Taas työttömiä kannustetaan: palkatta töihin

Taastätäsamaa

>>
Työttömät palkatta töihin yrityksiin – hallitus esittää kokeilua
..
Työelämäkokeilun päivittäinen kesto voisi olla vähintään neljä ja enintään kahdeksan tuntia päivässä ja viikoittainen kesto enintään viisi päivää.
>>

Ihmiset jotka ovat opiskelleet korkeakouluissa, on tutkintoa ja he ansaitsevat tosi kovaa liksaa, päätyvät esittämään kerta toisen jälkeen tällaisia esityksiä. Voi auta armias. Tämä on taas huonoistakin huonoin idea mikäli tavoite on saada jotain kestävempää muutosta aikaan ja muutenkin tämä on sitä samaa puuroa vähän kauhalla hämmennettynä.

Vaikka olen itsekin pienyrittäjä, en löydä tästä mitään hyvää, ainoastaan ison nipun ongelmia jotka taas voi tuoda uusia ongelmia.

Yksi olennainen ongelma on, ettei tehdystä työstä palkita vaan ainoastaan taustalle luodaan sanktiot (tuntuu jo tutulta mallilta), ei poijjaat ja tytöt, ei se näin toimi.

Itse en kehtaisi pitää täällä töissä ihmistä, joka näillä työehdoilla palkataan (enkä tuollaiseen lähde mukaan). Korvauksen työstä ei tarvitsisi olla iso mutta kuitenkin sellainen, että syntyisi todellinen asetelma, jossa työntekijä motivoituu saadessaan työstään korvauksen. Lisäksin motivaatiota voitaisiin nostaa jonkinlaisella bonussysteemillä.

http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005216103.html

16

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Poliitikkojen.isot.rahat

      Anne Berner ja Juha Sipilä saivat hallintarekisterinsä läpi.

      Nyt isot rahat ulkomaille kiireesti SINNE minne verottajan käsi ei ulotu.!!

    • reppuriika

      Onko siinä sitten järkeä että nuoria elämänsä parhaimmissa voimissa olevia ihmisiä elätetään kotiin toisten ansaitsemilla veroeuroilla. Te haluatte maksaa nuorille tuosta noin vain että saavat norkuilla älyvempaimillaan, maleksia ostareiden nurkissa ja hulinoida kaduilla.
      Tietenkin se tekimisen pitkää olla järkevää ja yhteiskunnalle hyödyllistä toimintaa, ei mitään tikusta keksittyä näpertelyä ja lorvailua suojatyökeskuksissa tai työpajoissa.

      • Työstäpalkka

        Mikä sitten on järkevää? On kaksi tapaa kannustaa, toinen on ns. porkkana ja toinen ns. keppi. Jos ainoa palkka työstä on sanktioiden välttäminen, en todellakaan kannusta siirtymistä moiseen systeemiin (hyvin lähellä orjatyötä). Jos sitten haluttaisiin todella säästää veroeuroja, poistetaan ensin yritystuet ja sen jälkeen siirrytään julkisissa hankinnoissa ja niiden hinnoittelussa normaalikatteiseen hinnoitteluun. Tällä säästyisi helposti ainakin 10 miljardia per vuosi verorahohoja.

        Sen jotenkin ymmärrän jos työttömät tekevät julkiselle sektorille niitä töitä, joita tekemään ei muuten palkata ketään, ja sitä riittää. Siittäkin työstä mielestäni pitäisi maksaa reilu porkkanaraha ja jos mahdollista, järjestää tekijöille sopivia urakoita. Pakolla ja sanktioilla ei saada mitään hyvää aikaiseksi.


    • ö-Öö

      Terminologilalla kikkailua.

      Orjatyöpaikkoja ollut aina. Kaikenmaailman harjoittelijoita työelämään valmentautumisia, ammattiin tutustumisia. Kaikissa ollut sanktionsa, siis just etuuksien menettäminen, eli siis karenssi. Nyt vaan tehostetaan toimintaa. Siis ei se työllistymistä paranna, pikemmin päinvastoin. Miks maksaa palkkaa, kun vaihtoehtona, että ei tarvitse maksaa?

      Duunit menneet monimutkaisemmiksi, sen takia helppo kytkeä jotain koulutusta mukaan. Se nyt ainakin työllistää kouluttajia. Aika pitkään oli oppisopimus-buumi. Siinä hienosti yhdistyi orjatyö ja kouluttajien edut. Käsittääkseni joku saattoi jopa saada vakiduuniakin siitä. Nykyisin vakiduunit yleensäkin harvinaisia, pätkäduuneja, joita tekemään tarvitaan edullisia pätkäduunareita.

      Työnantajapuolella pikkufirmat jää nuolemaan näppejään Aina tarvitaan jonkinlaista perehdyttämistä ja jos koulutusta, sekin poissa työnantajan resursseista. Hyödyt menevät isommille firmoille. Vähintään typerää, pikkufirmoissa tulevisuus pitemmän päälle.

      Perusongelma ei ole työttömyys, ongelma on työpaikkojen puute. Teollistuminen, tietotekniikka, robotiikka, kaikki vähentää ihmistyön tarvetta. Pitäis niinkuin keskittyä perusasioihin. Tulojen tasaaminen ja syntyvyyden vähentäminen- Että kun nyt lisätään tuloeroja ja ollaan huolissaan syntyvyyden alenemisesta, ollaan kyllä täydellisesti hakoteillä. Johtuu vanhakantaisesta ajattelusta, raamatustakin, pääomien keskittämiseestä. Ja siis monesta muusta.

      Ei tässä itsellä ehdi olla karmeaa katastrofia edessä. Parin sukupolven jälkeen on sitten tupenrapina yhteiskunnassa. Sääliksi käy tulevat polvet. Pitää muistaa, ketkä nyt äänestävät, tulevaisuudessa tilanne varmasti muuttuu.

      =DW=

    • Kreikassa-on.-ät.ajat

      upporikkaat eläneet muiden kustannuksella, veroa maksavat ovat kustantaneet kaiken, infrastruktuurin, terveydenhuollon ...jne
      Upporikkaat laivanvarustajat, Onassikset ja Niac...ym ovat kasvattaneet vain pitkiä ulkomaisia tilejään.

      Kuninkaalliset samoin. Silti heitä ihailtiin.

      Nyt ovat kyllä saaneet lähdön jo ajat sitten.

      Mutta maan työtätekevät ovat rutiköyhiä edelleen, rakenteet ovat sellaiset yhteiskunnassa.

      • meidäntie

        Nythän ne duunarit siellä Kreikassa vasta köyhiä onkin kun eliitin rakentama korttitalo romahti. Maksukykyä siellä vielä riittäisi mutta systeemi on luotu juuri niin, ettei isotuloiset juuri ole veroja makselleet ja nyt loppu maksukyky köyhiltäkin.

        Kreikan tie on...


    • OliverHasardy

      Yhteiskunta toimii. Parhaat tekijät ovat työssä puurtamassa ja tekevät parhaansa Suomen eduksi. Suomi hyötyy tästä. Hyvää päivän jatkoa työssä.

      • pruuut

        Ruskeakieliset ja -naamaiset ovat ansiotyössä.


    • Vai.miten

      Kun isot ikäluokat kuolee pois voi olla että tilanne muuttuu, syntyvyyden väheneminen on pahasta pitemmän päälle muitten ongelmien lisäksi.

      • PeliVekka

        Varsinaiset suuret ikäluokat alkavat oleen jo eläkkeellä. Siitä huolimatta vielä tälläkin hetkellä eläköityy enemmän väkeä kuin mitä tulee uutta väkeä työmarkkinoille, mutta tasaantumaan päin.

        Summa summarum, eipä tuosta suurten ikäluokkien eläköitymisestä juuri ole ollut apua työllisyyteen (katastrofaalista työvoimapulaahan päättäjät maalaili) ja eläkejärjestelmäkin on pysynyt aika hyvin kuosissa (katastrofia ennusteltiin ja hyvin olisi toiminut ilman eläkeikärajojen nostoakin ja leikkauksia).

        En usko, että syntyvyyden väheneminen on ongelma, lähinnä pelastus.

        Ainoa isompi ongelma on pitkällä aikavälillä se, että jos kantaväestö supistuu ja maahanmuuttajat ja mamu-taustainen väestö vastaavasti kasvaa ohittaen määrässä kantaväestön. Sen jälkeen tulevat kantasuomalaiset elävät todennäköisesti Muslimi-Suomessa joka tuskin tuo mukanaan mitään hyvää Suomalaisesta näkökulmasta katsottuna.


      • Vai.miten

        Huono hommeli jos väestönkasvu on maahanmuuton varassa, näkisin kasvun mielelläni kotoperäisenä.


      • EU-n_syytä

        Mikä on syy, että ihmiset eivät uskalla lisääntyä? Sehän on selvä juttu: EU on vienyt työpaikkoja
        joka maasta, niistä vielä enemmän, jotka liittyivät rahaliittoon.
        Jollei ole työtä ja toimeentuloa, niin eipä siinä kannata lapsia alkaa hommaamaan! Se on syy, kun suomalaiset ei enää lisäänny riittävästi.
        Tuo EU:N tuki-viidakko on myös yksi syy, joka auttaa autioitumaan maaseutua.
        Kun on hehtaari-ja eläin ym. monet tuet, se vääristää, jolla on paljon maata, hän myös saa suuret tuet!
        Maan hinta on sitten noussut pilviin, eikös EU anna suoraa tukea ostamiseen!
        Oli lopun alkua liittyä tuohon piruun.!


      • Syy.sepissä

        Empä tiedä kun entisaikaan tehtiin lapsia hyvinkin huonoissa olosuhteissa eikä ollut niitä tukia mitä tänäpäivänä.
        Ennen sanottiin lapsi tuo leivän tullessaan.


      • ö-Öö
        Syy.sepissä kirjoitti:

        Empä tiedä kun entisaikaan tehtiin lapsia hyvinkin huonoissa olosuhteissa eikä ollut niitä tukia mitä tänäpäivänä.
        Ennen sanottiin lapsi tuo leivän tullessaan.

        Lapsikuolleisuudessa ja elinikäennusteissa eroja.

        Lapsikuolleisuus melkein nolilla, elinkelvottomatkin saadaan pidettyä hengissä. Toisekseen, ei olla enää aggraaliyhteiskunnassa, pääluku ei korvaa laatua. Kummallista kyllä, laatu laskee, just terveydenhuollon ansiosta. Ennen ei oikeastaan ikinä päässyt eläkeelle, sitten tuli eläkeiät, joinka jälkeen eliniät kasvaneet kymmenillä vuosilla.

        Lestaateille tulee rahaa pikkasen lapsilisien muodossa, muutenhan net elättävät kakaransa verovaroilla.

        Eläkeläisissä just se ongelma, elävät liian vanhoiksi. "Hyvin itse ansaitut eläkepäivät yarkoittavat nimenomaan laten aikanaan mukaan tuomaa maksukykyä, siis velkaa. Vain murto-osa eläkerahoistq tulee rahastoista, siis pörssikeinottelusta.

        Yhtälö on mahdoton. Nuoremmat j tulevat sukupolvet kurkkua myöten kusessa.

        Ainoat, jotka tästä "pohjoismaisesa hyvinvoinivaltiosta" hyötyivät, on suuret loispummi-ikäluokat. Ja nekin elelee velaksi, omien jälkeläisten oletettujen tulevien rahojen perusteella-

        Maapallolla liikaa asukkaita. Suomen uusiutuvat luonnonvarat käytetty jo tälle vuodelle, maapallon laajuisesti aletaan elelemään velaksi kai elokuulla.

        Linkki, mikä jokaisen kannatttaa avata ja seurailla numerroita hetkonen:

        http://www.worldometers.info/fi/

        Siinä ilmenee selkeästi olennaisin ongelma.

        =DW=


    • ja_herra_siunaa

      Kun tuollaista suunnitellaan,se tarkoittaa että työpaikkoja on. Puuttuu vain halpa,mieluiten ilmainen työvoima. Sipilän hallitus tekee mitä Raha käskee.

    • 55v.hommaheluna

      Nostan hattua aloittajalle; oikea yrittäjä ei huoli yritykseensä ilmaistyövoimaa. Palkka - vaikka vaatimatonkin - on maksettava, samoin muut lain säätämät kulut.

      Itse löysin aikoinaan ekan vakihomman vuosi opintojen päättämisestä. Viisikymppisenä meni vakityö enkä uutta enää löydä, ainakaan kokoaikaista vakituista. Osa-aikahomma on, tuskin pitkään kuitenkaan.

      Sairaita ja iäkkäitä työttömiä voisi päästää eläkkeelle helpommin kuin nyt pääsee. Työ vähenee automaation ja digitalisaation myötä edelleen. Lapsia ei tarvikaan syntyä niin paljon kuin ennen, heistä kun tulee osasta työttömiä. Jotain uutta pitäisi työelämään keksiä, ettei maleksijoita olisi tarpeettomasti. Mutta ensin kuitenkin pitäisi työllistää ne työttömät, jotka työtä haluavat eikä rangaista heitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      239
      3706
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2264
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe