Lapset pois Tiistilän koulusta

HuolestunutVanhempi

Nyt kun tuo Espoon Matinkylässä sijaitseva koulu on noussut julkisuuteen oppilaiden pahoinpitelyjen takia (tietty porukka kiusaa pienempiään ja usuttaa myös isoveljet kimppuun!), ongelmia on alkanut paljastua enemmänkin! Lapset eivät ole uskaltaneet kertoa kaikista pahoinpitelyistä, koska kiusaajat ovat uhanneet että isoveljet ja isät TAPPAVAT. Opettajille jos on menty kertomaan, tuloksena on ollut kiusatulle erittäin kiusallinen puhuttelu kiusaajan kanssa, jonka jälkeen lapsi on samantien pahoinpidelty taas nurkan takana.

Tuossa koulussa siis meno kuin jossain nuorisovankilassa, eikä mitään kontrollia aikuisten taholta!

72

11556

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiusaus_kivaphe

      Tässä kohtaa olen onnellinen että meidän perhe ei asu pääkaupunkiseudulla. Yleisesti ottaen, kiusaajat nauttivat aina koulun suojelua ja luottamusta! Tämä on aina ollut näin, mihin se asia muuttuisi??

      • JuhaK72

        Mutta mää asun. Et usko kuinka sairasta tää meno on jo täällä. Tää Tiistilän slummikoulu on vaan yksi jäävuoren huippu. Meno on kuin Neuvostoliitossa aikoinaan.

        Hyvän koulun tunnistaa siitä, että se on ihan näkymätön mediassa, korkeintaan kirjoitetaan sisäilmaongelmista, esimerkkejä vaikka Kannisto ja Seutula. Mitä paskempi moniongelmakoulu, sitä varmemmin palkitaan jollain ihme palkinnolla ja kirjoitellaan lehtiä. Iso osa lähiöistä vajoamassa slummiksi, hyvä esimerkki on Koivukylä, joka 15 vuodessa vajosi ihan kivasta lähiöstä alaikäisiin kohdistuvan huumekaupan keskukseksi.

        Normaali väestö vetäytyy kauemmas ja toivoo voittavansa sillä lisäaikaa, sillä selittuu Kivistönkin suuri suosio. Paskasakille sopimaton alue kun ei ole ostaria vielä eikä kaljakuppiloita, somalijengejä ei ollenkaan.


    • ViidenLapsenIsä

      Vararehtori Marikka Korhosen pitäisi astua välittömästi julkisuuteen ja kertoa sen syyn miksei hän ole puuttunut koulussa tapahtuvaan suomalaislasten väkivaltaiseen kohteluun, onko ainoa syy tosiaan se että pahoinpitelijöinä koulussa ovat maahanmuuttotaustaiset nuoret. Sellainen ihminen joka salaa tai vähättelee tälläisiä lasten pahoinpitelyjä on itse henkisesti hyvin sairas.

      • Viiden Lapsen Isä Oliko mahdollisesti sama henkilö kyseessä,jonka lasta Somali nuoret kiusasivat äidin mukaan Töölöläis koulussa muutama vuosi sitten.


      • Justnäin

        Kopioitu Monterin sivuilta. Luulevatko rehtorit, että kiusaaminen saadaan loppumaan erityisopettajilla 3kpl. Mitä maksaa, Espoossa on kouluja enemmän kuin Tiistilä

        Espoon kaupunki erityisopettaja tiistilän koulu avoimet työpaikat
        Espoon kaupunki logo
        Erityisopettaja
        Espoon kaupunki
        Espoo
        6 päivää sitten
        Espoon kaupunki logo
        Erityisopettaja
        Espoon kaupunki
        Espoo
        12 päivää sitten
        Espoon kaupunki logo
        Erityisluokanopettaja
        Espoon kaupunki
        Espoo
        6 päivää sitten


    • Hissunkissunvaapula

      Hys hys!!!!

    • EmmiEspoostaHei

      En lähtisi heti syyttämään vararehtori Marikka Korhosta, hän on käsittääkseni suvaitsevainen ja hyvä ihminen. Jospa Korhonen on toiminut vain saamiensa ohjeiden mukaan eli saanut joltain ylemmältä taholta käskyn vähätellä ja olla puuttumatta koulussa tapahtuvaan suomalaisnuorten kokemaan väkivaltaiseen kohteluun.

      • HeiMeSuvaitaan

        Varmasti on suvaitsevainen, ei kai hän muuten niin kovin suvaitsisi muslimikulttuuria. Suomalaisten kustannuksella tietenkin, kuten "suvaitsevaisuuteen" kuuluu.


      • a22s33d44

        Hyvä ihminen ei hyväksy pahuutta!

        Tolerance becomes a crime when applied to evil. -Thomas Mann
        (Suvaitsevaisuus muuttuu rikokseksi, kun se johtaa siihen että suvaitaan pahuutta.)
        "Ihminen joka hyväksyy vääryyden vastustamatta sitä, on pahan ja vääryyden puolella" -Martin Luther King.

        Rehtori ja vararehtori on erotettava heti, he ovat syyllistyneet virkarikokseen. Oppilaiden turvallisuus on heidän vastuullaan, heidän pitää puuttua heti väkivaltaan,nyt he laiminlöivät tehtävänsä! Erottaminen on välttämätön korjaustoimenpide, kun he valitsivat pahuuden!


      • asdfghnm
        HeiMeSuvaitaan kirjoitti:

        Varmasti on suvaitsevainen, ei kai hän muuten niin kovin suvaitsisi muslimikulttuuria. Suomalaisten kustannuksella tietenkin, kuten "suvaitsevaisuuteen" kuuluu.

        Hei MeSuvaitaan. Minä en ainakaan suvaitse Rajat Kiinni ja Suomi- Ensin hörhöjä.


      • HeiMeSuvaitaan
        asdfghnm kirjoitti:

        Hei MeSuvaitaan. Minä en ainakaan suvaitse Rajat Kiinni ja Suomi- Ensin hörhöjä.

        Millä tavalla Suomi Ensin -porukka on hörhöä, kun yrittävät estää juuri sitä, mikä nyt on saatu aluilleen esim. Tiistilän koulussa? Tämä suvaitsevaisuus- ja monikulttuuripelleily on juuri tätä, että etniset ryhmät saavat kaikennäköisiä erioikeuksia. Tällä tavalla sorretaan kantaväestöä, mutta "suvaitsevaiset" eivät näe sitä ongelmana, vaikka käänteisesti tuo olisi julistettu jo rasismiksi.


    • KouluopetusTurvattava

      Ja kiusaajia ei voida poistaa koulusta, koska ....

      Suurelta osalta kantaväestöön kuuluvilta lapsilta jää perusopetus vajaaksi eri puolilla Suomea kiusaajien ja suomen kieltä huonosti osaavien vuoksi. Ei hyvä! Mitään ei voida kuitenkaan tehdä, koska ...

    • pisatulosalas

      Ihmetyttää rehtorin toiminta. Tyttöjen ahdistelu on ilmeisesti hyväksyttävää koulupäivän aikana? Kysykää lapsiltanne, miten tämä monikulturismi-ideologia näkyy koulussa? Ovatko heidänkin opettajat samanlaisia rasisteja valkoisia oppilaita kohtaan?

    • huolestuttavaa

      Viranomaisilta nyt järkeä ja jämäkkää otetta, ettei karkaa viimeinenkin mopo käsistä? MV-lehden sivuilla olevassa videossa myös puhelimessa tapahtuu rikos, laiton uhkaus? Pitäiskö poliisin asialle tehdä jotain?

    • Rasismipois

      Näistä pitää olla hiljaa muuten YK:lta tulee huonoa julkisuutta suomelle. Ollaan niitten mielestä jo nyt rasistinen kansa.

      • SuomenSyöjät

        Halosetko YK:hon valittaa? SETA-DDR- Halosen takia Suomi ei päässyt YK:n turvallisuusneuvoston vaihtuvaksi jäseneksi vuonna 2012. Halonen ja Tuomioja olivat reissunneet ympäri maailmaa, varsinkin Lähi-Idässä ja Afrikassa. Menivät, minne pääsivät, lupaukset ja "rahakassit" mukana. Todellinen arvostus mitattiin YK:ssa. Halonen oli ollut tyrkyllä korkeisiin YK-virkoihin jo ensimmäisen presidenttikautensa aikana. Tulokset nolot. Nyt revanssia, revanssia??


      • shittiävaan

        Joo vittu mitä paskaa.

        Miksi Yk ei ole huolissään kristittyjen vainosta muslimimaissa ja naisten ja lasten tilanteesta muslimimaissa, vrt. lapsimorsiaimet, ympärileikkaukset, raiskattujen naisten kivitykset jne....

        Mikä idioottitaho tuonne YK:lle oikeen raportoi, enemminkin pitäisi olla huolissaan turvallisuustilanteen järkyttävästä rapautumisesta Euroopassa, jonka väkivaltaiset turvismiehet ( pääasiassa valepakolaiset) aiheuttavat. Voi vittu mitä paskaa...


    • Giftibtyg

      Ottakaa lapsenne pois tuolta. Karmea ilmapiiri. Muuttakaa paremmalle koulualueelle, yrittäkää saada lapsenne esim. kieliluokille tai matikkalinjalle. Tuollaiset häiriökoulut vahingoittavat lasten kehitystä, turvallisuutta ja opiskelua ihan valtavasti.

      • Anonyymi

        On ihan turha kommentoida, etenkin jos ei tiedä oikeaa vararehtorin.


    • OpeTeiskosta

      Kyllä tässä tapauksessa väkivallan uhriksi joutuneessa pojassa oli itsessäkin vikaa. Eikö hän ollut opetellut muutamaa YLE:n opettamaa kikkaa jolla väkivaltainen mamu karkoitetaan, ensiksi kilistellään avaimia ja jos se ei tehoa niin huudetaan kurkku suorana ja kädet ojossa että NO NO NO!

    • Toinntaaaa

      Martinlaakson koulussa on samanlainen tilanne. Asian kanssa on vaan elettävä, vaikka ikäväähän tää on. Rehtorien pitäisi välittömästi siirtää kiusaaja toiseen kouluun, mutta eihän rehtorit uskalla. Opetusvirasto vastuussa, ohjeet rehtoreille. Rehtori vastuussa, jos ei toimi opetusviraston mukaan. Ei muuten kiusaaminen lopu.

      • takahikiä

        Takahikiällä on kanssa muuten sama ongelma muuten paitsi täältä puuttuu somalit.


    • surullistamenoa

      Lastensuojelulla on kaksoisstandardit Espoossa. Suomalaisista tehtaillaan kiintiön mukaisia lastesuojeluilmoituksia. Tämä toinen porukka voi pahoinpidellä lapsiaan ja uhkaili paskahouduopettajia. Kukaan ei uskalla/ halua puuttua. Espoo on menetetty.

      • pelastakaa_lapset

        Mitä tässä on enää järkeä, oppilas tai hänen vanhempansa kertovat kiusaamisesta, ja sen jälkeen leimataan syyllisiksi ja heistä tulee jopa lastensuojelun asiakkaita. Sielläkö ne sosiaaliohjaajat sitten päät punaisena ja kallellaan kertovat kaavioistaan tälle kiusatulle, miten hänen tulisi kestää tilanne? Mitä noilla "lässyn lässyn" toimintamalleilla on saatu aikaiseksi? Suomalainen löperö kasvatus ja yhteiskuntakelpoistaminen ei taida soveltua kaikille. Sitä pitäisi uudistaa.

        Suomalaisia lapsia on alistettu historiaa tarkastellen aiemminkin jo, on kiusattu, nöyryytetty, kuritettu kautta aikain. Älkää unohtako huutolaislapsia ja sotalapsia, lastenkotilapset, sijoituskodin vallasta kärsineet lapset jne. jne. ..vieläkö pitää tänäkin päivänä lasten kärsiä? Saako tässä maassa suomalainen lapsi kasvaa rauhassa?

        Ei kukaan kohta uskalla kertoa, jos omaa lasta kiusataan, jos uhkana on lasu-ilmoitus tai huostaanotto -peloittelut. Lisäksi kaivellaan vanhempien taustat, ulkonäkö ym. asiat esille, aivan kun sillä olisi mitään tekemistä itse tapahtuneen kanssa.


    • LasseTietääHyvin

      Ei tämä Espoon tapaus sinänsä ole mikään yllätys kun on seurannut tilannetta naapurimaassamme Ruotsissa. Siellä tälläisissä tapauksissa kysellään että mikä on mennyt vikaan kiusatun kantaruotsalaisen kasvatuksessa ja miten muita kiusaavaa matua voidaan auttaa. Sama trendi on yleistymässä täällä, matu on aina uhri.

    • kaikkeaeikannatauskoa

      Nyt malttia, asiasta on tehty poliisille rikosilmoitus. Kannattaa odottaa sen tuloksia ennen kuin alkaa lynkkaamaan ketään.
      Tiistilän koulun oppilailla on "hivenen" erilainen käsitys tapahtumain kulusta kuin mitä ennustaja Claudia Eve on kertonut julkisuudessa. Ei kannata uskoa yksipuolista versiota tapahtumista. Kouluhan ei voi tähän kantaa yksityisyyssuojan takia ainakaan vielä tässä vaiheessa.

      • epäreiluu

        Kuinka on monta muuta oppilaista ajattelee toisin? Hiljainen pelokas enemmistö, aivan kuten me suomalaiset tässä maassa. Koulukiusaajat nauttivat AINA koulutoimen ja hiljaisen enemmistön luottamusta. Suomessa ei olla saatu kitkettyä koulukiusaamista IKINÄ! Syy laitetaan enemmistön vaatimuksesta kiusatun syyksi.


    • kaikkeaeikannatauskoa

      Poliisi tutkii asiaa, ei syytä paniikkiin.

      Kaikkea, mitä on pistetty 'kiusaamisen' piikkiin, ei ole tapahtunutkaan, ja osa on ollut leikkimielistä poikien välistä yhdessä sovittua voimain mittelyä. Kaikkia videoita mitä tilanteista on olemassa ei ole julkaistu, ja niistä näkee toisenlaisia tilanteita, jossa poika on aktiivinen ja lyö koulutovereitaan. Poliisi saa myös nämä videot nähtäväkseen. Poika on lisäksi nimitellyt koulukavereitaan törkeästi, ja näitäkin löytyy tallennettuina. Pojat, jotka on leimattu kiusaajiksi, ovat syyttömiä.
      Tällaista olen kuullut Tiistilän koulua käyviltä oppilailta.
      Hivenen toisenlainen versio kuin selvänäkijäperheen kertoma.

      Mutta eiköhän asiat selviä poliisitutkinnassa.

      • salapoliisi_

        Ahaa, tiedät siis kertoa, että tilanne onkin aivan toisinpäin, mielenkiintoista todellakin. Entä, miten selität sen kun videolla uhataan, oliko sinulla siihenkin paikkaansa pitävä teoria, kun nyt tunnet tietäväsi totuuden. Sitä mietin, kun nyt sinä oikeassa oleva miksi haluat korostaa, että kyseessä on selvännäkijäperhe? Saan sinusta kuvan juuri tyypillisenä ihmisenä joka varmasti syrjii kiusattua osapuolta tässä. Etkö kertakaikkiaan pysty olemaan puolueeton tai jopa tässä tapauksessa kiusatun puolella, mikä siinä on sinulle niin vaikeaa??


      • lyökö

        salapoliisi.Tutustuppa äidin fase book sivustoon,koiran kanssa oleva poika,muistutaa kovasti videolla lyövää poikaa.


    • Tetereteteteteteteteet

      Niin varmaan ja nimittely oikeuttaa pahoinpitelyyn? Unohdit aamulääkkeesi

    • Totuus201766668

      Valitettavasti tässä tapauksessa yksityishenkilö pystyy puhtailla valheilla tuhoamaan yhden koulun ja rehtorit. Koulu ei pysty takaisin kertomaan tosiasioissa. Laki sanoo niin. Sen vain kerron, että syytökset ovat valheita. Ja toivottavasti vältytään esimerkiksi henkilövahingoilta, koska nämä valheet ovat aiheuttaneet suuren raivon somessa koulua kohtaan. TOTUUS tulee julki ennemmin tai myöhemmin poliisin toimesta.

      • kuulolla_

        miten selität uhkailupuhelun?


      • kuulolla Uhkailupuhelu on tosi helppo tehdä hoono suomi mukaan.Minua ihmetyttää mistä tiesivät alkaa nauhoitaa puhelua joka kesti 1min30sek ja tuli tuntemattomasta numerosta. Kummastuttaa myös se,että tiesivät tämän hoono Suomi soittajan oliko niin tuttu ,että äänestä tunnisti,hoono Suomi henkiloitä on useita tuhansia.


      • orvokki_onneton_

        Suomen kielen tuntija, miltäs tämä kuulostaa? https://www.youtube.com/watch?v=cHCCtl2zc3I
        Ja puhelua ei oltu nauhoitettu kokonaan, jos olet tutustunut tapaukseen perusteellisesti, tässä nauhoituksessa oli osa puhelua.


    • Tämäpätästä

      Tiedän kyseisen koulun tilanteen erittäin hyvin. En laittaisi sinne lastani

      .Tässä kyseisessä tapauksessa en tiedä mikä on totuus, todennäköisesti ei ihan se mitä tässä ns kiusatun pojan äiti selittää.

      Silti tiedän, ettei Tiistilän koulun johdolla ole homma hallussa,

      Sinänsä tämä koulu ei ole edes siitä pahimmasta päästä.

    • kaikkeaeikannatauskoa

      Sanotaan nyt niin että paljon huonompiakin kouluja on. Todellakin, jopa ns. 'parempien (lue parempituloisten) ihmisten alueilla olevissa kouluissa voi olla kiusaamishelvetti. Ei ole merkitystä sillä, onko koulussa maahanmuuttajataustaisia lapsia vai ei.

      Seuraava on arvelua: äiti on ollut vihainen, kun poika on tullut takki rikki kotiin. Silloin 'kiusattu poika' on keksinyt, että sen sijaan että kertoisi kaveripiirissä sovituista matseista, hän kertookin, että toiset ovat häntä kiusanneet, ja sillä tavalla hän säästyy pahemmalta. Siitä on lähtenyt lumipallo vierimään, ja kohta poika on oikeasti hyvien kavereidensa entinen kaveri.

      Koulu on tuttu, ja sitä on käynyt ja käy edelleen lähisukulaisten lapsia.

    • turvaajaat

      HÄIRIKÖT UHKANA Vapaaehtoiset saattavat Mäntsälässä pakolaisnuoria kouluun joka päivä.
      Mäntsälässä on viime viikkoina ollut useita tilanteita, joissa kantasuomalaiset nuoret ovat ilmoitusten mukaan käyneet haastamassa riitaa kuntaan tulleiden nuorten afganistanilaispakolaisten kanssa.

      Tutkittavia rikosnimikkeitä ovat muun muassa räjähdesäännösten rikkominen, pahoinpitely ja kunnianloukkaus, tutkinnanjohtaja, komisario Virpi Nättiaho Itä-Uudenmaan poliisista kertoo Mäntsälän Uutisille.

      Sama malli Tiistilään kun Mäntsälään..





      http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/520187-mu-afgaanikoululaisia-turvataan-saattajien-voimin-poliisi-tiedamme-aika-hyvin-mita

    • Valehteluloppu

      Tämä on ihan tyypillistä, että kiusaajien tuttuja ja kavereita tulee palstoille puolustelemaan tekijöitä ja haukkumaan kiusattuja. Että kehtaattekin!

      Ja koulu vastuuseen siitä, että ilmapiiri ei ole turvallinen lapsille, sillä sitä sen lain mukaan on oltava. Opettajien on ihan turha lusmuilla ja kiertää vastuutaan! Jos eivät pysty huolehtimaan koulun turvallisuudesta, pyytäkööt lisäresursseja kouluunsa, lisävirkoja esimerkiksi niin, että pystyvät hoitamaan velvollisuutensa.

    • KultamunatKuoriutuu

      Minkä takia suvakit eivät ole järkkäämässä Helsinkiin suurta mielenilmaisua vihapuhetta ja rasismia vastaan, kun suomalaisten lasten kimppuun käydään kouluissa? Ilmiö on paljon laajempi eikä selity millään poikasten kolttosilla - kyseessä on nimenomaan matujen rasistinen hyökkäys länsimaisen kulttuurin edustajia kohtaan. Näille muslimeille opetetaan lapsesta asti, että he ovat parempia kuin muut ja länsimaalaiset ovat vääräuskoisia. Heti jos suojavärillistä tai ns. rauhan uskonnon edustajaa edes katsoo kadulla pahasti, niin eduskuntaa myöten otetaan asiaan kantaa ja kaikki mahdolliset keinot käytetään syypään rankaisemiseksi. Eipä taida Niinistöä hetkauttaa pikkujihadistien pahoinpitelemät suomalaislapset? Matuille ja kantasuomalaisille näkyy olevan aivan eri lait tässä maassa!

      • kglbs

        Vrt. Valtterille kyllä riitti huomiota, ..!!! Voi Luoja tätä tyhmyyttä ja idiotismia.


    • aika.rankkaa.lapsille

      Tyhmyyttä riittää. Mikä nykyajan kouluissa oikein on vikana? Jotainhan siellä on, koska kaikenlaista saa lukea.
      Eikö nykypäivän mukuloille saa sen verran kuria, että istuvat hiljaa tunnilla, viittaavat kysyttäessä, menevät ulos hyvässä järjestyksessä, syövät ruokalassa hyvien tapojen mukaisesti, ja
      HÄLISEMÄTTÄ JA TÖNIMÄTTÄ.
      Kouluja siivotessani olen nähnyt jatkuvaa tönimistä, kiusaamista, toisten vaatteiden ja reppujen heittelyä pitkin käytäviä.
      Sitten vielä on noita tappeluporukoita.
      Yhdessä ainoassa espoolaisessa koulussa oli kohtalaisen hyvä kuri ja hyvä henki. Nimeä en mainitse tietenkään, mutta sen sanon, että miesrehtori oli, ja hänen työnsä tosiaan tuotti tulosta.
      Rehtoreista kaikki on kiinni, kuten työpaikallakin, esimies työpaikan henkeen vaikuttaa.

    • OiAikoja7

      Eipä tuommoista raukkamaista toimintaa voi kukaan hyväksyä. Nyt vaaditaan kuria kouluun. Jos ei muuten niin aseistetut vartijat turvaamaan koulurauhan ja lasten koskemattomuuden.

      • isä86

        miksi turhaan tärvätä veronmaksajien verorahoja vartioihin ynm koska on paljon helpompi ja tehokkaampaa viskata kiusaajat suoraan pellolle koulusta.


    • isä86

      onneksi lapseni käy pienellä paikkakunnalla koulua ja kiusaajat saa aina rangaistuksen ja se huomataan heti, miksi tiistilänkoulun vanhemmat ja oppilaat ei mee lakkoon koulusta tai vaihda vain koulua. se tehoaisi varmasti jos sieltä lähtis 50% oppilaista kerralla pois=) ja eihän tuo enää oo mitään kiusaamista vaan paljon pahempaa.

    • hyväkoulu

      Meidän lapsi ei ainakaan lähde pois Tiistilän koulusta. Siellä ei ole kiusattu niin kuin edellisessä koulussa toisessa kaupungissa.

      Antakaapa poliisin tutkia rauhassa.

    • Sanatjohtavattekoihin

      Koska koulu ja sen rehtori eivät osanneet viheltää heti ajoissa peliä poikki ollaan nyt tuhlaamassa yhteiskunnan varoja jo siinä mittakaavassa, että tästä on tullut poliisitutkinta. Tottakai näin, koska aivan varmasti ilmassa on suurta väkivaltaa. Pitäisikö miettiä uudelleen ja vakavasti kuka tarvitseekaan lastensuojelua? Se, että mamunuoren lähipiirissä on läheinen tai jopa läheisiä, jotka iältään vanhempina kertovat murkkuikäiselle vaikkapa sellaista että nyt kyllä pää pitää leikata ja tämän leikatun pään kieli laittaa sitten entisen pään omistajan persereikään. On vaan niin törkeää ja pervoa, että suosittelen silmien avaamista tähän tilanteeseen. Kenelle olet sanonut koskaan moista? Mikä itseäni mietityttää on se, että Claudia Evellä on blogikirjoitus kuka pelkää mustaa miestä parin vuoden takaa. Oliko sittenkin niin ettei tässä jutussa ollutkaan mitään sattumaa? Koko yhteisö on koston tiellä? Näkemykseni on, että kun ymmärtää hyvän ja pahan, ymmärtää ettei tuo toiminta tule hyvästä.

      • jos_kuitenkin_

        No, jos tämä on tuon blogikirjoituksen syytä, ei kai vastapuolesta voi sanoa, että olisivat yhtään sen viisaampia?
        Ja vaikka tekstisi on suuremmalti osin asiaa, et kuitenkaan voinut, et malttanut, jos kuitekin syy olisi kiusatussa. Ei kai ihminen luonteelleen mitään voi näköjään!
        Suomalainen on suomalaiselle susi, viime kädessä sitten kuitenkin.


      • Päinvastoin
        jos_kuitenkin_ kirjoitti:

        No, jos tämä on tuon blogikirjoituksen syytä, ei kai vastapuolesta voi sanoa, että olisivat yhtään sen viisaampia?
        Ja vaikka tekstisi on suuremmalti osin asiaa, et kuitenkaan voinut, et malttanut, jos kuitekin syy olisi kiusatussa. Ei kai ihminen luonteelleen mitään voi näköjään!
        Suomalainen on suomalaiselle susi, viime kädessä sitten kuitenkin.

        Lue tekstini uudelleen, niin huomaat etten syyllistä kiusattua.


    • dsfdydr

      Kouluun metallin paljastimet ovelle ja aseistetut vartijat. Näin on muissakin mamu kouluissa maailmalla. Ja koulun johtoon on vaihdettava suomalaisten etuja ajavia ihmisiä

    • Päinvastoin2

      7 § (21.4.1995/578) Laiton uhkaus. Joka nostaa aseen toista vastaan tai muulla tavoin uhkaa toista rikoksella sellaisissa olosuhteissa, että uhatulla on perusteltu syy omasta tai toisen puolesta pelätä henkilökohtaisen turvallisuuden tai omaisuuden olevan vakavassa vaarassa, on tuomittava, jollei teosta muualla laissa säädetä ankarampaa rangaistusta, laittomasta uhkauksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

    • opeteiosaa

      Opettajat eivät uskalla vain tehdä mitään asialle. Kiusaaminen on rikos, että myös se, että siihen ei puututa. Sormi perseessä vaan sanoo, että kulttuurierot ovat syynä asiaan..

      • Anonyymi

        Tiistilän koulussa on ollut pitkään ”KiVi Tiimi” joka puuttuu kiusaamiseen ja jopa pieniin ”riitoihin”. Itse ollut jo monta vuotta Tiistilän koulussa ja en oo kuullut tai nähnyt koskaan mitään pahoja uhkauksia ja pahoinpitelyitä. Tiistilän koulusta on tullut pienistä riidoista todella huono kuva vaikka tässä koulussa on mahtava asenne kaikilla. Tiedän että tämä keskustelu on jo vuodelta 2017 mutta ajattelin sanoa kaikille ettei tämmösiä puhuttais myöhemmin. :)


    • IhanaaHyvinvointia

      Näin toimii Sipilän Kiky koululaitoksessa......Äänestitte kusipää lestan johtoon ja katsokaa nyt mitä saitte? Insinöörin joka kusee teitä ja lapsianne silmään!

    • ex.-espoolainen

      Suomen hallitus on täynnä mädännäisyyttä, kun päästää maailmanmyrkyttäjät islamilaiset määräämään joka asiassa, nyt suomalaissyntyisten s u o m a l a i s t e n lasten kouluympäristöstä. Ei edes puutu koulukiusaamiseen mikä on tullut maailmanmyrkyttäjien islamilaisten taholta, muuallekin kuin Espooseen. Islamilaiset takaisin sinne mistä ovat tulleetkin. Että hävettää olla suomalainen, onneksi asun nyt maassa, jossa ei ole islamilaisia eikä sallita matuja. Juha Sipilä, Timo Soini ja vihervasemmistolaiset , onko vaihtoehtoja enempää, kun suomalaiskansallisuus on teille kirosana ja aiotte sen kieltää? Kysymys ei selityksiä kaipaa..

    • Niinsevaanon-

      Sitä saa mitä äänestää

    • EiJuma

      Itse olen täällä Tiistilän koulussa eikä kyllä mielestäni ole totta se mitä puhutaan. Hakkaamisen sijaan täällä "slummikoulussa" nauretaan näille jutuille. "Meno niin kuin Neuvostoliitossa aikoinaan" Okei sovitaan niin.

    • JariPesola

      Mitä vittuu tääl tapahtuu. Oon ite tiistilän koulus oppilaana ja ei se koulu oo mikää nuoriso vankila, se on ihan tavallinen koulu. 2019 siel on ollu 2 tappelua ei sen enempää ja kukaa ei yhtäkkiä ala käymää päälle vaa jos kunnolla vittuilee nii on ihan oikeinki saada turpiin. Kummassakaa tappelus ei oo kellekkää käyny pahemmin.

    • Anonyymi

      Hyvähän teidän vanhempien on sanona, kun ette itse edes ole kyseisessä koulussa! Heti jos siellä on paljon ulkomaalaisia aletaan kutsumaan slummikouluksi ja levitellään hirveitä huhuja JOTKA EI PIDÄ PAIKKAANSA

    • Anonyymi

      Tää koulu pitäisi sulkea se on ihan paska

      • Anonyymi

        En tiedä kouluista, ennen espoon surkein lähiö oli kirstinmäki, nykyään matinkylä.


    • Anonyymi

      Tiistilään rakennetaan kokonaan uusi koulu. Rahat on jo budjeteissa valmiina.

      Tässä kohtaa voisi tehdä jakoa, että mamut saa sen vanhan koulun kokonaan ittelleen. Kantis suomalaiset siirretään siihen uuteen kouluun. Vähenis varmaan ne kulttuurien väliset tappelut aika lailla sellaisella uusjaolla.

    • Anonyymi

      Sisäministerin postia ovat hoitaneet kokoomuksen ääriliberaalit "stubbilaiset" ah niin liberaalit hyvät ihmiset ja kokoomuksen kannatus kääntyy laskuun. " Sitä saa mitä tilaa".

    • Anonyymi

      Mamut pois kokonaan suomesta. johan tää monikultturisuus on nähty. Ei toimi!

      • Anonyymi

        No ei nyt kunnon ihmisiä pois pidä ajaa, ainoastaan tuon terroristien ideologian kannattajat, eli historian pahimman rasistisen joukkomurhaajan, muhammedin, seuraajat!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei nyt kunnon ihmisiä pois pidä ajaa, ainoastaan tuon terroristien ideologian kannattajat, eli historian pahimman rasistisen joukkomurhaajan, muhammedin, seuraajat!

        Olipa pahasti sanottu muhamedista. Kaula suattaa katketa kyllä!


      • Anonyymi

        Haista paska sinä joka ei tiedä yhtään mitään mistään!


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      jos kouluväkivalta ei lopu, niin tapahtuu jotain asioita... opettajat vain hyys-ää kunniakansalaisia

      T: yhden opiskelijan iskä

    • Anonyymi

      Kertonee jotain myös Tiistiläsä asuinalueena. Alueella on paljon huumeidenkäyttäjiä. Myös työssäkäyviä ja lapsia, jotka välittävät myös huumeita ja nuuskaa

    • Anonyymi

      Wtf olin siinä koulussa eikä mitään tollasta tapahtunut

    Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1829
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe