Mun sisällä on niin paljon vihaa, etten kestä

ihme.sekopää

Mä en tajua, mistä tätä vihaa riittääkin näin paljon. Tekis mieli vetää ihmisiä päin näköä, jos ne sanoo jotain hiemankin poikkipuolista tai on muuten ilkeitä. Kaikki epäoikeudenmukaisuus raivostuttaa. Haudon kostoa vieläkin vuosien jälkeen koulukiusaajilleni.

Mä huomaan, että kaikki tää kärjistyy aina tosi masentuneena kuten nytkin. Kuulemma mun satunnaiset pakkoajatuksetkin, jotka liittyy väkivaltaan, kertoo patoutuneesta vihasta. Tuntuu, että oon tikittävä aikapommi, joka vielä saattaa joskus menettää itsehillintänsä, jos joku alkaa ärsyttämään mua tarpeeksi.

Haluaisin jo tämänkin takia tappaa itseni. En jaksa jatkuvaa kestovi tutusta tän maailman suhteen. Mikä mua vaivaa? Voisin ehkä hakata ihmisiä, jos siitä ei joutuis vastuuseen.

21

577

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onhanniitätunteita

      Sinua on kiusattu pitkän aikaa, on nöyryytetty, halveksittu ja alistettu, ym. Ei ole ollut mahdollista puolustautua ja ei ole ollut voimaa saada kiusaajia vastuuseen. Ja sinulta on riistetty oikeus normaaliin nuoren iloiseen, vapaaseen elämään.
      Oikeudenmukaiselta tuntuisi kostaa, mutta tiedät itsekin ettei siitä seuraa itsellesikään mitään hyvää ja se vihan ja kaunan kierre vain jatkuu. Jälleen suurin kärsijä olisit itse ja voisit joutua vankilaan tai maksamaan suuria summia kostostasi.

      Ei asiaa auta jos purat vihasi ulkopuoliseen ja heille jotka hieman ärsyttävät.
      Kaunan, koston vaaliminen syö sinua henkilökohtaisesti ilman että nämä kiusaajat edes muistavat koskaan sinua tai pahaa, mitä ovat aiheuttaneet sinulle. Ihan itsesi vuoksi sinun tulisi päästä hautomasta noita ikäviä ajatuksia. Katkeruus ja viha ovat kuin lumipallo, joka vain kasvaa ja kasvaa harjaantumisen myötä ja kun asiaa ei enää jaksa tiedostaa niin vajoaa toivottomaan masennukseen.

      Sinun kannattaa vapautua koston ja vihan kantamisesta ja avata elämässä uusi lehti. Se on paljolti asenteen ja tahdon asia. Kyllä nämä pahantekijät joutuvat vastuuseen tekosistaan ja sinun kannattaa alkaa keskittymään omaan hyvinvointiin ja tulevasuuteen.
      Mieti asioita jotka tuottavat sinulle aidosti iloa: kuuntele kaunista musiikkia, liiku luonnossa ja ihaile eläimiä. Ala tekemään jotain pientä hyvää, hymyile yksinäiselle vanhukselle, avaa ovi, ole kohtelias ... Huomaat että sinulla on hetken hyvä olla ja alat nähdä maailmaa eri tavalla.

      Ja sinua auttaa kun voin ilmaista vihan tunteita sanomalla ja se helpottaa oloa ja ei tarvitse sitten hakata tai lyödä päin näköä. Kerro ärsyttääkö sinua tällainen vastaus ja koetko neuvoni lässynä?

    • Artsi5898

      Ala käymään salilla ja pura energiaa rautaan. Alkuverryttelynä säkin hakkaamista. Rauhottaa kummasti oloa. Muutenkin fyysinen tekeminen parantaa rutkasti mielialaa.

    • ihme.sekopää

      Kiitos vinkeistä, nro 1 ja 2. En kyllä kehtais mennä salille, kun häpeäisin ulkonäköäni muihin verrattuna aika paljon (voisin painaa vähemmän, näin kauniisti ilmaistuna), mutta jotain tietenkin pitäis keksiä.

      • Kglwkgltkwkgk

        Onko älyssä vai luetunymmärryksessä vikaa?


      • ei-ooo
        Kglwkgltkwkgk kirjoitti:

        Onko älyssä vai luetunymmärryksessä vikaa?

        mites sulla...

        tai oikeasti, ei kiinnosta.


    • r333wwwssaa

      joku on loukannu sua , mutta haavasi ei ole päässy paranemaan ja aina joku joka muistuttaa loukkauksesta saa vanhat puolustusmekanismisi reagoimaan.

    • proelämä

      Sinua kohtaan on tehty väärin, ja se usein luonnollisesti aiheuttaa vihan tunteita. Mutta niitä ei kannata päästää valloilleen, jotta niitten mukaan ei toimisi. Kyllähän voi tosin ajatella vaikka mitä, kunhan pitää ne asiat vain ajatuksen tasolla.
      Usein käy niin, että ihmiset jotka on tottuneet toimimaan väärin, joutuvat jossain vaiheessa itsekin kärsimään toimintansa takia. He ovat tavallaan lähteneet väärälle polulle elämässään. Heillä saattaa olla suuria vaikeuksia esim. ihmissuhteissa. Ja joillakin on puutteita kyvyssä tuntea empatiaa, mikä on aika suuri puute ihmisellä. Taustalla voi olla persoonallisuushäiriöitä tai jotain muita aivotoiminnan häiriöitä. Joka tapauksessa tasapainoinen ja hyvinvoiva ihminen todella harvoin pyrkii satuttamaan muita. Toivottavasti lohduttaa sua edes vähän.
      Viha saattaa myös satuttaa kantajaansa. Adrenaliini ja verenpaine kohoavat, keskittymiskyky saattaa kärsiä. Varsinkin vanhemmilla ihmisillä voimakas viha saattaa aiheuttaa jopa terveysongelmia. Joten ihan itsensä vuoksi olisi hyvä koettaa päästä ainakin vahvimmista vihantunteista eroon. Tässä saattaa auttaa se, että näkee vihansa kohteen vajavaisena ihmisenä. Hän ei ehkä vain pystynyt sen parempaan.
      Lisäksi vihan tunteen voi kanavoida toimintaan. Päätä, että näytät niille. Menestys on kaikkein paras kosto.

    • swording

      Aloittaja,opiskele psykiatriksi tai mt-hoitajaksi,sillä alalla saat purkaa patoutumisiasi ihan vapaasti.

    • pawn

      Ihmisessä sisällä on voimakas oikeudenmukaisuuden vaatimus. Sinua on kiusattu. Olet kokenut vääryyttä. Sisälläsi kiehuu vaatimus saada oikeutta sen asian suhteen ? Aina ei saa sitä jälkeenpäin.
      Kiusaajat, roistot, huijarit yms. katoavat ihmisten näköpiiristä tavoittamattomiin.
      Mutta älä huoli ! Vaikka sinä et pääse "kostamaan" tai saa sitä oikeutta siitä asiasta koskaan,
      elämä kyllä "kostaa" kiusaajillesi sinun puolestasi. Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää. Joku karman laki järjestää aina niin, että paha saa palkkansa. Sinun ei tarvitse huolehtia siitä eikä murehtia sitä.
      Älä juutu paikallesi ! Jatka elämääsi ! Onnea sille !

      • proelämä

        Tätä juuri tarkoitin. Itseäni auttaa joskus sen ajatteleminen, että Jumala näkee ihmisten teot, ja tuomitsee ne jotka on tehneet väärin eivätkä ole katuneet tai tunteneet niistä syyllisyyttä.


    • Artsi5676

      Salilla käy kaikenlaista porukkaa. Ei tarvi hävetä mitään. Kun purkaa itseään fyysisesti, on helpompi olla.

    • ThisTooWillPass

      Osa vihastasi johtuu ihan siitä että kuvittelet jotain olematonta. Esim. sitä mikä tapahtui 10 vuotta sitten, tai 5 vuotta sitten tai 4kk sitten, kuvittelet tässäkin hetkessä tapahtuvan. Olet ehkä ainoa henkilö joka muistaa koko asian. Toiset osapuolet saattavat olla jo hautuumaalla mätänemässä. Älä piinaa itseäsi! Viha on haitallista eniten itselle, mutta tiedän ettei sille voi yhtään mitää jos suuttuu jostain mikä muistuttaa epäoikeudenmukaisuudesta. Pyri eroon sellaisista henkilöistä ja pikkuhiljaa olosi tasoittuu ja paranee. Turhautuneisuus kasaa vihaa pinnan alle joka voi äkkiä sieltä revetä esiin. Selvitä asiat mitkä turhauttavat sinua, tai mieti ovatko ne suuressa perspektiivissä kovin tärkeitä, tai koko elämän kannalta...

    • Kellogsricescrisbies

      Jotkut ihmiset minä mukaanluettunana, ottaa itseensä loukkaukset ja nimittelyt. Lisänä hirmuinen itsekritiikki. Ei ole kovinkaan tavatonta. Et siis ole ainoa laatuaan. Täällä on turha oikeastaan kenenkään sinulle sössöttää mitään. Minäkin kirjoitan koska tiedän miltä sinusta ehkä tuntuu. Haluat olla niinkuin muutkin....hyvä ihminen ja elää normaalia elämää. Nauttia niinkuin muutkin.

      Mutta kaikki lähtee sinusta itsestäsi. Enkä tarkoita, että muutut ulkoisesti tai lopetat vaan pahan olon tuntemisen noin vaan naps. Vaan tutkit itseäsi oikeasti. Mitä tunnet oikein ja minkälainen ihminen olet oikeastaan. Mieti niin, kuten mietit ihmisistä muutenkin. Sinä olet ihan samalla viivalla kun muutkin sinun silmissä. Huomaat, että alat arvostamaan itseäsi ihmisenä. Et sinä ole huono, vaan itseasiassa aika huikea ihminen. Sinä välität. Moni ei välitä...lähde vaikka siitä.

      Kylmä totuus on, että ei täällä maailmassa kukaan tule nostamaan sua suosta. Ammatti-ihmiset täällä koettaa parhaansa, mutta nekin vaan tekee samaa mitä osa täällä. Sanoo juuri kuten minäkin..

      Sinä olet juuri se ihminen, minkälaisena sinä itse itsesi näet. Hyvää kesää...aurinko tulee ja lämmittää vielä.

    • Artsi6899

      Kaikille on tullut jossain vaiheessa puukkoa selkään, enemmän tai vähemmän. Jos lähtee kostaan, kärsii itse eniten. Antaa paskojen olla, ei ne tonkimalla parane.

    • ItseMasentunut

      Onko aloitus minun kirjoittamani? Se menee sanasta sanaan omien kokemuksieni kanssa. Minäkin vihaan kaikkea vitun paskaa ja kusipäitä joita vilisee ympäristössä. En pidä tunnetta sen enempää normaalina, mutta minkäs teet? Ja tosiaan, masennus ei tilannetta ainakaan helpota.

      • masis.ja.rage

        Masennus vääristää tunteet ja ajattelun, tuntee enimmäkseen vain negatiivisia tunteita (jos tuntee lainkaan) ja elämästään muistaa lähinnä vain ne huonot muistot ja hyvätkin muistot alkaa tulkita negatiivisesti. Tuntee lähinnä vain vihaa ja katkeruutta, jota erityisesti vertailu muihin "onnistujiin" pahentaa entisestään. "Muilla on mennyt niin paljon paremmin, olen epäonnistunut, en tule pärjäämään,sen ja sen vika,mua kohtaan on tehty vääryyttä, elämä on pilalla, tapan ne/itseni".. Blaa,blaa,blaa. Päässä pyörivä kela pyörii taukoamatta. Pakkoajatuksista on vaikea päästä pois, tai koittaa vain sivuuttaa ne. Vähitellen niihin alkaa uskoa itsekin.

        Todellisuudessa pään ja ajatusten ulkopuolella on mahtava maailma täynnä mahdollisuuksia, jos vain pystyisi päästämään irti menneestä ja pääsisi tästä päänsisäisestä helvetistä. Masennus on mielen syöpä, joka vähitellen syö terveen minän ja sairastuttaa mielen.

        Se,että kostonhalussaan ja vihansa kourissa vahingoittaisi muita ei ole hyvä ratkaisu, todennäköisesti pilaisit vaan toisten ja oman elämäsi ja katuisit myöhemmin tekojasi. Loppuelämän kestävä syyllisyys ei ainakaan tule helpottamaan oloa. Sama koskee itsensä vahingoittamista, kokeiltu on ja arvet ja syyllisyys siitäkin jää.

        Keksi joku laillinen purkautumiskanava vihallesi: joku taistelu- tai kamppailulaji, muu extremelaji, terapia, eri keskustelupalstat, sopivan musan kuuntelu. Jos kiusaamisesta jo aikaa, kirjoita kirje entiselle kiusaajallesi ja pura kaikki tunnot paperille. Kirjettä ei ole pakko lähettää, toisaalta saisit siitä kostosi, jos kyseinen henkilö on jo aikuistunut ja tajuaa vihdoin tekojensa seuraukset.

        Muista,että tunteet ovat tunteita ja ajatukset ovat ajatuksia, niitä ei tarvitse uskoa tai niiden mukaan toimia! Tosin helpommin sanottu kuin tehty, tiedän sen.


      • ItseMasentunut
        masis.ja.rage kirjoitti:

        Masennus vääristää tunteet ja ajattelun, tuntee enimmäkseen vain negatiivisia tunteita (jos tuntee lainkaan) ja elämästään muistaa lähinnä vain ne huonot muistot ja hyvätkin muistot alkaa tulkita negatiivisesti. Tuntee lähinnä vain vihaa ja katkeruutta, jota erityisesti vertailu muihin "onnistujiin" pahentaa entisestään. "Muilla on mennyt niin paljon paremmin, olen epäonnistunut, en tule pärjäämään,sen ja sen vika,mua kohtaan on tehty vääryyttä, elämä on pilalla, tapan ne/itseni".. Blaa,blaa,blaa. Päässä pyörivä kela pyörii taukoamatta. Pakkoajatuksista on vaikea päästä pois, tai koittaa vain sivuuttaa ne. Vähitellen niihin alkaa uskoa itsekin.

        Todellisuudessa pään ja ajatusten ulkopuolella on mahtava maailma täynnä mahdollisuuksia, jos vain pystyisi päästämään irti menneestä ja pääsisi tästä päänsisäisestä helvetistä. Masennus on mielen syöpä, joka vähitellen syö terveen minän ja sairastuttaa mielen.

        Se,että kostonhalussaan ja vihansa kourissa vahingoittaisi muita ei ole hyvä ratkaisu, todennäköisesti pilaisit vaan toisten ja oman elämäsi ja katuisit myöhemmin tekojasi. Loppuelämän kestävä syyllisyys ei ainakaan tule helpottamaan oloa. Sama koskee itsensä vahingoittamista, kokeiltu on ja arvet ja syyllisyys siitäkin jää.

        Keksi joku laillinen purkautumiskanava vihallesi: joku taistelu- tai kamppailulaji, muu extremelaji, terapia, eri keskustelupalstat, sopivan musan kuuntelu. Jos kiusaamisesta jo aikaa, kirjoita kirje entiselle kiusaajallesi ja pura kaikki tunnot paperille. Kirjettä ei ole pakko lähettää, toisaalta saisit siitä kostosi, jos kyseinen henkilö on jo aikuistunut ja tajuaa vihdoin tekojensa seuraukset.

        Muista,että tunteet ovat tunteita ja ajatukset ovat ajatuksia, niitä ei tarvitse uskoa tai niiden mukaan toimia! Tosin helpommin sanottu kuin tehty, tiedän sen.

        "Todellisuudessa pään ja ajatusten ulkopuolella on mahtava maailma täynnä mahdollisuuksia, jos vain pystyisi päästämään irti menneestä ja pääsisi tästä päänsisäisestä helvetistä. Masennus on mielen syöpä, joka vähitellen syö terveen minän ja sairastuttaa mielen."

        Tuo on todella hyvin sanottu. Allekirjoitan viestisi täysin, mutta käytäntö onkin aivan eri asia. Yritän koko ajan löytää sen positiivisen langan, jonka avulla pääsisin rämpimään pois paskamaisesta tunteesta. Mutta ei, aina kun näyttää paremmalta, alkaa sama ympäristö toistaa itseään. Ja yleensä syntyvä tunne on se sama kaikkeen vittuuntunut. Samasta syystä esimerkiksi Antti Holma nosti kytkintä ja lähti Lontooseen. Ymmärrän hänen fiiliksensä täysin, mutta harvempi meistä voi noin vain lähteä minnekään. Itsekin uskon siihen, että maiseman vaihto voisi auttaa, jos sekään.


    • SinäOletTärkeä
    • kylläolemmepaskaa

      me iltiskessä tykkäämme lässyn lässyn lässtä. meille voi tulla itkemään elämääsnä. me sitten muokkkaamme sen mieleiseksemme.

    • Talkoillavihapois

      Kun on itsellä asiat huonosti niin kannattaa alkaa auttelemaan muita, jolloin ne omat ongelmat kutistuu ja ihmiset alkaa hymyilemään sen sijaan että vastaisivat samalla mitalla vihaisuuteesi. Muutenkin jos olisi auttamisintoa maailmassa enemmän niin kaikki voisivat paremmin. Maaseudulla tehtiin paljon asioita talkoilla ennen vanhaan ja oli todella mukavaa puolin ja toisin.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      214
      3419
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2171
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      75
      1617
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe