Videokameroista vähän?

Tärkeää

Kannattaako vanhalla mini dv nauhoja käyttävävillä kameralla vielä kuvata? Laadun perään kyselen. Onko niiden kuvanlaatu hunompi kuin uusissa nykykameroissa? Ja jos ei kannata niin mikä videokamera, jos täällä osaatte sanoa, kun teillä on hyvä tuntemus asioista kannattaisi olisi ok hyvä haastattelujen tekemiseen. En viitisis montaa tonnia maksaa, mutta tonnin kyllä. Ja millaisia mikrofonin siihen voisi liittää. Nyt on ajatuksissa ostaa Senneheiser 400 vanhaan mini dv Sonyn 3 kennon kameraan mikä oli kallis aikoinaan. Mutta ehkä vois ostaa uuden kameran. Vaikka vanha kamerani toimii kuin enkeli edelleen.

21

288

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Canonisti______minäkin

      Kertahaulla noita speksejä vastaa ainakin kolme eri videokamera mallia, mutta ne ovat sen verran vanhoja, että lähtisin kyllä harkitsemaan koko kuvaus järjestelmän vaihtoa. Videokameroista voisi saada paremmin tuolta video-osastolta, jota Suomi24 ylläpito ei vieläkään ole saanut siirrettyä muun kuvauksen yhteyteen.

      http://keskustelu.suomi24.fi/tiede-ja-teknologia/kodintekniikka/viihde-elektroniikka/video-ja-kuvaus

      Jos vaihdat moderniin kameraan, niin koko työnkulku menee uusiksi. Miten siirrät ja säilytät videoita tällä hetkellä?

      • Tärkeää

        Siirrän nauhat muistitikulle tai cd lle ja muistitikusta ulkoselle kovalevylle. Tosin työlästä siis tosi työlästä ja jää usein tekemättä. Mutta huomasin että kamerassa ei todellakaan ole mitään vikaa. Minulla on parinkin vanhaa kameraa.

        Laitoin asian tänne koska videopalsta on hiljainen.

        Nyt vaan pitäsi kuvata hyvä laatuista nauhaa jota pitäisi voida esitääkin jossain. Siksi tässä kyselen, josko ostaisin uuden kameran vai pelkän paremman mikin, kun kameroiden äänitys on peetä.

        Kaikista neuvoista on apua!!!


    • kuuuukkeli

      Olen kuvannut lähinnä järkkärillä ja Roden Videomic Golla, jonka Canon USA on pakannut uusiin video creator kitteihin. Itse ottaisin tuohon Canonin järkkärin, jossa on Dual Pixel -kenno, esim. 800D tai 80D, mutta minulla valokuvaus on pääasia. Videomic Go on halpa ja kätevä, koska ei tarvitse paristoja, tosin en ehkä toimi kaikkien kameroiden kanssa. Rode Videomic Pro on toinen vaihtoehto, jos haluaa stereomikin.

      https://www.usa.canon.com/internet/portal/us/home/explore/video-creator-kits

      • Tärkeää

        Onko laatu kiitettävää? Kulostaa hyvältä. Ehkä pitää uudistaa tota videopuolta. En vain haluaisi mitään kovin moninmutkaista systeemiä. Olen aina tykännyt vanhoista kameroista, oikeasta filmistä, ja juurikin mini dv nauhoista. Tosin nyt arveluttaa laatu, varsinkin hämärässä ja huonossa valaistuksessa. Kameroiden kanssa puuhastelu on vain kivaa ja antoisa harrastus. Ja on tullut esitettyä jotain julkisestikin siksi laatu on tärkeä kriteeri.


      • Canonisti______minäkin
        Tärkeää kirjoitti:

        Onko laatu kiitettävää? Kulostaa hyvältä. Ehkä pitää uudistaa tota videopuolta. En vain haluaisi mitään kovin moninmutkaista systeemiä. Olen aina tykännyt vanhoista kameroista, oikeasta filmistä, ja juurikin mini dv nauhoista. Tosin nyt arveluttaa laatu, varsinkin hämärässä ja huonossa valaistuksessa. Kameroiden kanssa puuhastelu on vain kivaa ja antoisa harrastus. Ja on tullut esitettyä jotain julkisestikin siksi laatu on tärkeä kriteeri.

        Jos laadun pitää olla tulevaisuudessakin esityskelpoista, on 4K varteenotettava vaihtoehto. Silloin järjestelmäkameroissa Panasonicilla on useampi vaihtoehto, Fujilla on X T2 ja Canonilla on 5D mark IV. Varsinaisista videokameroissa pieniä ja laadukkaita ovat esimerkiksi Canonin XC10 ja 15. Videokamerapuolella vaihtoehtoja on Panasonicin lisäksi myös Sonylla.

        Jos HD riittää, niin järjestelmäkameravaihtoehtoja on useampia, esimerkiksi hyvin videopainotteinen Canonin 80D. Samoin videokameratarjonta on laajaa. Jos pääpaino on videokuvauksessa, olisin kuitenkin varsinaisen videokameran kannalla.

        Itselläni on useimmiten mikkinä Fujin ST-1, koska kameroissani on valitettavasti Fujin suosima 2,5 mm liitin. Kuvaan videot joko X70:llä tai X Pro2:lla. X T2:ssa on standardi 3,5 mm liitin, joten mikkien kanssa ei tarvitse mitään sovittimia.

        Meikkiä valittaessa oleellista on oikean tyyppisen mikin valitseminen. Eli tarvitsetko pallokuvioisen vai esimerkiksi herttakuvioisen mikin. Pallokuviolla saa talteen tilan ääniä tasaisesti, muut kuviot taas painottavat esimerkiksi kuvassa olevaa aluetta.


    • Video_kamera

      Mini-DV ei ole enää nykyaikaa, pitää olla vähintään HD. Jos on tottunut kuvaamaan oikealla videokameralla on järkkäreillä puuhastelu tuskastuttavaa (tarkennus, zoomit, jne jne jne). Kuvanlaadussa ei niissä tietenkään ole moittimista, käsittelyssa sitäkin enemmän.

      En ole seurannut viimeaikojen tilannetta, mutta kyllä niitä lienee edelleenkin saatavilla HD laadun VIDEOKAMEROITA jotka tallentavat muistikortille. Etsiskele ensisijaisesti sellaista.

    • CanonHV20

      Kyllä mun Canonin HV20 videokamera nauhoittaa fullHD laatua miniDV kasetille,kyllä se on silloin HD laatua eikä mitään muutakaan. Mini Dv on vain kasettiformaatti, eikä kuvaa sitä millä formaatilla kamera siihen tallentaa. Käytän sitä vielä nykyäänkin ja hyvin pelaa.

      • Video_kamera

        Jos tarkkoja ollaan niin mini-DV:n parempi formaatti on HDV, joka tallentaa 1440x1080 pikseliä, eikä suinkaan 1920x1080 pikselistä ehtaa HD kuvaa. Sinänsä laadussa ei ole kovin suurta eroa, ja monet 50000€ hintaiset Sonyn ammattikamerat (esimerkiksi) tallentavat juurikin tuossa 1440x1080 koossa ilman suurta hämminkiä.

        Itsellä on parikin Canonin HDV kameraa, jotka käyttävät mini-DV kasetteja, joten homma on tuttu. Taitaa varakamera olla juuri HV20.

        Siitä huolimatta nyt saa halvemmalla ehtaa 1920x1080 laatua tekeviä muistikorttikameroita kuin vanhentuneita HDV kasettikameroita.


    • Mietintätäkin

      Mites joku action kamera. Eikö niidenkin kuvalaatu ole erinomaista? Kommentoikaa, please! Mikä ratkaisu voisi olla tätä päivää. Pieni kamera ja hyvä laatu sekä mahtava äänentoisto hakusessa!

    • Tärkeää
      • Video_kamera

        Tuo linkkaamasi kamera EI OLE tätä päivää, se kuvaa 4:3 formaatin SD videota, ei teräväpiirtoa eli HD:tä. Mini-DV -kamerat ovat vanhaa SD:tä. Jos haluaa HD:tä Mini-DV -kasetille,pitää kameran olla HDV, ei Mini-DV. HDV-kameroita tuskin edes enää tehdään, kun korttikamerat ovat niin paljon näppärämpiä.

        Pikaisella vilkaisulla googlaten kortille tallentavia HD-laadun videokameroita saa hinnat alkaen 159€ esimerkiksi Rajala Camerasta, ja hintaluokassa 300-600 on jo useita vaihtoehtoja Sonylta, Panasonicilta ja Canonilta.


    • CanonHV20
      • Video_kamera

        On paperilla sama resoluutio, mutta Mini-DV -nauhalle tallentava HDV kamera tekee 1440x1080 pikselin kuvaa (onko jotenkin vaikea uskoa?), jossa pikselit ovat vaakasuunnassa suorakaiteen muotoisia. Tuotos kyllä näytetään 1920x1080 pikselillä, eli se konvertoituu jossain vaiheessa normi-HD:ksi. Kuvan terävyys eli resoluutio ei tietenkään siitä 1440 vaakapikselistä minnekään kummene. Mutta kuten sanottu, tämä kelpasi ammattipuolellakin kymmenen vuotta (Sonyn optisille irtolevyille tallentavat "HD-kamerat") eikä HDV ole ollenkaan hullumpaa laadultaan. On kuitenkin vanhentunut sekä nauhan takia, että siksi, että nyt halvatkin muistikorttikamerat tekevä ehtaa 1920x1080 kuvaa, jopa 4K.


    • Tärkeää

      Jos kuvaisin (ehtisin kuvata) enemmän ostaisin tietysti huippu hyvän kameran maksaa useamman tonnin. Mutta kun tarvitsen kameraa vain pariin haastatteluun ja dokumenttiin niin on pakko selvitä halvemalla. Tehosteeksi voi sitten ujuttaa juuri tota mini dv nauhaa. Tonnin voisi laittaa likoon, en vain oikein keksi mikä olisi järkevä vaihtoehto. Kaunis kuvanlaatu on tärkein asia . Tosin minusta tuossa mini dv nauhassa on jotain kivaa. Se on vähän nuhruista ja siksi taiteellistakin.
      Kaikista mielipiteistä on apua. Tykkään siis kuvalaadusta joka muistuttaa oikeaa filmiä. Joka ei ole liian siloteltua.
      Sony oli helppo ja hyvä kamera. On edelleen.

    • Video_kamera

      Terävästä kuvasta voi tehdä editissä taiteellista tuhrua ja "filmimäistä". Taiteellisesta Mini-DV tuhrusta taas ei pysty tekemään teräväpiirtoista HD laajakuvaa kirveellakään.

      • Tärkeää

        Ostaisitko Panasonicin itse? Perille meni viestit. Ostan uuden kameran.


      • lomo-hullutusta

        Samasta syystä ei varmaankaan kannata ostaa minkäänlaista Lomo-hullutuskameraa.


    • tämmöstä.nyt
    • Tärkeää
    • Hyvr

      Olettaisin, että kaikki uudet kamerat päihittää nuo mini dv nauhaa kuvaavat kamerat. En ole varma. Tarvitaanko 4 K kuvaa , ei kai sitä voi edes katsoa kaikilla laitteilla, epäilen. Mutta laajakuva ja hyvä mikrofoni ovat must. Sonylla varmaan on hyvät kamerat edelleen.

      • Mielestäni.näin

        Ainakin jollain kuvaajalla saattaisi tulla kyseeseen arkistointimielessä 4K-kuva. Vaikka sille vielä ei ole paljona katselulaitteita, voi arkistoitu 4K-matsku sitten tulevaisuudessa olla kiinnostavaa katseltavaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1709
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1614
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1468
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1462
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      53
      1365
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1318
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      83
      1275
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1168
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe