Meikäläinen ei työkkäriä kiinnosta

Näin.Espoossa

Kaksi vuotta ja kahdeksan kuukautta työttömänä. Kertaakaan eivät ole työkkäriin kutsuneet. Tiistaina heidän piti ottaa yhteyttä, eivät ottaneet, työnhaku on nyt voimassa marraskuuhun saakka. Ikää 52 vuotta, pelkkä peruskoulu käyty, ilmeisesti pitävät minua "toivottomana tapauksena"?

Yli sata työhakemusta lähettänyt, en nyt enää puoleen vuoteen. En ole päässyt edes haastatteluihin, kiitti mulle riitti. Jos nyt edes palkkatukitöihin pääsisi, muihin ei pääse.

22

709

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fdfdgrrt

      Älä huoli, kohta kutsu käy kuntouttavaan, osallistavaan, työkokeiluun, työelämäkokeiluun tms..
      Monenlaisia nimityksiä. kaikkia yhdistää se että teet töitä ilman palkkaa. Palkkatukea ei enää anneta. Se on liian kallista yhteiskunnalle.

      • Näin.Espoossa

        Aivan sama, alkaa vituttamaan tämä kotona käkkiminenkin. Jos sitä nyt muutaman tunnin pari kertaa viikossa jotain puuhastelee niin ei se minun maailmaani kaada.


      • iiiiiiiiiiiiiiii

        No miksi olet siellä kotona käkkinyt tuo 2 vuotta 8 kuukautta? Työn puutteessa olisit hommannut jonkun budjetille sopivan harrastuksen niin olis ollut elämä mukavampaa. Kenties olisit saanut uusia tuttujakin lisää ja hyvällä lykyllä jopa duunipaikan.

        Nimittäin moni työpaikka ei tule hakuun vaan menee tutuntutulle suhteilla.


    • fyffex

      Pari vuotta sitten yli 60-vuotiaat armahdettiin kaupungin työllistämistöihin, jotta pääsivät takasin ansiosidonnaiselle ja sitten eläkeputkeen. Nyt on vain kuntouttavaa työtoimintaa eli olet rahaton 4 vuotta tai pitempään. Kukaan ei työllistä enää yli-ikäisiä ja palkkatukityöt lopetettiin.
      Sipilän linja on armoton, köyhät kyykkyyn!

    • Vainojienmaa

      Ihmettelen suuresti miksi suomessa joitakin ihmisiä kiinnostaa toisten työllistäminen. Miksi vainotaan ja uhkaillaan karensseilla jos ei osallistu höpö juttuihin joilla ei ole yhtikäs mitään merkitystä. Eikö olisi paras teloittaa nopeasti eikä kiduttaa nälällä
      Takapaujuinen ja ahdasmielisten maa kuten kehitysmaat yleensä.

    • fdfdgrrt

      Tässäkin sikäli hyvä ketju eli jos olis niinkuin pitäisi nämä "puuhatyöt" vapaaehtoisia niin olisi ketjun aloittaja siellä nyt tyytyväisenä ja joku pakotettu olisi tyytyväisenä kotonaan. Luulisi että "puuhapajan" ilmapiirikin olisi parempi kun paikalla olisi vain vapaaehtoisia.

    • lkkllkl

      Witut sanon noille liiba,,laaba jutuille.

    • ole-kiitollinen

      mua kiusaavatt kokoajan yhteydenotoilla.

    • pitäkäätunkkinne

      Noin 300 hakemusta. 3 haastattelua. Ei oo tullut moitteita, mutta joku aina parempi. 2019 viimeistään kutsuu ikikarenssi. Ilmaiseksi en tule päivääkään töitä tekemään ilman työsopimusta. Leikatkoot perkele tukeni, en enää välitä. Vähälläkin voi pärjätä. Keksin jonkun kiertotien, miten saada bloggauksista sun muista jonkun lantin ilman että se tulee verotus ja tilitiedoissa näkymään. Toivottavasti Bitcoinien kautta tai jostain, jos järjestelmä parantuu parissa vuodessa. Pitäkää tunkkinne.

      Erona minulla ja yrittäjäporvaristolla on vain se, että minä kierrän näin verot sitten tulevaisuudessa pakon edessä ja nälänhädässä, kun he kiertävät ne "huvin vuoksi", vaikkei taloudellista ahdinkoa syyksi heillä olisi.

      Jos tämä kyykytysjärjestelmä tulee, jossa vain yksipuplisesti lyödään pitkäaikaistyöttömät työsuhteettomaan työhön ilmaiseksi työvoimaksi, tai tt-tuelle tiputtaminen ja -40% ikikarenssi, niin pelataan sitten kaikki likaisilla säännöillä. Turha tässä on itse ketään yrittäjiä ja päättäjiä sekä virkamiehiä sen enempää nöyristellä. Pieniä ne tulevat omat "veronkierrot" tulevat olemaan yrittäjistöön verrattuna, jotka kiertävät veronsa vain ahneuksissaan - jotka ottavat ilmaiset palkattomat työntekijät muna pystyssä töihin pakotettuna vain ahneuksissaan.

      Tässä putosi juuri pohja olla rehellinen kansalainen ainakin itseltäni, siis niinkuin millään tasolla, kun nämä uutiset kantautuivat korviini. En enää välitä Suomesta, välitän vain läheisistäni ja that's it. Kiitos tästä kuuluu Sipilän hallituksen porsastelulle ja heikoimmassa asemassa olevien hyväksikäytölle.

      Loitte kahden tason työmarkkinat jossa toisen tason työntekijöiltä poistetaan kaikki työntekijän perinteiset oikeudet, oikeus työsopimukseen sekä palkkaan. Jos teette näin osasta kansaa yrittäjien orjia ja luotte laajamittaisesti tällaisen ihmisiä hyväksikäyttävän järjestelmän, niin kuka muu kuin henkilökohtaisen hyväveliverkostonne jäsen enää kunnioittaa johtamaanne maata ja sen eliittiä? Kysynpä vaan.

    • turhauttavaatouhua

      Minulla on samankaltainen tilanne kuin aloittajalla. Yhtäjaksoista työttömyyttä on jatkunut jo 2 vuotta ja 5 kuukautta. Työhakemuksia olen lähetellyt about 200, yhteen haastatteluun olen päässyt. Työkkäri on ollut koko aikana tasan kerran yhteydessä eli tammikuussa 2017 oli joku massaluento, jolla kai oli tarkoitus korvata määräaikaishaastattelu. Seuraava "määräaikaishaastattelu" on pian jo 2 kuukautta myöhässä, omilla sivuilla yhteydenottopäivää siirrettiin jälleen 3 kk eteenpäin, nyt lukee, että ottavat tuona päivänä tarvittaessa yhteyttä. Olen sen verran kypsynyt kotona käkkimiseen ja ahventen kalasteluun, että voisin mennä vaikka johonkin työkokeiluun, opiskeluun tms. mutta ilmeisesti työkkäri on unohtanut meikäläisen kokonaan. Oma-aloitteisesti ei kannata työkokeilu- tai koulutuspaikkaa enää hankkia, koska nykyään saa ylläpitokorvauksen tm-tuen päälle vain, jos työkkäri on paikkaan velvoittanut, aktiivista rangaistaan tässäkin.

      Ihmetyttää hallituksen pakkohakulaki-aloite. Mitä h-vetin hyötyä siitä on kenellekään, olen koko työttömyysajan lähettänyt hakemuksia enemmän kuin 1/viikko?

      • 765

        Ei minuakaan huolita töihin. Olen kuulemmma lian huonokuntoinen.


    • ihmesääntöjä299992

      Itsekin olen lähettänyt työhakemuksia reilusti yli 1/viikko keskimääräistä tahtia tarkastellessa, mutta en ole lähettänyt työhakemuksia joka viikko. On riippunut ihan tilanteesta miten mitäkin milloinkin on avoinna ja haettavissa, ja toiseksi, on paljon miellyttävämpi rytmittää hakemista. En ymmärrä tuota 1/viikko sääntöä että joka viikko pitäisi hakea ja raportoida erikseen? Miksei noita haettujen paikkojen määriä voitaisi tarkastella vaikka puolivuosittain? Olisi paljon järkevämpää ja resursseja säästävämpää, kuin joka viikko raportoiminen, jos kokonaismäärä hakemuksissa työttömällä työnhakijalla pysyisi kuitenkin samassa sen 6kk sisällä.

    • hfgjgk

      Aloittaja-hyvä, jos tosiaan et ole vielä oivaltanut noiden toimenpiteiden oikeita vaikutuksia ja motiiveja ja tarkoituksia, ja jos tosiaan haluat orjatyöhön tai höpökursseille, ilmoittaudu vapaaehtoiseksi. Niin helppoa. Se saattaa avata silmäsi. Tai ehkä olet yksi tuhannesta, joka jopa hyötyy jostain tuollaisesta. Ilmoittaudu siis orjuutettavaksi. Kyykyttäjät ilahtuvat. Jos he kieltäytyvät orjuuttamassta sinua sillä perusteella, että sinne pääsee vain vastoin tahtoaan, kerro toki meillekin, niin nauramme yhdessä tällekin absurdian kukkaselle.

    • 167-176

      Ei työkkäriä kiinnosta meikäläinenkään kun olen antanut työkkärin virkanilkeille inhohoitoa jo viidellä eri vuosikymmenellä. Otan aina puheeksi jonkin teeman jossa työkkäri ja/tai muu toimija toimii lain tai moraalin vastaisesti ja haukun pystyyn koko syteemin, viimeksi kohteena oli kuntouttava työtoiminta joten eivät uskalla edes päästää sinne vaikka sattuisin jostain ihmeen syystä vaatimaan. Viimeksi tosin oli uusi TE-nilkki ja vähän siihen kuntouttavan työtoimintaan vihjaili, nenilleen sai ja kunnolla. Aika totuusrajotteista porukka ja totuuksien sietokyky on todella huono.

    • Vanha.ja.katkera

      Yli viiskymppiset työttömät ei työkkäriä kiinnosta. Odottavat että kuolemme tai pääsemme eläkkeelle, tämä on armoton totuus. Minulle samantekevää kumpi tapahtuu ensin.

      • kesävatutus

        Kyllä te-toimistoa kiinnostaa,kesäkuussa varattu aika aktivointisuunnitelman laatimista varten, eikä kiinnosta millisekuntiakaan,koska tiedän paikkakunnan tarjonnan, jonniinjoutavaa pskaa..


      • 167-176

        Muutama vuosi sitten vielä 5-kymppiset kelpasi jopa palkkatukitöihin, itse oli viimeksi 55-vuotiaana palkkatukitöissä. Talvella täytin 60, joten voi olla siinäkin yksi syy etten enää kiinnosta. Kun tarjolla on vain pelkkiä orjatöitä niin ei ne minua muuten kiinnosta kun sillä tavalla että pääsisi tonkimaan niiden laittomuuksia.


      • Perin.kyllästynyt
        kesävatutus kirjoitti:

        Kyllä te-toimistoa kiinnostaa,kesäkuussa varattu aika aktivointisuunnitelman laatimista varten, eikä kiinnosta millisekuntiakaan,koska tiedän paikkakunnan tarjonnan, jonniinjoutavaa pskaa..

        Eikös noista aktivointisuunnitelmista ole luovuttu, tai ainakin luovutaan? Onko aktivointi työkokeilua, miksi ihmeessä, 27 vuotta töitä tehnyt, kyllä minä olen työntekoa ihan tarpeeksi "kokeillut", ei vain ole työpaikkoja.


      • rrttiiu
        Perin.kyllästynyt kirjoitti:

        Eikös noista aktivointisuunnitelmista ole luovuttu, tai ainakin luovutaan? Onko aktivointi työkokeilua, miksi ihmeessä, 27 vuotta töitä tehnyt, kyllä minä olen työntekoa ihan tarpeeksi "kokeillut", ei vain ole työpaikkoja.

        luovutaan 2019 alusta, jos hallituksen esitys menee läpi. vastuu työllistymisestä siirtyy käytännössä työttömälle itselleen > ns. aktiivimalli.


    • Työtön61v

      Sama täällä. Olen nyt keväällä täyttänyt 61 vuotias mies Helsingistä.
      Kolme kertaa on TE-keskuksen nettisivulle joku automaattinen robotti lykännyt TE-keskuksen yhteydenottoa aina 6 kk eteenpäin, ja niin laiskasti on tehty pvm-laskenta, että ei ole tarkistettu kk:n 30:sta päivästä edes sitä, sattuuko se olemaan lauantai tai sunnuntai. Minulle on tullut viesti, että ottaa yhteyttä sunnuntaina. Joku tietokoneohjelma siis laittaa tietyt ehdot täyttäville aina uuden pvm:n 6 kk päähän tulevaisuuteen. Yksi tekijä voi olla ikäkin, mutta jotain muitakin kriteereitä on. Esim. joku nainen, hieman yli 40 v, oli saanut myös autom. tapaamispäivän lykkäyksen.
      Olen saanut ansiosidonnaista nyt noin 13 kuukautta. Sitä ennen sain 6 kk palkkaa ilman työssäolovelvoitetta. Työnantaja neuvoi kuitenkin heti ilmottautumaan työttömäksi. Sen teinkin, aikaa oli kulunut runsas kaksi viikkoa irtisanomisilmoituksestani. Minun alani töitä on viety pois Suomesta esim. Intiaan, Baltiaan ja muuallekin kehitysmaihin. Syyllisiä ovat suuret tietoalan yritykset.

      • ssssssssssssssssss2

        Ei tuossa ole muuta ehtoa kuin se että virkailija ei ole ollut aikaa/halua käsin tiedostoosi puuttua. Jos näin, niin robotti lyö uuden ajan 6 kk päähän. Se muuten tapahtuu tasan puolen yön aikaan.

        Nämä kyllä nousee virkailijotten työjonoon sen päivämäärän mukaan mutta työtilanteesta riippuen sieltä poimitaan niitä joita k.o virkailija kokee järkeväksi poimia.


      • jaödlsjg53

        Siellä omilla sivuillahan lukee tuon päivämäärän kohdalla, että te-toimisto ottaa ko. päivänä yhteyttä TARVITTAESSA. Ilmeisesti mitään tarvetta yhteydenotolle ei ole ollut, tiedot ovat ajan tasalla jne. Niin työkkärin muija selitti, kun kysyin tuosta päivämäärästä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2824
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      523
      2664
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1855
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1787
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1669
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1282
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      87
      1116
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1092
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      57
      1089
    Aihe