Jeesuksen taustat

Alkukristitty

Uskontotiede analysoi Jeesuksen sanomaa:

Jeesus-hahmo on vastareaktio lähi-idän alkukantaisille veri-rituaali uskonnoille. Juutalaisuuden oppi naapurikansojen tuhoamisesta ja arabien vastaavanlaiset heimorituaalit hylännyt Jeesus-hahmo sai ilmeisesti pasifisminsa ja kansalaistottelemattomuusopin idästä levinneestä buddhalaisuudesta. Myöhemmin syntynyt islam on yllättäen eurooppalaisvaikutteinen uskonto joka jäljittelee Rooman valtakunnan imperialismia valtionjumalineen ja miekkavalloituksineen.

12

167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Veri-rituaalit... "

      Eläinten uhraaminen on kertakaikkiaan loppunut.

      No ei ole loppunut, sana vain on muuttunut, vaikka sanoja ei saanut muuttaa.
      Uhraamista sanotaan nykyisin teurastukseksi, tai metsästykseksi.

    • Jeesus-on-Veriylkämme

      Hebr. 10:-> Sillä koska laissa on vain tulevan hyvän varjo, ei itse asiain olemusta, ei se koskaan voi samoilla jokavuotisilla uhreilla, joita he alinomaa kantavat esiin, tehdä niiden tuojia täydellisiksi. Sillä eikö muutoin olisi lakattu niitä uhraamasta, koska näillä, jotka jumalanpalvelustaan toimittavat, kerran puhdistettuina, ei enää olisi ollut mitään tuntoa synneistä? Mutta niissä on jokavuotinen muistutus synneistä. Sillä mahdotonta on, että härkäin ja kauristen veri voi ottaa pois syntejä.

      Sentähden hän maailmaan tullessaan sanoo: "Uhria ja antia sinä et tahtonut, mutta ruumiin sinä minulle valmistit; polttouhreihin ja syntiuhreihin sinä et mielistynyt.

      Silloin minä sanoin: 'Katso, minä tulen - kirjakääröön on minusta kirjoitettu tekemään sinun tahtosi, Jumala.'"

      Kun hän ensin sanoo: "Uhreja ja anteja ja polttouhreja ja syntiuhreja sinä et tahtonut etkä niihin mielistynyt", vaikka niitä lain mukaan uhrataankin, sanoo hän sitten: "Katso, minä tulen tekemään sinun tahtosi." Hän poistaa ensimmäisen, pystyttääkseen toisen. Ja tämän tahdon perusteella me olemme pyhitetyt Jeesuksen Kristuksen ruumiin uhrilla kerta kaikkiaan.

      Ja kaikki papit seisovat päivä päivältä palvelustaan toimittamassa ja usein uhraamassa, aina samoja uhreja, jotka eivät ikinä voi syntejä poistaa;

      mutta tämä on, uhrattuaan yhden ainoan uhrin syntien edestä, ainiaaksi istuutunut Jumalan oikealle puolelle, ja odottaa nyt vain, kunnes hänen vihollisensa pannaan hänen jalkojensa astinlaudaksi. Sillä hän on yhdellä ainoalla uhrilla ainiaaksi tehnyt täydellisiksi ne, jotka pyhitetään. Todistaahan sen meille myös Pyhä Henki; sillä sanottuaan: "Tämä on se liitto, jonka minä näiden päivien jälkeen teen heidän kanssaan", sanoo Herra: "Minä panen lakini heidän sydämiinsä ja kirjoitan ne heidän mieleensä"; ja: "heidän syntejänsä ja laittomuuksiansa en minä enää muista." Mutta missä nämä ovat anteeksi annetut, siinä ei uhria synnin edestä enää tarvita.

      Koska meillä siis, veljet, on luja luottamus siihen, että meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkeinpyhimpään, jonka pääsyn hän on vihkinyt meille uudeksi ja eläväksi tieksi, joka käy esiripun, se on hänen lihansa, kautta, ja koska meillä on "suuri pappi, Jumalan huoneen haltija", niin käykäämme esiin totisella sydämellä, täydessä uskon varmuudessa, sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtaalla vedellä pestynä; pysykäämme järkähtämättä toivon tunnustuksessa, sillä hän, joka antoi lupauksen, on uskollinen; ja valvokaamme toinen toistamme rohkaisuksi toisillemme rakkauteen ja hyviin tekoihin; älkäämme jättäkö omaa seurakunnankokoustamme, niinkuin muutamien on tapana, vaan kehoittakaamme toisiamme, sitä enemmän, kuta enemmän näette tuon päivän lähestyvän.

      Sillä jos me tahallamme teemme syntiä, päästyämme totuuden tuntoon, niin ei ole enää uhria meidän syntiemme edestä, vaan hirmuinen tuomion odotus ja tulen kiivaus, joka on kuluttava vastustajat. Joka hylkää Mooseksen lain, sen pitää armotta kahden tai kolmen todistajan todistuksen nojalla kuoleman: kuinka paljoa ankaramman rangaistuksen luulettekaan sen ansaitsevan, joka tallaa jalkoihinsa Jumalan Pojan ja pitää epäpyhänä liiton veren, jossa hänet on pyhitetty, ja pilkkaa armon Henkeä! Sillä me tunnemme hänet, joka on sanonut: "Minun on kosto, minä olen maksava"; ja vielä: "Herra on tuomitseva kansansa."
      Hirmuista on langeta elävän Jumalan käsiin.

    • tottatuokin

      Buddhaltahan nuo Jeesuksen opit tosiaan on kopioitu.

    • hienoa.opetustako

      Miksi kristinuskon pyhässä kirjassa on mukana juutalaisten jutut? Vanha Testamentti on samanlainen kuin Koraani. Sisältö on lukemattomia tappokäskyjä ja hienointa mitä ihminen voi tehdä on tappaa poikansa Jumalan kunniaksi.

    • 12___13

      "Jeesus-hahmo sai ilmeisesti pasifisminsa ja kansalaistottelemattomuusopin idästä levinneestä buddhalaisuudesta. "

      Tai sitten Jeesus vei myös Kaukoitään pasifismia. :)

      • HissanOpe

        Tarkastapahan historiankirjasta koska buddhalaisuus syntyi. Buddhismi oli suuri sivilisaatio kristinopin syntyaikana ja ulotti vaikutuksensa jo Lähi-idän rajoille. Juutalaiset ja arabit ovat edelleen alkeellisia paimentolaisia vaikka öljysotien ansiosta ovat saaneet tänäpäivänä ulkomaisia rahoittajia ja aseidenmyyjiä. Mutta raakuus ja julmuus on villiheimojen tasolla. Erikoinen historianoikku on että suuret sivilisaatiot ,kuten Eurooppa ja Persia, ovat omaksuneet pohjaltaan alkeellisen beduiinien keksimät opit.


      • 12___13
        HissanOpe kirjoitti:

        Tarkastapahan historiankirjasta koska buddhalaisuus syntyi. Buddhismi oli suuri sivilisaatio kristinopin syntyaikana ja ulotti vaikutuksensa jo Lähi-idän rajoille. Juutalaiset ja arabit ovat edelleen alkeellisia paimentolaisia vaikka öljysotien ansiosta ovat saaneet tänäpäivänä ulkomaisia rahoittajia ja aseidenmyyjiä. Mutta raakuus ja julmuus on villiheimojen tasolla. Erikoinen historianoikku on että suuret sivilisaatiot ,kuten Eurooppa ja Persia, ovat omaksuneet pohjaltaan alkeellisen beduiinien keksimät opit.

        "Tarkastapahan historiankirjasta koska buddhalaisuus syntyi. "

        Historian kirjat voivat väittää ihan mitä tahansa, jotta ne tukisi ateismia. Olisi kiva, jos lisi jotain oikeita todisteita.


      • 12___13 kirjoitti:

        "Tarkastapahan historiankirjasta koska buddhalaisuus syntyi. "

        Historian kirjat voivat väittää ihan mitä tahansa, jotta ne tukisi ateismia. Olisi kiva, jos lisi jotain oikeita todisteita.

        Millaisia erityistodisteita haluaisit buddhalaisuuden syntyajasta, jos historiatieteilijöitten konsensus siitä ei kelpaa?


    • Jeesus-ei-mussuta

      2 aik.31:20-21 Näin Hiskia teki koko Juudassa; hän teki sitä, mikä oli hyvää, oikeata ja totta Herran, hänen Jumalansa, edessä. Ja kaiken, mihin hän ryhtyi etsiessään Jumalaansa, koskipa se palvelusta Jumalan temppelissä tai lakia ja käskyjä, sen hän teki kaikesta sydämestänsä, ja hän menestyi.

      Psal. 73: Aasafin virsi. Totisesti, Jumala on hyvä Israelille, niille, joilla on puhdas sydän.
      Mutta minun jalkani olivat vähällä kompastua, askeleeni olivat aivan liukahtaa.
      Sillä minussa nousi kateus ylvästelijöitä kohtaan, kun minä näin jumalattomien menestyvän. Sillä he ovat vaivoista vapaat kuolemaansa asti, he ovat voimakkaat ja lihavat. Eivät he koe muitten kuolevaisten tuskia, eikä heitä vaivata niinkuin muita ihmisiä.

      Sentähden on ylpeys heillä kaulakoristeena, väkivalta on puku, joka heidät verhoaa. Heidän silmänsä pullistuvat ulos heidän lihavuudestaan, heidän sydämensä kuvittelut kulkevat valtoimina. He pilkkaavat ja puhuvat väkivallan puheita pahuudessansa, he puhuvat kuin korkeuksista. Heidän suunsa tavoittelee taivasta, ja heidän kielensä kulkee pitkin maata. Sentähden heidän kansansa liittyy heihin ja särpii vettä kyllälti. Ja he sanovat: "Kuinka Jumala sen tietäisi, onko tietoa Korkeimmalla?" Katso, nämä ovat jumalattomat; kuitenkin he elävät ainaisessa rauhassa ja rikastuvat yhäti. Turhaan minä olen pitänyt sydämeni puhtaana ja pessyt käteni viattomuudessa:

      minua vaivataan joka aika, ja minä saan joka aamu kuritusta. Jos olisin sanonut: "Noin minäkin puhun", katso, niin minä olisin ollut petollinen koko sinun lastesi sukua kohtaan. Minä mietin päästäkseni tästä selvyyteen; mutta se oli minulle ylen vaikeata, kunnes minä pääsin sisälle Jumalan pyhiin salaisuuksiin ja käsitin, mikä heidän loppunsa on oleva.

      Totisesti, sinä panet heidät liukkaalle, perikatoon sinä heidät syökset. Kuinka he joutuvatkaan äkisti turmioon! He hukkuvat, heidän loppunsa on kauhistava.
      Niinkuin unen käy herätessä, niin sinä, Herra, kun heräjät, heidän valhekuvansa hylkäät.

      Kun minun sydämeni katkeroitui ja minun munaskuihini pisti, silloin minä olin järjetön enkä mitään älynnyt, olin sinun edessäsi kuin nauta. Kuitenkin minä pysyn alati sinun tykönäsi, sinä pidät minua kiinni oikeasta kädestäni. Sinä talutat minua neuvosi mukaan ja korjaat minut viimein kunniaan. Ketä muuta minulla olisi taivaassa! Ja kun sinä olet minun kanssani, en minä mistään maan päällä huoli. Vaikka minun ruumiini ja sieluni nääntyisi, Jumala on minun sydämeni kallio ja minun osani iankaikkisesti. Sillä katso, jotka sinusta eriävät, ne hukkuvat, sinä tuhoat kaikki, jotka haureudessa sinusta luopuvat. Mutta minun onneni on olla Jumalaa lähellä, minä panen turvani Herraan, Herraan, kertoakseni kaikkia sinun tekojasi.

    • tutkitarkemmin

      Riippuu siitä, mistä roikkuu eli kyllähän jeesuksen oppi lähti omasta uskosta eli juutalaisuudesta, joka oli jeesuksen perheen eli äidin ja isän uskonto, niin myös jeesuksen.

    • "Jeesus-hahmo sai ilmeisesti pasifisminsa ja kansalaistottelemattomuusopin idästä levinneestä buddhalaisuudesta"

      Taitaapi olla hieman kaukaa haettu ajatus. Olisiko lähdettä laittaa, missä näin on arveltu?

    • Kristillinen koptilainen kirkko ainakin on muinaisen Egyptin kulttuurin jatkaja. Olkaamme ylpeitä siitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe