveys, yöunet ja koulunkäynti/työssäkäynti.

      Kiusaaminen ruokkii valitettavasti usein itse itseään. Kun joku aloittaa, uskaltaa jokin toinenkin. Jossain vaiheessa kiusattu voi jäädä täysin yksin. Kiusaamisesta tulee niin normaalia, että jopa ne jotka kokevat kiusaamisen vääräksi eivät puutu tilanteeseen vaan alkavat pitää kiusaamista normaalina. Kiusattu ei enää kuulu samaan ryhmään. Tälläisen "ulkopuolisen" kiusaaminen on taas paljon helpompaa. Syrjiminen, pilkkaaminen ja naurunalaiseksi tekeminen voivat saada aikaan sen, että kiusattua ei enää pidetä vertaisena. Hän alkaa olemaan muiden silmissä enemmän niiden haukkumanimien kaltainen, kuin tavallinen ihana ihminen.

      Huolimatta siitä, että kouluissa on erilaisia keinoja kiusaamisen ehkäisyyn ja puuttumiseen, ei kiusaamista ole saatu loppumaan. Minusta pitäisi vielä enemmän ennaltaehkäistä kiusaamista. Jos uusi luokka ryhmäytetään hyvin, niin kaikki oppivat tuntemaan toisensa ja kukaan ei jää yksin. Jokainen kokee olevansa tervetullut ryhmään ja kaikki hyväksyvät toisensa sellaisina kuin he ovat. Yhdessä toimimisella on suuri vaikutus.

    • olvaz

      On fiksujakin olemassa, niitä vain vähän.

      Sitten kun tapaat sellaisen ymmärrät kaiken.

      Älä välitä. On minuakin kiusattu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      57
      2996
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      543
      2838
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      36
      1999
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1932
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1788
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      303
      1735
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1452
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      94
      1214
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1178
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1142
    Aihe