TV,mot ohjelmaan porohoito, onko lihaa tutkittu

kommentoi

VÄITTÄMÄT, OVATKO NÄMÄ TOSIA?

1--Poromiehiä suojaa varmaan sama lainsäädäntö napapiirin eteläpuolella kuin syntyperäisiä saamelaisia lapissa, erotuksella että ovat ¤ isis mamujen ¤ kanssa samaa sakkia, ovat siis toisten elätettäviä ja muutoinkin aika arvaamattomia?

2--Napapiirin etelänpuoleinen poronhoito, onko luomua, kyseenalaistan?

3--Poronlihan myyntipaketeissa pitäisi olla tuottajan koodi kuin muissakin myytävissä elintarvikkeissa. Tietäisi ostaja ostaa puhdasta pohjoisen lapin lihaa.

4--Taitaa olla vielä porotiloilta suoramyynti osin kuititontakin. Onkohan veronkiertoa ?

5-- Poromiehet luontoterroristeja? Käyttäytyvät yksityistenkin maa-alueilla kuin pahaset huligaanit ja kuin Puttiini, verrattavissa vaatimuksineen kaikkien luonnonpetojen hävittämiseen kokonaan ja julkisesti. Esim, Suomussalmen Hossasta jokunen vuosi sitten , moottoripyörä jengiin tavoin?

6--Liito orava saa jo kauhun olemassaolollaan luontoaktiiveissa? Kajaanissa kaatui merkittävä kaivoshanke vihreän sammakon suojelun vuoksi. Luonnosta aktiivit HERÄTYS. Onko poro asiat napapiirin eteläpuolella enää balanssissa ?

7--Poromiehet ampuvat luvitta Karhut, Sudet, Ilvekset, Ahmat, pesiinsä Kotkat ja kaikki muut luonnonvaraiset eläimet armotta, taitaa joku metsästys koirakin päästä vuosittain hengestään, vain harva jää kiinni teoistaan, toimivat mafian tavoin. Esim, Pudasjärvellä joku kevät sitten jäi poromiesten pääjaltikka kavereineen itseteossa kiinni luvattomasta karhun pyynnistä, olikohan poliisi vielä emäntänä jaltikalla ja kotka ja samalle talvelle ammuttu pesäänsä.

8-- Poromiesjuntit terrorisoivat yksityisilläkin mailla maastoajoneuvoilla luvan kanssa, kuin porot läsnäolollaan ja paskallaan.

9--Kesän liikennesaasteet maistuu tiesuolan mukana syysliukkailla poroparoille.

10--Kaikki talven liikennesaasteet porot syövät keväällä teidenlaidoilta, kun tienpientareet sulavat lumesta kuukausia ennen metsien lumien lähtöä .

11--Pelloilta porot syövät kesäisin kaikki kasvimyrkyt ja karjanpaskat. Poroja kun eivät heikot poroaidat pidättele ja syksyn jäljiltä porotokan peltoo täystuhon jälkeen jääpolte. Mittava ja kallis tuho tuhoaa maanviljelijäin ym, pelto viljelyksiä .

12--Porot kuopivat metsistä nykyisin menetelmien mukaan istutetut puuntaimien juuret ylös jäkälää etsiessä. Suuri ja kallis menoerä metsänomistajille.

13-- Radioaktiivisen jäkälän mukana radioaktiivisuus siirtyy poroon, voisivat käydä jo ehkä ydinpolttoaineeksi?

14--Kaikki kyseenalaiset rokotukset mm, hirvikärpästä vastaan ,, jäämät ? Lapissa ei ole hirvikärpäsiä.

15--Kun porot elää pääasiassa tunnetusti teillä. Autoilijat ja muut tiellä liikkujat joutuvat hankkimaan turvakseen kaskovakuutuksen omaan laskuun. Poromerkin mukaan kolarin maksajan pitäisi olla poronomistajan, omasta vakuutuksestaan.

16-- Tie liikenne vammauttaa ? Päätiet pahimpia mutta pikkuteilläkin vakavia ihmishengen vaativia onnettomuuksia on sattunut. Pahin alue on Kiiminki - Kuusamo ja Suomussalmi - Kuusamo, aina Rovaniemen eteläpuolelle saakka.

17--Suuriosa porosta voi olla ruhjeilla elinkaarenaikana tie liikenteestä johtuen, mikä ei voi olla näkymättä lihanlaadussa.

18--Poroista lahtiin kelpaamattomat kuskataan kuulo puheiden mukaan systemaattisesti pääteidenvarsiin pakettiautoilla. Täyden liikenneonnettomuuden korvausten toivossa, vaikkei haluta ymmärtää ja ottaa kontolle henkilö riskejä. Lapista myös kuulemma kuskataan halpoja vasoja pahimmalle petoalueille ja nostetaan petokorvaukset ?

19--Vaikka hallitus leikkaa, kaikilta vähäosaisimmilta, porotalouden tuki taitaa vain nousta kyseisellä alueella.

20--Porotalous ei täysin elätä. Poromiehet taas kuulopuheiden mukaan elää avustus rahoilla rakentamallaan porotilallaan, valtion avustuksilla . Loisivat samanaikaisesti myös työttömyyspäivärahalla.

21--Kukaan mökkiasukas ja omakotiasuja ei pidä tästä karmeasta kaaoksesta, pihat ja mökkiranta kesällä haisee karmealle poronkuselle ja mökin kuisti karvojen peitossa ja paskassa. Kaikki istutukset pihoilta puoleksi syöty ja revitty irti maasta ,eikä taida uusia mökkiläisiä muualta alueelle olla tulossa, tietäen kauhean tilanteen.

22--Pieniä lapsia ei voi kyseisellä alueella päästää yksin ulos, varsinkaan mökeillä kesäisin ja syksyisin porovaaran vuoksi. Porot ovat väliin erittäin akressiivisiä ja täysin kesyyntyneitä ilmeisesti talvi ruokinnasta johtuen.

23--Porotalous saa vissiin saman peltotuen kuin karjatilallisetkin mutta ei mitään ole merkittävästi myynnissä.

51-Onko tehty yhtään tutkimusta, kelpaako nykyaikana vapaana napapiirin eteläpuolella laidunnettujen porojenliha enää ihmisravinnoksi jäämien vuoksi ?

52-Pitääkö ihmisten asua kyseisellä alueella aitausten sisällä ja porot vapaana ? Onko kyseisen terrorin vuoksi porottomien muutettava etelään ?

53-Syötkö itse tätä kyseenalaista luomu lihaa ?

54-Onko tähän kaikkeen vielä nykyaikana kyseisellä alueella asujien suostuttava pakolla, mietin vaan.

Kilpailu ? Ota osaa. Keksitäänkö ratkaisua ongelmaan.

9

200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asiaaaaa

      Totta joka sana,,hyvä kirjoitus!

      • Tukkavaijärkiensin

        Ei se haittaa jos vielä opettelisi yhdyssanojen kirjoituksen, lauseiden rakenteet, pilkut, pisteet...on tainnut tulla käytyä kiertokoulua väärinpäin.


      • pilkkupiste
        Tukkavaijärkiensin kirjoitti:

        Ei se haittaa jos vielä opettelisi yhdyssanojen kirjoituksen, lauseiden rakenteet, pilkut, pisteet...on tainnut tulla käytyä kiertokoulua väärinpäin.

        Phuaaahaahaa, kaikilla ei ole mitään muuta funtsittavaa jos kirjoitusvirheet kiinnostaa


    • Pororo

      Poro Suomessa on täysin rinnastettavissa Intian pyhään lehmään.

    • ursusursus

      Poromiehet ovat oma rotunsa. Tulipa tuossa mieleen muuan poromies, joka lähti joka keväiseen karhujahtiin, että sanokohan tuo muijallensa minne on menossa?

    • E..E

      Kun omistaa pakettiauton ja ajelee karvalakki päässä niin saa tehdä toisten mailla mitä lystää ja siinä sivussa tappaa karhuja,ahmoja yms eläimiä mielensä mukaan.

    • minäse1

      Tuo on kaikki totta mitä kirjoitit.

      • Ahistaako

        Kuuluuko hoitoihin itsensä kanssa keskustelu?


      • jussinajussi

        Poronhoitoon kuuluu vain poron kanssa keskustelu, muuhun älylliseen toimintaan poronpallin purijoista ei ole.
        Juhannusriehassa pohjoisen kalottialueen poronpallinpurennan mestaruus kilpailu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1445
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1281
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1235
    4. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1175
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1073
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1053
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe