Verenpaineista...

Paineistettu

Matala verenpaine
Ja siitä johtuva huimaus ja paha,sekava olo.Minulle määrättiin Adalat-merkkistä verenpainelääkettä kaksi nappia aamuisin,ja sitten vielä iltapäivällä Furesista,myöskin verenpainelääkkeeksi ja ensin auttoi..Nyt kun olen maannut petissä kolmisen viikkoa keuhkoputkentulehduksen takia niin verenpaine on ollut välillä tosi alhaalla ja kokeeksi jouduin jättämään Furesiksen ainakin kokonaan iltapäivästä pois ja ajattelin jättää toisen Adalatinkin kokeeksi aamusta pois,kun aikaisemmin verenpaineeni huiteli 170/80-tasolla suurinpiirtein ja se siis saatiin laskettua noilla em. lääkkeillä ja nyt kun mittasin oli jotain 130/60-tasoa ja tuo on minulle liian matala,tulee/on huono olo ja siihen kun vielä on diabetes ja sokeritkin alhaalla niin olo on tosi,,voi sanoa jo perseestä ja epävarma..Olen lukenut että ihmiset ottavat ihan tavallista pöytäsuolaa tai lakritsia ensiapuna jos verenpaineet ovat alhaalla ja kokeilin suolaa,,ehkä puoli teelusikkaa sain veden kanssa menemään niin nyt n. tunti suolan oton jälkee olo on ehkä hiukan parempi,paineita tosin en ole mitannut.Kysyisinkin nyt että jos muut joilla on matalaa verenpainetta,olette ottaneet ensiavuksi suolaa,kuinka paljon olette sitä kerralla ottaneet ja onko auttanut ?

3

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokeilekahvia

      Kahvi saattaa auttaa hetlellisesti.

    • elainetone

      Ei oikein voi suositella 1/2 tlk suolaa kerralla. Furesis poistaa nestettä ja sen mukana suolaa.
      Eli on parempi pitää suolan saanti tasaisena, mutta ei liikaa sitä syödä. Elimistö ei tarvitse suolaa kuin hippusen vrk:ssa. Tai virallisesti sanotaan, ettei suola ole ollenkaan välttämätön, mutta itsellekin tulee veltto ja voimaton olo, jos ei suolaa saa. Syö jotain pientä tasasin välein. Suolaa saa riittävästi jo leivästä ja leikkeleistä ja jos syö valmisruokaa, siinäkin on suolaa. Vain itsetehdyssä ruoassa voi säädellä saamansa suolan määrää.
      Luulen, että sinun olotilaasi on keuhkoputkentulehduksen lisäksi eniten huonontanut sängyssä makaaminen kolme viikkoa. Kun on vain parikin päivää flunssassa sängyssä maaten, sen jälkeen ensin heitättää ja voi olla huono olo, kun liikkeelle lähtee. Kolme viikkoa sängyn pohjalla huonotaa kenen hyvänsä oloa.
      Jos suinkin jaksaa, on hyvä nousta sängyn pohjalta useamman kerran päivässä hetkeksi ylös verenkierron takia ja jaloitella vähän eestaas sisällä. Sängyssä voi useamman kerran vuorokaudessa pyöritellä jalkaterillä ympyrää, veri lähtee kiertämään, olo paranee, verenpaine korjaantuu. Tai voi selällään maaten nostella muutaman kerrran jalkoja vähän ylös yhtä kerrallaan. Jaksamisen mukaan.
      Mukillinen laihaa lihalientä on sopivan suolaista ja sairaalle hyvä vaihtoehto 2-3 kertaa päivässä, koska nestettäkin pitää saada.
      Paranemisiin !

      • Paineistettu

        Kyllä tosiaankin haluaisin jo päästä n.kolmen viikon sairastamisen ja sängyssämakuun jälkeen keväiseen luontoon liikkumaan mutta tosiaankin kun tuntuu että horjuttaa,huojuttaa ja päässä pyörii niin pirusti kun vain nousee sängystä vasta istumaan,ja tekisi vain mieli rojahtaa takaisin pitkäkseen,sillätavalla kun tuntuu olevan tällähaavaa paras,tänäkin aamuna oli tosiaankin niin hutakka ja muutenkin tosi paska olo että kävelystä ei oiken tahtonut tulla mitään mutta täytyy nyt yrittää ryhdistäytyä ja pakottaa itsensä,nyt aluksi siihen kämppähölkkään muutamankerran päivään,eihän tästä muutenkaan mitään tule.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6539
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4223
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2627
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1056
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe