"Kollektiivinen vastuu" case Piipponen ja Jantunen

fireeeeeeee

Piipponen on lainannut Facebookissa jonkun kirjoitusta, pitää sitä ilmeisen hyvänä Jantusen kanssa, koska molemmat ovat sen alle nimensä laittaneet.

Lainaus kirjoituksen alkupuolelta:

"Kun jonkun hengellisen johtajan julkisuus ja vaikutusala alkavat kasvaa, meillä on kiusaus luoda liian suuri ’hypetys’ hänen ympärilleen. Kuvainnollisesti voidaan sanoa, että meillä on niin suuri ikävä toista Niilo Yli-Vainiota tai Kalevi Lehtistä kohtaan tässä maassa, että yritämme nostaa eri henkilöitä tähän samaan vaikutusalaan,, ennen kuin Jumala itsekään ehtii sen tehdä. Kaikkialla halutaan oma siivu ja hyöty tästä ilmiöstä. Kasvuprosessi kutsumukseen voi silloin vaarantua kyseisen johtajan kohdalla."

Kun Tiaisen kohdalla on käynyt niin kuin on käynyt, yht´äkkiä "me", siis Piipponen ja Jantunen yleistävät kirjoituksen koskemaan kaikkia uskovia. En minä ainakaan ,eikä moni muukaan ole ollut "hypettämässä" Tiaista, päinvastoin, olen pitänyt ilmiötä epäterveeenä monestakin syystä.

Puhumattakaan, että olisin halunnut oman siivun tai hyödyn ko. ilmiöstä. : "Kaikkialla halutaan oma siivu ja hyöty tästä ilmiöstä". Nuo ovat Piipposen ja Jantusen tulkintaa. Joka ei suinkaan ole totta. Mutta lauseesta käy ilmi, että heillä on ollut oman hyödyn ja "siivun" tavoittelu ko. tapauksessa

En myöskään suoraan ikävöi Niilo Ylivainiota tai Kalevi Lehtistä; ikävöin nähdä Jumalan ilmestymistä seurakunnissa. Mutta nykyseurakunnissa on näitä "hypettäjiä" kovin paljon; heidän oman egonsa takaa ei Jumalaa näy.

Piipponen ja Jantunen kirjoituksen julkaisemisella pyrkivät muuttamaan "tapaus Tiaisen" kollektiiviseksi, kaikkia koskevaksi. Unohtaen sen, että he, kuten niin monet muutkin olivat tätä nuorta miestä nostamassa ikään kuin "Suureksi Jumalan mieheksi". Nuoren miehen, joka, jos on uskossa, olisi oltava tervettä oppia vastaanottamassa. Ei esiintyä "Suurena opettajana".
Sana sen osoittaa. Mutta kaikki eivät olleet nostamassa; asiasta varoiteltiin...kuuroille korville. Eikä riittänyt, että varoituksia ei kuunneltu, leimattiinpa varoittelijat ja henkilöt, jotka halusivat ohjata asioita oikeille raiteille; ulkokultaisiksi, fariseuksiksi, Hengen sammuttajiksi jne.

Nyt kun on käynyt ilmi, mikä ilmi käynyt on, Piipponen ja Jantunen koettavat saada tapauksen kollektiiviseksi. Miksi? Siksikö, että juuri he itse olivat nostamassa Tiaista; nyt on paikka "loiventaa" heittämällä vastuuta toisten päälle, joilla ei ole osaa eikä arpaa ko. tapahtumissa.

Eikö juuri TV7Plus ole osaltaan ollut nostamassa Tiaista? No varmasti on. Paljonko sinä tai minä olemme voineet vaikuttaa ko. kanavan ohjelmatarjontaan. Emme ollenkaan. Piipponen sen sijaan kanavapäällikkönä on voinut vaikuttaa. Mutta niin vain niin Tiainen, sekä monet, monet muut epätervettä oppia levittävät saavat kanavalta ohjelmaaikaa. Eikä siitä kysytä minulta eikä sinulta. Kanavapäällikkö sen sijaan voisi, niin ainakin luulisi, vaikuttaa mitä ohjelmaa ulos lähetetään.

Piipponen ja Jantunen ovat kovin huolissaan Tiaisesta, hyvä niin. Parempi vielä, kun olisivat huolissaan Tiaisesta ja niistä monista, monista särkyneistä ihmisistä, joita ko. episodi on jälkeensä jättänyt. "Ennalleenasettamisessa" ja"restauraatioprosessissa" ollaan kovin huolissaan "johtajista". Olisiko aika olla huolissaan niistä särjetyistä sisarista ja veljistä, jotka sokeuttaan tuohon "hypetykseen" menivät? Vai kuuluuko armo ja hoito vain johtajille; rivijäsenet pärjätköön miten pärjää?

Piipponen ja Jantunen. Voisitteko ystävällisesti, ennen kuin on liian myöhäistä, pysyttäytyä puhtaassa Jumalan Sanassa. Niin kuin on kirjoitettu. Se on parasta lääkettä. Niin johtajille kuin rivijäsenillekin.

Apua ei tuo "supersaarnaajat rapakon takaa", ei menestysteologia, ei ihmisopit ja fiilistely, "hypetyksestä" puhumattakaan. Onhan nuo hedelmät jo nähty.

PS. Mutta minne katosi Hilvo?

0

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Taasko se show alkaa

        Koo osottaa taas mieltään
        Ikävä
        23
        1495
      2. Minun oma kaivattuni

        Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
        Ikävä
        61
        1301
      3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

        Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
        Ikävä
        11
        1282
      4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

        Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
        Perussuomalaiset
        30
        1227
      5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

        Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
        Perussuomalaiset
        29
        1204
      6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

        Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
        Suomi24 Blogi ★
        14
        1106
      7. Tervehdys!

        Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
        Turku
        64
        1087
      8. Sakarjan kirjan 6. luku

        Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
        Profetiat
        8
        1076
      9. Elia tulee vielä

        Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
        Helluntailaisuus
        35
        1074
      10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

        Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
        Isovanhempien jutut
        6
        1052
      Aihe