Miksi avomies kontrolloi?

GretaH

Aloitin uuden työn joka on tosi vaativa, ja olen iltaisin tosi väsynyt ja tartten omaa aikaa lepoon ja akkujen lataamiseen. Avokki ei ole muuta kun haukkunut, ettei ymmärrä väsymystäni...ja että mulle merkitsee kuulemma vaan työt eikä parisuhde. Mielestäni en ole itsekäs kun käyn töissä.. En voi kuitenkaan mitään väsymykselleni ja mua rasittaa kitisevä mies...Miten saan tuon kitinän loppumaan?

16

365

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yötä

      Kannattaa miettiä haukkasitko liian suuren palan, jos työsi vie jo nyt sinusta mehut eikä parisuhteelle riitä niitä voimia. Kitinä varmaan loppuu, jos edes jotenkin huomioit miestäsi vaikka sua väsyttääkin, ei kannata jättää toista aivan paitsioon, se ei ole tosiaan hyvä juttu, jos meinaat parisuhteesi säilyttää.

    • GretaH

      Täytyy sanoa että minä kyllä huomioin häntä. Vietimme koko lauantaipäivän ja illan yhdessä. Syödään yhdessä ja jutellaan joka ilta ja usein käydään ulkoilemassa ja kahvilla. Hänen huomion tarve vaan on erittäin iso.

    • GretaH

      Mieheni on myls erittäin mustasukkainen ja kuvittelee että työaikana isken toisia miehiä. Hän kyttää kaikkea tekemistäni en saa lukea jos huvittaa ja valittaa jos tapaan vanhempiani...mielestäni terveeseen parisuhteeseen kuuluu myös oma aika. Ei mikään sihde ole täydellinen jos viettää kaiken ajan yhdessä...

      • mekkk

        Jos noin kontrolloi niin vaihda miestä niin hellpottaa.


    • 20vuottayhdessä

      Nyt kuulostaa huonolta. Tottakai parisuhteessa pitää olla "omaa aikaa" molemmilla! Saa olla omia kavereita, ystäviä - ja ystävätkin saavat olla kumpaa sukupuolta vaan. Tottakai saa vanhempiansa tavata ja sukulaisiansa - ja ihan ketä lystää. Ei luottamus sillä rakennu, että toisen telkeää sisälle tai kyttää.

      Ja jos kumppani on väsynyt pitkän työpäivän jälkeen, niin sille pitää kiikuttaa teekuppi käteen ja kaukosäädin/kirja/lehti/yms. toiseen. Lapsellista siinä enää kitistä huomiota itsellensä. Kyllähän se työnteko koituu molemman parhaaksi, niinkuin taloudellisessa mielessä. Kyllä minulta ainakin kitinä ja vaatiminen veisi viimeisetkin halut. Ja niin veisi mieheltänikin. Pitää kannustaa toista huolehtimaan jaksamisestaan. "Tottakai kulta lähdet työkavereitten kanssa risteilylle!""Juu mene vaan päiväksi kaupungille". Hulluksihan sitä muuten tulisi! Sitä rupeaa äkkiä toisen naama ärsyttämään, jos kokoajan tarttee kyljessä kyhnätä. Voihan sitä kotonakin olla niin, että molemmilla on omat jutut, mutta silti ollaan läsnä vaikkakin hiljaa. Ja jos siinä tulee joku juttu mieleen niin sitten sen puhua pukahtaa ja sillä sipuli.

      Oletko ajatellut, että mites sitten käy, jos vaikka tahdot lapsia tuon miehen kanssa? Ymmärtääkö mies sitten, ettet ole vain häntä varten olemassa?

      Miehellä tuntuu olevan tosi huono itsetunto ja huono luottamus itseen ja sinuun. En usko, että voit siihen omalla käyttäytymiselläsi paljon vaikuttaa, koska vika on miehen pään sisässä.

      Kannattaa nyt kynsin hampain pitää kiinni omasta ajasta ja oikeudesta levätä, kun olet väsynyt. Muutoin menee ihan hulluksi tuommoinen meno. Jos sinä rupeat taipumaan siihen, että mies rajoittaa olemistasi ja vaatii sinulta jatkuvaa läsnäoloa ja huomiota, ei suhde kuitenkaan ole kovin pitkäikäinen, tai ainakaan onnellinen. Miehen täytyy oppia kunnioittamaan sinun oman tilan ja ajan tarvetta. Ennemmin tai myöhemmin sinulla tulee muutoin kuitenkin mitta täyteen ja se on siinä sitten.

      Tämä kannattaa selvittää, ennenkuin millään tavoin esim. taloudellisesti tai juridisesti tai lapsia tekemällä sitoudut mieheen.

    • SelittääEhkä

      Mitäköhän se oma aika on? Mitä teet silloin?

      • mekkk

        Oma aika on että käydään urjeilemassa ja tavataan kavereita niin ei tartte kokoajan olla kuin paita ja perse koska parisuhde ei toimi jos ei ole sitä omaakin elä'mää ilman puolisoa mutta jos parisuhde toimii niin ei petetä puolisoa.


    • eiiiiiii

      Nyt pitäis sulla soida hälytyskellot. Miehes on siis mustasukkainen ja siitä tuo kaikki kumpuaa. Kaiken takana on se, että olet työssä ollessasi miehen ulottumattomissa eikä se pääse sua kontrolloimaan. Siitä se on katkera ja epäluuloinen ja vihainen, mutta naamioi sen tietysti siihen, että sulla ei ole muka sille itselleen aikaa. Todellisuudessa sairas mieli punoo mielikuvia, joissa sinä tapaat miehiä siellä työpaikalla ja teet niiden kanssa ties mitä.

      Vanhempiasi et saisi tavata sen vuoksi, että mies ei tiedä, mitä ajatuksia ne sun päähäsi ajaa. Kirjoja et saisi lukea, koska niissä voi olla jotain sellaista, mikä havahduttaa sut ajattelemaan omaa tilannettasi, tai sieltä sä voit lukea jostain aivan ihanasta miehestä ja alkaa itsekin haaveilla sellaisesta ja vertailla sitä ja miestäsi. Ja kirjoista voi saada vaikka vihjeitä siihen, miten voi kätevästi pettää puolisoaan. Kaikki on mahdollista.

      Tuo tuppaa ajanmittaan vaan pahenemaan joten nyt ala äkkiä miettiä mitä teet. Yhtään et saa antaa miehelle pelivaraa, sun on pidettävä jokaisesta omasta asiastas kiinni. Jos rupeet hellittämään ja alat nöyristellä miehelle, sitä saat sitten tehdä.

      Jos olette vielä erittäin nuoria, niin kenties voi olla kyse vain tunne-elämän kehittymättömyydestä ja hapuilusta, mutta jos olette oikeasti jo aikuisia, niin tuo on hälyttävää. Se pahenee ja muuttuu aina vaan hullummaksi.

    • runbitchrun

      Kohta alkaa nyrkit heilumaan ja kaikki "miehen" kontrollin ulkopuolinen (eli kaikki paitsi sinä) katoaa elämästäsi. Lähde vielä kun pystyt, narsisteilla kun on tapana päättää suhde tasan yhdellä tavalla. Jep, sillä tavalla että kukaan muukaan ei sua saa.

    • Oiuyt

      Komppaan edellisiä kirjoituksia. Oikeasti mieti mitä haluat suhteesta. Älä mene siihen harhaan että hänen luonteensa muuttuisi. Tai lapsi muuttaisi suhdetta. Päinvastoin ote tiukentaa ja olet enemmän kontrollissa.

      Minä sanoisin että nyt irti suhteesta. Älä ajattele mahdollista epäonnistumisen tai häpeän tunnetta

    • NoAnyControl

      Ehkä miehesi on joku neanderthalin ihminen, eikä hyväksy työssäkäyntiäsi. Jos työ antaa sinulle paljon, perustele miehelle että sinä et ole sinä, jollet saa tehdä työtä josta pidät.

      Avokkisi pitää etsiä itselleen häntä palveleva kotihengetär. Siinä voi kylläkin käydä niin, että hän saakin plösön sohvaperunan. :D

      Kannatta kuitenkin miettiä, voisiko osan liikuntaharrastuksista tehdä yhdessä, kuten lenkkeily? Lapsia ei kannata tuollaisen keskenkasvuisen miehen kanssa alkaa tekemään.

    • GretaH

      Kuten sanoi tehdään jo monia asioita kuten ulkoilu yhdessä muuta miehelle ei riitä mikään aika tai huomio...lapsia en halua...

      • mekkk

        Sanoppa miehelles iettä hommaa jonkun harratuksen niin helpottaa vai onko yksinäinen susi jolla ei ole kavererita.


      • GretaH

        On sillä jo yksi harrastus ja on yksinäinen susi, ei kavereita. Haluaa mula 100% huomion. Eilen illalla taas toistui riita. Oltiin syöty yhdessä ja seurusteltu ja kun olin todella raskaan työviikon jälkeen uupunut ja olisin kaivannut lepoa klo 21.00 jälkeen niin hän alkoi haastamaan riitaa ja haukkumaan mun väsymystä. No siitä seuras 3: n tunnin riita ja heräsin voimattomana aamulla ja olen yhä ihan voimaton, koska ollut jo 3 samanlaista riita viikon aikana. Mulla tää alkaa vaikuttaa terveyteen ja työssä sekä arjessa jaksamiseen kun hän ei anna yhtään levätä..ei ole yhtään ainuttu lepohetkeä mulla...


    • Jul1us
    • kärsimys

      Helevetin äkkiä vaihtoon tollanen mies.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1362
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1160
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1042
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1006
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      983
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      970
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    Aihe