Miksi mieheni asettuu minua vastaan?

uusperhetiimiksi

Neuvoja tilanteeseeni täältä hakiessani tuli mieleen että jospa kerronkin oman tilanteeni ja saisin joitakin neuvoja:
Olemme uusperhe johon kuuluu minun kaksi lastani ja mieheni 2 lasta. Lapset ovat iältään 11,15,14 ja 17. Mieheni edellinen vaimo on kuollut 7 vuotta sitten ja itse olen eronnut lasteni isästä 5 vuotta sitten.
Asumme samassa kodissa kaikki jo kolmatta vuotta. Asunto jossa asumme on mieheni ja hänen ex vaimonsa rakentama talo. Kaikin puolin kaikki sujuu muuten hyvin mutta mieheni 14 vuotias tytär on hankala. Muut lapset ovat hyvin sopeutuneet tilanteeseen ( kaikki lapset asuvat vakituisesti meillä), ja heihin on loistavat välit. Mutta mieheni tytär on silkkihansikkain pidettävä ja häneltä ei saa vaatia mitään mitä muilta kyllä vaaditaan. Tytär on hyvin sulkeutunut ja ylimielinen käytökseltään. Vaikka olemme esim. samalla sohvalla, puhuu tytär vain -Isi kato tätä juttua ja yleensäkin aina vain isille. Minua ei ole tilassa tai jos minulle puhutaan niin halutaan kyyti kouluun seuraavaa aamuna tai letittämään hiukset. Myöskin tytär haluaa aina iltaisin isin kanssa suihkuun, mikä minusta on tuossa iässä jo hieman erikoista. Useasti kuulen kuinka tytär arvostelee minun lasteni tekemisiä johon mieheni vain myötäilee. He ovat kuin aviopari ja minä ulkopuolinen suhteesta. Meillä on kaikilla lapsilla tiskikoneen tyhjennysvuorot ja yksi päivä mainitsin tyttären läsnäollessa keittiössä että tiskit täytyisi kyllä hoitaa jolle ne kuuluu ( hänen päivänsä). Tähän hän ei vastannut mitään eikä mieheni. Lähdin keittiöstä viikkaamaan pyykkejä kun kuulin että mieheni alkoi tiskaamaan ja sanoi hellästi tyttärelle että tiskaappa sinä nyt nämä. Tytär alkoi tuskimaan isällensä ja paiskomaan ovia johon mieheni sanoi että olen laittanut likoamaan nämä tiskit jo valmiiksi. Tytär tiskasi ja kiroili ja mieheni hyvitteli häntä sanomalla että koulusta oli tullut hyvää palautetta liikunnantunnilta( joissa ei yleensä tykkää olla). Tytär lähti ovet paukkuen huoneeseen työn tehtyään ja mieheni käveli ohitseni mitään sanomatta ja lähti jatkamaan töistään. Eli ongelma on se että vaikka minä vaadin omilta lapsiltani ja komennan heitä niin tätä pikkuprinsessaa ei voi käskeä edes nätisti tekemään pientä askaretta ja mikä minua loukkaa, on että mieheni kumoaa aina kaiken mitä tyttärelle sanon. Tämä on johtanut siihen että tytär tietää ettei minua tarvitse totella. Mieheni kyllä komentaa hyvin kovastikkin minun lapsiani ja olen lapsilleni sanonut että hänellä on samanlainen oikeus komentaa kuin minulla ja että molempia täytyy totella. Jotenkin tuntuu että minun "emännyyttä" yritetään viedä kokoajan ja mieheni pitää tyttären sanaa tärkeämpänä kuin minun. Emme ole vielä naimisissa ja vaikka miestäni rakastan äärettömästi niin en tiedä haluanko tätä loppuelämäni että minusta tuntuu kuin olisin vain taloudenhoitaja.
Omat lapseni huomaavat tilanteen myös eivätkä pidä tästä tyttärestä mutta suhtautuvat neutraalisti koska päällisin puolin kaikki on hyvin,vain tyttären hiljaisuus tekee ilmapiirin aina ahistavaksi ja painostavaksi koska silloin täytyy olla aina varuillaan. En tiedä osasinko tätä kyllin selkeästi esittää mutta vinkkejä tilanteeseen kaipaisin. Jos asiasta olen nätisti joskus miehelleni maininnut on hänen reaktionsa suuttumus ja voi hän alkaa huutamaan kaikkien kuullen että -Mitä helvettiä sä puhut? Ei jumalauta ym. ja lähtee ovat paukkuen pois tilanteesta. Siksi olen vältellyt tilanteita tai en voi sanoa hänelle mitään tästä hänen käytöksestään asettua tyttären puolelle koska en jaksa tappelua. Olen nielassut tilanteet ja silloin kaikki sujuu hyvin. Mutten enään tiedä kuinka kauan jaksan tätä tilannetta..

19

379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hjkuio

      Et nyt ajattele aikuisen tavalla, olet tavallaan kuin toinen teini, joka yrittää saada huomiota. Tytöllä on rankka tilanne, äiti menehtynyt ja murrosikä ja vielä äitipuoli, joka yrittää johtaa häntä.

      Sinun lienee syytä ajatella tarkkaan, pystytkö hyväksymään tämän lapsen kaikkine vikoineen, sillä hän on siinä aina ja isä on hänelle ainut vanhempi oikeasti.

      Miksi näissä uusperheissä ei eletä normaalia lapsiperheen elämää, vaan on noita vuoroja, aikuiset luistavat toimistaan, sillä lasten kohdalla opetellaan pienin erin hoitamaan osuutta kodin tehtävistä.
      Olen nähnyt, kuinka jo neljävuotiaalta on vaadittu keittiön siivousta ja roskien viemistä.
      Ei lapsia tarvitse palvoa, mutta ei kaataa myöskään heille liian paljon taakkaa. Otapa joka päivä se lapsen koulureppu mukaan ja kanna sitä päivä mukanasi ja illalla sitten alat lukemaan ja tekemään koulutehtäviä ja mieti sitten näitä määräyksiäsi.
      Yritin omilla lapsillanikin tehdä kaappiin jotakin purtavaa koulun jälkeen ja luoda hetken lepotilan koulun jälkeen, viikonloppuisin kyllä odotin heidän siivoavan oman huoneensa.
      Koulupäivä on raskas, sillä joka hetki pitää olla valppaana kuuntelemaan ja koulussa on näitä aikatauluja ihan riittämiin, miksi kotona pitää vielä niitä olla ja vielä usein "vieraiden ihmisten taholta."
      Uusikoilla ei pidä olla koskaan minkäänlaista määräysvaltaa tultuaan, perhe muotoutuu vasta ajan kuluessa.

    • uusperhetiimiksi2

      Olipas erikoinen vastaus! Kun kyseessä on 14-vuotias eikä mikään pikkulapsi niin minun mielestäni on vähintäänkin kohtuullista että ainut työ mitä tekevät on astianpesukoneen tyhjennys kerran viikossa. Minä olen kokopäivätöissä ja tulen joka iltapäivä tekemään ruat perheelle sekä hoidan tämän 6 henkisen perheen kaikki pyykki ja siivoustouhut. Useasti lähden jatkamaan töitäni vielä sen jälkeen.Miten kuvittelet että vanhempana tämä tytär osaisi omaa talouttaan hoitaa jos ei nyt edes tämä pieni askare onnistu? En miellä itseäni todellakaan teiniksi kuten esitit vaan olen sitä mieltä että kaikki säännöt täytyy olla kaikilla lapsilla samat eikä silkkihansikkain tarvitse yhtä kohdella. Äidin poismeno on ollut rankkaa vaikka siihen oli aika asennoitua mutta, ei se ole todellakaan mielestäni oikein että poismenon vuoksi hyvitellään koko loppuelämä ja säälitellään. Elämä ei sääli kun aikuinen on ja töitä täytyy tehdä vaikka menneisyys olisi mikä. Ja kyllä me olemme perhe enkä minä ole uusikko! Tässä täytyy vaan saada vanhemman asema eikä niin että teinit määräävät kaapin paikan! Se ei ole tervettä eikä oikein!

    • Kolureppu mukaan no teinit ja lapset pitää osallistua kotitöihin heti kuin kynnelle kykenevät ja kyllä se aikuisen työ on mys raskasta ainakin yhtä raskasta kuin opiskelu

    • Zdxdf

      Oliko pakko rikkoa hyvä lapsipehre, sinä olet tunkeutuneet miehen kotiin ja rikoi t perhen mene töihin ja teinaa omat tupakki ja kalja rahaat.

    • häpeejoseesosaat

      Sulle ei kuulu miehen lasten asiat mitenkään. Hoida vaan omat kersat ja käske niitä siivoon ja tiskaan jos itse et viitsi. Miehen lapset käskyttää sua et sinä heitä.
      Olet siinä yhteisöasumisessa pelkkä piika jolle ei kuulu juoruta miehen lasten asioista täällä.

      Miksi juoruta toisten lasten asioista, oletko kysynyt lupaa siihen vai ihan salaako katkerasti täällä haukut ja mollaat heitä?
      Ei ihme että mies vihaa sua kun puhut hänen asioista mutta et omiasi. Miksi?

      Olet niin katkera ja kateellinen ja laiska et haluat laittaa miehen lapset raatamaan ja passaamaan sua!!! HÄPEE IHMINEN.
      Sano sun kakaroille ett miehen lapset ovat heitä parempia, ylhäisempiä ja heitä pitää passaa ja tehdä kuin he sanovat. Jos olet noin katkera etsi uusi mies jonka perheen voit hajottaa ja kenen lapsia voit kiusaa ja haukkua!!!!
      MIEHEN LAPSET EI KUULU SULLE MITENKÄÄN, ÄLÄKÄ JUORUA HEIDÄN ASIOITA. JUORUA VAAN OMISTA! Olet niin katkera!.

      • Lissuolethullu

        Hahaa buhahaaa, Lässyn aloitus ja nyt hän haukkuu ittensä maan rakoon toisella persoonallaan, voi jeena kun ihminen on hullu.


    • Aivovamma

      Voi luoja tämä taisikin olla aivovammaisten,alkoholistien ka idioottien sivusto. Ei herranenaika mitä elämään katkerien kommentteja. Kiitos ja hyvästi!

    • anneliinaminnasaana

      Ap taitaa olla katkera tai teksti pelkkä feikki. Kukaan fiksu ei hauku eikä juorua toisten ihmisten lapsista oikeasti. Jokainen puhukoot omista asioista, mutta katkeruus ja idioottimaisuus saa tekemään mitä tahansa. Kaikenlaisia naisia ne eronneet miehet sitten riesaksi ottavat, mutta eihän he tosissaan olekkaan, pitää olla se siivooja ja kokki.
      Apta on varmaan hyvä huijaa, ei tarvi sanoo kun olet ihana niin eukko uskoo kaiken mitä mies sanoo, jotta vaan saa siivoojan itselleen.
      Fiksut naiset haukkuvat omia lapsia ja sukuaan, ei toisten ihmisten lapsia ja sukua.

      • Lissuolethullu

        Hahaaaa buhahaa, no, no , nyt haukuit jo toisen kerran omaa aloitustasi.
        Ovatko persoonasi nyt ihan sekaisin .


    • Eivaaaannnn

      Siis oikeastiko 14v teini ja isä käyvät yhdessä suihkussa?? Hyi helkkari! meiltä lähtisi kyllä äijä ja tytär samantien ulkoruokintaan, jos yhdessä suihkutteleisivat. Muutenkin ihan asiaa laittaa kotitöihin kuten muutkin tekevät. Ja lastenpsykalle aikaa käytöshäiriön vuoksi johtuneeko sitten äidin kuolemasta tai mistä, mutta apuahan tuo tyttö tarvitsee.

      • Seonprovo

        Aloitus on hullu Lissun provo.


    • KolmenTytönÄiti

      Kyllä tämän täytyy olla provo, sillä harva yli 10-vuotias tyttö menisi enää iskän kanssa suihkuun. :D
      Pyydän anteeksi avaajalta epäilyni, mikäli tämä miehen tytär on kehitysviiveinen ja lapsen tasolle jäänyt.

    • uusiäitimäärääkaiken

      Kyllä minä äitipuolena olen sitä mieltä, että miehen pitää tukea uutta vaimoa, ei omia lapsia. Heille kuria ja kasvatusta ja isä ja uusi äiti saa komentaa samallalailla miehen tenavia. Uusi äiti on kuitenkin kasvattaja joka määrää, ei kakarat.
      Miehen pitää tukea kaikkia uuden vaimon ajatuksia lasten ksvatuksesta ja olla hilja akun uusi vaimo kasvattaa. Miehen lapset on kuitenkin niin häiriköitä ja ongelmallisia että niille pitää saada kunnon kasvatus. Ihan oikeesti uusi äiti nyt vaan kasvatusta kehiin, kuria ja nuhteita, jos mies ei usko ja lapst kiukuttelevat sulle. Kasvata niitä niinkuin itse haluat ei niinjuin muut sanoo.

    • oijwoijwwe

      Ihan aluksi, olet oikeassa siinä, että hyvin harva 14v tyttö menisi isänsä kanssa suihkuun! Onko hän fyysisesti jo kuitenkin kehittynyt? Mikäli on, niin tilanne on hieman huolestuttava. Lapsi jumittaa lapsen tasolla, kun pitäisi jo kasvaa. Mahdollisesti tämä johtuu äidin kuolemasta. En ole psykologi, mutta veikkaisin että terapialle tarvetta. (Minä harrastin siinä isässä jo seksiä poikaystävän kanssa.)

      Isä on selvästikin ottanut selviytymisreitiksi mielistelyn. Hän välttelee konflikteja tytön kanssa, koska omalla tavallaan säälii "pikkuista tyttöään." Isä tekee lapselleen siinä kohtaa karhunpalveluksen.

      Se on normaalia, että koska tyttö on ollut yli 10v kun muutitte yhteen, niin kestää pitkän aikaa, kunnes hän hyväksyy sinut osaksi perhettä. Mutta jotta se tapahtuisi edes joskus, pitäisi sinun ja puolisosi vetää yhtä köyttä.

      Ehdotan seuraavaa: varaa kunnolla aikaa keskustelulle miehesi kanssa. Tehkää PÄÄTÖKSIÄ sen suhteen, miten lasten, myös hankalan tytön, kanssa eri tilanteissa menetellään. Esimerkiksi että isän täytyy pitää sinun puolia, isän täytyy puuttua jos tyttö ei puhu sinulle, isänkin pitää alkaa vaatimaan tytöltä samoja asioita kuin muilta lapsilta jne. Toki ole myös valmis kuuntelemaan, jos isä toivoo sinun huomioivan jotakin omien lastesi suhteen. Me ihmiset kun olemme monesti sokeita siihen suuntaan...

      Jos ette pysty kaksistaan tekemään selkeitä linjavetoja (paperille!), niin varatkaa aika perheterapiaan. Jo yhdellä käynnillä asiat voi nytkähtää paljon eteenpäin.

      Kun te olette asiat yhdessä päättäneet, järjestäkää perhekokous.
      1. Kysykää lapsilta, millaisia toiveita ja tunteita heillä perheestä ja sen toimivuudesta on. Kuunnelkaa!
      2. Muistuttakaa lapsia, että he ovat kaikki tärkeitä. Yhtä tärkeitä osia perheessä. Mustasukkaisuuteen ei kenelläkään ole syytä, eikä myöskään etuoikeuksia.
      3. Kertokaa perheen säännöt, jotka olette päättäneet. Voitte myös yhdessä lasten kanssa laatia uusia sääntöjä. HUOM! Kertokaa myös johdonmukaisesti, mitä tapahtuu, jos sääntöjä ei noudata!
      4. Pitäkää johdonmukaisesti näistä kiinni. Kun olette päättäneet, on tarvittaessa kumppania helppo muistuttaa, mikäli hän toimii sääntöjen vastaisesti.
      5. Järjestäkää aikaa kahdestaan jokaisen lapsen kanssa. Myös sinulle ja miehesi tyttörelle kunnolla aikaa olla kahdestaan! Kalenteriin merkintöjä, että käytte yhdessä shoppailemassa, leffassa, leivotte tms.

      Haasteita teillä on, mutta yhteistyöllä ei mitenkään ylitsepääsemättömiä.

      • Oletpatosisairas

        Miten sulla on tuommonen mieli? Oletko hakenut apua noihin mielikuviisi ja harhoin? Provosointi ei ole kivaa jos sillä kostat omat sairaan mielen ja haukut vaan miehen lapsia ja hänen läheisiään, sairasta.
        Hae oikeesti apua itsellesi. Oletko itse ollut 20 v isäsi kanssa suihkussa ja saunassa ja kenties nukkunutkin hänen kanssaan, vai mistä kumpuaa tuommonen syytös omist kokemuksista näihin miehen lapsiin valheellisesti?? Mieti mitä puhut ja valheita juoruut, siitä voi tehdä rikosilmoituksen perättömistä lausumista.


      • oletjuoppohullu
        Oletpatosisairas kirjoitti:

        Miten sulla on tuommonen mieli? Oletko hakenut apua noihin mielikuviisi ja harhoin? Provosointi ei ole kivaa jos sillä kostat omat sairaan mielen ja haukut vaan miehen lapsia ja hänen läheisiään, sairasta.
        Hae oikeesti apua itsellesi. Oletko itse ollut 20 v isäsi kanssa suihkussa ja saunassa ja kenties nukkunutkin hänen kanssaan, vai mistä kumpuaa tuommonen syytös omist kokemuksista näihin miehen lapsiin valheellisesti?? Mieti mitä puhut ja valheita juoruut, siitä voi tehdä rikosilmoituksen perättömistä lausumista.

        ääliö, en olut vielä edes syntynyt, kun tuleva isäni oli 20v, isäni oli 24v kun synnyin.
        Sulla niitä harhoja ja mielikuvia on, koska sulla ei ole miestä eikä lapsia , juttusi on silkkaa provoilua ja riidan haastamista.


    • keinoemo4

      Miten täällä voi ola noin sekaisin porukka. Jos asiallisesti kysyy apua niin ollaan agressiivisesti ja nähtävästi juovuksissa kommetoimassa aivan mitä sattuu? Apua!! Toivottavasti teillä ei ole lapsia!! Iso KIITOS nimimerkki. oijwoijwwe, sinulta sain hyviä ja JÄRKEVIÄ neuvoja tulevaan! :) .
      Tilanne rauhoittui nyt kun keskustelin mieheni kanssa tilanteesta ja hän itse huomasi kuinka hassusti oli käyttäytynyt. Mieheni otti samantien tyttären ohjaukseen ja kertoi että minua uskotaan samalla lailla kuin häntä, tämä on nyt toiminut erittäin hyvin ja jos tytär ei noudata samoja sääntöjä kuin muut niin hän puuttuu siihen. Tytär ei ole kehityksestä jälkeen jäänyt vaan ihan fiksu ja ikäisensä ( fyysisti ja psyykkisesti) mutta tosiaan tuo suihkuttelu samassa tilassa ( ei samassa suihkussa) on mielestäni kyllä outoa. Jokatapauksessa "paratiisissa kaikki hyvin" ja kiitos järkeville henkilöille täällä. Sekopäät voivat hakeutua hoitoon puolestani.

      • juurinäinpitäätoimia

        Meillä kans mies puuttui kakaroiden käytökseen ja sanoi että olen heille äiti ja minua on kutsuttava rakkaaksi äidiksi, jos ei sovi ei tarvi tulla. Myös minua on autettava ja siivottava ja toteltava jokaikisessä asiassa. Minä olen kuulemma lasten pomo ja saan asettaa rajat ja määräykset hänen lapsilleen. Ensin kersat itki ja sanoi ettei ikinä tule tänne, mutta mies sanoi että jos ei käy niin se on oko.
        Olenkin tehnyt 150 sääntöä joita on noudatettava ja minua on sanottava äidiksi, se on hakusessa mutta ehkä se kohta tulee heiltä.
        Toivottavasti toimii pian, sillä on kiva leikkiä äitiä ja pomoa kun ei ole omia lapsia. määrääminen on kivaa.
        Eilen laitoin kersat siivoomaan autotallin, kyllä sieltä monta vastustusyritystä tuli mutta valvoin tarkkaan että joka nurkka tulee luututtua. Rahaa eivät saa mutta tarran ja kaakaot joka kerta kun hommat on hoidettu.
        Onneksi mies rakasta mua ja on mun puolella, lapsista viis, ei tee muhun vaikutusta, on kiva kun ovat poissa mutta tulevat sitten kun kämppä on sekasin, niin pääsevät siivoomaan.
        On hyvä kun mies on ymmärtäiväinen ja laittaa kersat kuriin. Me ollaan määräjiä ja on kiva kun olen hänen lasten äiti, kunhan vielä sanoisivat, mutta ehkä heitä hävettää kun ovat olleet niin ilkeitä mulle.
        Määräämien on kivaa kun ei tarvi määrätä omia lapsia.
        Miehen kuuluu olla vaimonsa puolella eikä lastensa, ja tukea vaimoa lastensa kasvatuksessa ja komentaa ja ojentaa jotta uusi äiti pääsee valtaan.


      • Hakeuduhoitoon
        juurinäinpitäätoimia kirjoitti:

        Meillä kans mies puuttui kakaroiden käytökseen ja sanoi että olen heille äiti ja minua on kutsuttava rakkaaksi äidiksi, jos ei sovi ei tarvi tulla. Myös minua on autettava ja siivottava ja toteltava jokaikisessä asiassa. Minä olen kuulemma lasten pomo ja saan asettaa rajat ja määräykset hänen lapsilleen. Ensin kersat itki ja sanoi ettei ikinä tule tänne, mutta mies sanoi että jos ei käy niin se on oko.
        Olenkin tehnyt 150 sääntöä joita on noudatettava ja minua on sanottava äidiksi, se on hakusessa mutta ehkä se kohta tulee heiltä.
        Toivottavasti toimii pian, sillä on kiva leikkiä äitiä ja pomoa kun ei ole omia lapsia. määrääminen on kivaa.
        Eilen laitoin kersat siivoomaan autotallin, kyllä sieltä monta vastustusyritystä tuli mutta valvoin tarkkaan että joka nurkka tulee luututtua. Rahaa eivät saa mutta tarran ja kaakaot joka kerta kun hommat on hoidettu.
        Onneksi mies rakasta mua ja on mun puolella, lapsista viis, ei tee muhun vaikutusta, on kiva kun ovat poissa mutta tulevat sitten kun kämppä on sekasin, niin pääsevät siivoomaan.
        On hyvä kun mies on ymmärtäiväinen ja laittaa kersat kuriin. Me ollaan määräjiä ja on kiva kun olen hänen lasten äiti, kunhan vielä sanoisivat, mutta ehkä heitä hävettää kun ovat olleet niin ilkeitä mulle.
        Määräämien on kivaa kun ei tarvi määrätä omia lapsia.
        Miehen kuuluu olla vaimonsa puolella eikä lastensa, ja tukea vaimoa lastensa kasvatuksessa ja komentaa ja ojentaa jotta uusi äiti pääsee valtaan.

        Siinä yksi sekopää provoilija.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      305
      3408
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1629
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1490
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      53
      1379
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1260
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1230
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1161
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      168
      1078
    Aihe