Joku talutti koiraa kampin kauppakeskuksessa!

Turkulainen78

Joku parikymppinen nainen talutti koiraansa Kampissa. Onko Hesassa normaalia taluttaa koiria kauppakeskuksissa??! Opaskoirat ymmärrän, mutta lemmikit kauppakeskuksissa menee yli ymmärryksen.

33

6108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lahdestamoi

      Tietääkseni ei ole. Huomaa kyllä kuinka helsinkiläisillä nuorilla ei ole mitään kunnioitusta sääntöjä kohtaan! Kertoo jo aika paljon kaupungista.

    • PäivystäväNeuvojaYövuoro

      Kyllä se koira voi kulkea mukana kauppakeskuksessa, mutta ei kahviloissa tai liikkeissä, joissa myydään elintarvikkeita.
      En ole tarkistanut mistään, mutta tämä on minun käsitykseni.
      ***

      Löytyi jotain. Elintarvikelaki kieltää kuten yllä sanoin, mutta kauppakeskuksella on lisäksi oikeus kieltää koirien tuonti alueelleen.
      http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/72944-koiran-kanssa-kauppaan-–-vai-ei

    • DogiDogi

      Siinäpähän yliymärrät.

    • katsoeteesi

      Koira on ohittanut miehen jo aikoja sitten, naiset tulee toimeen itsensä kanssa ja rakkauden voi jakaa koiran kanssa ,vaikka syömällä samasta kupista.

    • kiitti.röhönauruista

      Missä siellä se tarkalleen ottaen talutti? Voisikohan olla niin että oli tulossa tai menossa koiran kanssa bussiin tai metroon. Tiedoksi teille maalaistolloille, kampissa on paljon muutakin kuin lähikauppa.

    • Ihanat_koirat

      Voi herranjestas, mitä haittaa siitä koirasta oli kenellekään? Suomessa ollaan ihan hysteerisiä siitä, että koira on mukana jossain. Ulkomailla koirat saavat olla mukana ulkoravintoloissa, kunhan osaavat käyttäytyä kunnolla. Häiritsikö jotain muslimia, jotka pitävät koiria saastaisina? Muuttakoon pois Suomesta, jos suomalaiset eivät saa elää omalla tavallaan!

      • Mummumaalta

        Englannissa on yleistä, että koirat on pubissa mukana. Myös ruoilutiloissa. Ulkona usein on kyltti: Dogs wellcome. Olen nähnyt jopa kyltin: dogs and ferrets wellcome :D
        Satoja kertoja olen ollut pubissa, joissa on koiria pöytien alla eikä oo taudit iskeny. Minusta täällä ollaan vähän liian hysteerisiä ja ylihygieenisiä.


    • Koira_saa_olla_kaupassa
    • tieto.on.valttia

      Koira ja kissakin voivat haitata ihmistä, kaikenlaisia yliherkkyyksiä on. Periaatteessa ei saisi pitää kotieläimiä/lemmikkejä paikoissa missä käsitellään tai myydään elintarvikkeita. Sellaiset paikat voivat kuitenkin omalla päätöksellään hyväksyä elikot, kuten monet kahvilat ovat tehneet. Kampissa on yleensä lemmikkien tuominen sallittua, mutta joissakin liikkeissä se on erikseen kiellettyä. Tieto on kampin asiakaspalvelusta.

      • Anonyymi

        Jo sana elikot kertoo sinusta paljon...


    • KoirienSuojelija

      Yli 99,9 % koiranomistajista ei edes harkitse koiran viemistä kauppakeskusten sisätiloihin. Koiran turvallinen taluttaminen remmissä sikin sokin tallustelevien ihmisten joukossa on mahdotonta ja kidutusta koiralle. Yrittäneet eivät varmasti yritä toista kertaa, joten ...

      • Anonyymi

        Jos koiran kouluttaa kävelemään hyvin se osaa aivan hienosti olla mukana jollain kauppareissulla. Koiralle tärkeintä on olla mukana lauman kanssa eikä se siitä kärsi. En tiedä onko sinulla edes koiraa mutta toivottavasti ei, kun et ymmärrä niistä mitåån...


    • huihirveää

      Monesti nähnyt. Yleensä taluttajana ollut keski-ikäinen nainen.

    • Käytös_kunniaan

      Voihan olla, että koiranomistaja on ollut menossa esim. bussiin. Tuskin kukaan huvikseen koiraa ruokakauppaan vie. Euroopassa on tosiaan kyllä paljon edistyksellisempää, kun koirat voivat nätisti maata omistajan jalkojen vieressä, kun isäntäväki kahvittelee. Enemmän nuo hävyttömyyksiä huutelevat kestoruskettuneet häiritsevät kuin eläimet, jotka osaavat käyttäytyä.

    • Kevätaurinkoa

      Turhaan ihmettelet. Kyllä koiran voi viedä moneen kauppakeskukseen. Ei siellä kukaan varmaan kävelyllä ole koiransa kanssa, mutta voi kauttakulkiessaan / ulkoilulenkin yhteydessä hoitaa jonkin asian tai käydä vaikka kahvilla. Nykyisin monet kahvilat ja ravintolatkin toivottavat hyvinkäyttäytyvät koirat tervetulleiksi. Kampin läpi kulkija voi olla myös menossa bussiin tai juuri bussista tulossa.

    • Jhgjgc

      Kampin keskushan on suurelta osin katettua kävelyaluetta, joka on verrattavissa katettuun kävelykatuun tai asematunneliin. Siellä on mm. metroasema ja lähi- ja kaukoliikenteen bussiterminaalit. Keskus on auki yli puolen yön, koska Espoon yöbussit lähtevät sieltä.

      On siten ymmärrettävissä, että koiran kanssa voi kävellä alueen kautta ja läpi esim, bussiin tai metroon.

      Keskuksessa olevat myymälät ovat lasiseinien ja -ovien erottamia. Ne sulkevat ovensa yleensä klo 21.00. On selvää, että elintarvikeliikkeisiin koiraa ei tietenkään voi viedä sisälle. Ne näkyvätkin odottavan kiltisti isäntäänsä tai emäntänsä kauppojen ulkopuolella.

      Asematunnelissa voi myös kulkea koiran kanssa, mutta niitä ei tietenkään voi viedä markettien sisälle. Koirat näkyvät yleensä olevan kytkettyinä ulkona Kaivokadun puolella. Viime viikolla joku mies seisoi hetken koiransa kanssa S-marketin kassojen ulkopuolella peliautomaattien luona, odotellen ilmeisesti myymälässä ostoksilla olevaa vaimoaaan, jolloin vartija meni heti huomauttamaan asiasta. Tyyppi siirtyikin koiran kanssa ulos kadulle odottelemaan.

    • IhanatVuffet

      Kyllä koiralla pitää olla oikeudet kulkea omistajansa mukana kauppakeskuksissa, eivät ne sen sottaisempia ole kuin jotkut ihmisetkään ja osaavat käyttäytyä, kun ovat saaneet kunnon kasvatuksen ja koulutuksen.

      • Anonyymi

        Elintarvikeliikkeisiin saa tuoda koiran vain näkövammaiset.


    • Anonyymi

      Onneksi koiran kanssa saa Helsingissä mennä lähes mihin vaan. Matkalla esim koirapuistoon voi hyvin hakea vaikka t-paidan kaupasta eikä tehdä montaa reissua päivässä. Kätevää itselle ja koiraystävällistä. Kauppojen myyjätkin on usein todella innoissaan kun tulee koira-asiakas piristämään päivää! Hyvä Helsinki 👍🏻

    • Anonyymi

      pkseudulla koirat menee lasten edelle...ei aikuiset uskalleta lisääntyä mutta rakkeja on 5 kappaletta joka toisella vastaantulijoilla, vastuuta ei paskantamisesta ja tiellä kulkemisesta yhtään.

    • Anonyymi

      Urpolandiassa on kaikki normaalia.

    • Anonyymi

      Turkulainen ihmettelee...

      • Anonyymi

        Turkkulainen on varmaan kaikesta ihmeissään 🤣🤣🤣


    • Anonyymi

      Ettekö te leprakylän vajakit vois vaan kipata veneenne nurin? Koko kylä vaan viskais lusikan nurkkaan.

    • Anonyymi

      Monet koirat käyttäytyy paremmin kuin ihmiset. Kauppakeskusten käytävät on täynnä haisevia juoppoja, jotka huutelee ja sotkee. Ei nekään mitään kaunista nähtävää ole.

      • Anonyymi

        Oletko luonteeltasi tiikeri, leijona vai lohikäärme kun liioittelet noin?


    • Anonyymi

      Kyllä ne talutta ihan kauppa keskus itis-Kauppa keskus Koiria,Jotka eivät opas koiria ole.Tuskin on sallittua ja mitä järkeä koira tuoda kauppa keskukset? Sama itäHelsingin sunalla kerhot jotka sunnattu kaikille ikän katsomatta.Mutta tuskin tarkoitaa koirat mukaan.Kun voi olla allerkiat,koira pelot ymm.Lisäksi kun siellä kahvit ymm tarjolain.Jo hyeginia systä.Itsekästi ei niitä asioita huomioda tuoja!Paikalla voi olla henkilö, uskonolisista syistä siellä olevana ei koiraan voi lähestyä,ei saa olla sama tila koiran kanssa.

    • Anonyymi

      Kyllä, koira pääsee myös Suomessa mukaan baariin sekä kauppaan! 🤩👍🏽

    • Anonyymi

      katoppa rovaniemi suomi24

      meteli on ongelma

    • Anonyymi

      Mies yhtyi koiraansa asemalla. Eläimeen sekaantuminen on sallittu maassamme!

    • Anonyymi

      Voisin kuvitella, että kaltaisellasi nillittäjällä menee kaikki yli ymmärryksen. Hanki elämä äläkä puutu toisten ihmisten elämään! Minulla on aina koira mukana kauppakeskuksessa. Olen ostanut sen itselleni kaveriksi, enkä jätä yksin kotiin. Kuljemme yhdessä, aina.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1675
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      19
      1545
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1444
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      46
      1411
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1333
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1278
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      10
      1153
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1105
    Aihe