Voiko bipon ystävänä olla ilman

narrimanhh

ettei bipo kaataisi lokaa niskaan ja syyttelisi?

Ovatko bipot muuta kuin epäluotettavia?


Eivätkö bipot ymmärrä muuta kuin omaa hyväänsä maniavaiheessa?

Miksi bipot eivät myönnä sekavuustilojaan eivätkä psykoositilojaan?

15

1379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • heftklammern

      Ei ystävänä eikä etenkään kumppanina ja lähimmäisenä.
      Eivät ole.
      Eivät ymmärrä. Eivätkä ymmärrä edes omaa hyväänsä..
      He eivät tajua sitä sen ollessa päällä eivätkä muista sitä sen jälkeen joten kieltävät kaiken ja ovelasti siirtävät vastuun ja kaiken muun viattomien niskoille koska heissähän ei ole mitään vikaa...........

    • ystävänäbipo

      Oma ystäväni ei nuku maniavaiheessa tarpeeksi ja vaikka joskus sanotaan, että he jaksavat silloin mitä vain, vähilläkin unilla, niin ei ainakaan hänen kohdallaan pidä paikkaansa. Liian vähäinen uni tekee hänet kärkkääksi kuulemaan toisten puheissa äänensävyjä ja piilomerkityksiä, joita niissä ei oikeasti ole. Eli hän tulkitsee väärin muita ihmisiä ja saa minut ainakin varpailleni ja stressaantumaan, koska tuntuu, että mitä ikinä sanonkin, se on hänen mielestään väärin.

      Maniavaiheessa hänellä myös suunnitelmat muuttuvat lennosta, montakin kertaa päivässä, ja hän pursuaa uusia ideoita ja tempoilee sinne tänne. Se on haastavaa jos hän on meillä käymässä, koska lapsiperheenä meillä on kuitenkin tietyt rutiinit mitä milloinkin tapahtuu, ja toisaalta jos suunnittelemme tekevämme jotain yhdessä lasten kanssa, ja lapset ovat jo innostuneet asiasta, ja ystäväni heittääkin lennosta peruutuksen koska keksikin jo jotain muuta, se ei vain toimi.

      En pidä häntä epäluotettavana kuitenkaan, hän siis on perusluonteeltaan luotettava, epärehellisen vastakohta, mutta tuo sairaus saa hänet sinkoilemaan suuntaan jos toiseen maniavaiheessa. Depressiovaiheessa hän taas ei jaksa yhtään mitään, ei edes puhua puhelimessa.

    • persoonakohtaistaon

      Ei riipu lainkaan sairaudesta, vaan persoonasta.
      Itsekäs mulkku on itsekäs mulkku, kaksisuuntaisella tai ilman.

      Varmasti osaat itsekin keksiä muutaman muunkin epäluotettavan tai syyttelevän ihmisen, joka kuitenkaan ei sairasta bipolaaria.

    • Enolekaiku

      Olen bipo ja voit olla varma että viihdyn itseni seurassa enkä tuppaudu ja tyrkytä itseäni seuraasi. Mutten tykkää kyllä sanasta erakko tai syrjäytynyt jostain syystä, mikä se syy sitten lieneekään

    • arinbipoolavin

      Bipo eli kaksisuuntainen on sama asia kuin psykopaatti. Mielialan mukaan he toimivat, niin toimii psykopaattikin. Myöskin tunteettomuus, toisista piittaamaton käytös kuuluu niin bipolle kuin psykopaatille. Myöskin molemmat kävelevät ylitsesi eivätkä pysty kontrolloimaan käytöstään. Muista ihmisistä bipo niin kuin psykopaatti ei välitä muuten kuin hyötyäkseen itse. On jopa bipoja, jotka hakevat hyödyn ja kun ei ole varaa maksaa auttajalle, maksavat luonnossa, vaikka ovatkin avioliitossa.
      Niin kuin psykopaatti saa tyydytystä eläimiltä, niin saa bipokin....tosin eivät kaikki.

      • neropaatti

        Sosiopatiaan eli antisosiaaliseen persoonallisuushäiriöön ei lähtökohtaisesti kuulu mielialojen heittely tai tunteilu tai empatia. Saattavat kyetä empatiaan mutta ikään kuin laittavat sen pois päältä. Eivät koe tunnon tuskia tai syyllisyyttä mutta eivät siis myöskään koe voimakkaita tunteita ääripäistä toiseen kuten bipot. Se on psykopaatilta vain näytelmää. Voi tietysti olla joku, jolla on molemmat; persoonallisuushäiriö ja bipolaari sairaus.

        Mutta jos joku bipo on kusipää niin ei se heti tarkoita että on psykopaatti.


      • ariolavlllkoir

        Lähestulkoon sama asia on. Psykopaatilla ja bipolla juurikaan eroa. Tekevät asioita, joita eivät ymmärrä.
        Juuri näin,...täydellinen hulluus seksuaalisten asioiden kanssa. Kaikki käy ja kaikkia voi käyttää. Ihminen, tuttu, vieras, eläin,...kaikki käy.


      • Typeryksetäänessä
        ariolavlllkoir kirjoitti:

        Lähestulkoon sama asia on. Psykopaatilla ja bipolla juurikaan eroa. Tekevät asioita, joita eivät ymmärrä.
        Juuri näin,...täydellinen hulluus seksuaalisten asioiden kanssa. Kaikki käy ja kaikkia voi käyttää. Ihminen, tuttu, vieras, eläin,...kaikki käy.

        "Lähestulkoon sama asia on." Täysin eri asia. Bibo on mielisairaus, psykopatia ei ole. Bibo masennusvaiheessa katuu syvästi seuraamuksiaan. Psykopaatti ei masennu liioin eikä kadu.


      • jyrjj

        Onko todisteita että se on mielisairaus? Onko todisteita ettei psykopatia ole?


    • psyykkis

      Sairaudentunnottomuus on aika olennainen osa psykoosia. Psykoosi ei ole psykoosi jos ymmärrät harhat epätodeksi.

      • Tauto_kananen

        retorinen tautologia


      • Feryts

        Psykoosi ei ole sairaus. Se on vain psykiatrian sisäänpäinlämpeävää propagandaa. Kun haetaan syytä asialle, kannattaa ensin katsoa hyödyttääkö se jotenkin ja ketä. Psykoosin medikalisoiminen hyödytttää mielureita. Ilman hulluja ei heillä olisi töitä.

        Psykoosin mieltäminen sairaudeksi on vain pikkumaista ahdasmielisyyttä. Joskus vain taktiikka propagoida muita. Ehkä myös pönkittää itseään korkeammalle pallille kuin "psykoottinen".


      • olenko-jeesus
        Feryts kirjoitti:

        Psykoosi ei ole sairaus. Se on vain psykiatrian sisäänpäinlämpeävää propagandaa. Kun haetaan syytä asialle, kannattaa ensin katsoa hyödyttääkö se jotenkin ja ketä. Psykoosin medikalisoiminen hyödytttää mielureita. Ilman hulluja ei heillä olisi töitä.

        Psykoosin mieltäminen sairaudeksi on vain pikkumaista ahdasmielisyyttä. Joskus vain taktiikka propagoida muita. Ehkä myös pönkittää itseään korkeammalle pallille kuin "psykoottinen".

        Puhu niistä asioista, joista jotain tiedät. Älä puhu niistä asioista, joista et mitään tiedä.


    • biponainen123

      Olen hyvä kaikkia ystäviäni kohtaan. Myönnän sairauteni, käytän lääkkeitä ja käyn terapiassa. En petä kumppaniani, ja olen rehellinen ja luotettava myös ystäviäni kohtaan.

    • lällykkäö

      Elämäni varrella tavannut muutamia ihmisiä todettu 2suuntainen eli pibolääri häiriö tjsp. maanis-depressiivisyys. Mania vaiheessa ovat "narsistisia" täynnä itseään ja saattavat käydä ihmisten päälle pelkästä "väärästä katseesta" alkoholin kanssa ihan sekavia. Seksielämästä en tiedä. Mielestäni maanisdepressiiviset ovat arvaamattomia sekopåäitä ja maanisessa tilassa narsistisia. Psykopaatti on taas aivan sairas tapaus ja niitä ei montaa suomessa ole (paitsi lehdissä ja keskustelu palstoilla). Narsisti on kuin maanisdepressiivinen mutta kokoajan maanisessa tilassa. Mutta kun niin pitkään on siinä maanisessa tilassa ei hyvän olontunne sekota käyttäytymistä muutakuin sillointällöin. Eriasia kun maanisdepressiiviselle tulee mania katoaa todellisuuden taju. Narsisti on tottunut maniaan ja se on hänelle todellisuutta. Tunteet ei mene järjen edelle muutakuin kostamisessa jossa järki yleensä on oveluutena mukana.. maanisdepressiivinen ei ole PSYKO koska osaa jopa katua tekojaan. on vain on/off psyyke.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1595
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1047
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      585
      1023
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      940
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      922
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      806
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      721
    Aihe