Hotellien käyttöasteet sesongin ulkopuolella.

santtu.1975

Olemme naisystäväni kanssa parasta-aikaa Koh Lantalla hyvätasoisessa rantahotellissa (Cha da beach, resort & spa) ja huomioni on jo useamman päivän kiinnittynyt siihen kuinka vähän hotellissa on väkeä. Esimerkiksi ison pääaltaan ympärillä olevissa yhdeksässä talossa on yhteensä 98 Gold- ja Silver Suitea (itsellämme yksi näistä) ja usempana päivänä ja iltana kun olen uinut altaassa, niin havainnoinut että vain muutaman Suiten terassilla taikka parvekkeella näkyy mitään elon merkkejä (valoja, pyyhkeitä yms.), uskaltaisin väittää että ainakin ison altaan ympärillä olevista huoneistoista ainakin 90%:a on tyhjänä ja tuskin hotellialueen muissakaan osissa tilanne paljoa parempi on. Tätä käsitystä tukee esimerkiksi aamiaisella nähtyjen muiden syöjien määrä.

Hinnasta ei ainakaan majoituksen pitäisi olla kiinni, kun vaikkapa itse olemme maksaneet Silver-suitesta (mikä vaihtui hotellin toimesta Pool acces Gold suiteen) noin 45€/yö (2hlö sis. aamiainen).

Mutta kun näin Toukokuussa ei vain koko Lantalla tunnu olevan turisteja juuri nimeksikään, niin ei ihme että osa hotelleista on kiinni tähän vuodenaikaan ihan kokonaan.

11

622

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ThainAviomiesOriginal1

      Hienoa Santtu.
      Mukava lukaista muutakin kuin Osa-aikaLerpan (Totuustarkkailija-Cittarimiehen) pahan mielen purkauksia.
      Onko sattunut kohdalle maanmiehiä?
      Entä oletteko jo käyneet siinä ravintolassa ja jos, niin kerro hieman?
      Sadetta lienee hieman pidellyt.
      Onko hotellissa myös kuntoilupuoli mieleises?
      Mitä ootte muuten puuhaillut?
      Mukavaa lomaa teille täältä pohjoisemmasta.

    • santtu.1975

      Eipä ole muita Suomalaisia (tunnistettavasti) vastaan tullut suvarnabhumilta lähdän jälkeen.

      Lukuisissa ravintoloissa on tullut käytyä (osa ollut parempia ja osa sitten ei niin hyviä), mutta mieleenpainuvin tähän mennessä ollut Time for Lime ravintola (jota pyörittää eläinten hyvinvointiin keskittyvä vapaaehtoisjärjestö) jossa on joka ilta eri sisältöinen kuudesta ruokalajista koostuva menu, ehkä paras ruokakokemus tähän mennessä kaikista Thaimaan matkoistani.
      Mutta se ravintola mistä olen jo aikaisemminkin maininnut ja mitä ilmeisesti tarkoitat on vasta edessä, Bangkokin osuudessa, eli NAHM by Como Metropolitan, useaan otteeseen maailman Top 50 ravintoloihin valittu ravintola (vuonna 2013 valittu Aasian parhaaksi ravintolaksi), sinne olisi tarkoitus menna Tiistaina, Thaimaan matkan viimeisenä iltana.

      Satanut on, mutta ei liian häiritsevästi, kovimmat sateet on keskittyneet aamuyön tunteihin ja päivällä olleet sateet ovat olleet lyhytaikaisia (10-20min.) sadekuuroja jotka ovat osuneet joka kerta hotellilla olo-aikaan, kertaakaan ei ole tullut kastuttua niin että sade olisi "yllättänyt".

      Hotellin salilla on tullut käytyä joka päivä tulopäivää lukuunottamatta, sali on ihan ok. tasoinen hotellinsaliksi (pari monitoimikonetta, ylä- ja alatalja, prässi, hakki, penkkisekä hyvä valikoima käsipainoja sekä airobiset laitteet) joka kerta olen/olemme ollut ainoa salilla ja kaikki laitteet ja painot olleet aina samoilla sijoilla kuin pois lähtiessä, eli vähällä käytöllä näyttää sali olevan (mutta kuten jo sanoin aikaisemmin, hotelli on hyvin tyhjä).

      Loma on ollut aika pitkälti lepäilyä, syömistä ja välillä treenaamista, nukuttu pitkään, oltu altaalla (huone vielä vaihtui Pool access sviitiksi kesken loman, kun alkuperäiseen huoneeseen tuli ongelmia tulevan veden kanssa), kierretty ympäri saarta skootterilla ajellen uusia ravintoloita etsien. Merenkäynti valitettavasti senverran kovaa, että meressä uimisen on joutunut jättämään väliin.
      Eli "akkujen lataamista" suhteellisen rankan kevättalven ja kevään jäljiltä, että kesän työrupeamat Suomessa taas jaksaa.

    • Hattaratar

      Aika harva työssäkäyvä sinne toukokuussa matkustaa. Joissain työpaikoissa heinäkuu on automaattinen lomakk. Itsellä kesä-heinä. Kesäaikana nautitaan Suomen kesästä ja lomaillaan Euroopassa. Talvella sitten Thaimaan lämpöön.

      • santtu.1975A

        Pitää muistaa että Suomalaiset ovat häviävän pieni ryhmä Thaimaan matkailijoista, isoimmat matkailijaryhmät tulevat muista Aasian maista, eli Suomen loma-ajoilla ei ole juuri mitään tekemistä Thaimaan hotellien käyttöasteeseen,
        Kyllä se isoin tekijä on kohteiden vuodenaika jaolla ja sen ajoittumisella (kuumakausi, viileäkausi ja sadekausi). Tuo "viileäkausi" on suosituinta matkailuaikaa Thaimaahan ja tuon viileän kauden ajoittuminen vaihtelee hieman eri aikaan eri Thaimaan osissa.

        Mutta tosiaan turistikauden ulkopuollella löytää Thaimaasta hyviä hotellitarjouksia, sekä lentohinnat ovat edullisempia, turistikohteissa ei tarvitse jonotella Takseja saa helposti ja hinnoissa enemmän tinkivaraa, samoin muissakin ostoksissa.

        Itselläni omien töiden aikatauluista johtuen omat "lomakuukauteni" ovat Tokokuu ja Lokakuu, eli matkani yleensä ajoittuvat jommalle kummalle kuukaudelle (tai molemmille), joitakin Talvi-ajan matkoja (Tammi-Maaliskuu) on myös tullut tehtyä, että vertailupohjaa on, mutta itse olen huomannut nuo sesongin ulkopuoliset ajat hyviksi matkailuajoiksi.


      • MrsMatkaaja

        Lokakuu kiinnostaa minuakin kun on koululaisten syysloma yms. Mitä kohteita suosittelisit lokakuussa? Bangkokista helposti jonnekin? Etelässä taitaa olla sadekausi kovimmillaan.


      • santtu-1975A

        Etelässä tosiaan Lokakuu on suhteellisen sateista mutta sekin on välillä hieman arpapeliä sataako vaiko ei ja jos sataa niin paljonko, olin itse esim. viime Lokakuussa Phuketissa viikonverran ja ei sateet koko lomaa pilanneet, ei läheskään.

        Mutta Lokakuussa Keski-Thaimaan kohteet voisivat olla ihan hyviä, Bangkokista itärannikkoa pitkin, vaikkapa Rayongin ranta-alueet taikka vaikko Koh Samet, molemmat parin-kolmen tunnin taksimatkan päässä Bangkokin kentästä. Taikka sitten jatkaa vielä lisää itään, Koh Changin saarelle, mutta sinne meneekin sitten vielä muutama tunti lisää ajomatkaa.

        Ja tietysti myös Pattaya ja Hua Hin ovat ihan hyviä kohteila Lokakuussa, mutta niitä ei taida saada tällä palstalla mainita ilman että saa tappelua aikaiseksi, niin ehdotetaan sitten noita kolmea ensimmäistä vaihtoehtoa.


    • kohtalähtee

      samoin meillä, ollaan jo monena vuotena oltu kesäkuu reissussa. Ensiviikolla taas lähtö, tällä kertaa suuntana Rayong, ja siitä jompparin kautta Bangkokiin.

    • Khao lakissa Bhandarissa oli toukokuussa jonkin verran saksalaisia. muutama britti. Ei juurikaan aasialaisia.
      Veikkaisin käyttöasteen olleen jossakin 30-40% paikkeilla.
      Tosin yleisimmät varausjärjestelmät olivat lähes loppuun myytyjä. Tietystikin sesongin ulkopuolella varaavat huoneita vähemmän.
      Niinkin hyvään käyttöasteeseen varmaankin vaikutti hinta. n.30€ aamiaisella, ja kuitenkin 4* hotelli. Tosin hinta pompsahti 67€ , kun loppulomaksi huonetta katselin.

      Brizassa vaihteli asiakasmäärät päivittäin paljonkin.
      Vain muutama farang.
      Kiinalaisia ja Thaikkuja sitten tuli bussilasteittain. Tosin viipyivät vain yhden yön. Aamiaisella oli joskus ruuhkaa, joskus vain muutama henkilö.

    • maybenexttime

      Yksi vaihtoehto on matkustaa Thaimaahan turistialueiden ulkopuolelle niin huomaa , että ihmisiä on sittenkin paljon liikkeellä. Turistien metsästys noin ajatuksenakin tuntuu hieman erikoiselta ?

      • santtu-1975A

        Tuohan on paljolti kiinni myös siitä mitä lomaltasi vaadit ja mitä etsit.

        Mutta nyt oli puhe kuitenkin leimallisesti turistien käytössä olevista alueista (osassa käy myös ihan Thaimaalaisia turisteja, maan sisäisesti lomailemassa) ja turistihotelleista.
        Vakituiset Thai asukkaat nyt sitten tietysti asuvat ympäri vuoden kodeissaan (lukuunottamatta sesonkityöläisiä), mutta heistä ei tässä ketjussa ollutkaan puhe.

        Kuukauden päästä lähtö Pohjois-Thaimaaseen ja sitten myös tarkoitus liikkua alueilla, missä turismi ei ole kauhean isossa osassa jokapäiväistä elämää. Saa nähdä mitä siitäkin tulee...


    • IhanOdotettavaa

      Toukokuu = no season. Olette siellä varmaan vuoden hiljaisimpana kuukautena syyskuun ohella, siksi siellä on niin tyhjää.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5510
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3527
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1652
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1624
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      77
      1087
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1078
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe