esab mig ei toimi

prapppraaa

perkeleen vempele.langansyöttö korjattu mutta ei polta.on kokeiltu suojakaasulla ja ilman,täytelangalla ja tavallisella.vaihdettu napasuutta niinkuin pitää ja räkii vain,saumaa ei tule.laadukas peli pitäis olla.onko kellään ideaa mikä voisi olla vikana? huoltoon ei viitsisi viedä,rokottavat kuitenkin niin paljon että saisi jo uuden käytetyn...

14

4482

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jurpo2000

      Mikä malli? Jos on yksivaiheinen pikkumalli, kuullostaa tasauuntaajavialta. Sama tietysti kolmivaiheisessa, jossa voi olla myös vika jännitevalintakytkimessä tai yhden vaiheen puuttumisessa syötöstä.

      • prapppraaa

        miggy 125.1vaihe peli,valintakytkin toimii..siitä kun vääntelee niin roiskii enempi.


    • Haminaattori

      No ensimmäiseksi kun hitsataan kylmäkaarella, toimitaankin kapealla toiminta alueella. Jännite, langansyöttö ja kaasu toimivat kompuksessa keskenään ja hitsaustapahtumaan ihan hiukan voidaan vaikuttaa vapaan langan pituudella (virtasuuttimesta-saumaan). Normaalisti vapaalanka on 10-15mm, mutta siinä kanahäkkinurkassa, vapaalanka max 50mm, voidaan rapata se huonot kohdat umpeen. Hitsauslankana tuolla koneella kannattais käyttää 0,6mm lankaa mieluummin kuin 0,8mm lankaa umpilankana. Kaasuna hiilidioksiidi tai parikymmentä prosentia hiilidioksiidia. Ydintäytelangalla tarttee tietenkin vaihtaa maadoitus plussanapaan oli sitten lanka kaasutonta tai ei. Nämä nyt ensimmäiseksi ettei kunnossa olevaa konetta lähdetä korjaamaan.

      Ilmeisesti yleismittari löytyy ja sen tyhjäkäyntijännitteet vois mitata. Pienimmällä kytkinasennolla, hämärän muistikuvan mukaan, pitäs olla luokkaa 14V ja suurimmalla 19-22V. Jos mini on luokkaa 10V tai alle on diodivika mitä todennäköinen.

    • prapppraaa

      nonni,mitattu.1asennossa 14,5v ja5. 25,5v.0,8 kuparoitu lanka ja mison-ar kaasu. - tulee ns maakarvaan ja kahvaan.pupupuputttt.ei edes täysillä millin peltiä,palloja pintaan vaan jotka lähtee tuulenmukana.onneks on bilteman 27v vanha tosihuonosti pidetty uskollinen lelu joka ainavaan toimii.oishan toi esabi mukava saada kuntoon ,tukeva kahva ja muuten jämäkän tuntuinen.

      • Haminaattori

        Kyllä se tuollakin langalla pitäs toimia. Mison on todellakin AGA:n tavaramerkki kaasuille ja nyt taitaa suojakaasuna olla puhdas argon. Se ei sovellu mustalle raudalle mitenkään. Käytetään alumiinin ja toisena vaihtoehtona ruostumattoman sekä haponkestävän hitsaukseen migillä. Mustalla raudalla (siis autopellit ovat mustaa) puhdas argon aiheuttaa niin pienen kaarijännitteen ettei oikosulunkuroutuessa saavuteta riittävää kaaritehoa vaan kaari ampuu puolisulaa palleroa ympäriinsä ja minkään näköistä "saumaa" ei pääse syntymään.

        Jännitteet näyttäis olevan kohdallaan joten koneen virtalähde tuntuis olevan kunnossa.


      • Haminaattori

        Kattelin tuossa AGA:n tarjontaa ja kaasu pitäs olla MISON18 tai MISON 25. Jälkimmäinen mieluiten jos hitsattavat eivät ole ihan puhtaita ruosteesta.


      • Räkäsaumaa
        Haminaattori kirjoitti:

        Kattelin tuossa AGA:n tarjontaa ja kaasu pitäs olla MISON18 tai MISON 25. Jälkimmäinen mieluiten jos hitsattavat eivät ole ihan puhtaita ruosteesta.

        Väärä suojakaasu laittaa systeemin vain roiskimaan...
        Täytelangan kanssa ei pitäisi vaikuttaa, kun siinä ei suojakaasua käytetä, mutta onko muistettu vaihtaa silloin oikeankokoiset karhennetut veto/syöttöpyörät? Ja oikean kokoinen suutin.

        Pienten puikkokoneiden (ns invertterit) kanssa on tullut "vastaan" että pistorasian ja jatkojohdon perässä pitää olla virtaa tarpeeksi ilman jännitteenalenemaa, eli ei liian pitkää syöttöä ja tarpeeksi paksut johtimet.


      • korjatakovaieikökorjata

        Liekö suojakaasun vika, en usko. Joku elektroniikan komponentti pimahtanut? Itselläni meni joskus halpamigistä (oli kyllä sinänsä hyvä laite) langansyöttönopeus sekaisin niin, että lankaa tuli aina samalla nopeudella. Vaihdettiin piiirikortti ja tuli maksamaan enemmän kuin olin itse käytettynä maksanut koko vehkeestä.
        Walliuksen tasasuuntaajapuikkokone hajosi sitten niin, ettei antanut kipinää lainkaan. Annoin sen kaverilleni vaivanpalkaksi hänen palveluistaan minulle ja hän ammattimiehenä korjasi laitteeni itselleen. Yksi diodi oli ollut rikki.


    • prapppraaa

      joo,puhdasta argonii..kumma että tossa biltemavehkeessä ko yhdistelmä-sama lanka-sama kaasu toimii hyvin autopelleille???kone oli auki ja kiristelin löysiä liitoksia ja crc joka liittimeen,sillä seurauksella että komeet savut tuli ja kipinät paljasti lisää löysiä.nyt 1 asennossa 20v ja5 35v..ja sama papatus jatkuu.menee varastoon odottelemaan parempia aikoja.

    • prapppraaa

      pitää vielä vähän jatkaa.sen kyllä huomaa että tehossa on jotain pielessä,ei edes roiski kunnolla vaan lanka menee punaseks ja palaa poikki.kyllä pitäis päristä kunnolla 5 asennossa vakka ei saumaa tuliskaan,onnetonta puputusta vaan..

    • näin.on.näppylät

      Jos CRC:tä roiskit hitsauskoneeseen niin sitten voit samantien maadoittaa maadoituskaapelin kaatopaikalle ja koneen myös.

    • prapppraaa

      10v ollut ulkovarastossa ko vian takia.meinaatko että päättömästi roiskin elektroniikkaan crc tä.1kierros auki, pikku sihaus väliin ja takas kiinni.savu tuli todella löysästä liitoksesta joka kipinöi-huono kontakti-savu käryävästä suihkeesta.en mä nyt ihan idiootti ole.....

    • Anonyymi

      Kuka tietää miks ei mig saa maata ongelma tuli ihan yhtä äkkiä

      • Anonyymi

        Kyllä on taas harvinaisen hyvä kysymys -taattua 24 laatua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2161
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe