KAHVIPIRTTI 129 / 2017

Venyi vanha pirtti taas pitkäksi, joten uusi pirtti pystyyn, toivottavasti ei missään vaiheessa sotkeudu siihen aiemmin tehtyyn pirttiin, vaikka numero sama.
Ajattelin että järjestys se olla pitää ja en hypännyt numeron yli.
Huomenta nyt alkuun täältä pilvisestä, mutta lämmössä päivää aloittavasta Savosta.
Kaksitoista astetta tällä hetkellä ja ehkä vähän nousee, ei kuitenkaan eilisiin lukemiin.
Torilla kävin ja kukat ampeleihin ostin, uskossa siihen, että ei enää pakkasia tule, ainakaan ei parvekkeelle asti.

Pirttiin samalla ostin seitin ohuet pitsiverhot missä perhosia ja kukkia runsaasti, valo pääsee sopivasti sisään ja tuulen ikkunan raosta sisään tullen heiluvat somasti.
Tuon luonnon vihreyden nousemisesta innostuin hempeän vihreisiin poppanoihin tummempaa vihreää raidoissa.
Valkeita miniruusuja ruukuissa laitan pöytiin, ehkä kestävät vähän kauemmin.
Suoja ruukut samaa väriä raitojen kanssa, mielestäni tosi soman näköisiä ovat.
Miljoonakello amppeleita ostin oven pieleen, kauniin punaisia, vihreät rusetit kissoille, kaulimelle myös.
Kaulin ylpeän näköisenä intoa pursuen ikään kuin sanoen, järjestys säilyy;)
Muikkuja toin torilta kissoille ja nyt sitten kehräävät takan edessä, taidan niiden iloksi takkaan pienen tulen tehdä., onhan se tunnelman luoja myös.
Leivoin voisilmä pullia kahvipöytään, jätän oven auki, jospa tuoksu herättäisi halun tulla aamukahville.

Toivoisin kovin, että viestini nyt lähtisi, vähän on hakusissa ollut nämä onnistumiset minulla ja toisillakin.
Aloitetaan puhtaan päiväkirjan kanssa, siihen mukavia viestejä laittamaan jokainen halukas.
Helppo on tuoksun perästä pirttiin astua ja itse palvellen kahvit nauttia.
Olkaa tervetulleita.

200

2761

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Keväisen kaunista aamupäivää pirttiin! Vihdoinkin päästään
      nauttimaan tästä vuoden ihanimmasta ajasta, keväästä!
      Nuorena oli tämä aika vuodesta sellaista aikaa, jolloin kaipasi
      sydänystävää, jos ei sellaista vielä ollut. "Jos ei heiliä helluntaina,
      niin ei sitten koko kesänä", sanottiin!

      Ei ole heiliä, muuta seuraa löytyy. Eilen oli se ensimmäinen hellepäivä
      ja laittelin tyynyjä puutarhatuoleille ja aurinkotuoleille. Istahdin
      toiselle tuolille aurinkoon, niin naapurin kissa tuli köllöttelemään
      toiselle tuolille, siristeli siinä silmiään ja olisi tarvinnut aurinkolasit niinkuin minullakin oli. Siinä me sitten keskusteltiin. Minä puhuin "kissaa" ja seuralainen naukaisi välillä vastaukseksi. :D

      Viihdyn hyvin täällä uudessa asunnossa. Mutta täytyy sanoa että muutolla oli oma hintansa. Olin ollut pienessä kuumeessa jo parin kuukauden ajan, mutta ajattelin että ei ole aikaa hypätä arvauskeskuksessa, vaan teen tämän muuton ensin vaikka siihen menis. Sitten oli pakko mennä, tulehdusarvot jo 132. Kova antibioottikuuri päälle ja nyt alkaa olo olla paremman tuntoinen, vaikka alavatsa onkin kipeä. Olen nostellut liikaa painavia laatikoita, repinyt ja väännellyt, kiipeillyt ja tehnyt vaikka mitä. Siinä rytäkässä olen repinyt itselleni nivustyrän.
      Niin siinä käy kun on itsepäinen ja "tyrii". Sitkeässä on vielä ajatus, että kyllä minä jaksan ja kyllä minä tästä selviän, enkä tarvitse apua joka asiaan.
      Kai se nyt on viimeinen muutto tehty ja uskaltaa luovuttaa.

    • Pirtti on taas uusitussa kuosissa. Mitenkä vistittelytoiminta pelaa, sen näkee kun kokeilee.
      Kelpo ilma oli tänäänkin, saattoi jo hiukan pukeutumistaan keventääkin. Rohkeimmat jo lyhkäsissä sortseissa ja köykäisessä paidassa ulkona kävelivät tai ulkopenkeillä turisivat.
      Minä vain sen verran kevensin, että villapaidat jätin pois. Olisihan enemänkin voinut keventää, yli 20 mittari näytti. Varoen kuitenkin kuin heikoille jäille.

      Täällä virittelevät juhlahumuja yhtenään, etten perässä pysy. Nyt jotkut festivaalit uudella torilla. Täytyihän sekin katsella. Musisointia ja lauluja tuli. Erilaiset järjestöt esittelivät toimintojaan ja olihan siellä kauppiaita, kuppiloita, paistettuja muikkuja ja makkaraa. Olin vain utelijas lorvailija ja ohikulkija. Ei mitenkään hassumpi tapahtuma.

      Nyt en yritä liikoja. Sen verran, että ilmoittaumiseni näkyy jos viesti lähtee. Kesäisten päivien jatkoja ainakin täällä eteläosassa, näin ennustelijat. Koettakaa tottua helteisiin, taitaa kuitenkin sopivan varoen hellekelit tulla.

    • Pari kertaa yritin, kankkulan kaivoon meni.

    • hurskainen

      Emäntä SkillaN. Pirttien pystyttäjälle Hänelle

      Näin kesänkynnyksellä
      sylin täydeltä virtuaalisia halauksia

    • Sunnuntaiaamun rauhaa, kelpaa ikkunasta katsella, taivas pilvetön ja aurinko hellii.
      Kaatuneiden muistopäivälle liputetaan, tässä kuussa liputuksia onkin runsaasti.
      Miniäni soitti eilen aamulla, josko lähtisit puutarhalle, no totta kai ja niin mentiin ja kukkia tarttui mukaan.
      Nyt on parveke valmis, enää ei mitään tarvitse ei liioin sovikaan, jos itsesekin siellä meinaan oleskella;)
      Maljaköynnöksen ostin, en ole saanut sitä talvehdittua, jospa nyt sekin onnistuisi.
      Kesäkurpitsan taimen otin kokeiluun, sieluni silmin nään sen kiertelevän parvekkeen lattialla ja kurpitsoja poimin herkutteluun, kuinka käy onkin sitten toinen juttu.

      On nyt kaikenlaista ongelmaa ollut näissä koneissa, ei kai vaan ne paljon varotetut virukset ole päässeet myös näihin kotikoneisiin?

      Juuri tuota pohdin minäkin, kun autosta en meinannut ulos päästä, että ei enää samoilla voimilla ole, heikkous tavoittaa.
      Samoin myös ajattelen kuten Mdk-Mdk, että kyllähän tuon nyt pystyn tekemään, totuus onkin sitten toista.
      Kyllä se alkaa olla aika, että apua on pyydettävä, usko omista voimistaan on pakko unohtaa.
      Onpa sinulla ollutkin mukava seuralainen ja "kissaa" osasit hänelle puhua, minä tuon kissa kuumeen kanssa pyörin, olisi niin mukava seuralainen häntä pystyssä vastaan tulisi kotiin tulessani.
      Paranemisia sinulle ja malta ottaa asioita rauhallisesti.

      Kyllä noita kesätapahtumia taitaa joka puolella maata olla, minne sitä sitten tulee mentyä.
      Luulen että tori on se paikka missä tulee kesällä käytyä, siellä tuttavia tapaa ja voi suuremmat puhe taudit purkaa;)
      Kevyeen pukeutumiseen on osa ihmisistä jo siirtynyt, nyt viileämpää säätä luvassa, kai nuttu niskaan vielä heillekin jotka tee paitaan kiirehtivät.
      Tasaantuisi nyt nämä säät, tulisi oikea kesä ja kestäisi syksyyn asti, lomatkin jo osalla väkeä, silloin ainakin toivoisi lämmintä.

      Hurskainen sinä, ihan punastun kun tuollaiset halit sain, vaikka virtuaalisissa ei mitään vaara ole, mutta lämmitti mieltä kumminkin, siis kiitos.
      Jaksamista sinulle myös niiden puuhiesi kanssa, et varmaan keinuun monesti istahda?

      Nyt edessä sellainen päivä, ei suunniteltua, mutta uskon jotain aikaan saavani, ainakin ruuan valmistus tulevaa viikkoa silmällä pitäen.
      Näitä päiviä edessä monia, monia, ettei ole aikataulua katsottava, se on kivaa.
      Aurinkoista päivää ja sen tuomaa hyvää mieltä pirttiläiset ja koko kansa.

      • hurskainen

        Näin pitkään esikesään ei uskonut vanha Erkkikään. Kuivuutta jo riesaksi asti. Kangasalla kevään laaja-alaisin maastopalo.
        Viikonvaihde ei ollu hääppöinen. Väsy käy nilkkaan nyt kun aurinko kuumentaa jo sisätilojakin. Kun työhön käytetty aika jää lyhyeksi, tekemättömät paikat repsuvat.

        Onneksi ilma viilenee. Tänään kuului jo pariltakin tontilta ruohonleikkurin pärinää. Piha on sinisenään skilloja. Ne täytyy ensin siimaleikkurilla lyhentää.
        Kunhan ovat ensin kukkineet kyllikseen. Ne kuuluisivat enemmän niittämättömille alueille vaikka nättejä ovatkin. Ruoho valtaa tontin kyllä ajallaan.

        Nousviikkoon mahtuukin sitten fysikaalista kuntoutusta ja ortopedillä käyntikin rtg-laitetta myöten. Nousviikko-sanan poimin joltakin ikäkirjoittajalta netistä.
        Joten voimia nousviikolle!


    • Melkeinlate

      Täytyy nyt yrittä kirjoittaa vaikken olekkaan kirjautunut. Palvelinvirhe on monena päivänä estänyt kirjoituksen pirttiin. Onhan tässä halut menneet kun yrittää eikä sitä oikein huvita turhaan naputella, en tiedä onko kellään muulla samanlaista. En ole keksinyt miten kirjoituksen tallentaisi, varmaan se juttu siinä seisoisi useamman päivän jo ei sammuttaisi konetta.
      Ei tässä muuta erikoista tapahtunut, eilen olimme vanhimman veljeni pojan hautajaisissa , reilu vuosi olimme hänen 80 vuotis päivillä, hän oli reilun vuoden minuanuorempi. Veljelläni oli kuusi lasta joista nuorin syntyi pariviikkoa isänsä kuoleman jälkeen, jatkosodan alussa.
      He asuivat Helsingissä ja olivat sotaa paossa meidän kotona Perttulan kylässä, Nurmijärvellä. Siellä synty heidän nuormmat pojat meidän kodissa. Edellinen pojista oli reilun vuoden vanhempi.
      Nyt heistä on tuo toiseksi nuorin jäljellä muut ovat kuolleet. Onneksi kaikilla on jälkeläisiä nyt tapaisin jo toisen kerran heitä, osa kuitenkin asuu ulkomailla Saksassa ja Yhdysvalloissa. heihin minulla on yhteys Facebookin kautta.
      Meillä on iso lähisuku silloin omien 80 vuotispäivilla oli meitä melkein 50 mukana.

      Nyt katsotaan miten melkeinlate pääsee eteenpäin.

    • Eilinen viestini kyllä lähti ekakerralla vähän vaivaisesti. Sitä epävarmuuttahan se on. Säilyyhän se kopioitu teksti ns. työpöydällä siksi kunnes sammuttaa koneen. Voi tietysti kopsata tiedostoihinkin.
      Kopiointi tapahtuu esim. värjätään aiottu teksti. ( hiiren ykkösp. alas ja veto)
      Ctrl C kopiointi (molemmat painikkeet alas) Ctrl X leikkaa ja Ctrl V liittää hiirellä merkattuun kohtaan. (vilkkuva I ) Ei se niin vaikeata ole, miltä selostamani näyttää.

      Melkoisen hyvä päivä oli tänäänkin, sateeton ja n. 20. Miellä on retkeilypaikkana Kuusijärvi. Sinne sitä tulee hurautettua aika usein kun on kunnon ilma. Se on vajaa 2 km, kun järven ympäri pyyhältää. Vielä muutama vuosi sitten kiersin järven 2 tai 3 kertaa samalla retkellä. Tänään käytiin ja yksi kierros tuli tallatuksi. Kyllä sieltä sieniä ja marjojakin löytyy kun aika tulee. Isommat tarpeet kyllä parasta käydä paremmistä ja laajemmista saalistamispaikoista.

      Jääkiekkoa katselin osittain. Ei ole enää täyttä intoa, yhtään ottelua en ole kokonaan katsonut. Jo joo, suomalaisille tuli kisoista 4. sija. Ei hassumpi, alku näytti vieläkin hupaisemmalta.

      Täytyypä tarjota tätä lähetykseen. Mitenkäs se menee...enten. tenten... Jatkoja teille!

    • Kyllä se 3 yritystä vaati. Kopion kyllä, kävin välillä muualla ja eikun uudestaan.

    • Huomenta toukokuun viimeisen täyden viikon alkuun.
      Ilma on kirkas ja aurinko lämmittää, puissa jo selvästi vihreä sävy, ehkä se kesäksi vielä muuttuu.
      Luvattu on taas kylmenevää, mutta sitähän se aina on ollut kesän tulo, vasta kesäkuun eka viikon jälkeen pakkaset ohi menneet.
      Kustaan päivän aikoihin piti perunat maassa olla, kuudes päivä se Kustaan päivä on.
      Näitä vanhoja tapoja ja sanontoja paljonkin juuri säähän liittyen.

      Ikävää tuo tuollainen viestin katoaminen, kyllä siinä into vähenee kirjoitteluun, kumma että eivät saa kuntoon laitettua, vika lienee Suomi24:n?
      Tuota kopiointia työpöydälle en ole onnistunut tekemään, tumpelo mikä tumpelo.
      Kyllä on todettu tuo kävely matkan lyhentyminen, mutta hyvä että edes vielä pystyy ilman apua liikkumaan.
      Voisi olla niinkin, että sängyn pohjalla lojuisi, kaikesta voi iloita, pienestäkin hyvästä, vaikka iso aisia tämä liikkuminen on, sen mahdollisuus.

      Enpä voi Laten tavoin sukuni suuruutta mainita, hyvin pieneksi jää sukulaisten määrä ja heidänkin tapaamiset minimissä.
      Nuorempana vielä siskoni eläessä olimme paljon yhteyksissä, mutta nyt jälkeläiset ovat kaikonneet.
      Kiirekö sen tekee, vai emmekö tunne vetovoimaa, harmi sinänsä, varsinkin kun minimissä tuo suvun määrä.

      Mieheni nimi oli Erkki ja siitä nimestä kesää ennustettiin, jos Erkkinä kylmä, Urponakin kylmää.
      Erkki einettä annoo, vielä Urpoki uikuttaa, kaiketi liittyi myös eläinten ruuan loppumiseen.
      Ei ole noita sanontoja tullut paljonkaan mieleen pantua, mutta runsasta se oli ennen ja mukava niitä on kuulla, milloin minkin tapahtuman jäljiltä ennustelua löytyi.
      Totta tuo mitä Hurskainen noista kukista mainitsit, harmillista kun leviävät nurmikoille ja sitten ovat tuhon omat.
      Näin tahtoo olla valko ja sinivuokkojen kanssa, jos penkistä pois lähtevät pihapiiriin, leikkuriin joutuvat.
      Onnea vaan noihin toimintoihin mitä tämä viikko tuo tullessaan Hurskainen.
      Nousviikko myös vanhaa sanastoa.

      Nyt yritän ruveta katselemaan mitä päivä toisikaan tullessaan, ehkä voisi käydä noita komeroita läpi, pyyhkiä ja luututa, turhaa on, mutta jos en keksi tähdellisempää, aika se menee niinkin.
      Toivon että teillä kaikilla jotakin mielekkäämpää puuhaa löytyy.

    • Venlavaan

      Onneksi olkoon!
      Nyt pääsette helpolla: "On tyyni nyt, ei tuule nyt, kun tuuli nyt on tyyntynyt.", Siitä huolimatta kirjoitukslleni kävi kalpaten, Huh hei! Sen tuuli vei!

    • muori77

      Päivää

      Siis mikä ihme nyt on tämän Suomi24 kanssa.

      Viestit häipyy kiun pieru saharaan.
      ääärrrrrrrr.........
      Todella raivostuttaa kun kirjoitan mielestäi hyvän sepustuksen ja kone on hyväksyvinään sen.
      Eikä sitä sitten löydy mistään.

      näkyillään...

    • Neeasa

      Aurinkoista ja lämmintä on, tosin iltapäivällä sadetta lupailivat.
      Loput istutukset saimme maahan, eihän niitä paljoa tullutkaan, mutta kesäperunaa ja porkkanaa
      sekä salaattia, no sipulia myös.
      Raparperit ovat venähtäneet jo kovin, yhden varren vedin sisälle tullessani, ja oli tosi maukas,
      kohta täytyy kiisseliä niistä laittaa ja tietenkin piirakka.

      Natitaan näistä alkukesän päivistä, joka päivä luonto herää ja koivuissakin kohta täyslehti.
      "Nyt on Suomen Suloin aika, nyt sen luonto kukoistaa" ; tulee mieleen tuttu laulu.

      • hurskainen

        Raparperistä me saimme penskoina kystä kyllin. Nykyään annan ne ilomielin tarvitseville. Parissa paikassa niitä meilläkin on. Tänään jo kysyttiin, tuleeko niitä.

        Päivästä tuli kertalaakilla hyvä kun talon seinässä oleva vesipostin avain löytyi. Sitä nysää aukaistiin jakoavaimella. Rautakaupan omat eivät käy tähän meidän...

        Puhun korostetusti "meidän talostamme" kun siitä puolikkaastakin omistan vasta periaatteessa vain nurkan vuorilaudat.Pankin annuiteettisysteemi, kuukausilyhennys antaa kuitenkin elinikäisen asumisoikeuden. Sehän riittääkin reissuäijälle.

        Neitokainen vilvoitteli helleasussaan ulkosalla. Kysysin, eikö sinua palele. Meni pilviseksi, pakko häippästä sisätiloihin, vastasi.
        Moneen päivään ei ole kuitenkaan tarvinnut lämmittää kun lämpöpumppu tasaa lämpötiloja yöaikaan. Tilipäivään vielä reilu viikko. Kyllä se tästä.


    • Hopeatoppo

      Kokeilen vaan ikiaikaista salasanaa, onko tää oikee. Kauniita kevätpäiviä!

    • Ramoona_

      Melkein kolme viikkoa hurahti kiertolaisena Keski-Euroopassa , tällä kerta tutustuttiin vähän tarkemmin Ranskan Elsassiin, viininviljelyn ja linnojen seutua sekin, kuten Reininlaakso, jonka kautta sinne ajettiin. Parasta näissä toukokuun matkoissa on kesää vastaan meno, siellä jo aikaisimmat ruusutkin kukkivat. Kukkahulluna ahmin aisteillani kukkivien puiden, pensaiden ja kukkaistutusten värejä, muotoja ja tuoksuja. Magnoliapensaat ovat hurmaavia, visteriat eli sinisadeköynnökset ihania, lukemattomissa väreissä upeilevat rhodot ...toinen toistaan kauniimpia puistoja, puutarhoja ja arboretumeita , en koskaan kyllästy niitä tutkimaan ja silmiä lepuuttamaan vaihtuvissa maisemissa. Aikamoinen kuntokuuri tällainen matka on, pitäähän myös linnoja ja museoita koluta, portaita ja korkeuseroja riittää. Sää vaihteli alkumatkan viileydestä melkein helteeseen, enimmäkseen miellyttävää parinkymmenen asteen luokkaa näin toukokuussa eikä turisteja tungokseksi asti.

      Kotiinpaluu on aina ihanaa, kyllähän reissussa vähän "rähjääntyy" ja tulee ikävä omaa sänkyä ja pihapiiriä. Kotimaassa on ollut enimmäkseen viileä toukokuu, saan nauttia vielä omien hedelmäpuiden tulevasta kukkimisesta, narsissit ja tupaanit tervehtivät värikkäinä kotiintulijoita. Itämeren toisella puolen oli jo täysi lehti puissa, pyökki siellä on valtapuu. Suomen kevään hento hiirenkorvainen vihreys tuntuu nyt erityisen suloiselta. Pykkikone laulaa, puutarhassa pientä villiintymistä täytyy laittaa kuriin ja suunnata pian kesäkukkaostoksille. Raparpereistä saa jo piirakan ja kiisselin, muutama pottuvako pitää istuttaa ja jotain pikkuvihanneskylvöksiä lähipäivinä, valmiita tomaatintaimia kasvihuonepahaseeni.

      Kyllä meillä suomalaisilla on ihana, puhdas ja avara luonto, järvet kuin kruununjalokivi. Meillä on myös jokamiehenoikeudet nauttia luonnosta ja sen antimista, ei ole joka metsätien alussa ja rantaan johtavalla tiellä puomia ja aitoja rajoittamassa pääsyä.

      Kaunista toukokuun loppua !

    • Näinhän sitä kevätkesää saa aikaistettua kuten Ramoonan kertomasta selviää. Antaa varmaan enemmän, jos vaikka "reissussa rähjääntyy." Mielenkiintoinen matkakertomus.

      Minulla ja meillä on vähän sellainen tilanne, että ei huoli pienistä innostumisista huolimatta tahallaan rähjäyttää itseään ylenpalttisesti. Niinpä kevään kehittymisvaiheet ja takapakkien tutkinnat on kuitattu matkailemalla Kuusijärvelle. Matkaa on n. 8 km , sen nyt kestää autoilla. Onhan sieläkin jossain mittakaavassa ihan jylhää luontoa ja kallioitakin kiipeiltäväksi. Ja lähteehän sieltä merkattu polku Sipoonkorpeen. Olen joskus talvella hiihtänyt ja kesällä kävellyt Bisajärven maastoihin. Nyt en ole muutamaan vuoteen sinne lähtenyt. Täytyyhän joku tolkku urheiluluontoisessa touhussa olla tilanteen mukaan. Riittää kun järven ymmpäri kiertää. Niin ne ympyrät pienenee, mutta ei se suuri harmi ole. Onhan sitä jo ehtinyt mennä ja riekkua tärkeätä ja turhaakin.

      Monta näyttää kiusaavan viestien katoaminen ja lähetysten estymien. Herkästi "Palveluvirhe" ilmoitus tulee. Niin minullekin ja muori77 alkaa hermostua.

      Eipä tästä päivästä mitään ikimuistoista jää tallennettavaksi. Hyvä keli puolikepeissä varusteissa laiskasti kävellä ketkutella ja kaupungin asentamilla penkeillä väliin viivähtää.
      Ja nyt tarjoilen tämän tuotoksesni lähetykseen. Enten...tenten...

    • Tuulahdus Euroopan alkukesän kukkaloistosta seurasi kuin kuvina Ramoonan kertomaa!
      Meillä taas tuoksuu keittiössä ihanasti paahdetut pinjansiemenet, basiliikka ja valkosipuli.
      Kevätilmojen ollessa kylmät täällä, pääsivät kolme basiliikka viljelmääni rehoittamaan sisällä. No nyt latvoin ne ja laitoin sakeaa pestoa reilun satsin, josta pakastan osan. Kun ei nyt ole vieraitakaan tulossa en saa kaikkea yksin syötyä.

      Voi näitä ilmojen ihanuutta, vehreys luonnossa lehahti kuin taikasauvalla, nyt saadaan kokea maaemon puskevan kukkivaa vihantaa kaikille iloksi ja hyödyksi 😊

      Joka taholla kujertaa lintuset, ruohoa syövät nisäkkäät kisailevat yltäkylläisyydessä ruohomättäillään, mahat pyöreinä runsaudesta.

      Hyvä on ihmisenkin elää tätä taianomaista kukoistusta!

    • melkeinlate

      Varmuuden vuoksi jätän kirjautumati, jotain kuitenkin päivästäsanoisin melko pilvinen eikä kovin lämminkään päivällä vähn aurinko paistoi, mutta lämpötila vain 17, 6 Kaikesta huolimati kyllä se kesä jälleen saapuu, luonto toki kaipaisi kunnon sadetta. Puut ovat tosiaan aika vihreitä, nurmikot nekin kukoistaa samoin ojan pientareet voikukkia tulvillaan.
      Onhan se kesä vielä paremmalla puolella, juhannukseenkin reilu kuukausi.
      Tänään taas lohta tuli ostettua karvanverran alle 9€ kilo ja vielä fileerasivat, soppaaineet otin mukaan.
      Tässä talossa pihalla 5 penkkiä ei nyt vielä oikein houkutellut istuskella, parina päivänä lämpöä oli yli 20 astetta.
      Uudentalon pihamaa on vielä aika autio, istutukset ovat aika pieniä, onneksi naapuritalon puustot ovat ihan lähellä ja hyvässa kevään vihreydessä.
      Huomenna käynti terveyskeskuksessa täytyy ottaa yksi piikki. Ehkä tilaan myös ajan omalääkärille ennen kesää täytyy kuitenkin ainakin kerran vuodessa käydä tutkimuksissa.
      Päivä on mennyt mukavasti, uunilohta ja uusia perunoita lisäksi hyvää salaattia, kyllä maistui.
      Latehan minä.

    • Eipä onnistu tänään viestin laitto, kolmas yritys, tähän jääköön.
      Hitto kumminkin tämän homman kanssa Piste

    • muori77

      Huomenta vuan;)

      Kyllä nyt on minun kämppä muuttunu ihan saunaks.
      30c
      En valita.,ei lämmin luita riko.

      Eilen olin tuolla Kumialla,kissoja paapomassa.
      Tänään menen Hollolaan koiria paapomaan.

      Harmillista nämä koneen reistailut.Mistä sitten johtuu.

      näkyillään...

    • melkeinlate

      Täytyy heti ilmoittaa etten ole kirjautunut, ilmoitan ylläpidolle etten ole ropotti.
      Tuli yllättäen uusi kotitehtävä, piti tehdä piirakkataikinaa pakasteesta otetiin aiemmin männeenvutisia mustikoita ja nyt taikina noussut ja pyöritelin ohueksi kaulimen kanssa. Uunipellille laittaminen oli vähän hankalempaa, mutta onnistui kuitenkin. sokerilla maustetut mustikat päälle ja eikun uuniin. Oli minulla pomo, leipurin tytär antoi ohjeta, saa kohta nähdä tukiko hyvä.
      Ensin kävin siellä arvauskeskusessa sain yhden piikin jota nautin kolmen kuukauden välein.
      Omalääkärille vasta heinä elokuun vaihteessa.
      Tänään syömme taas sitä eilen valmistettua lohta lisukkeineen.
      Kohtalainen ilma sinitaivasta näkyvissä ja aurinkokin joskus paistaa, 18 joten tarkeni kesäpaidalla ulkona käydä.

      Latehan minä

      • Yritän minäkin, koska minulla on aina tuo "nikki" näkyvissä ja pysyy.

        Minun vakio duunini (työ), joka ei ole se savonmurteen sana, on silitys lapseni luona ja sen sain tehtyä. Paljon laistoin, joten kyllä nyt possakkaa riitti 5-tuntia.

        Kesän tuloa en halua toistaa, koska kaikki sen huomaa, mutta koskaan, en ikinä enää laita taimia kasvamaan asuntooni.

        Sitäpaitsi varon sini-sirkun juttuja lukemasta, jos ei ole kotona jotain kalaa, pullaa, tai nyt pestoa!D Kivat sulle sini-sirkku, minulla olikin juuri ostettu rugolaa, ruohosipulia ja baslikaa. Kerran jouduin pullaa paistamaan!

        Olkoon nyt tässä kuulumiseni ja pirun manaan, jos tämä ei nyt lähde?


      • Kyllä olet hauska leipoja Latehan sinä, 😊 ihan nauratti ajatus kaulimesta miehisissä käsissäsi! On se hyvä, että on moraalista tukea leipurin tyttärestä siellä, teillä onkin sitten rattoisat piirakkakestit!

        Minulla on leppoisa väliaika meneillään, tarkastukseen menen vasta 9. 6 joten saan unohtaa välillä koko kontrollin. Muutenkaan en ota huolta huomisesta, nyt on hyvä vaihe,..tulevasta ei tiedä, joten päivä kerrallaan tätä mukavan kesäistä aikaa.

        Palapaistia uusien perunoiden kanssa pistelin minäkin reippaasti päivällä, mutta ajattelin käväistä vielä illalla ostamassa rasvasillin likomaan huomiseksi.
        Ihmetyttää tuo hankaluus S24 kanssa teillä, minulla kun ei mitään moista ole ollut. Harmillista Skillanillakin aamunavauksensa kanssa, minäkin sen aina mielelläni olen lukenut.

        Kirjaile sinäkin Skillan loppuun nimi niinkuin melkein Late (mä kuolen nauruun ((((😆)))) ja Ynnämuukin, pakkoko se on kirjautua jos niin vaikeaksi on tehty, hermothan siinä rasittuupi☕️ Kiitos kahvihetkestä kanssanne 🐔


    • Taas maailmalla paukkui ja merkittävän isostikin. Eurooppalaiset suurkaupugin ovat saaneet nyt usein terrorismia kokea. Sen muodot ovat sellaiset, että on hyvin vaikea ennakolta kaikkia estää. Onhan tästä uutisissa tullut ja tulee, en tästä enempää.

      Minusta tapahtuu muutakin kummallista. Lehdessä oli artikkeli, kuinka Suomesta ja muualtakin vanhemmat lähettävät lapsiaan Somaliaan pois suomalaisen kultturin vaikutuspiiristä oppimaan "oikeita tapoja." Somaliassa on oikien koulu sitä varten ja oppilaita on ympäri maailmaa. Esimerkkitapauksessa koulutusretki oli kestänyt 2 vuotta.
      Minusta tässä touhussa on ristiriitoja. Turvapaikan hakijat vastustavat kiivaasti palautuksia Somaliaan, perheitä halutaan yhdistää. Kuitenkin lapsia lähetetään Somaliaan oppimaan. Miten on turvallisuus tässä tapauksessa? Entä kotoutus, ja missä ja minkä islamin linjan mukaisesti kotoutetaan? Ymmärrän kulttuuriperintöjen arvoja, mutta en tässä tapauksessa. Eipä kai tämä ole päivänpolttavimpia kysymyksiä, kunhan kuitenkin kummastelen.

      Sopivasti kesää matkiva päivä oli tänäänkin. Sade pysyi poissa puoleksi aurinkokin näyttäytyi. Taas on pieni jännitys edessä, lähteekö... eikö...nyt!
      Ei onnistu, kopsaan! Ja vielä "palvelinvirhe!"

    • Alkaa mennä hirtehishuumoriksi viestin lähetys! Neljä kertaa kopiota tarjosin, ei tullut onnistumisen iloa - vaikka onnistuikin.

    • Vasta nyt huomasin, että kopsauksien yhteydessä on kirjoittamastini pudonnut osa pois.
      s-s kirjoitti: " Kirjaile sinäkin Skillan loppuun nimi niinkuin melkein Late (mä kuolen nauruun ((((😆)))) ja Ynnämuukin, pakkoko se on kirjautua jos niin vaikeaksi on tehty, hermothan siinä rasittuupi."

      Hermothan siinä ... mutta sittenkin, ei hyvä. Mitä siitä jää jälelle, jos kirjoittaa "melkeinynnämuu?" ynnämuu ei ole tunkeilevan paljon, vaan se on luettelon lopuksi. No joo... ei tämä valtavan tärkeä yksityiskohta ole, mutta saanpahan kokeilla toimiiko lähettäminen. Jatkoja!

    • hurskainen

      Olin unohtanut että olin sopinut tapaamisesta talonmaalaussta tekevän miehen kanssa. Ovella hän kuitenkin seisoi.
      Katseltiin talon ulkoseiniä, että maalaustarvetta olisi. Laski hinnan 2000 euroon kun sanoin että jospa sittenkin itse lateksini levitän.

      Viikko on alkanut menemään ikäänkuin häneksi.Ei huomennakaan ehdi niittämään pitkäksi venähtäneiden sipulikukkien naatteja.
      Jännittää, pääsenkö epämuodostuneen jalkaterän korjauleikkausjonoon. Nehän ovat tunnetusti pitkät. Talviaika sopisi paremmin.

      Tervapääskyset ovat jonnekin häippässeet kun yötkin ovat melko viileitä. Tulta ei uskalla pitää ulkona kuin umpinaisessa grillissä.

    • Tämä ei ole todellista, taas kirjoitus hävisi, eikö tätä hommaa saada korjattua, voisi ajatella, että vika minun koneessa, mutta kun toisillakin kenkkuilee.
      Huomenta joka tapauksessa, taas yritän saada viestin lähtemään.
      Loppu lausetta edelliseen kirjoitin, kun häippäsi.
      Ihastelen tuota luonnon keltasävyistä vihreyttä tässä ikkunan ääressä ja yritän mieltäni hillitä.
      Koivut on kuin harsomekkoon pukeutuneita neitoja, niin harvalta lehdistö näyttää vielä tässä vaiheessa.

      Pikakirjoituksella yritän kirjoittaa ja sanon Hurskaiselle, että aikö olisi viisautta maalautta talo, kun se huimaus silloin tällöin iskee.
      Raparperistä tulee muuten hyvää mehua janojuomaksi talveksi pakkaseen tehtynä.

      Olen yrittänyt lähettää myös kirjautumatta, vaan ei onnistu.
      Aivan hirveitä nuo maailmalla tapahtuvat asiat onkaan, eikä loppua tiedossa.
      Liikaa niistä pohdintaa mediassa, huomiota he kaipaavat, tieto kyllä tarpeellista, mutta ei jatkuva selittely ja arvailu.

      Iso oli urakkasi Kristiina23, tykkäät varmaan silityksestä, niin minäkin.

      Ramoona kotona muistojen kanssa, ihana oli matkasi sait kauneudesta nauttia, lähtikö mukaan kukan oksia?
      Näinhän se on monesti todistettu, että kotona se paras on, vaikka maailma houkuttaakin;)

      Nyt en kirjoita pitkää, jospa saisin tämän vähäsen lähtemään, hyvää päivää kaikesta huolimatta teille kaikille.

    • harminsa_kullakin

      Kyllä minullakin internet-yhteys katkeilee. Pitää vain pysyä sivulla ja kytkeytyä uudestaan nettiin.

      • Mikämilloinkin

        Sama täällä!
        Olen jo muutaman kerran yrittänyt kiittää Ynnamuuta informaatiosta. Oli minulle ihan uusi asia tuo poikien lähettäminen kotimaansa kasvatettaviksi ilmeisesti kunniakkaan islamistisen perinteen mukaan.
        Minä en tunnusta mitään uskontoa, joten jokaisen kiihkouskontokuntalaisen mielestä olen tietysti huono ihminen. Sen verran kuitenkin poikiani rakastaisin, etten heitä passittaisi takaisin siihen kauheuteen, josta itse olisin päässyt karkuun.
        En varmasti koskaan liity siihen populaan, joka mekkaloi pakolaisia vastaan ja pitää itseään parempana kuin kotimaastaan sortoa pakenemaan joutuneet, En nyt kuitenkaan ymmärrä kuinka pakko on paeta jostakin ja kuitenkin lähettää omat lapsensa takaisin kauheuteen.
        Saattaisi olla kohtuullista, että isät pasiitettaisiin poikiensa muakan takaisin kotimaahansa...

        Näin pohtii Venlastiina.


      • FRII_YLÖSPITO_se_on

        Frii ylöspito
        Suomessa heitä houkuttelee, ei mikään ''pako jostain kauheudesta''


    • Tuo.tiedetään

      Ei tuo mikään uusi asia ole että somalit lähettää poikia islamistioppiin kotimaahan . Koko perheet siellä käy lomailemassakin eikä mitään uhkaa ole. Sosiaaliturvan perässä tänne on tultu ja täällä pysytään. Ilmainwn elatus kelpaa, mutta ei suomalainen elämäntapa. Miksi ei saisi tuollaista paheksua, valtaosa on todettu kaikissa oikeusasteissa elintasopakolaisiksi .

      • Miksi heitä ei sitten palauteta? Jos on mahdollisuus lähettää lapset oppimaan oikeille tavoille Somaliaan, niin eikö se ole jo niin väkevä todiste, että ei tarvita muuta, vaan perheen palautus voidaan toteuttaa?
        Minä olen vakaasti sitä mieltä, että hädänalaisia pitää auttaa, mutta ei saa antaa mahdollisuutta käyttää auttajien hyväntahtoisuutta hyväksi. Turvapaikan hakijoille tulisi tehdä selväksi, että meillä itsellämme on myös työttömiä ja rahattomia omia kansalaisia, ja heillä on samat oikeudet kuin turvapaikanhakijoillakin.
        Ei oikein tunnu köyhyydeltä ja kurjuudelta, jos voi kustantaa matkoja kotimaahan. Herää pikku epäilys, että meikäläisten verorahoilla retket maksetaan.

        Rehellisyys pitää olla molemminpuolista.


      • 90735

        Suomalaiset työttömät ja köyhät ovat huonommassa asemassa; kuin nuo elintasopakolaiset.
        Heille asunnot tulee ja vielä pistetään rahaa käteen! Pöyristyttävää!
        Oman kansan aliarvioimista!


    • Ramoona_

      Ristiriitaiselta minustakin tuntuu, että kotimaan kauheuksia paenneet voivat sinne palata turisteina tai lähettää lapsiaan islamistioppiin, eikö olekaan tarkoitus kotoutua Suomeen . Olen lukenut myös, että sopivia vaimoja käydään hakemassa entisestä kotimaasta pojille ja tekemässä ympärileikkauksia tytöille. Meillä on sentään uskonnonvapaus, pakolaisetkin saavat harjoittaa omaa uskontoaan tai olla harjoittamatta, saavat myös sen opetusta. Mutta maallinen lakin on uskontojen yläpuolella, sitä täyyy Suomessa kaikkien kunnioittaa. Kaikkein hädänalaisimmat eivät ole ehkä päässeet edes pakolaisleireille, uutiskuvia rauniokasoissa pommitusten ja puutteen keskellä elävistä naisista , lapsista ja vanhuksista saamme katsoa tiedotusvälineistä. Yhden "totuuden" liikkeet ovat aina vaarallisia, niin politiikassa kuin uskonnossakin. Terho Miettisen ja Raija Pellin kirjan pohjalta nimelta Harhaanjohtajat vahvassa uskossa on hiljattain käyty vakavia keskusteluja tv:n ajankohtaisohjelmissa.

      Sipulikukkien varsia en Hurskaisen tavoin siisti niittämällä enkä leikkaamalla , vaan annan kuihtua, siten sipuleihin kerääntyy uutta voimaa. Saatan letittää varsia, painelen niitä rehevien perennojen lehtien piiloon, jos ne haittaavat esteettistä silmääni. Nostan ajoittain viitseliäisyyskohtauksen saadessani sipuleita ylös lepäämään, varsinkin tulppaanit säilyttävät näin kukintavoimansa . Kasviteteelliset, jalostamattomat tulppaanit ovat pienikukkaisia, mutta kukkivat uskollisesti vuodesta toiseen ilman sen kummempaa hoitoa. Joka syksy tulee ostettua uusiakin sipuleita, aina ei muistakaan mitä tuli kätkettyä mullan sisään ja kevät suo iloisia yllätyksiä.

      En minä toki uskalla sakset tai lapio kädessä linnojen puistoissa kulkea, vaikka sormet syyhyisivät omimaan itselle kasvikaunottaria. Tienvarren levähdyspaikoilta olen joskus kaivanut unikon alkuja mukaan, siellähän tienvarret hehkuvat niitä. Toisinaan ostan siemeniä , mukuloita ja sipuleita, jos arvelen lajien menestyvän Suomessakin. Eteläisemmän Ranskan sinililan sävyissä lainehtivat laventelipellot ovat uskomattoman sykähdyttävä näky ja tuoksuaistimus, laventelia on minullakin kukkapenkissä aina kasvamassa. Osa on nytkin paleltunut, osa lähtenyt kasvuun. Tältä matkalta toin muutaman tupsupäälaventelin taimen, sitä kutsutaan myös ranskanlaventeliksi ja perhoslaventeliksi, koska se houkuttaa perhosia. Koetan yleensä olla tarkkana taimien ostossa, että ne on suomalaisissa taimitarhoissa kasvatettuja, menestyvät siten Suomen oloissa. Monta hortensiaa ja rhododendronia olen menettänyt, sitten aloin ostaa vain kotimaista alkuperää olevia.

      Huomenna Suomi hiljentyy edesmenneen Presidentin hautajaisiin. Heräävä heleän keväinen luonto on osa suurta kiertokulkua kuten kuolemakin.

      • hurskainen

        Nyt siellä kevätnurmikolla tosiaan on niin komeita keltaisia ja tulipunaisia tulppaaneita että on ne jätettävä nyt niittämättä.
        Kun varret ovat kuivahtaneita, kaivan sipulit ylös ja istutan sipulipenkkiin. Vaikka ne viime keväänä niitin tuoreina, silti ovat ehkä pienemmällä sipulilla taas voimissaan.
        Asioiden hoiteluksi tämä päivä meni. Pikiteillä auto kuumeni niin että oli otettava käyttöön se koneelinen viilennys.
        Maksoi markka-aikaan 2400 mummoa. Tuo vaan kertoo että menopeli on tullut "täysi-ikäiseksi".
        Moottori on hyvin huollettu eikä vielä kokonaan kilometrivammainen. Mitä lie 124.000 mittarissa. Pellitkin aikanaan korrosiosuojattu.

        Edesmennyt heimopäällikkö sanoi illalla pitävänsä kiitospuheen koneilleen, aina ruohonleikkuria myöten.
        Olisi minunkin hyvä oppia pari japaninkielistä kiitollisuutta osoittavaa sanaa.

        Olkoon sitten rautakangelle tai kompressorille tyyliin kunhan on hänessä. Vai oliko se emännän uuniluukusta hiivanheitto paistannaisten perään.

        Tästäkin huolimatta keväistä viikonvaihdetta varttuneet kansalaiset!


    • Mitenkä nyt oikein "älyvapasti " muotoilisin vastausta Venlastiinan huomionosoitukseeen? Koski kirjoittamaani somalilasten lähettämisestä täältä "oikeaan oppiin" Somaliaan... no, kiitos kiitoksista!

      Voisipa hyvinkin olla paikallaan lähettää isukit mukaan takaisin vaikka Somaliaan.. Vaikka Somalian hallinta on hajanaista, merkittävästi klaapohjaista, on heillä melkoisia yhtäläsyyksiäkin.
      Esim. islam on Somalian valtionuskonto. Perustuslaki ei hyväksy muiden kuin islamin edistämistä. Myös naisten sukup. elinten silpominen on hyvinkin yleistä. (joidenkin tietojen mukaan 90%) On selvästi oletettavissa, että lasten "kouluttaminen" tapahtuu "maan tapaan" ja on ristiriidassa suomalaisten tapojen, jopa lain kanssa. Islamistinen al Shabaab on melkoisen voimissaan ja on mahdollista, että tämäkin toimii kouluttajana. Heillä on omat lain tulkintansa.

      Nim." Tuo. tiedetään." Olen kyllä jo aikemmin huomannut joitain kirjoituksia islamistioppiin lähetetyistä. Niitä olen pitänyt harvoina yksittäistapauksina, joihin en ole halunnut sen enempää reagoida. Tämä lukemani artikkeli vaikutti luotettavalta tietolähteeltä ja laajensi toiminnan ulottuvuutta. Eipä minullakaan ole minkäänlaista uskonnollista sidonnaisuutta, joten siinä mielessä ole vapaa muoodostamaan mielipiteeni.
      Eikä turvapaikan hakijat ole sellainen tabu, jota ei saisi asiallisesti käsitellä. Kun turvapaikan hakijan asia on käynyt läpi kaikki oikeusasteet, ja saanut kielteisen päätöksen, toteuttaminen on seuraava askel. Siinä ovat jo asianajajat palkkionsa tienanneet. Mihinkään yleensä turvapaikanhakuun liittyvään, pakolaisvastaiseen propakandaan en liity.

    • Helatorstai, kesän ennuste, aina on kesän tuntu tähän päivään liittynyt, nyt vähän pilviä taivaalla, sadetta on ennustettu, mutta se olisi hyvin tervetullut.
      Koivu eilisen aikana kasvatti lehtensä niin, että näkyvyys säämittariin peittyi, on tuossa kaupan seinässä, muutaman kymmenen metrin päässä.
      Nyt on turvauduttava omaan mittariin ja se näytti yli neljäätoista kun heräsin.

      Tänään saatetaan viimeiselle matkalle Mauno Koivisto, presidenttimme, hänen muistonsa on suoraselkäisenä miehenä mieliin jäänyt. kansan mies sanan täydessä muodossa.
      Sinnikkäästi kouluttautui aina presidentiksi asti, täyttäen paikkansa kunniakkaasti.
      Siunattua taivas matkaa hänelle ja voimia omaisille surun keskellä.

      Ristiriitaisia on nuo pakolaisiksi pyrkivien ja turvapaikan saajien asenteet ja elämä.
      En ole kovinkaan paljon asiaan paneutunut, mitä nyt media hehkuttaa, mutta aika oudolta ja sekavilta nuo asiat tuntuvat.
      Kunpa se todellinen apu koituisi heidän avukseen jotka apua tarvitsee, muuten olen sillä kannalla, että maassa maan tavalla, tuskin missään muuallakaan esimerkiksi suomalaisille eri vapauksia annetaan.

      Noin on sipulikukkasten kohdalla tehtävä, kuten Hurskainen teet, joskus varmasti houkutus suuri leikata varret pois, mutta silloin se sipuli ei voimaa uuteen kasvuun saa.
      Pienellä käytöllä auton ikä venyy, kun kunto kestää.

      En ajatellutkaan Ramoona, että saksien tai lapion kanssa siellä puistoissa kuljet, mutta sanonta, että varastettu oksa kasvaa sai kysymykseni aikaiseksi.
      Kukka ihmiseksi sinut olen huomannut, houkutus varmasti oli saada jotakin muistoksi.
      Eihän kovin monikaan kukka meidän ilmastoa kestä.

      Saa nähdä miten onnistaa tämä viestin lähetys tällä kertaa, nämä tietotekniikan asiat yhtä hepreaa kuin moni muukin asia.
      Yhteyksiä on yritettävä hallita puhelimen , kuin myös tämän koneen kanssa, käy joskus hankalaksi.
      Mutta eipä surra.

      Tänään varmaan moni hiljentyy katsomaan ja kuuntelemaan presidentin viimeisen matkan saattoa, näin se elämä kaikkien kohdalla kohtaa pääte pisteen.
      Rauhaisaa päivää näissä merkeissä.

      • hurskainen

        Monille suomalaisille sopiva ilma ulkoilla. Kevyt vilskuri T-paidan alla. Tuulenhenkäykset viilensivät sopivasti.
        Olisikohan jollakin kateaineella saada tukahdettua noiden vuohenputkien rehottaminen marjapensaiden alla.
        Ne siemenvartiset ainakin pitää repiä juurineen pois. Yks sellainen voi tehä 1000 itävää uutta tainta.
        Toinen pahalainen on aitoisokierto eli karhunkierto. Muutaman millin pätkä maahan jäädessään tekee nopeasti kasvavan taimen.
        Uusimpana vitsauksena näin pihalla takiaisen taimia. Niille ostan taimimyymälän tuliaisia, eli kosketuksen Roundappia vaikka ei pitäis.

        Venekaupasta tulin hyvilleni. Sellain puuhaava kaveri ostaa vanhan paattini 100 ekulla. Sitten se myy hienon lasisoutupaattinsa muutamalla satkulla.
        Se on pikkusen nuorempi kuin "riisibussini" kuiten kakaraiässä kuskiinsa verrattuna.
        Niin se ortopedi sanoi ettei hän kirjoita meki 80 meikälle luudutusleikkausta. Tuolla iällä saattaa tulla lopunikäinen leikkauskierre kun paraneminen voi olla aivan eldankaa.
        Tingin kuitenkin että kirjoittais vakuutusyhtiölle lähetteen turvajalkineista. Kumiteräsaapas alkaa oleen liian hiostava.

        Putosin töissä korkealta sementtilattialle tiistaina 4.9.1979.
        Kiitos Veikko Jaskarille kalenterista
        http://vejaskari.fi/?cat=6&sub=0&d1=26&w1=36&m1=9&y1=1979&v1=1&t1=0&pd=1-0&lang=fi
        Näin siitä tapaturman viikonpäivän. Jouduin onneton pitkälle tapaturmalomalle.

        Se vielä että tälläset arkipyhät saavat viikon kulumaan viel ravakammin. Huomenna jo perjantai.


    • Terveiset Nokkalan majakasta, pojan ja tyttären tyttäret kuskasivat rannoille syömään kermaista lohikeittoa jälkkäreineen, ja vietimme sen jälkeen Cafe Merenneidossa veden partaalla loppupäivän.
      4 vuotias Rein kahlasi vedessä ja kasteli vaatteensa, mutta Tiina oli varustautunut kuivilla vaateparsilla.

      Aurinkoa olen saanut kasvojen poltteesta päätellen koko lailla, vielä ehdin kotona nähdä osan presidentti Koiviston hautaanlaskusta.

      Kyllä ne kyyneleet tulvahti silmiini, --- Oi kallis Suomenmaa laulun soidessa juhlallisesti. Siinä lähellä tutussa paikassa on yli 3000 kaatuneen sankarihaudat, jossa oma isänikin lepää.

      Jo lapsena oli tuo osa Hietaniemen hautausmaata niin tuttu, isoisä kun asui lähistöllä, ja tuli hiihdettyäkin talvisin Seurasaareen sitä kautta, samoin kesäisin uimaan hiekkarannalle.

      Vaikuttavat oli valtiolliset hautajaiset.

    • hengellisyydenpuolesta

      HIenoa että hengellisyys oli vahvasti hautajausten kulmakivenä.

    • Aivan kohtuullisen hyviä ilmoja on pidellyt, niin tänäänkin. Jos nyt hellettä ei ollut, ei kyllä paleltanutkaan ja sadekin pysyi poissa.

      Katselin tv:stä pres. Koiviston muuistotilaisuutta, hautajaisia kolme pätkää, välillä olin poissa. Hyvin häntä muistettiin, kuten asiaan kuuluukin. Yleisöäkin oli paikan päällä kulkuetta katsomassa melko runsaasti, 30 000 puhuttiin.

      Pari kävelylenkkiä, ehkä 4 km tänään tein. Jotenkin illasta tehty lenkki tuntui jo rasittavan. Koipiani ikäänkuin särki. Kummastuttaa tämä ilmiö kulkijaa, eihän nyt tämän pitäisi...vaan kun se on niin. Jouduin kävelyretkelläni ärtymystänikin purkamaan. Koiran taluttaja, nuorehko tuntematon mies retkotti penkillä, susikoira istui toisella puolella kujaa ja koiran naru oli kuin porttina välissä. Huomasin homman jo kauempaa, mutta oletin, että koiran taluttaja hoitaa homman. Ei hoitanut, kun loikkasin narun yli samalla koira liikahti ja jalkani nykäisi narua. Koira hyökkäsi kinttujani kohti, mutta heräsihän äkkiä taluttajakin ja sai kun saikin koiransa rauhottumaan ja hallintaansa. Sen veran hätkäytti minuakin, että annoin kansanomaista suullista palautetta roppakädellä. Siitähän se, en ole mokomaan tilanteeseen ennen joutunut.

      Pari edellistä kertaa on viestin lähetys onnistunut. Saapa nähdä jatkuuko...hei vaan!

    • Huomenta viikonlopun alkuun, vähän pilvisenä päivä alkaa, toivottavasti vettä antaa, luonto sitä kaipaa.
      Vaikuttava, juhlava oli Mauno Koiviston viimeisen matkan saatto, kyyneliin useamman kerran minutkin sai.
      Tilaisuudet olivat niin Koiviston näköiset, rauhallinen ja harkitsevan oloinen oli tunnelma, puheet liikuttivat jokaisen läsnäolijan.
      Hauraan näköinen Tellervo Koivisto jaksoi pitkän päivän kunniakkaasti, ei varmaan helppoa ollut.
      Vielä tänä aamunakin, uutiskuvia katsellessa kyyneleet esiin tulivat.

      Noita koiria ja taluttajiakin on monenlaisia, joskus toivoisi että omistaja vähän enemmän seuraisi koiran edesottamuksia, sillä koira on omistajan otteessa oltava.
      Aiheellinen oli varmaan puhuttelusi ynnämuu, onneksi ei pahemmin sattunut.

      Juurinen ne rikkakasvit olisi pois saatava, mieleeni tulee elämänlanka, joka sitkeästi kasvaa ja kietoo muut kasvit otteeseensa, sitä ei auttaisi pientäkään murua kukkapenkkiin saada.
      Noin se varmaan on noiden leikkauksien kanssa on, jospa ne kengät edes saisit.

      Huovisen puheessa tuli ilmi myös Koiviston virren veisuu, siinä ilmenee myös kirkon vaikutus hänen elämässään.

      Tuota aurinkoa minäkin parvekkeella olen ottanut ja kaiketi myös näkyviin asti.
      Oikein mukavaa päivää teille kaikille, ehkä aurinko jossain päin paistaa.

      • MummeliMia

        Koiviston isä oli adventisti,
        Minullakin on eräs adventisti-ystävä ollut, vanhempi nainen, kolleega, joka oli myöskin hyvä ihminen sanan täydessä merkityksessä. Monet adventistit ovat vegetaristeja, niin hänkin.
        Oppilaiden halu päästä hänen luokalleen oli täysin ymmärrettävää, sillä hän oli niin hyvä heille, opettajana aivan uskomattoman luova , kekseliäs ja auttavainen.
        Kannustava myöskin, - ja se onkin mielestäni opettajan paras ominaisuus.
        Tulokset näkyvät.
        Opettajissa on koko kansan kirjo, kaikenlaisia on siinäkin ammatissa.
        Koivisto oli opiskellut opettajaksi.
        Se oli välitavoite ja eteenpäin jatkoi sieltä satamasta aloitettuaan. Varmaan hän rukoili aamurukouksensa, sillä suunnittelu ja fundeeraus kuuluivat hänen tapoihinsa.
        Rukouksessahan on se psykologinenkin puolensa:
        omien vaikeuksiensa ja asioidensa tarkastelu.
        Minä kaipaan Mauno Koivistoa ja hänen leppoisaa, viisasta ja huumorintajuista asennettaan.
        Kahvipirttiin hyvää jatkoa!


      • MummeliMia

        En koskaan henkilökohtaisesti tavannut Mauno Koivistoa, mutta luulen silti tuntevani hänet.
        . . . . . . . . .

        Kun tapasin aikoinaan mieheni, hän oli täysin uusi ihminen minulle, ja kuitenkin tuli mieleeni lause:

        "Joskus elämääsi tulee ihminen, joka herättää sinussa tunteen, että olet kotona,

        riippumatta siitä, missä oikeasti olet."


    • melkeinlate

      Nyt täytyy taas sanoa, yritin oikein kirjautuneena käydä, mutta palvelinvirhe esti, eikä ollut ensimmäinen kerta.
      Jääköön sanomiseni toiseen kertaan, nimimerkkini salasanoineen kelpaa, mutta ei sitten muuta.
      Aika monta vuotta täällä melkein vakituiseen käynyt, mutta onhan ennenkin tapahtunut niin, ettei ole onnistunut, kun uudistuksia on tehty. tuskin nyt on uudistuksista kysymys. Taitaa olla taas jonkun sivullisen sormet pelissä.
      Terveisiä vain Latelta.

    • On se harmituksen paikka, kun joutuu viestin lähettämisen kanssa jatkuviin ongelmiin. Eipä ihme, jos turhiin yrityksiin kyllästyy. Voihan olla "jonkun sivullisen sormet pelissä"kuten Late epäilee.

      Olen nyt saanut viestit lähtemään, mutta mistäs tietää kuinka kauan. Myös kirjautumiseni on pysynyt kun olen ruksannut "pysy kirjautuneena" ruudun. Koetahan Late, jospa toiminta palaa.

      Hurskaisella onkin ollut melkoinen tapaturma. Toivotaan että vakuutusyhtiö antaa vielä apua. Niillä tuppaa olemaan tapa, että kun kerran jalkeille saavat, niin myöhemmät vaivojen uusiutumiset selittelevät vaikkapa ikääntymisvaivoiksi. Enhän tunne asiaa, joten arvailuillani ei paljon arvoa ole. Yrittää kuitenkin pitää asiaansa hoitaa.

      Rutiinhommissa tämä päivä meni. Tarjouksessa oli lohifilettä 6.95/ kg. Täytyihän sitä ahneuttaan kilon pötkylä ottaa. Naureskellaanhan muutenkin eläkeläisten tarjousten kyttäilyä. Siinäpähän se sitten toteutui.

      Ei tämäkään päivä hassumpi ollut. Parikymmentä lämmintä, aurinkoakin näki. Päivällä hiukan ripasutti vettä, Se meni ohi päiväunieni aikaan. Nyt taas aurinko paistaa. Ja taas lähetystä kokeilemaan!

    • hurskainen

      Tuo ilman vähäinen viilentyminen tuli hyvään tarpeeseen. Ei sitä kylmän kevään päätteeksi helteitä tarvi lykätä.
      Lomakuukausihan tämä toukokuukin on. Lomalaiset aina hellettä toivovat. Minkäs näille pohjolan säille. Pääasia etä ilmoja pitelee.

      • Kokeilen minäkin onneani, josko en saa kirjoitustani lähtemään, koska aikaisemmat ovat aina onnistuneet, mutta harvoin olen kirjoitellut. Kaikki asetuksetkin on pysyneet "reilassa", siis salasanat muistissa, joten tuskin muistan niitä, jos nyt kysytään, koska ei ole "kirjallista dokumenttiä"niistä.

        Tuosta tulikin aihe, kuinka vakuutusyhtiöt toimii?
        "Toivotaan että vakuutusyhtiö antaa vielä apua. Niillä tuppaa olemaan tapa, että kun kerran jalkeille saavat, niin myöhemmät vaivojen j.n.e"

        Minulle meinasi käydä "ohraisesti", koska olin nuori ja tietämätön, kunnes jostain´syystä "tomertauduin", kun hieman luin sääntöjä.

        Työmatkalla tapahtunut autokolari, jossa viisi niskanikamaani murtui ja olin Töölön sairaalassa kallovedossa 8 vko ja sen jälkeen sairaslomalla "ikuisuuden" niiden niskatukien kanssa. Kyllä hoitoja tuli riittävästi Vakuutusyhtiölä, mutta aina täytyi laittaa kirjallinen anomus Lääkärin lausuntoineen.

        Sitten tulikin "kiva" yllätys, koska se oli työtapaturma (työmatkalla tapahtunut) ja Vakuutus Yhtiöt kävivät väittelyä kumpi maksaa ja "ylläripylläri", työnantajani Vakuutus Yhtiö oli ilmeisesti pistänyt paperit ns. Ö- mappiin`? Löytyihän ne sieltä vihdoinkin, mutta, mutta, mutta, anti olla . Kaikkihan on tätä "sotaa" joutuneet käymään Vakuutus Yhtiöiden kanssa, joten minulla ei ole kuin pakolliset autovakuutukset.

        Olen joskus kirjoittanut, että suljen koneeni heti klo 17-18 jälkeen, mutta nyt on poikkeus, koska telkkarini hajosi ja pakko on katsoa ainakin Salkkarit!D, siis ainakin jotain? Hämmästyin, että "ruutu" on maksullinen, joten "Haluatko miljonääriksi" jää näkemättä, mutta on minulla hyviä kirjoja luettavaksi.

        Hautajaiset on itketty, joten jatketaan tästä.


    • Venelasti

      Tänään taitaakin olla jo huominen.
      Kirjoitin aamulla melko kohtalaisen selostuksen päivän säästä ja sen vaihteluista.
      Olihan siinä jatkeena vähän muutakin, Ei kuitenkaan pitkää pätkää.
      Kävin kirjautumassa nikkiinikin. Se taisi tällä kertaa onnistuakin, mutta muu tulos kuuluikin sarjaamme "suomalaisia laulelmia". Kirjoitus kai toi jonkin raadin mieleen, että pikku pukki kakki kalliolle. Tietysti siinä kävi niin kuin laulelman lopussakin. Miten? Arvatkaa itse, jos huvittaa kotimainen kansanviisaus.

      Kauniita unia ja oikein rauhaisaa yötä
      toivottaa Venlastiina

    • Lauantai aamun hiljaisuutta, taivas pilvetön ja aurinko paistaa,
      Tuskin kovin lämmintä kuitenkaan, vaikka suojaisessa paikassa saattaa hyvinkin tarjeta.
      Eilen istuin taas tavakseni tulleena tapana parvekkeella ja pakko oli pois lähteä, niin kuumaksi muuttui, vaikka tuuli olikin voimakas ei jäähdytystä lasien läpi laskenut.
      Pelottaa tämä viestin kirjotus, kun ei osaa sanoa miten osaisikaan niin tehdä, että lähtemään saisi.
      Katselin Facebookista vieläkin Koiviston hautajaisiin liittyviä kuvia, haudalla kävi paljon kunnioitusta osoittavia ihmisiä, silloin illan mittaan.
      Mies myös joka ei lakkia päästä saanut, mutta sitten ajattelin, tuskin se olisi presidenttiä ärsyttänyt.

      Kyllä nuo häviävät kirjoitelmat verenpainetta nostaa, nyt myös ajattelen, että jos uusiksi menee, lyhemmäksi jää.

      Tuo salasanojen muistaminen yksi harmi muiden mukana, olen pyrkinyt samaan salasanaan mahdollisimman monessa tarpeessa, vaikka kehoittavatkin usein vaihtamaan niitä.
      Ajattelen, että mitäpä kiusaa minulle kukaan haluaisi tehdä, ei tämän ikäisellä ihmeitä salaisuuksia ole.
      Minun kokemukseni siltä osin missä olen vakuutus yhtiöihin joutunut turvautumaan on hyviä, sen olen saanut mitä vailla olen ollut.

      Saapa ne rahakkaat nauraa eläkeläisille, kun noita punalappusia katsellaan ja muitakin tarjouksia, ei näillä tuloilla kovin rehvastella.
      Minua taas hirvittää tuo ruuan hukkaan heittäminen mitä varsinkin nuori väki tekee.
      onkohan koettava joku katastrofi, että elämisen tarkasti elo opitaan.

      Loma kuukausi se on toukokuu, ei näillä helteillä mitä on ollut ja luvassa taas on siitä lomasta täysillä voi nauttia, toki lepoa ja vaihtelua työssä käynnin suhteen.

      Tuntuu kuin Laten ja Venlastiinan perheessä erikoisesti noita ongelmia riittää, mistä sekin johtunee.
      Kunpa tässä nyt hyvä uskoisena tämän laatuisia puhun, miten sitten käynee minun lähettämisen kanssa.
      Onkohan joku linkki yhteyden huonous, kyselee ymmärtämätön mummo, joku syy se pitää olla joka noin hankalaksi heittäytyy, vai onko Suomi24 se joka tätä aiheuttaa.
      Toivotaan että joskus päivä paistaa ja vietit lähtee kuin rasvatut.

      Nyt sitten varpaiden pystyyn nosto, lähteekö vai ei?
      Mukavaa viikonlopun alkua, lupsakkaa eloa kaikille.

    • MummeliMia

      Jutusteluni taisivat mennä vahingossa eilisen puolelle, mutta välikö hällä.

      Hyvät voinnit Kahvipirttiin!

    • Pilveen veti, ja lämpömittari näyttää olleen peffamäenlaskua mittaamassa.
      Aamulla tarkeni istua parvekkaalla lehteä lukemssa. Jonkinlainen viima pakotti kylläkin hakemaan huovan hartioille, mutta varpaat saivat rauhassa nauttia raittiista ilmasta.
      Kämppäkaverini lähti kauppaan ja apteekkiin.
      Nyt olisi ihana rauha aloittaa yksi kirjoittamisprojekti, kun kukaan ei saisi puheripulia juuri silloin, kun olen aloittamassa. Se aloittaminen onkin ainoa vaikea kohta koko projektissani -- on ollut jo puolisen vuosisataa... Onneksi on tuo ukonhäirikkö, jonka syyksi voi aloittamattomuuden lykätä. Kukapa sitä itseään laiskuudesta toruisi.
      Tänään ajattelin yrittää, mutta sitten lankesin testaamaan Iltasanomista latinalaisfraasien tuntemustani. Latinaa en ole lukenut, mutta fraasit olivat niin käytössä kuluneet, että tulos oli 15/15.
      Luin etusivulta, että tulos oli niin erinomainen, että minä voisin olla Rooman keisari.
      Riemastuneena ilmoitin uutisen suureen ääneen puolisolleni, joka kommenoi siihen välittömästi laulamalla "Meitä keisarit ei enää hoivaa..."

      Laulajan onneksi hänen sisarensa soitti, ja siinä on niin puhelias nainen, ettei hänen kanssaan keskustellessa tarvitse puhua mitään. Turha on yrittääkään, sillä puheenvuoroa ei saa.

      Nyt olisi ihana rauha aloittaa se edellä mainitsemani projekti, mutta inspiraatio puuttuu.
      Voikaapa taas oikein hyvin ja kiitos kahvista!

      • Kuten mahdollisesti huomaatte, olin rekisteröitynyt.


    • Kelekele

      Ja taas!
      Pja viis ärrää!
      Nytkin olen tuolla alapuolella, mutta sen alla kehotetaan käyttämään muuta kuin rekistwröityä tunnustani.

      Yritetään!

    • Nyt onnistumiseni on tiukassa. Hyvää illanjatkoa teille! Ehkä palaan myöhemmin illalla.

      • hurskainen

        Mie kokeilen alussa kaikkee. Facebookiakin. En viihtynyt siellä. Ei ole aikaakaan moniin virityksiin.
        Sanaristikot ja ...en muist mitä ne ovat. Luurissa puhuminenkin käy vaan jos on asiantynkää. Ilman sitä ei oikein innosta.
        Päsähti mieleen se ristikkojen eräs laji, kryptot. Niissä vierähti tunti, parasta työaikaa sii meni,
        Ehin ajaa kuiten nurmikon. Sitä riivatun rakkinetta piti vetää käyntiin ainakin 50 kertaa. Kuin mehulinkoo olis käyttäny.
        Niin mehukasta oli listiä niitä sipulikasvien taimia. Kun niiden pienten nuput ovat surkeita, kukatkin pieniä. Isot säästin. Niillä vahvat mukulat.

        Ostin Casinoarvan. Raaputan sen vasta kun pitäis pankkipuolelta ostos maksaa, eli vanha tili sileä,kaputt.
        Iloitsin kalsahkosta tuulesta. Jussi-vilskuri ja sakemanniarmeijan jäännöstyöpusakka yllä ei edes korvia paleltanu.

        Ja pirttiläisille mukavia huispauksia sapattia ootellessa.


    • No niin... menihän se viimeinkin. on tämä turhauttavaa, tottatotisesti. Nyt painaa päälle tuleva saunavuoroni.

      • MummeliMia

        Huh
        olen ihan puhki
        Päivä hommat veivät kaikki pienimmätkin energian rippeet kehostani
        mieli on onnellinen ja kevyt


    • Huomenta, niinhän tässä taas kävi, että yli 2000 tuhannen sanan viesti ei halunnut lähteä.
      En jaksa uutta sepustaa varsinkin, kun sama kohtalo varmaan on,
      Merkit alkaa viitata siihen, että parasta lopettaa kirjoittelu, kun ei pelit toimi.
      Yritän nyt sitten tätä lähettää, jos pituus on ratkaisu, niin miksi siitä ei ilmoiteta.
      Luulen, että nuo isot mainokset jotenkin liittyvät tähän hommaan, pirtin perään kolme isoa mainosta ilmaantunut.
      Seuraillaan nyt ja yritetään, periksi en ole oppinut antamaan, mutta voihan se mitta täyttyä sitkeimmältäkin.
      Kaikesta huolimatta mukavaa päivää, ei anneta verenpaineen nousta, minulla sitä ei olekaan, varmaan tätä hommaa harrastaen se kohoaa.

    • Hyvää huomenta!

      Aamupäivä ei kuitenkaan ole kadonnut, vaikka kirjoitukset katoilevat. Voi ehkä viestiaikeen pituuskin vaikuttaa. Eilen tajosin lähetykseen neljä kertaa kopioitunakin tekelettäni. Ei sitten millään ja viimein kadotin kopionkin. Sitten lyhyet viestit muutaman kokeilun jälkeen lähtivvät kuten näkyykin.

      Mitäpä noista! mielessäni kukkuvista projekteista yritin pitkästi jutustella. On käsityö ja maalaus rojektia. En tiedä saanko aikaisiksi, verstaallani, parvekkeella on vielä ollut vilpoisaakin.

      Pistän nyt poikki, katoavaksi riittää vähempikin. Pärjäillään viilenevisssäkin keleissä!

    • MdK.oli.täällä

      Ei onnistu viestien lähettäminen. Ei kirjautuneena, eikä muulla nimimerkillä

    • Paulamaaria1

      Ehtoota, ehtoota!

      Siitä on ehken jonniiv verra aekoo, ku oo eellisen kerra tänne kirjotellu. Mitenkä se tuo aeka vilahtaa harvase päevä,vaekka en sua aekaan palom mittää. Suattaaha se olla laeskuutttakkii, en yhtää pane hanttii.

      Meellä se on kesä, koevul lehet jo suhisoo puissa ja kirsikkapuu on ihan täännä valakosia kukkia, ja mehiläesiäkkii näky pörreevä oksiin seassa. Osa nurmikosta on ajettu, loput kaet huomenissa. Mutta kaavan se ootatti ihteesä, meenas jo usko loppuva. Tiältä kul lähti lumet, nekkiiv vähät mitä niitä nyt olkaa, jo nii aekasii, että pihoella ja pelloella olj vuan ruskeeta, kuollutta heenee. Piäskittii sirkuttelloo päevittäe, korvillem mukavoo kuultavoo!!!!

      Huomenna lissee! Nukkukee hyvi!!!!!! paulamaria

    • On se vuan lupsakkoo, oikeinnii eläväisen oloista tua immeisten kiel. paulamariilta hiän luonnistuu.

      Eipä tässä ole suuria kerrottavia. Hyvin tarkeni tavallisella pukeutumisella puiston penkillä istua rohnottaa ja ottaa vastaan auringon syleilyä. Kun nyt vielä läppärilleni pistäydyin, kokeilen kuinka viesti lähtee. Hyvää illanjatkoa teille!

    • Eipä onnistu tänäänkään, saisivat edes ilmoittaa mistä johtuu nämä "Palvelin virheet".

    • Yritän nyt perään laittaa, ihan kuin salaa, jospa menisi, kun eivät huomaa tarkkailla.,

      Samaa mieltä ynnämuun kanssa, Paulamaria taitaa Savon murteen myös kirjoittaen, ei onnistu minulta.

      Viileäksi tuo on nyt muodostunut tämä sää, kädet kohmeeseen menee harrastelun kanssa, kun parvekkeella yrittää.
      Kyllä se vielä päiväkin paistaa, näin uskon.
      Joko pöytäsi on valmis mistä joskus kerroit, aikoja sitten,, muistaakseni isotöinen oli.
      En nyt yritä mitään novellia aikaan saada, katson miten tämän kanssa käy.

      Sateisen päivän terveiset ja pahoittelut, että ei mitään pitkää pätkää aikaan saa, jos joku sellaista vaikka kaipaisi, kerrottavaa kyllä löytyisi;)

      • hurskainen

        Viestini myöskään eivät lähde. Kokeilen taas huomenna.


    • melkeinlate

      Minä tuossa äskettäin yriti taas kirjautuneena, mutta ei mennut läpi. joten täytyy poistua kirjautumisesta ja kirjoittaa muuten. Olen parikertaa ylläpidolta kysynyt mitä se palvelinvirhe tarkoittaa, ovat kiittäneet yhteyden otosta ja vastaavat ehkä sähköpostin kautta, toistaiseksi ei mitään ole kuulunut.
      No kaunis ja melko lämmin aamu, yön sateen jälkeen luonto entistä kauniimpi, tuomet ja pihlajatkin kukki, ajelimme eilen kolmekymmentä kilometriä ympäri Nurmijärven kyliä, kyllä kauniilta näytti.
      Late.

      • Kyllä tuo palvelinvirhe ---Bad Gateway 500--- on S24 tietokoneessa, joka tulee minunkin koneelleni silloin tällöin.
        Ohitan sen siirtymällä Facebookiin tai Googleen, mutta ei se katkaise kirjautumistani koskaan.
        Kirjaudutteko te muut ulos S24:stä kun lopetatte koneella käynnin?
        Minä kun olen pysyvästi kirjautuneena koneen kun avaan, suomi24 ollessa kotisivuni.

        PS. Sääli kun se typistää kirjoituksienne sisältöä ja aiheuttaa vaivaa.
        Aurinkoiset terkut silti 🙂, luonto on tosi kaunis ja vehmas, sisällä ei paljon malta pysyä 🌿🌹☘🐝🌺
        heippa😎


    • Minulla ei ole ollut hankaluuksia 70 sivun kanssa. Minulla on toinen tietokone vasta, vaikka osti ekakoneeni jo vuonna 1998. Tämä läppärinikin on jo 12 vuotta vanha ja hidas, työmuistikin on vähissä ja Windows Vistaakaan ei ole enää huhtikuusta lähtien tuettu. Kyllähän tämän kanssa pärjään, paljon olen tutustunut käyttöjärjestelmän asetuksiin. Monta ongelmaa olen ihan itse ratkaissut.

      Kahta en ole osannut. Elisan asiakkaille Elisa lähettää Ideat sivunsa (mainostaa tuotteitaan) aina kun avaan internetin. Tunkee kotisivuni edelle.
      Toinen ongelma on tuore, en ole saanut poistettua pop-up mainosta, joka lehahtaa ärsyttävästi silmille. Jatkuvaa ruksin näpyttelyä. Jonkun nettiruokakaupan mainos.

      Norton virus ym suoja minulla on ja annoin sen käydä koneeni läpi rankemmalla ohjelmalla. Siksi ohjelma antoi myös palautuspisteen, jos jotain tärkeää olisi poistunut.
      Kyllä se nopeutti konetta ja vapautti monta Gt.tä C-levyltä.
      Nortonini menee vanhaksi kesäkuun lopulla, siksikin on uusi läppäri hankittava. Olen kuullut että koneen oma suojaus riittää, eikä tarvitse ostaa lisäsuojausta.

      sini-sirkku. minulla on asetuksissa niin, että kun suljen koneeni poistuvat kaikki historiatiedot ja evästykset. Siksi joudun kirjautumaan. Koneeni ei ole koko päivää auki.
      Kirjamerkeistäni aukeaa 70 . Siinä klikkaan Kirjaudu, jossa valmiina käyttäjätunnukseni Kat.leija ja salasana pisterivi, jota klikkaamalla saan salasananikin näkyviin. Nämä on valmiina mun olen klikannut muista kirjautumistökkeliä.

      Todella, nyt ei tämä viesti lähtenyt, kopioin tämän ja yritän nyt uutta lähetystä. Suomi 24:ssä on jotain päivityksiä kuulema menossa ja tekniikka ei ole näköään vielä kohdallaan.

      • Nyt vasta tein oikoluvun. Näppisvirheitä ja "Olen kuullut että koneen oma suojaus riittää WIN. KYMPISSÄ, eikä tarvitse ostaa lisäsuojausta."


      • Niinpä, hyvin olen kyllä pärjännyt minäkin. Muutenkin olen niin iloinen kun asuntoni ostajat Lippajärveltä lähetti kuvaviestin kukkivasta koristeomenapuusta, ja pyysivät kylään 😀

        Käväisen huomenna ihailemassa sen kukintaa, ja poikien kasvua samalla. Se sisäpihani olikin niin kaunis, kiva kun ovat oppineet hoitamaan sitä 🙂 moikka,..


    • Hyvänpuoleista päivää. Hyvä keli, vielä lämpöäkin riitti n. 20. Labrassa kävin aamusta, en nyt oman asian takia, mutta kuitenkin.

      Jaa-a, SillaN mainitsi pöytätekeleistäni. Olen tosiaan joskus niistä kirjoittanutkin. En edes muista tarkkaan mitä. Tässä se yksi olohuonessamme on ollut valmiina jo vuosia. Lähes 600 katajakakkaraa siihen on liimattu. Puukosahalla ne sahata nytkyttelin yli 20 vuotta kuivatetuista katajista. Kovaa puuta, mutta kun jästipäisesti täytyi "käsityönä" tehdä. Nyt olisi vielä parin pöydän tarpeet kakkaroita. Ne sahattiin kaverin sirkkelillä. Olen voinut kirjoittaa aikeista ryhtyä näistä tekemään kalua. Onhan se muutaman vuoden viivästynyt, kun ei ole välttämätön pöytätarve tarve päälle painanut. Saapa nyt nähdä, väkisin väännettäviä urakoita en nyt ota.

      Sama pätee maalaushommiini. Kyllä niitä tekeleitäni on pariinkin kertaan täyttämään seinät. Ja jonkin verran muuallakin. Mistään "läpilyönnistä" en kuvittele ja en suuremmin kauppaakaan mitään. Olen oikeasti harrastelija ja sellaisena koth. tyytyväinen itseeni.

      Selaan internetistä kaikenlaista mielenkiintoni mukaan. Niinpä myös Perussuomalaisten keskustelupalstaa. Hyvin näkyy puolueen puheenjohtaja kisa, räväkkänäkin. Asiahan ei tietysti minulle kuulu, mutta onhan se hyvä seurata miten missäkin meslataan.

      Aurinko taas paistaa ikkunsta päin naamaani. Täytyy kaihtimilla rauhoittaa. Ja nyt kokeilemaan, heippa!

    • tervehdys kaikille-- saa nähdä onko "palvelin virhe" taas esteenä ? kolmesti olen yritellyt, välillä "lyönyt hanskat naulaan" kun mikään ei toimi. tai kaikki muu kyllä toimii hyvin muttei 24;N sivut. Eipä nytkään arvaa kertoilla ihmeitä kun todennäköisesti lähtemättä jää tämäkin vähä.
      Kesämökillä oleilen- vaikkei kesästä ole tietoakaan. Tekemistä kaikenlaista täällä kyllä löytyy.. nytpä kokeilen lähettämistä . Jos lähtee sen mukana tulee kuitenkin kesäiset terveiset kaikelle kansalle sinne pirttiin.

    • kompassiton

      Toisianjattelevien uskovaisten hakkeriryhmä palstalla mellastaa. Joku viikko sitten niiden vetäjä kirjoitti että kun laitamme 15 häirikköä asialle, palsta on pilalla,
      Ne toteuttavat tätä "tehtäväänsä". Ei viestit eivät lähteneet. Aina joku hakkeriden keksimä syy.
      Ne käyttävät kuin pikkunilkit ainakin, tor verkkoa ja selainta. Heidän jäljilleen ei voida päästä.

      • Terroriako

        Suomeakin osaavia ja puhuvia islamisteja kerrottiin olevan.


      • kummastelen

        mitä iloa heille kahvipirtin viestien estämisestä on


      • kummallista.on

        muualla viestit lähtevät


      • tarkennettu-haku
        Terroriako kirjoitti:

        Suomeakin osaavia ja puhuvia islamisteja kerrottiin olevan.

        Tuo on palstaa häiriköivän tyypin harhautusviesti. Syypään ok-talo löytyy kylläkin Kymijoen luoteispuolelta. Se raukka saa jopa seksuaalista tyydytystä häiriköinnistään. Heitä on pieni verkostollinen.


    • Neeasa

      Kaunis, aurinkoinen päivä tänään, vaikka aamulla ensin viileää.
      Nurmikko kasvaa taas, päivässä ainakin 10 senttiä. Mistä saisin ne pari lammasta, heille olisi ruokaa yllin kyllin ja minulla vähän helpompi elo! Mutta, mutta, ne papanat! Sitten ei voisi enää paljain varpain juosta nurmikoilla, että huono juttu olisi tuokin!
      Lisäksi menisi nukkumisrauha, kun ne jo aamukolmelta rupeaisivat huutelemaan: pääää!

      Eilen olimme tyttäreni ja hänen tyttönsä kanssa oikein kauniissa luonnonpuistossa.
      Heillä oli koira mukana, joka myös nautti täysin rinnoin, kun sai vapaana juostaviilettää!
      Välillä tuli pieni puro vastaan, josta koira halukkaasti joi kirkasta vettä ja lopuksi sukelsi uimaan!
      Siitä sai lisää energiaa, että meno vain parani!
      Lintujen konsertti oli huikaisevaa, että sielu aivan uudistui tästä kaikesta kauneudesta!
      Ihana päivä!

    • melkeinlate

      Piti vain ilmoittaa, kirjauduin äsken, lyhyt ilmoitukseni ei kelvannut, minulla valmiiksi oma salasana ja ne pisteet tulevat käyttäjä tunnuksestani. Ne ovat aina valmiina kun painan sanaa kirjaudu. Samat eväät ollut monta vuotta, kun kirjoitan pirttiin vaikka muutaman sanan niin tuo palvelinvirhe tulee ja estää lähtemisen. Jos kirjoitan muulla nikillä niin täytyy kirjautuminen lopettaa. sitten saan sanottua sanomani ja se lähtee eteenpäin. Nyt käytän sanaa melkeinlate niin se toimii, pitää vielä painaa nappulaa etten ole ropotti.
      Kaunis päivähän tänään ollut, käväisin kylillä yhdessä kokouksessa ja apteekissa. Aamupäivällä tein kotihommia Pyykinpesua ja valmistelin päivällistä, pyykit kuivaavat parvekkeella ja nyt menen ne ottamaan pois.
      Hyvää illanjatkoa. Late.

    • Eipä onnisti lyhyenkään viestin lähetys.

    • Huomenta, pätkissäkö nyt on ruvettava kirjoittamaan.
      Kaunis ilma tulossa, mutta lämpöä saisi tulla lisää, onhan jo melkein kesä käsillä, helluntai ensi pyhän aikaan.
      En osaa ajatella, että joku voisi tästä kiusan teosta nauttia, mutta voit olla oikeassakin "kompassiton".

      Tottuisihan niiden lampaiden määkimisiin ja nurmikko tuli hyvin kauniiksi niiden jälkeen.
      Nythän se luonto parastaan näyttää ja tokihan koirakin siitä ilonsa osaa ottaa.

      Mökkiläisille soisi lämmön nousua, mutta onhan siellä puuhaa mille onkin hyvä, kun ei liian hellettä ole ja pukeutumis kysymyshän tämäkin on.
      Keinussa ja ongella istuen aurinko saisi lämmittää.

      Tuon juuri muistin kun puhuit siitä pala pöydästä ynnämuu, varmaan ilo katsella sitä nyt valmiina, kärsivällisen töitä tuollaiset.
      Minä en anna itselleni mahdollisuutta edes ajatella maalin kanssa rupeamista, en jaksaisi enää niitä harmituksia mitä ei onnistuminen mukanaan tuo.

      Ihastella pitää Katleijan ja sini-sirkunkin taitoja, kun osaavat tämän koneen hallinnat, minä en osaa, en opi, mutta onneksi on korjaajia, kun vaan euroja löytyy;)

      Älkää antako periksi tälle kiusalle mikä nyt ketjua rasittaa, eiköhän joskus selkene, uusintaa uusinnan jälkeen, sitkeyttä meistäkin löytyy, toivon mukaan:)

      Iloa päiväänne, ja taas yritys.

    • Auttoiko se, että otin uudelleen palstan esiin suosikeista ja siitä sitten uusi viesti pirttiin,
      lähti kuin ennen hyvään aikaan.
      Ei tätä tämän kaltaista yritystä jatkuvasti jaksa, mutta kokeilkaa vielä, pitäähän palstan pitäjän tajuta myös se asia, jos lukijoita riitä, ei mainoksiakaan lueta.
      Tutuksi on tullut niin kahvimainos kuin Raahen kaupungin johtajan kuva muut mainokset, näin ei tapahdu, jos kirjoitukset häviää.

    • Kokeillaanpa rekatulla, takkuaako sepustuksen lähetys. Kuva on muutaman vuoden takainen, tässä Kerttukin vielä matkavahvuudessa. Lampaita nähtiin taas tälläkin matkalla paljon tulvavallien nurmien hoitajina, yksi yökin vietettiin Kielin kanavan kupeessa, ja aikamoinen mäkätys ja päkätys kuului yömyöhään, ja valleilla kävellessä sai olla tarkkana , ettei papanoihin astu.

      Veneretkiä on tehty päiväseltään lähisaaristoon, eikä voi olla ihastelematta tätä ainutlaatuista Suomenlahden saaristoa, saarten suojassa on turvallista purjehtia kovallakin tuulella, voi löytää suojaisia luonnonsatamapaikkoja tai jäädä ankkuriin saaren katveeseen. Saarten loiville kallioille on helppo rantautua, ja jokamiehen oikeudella se on luvallista, jos ei ihan toisen mökkirantaan leiriydy. Juttelimme matkalla paikallisten kanssa tästä, he eivät ole uskoa todeksi tällaista vapautta ja mahdollisuutta. Kyhmyjoutsenet lisääntyvät vuosi vuodelta, isot synkänoloiset merimetsot likaavat kallioluotoja valkoisiksi , hanhet paskovat rantoja, uusina tulokkaina olemme nähneet myös muutamia niilinhanhia, ehkä tarhalinnuista villiintyneitä. Merikotkat ovat iloksemme vuosien varrella lisääntyneet, harmaahaikarat ovat jo tavallinen näky. Aikamoinen äänimaailma merellä onkin, tiirat ja lokit pitävät suurinta mekkalaa.

      Voikukka on oikeastaan upea , kuin pieni aurinko ja energiapakkaus. saavat kyllä ojanpientareilla loistaa, mutta kiitos ei minun nurmikollani. Kyllä ne talttuvat ruohonleikkuulla, ja on minulla työkalukin niitten nyhtämiseen juurineen. Kirikka- ja luumupuut ovat kukassa ja on pölyttäjiäkin mukavasti pörrännyt . Omenapuut ovat vasta nupulla, ei taida ehtiä lakkiaisiin kukkaan , koleaakin on luvassa, samoin sadetta, joka on sinänsä tervetullutta. Lemmikit ja kevätkaihonkukat levittäytyvät nyt sinisinä mattoina omenapuiden alle, seassa sipulikukkia. Mustikka kukkii komeasti, vettä kaipaavat myös uinuvat kanttarellit putkahtaakseen esiin. Nyt paistaa vielä aurinko, hyppään pyörän satulaan kauppareissulle. Kypärä päähän, koetan myös hillitä pyöräillessä itseäni, etten liiaksi kuikuile toisten pihoihin, vaikka niissä miten ihanasti kukkisi.

    • muori77

      Päevee vuan.

      On tainnut tulla kesä.
      Tervapääskyt surffailee tuolla lähellä.

      Arvauskeskus käynti oli aamusta.
      Otti hoitsu verta 4putkea ja sydänfilmin.
      9pv on lääkärin vastaan otto.

      Nyt ei riitä pirtin kahvi,on mentävä laittamaan pökköä pessään;)

      näkyillään...

    • Päivää pirttiin! Kokeillaan taas, mitä tapahtuu.
      Kaunista on Päijänteen rannoilla ja aamulenkkini kulkee asuinpaikkani
      niemen ympäri aivan rantaviivassa. Polun varrella on koko matkalla isoja
      kieloalueita. Aurinkoisilla ja suojaisilla paikoilla alkavat aueta ja järveltä
      tulevassa tuulenvireessä tulee nenään ihania tuoksuja.

      Kaksi vuotta sitten, 30.5.2015, olin kirjoittautumassa suomalaisiin virastoihin. Muistan minkälaiset jonot olivat esim. Kelassa. Se Kela-kortti tuntui olevan maailman tärkein kortti. Ilman sitä ei mikään homma tuntunut hoituvan. Joka paikassa kysyttiin, onko Kela-korttia. :) Parin kuukauden päästä tuli sitten
      tämä simsalabim-kortti.
      Maistraattiin oli myös jonoa ja Nordeassa meni aikaa. Siellä oli oikein kova kuulustelu. Piti vastata omituisiin kysymyksiin. Mm. onko minulla sukulaisia tai ystäviä, jotka ovat poliittisesti aktiivisia, tai olenko itse poliittisesti aktiivinen.
      Kysyttiin myös ettö jos minulla olisi paljon käteistä rahaa niin laittaisinko ne tililleni. Vastasin, että eihän sellainen ole enää mahdollistakaan, ei ainakaan Ruotsissa. Omalle tililleen ei enää voi laittaa käteistä, mutta automaatista saa kyllä ottaa käteistä tililtänsä.
      En ollut osannut varautua tällaiseen kuulusteluun, olin vaan avaamassa maksupalvelun, että voin hoitaa maksut tililtäni.
      Tuon kuulustelun kyllä ymmärtää, kun yritetään saada rahanpesijät kuriin. Itselläni ei kuitenkaan ole vielä sellaisia huolia että tarvitsisin rahanpesukonetta!

      No täytyypä tässä nyt hoitaa vuokranmaksu, kun istun koneen äärellä.
      Toivottavasti viesti lähtee tältä istumalta Kahvipirttiinkin!
      Hyvää päivän jatkoa! :)

    • Tavallista iltaa Pirtissä vieraileville!

      Istun tässä ikkunan edessä usein. Luen, kirjoitan tai selaan nettiä. Vaikka en tunnusta päätoimisesti kyttääväni kulkijoita ja tapahtumia eteeni avautuvalla kadulla, niin tuleehan sitä melko tiuhaan eteensä vilkaistua - ellen ole päivänokosillani.

      Tänään ilma vaihteli usean kertaan. Aamulla oli hyvin aurinkoistakin, lämpökin kipusi lähes 20 paikkeille. Niinpä ihmiset liikkuivat kepeissä hepeneissä, polvipöksyissä, lyhyt hihaisissa vaaleissa paidoissa. Ihmettelin kuinka tarkoin kulkijat ovat ilmoja seurailleet. Iltapäivällä viileni, aurinkokin pysyi enimmäkseen pilvien takana. Kaduilla ihmisten asut olivat muuttuneet, oli enimmäkseen tumma tukevaa puseroa tai takkia ja housujen lahkeet olivat pidentyneet. Se oli kadulla kulkevista yleiskuva. Mistä ihmeestä he täppäsivät äkkiä syysasut päälleen? Saattoihan he olla paikallisliikuvia, kauppareisuillaan ja lenkkeilemässä. Ja näin asujen tukikohta lähellä. Eikös kertomani vaikutakin kyttäämiseltä? Puolustukseksi sanon, että mihinkäs panen silmäni, kun kerran ikkunan edessä on istuinpaikkani. En kai mene komeroon piileksimään.

      Tarkkaan ovat MdK- syynänneet. Luultavasti ohjeituksen mukaan, tuskinpa siinä on ollut henkilökohtaista kiusottelua. Kerran olen joutunut täyttämään lanketin, jolla sevitettiin rahojen alkuperä. Nostin pankista muutaman tonnin ja menin sitten
      toiseen, "ruokapankkini" tilille pistämään ne rahat, jotta saan sapuskani maksettua kortilla. Silloin ei minulla vielä ollut verkkopankkiliittymää. Kyllä virkailija oli vaikeana kun selitti: tälläinen vaaditaan, ei millään pahalla... Mitäpä tuossa, ei siinä minuuttia mennyt paperia täyttäessäni.

      Nyt taitaa höpinäni olla jo yliajalla ja yli pitkä. Jatkoja teille! Tästä se lähtee, jos...

      • Iltaa Pirttiin ja terveiset upean kukkivan puun alta! Siinä ihailin entisen pihamaani koristeomenapuuta, jonka Jurij'in kanssa istuimme 20 vuotta sitten😘
        Ei tuntunut haikealta, vaikka lähtiessä tuumailin tuleeko vielä ikävä sinne. Ei toki,...nuoripari on laittanut kodin mieleisekseen, ja 3 lapsen pienet jalat tassuttelee nyt väljissä tiloissa. Kaksospojat oli tomerat, ja ilohan on nähdä miten viihtyvät ja laittavat ympäristönsä kauniiksi.

        Saunakoivuni maalauksen panelissa ovat säästäneet, eivät uusi sitä, vaan sävyttävät savunsinertäväksi panelin, ihan kiva kun arvostavat.
        Mukavaa oli nähdä yritteliäät nuoret, sellaiset vievät kansakuntaa eteenpäin.

        Nyt pitää katsoa rentouttavaa iltaohjelmaa vilkkaan illan päätteeksi, heippa 🌸


      • hurskainen

        Olin ettosilla kun heräsin. En ole vielä uneenkaan päässyt, manailin. Soi ovikello. Katsomaan, kuka riivattu...
        Polulla seisoi minua nuorempi mie ja katseli ylös parvekkeelle päin. Sanoi sille päivää. Se vastasi. Tunnistin se nuoremmaksi veljekseni.

        Se haki autostaan tuliaisputelin ja kahvileipää. Meinasin että kahvit keittäisit. Murukahvia vaan on, mie sille. Kelpuutti.
        En t i e t e n k ä ä n ottanut kahvileipää kun paino oli muutenkin edellisestä aamupunnituksesta noussut.

        Käytiin katsastamassa se viimesyksyisen ojan hyvyys. Sitten pari päivää sitten ostamani Lohi-soutuveneen kelvollisuus.
        Soutupelillä on ikää puolet vähemmän kuin ittellä. Hintaa 400 ekua. En siitä omiani tule saamaan mutta onhan sitten jotakin myytävää kun sininen sippi joskus yllättää.
        Tiistaipäiväksi melko kelvollinen. Ei tullut postissa vielä senkään peltipoliisin silmäniskun saatelähetystä.

        Yhtä hyvää teillekin!


    • Terveisiä pirttiin.

    • Kokeilin josko tänne pääsee ja ihme tapahtui olen monena päivänä yrittänyt, mutta turhaan.
      Ei kirjoituksen pituudella ole ollut mitään väliä vaikka vain sanan sanonut niin palvelinvirhe estää.
      Toisaalta tämäkin nyt kokeilu, ei sitä oikasti viitsi pidempiä kirjoitella, kunhan yritän jollainlailla mukana pysyä.
      Päivä ollut samantapainen kuin ynnämuun ikkunasta katsellut ihmisten kulkemista tosiaan aamupäivällä täälläkin lämmintä ja polvihousuissa moni kulkija kaupassa kävi eli kesä hepenissä pärjäsi.
      Nyt on iopa vähän satanut, tosi vähän, vaikka kunnon sadetta luonto kaipaisi. Itse olen vain kotihommissa ahertanut ja huilaustöikseni istunt tässä koneella pelaamassa, tai Facebookissa roikkunut.

    • Huomenta sateisesta Savosta, lämmintäkin vain alle yhdeksän astetta.
      Tein sellaisen havainnon, että kyllä seurannassa ollaan, kenen sitä en tiedä.
      Eilen mainitsin mainoksen tuolta pirtti ketjun alareunasta ja eikös muuttunutkin toiseen.
      Ei mainoksessa moitittavaa ollut, tulipahan mainittua;)
      Ei meinaa kesä nyt tulla, kasvu jumittautuu paikoilleen, ei edisty yhtään, vaikka perunoita jo kotimaasta nostettiinkin.
      Hinta voi olla kilolta melkoinen.

      Tätä samaa ikkunasta katselua on, kun siirsin pöydän taas ikkunan eteen, kun auringon paiste kävi ruutuun edellisessä kohteessa.
      Kukapa se kieltäisi omasta ikkunasta katselun, ei siitä nyt arvaa ketään varsinaisesti tuijottaa, ohi kulkijoita ovat.

      Iloinen yllätys Hurskaisella, ei tainnut joka päiväinen vieras ollakkaan?
      Älä nyt kaikista herkuista kieltäydy, jätä vaaalla seisominen vähempään.`

      Niin sitä uusiin ympyröihin sopeutuu, vaikka aina arveluttaakin, muutama päivänä on mökkini mieleen tullut, onnellista aikaa siellä elely ja asuminen oli.
      Hyvä sinulla varmaan tässä nykyisessä kodissasikin on, näin olen ymmärtänyt sini-sirkku.

      En ole tuollaista selvitystä joutunut tekemään mistä Mdk-Mdk kertoi ja ynnämuukin mainitsi, en tiedä onko edessä milloin, tarkoiksi ovat tulleet joka paikassa.
      Kela korttia asioinneissa melkein aina tarvitaan.
      Tämä kone on todella mukava maksupaikka, rauhassa saa toimia ja ei tungosta ei jonottamista.


      Ramoona kertoili saariston ihanuudesta, ei ole kokemusta, vain näitä järviä olen seilaillut, ihania nekin ja joskus kalaisiakin.
      Varmaan on olot toisenlaiset muissa maissa, nämä meidän yhteisen luonnon annit meillä melko vapaasti käytettävissä, marjat metsästä ja kalat järvistä voidaan ihan itse kerätä ja leiriytyminenkin onnistuu aika laikka hyvin.
      Olot muualla paljon ahtaammat, kuin työehdotkin.
      Poikani tytär päivitteli sitä juuri Espanjassa, siellä aivan lapsen kengissä ammatillinen järjestäytyminen, mitään luottamus miehiä ei tunneta.

      Toivottavasti apu nyt löytyy muorin vaivoihin, kyllä tässä olen minäkin jotakin vuosi tarkastusta pyrin saamaan, noita vuosikymmeniä kun kertyy.
      Saa nähdä onnistuuko, kun nuo säästöt painaa päälle ja mitään suurempaa vaivaa ei ole esittää.

      Nyt sitten jännitystä elämään, lähteekö vai ei, en millään jaksaisi uutta veivata, päivän hyvyyttä kaikille.

    • Jokohan viat on saatu aisoihin, ihan suosiolla lähti, nyt eikun kirjoitelemaan kaikki, taitaa onnistua, näin se sitkeys palkitaan;)

    • MummeliMia

      Hyvää huomenta!

      Ulos olen menossa, joten laitan valmista:
      .
      Kertomus elävästä elämästä

      "Hoitotäti kiskoi minkä jaksoi saapasta pojan jalkaan. Kun kummatkin saappat oli suurella vaivalla saatu paikoilleen, poika ilmoitti niiden olevan väärässä jalassa. Hän oli oikeassa. Mikäpä siinä auttoi kuin ryhtyä vaivalloiseen urakkaan. Kun saappaat oli riisuttu ja saatu oikeisiin jalkoihin ja hoitotäti pyyhki hikeä, poika tokaisi: "Ei nää ole mun saappaat."
      Täti puri kieltään jottei karjuisi pojalle: "Mikset sinä sanonut mitään!" Kun hän oli kiskonut hankalat saappaat uudelleen pois, poika selitti: "Nää on mun veljen saappaat. Äiti käski mun panna ne tänään jalkaan." Hoitotäti ei enää tiennyt itkeäkö vai nauraa. Hän kumartui taas kerran punnertamaan saappaita pojan jalkaan.
      "Huh-huh, valmista tuli - vihdoinkin." Missäs sinun käsineesi ovat?" täti kysyi pojalta. "Äiti käski laittamaan ne saappaiden sisään.."


      .

      • hurskainen

        Hyvä tarina minunkin mielestäni Mummeli Mialla.
        Itselle ei mukavia sattumia ole vielä päivääni kertynyt. Hiukan rikkaruohoja revin marjapensaiden alta nyt kun oli hiukan satanut.

        Kyllä se eilinen herkuista kieltäytyminen sittenkin kannatti. Oli hiukan kevyempi olo mukamas.
        Torkkujen aikana oli tullut tas pari puhelua. Pyysivät lähettämään nauhalle viestin. Sanelin siihen että soittakaa vasta puolen päivän jälkeen.
        Elän lankapuhelin aikaa. Siks minun kalikkaan tulee soittoja hyvin harvakseltaan.
        Kokeilen lähteekö viesti tänäänkin.


    • kattleija

      Kiitos Mummeli monipolvisesta vitsistä, parani koko ajan loppua kohti. Sain tarpeellista vatsajumppaa. :))))))

    • Puskasuleima

      MummeliMialle lämpimät kiitokset riemastuttavasta tarinasta, joka ei ollut mikään puujalkavitsi!
      Siinä oli aitoa tilannekomikkaa, ja kerrankin nauraa ihan ääneen sen vuoksi, että juttu oikeasti oli hauska,

    • Hyvä vitsihän se, ilman muuta! Lisäksi se, että se saattaa hyvinkin olla tositarina.

      Minulla meinasi tänään olla vitsit vähissä. Eilen illalla painuin nukkumaan ennen kymmentä, eikä ollut mitään erikoisia vaivan merkkejä. Kuinka ollakaan, aamulla heräsin kuuden maissa kipeänä. Mistä ihmeestä se tautini tuli? Viinasta tullut krapula se ei ollut .En ole päässyt selville, mutta olipa hutera olo. Kävin marketissa, vaikka ei olisi ollut tarvistakaan. Ajattelin että kävely saattaisi olla paras toipumiskeino ja siltä menomatka vaikuttikin. Kaupassa se hutera olo taas alkoi ja olihan kilometri pitkä ja vaivalloinen taaperrus tullessani.

      Nytpä sitten olen lepäillyt ja vähän syönyt. Olotilanikin on rauhoittunut ja vaikuttaa palanneen ennalleen. Aikaani olen kuluttanut lojottaen pitkälläni ja lukenut - väliin taukoja pitäen - lahjaksi saamaani romaania, K. Niemisen "Ihmissuden kronikka." Hyvällä alullahan se on, kolmasosa luettuna. Näin se tämä hieman erikoinen päiväni on mennyt.

      Sateinen oli aamupäivä. Sekin vielä, kun vaivoin laahustin marketista, olisi mieli tehnyt istua penkeille, mutta märkiähän ne olivat. Kaikki tulee samaan aikaan. Mitäpä noista, ei enää pahalta vaikuta. Nyt sitten kokeilemaan tämän lähettämistä!

    • melkeinlate

      Palvelinvirhe vei taas kirjoituksen.

    • Eipä lähde taaskaan, liian aikaisin riemuitsin, kun eilen lähti, eipä auta kuin ensin kokeilla ja sitten pidemmälti kirjoittaa,

    • Huomenta, nyt uusiksi, jospa saisin hämättyä;)
      Kaunis torstai päivä aluillaan, mutta viileänä vaan pysyy.
      Tuuli on pohjoisesta, nyt porukalla puhaltelemaan, että suunta vaihtuu.

      Tuo heikkouden tunne tuttua, tulee silloin tällöin, menee piankin ohi.
      Onko ruuan imeytymisessä häikkää, vai mistä johtunee, usein olen jotakin syönyt ja ohi nopsaan menee, hyvä että näin kävi ynnämuu sinullakin, olisiko myös jotain ikään liittyvää?

      Tuo painon vaihtelu voi useinkin olla nesteen tasapainosta johtuvaa ja vaaka on aina oltava samassa paikassa.
      Testasin vaakaa ja siirtelin eri kohtiin, valitsi paikan sille siihen missä näytti pienintä lukemaa;)
      Eilen katsoin puutarha ohjelmaa ja siinä neuvoivat harsokankaan laittona mullan päälle ja sitten katetta reilusti, oli siistin näköinen, varmaan onnistuisi pensaidenkin alla.
      Kitkeminen on iso urakka, kun juurineen olisi rikka kasvit pois saatava.

      MummeliMian juttu oli niin totta ja hauska myös, lasten suusta ne aidoimmat jutut tulee.
      Minulla on kirja missä on tarinoita lasten suusta ja jopa saa nauraa niille "totuuksille".
      Olen joskus kerhossa niitä lukenut, ja hymyilyä on syntynyt.

      Nyt sitten uusi yritys, todistin että en ole ropotti, kun testasivat, katsoin kuitenkin paremmaksi kirjautua, oliko sitten viisautta vai virhe.
      Katsotaan ja päivän jatkoa teille kaikille!

      • Puskasuleima

        Päivää, vaikkei paistakaan! On se kumma, ettei jaksa sataakaan.
        Aamu oli aurinkoinen, ja sitten taivas suorastaan mustui, ja vettä tuli kuin saavista kaataen.
        Nyt aurinko yrittää valaista maisemia, ja tuuli ravistelee vesiä koivujen oksilta.
        Me puolestamme olemme valaisseet aamupäiväämme kuuntelemalla musiikkia.
        Onneksi meillä on samanlainen musiikkimaku, ja kotikonsertissamme esiintyvät suosikkiemme lisäksi kutka kulloinkin. Ainakaan Tapio Rautavaara, Reijo Kallio sekä Georg Ots eivät päästä meitä vähällä tai me emme päästä heitä vähällä.
        Georg Otshan oli paitsi iskelmä- myös oopperalaulaja, ja siihen sarjaan kuuluukin melkoinen joukko: Dmitri Hvorostovski etunenässä. Luetteloa voisi jatkaa vaikka koko päivän, mutta mainitsen tässä enää Paul Robesonin.

        Kahvihammasta alkaa jomottaa.
        Tulkaa kaffeelle, Tarjolla on Laten tänään leipomaa mustikkapiirakkaa.


    • Ropsautti täälläkin vähän rakeita. Jossain muualla Suomessa on tullut rakeita runsaamminkin.
      Äkkiä sitä tottuu lämpimään, tuossa illansuussa kävin ulkona jaloittelemassa ja kaltsaltahan se tuntui. Eikä pakkanen ollut lähelläkään.

      Se eilinen vaivani on poissa, ainakin toistaiseksi. Olihan verenpainekin tavallista korkeammalla ja syke lähes 90. Vieläkään en tiedä, mistä elimistöni sai aikaan varoitella. Nyt ne lukemat ovat tavalliset.

      Luin nurmijärveläisten kotikonsertista ja suosikeista. Olihan tuossa kappaleita, joita meikäkin saattaa kuunnella. Enkä muuta taidakaan kuin kuunnella. Kerran koulussa muutaman säkeen yritin lauluksi pistää. Ope lupasi, että hän antaa vitosen, eikä tarvitse enempää näyttöjä antaa. Joskus kun mökkini ympäristössä metsässä kävelin, saatoin korppien kanssa konsertoija, kun olin varma ettei muita ole maiila ja halmeilla. Eikä siellä yleensäkään ollut ollut. Muita kaltasiani laulajia on ruisrääkkä, nykyään jo harvinainen ja taivaanvuohin on ihan kiva.

      Sitä normaalia kolean keliä on mennyt. Parvekkeelle en ole viisinyt pomppa päällä verstastani kyhätä. Lukuhommaa - josta eilen mainitsin - olen vireillä tänäänkin pitänyt. Päivä vielä ja se kirja on siinä. Eipä tässä muuta turisemista ole. Nyt se tärkeä hetki LÄHETÄ.

      • Toivottavasti vointisi on palautunut hyväksi. Tuli vain tämmöinen itse koettu juttu mieleen. Joskus olen langennut liikaa suolaista syömään, esim. silliä tai jotain, niin ylimääräisen verenpainelääkkeen olen joutunut ottamaan. Yleensä syön vähäsuolaista.
        Ostin tänään kaupasta, kun mainostivat, kokonaisen Islannin sillin. Petyin siihen totaalisesti, oli varmaan viime vuoden keväällä pyydettyä, ei edes nahka irronnut ja ihan myrkynsuolainen oli.
        Roskiin meni mokoma, kyllä Vesta-matjes on paras ja Ahtikin.


      • hurskainen

        Yle-Lahden alueradiotoimittaja kertoi että sillä seudulla oli pahojakin liikennevahinkoja tullut raekuurojen liukastettua valtateitä.
        Pelastuslaitos joutui mm. leikkaamaan henkilöautosta katon, saadakseen tieltä suistuneen autokuskin sairaalahoitoon.

        Yn kylä ymmärrä varoitusta autonopeuden hidastamisesta jos ajotiettä on yli tuuman paksuudelta "raelaakereita". Lievempiä tapauksia oli useita.

        Minun piti lähtä kalorinpolttomiekessä kauppaan kauempana. Matkaa yhteen suuntaan ehkä pari kilsaa.
        Kun piti muutakin ensin kotona toimittaa, niin lähtöaika venyi. Niinpä otin oikein autokotteron käyttöön.
        Niin ja senkin takia kun hyötisasemakin on samassa suunnassa. Jätepaperia, metalli, muovi ja lasijätettä.

        Tuttu mies pyrki polkupyörällä ankarassa raesateessa keskustaan ilman käsineitä. Samoin lapsia ilman päähineitä. Kiitin avaruutta että auto on käytettävissä ja valitsin tämän kerran oikein.

        Lainaa on näemmä lämpimän tunnitkin tänä kevät-kesäkautena. Mutta mitäs met; sisällä omissa oloissamme kääröilemme.


      • Hauskasti kuvailee hurskainen kotiolojamme. Kääröilemme hyvinkin, palattava oli takaisin hakemaan takkia kääriytymiseen, tuulen riepotellessa niin, että vedin hupunkin korvilleni.

        Kauppaostoksia ei nyt ollut, mutta hieman jaloittelua kaipasin, ja pitihän roskapussikin viedä samalla. Olenkin tyhjentänyt sekä jääkaappia ja pakastinta ruuista, ennenkuin ostan uutta. Juustonkannikoista broilerin ruhoon, hyödynsin ja tosi maukas kanakeitto syntyikin vokkivihanneksista ja tomaateista ja eri sipuleista. Kuullottelin sipulit varsineen ja vihannekset, silppusin herneenversoja ja valkosipuliversoja sekaan 🙂

        Aamu ja iltapalaksi sain aikaan kinkkupiirakan juustokuorrutuksella, joten huomisenkin pärjään hyvin.

        Maamme on saanut naapurimaiden delegaatioita 100 vuotis onnitteluineen, mukava oli harvinaista kokoonpano katsella Linnan edessä ja Hanasaaren kulttuurikeskuksessa.
        Illan lämpöä nyt filttiin kääriytyneille, kesäkuun ensimmäisenä 😄 moi!


    • melkeinlate

      Täytyy vain turvautua tuohon varanikkiin, kokeilin vakituista, se hukkui palvelinvirheen mukana.
      Eipä uskoisi jotta ollaan kesäkuussa kyllä tänäänkin tullut vettä ja rakeitakin aika kovien puuskien mukana. Nyt aurinko paistaa, mutta ei se paljon lämmitä päivällä pahimpaan aikaan oli 6-7 välillä lisäksi se puuskainen tuuli Toki nyt aurinkon paistaessa on pari astetta lämpimämpää.
      Kyllä minullakin on kolestroolilääkkeitä, verenpaine ja sokerilääkitys, mutta aika hyvin nuo arvot menee, Eihän silliä voi vastustaa, käytän etupäässä Boy sipulisilliä, esm uusien perunoiden ta vain peunat ja kananmuna kaverina, no lisuukkeena aina jotain salaattia.
      Noita päiväunia ei usein tule ei oikein onnistu, mutta yleensä nukun aika pitkään, tosin siinä on aina pakollinen herätys yöaikaan.
      Olen valittanut siitä palvelinvirheestä ja saanut pari vastaustakin Käyttäjätuki Oona on vastannut ei vielä mitään apua tullut, kyselee kaikenlaista koneestani.

      Luulen avun tulevan kun tuo nuorin poikani kotiutuu Sotkamon reissultaan.
      Lohta minä aamupäivällä ostin 9,95 kilo, pakko välillä ostaa, on se niin hyvää kun itse kehuu.
      Kyllähän tuo vesi hyvää tekee, sadetta kaivattu, mutta ei se tarvitsis olla niin pirun kylmää.
      Eilen kiertelimme taas tätä kotikuntaamme, tuota itäistä puolta joka on melkein pelkkää maatalous aluetta. pikkuteitä ajelimme, kyllä luonto näytti jo kesäiseltä ja tuomet, pihlajat sekä omenapuut kukkivat komiasti. näkyi myös metsien reunoilla mustikat kukkivan. Tien vieret olivat keltasia voikukista ja liekö joku peltokanankaali kaunis kukainen rikkaruoho. No niitä kimpun keräsin kotiin ja siinä ne kauniisti vieläkin purkissa kukkii.
      No eiköhän tässä ilmoittautumisen verran Late.

    • Huomenta hyvin hyiseen kesäaamuun, tuuli on oikein reippaalla tuulella ja taivas sataa, räntää ja väliin vettä.
      Lämmintä neljä astetta, ei kesälomalla olijoita ilahduta.
      Uimavedet ei houkuta lapsiakaan, mutta jospa ensi viikolla jo lämpiäisi.

      Täällä ei omenapuut, ei muutkaan puut kukkaan ole ehtineet, mutta lämpö varmaan sen ilon räjäyttää.

      Katselin toisella silmällä noita kuninkaallisia vieraita juhlimassa 100- vuotta täyttävää Suomea, juhlavat juhlat ja näyttävät vieraat kuin omakin väki.

      Eihän sitä tuota pukeutumista oikein osaa tehdä, kesää eletään ja lapasia käsiin ja hattua pitäisi päähän laittaa, vähän nololtakin tuntuu.
      On siellä Hurskaisen maisemissa kovasti satanut , kun liukkaaksi asti vei, täällä tuli lumena ja suli perästä.

      Suolan käytöstä oli juuri eilen telkkarissa, ei liikaa saa syödä, mutta suolaakin tarvitaan.
      Ynnämuun laulu paikasta muistui mieleeni, kun mieheni kertoi laulavansa yksin ajaessa autossa, hänellä oli kyllä ääntä laulaakin, mutta harvoin lauluaan kuulin, joskus teatterissa, kun kuului rooliinsa.
      Vakan alla taitonsa piti.

      kyllä nuo vanhat kappaleet mitä Puskasuleima mainitsi, kovin hyvältä korvissa tuntuu, tämä nykyinen musiikki ei sitä tee, ainakaan kaikilta osin.

      Nyt yritystä taas viestin laittoon, yksitoikkoiseksi tämä arvailu alkaa mennä, mutta minkäs teet, sitkeä pitää olla.
      Palelkaa, jos ette usko, että talvea tämä vielä on;)

    • MummeliMia

      Onkohan tässä Kauppalehden uutisessa perää, mitä ajattelette?

      " Muutokset huumorintajussa voivat kertoa dementiasta ja muistin heikkenemisestä jo yhdeksän vuotta ennen sairauden varsinaista puhkeamista.

      Muutokset huumorintajussa voivat olla varhainen merkki dementiasta, väittää uusi tutkimus. "

      Kahvipirttiläisillä ei ainakaan ole huolen häivää, sillä huumoriahan täällä ymmärretään.


      Laitetaan sateisen aamun musiikkia soimaan.

      https://www.youtube.com/watch?v=wX52fGwrG20

      • hurskainen

        Olen tunnistanut itsessäni etenkin nyt kevään korvalla selviä dementiaan viittaavia oireita.
        'Vielä en mene kuitenkaan muistiklinikan uusintatestiin sen takia että lisä ikä sitä useimmilla vanhoilla teettää.
        Parempi vaan olla asiaan liikaa huomiota kiinnittämättä. Ei se helppoo ole kun putkessa alkaa menemään kaikki pieleen.

        Vuosien, yksin paikallaan oleminen varmasti tylsistää. Muutamaa vuotta vanhempi kaveri lähti. Häneltä jäi kutenkin monta lasta lapsenlapsia.
        Minulla ei ole. Tästä tuumaan että heille varmasti parempi näin. Sitä enemmän noidun että työpalvelutunnit yhä vähenevät.

        Katselin tulevan viikon säitä netistä. Ensi viikolla tulee taas kesä.


    • Late oli saanut ylläpidon Oonalta kyselyihinsä vastauksen. Sama Oona vastasi minunkin kyselyyni viestien poistoista. Siitä kirjoitinkin tuolla 'uskotteko kauniin kesän' viestissä. Jopa palauttivat sinne väärin poistetun viestini.
      On siellä ylläpidolla näköään ihmisiäkin eikä vain robotteja.
      Ei oikein tee mieli ulos kun niin kylmästi tuulee. Pitänee kai alkaa itelleen ruokaa laittamaan, tuntuu siltä.

    • Enpä tiedä mitä sanoisin MM :an Kauppalehden uutiseen. " Muutokset huumorintajussa voivat kertoa dementiasta ja muistin heikkenemisestä jo yhdeksän vuotta ennen sairauden varsinaista puhkeamista."

      Ensiksi tulee mieleeni jääviyteni tämän asian käsittelyyn. Olen siinä iässä, että uutisen mukaan olen jo siinä vaiheessa, ettei sanomisellani ole mitään merkitystä. Toisekseen, tämä yhdeksän vuotta aiemmin ilmennyt varoitus ja sen muoto on mielestäni arvauksen arvoinen. Voisihan sanoa vankemmin: seitsemänkymmentäkuusi vuotias voi odottaa, että yhdeksän vuoden kuluttua saattaa hyvinkin tulla 85 v. päivät - tai jäädä kokematta.

      Tänään ilmanvaihto ulkona pelasi. Tuulimittarina pitämäni kuusi huojui ja väliin vapisi. Tuulenpuuskissa taisi tulla kuuselle vilu, koska lämpöäkin oli vain rapiat viiden päälle. Otin autonkotteroni käyttööni tuulensuojaksi. Ehkä Hurskaisen kertoman esimerkin ansiosta. Täytyihän sitä kotteroa juoksuttaa yli tarpeeni, kävin Porttipuistossa vahinko- ja jäännöskamoja kaupittelevassa liikkeessä. Eipä sieltä mittään erikoista tärppiä käsiini sattunut.
      Vitosen ostoksilla selvisin. Tulipahan ajeltua ja ketseltua.
      käyttäjä.
      Suolan turhasta käytöstähän varoitellaan. Luulen olevani kohtuu käyttäjä. Enkä raja rikkoutuu suolalohella mällätessäni. Mitenkä sitä nyt ilman suolaa.

      Sitkeästi viestien lähetys vaivaa. Jospa he jonain päivänä korjauksen löytävät. Onhan kerrotun mukaan tieto perille mennyt. Nyt taas on kokeilussa asia esillä.....

    • Ihme sotkoshan tekstiini tuli. Taisi tulla korjaukseni yhteydessä. Pääasia hyvin, lähetys toimi!

    • Venlahko

      Seikkailin ylemmillä sivustoilla etsiessäni tietä kohtaan, jossa voisin kirjoittaa.
      Matkalla törmäsin epäilyyn, että islamistit kiusaisivat KAHVIPIRTIN kirjoittajia,
      Uskallan epäillä, että moiset epäilyt kuuluvat sarjaan "tule-tänne-syyparka-täällä-niitä on ennestäänkin"...
      Yhtä hyvin syyllisiä voivat olla ihan perisuomalaiset monista kristinuskokunnista.
      Ei ole suurikaan salaisuus, että vuosikymmenten kuluessa ovat niin kirkonmiehet kuin lahkojen johtajatkin aina silloin tällöin kärähtäneet raiskauksista ja muista hämärähommista.

      Erilaiset uskontokunnat ja lahkot näyttävät olevan kaukana jumaliensa rauhasta ja syntien anteeksiannosta. Mennen tullen roiskitaan lokaa toistensa niskaan.
      Eiköhön niillä ole riittävästi julistustensa ja keskinäisten erimielisyyksiensä tekemistä. joten ei kai niillä ole intoa harrastaa ilkeilyä Kahvipirtissämme.'

      Eikös se ole rotusyrjintää, jos jätetään syntyperäiset uskovat epäilyjen ulkopuolelle ja syytetään erirotuisia?
      Vai onko rasismia väittää muukalaisia pahantekijöiksi?

      Jos välttämättä pitää löytää yksi syntipukki, niin helpointa on odottaa ensi jouluun.
      Joulupukkihan tuo tuhmille lhjojen asemesta risuja.

    • Huomenta edelleen viileään ja sateiseen päivän alkuun.
      Viisi astetta mittarissa ja melko viileältä tunti, kun parvekkeelle vuodevaatteet kiikutin yöpaitasillani.
      Ei tällä hetkellä sada, mutta tuulee yhä vaan.
      Helluntaihan se huomenna on, jotenkin sitäkään ei meinaa muistaa, ennen kaksipäiväinen oli, juhlavalta tuntui.
      Usein mökki aikaan laitoin sipuleita maahan ja pääskyset tulivat tirskahtelemaan eka kertaa, vanhoja pesä paikkojaan tutkimaan, se tuntui kesältä.

      Eiköhän näihin uskovaisiin mahdu monen sorttista väkeä, ihon väriä ajattelematta, suuntautumisista erilaisiin uskoihin, kaikilla taustoja joita ei haluta
      myöntää.
      Julmuutta uskon varjolla on ollut ja tulee olemaan, kuuluipa mihin ryhmään tahansa.
      Ehkä pirtti ei nyt päälimäisenä kiusan teko kohteena ole kellään.

      Kaikenlaisia tutkimuksia sitä tehdäänkin, yhdeksän vuotta sitten olin vielä menevä ihminen, huumoristakin tykkäsin, nyt voisi sen mukaan ruveta laskemaan, että lähellä 90 olisin sitten dementisoitunut, nykyään jää nauraminen vähäiseksi.
      Ihmettelenkin kovasti mikä ihmisiä naurattaa, melkein puujalka vitsitkin saavat hohottamaan.
      Olen kaiketi tosikoksi syntynyt, joskus tilanne komiikka saa nauruni alkamaan, ei meinaa loppuakaan, voisi kai hysteriaksi myös mainita.

      Älä moista sure, kuin työtuntien vähenemistä , eiköhän noita ole sinulle kertynyt Hurskainen, nyt enemmän sitä lepopa ja nautiskelua.
      Pieni matka voisi tehdä hyvää.

      Yksi hyvä piirre on tullut minunkin ostosten tekoon, harkitsen ja hylkään, joskus kyllä sitten sorrun vanhoihin tapoihin ja ostos kassiin siirtyy.
      Sitä on tuskaillut tämän tavaran paljoutta ja nyt jo yrittää järjellä ajatella kauppaan mennessä mitä todella tarvitsee.

      Onhan se mukava kuulla, että ihmisiä on siellä ylläpidon puolella, olen sen kyllä huomannut jossakin yhteydessä, jospa tuon" Palveluvirheen "kuntoon saisivat.

      Nyt pitää alkaa elämää tämän koneen ulkopuolella, puuhaa riittää, kun vaan saisi itsensä innostumaan.
      Mukavaa helluntai aaton päivää ja odotellaan kärsivällisesti sitä lämpöä päiviimme.

      • hurskainen

        Sadetta en tältä päivältä ole huomannut täällä etelämpänä, mutta kunnon vaatetus sisällä ja ulkona pitää olla.
        Ulkorakennuksessa istuin hyvän rumeaman kun kalaverkot olivat tippuneen sekalaisen kaman mukaan. Isommat rojut kuten viikatteen varren ja viputaljan sain irroteltua pois. Isompi verkko on lohiverkko 5m x 30m.

        Kun hermo alkoi tilttaamaan niin sain käärityksi ne pakettiin. ja sieltä varastosta pois. Paleli lopuksi ihan riittävästi.
        Kuuma hunajajuoma tuntui sen jäkeen taivaalliselta.

        Telkasta jäin oitistansa koukkuu Ranskan avoimien miesten tennisotteluun. Britti Andy Murray kukisti helposti argentiinalaisen pitemmän vastustajansa.

        Ihan iltauutisia pukkaa päälle. Hilpeätä Helluntaita palstalaiset!


    • Kaarle-KUNINGAS-

      Huumorintajusta puheenoleen lainaan pätkän IS:n uutisesta:

      " Kaarle Kustaa pistikin tilanteen leikiksi ja nipsutteli saksiaan huvittelumielessä Niinistön edessä. Myös presidentti Niinistö myhäili Kaarle Kustaan huvittelulle. Huvittavan hetken jälkeen silkkinauha saatiin leikattua kunnialla yhdessä poikki."

      Työtehtävä tuli kuitenkin valmiiksi.

    • melkeinlate

      Nyt taas täytyy kirjoitella jotta kotona ollaan, ylläpito tietää etten onnistu pääsemään kirjautuneena eteenpäin, joten joku sana jotta muutkin tietävät.
      Ainakin ilma on pilvetön ja kymmenkunta astetta lämmintä, tuuleekin niin vilu siellä ulkona tulisi, onneksi ei tarvi käydäkkään.
      Tänään oli tuolla Facebookissa ruokailuryhmällä kysymys, Millä nimellä ihmiset tuntee Muusin.
      Kyllä oli monta versiota muusista , minäkin yhden laitoin, Sellaisen jonka lapsena kotona kuulin Sokkero, lisäksi oli Sokkeronuija. ei kukaan ainakaan samaa sanaa käyttänyt, Isä oli hämäläinen ja äiti savolainen, lisäksi kylässä oli paljon karjalaisia, Sellainen oli meillä ainakin käytössä, liekö sitten oma versio.
      No senverran asia tarttui minuun joten tein sitä "Sokkeroa" no muusiahan se tarkoittaa, kuorin ja paloittelen peruna, keitön kypsäksi kaadan osan vedestä sitten nuijjin ne laitan vähän suolaa ja oikeeta voita kunnon pala sekaan, kyllä siitä hyvää tulee.
      Joten kyllä nuijaalla töitä piisaa.

    • Toivottavasti kesä ehtii tulla juhannukseen mennessä. Huonolta vielä näyttää!
      Olen ollut melkein koko päivän sisätiloissa, en omissa vaan naapurissa.
      Olen auttanut laskujen maksamisessa netin välityksellä. Ensin tuntui, ettei
      siitä tulee mitään kun kone ilmoitti, ettei ollut nettiyhteyttä. Kaiken piti olla
      kunnossa, kunnes huomasin että naapurin kone oli "lentotilassa"! :)
      No, "laskeuduttiin maan kamaralle" ja alkoi homma hoitua. Hyvä kuitenkin että
      voi auttaa toisiaan.
      Olen alkanut ajatella, kun alan olla siinä "huumorintajuttomassa" tilassa, että
      kuinka sitten tällaiset käytännön asiat järjestyy kuten laskujen maksamiset.

      Tämä vanhustentalo aikoo pitää vanhuksensa hyvässä kunnossa mahdollisimman
      pitkään. Asuntoni vieressä on kaiveltu ja jyrätty maata, ihme tolppia on pystytetty
      ja tänään, kun olin lenkillä, näin mitä siihen lopulta syntyi: vanhusten kuntoilukenttä!
      Siinä näkyy olevan monenlaista vempainta tasapainoharjoittelua varten, on myös
      hartioitten liikkuvuutta parantavia laitteita. Talon sisällä on perinteinen kuntosali,
      jossa on pari kertaa viikossa ohjattua, yksilöllistä treeniä.
      Saa sanoa niinkuin Mauno Koivisto, kun häneltä kysyttiin miksi hän on niin kuntoilua
      harrastava: "Onpahan terveempi kuollessaan!"

    • Todelta tuo tuntuu, että nauraminen on jäänyt vähäisemmäksi. Näinhän SkillaNkin päätteli. Olisiko osasyy siinä, että kun on loppupuolella sataa ikä, on ehtinyt kuulla monenlaista vitsiä. Todella vanhat vitsit eivät naurata edes kohteliaisuudesta. Jokainen varmaan tuntee "vitsiniekkana" itseään pitäviä, jotka hanakasti tarjoilevat vitsejään joka käänteessä. Jos vielä muisti on heikentynyt, vitsikokoelma on kaventunyt ja samat iänikuiset vitsit tulevat uutuutena esille. - Oletko kuulluut...? Saman tunnin aikana ehtii toistojakin tulla. Kohteliaastihan nähin on suhtauduttava, vaikka hersyvää naurua ei saa muuten aikaan, kuin ajattelemalla koomisesti toistoja. Ja mitäpä vielä, saatanhan minäkin syyllistyä saman kaltaisiin toistoihin! Yritän kyllä vältellä.

      Melkeinlate` kertoi muusista käytetyn sanaa "sokkero." Enpä tunne tätä muusin korvikkeena. Perunamuusi on käyttämäni ja kuulemani. Huttu on tuttu, mutta siinä on perunamuusin seassa melko runsaasti ruisjauhoja. Syötiin vanhaan aikaan" voisilmällä" ja lorautettiin vielä kunnon kermaa voisilmän päälle - jos sattui olemaan. Huttua käytettiin jonkin verran muusia korvaamaan, varsinkin jos se tuote oli jäänyt vetelähköksi.

      Iltapäivällä ilma korjaantui, lämpeni ja aurinko paistoi. Olimme yo- juhlissa. Hyvin jo tarkeni auringon paisteessa ulkonakin istuskella, tarinaa kertoa ja vitsejäkin heitellä. Nyt kun olen jo saunassakin käynyt, tuntuu kuin päivä olisi täysi. Kuitenkin aurinko paistaa niin, että valo on sopiva kun säleverhot ovat edessäni ja toiminnassa.
      Toivon teille hyvää jatkoa kesää kohti!

    • Ventla

      Kun olin penska, oli naapuritaloissa yleensä sokkeronuija, jota meillä kutsuttiin muusinuijaksi. Meillä siis syötiin muusia, ja naapureissa sokkeroa.
      Epäilen, että sokkero on joko pelkästään nurmijärveläinen murresana, vaikka saattaa se olla etelähämäläistäkin murretta. Paikkakuntamme murrehan kuuluu etelähämäläiseen murreryhmään.
      Tai ainakin kuului, sillä se alkaa olla katoamassa, mikä on sääli.
      Kumpikaan vanhemmistani ei ollut syntyperäinen nurmijärveläinen, ja surin sitä etten kotoa saanut perinnöksi omaa murretta. Olin kertakaikkisen ihastunut siihen nuottiin ja kieleen, jotka naapurustossa puhuttiin.
      Itse ihan pienestä pitäen kuuntelin korvat höröllä, kun paikkakuntalaiset praatasivat.
      Salaa matkin kaikkea, mitä kuulin. Miä noukein sanoi ku potaattei kessuuj ja riamastuin, ku joku rupi minullekki puhumaa.
      Kotikuntani murretta saan kiittää siitä, että olen oppinut nauttimaan murteesta kuin murteesta. Valitettavasti alkaa oppimani murre kangistua juttukaverin puutteessa.
      Joskus tulee kaupassa tai tiellä vastaan vanha paikkakuntalainen ja kiljaisee jo kaukaa: Herrajjesta! Oleks se siä? Mistäs siä tulet, ku sinul on suu korvis?
      Sillom miä vastaan, et tottakai minul on suu korvis, kun sinut näjin jo kaukaa!
      Juttua riitti vaikka kuinka kauan. Tuntui kuin olisin mierosta kotiin palannut.

    • Huomenta ja hyvää ja kauniin näköistä helluntaita ja liput saloissa heiluu, onhan kesäkuun neljäs, puolustusvoimien lippupäivä.
      Auringon paiste mittariin on nostanut jo neljäntoista asteen lämmön, totuus taitaa olla siinä kymmenen astetta vähemmän.
      Jospa nyt säätila muuttuisi ja tuota kauan kaivattua lämpöä saisimme.

      Nuo murteet on mukavia kuulla, täällä Savossakin aika harvoin sitä oikeaa "viäntämistä" harvemmin kuulee, mutta muun paikkakunnan ihminen kyllä savolaiseksi tunnistaa.
      Itse puhun jotain siansaksaa, joku sana menee niin vahvasti Savoksi, että itsekin sen tunnistan, mutta ei täyttä murretta enää kylläkään.
      Muutama sana on jäänyt puhekieleeni pysyvästi, kuten kun muut sanoo katsó, minä sanon kaho ja se tuntuu niin oikealta;)

      Outo sana minulle myös tuo sokkero, muussia se meillä on ja porkkanasta tehtiin tuuvinkia.
      Tuo huttu muistuttaa jotakin puuron tapaista, tuttu sanana, mutta syönyt en ole.

      Hyväähän se peruna muussi on, hyvin vatkattuna nokare voita sisältäen, hyvin maistuu, jos jää tähteeksi niin peruna velli nopsaan syntyy.
      Peruna vellin sekaan kuivahtaneita leivän paloja ja voita tietenkin, maistuu näinkin.
      Tulipa vesi kielelle kun leipäressun muistin, voita pannulle ja kuivahtaneet leipäviipaleet siihen, hieman ruskettaen, maitoa päälle niin että leivät peittyvät, kiehahtaen, hiukan suolaa ja jopa onkin hyvää.
      Eipä taida nyky nuoret näistä herkuista mitään tietää.
      Puolukka, sokeri ja ruisjauhot, herkkua tästäkin tuli, voisi kuvitella jonkun jugurtin korvike.

      Minunkin lähellä on sellainen kenttä missä näitä laitteita on kaupunkilaisten käyttöön, kai siellä porukka käykin, itse en ole käynyt edes katsomassa, että se siitä kunnon hoitamisesta.
      Ilohan se on taitojaan jakaa, minulla vielä paljonkin näitä koneen käyttöön liittyviä opittavana, mutta hyvä että edes tämän verran olen kärryillä.
      Aloittelijaa pystyisin kyllä alkuun opettamaakin, ainakin pankkiasioiden hoidossa.

      Ehkä oli tarkoitus rennon tuntuiseksi se juhlava tilaisuus saada, kun saksien kanssa leikittelivät nämä päämiehet.

      Oletkos kalassa verkkojen kanssa käynyt Hurskainen?
      Aika selvittäminen niissä on ja kalan päästöt verkosta myös kylmällä säällä käsiin ottaa.
      Minä en tenniksestä en juuri muistakaan pallopeleistä tykkää, no ei urheilun katsominen muutenkaan minua innosta.

      Tänään voi tarjeta istua parvekkeella, kun aurinko sinne helottaa, ei muuta toivotusta kuin heleää helluntaita.

      • hurskainen

        Tänä keväänä vaihdossa saamani soutuvene jäi osittain kaupungin puistoalueen "ruohosavannille" tilapäisesti.
        Se oli lukittu vahvan pajupuun tyveen. Sinänsä helpponakki venevarkaalle... sahaa pajun pois ja yön aikana hilaa asikuitupaatin vesille.

        Tänään sitten etsittiin sille parempi paikka. Pyysin riskin kaverin talkoisiin. Pajukkoa raivaamalla saatiin sille hyvä paikka.

        En ole lunastanut kalastuskorttia enkä kalastusoikeuttakaan. Sen sijaan kotona odotti se verkonselvitys,
        Jyrsijäpaskiaiset olivat syöneet puhki seinällä roikkuneen muovikasiin pohjan. Verkko oli pudonnut alas. Olin heittänyt erikaista rojua päälle. Valaisimia, ketjusahanraato, muikkuverkko ja seinähyllyjä ym rojua.
        Mahoton ihme että päreeni kesti repeämättä selvittää sotku kunniallisesti.

        Rappusilla tarkeni oikein hyvin tänään. Siellä rannassa alkoi toppatakki olemaan ihan liikaakin...viluiseksi on tullut hurskainen.

        Sitä on jotenkin löpsähtänyt. Nuorempana jaksoin katsella dekkarisarjoja. Varsinkin engelsmannit osasivat tehdä hyviäkin. En enää jaksa seurata.

        Lähdenkin lipun laskemaan salostaan kun jätin tarkoitukseen oikein muistiklapun.


    • Jotakuinkin heleään helluntaita ilmojen puoleen. Ei turhan helteistä, mutta ulkojaloitteluun kelpaavaa. Kun nyt mittari on juuri saamassa ekat auringonsäteilyt tänään, niin 20 näyttää.

      Heti aamun uutisissa tuli tieto terroreiden iskusta Lontoossa. Minulle oli uutinen myös asiantuntijan tieto: islamistit viettävät nyt ramadania, eräälaista paaston juhlaa, tottahan sen tiesin. Mutta sitä en tiennyt että islamistiset terroriryhmät ( esim. Isis ja al-qaita) käyttävät ja suosittelevat tätä itsetutkiskelun juhlaansa myös terroritekoihin. Kaikkeen se uskonto kääntyy ja vääntyy. Olen pakanana mokomasta ihan ymmällään. Toki olen jotain lukenut uskonnoista ja niiden sotaisasta historiastakin.

      Eipä tässä tänään(kään) ole suurempia kerrottavia. Lopettelen ja siirryn katsomaan dekkaria ikäänkuin kevennyksenä. Fiktiotahan ne, voi valita vapaasti ottaako täydestä vai kuvitellusta.
      Hyvää jatkoa teille. Kyllä kesäkin hiipien tulee. Hei vuan!

      • jjoutava

        Olisin minäkin lukenut Seppo Jokisen dekkaria muttei Koivukylän kirjastossa ollut kuin pari jo lukemaani Sepon kirjaa. Lainasin Jenni Linturin "Isänmaan tähden" nimisen kirjan ja koskettaahan se kun SS koulutuksen Saksassa jatkosodan aikana saanut mies myöhemmin vanhana saa muistisairauden ja ei oikein tiedä mitä aikaa eläisi kuvitelmissaan.

        Ynnämuun kirjallisuusviestiin oli näin vastattava


      • Ynnämuulle-pyyntö

        ettet käyttäisi pakana-sanaa. Nyt kun laissa on meillä uskonnonvapaus kirjattuna, niin puhdas uskonnoista olisi parempi ilmaisu, sillä se ei sisällä negaatiota, vaan on vapaa ja neutraali ilmaisu.


      • jjoutava kirjoitti:

        Olisin minäkin lukenut Seppo Jokisen dekkaria muttei Koivukylän kirjastossa ollut kuin pari jo lukemaani Sepon kirjaa. Lainasin Jenni Linturin "Isänmaan tähden" nimisen kirjan ja koskettaahan se kun SS koulutuksen Saksassa jatkosodan aikana saanut mies myöhemmin vanhana saa muistisairauden ja ei oikein tiedä mitä aikaa eläisi kuvitelmissaan.

        Ynnämuun kirjallisuusviestiin oli näin vastattava

        jjoutavalle kysely?
        Asutko Koivukylässä Vantaalla? Hiihdin sinne Hesasta.Olin silloin Kaisaniemenkansakoulun paras hiihtäjä tytöissä?? Ei kai itsekehu haise?


      • jjoutava
        rituliini_38 kirjoitti:

        jjoutavalle kysely?
        Asutko Koivukylässä Vantaalla? Hiihdin sinne Hesasta.Olin silloin Kaisaniemenkansakoulun paras hiihtäjä tytöissä?? Ei kai itsekehu haise?

        Oot nä hiihtämään kyllä aika sisupussi! Koivukylän kirjasto on lähin tässä liepeillä asun. Kyllä itsekehua pitää olla, ainakin noin hyvästä aiheesta.


    • melkeinlate

      Aurinko täällä paistaa, täytyy tunnustaa ei täällä 20 astetta ole koko päivänkään ollut, ainakaan varjon puolella. Siellä varjossa nyt 14 , käväisin minä tuossa lähikaupassa ei siinä ehtinyt vilu tulla kun matkaa ehkä 50 m. Päivä kuitenkin kulunut ihan tyhjäntoimittamisessa, eli vähän näitä kotihommia ja telkkaria katsellessa, tietysti myös tämän koneen kanssa vehdannut.
      Kyllähän nuo lukuhommat pitäisi taas aloittaa, on mennyt useampi kuukausi kun en mitään kirjaa oikein ole lukenut, en oikein ymmärrä miten nuo lukemiset hiipui menneinä vuosina aina kirja lukemisena, itsellämmekin paljon kirjoja ja lainastosta ahkeria lainaajia. Viime vuonna ehkä kolme kirjaa ja nyt yksi lojunut sängyn vieressä aloitettuna koko kevään.
      Tietysti se kello käy samaa tahtia luki tai ei, mutta joskus kun oikein hyvää kirjaa luki ei meinnannut millään lopettaa ja taisi käydä niinkin että nukahti kesken lauseen.
      Onhan tuo elämä vähän muuttunut, ikää on tullut ja tämä yhteinenkin taival kestänyt yli 60 vuotta.
      Tuo kotihommien osuus on kohdallani lisääntynyt, mutta hyvin on sujunut, elämä jatkuu kuitenkin vain päivän kerrallaan.
      Panenpa tuohon loppuun, Latehan minä, ei pelaa vielä tämä kirjautuminen.

    • Huomenta uuden viikon alkuun, kauniina alkaa ja kai siitä yhä paranee siis lämmön lisääntymisen myötä.
      Johan tuo olisi aika kesän tulla, kohta ei ennätä ollenkaan.
      Minulta toissa yönä palentui muutama kurkun taimi, en tahtoisi uskoa, mutta muutakaan syytä en keksi, olihan se pakkasyö, mutta että parvekkeellakin.

      Lukeminen on minulta jäänyt tyystin, mitä nyt aikakausi lehtiä joskus luen, nekään ei juurikaan kiinnosta, joskus kuitenkin mukavan ja mielenkiintoisen luvun löytää.
      Enimmäkseen ne juoruja kertovat näistä julkisuuden ihmisistä.
      Olen ajatellut, että pitäisi taas sisäistää lukemisen taito, jos vaikka loppuu käsitöiden teko jostakin syystä, olisi yksi vaihto ehto lukeminen, ajan kuluna.

      En tunne kehun hajuja rituliini_38;)
      Historian mielenkiintoinen kirjallisuus saisi minutkin ehkä kirjojen pariin.

      Uskonnon vuoksi on kautta aikojen tehty hirmutekoja, mutta että vielä nytkin, kun mielestään sivistystä ja tietoa on saatu kaikesta, tehdään näitä hirveitä asioita.
      Tuo hurmos mikä saa nuoret miehet itse tuhon lisäksi tuhoamaan toisia ihmisiä on todella pelottava.
      Onhan se tapahtunut viime sodankin aikaan, yksi mies sai koko kansan uskomaan omaan paremmuuteensa ja näillä oikeuksilla tekivät mitä tekivät.
      Väärin on sanoa, että koko kansan, varmasti oli toista mieltäkin olevia, mutta ne sivuutettiin.
      Suru on mittava kaikissa maissa, tuon tuhon vuoksi.
      Ikävä sanoa, että tänäkin päivänä noita johtavia ihmisiä löytyy.

      Ehkä kalaonni ainakin parempi siellä veden äärellä kuin keskellä peltoa Hurskainen;)
      Meinaatkos ongella istua, sitten kun siellä tarkenee?

      Tänään taas edessä sellainen päivä, ei suunnitelmia, tehdään mitä eteen sattuu, mukava voi päivästä tulla, kun mieli tuon auringon myötä on nousu suunnassa.
      Samanlaisia fiiliksiä myös teille toisille.

      • Jotenkin vain tuli niin lupsakkaolo,kaiketi,kun asumme SkillaN samassa läänissä?
        Minä en enää säihin puutu,niitä tuntuu tulevan aivan luonnostaan ja ilmastonmuutoksen Trumppikin on jo tajunnut?Kaiketi joku kuiskannut hänen korvaansa?
        Taraxacum officinale valtaa tota peltoani ja kalaa tulee helvetin huonosti,että tässäpä olivatkin suurimmat murheeni?


      • hurskainen

        Kaivoin tänään muutaman tusinan voikukkia sekä tontilta että tien vierestä. Muistan kun sota-aikana isommat veljeni nostivat voikukan juuria.
        Niitä kai paahdettiin kahvin korvikkeiksi.
        Mut puolukanlehdistä tuli aika hyvänmakuista teejuomaa. Niitä sai isojen kuusten juurilta jo kevät talvena.

        Olisi pitänyt pestä mattoja matonpesuasemalla. Kun hiukan vettä tihkutti, sain siitä hyvän tekosyyn lykätä muka kuivausongelman takia.
        Mut hermo piti hyvin kun piti työnantajan vakuutusyhtiöön soittaa. Myönsivät että ortopedi on toimittanut heille jalkateräni rtg-kuvia.

        Olisi saatava maksusitoumus jonkunlaisen viulukotelo-jalkineen teettämiseksi pahaksi vääntyneeseen koipeen.

        Onkiminen on jäänyt viimevuosina vähiin. samoin on talviturkin heittäminenkin. Saunaan en sentään ole vuosiin mennyt.


    • Aamun uutisia olen vilkaisemassa. Vastaan nimim. ynnämuulle pyyntö. Olet oikeassa, pakana ei ole paras ilmaisu, vaikka sitä juuri usein käytetään uskonnottomista ja jopa "vääräuskoisistakin." Olen usein käyttänytkin muotoa"uskonnoton." Harvoin enää nykyään viitsin sekaantua uskonnollisiin keskusteluihin. Pitäköön kukin" tunkkinsa", niihän ne isojen asioiden käsittelijät taitavat kyllästyneenä sanoa.

      En tästä nyt enempää. Nyt aamutoimieni jatkoon!

      • Merkitys-analyysi

        Niin uskonnoton on selkeä ja ehdottomasti parempi kuin pakana.
        Miten koet, onko uskonnoton-sanassakin jokin - tosin lievähkö - negatiivinen vivahde,
        ikäänkuin jotain puuttuisi?

        Kun joku löi 15 kertaa pitkällä veitsellä nuorta naista ja huusi: "Allahille!"
        niin täällä ihokarvat nousivat pystyyn, suututti niin paljon!!!

        Siksi ehdotin tuota ' uskonnosta puhdas'-ilmaisua, vaikka eihän sekään kai käyttöön tule.
        Olen joskus käyttänyt sanaa tietämätön, agnostikko.
        Agnostismi ei tarkoita välttämättä uskonnottomuutta. Vaikka agnostikko kieltää esimerkiksi Allahin , agnostikko ei välttämättä ole ateisti
        eli hän saattaa silti uskoa Jumalaan, esimerkiksi ”tunteellisin perustein”.

        Minäkin koen joskus luonnossa
        esim. järven rannalla iltaruskon aikaan Jumalan läsnäolon.

        Ja minun uskonnostani ei koskaan tule kiihkoilevaa, väkivaltaista fundamentalismia.


      • minkäuskonnon.nimiin
        Merkitys-analyysi kirjoitti:

        Niin uskonnoton on selkeä ja ehdottomasti parempi kuin pakana.
        Miten koet, onko uskonnoton-sanassakin jokin - tosin lievähkö - negatiivinen vivahde,
        ikäänkuin jotain puuttuisi?

        Kun joku löi 15 kertaa pitkällä veitsellä nuorta naista ja huusi: "Allahille!"
        niin täällä ihokarvat nousivat pystyyn, suututti niin paljon!!!

        Siksi ehdotin tuota ' uskonnosta puhdas'-ilmaisua, vaikka eihän sekään kai käyttöön tule.
        Olen joskus käyttänyt sanaa tietämätön, agnostikko.
        Agnostismi ei tarkoita välttämättä uskonnottomuutta. Vaikka agnostikko kieltää esimerkiksi Allahin , agnostikko ei välttämättä ole ateisti
        eli hän saattaa silti uskoa Jumalaan, esimerkiksi ”tunteellisin perustein”.

        Minäkin koen joskus luonnossa
        esim. järven rannalla iltaruskon aikaan Jumalan läsnäolon.

        Ja minun uskonnostani ei koskaan tule kiihkoilevaa, väkivaltaista fundamentalismia.

        Afgaanimies turvapaikanhakija puukotti Saksassa 5-vuotiaan lapsen kuoliaaksi, uutisoitiin eilen. Afgaani oli sekin joka Suomessa raiskasi ja poltti kuoliaaksi teinitytön. Nyt näitä ei saisi joittenkin mielestä palauttaa, kun kotimaassa voi olla vaarallista.


      • Merkitys-analyysi-nikill
        Merkitys-analyysi kirjoitti:

        Niin uskonnoton on selkeä ja ehdottomasti parempi kuin pakana.
        Miten koet, onko uskonnoton-sanassakin jokin - tosin lievähkö - negatiivinen vivahde,
        ikäänkuin jotain puuttuisi?

        Kun joku löi 15 kertaa pitkällä veitsellä nuorta naista ja huusi: "Allahille!"
        niin täällä ihokarvat nousivat pystyyn, suututti niin paljon!!!

        Siksi ehdotin tuota ' uskonnosta puhdas'-ilmaisua, vaikka eihän sekään kai käyttöön tule.
        Olen joskus käyttänyt sanaa tietämätön, agnostikko.
        Agnostismi ei tarkoita välttämättä uskonnottomuutta. Vaikka agnostikko kieltää esimerkiksi Allahin , agnostikko ei välttämättä ole ateisti
        eli hän saattaa silti uskoa Jumalaan, esimerkiksi ”tunteellisin perustein”.

        Minäkin koen joskus luonnossa
        esim. järven rannalla iltaruskon aikaan Jumalan läsnäolon.

        Ja minun uskonnostani ei koskaan tule kiihkoilevaa, väkivaltaista fundamentalismia.

        Tuollaista luonnonuskontoa oli esi-isillämme ennen kuin
        Ruotsista tultiin sotajoukkojen ja armeijain kanssa
        tuomaan uutta uskontoa Suomeen
        Seurasivat siitä Ristiretket, kolme sotaa, jolloin Suomi vallattiin ja alistettiin
        Ruotsin vallan alle.
        Se tapahtui 1155 -1323. Ei niin kovin kauan sitten, muutama vuosisata taaksepäin.


    • muori77

      Huomenta vuan.

      Pahkeinen mikä aamu.
      Sain viimeviikolla Terveyssisarelta semmosen mittarin lainaan.
      Nyt pitää 4påivånä mitata aamuin illoin noita paineita;(

      Perjantaina on sitten meno sinne liäkärille.

      Eilen oli aika kiva ilima,istuttiin mummojen kanssa tuolla pihalla pitkään.

      Eipä tässä kummempia kuulu eikä näykkään.
      näkyillään...

    • Peräkyläläinen

      Meillä kun ei ole peltotilkkua, pääsemme ihailemaan voikukkia ojanpenkkailta. Mielestäni on loukkaus, että kasvitieteilijät ovat virallistaneet tuon kauniinkeltaisen kasvin rikkavoikukaksi.
      Päätin tutkia tuon kauniin kukkasen tieteellisen nimen tarkoitusta, Officinale muodoissa ja toisissa oli niin yleinen, että sitä ei tarvinnut etsiä. Sen sijaa taraxacum jäi selvittämättä. Manailin ensin, ettei mellä ollut latinan sanakirjaa, mutta siippani muistutti, että onhan Tiedonportaissa latinaakin. Oli siinä mutta ei sanastoa.
      Kun pilkkuja olen tässä alkanut viilata, niin otin käsiteltäväksi sanan pakana.
      Mitähän varten kirkkokunnat ovat nimenneet sen uskovaisen vastakohdaksi? Sen alkuperähän on myös latinaa; paganus ja suomeksi se on kyläläinen. Suorastaan riemastuin, että olin sentään saanut koulusta korvieni väliin edes jotakin. Ensimmäisellä luokalla opin Jumalan olevan kiivas setä, joka aina rankaisi pienimmästäkin. Häntä oppi heti pelkäämään. Aina veisattiin ja rukoiltiin, ja opettaja oli muodostunut sen taivaassa asuvan vihaisen sedän maanpääliseksi apulaiseksi.
      Siirryttyäni toiseen kouluun, jossa uskontoa opetti maisteri, joka itsekin oli opiskellut papiksi, opin katsomaan asioita toiseltakin kantilta. Loppujen lopuksi luen hänen suoruutensa ansioksi sen, että uskalsin mennä eroamaan kirkosta heti,kun olin riittävän vanha. Olen siis kyläläinen.

      Eikä sitten muuta kuin hellurei ja hellät tunteet!

      • Pax_merkitsee_rauha

        Heh, oletpas omatoiminen ja omaehtoinen etten sanoisi omaperäinen.

        Otin esiin oman suuren ja paksun latinalais-suomalaisen sanakirjani, ja siellä tosiaan löytyi
        paganus = kylläinen, maalainen.
        Mutta pakanassa on kova k, joten etsin myös paca-alkuisia, ja löytyi pacatus = rauhoitettu, levollinen, rauhallinen, sekä pacalis = rauhalle omistettu.
        Pacifer= rauhantuoja.

        Pax = rauha.


      • Pacifer

        Eli Ynnämuulle voin sanoa, että otan sanani takaisin tuosta pakanasta, sillä ainakin alunperin se onkin ollut rauhan asialla. Se on vain saanut uusia konnotaatioita, jotka ovat sisältäneet negatiivisia tuntuja.


      • Pacifer_vielä

        Konnotaatio (latinan con- 'kanssa, myötä' ja notatio 'merkintä') on sanan perusmerkitykseen liittyvä assosiatiivinen eli 'mielleyhtymällinen' sivumerkitys.
        Kielitieteellisen merkitysopin ja yleisen merkkitieteen lisäksi tätä termiä käytetään myös logiikassa, jossa se tarkoittaa käsitesisältöä.


      • Pacifer

        Kommentissani klo 15.43 on virhe, ä-kirjain on tipahtanut pois noiden kahden l-kirjaimen välistä:

        Korjaus:
        paganus = kyläläinen, maalainen.


    • Ramoona_

      Minulle opetettiin lapsena kotona, että lautanen pitää syödä tyhjäksi ja olla kiitollinen ruuasta, kun taas pakanamaiden lapset voivat joutua menemään nukkumaan nälkäisinä. Veljistäni yksi on vasenkätinen, minkä takia mustekynällä kirjoitettu kaunokirjoitusvihko oli suttuinen - sitä opettaja vertasi pakanamaan karttaan. Pyhäkoulussa laulettiin Mustasta Saarasta, joka oli pakanamaan "pien neekerlapsi". Lina Sandellin alkuperäisen sanoituksen mukaan Saara muuttui taivaassa valkoiseksi enkeliksi. Pyhäkoulun opettaja selitti, että valkoinen tarkoittaa synnittömyyttä, ei tarvinnut lasten kummastella ihonvärin metamorfoosia. Minulle jäi ´lapsuudessa pakana-sanasta käsitys, että se merkitsi äärimmäistä köyhyyttä, ja lähetystyö auttoi tässä.

      Minäkin googlettelin sanan alkuperää ja löytyi tuo paganus-kyläläinen merkitys . Sanaa käytetään yleensä merkitsemässä ei-kristittyä ja lisäksi erinäisissä tilapäisemmissä merkityksissä, jopa haukkumasanana. Antti pantti pakana, istui oven takana. Mitä siellä tekemässä ? Kissanpoikia pesemässä - ei siis kovin vakava asia tuon lajin pakanuus ! Kalevala kertoo pääosin pakanallisista ajoista, nykyisiin juhlaperinteisiin sisältyy pakanallisia ja kristillisiä aineksia. Uuspakanuuttakin esiintyy, ei siis mitään uutta auringon alla.

      • jjoutava

        Paavolan kirkkoherra Johan Mannerström saarnasi jo noin 200v sitten.
        Te Paavolan pakanat ja Luohuan luppakorvat.
        Te myöhään kirkkoon tulette, aikaisin pois lähdette. Minne teillä on kiire;
        tuonne Pietilän isolle kivelle, mitä sinne; korttia pelaamaan, mikä nakkia , mikä mitäkin panee.


    • Kivaa-

      kielitieteilyä.

    • "Miten koet, onko uskonnoton-sanassakin jokin - tosin lievähkö - negatiivinen vivahde,
      ikäänkuin jotain puuttuisi? " kysyi nim. Merkitys-analyysi.
      En koe sellaista negatiivista vivahdetta, joka häiritsisi. Kun käytin "pakana" sanaa" se tuli alitajuisesti mieleeni tilanteen mukaan. Mainitsin ääri-islamilaiset ryhmät, luin kuinka he puukottaessaan ihmisiä kadulla, huusivat Allahalille kunniaa. Käsitän sen fanaattiseksi uskoksi, jotka tekevät käsittämättömän törkeitä tekojajaan. Siksi olin "pakanana" ymmällään.

      Hyvinhän olette tutkineet pakana- sanan merkitystä. Kaivoin hyllystäni 1926 painetun Tietosanakirjan ja hain "lopullista totuutta." Tässä lainaus:"Pakanat. Lat. paganus merkittyään maalaista kaupunkilaisen vastakohtana, tuli kristinuskon päästyä valtionuskonnoksi monijumalisuuden tunnustajan nimitykseksi." Tottahan juhlava tietokirja tietää.

      Kuitenkin suhtaudun suoraviivaisemmin asiaan. Pakana on ollut monesti paha, ja on nimetty pakanamaatkin asukkaineen, kuten Ramoonakin kertoi. Kuulemassani kansankielessä on pakanalla tarkoitettu myös selvästi kirkkoihin kuulumatonta, eronnuttakin. Minusta se sellaisenaan ei ole aivan selkeä. Voihan joku perustaa temppelinsä vaikka kuusen juureen ja harjoittaa siellä uskontoaan tympeennyttyään "välikäsiin." Kohdallani ei ole tällainen kyseessä. Voin hyvin ihailla vaikka luontoa ihan kehitysopin/polveutumisopin pohjalta.

      Sateinen päivä oli tänään. Ennusteiden mukaan paremmaksi se muuttuu. Hyvää jatkoa teille!
      Nyt tuli "Palvelinvirhe." Ei kai sentään kirjoittamastani.

    • melkeinlate

      Maan korvessa kulkevi lapsosen tie hänt ihana enkeli kotihin vie.
      Eräs pappi kysyi kerran kun olin parinviikon kuntoutuksessa kuntoutuskeskuksessa
      Mitä pidätte tästä laulusta? Meitä oli ehkä lähes 50 kuntoutuspaikassa, laulu ensin laulettiin,
      sitten piti keskustella laulusta. Kukaan ei ensin puhunut mitään, lopulta minä sanoin, se on kaunis laulu, mutta se ei voi olla totta, kun Jumala sallii sellaisen pahuuden tapahtua, että lapsia raiskataan ja niitä kuolee satojatuhansia nälkään. Ei pappi mitään vastannut ja keskustelu loppui siihen.
      Minä en tunnusta olevani mikään pakana, vaikka olenkin kirkosta eronnut.
      En voi uskoa sellaiseen jumalaan, joka uskon mukaan on kaikkivova ja kuitenkin sallii kaiken sen
      pahuuden ja julmuuden tapahtua mitä tänäkin päivänä tapahtuu.

      Late Vaan

      • Uskonnon harjoittajilla onkin juuri tässä se ongelmakohta, johon tömäävät varmasti itsekin usein. Nyt taas on Syyriasta nähty järkyttäviä kuvia ahdistuksessa olevista siviileistä, lapsista ja aikuisista, jotka varmasti olisivat Jumalan ja enkeleiden avun tarpeessa.
        On varmasti vaikea yrittää selittää kysyjälle, miksi tämä kaikki saa tapahtua. Uskon vakaasti, että Taivaallinen Isämme ei ole rasisti, vaan uskon, että myös muslimit ovat Hänen suojeluksessaan.
        Sen vuoksi juuri onkin vaikea saada mitään järkevää vastausta, jos en esittää Laten tavoin papille, joka on juuri puhunut suojelusenkeleistä.
        Minua tämä on aina rieponut.


      • Vapaa.tahto

        Ei lasten raiskaus eikä sota ole Jumalan tahto. Ihmisillä on vapaa tahto ja jotkut ihmiset ovat pahoja.


    • Huomenta ja pilvipoutaisessa päivä aloitellaan, lämmintä kuitenkin kolmetoista astetta ja luvassa lisää.
      Näyttää siltä, että puut on kylmän kestäneet ja koivukin tuuheassa lehdessä, peittää hyvin jo kauempana olevan liikenteen.
      Kesä se nyt on.

      Viisaita olette puhuneet ja selvää sanojen merkityksestä ottaneet, minä en etsimistä jatka (laiska) tyydyn teidän osaavien tietoihin, ja oma näkemykseni asioista on, , pakana vastakohta kristitylle.
      Näin puhuttiin, kun kristinuskoa levitettiin aikoinaan sinne missä ei sitä ollut, sotiakin uskonnon vuoksi on tehty ja niin edelleen on.
      Mikään uskonto ei kaiketi tappamiseen kehota?
      Tänä päivänä ei voi puhua pakanasta ,sillä joka paikasta noita uskonnonkin vapauksia tulee ja parasta on, kun jokainen tekee selväksi omalta kohdaltaan mihin uskoo.
      Pappi vihkimyksellään ei yksinomaan ole asia joka uskovaiseksi tekee, ihmisen teot sen sanelee.
      Voisiko sanoa, minulla lapsen usko, uskon hyvään ja yritän toimia sen mukaan, tämä tästä uskon asiasta omalta osaltani.

      Mikäs kalat järvestä on vienyt rituliini38, niitä kai on sellaisia aikoja jolloin taivaan merkit kalojen elämään liittyy, näin olen kuullut kerrottavan.

      Onpa hyvä nyt Hurskaiselle, kun uudet jalkaan sopivat kengät saa, jospa askel niillä korjaantuisi.
      Kyllähän se sota opetti jos jonkinlaisia elossa selviämisen taitoja ja täytyy näin jälkikäteen todeta, että osaavia olivat ihmiset pakon edessä.
      Muistan sellaisen sikuritopan, mitä kahvin tai sen korvikkeen sekaan laitetiin, makuako vai väriä antamaan, en muista.

      Nyt onkin aika laittaa piste ja jäädä odottamaan mitä viisasta te kirjoittajat keksittekään, minä tyhmääkin tyhmempi saan tuotoksista nauttia;)
      Aina sitä jotakin oppii vanhanakin;)
      Päivän iloja ja kauneutta teille kaikille.

      • Tämä päivä meni "myteriksi", tai minun puolesta onnekkaaksi, koska olin lupaukseni mukaan mennyt sinne silitys hommiin ja lapsille ruokaa laittamaan, mutta menin liian aikaisin.

        Kaikki siellä nukkuivat ja oli yksi vieraskin pellavapää ja yksi "peikonmusta" tukkainen? Olivat majoittuneet juuri sinne lasiterassille, jossa nämä pyykit odotti, joten hiipailin kotiini. Sitä ennen laitoin kuitenkin kolme voileipää ja jogurtit heille pöydälle valmiiksi.

        Huominen on kuitenkin hankalampi, koska on "hampilääkäri"ja tulossa iso remontti. Arvailu siitä mihin raha-rahkeet riittää ja kuka ne lopuksi hoitaa?

        Uskossa olen horjuvainen, mutta kuten Skillan kirjoitti, niin se lapsen usko säilyy ja pysyy, koska kyllä minä käteni ristin ja uskon, että Jumala on olemassa.(Vaikka aina epäilen kuitenkin)

        Laten mainitsemasta laulusta "Maan korvessa kulkevi lapsosen tie" lauloin usein ainakin lapsenlapsilleni ja he pitivät siitä, ...silloin pienenä.

        Itse en taas pitänyt Töölön sairaalan musiikista, jota kuulin joka päivä 8 vko "Hetki vain, ja hetki kerrallansa"...ja sitä en voi sietää nykyisinkään, vaikka onkin kaunis laulu.

        Mitähän minunkin lapsenlapsista tulee, koska ei ole "ristitty ja kastettu", vanhemmatkin avoliitossa, paitsi tämä eka lapsi, jonka tätinsä rituaalisesti kastoi, vaikka ei kuulu kirkkoon? Olikohan jäänyt kuitenkin joku "siemen" uskosta ja kasteesta, koska täti halusi kastaa siskonsa lapsen?


      • hurskainen

        Mukava tulla pirttiin "kovan" työpäivän jälkeen. Kolmen tunnin resuaminen marjapensaiden ympäriltä riitti tämän kuntoiselle tekijälle.
        Otin villapaidan pois mut lisäsin muoviset sadekelin housut. Aivan pässihomma kun ne kasteelee hikoamalla.
        Löysin sattumalta hyvän työkalun, jolla työ kävi joutusasti. Oli pakko lähtä pois ennen klo 17 väsymisen takii.

        Nyt vaihteeksi niin päin että sisällä on epämiellyttävän viileä, kun taas ulos pääsee lämmittelemään.
        En muista sitä vaikeaa sanaa kun vakuutusyhtiötä pyydetään maksajaksi. Kyseessä työtapaturma ja työnnantajan vakuutusyhtiö. Ei sieltä mitään oe kuulunut kun sinne soitin.

        Tämä jalkaterän sisäänpäinkääntyinen on peruuttamaton juttu. Pitäisi saada kesä ja tavikengät orto-tukipohjallisin. Kivotonta päivää ehkä ei tule.

        Millaisessa operaatiossa olit SkillaN-emäntä kun peräti 8 vk sairaalassa sisällä olit?
        Muistan kun Poks.sissa vajaan viikon olin niin pelastusarmeija tuli käytävälle pitämään omaa hartaushetkeään. Pysyin toki potilashuoneessa.

        Huomenna sitä taas hikoillaan, mutta ei parane moittia kun on jo ihmisillä lomakuukausi menoillaan.


    • Uuskeskustelu

      On todella pahojakin ihmisiä. On vapaa tahtokin.
      Kumpien suojelija hän on? lasten vaiko pahan tekijöiden?

    • Hurskaisen kysymykseen:" En muista sitä vaikeaa sanaa kun vakuutusyhtiötä pyydetään maksajaksi". Olisikohan kyseesä haittakorvaus. Sitä maksetaan tapaturmasta aiheutuneesta pysyvästä haitasta. Tämä haitta pitänee olla lääketieteellisesti määritelty. Sehän on voitu tehdä työtapaturman hoidon yhteydessä tai myöhemmin. (koneeni temppuili, en saanut tätä viestisi perään.)

      Tänään sai auringon paisteessakin paleltumatta pällistellä. Yritin ottaa vahinkoja takaisin ja oleilla ulkoilmassa. Kun penkille majoiduin, kyllä siihen myös juttukavereitakin ilmaantui joutomiesten tapaan aikaansa viettämään. Nyt on vielä yksi myöhäislenkkikin tehty, nimittäin lenkkisauna.
      Tuli vain mieleeni tästä kesän odottelusta, että parin viikon kuluttuahan se päivä alkaa lyhenemään. Harmi edes ajatella! Näillä sitä vain mennään, hyvää jatkoa teille!

      • hurskainen

        Kiitän ynnämuuta kirjoituseni hyvästä huomioinnista. Kun nyt luin kirjoituksesi (pyrskähtelen nauruun sille viestisanalle)...
        niin se sana tuli mieleeni. > maksusitoumus <

        Ilman sitä vakuutusyhtiöiltä ei heru rupian vertaa. Olin tuossa välillä hiukan pötköllänikin, Hyvää tiistai-illan jatkoa!


    • Huomenta, nyt kesäiseen kauniiseen ja kahdentoista asteen lämpöön, siitä vaan paranee.
      Niin se vaan on, kun oikein kovasti jaksaa uskoa, kesän tulo ihan oikeaan päivään sattui, menemme käsityökerhon yhteiseen talven lopettamis tapaamiseen yhden jäsenen mökille.
      Johan kerhot loppuivat toukokuussa, mutta näitä ilmoja yritimme satuttaa ja niin se onnistui kuin tilauksesta.
      Hiusten leikkaus sattui samalle päivälle, mutta kun pistää vauhtia niin kaiken ehtii, toriltakin pitää kukka käydä viemiseksi, muuta olenkin jo hankkinut.

      Hurskaiselle nyt korjaan erehdystäsi, Kristiina23 siellä sairaalassa pötkötti, syytä en tiedä.
      Minun sairaalassa olosta yli kuusikymmentä vuotta, eli -52 vuonna olin kuukauden silmäsairaalassa, siihen on jäänyt sairaala reissut.
      Kaksi kertaa vauvan olen hakenut;)
      Sitkeys palkitaan, että kun jaksaa ja jaksaa , kuten marjapehkojen alusten putsauskin onnistuu.
      Samoin uusinnassa silityskin tulee tehtyä, eihän ne pyykit mihinkään katoa Kristiina23.

      Äläpä muuta sano ynnämuu, olen sitä minäkin tuota kalenteria katsonut ja todennut saman kaksi ja puoli viikkoa juhannukseen ja siitä viikon päivät, alkaa illat hämärtymään.
      Kaikkea kivaa saattaa vielä tapahtua, ja omat riemut niistä hämäristä öistäkin, sato kasvaa ja kypsyy.
      Kohta marja ja sieni metsään päästään, päästään jos kyetään, mutta eipä surra sitä, ei kesän ohi menemistä, eletään ja nautitaan päivä kerrallaan.
      Nyt kuitenkin on kesä ja kaikki kukoistaa, jopa vanhat mummotkin;)

      Onhan niitä ihmisiä joka lähtöön, mutta haluan uskoa enemmän niitä hyviä riittää.
      Kaikkea mukavaa tällekin päivälle teille jokaiselle, nautitaan auringosta ja kauniista luonnosta, sillä nyt sitä herkkua on tarjolla, heippa!

    • Hyvä että Huskaisen muisti terävöityi ja voi hoitaa asioita oikeilla nimikkeillä. Vakuutusyhtiön maksusitoumus takaa asian sujumisen.

      Olen joskus kertonut "karvahattukerhosta", jossa kävin vuosia. Joukon ikääntyminen ja raihnaatuminen teki tehtävänsä ja kävijät hupenivat. Minäkin jäin jo pari vuotta sitten pois, en käynyt edes kertaa viikossa ja nyt oli mennyt käymättä kuukausia. Tänä aamuna sain päähänpiston ja menin käymään. Tiesin että yksi, 87 vuotias ei ole hellittänyt. Niinpä hän oli nytkin tavattavissa. Siinäpähän tunti rupateltiin, hän on ikäisekseen ihan kovassa kunnossa. Muisti nyt vähän tökkii, mutta ei haitannut. Riskillä otin yhden oluen, kihtihän siitä tykkää. Tällä kaverilla on tietysti terveelliset elämäntavat. Joka päivä olut tai pari ja lukuisat piipunlataukset. Nyt helpottaa häntä, että terassillakin pärjää hyvin savustella. Ihan hyvä mieli taisi tulla molemmille, että tavattiin. En kuitenkaan luvannut uutta käyntiäni. Sen tavanomaisen...katsotaan jos joskus myöhemmin...

      Olipa tänään täällä ihan kesäinen päivä, aurinkoa ja lämmintäkin riitti. Iltapäivällä tein jo lyhythihaisessa paidassa pitennetyn roskiskeikan, retkottelin puiston penkillä eikä vilu vapisuttanyt. Taisipa todella ilmat suosia SkillaNin käsityökerhon tapaamista, kuten ennakoikin. Huomenna ennusteen mukaan täällä vilenee ja sadettakin saadaan. Että ei sitä sentään hyvää paljoa kerrallaan! Katsellaan... nyt yritykseni lähettää.
      Ei onnistunut, koetan rekkaamatta. ynnämuu.

    • Eipä onnistunut rekkaamatta. Otin kuitenkin kopion ja sehän lähti viilettämään osoitteeseen!

    • hurskainen

      Sanovat kuivaheinänteon olevan helppoa. Kai se konetyö sitäkin nykyään, helpottaa, mutta wanhaan tapaan viikatepelillä se oli kovaa työtä.

      Kuulin kauhistuttavaa asiaa matonpesusta, miten hauskaa ja terapoivaa, kuin meditointia se on joidenkin perheenäitien mielestä.
      Ei minun planeetallani. Tieto on tätä päivältä. Kovaa työtä sekin on. Muovimatot ovat helpohkoja sopivilla työvälineillä mutta kokolattia- ja räsymatot työläitä.

      Onneksi etelätuuli viilensi pesuaseman tienoota. Välillä oli käytävä kotona syömässa ja juomassa. Liian vähän oli eväitä mukana.

    • Kaunista kesäistä aamua, aurinko heloittaa pilvettömältä taivaalta, tuuli hiljaa henkäilee;)
      Onnistui eilinen mökki vierailu kaikilta osin, upea paikka oli ja rannassa saimme katsella kuikan haudonta puuhia, tosin vähän kauempaa, ettei häiriintynyt.
      Siinä saimme todeta miten vanhemmat vaihtoivat paikkaa ruokailun tiimoilta, vuoroin syömässä kävivät.
      Melkoista korven tuntumaa matkalla mökille saimme nähdä, vaikka vain kymmenisen kilometriä kaupungista mentiin, oli ehken korvasieniäkin löytynyt.
      Naapurimökki sijaitsi korkean kallion päällä ja melkoiset rappuset ovat joutuneet tekemään, että järveen pääsivät, niillä ei liioin sivuun, ei horjuen auttanut kulkea, upea oli paikka.

      Nyt on kaikki siirtyneet luonnon palvojiksi, kun niin hiljaista on oven käynti pirtissä ollut, kyllähän nyt on nautittava, kun kesä viimein tuli, no ei kuitenkaan auta niin itseään uuvuttaa, että ei pirttiin jaksa kurkistaa;)

      Harvakseltaan ja hartaasti kun kohtaamisia suunnittelee, voi olla että anti onkin parempi, kuten ynnämuu kerroit.
      Kihti on varmasti ikävä seuralainen sekin ja paljon sitä tuntuu olevakin, eilenkin naiset kertoivat kyseisen vaivan olevan ja rajoittaa kovasti myös kalan syömisiä.
      Tuon muistikullan toivoisi toimivan edes kohtuullisesti elämän loppuun asti, ikävä seurata näitä pahastikin muistinsa kadottaneita.

      Maton pesu, ainakin ennen, kun laiturilta aurinkoisena päivänä niitä pestiin, oli todella ihan kivaa hommaa
      .No nyt ei sitten pitäisi sitä laiturilta pesua suorittaa, järviä pitää säästää, mutta en edelleenkään kovin rasittavana hommana sitä pidä, kun seisailta käsin voi pesutuvan lattialla matot pestä, ainut raskas siinä hommassa on nostelu huuhtelu altaaseen.
      Ennen vanhaan ne järvessä pestyt tuoksuivat kauan mäntysuovalle ja olivat mukavat lattialle levitellä.

      Nyt sitten yrittämään tätä lähettämistä, onnistuuko, aurinkoa teille kaikille oikein runsain mitoin toivotan;)

    • muori77

      Huomenta.
      Nyt minä raivostuin.

      Mikä helkkari tätä konetta vaivaa.
      Toin keskiviikkona pirttiin markkina rinkelin.
      Tämä koneko sen söi;(((((((

      näkyillään...

      • hurskainen

        Kyllähän sitä Viipurinrinkeliäkin pupeltaisi mutta kun pitää kesätöiden takia kunnon ruokaa syödä. Välipalat kahvin kanssa toistaiseksi pois.
        Olen harmistunut kun niin vähällä ravinnolla tulee toimeen. Rahaahan siinä säästyy.
        Siskoni asui Liipolassa. Muutti pari vuotta sitten sinne "yläkertaan", jonne kaikki aikanaan muutamme.
        Lähdin aikaillen ulkotöihin tänään. Sähkötrimmerin siimakotelo meni häiriötilaan. Jätin sen homman. Onneksi ruohonleikkuri käynnistyi ensi vetäisyllä.
        Jo mokoma homma tuntui riittävän tälle päivälle. Tuulenpuuskan repimän pellin kuivuvien puiden päältä kiinnitin uudelleen.
        Niin no niin. Siinä illallis-kevytviilissä oli 1% rasvapitoisuus. Vähä kade niille rysäkepeille, jotka voivat voivat nauttia 3 ateriaa päivässä pulskistumatta.


    • melkeinlate

      Tänään satanut koko aamupäivän, eilinen kaunis ja lämmin kesäpäivä jää historiaan. Kyllähän se kesäiseltä näyttää, luonto kauniin vihreä ja tuomet, pihlaja ja sireenikin kukkii tuossa naapurien pihoilla.
      Tänään piti oikeastaan käydä puutarhurilla, mutta ei oikein viitsi kun sataakin, täytyy vähän illemmalla katsoa miltä keli näyttää, klo 18,00 0n puutarha auki.
      Tämä koneeni edelleen keljuilee joten tämäkin tulee melkeilaten nimissä jos onnistuu.
      Eilenhän meidän asijantuntian piti tulla, mutta ilmoitti lähtevänsä Kotkaan, sinne oli jäänyt joku hänen ilmailukerhonsa kone jumiin, Pasi joka on kerhon korjauspäälikkö lensi sinne Malmilta illansuussa katsomaan mikä tilanne on. Ehkä tänään kuulen mitä siellä on tapahtunut.
      Päivä on muuten hiljainen, eilen tuli kotihommat tehtyä, joten tänään jos yläkerran Risto sallii menen sinne puurarhaan. Ainakin vielä sataa joten keksin jotain muuta.
      Terveisin Late.

    • En tiedä pitäisikö nauraa vai itkeä. Olen tänään joutunut kosketukseen
      suomalaisen byrokraattisen saivartelun kanssa.

      Niinkuin olen kertonut, olen muuttanut vanhustentalon tuntumaan
      pieneen rivitaloasuntoon, jonne ei enää majoiteta rajatonta määrää
      kesävieraita.
      Asunnostani aukeaa näköala järvelle, jonne johtaa tie ja tien päässä on
      suuri, avoin kenttä entinen vanhusten grillauspaikka, jota ei enää käytetä,
      koska vanhustentalon sisäpihalle on rakennettu jonkin asukkaan
      testamenttilla grillikatos.
      Siispä ajattelin kysyä kunnan teknillisen osaston esimieheltä, voisiko
      kesävieraani yöpyä rannan tuntumassa asuntoautossaan 2-3 yötä, kun
      tulevat käymään.

      Halusin, että p-lupa on järjestyksessä, mutta yllätykseni oli suuri kun
      sain kuulla mikä mobilisaatio olisi kunnalla edessä, jos nuo kaksi vanhusta
      saisivat mennä rannalle yöksi! Eli, ensinnäkin vartiointi, paloturvallisuus,
      maankäyttö... Toisinsanoen: EI ONNISTU!
      Ehkä tein virheen, kun menin kysymään lupaa. Olisihan sitä voinut käyttää
      ns. jokamiehen oikeutta. En usko, että sitä olisi kukaan edes huomannut.

    • Saatat olla oikeassa Mdk-Mdk, että majailu olisi voinut mennä huomaamatta. Kuitenkin perustuu nuo säännökset turvallisuuslakeihin, varsinkin kun on iäkkäistä kyse. Harmi kun olit niin tunnollinen luvanhakija!

      Olipa hirmuinen ketjukolari Emmerdalissa, olishan vähempikin riittänyt. Jännitys on muutenkin tihentynyt tuon mielisairaan Emma-paran vääristymistä, huh. Nytkin kuullessaan miehensä selvinneen hengissä, tietää jäävänsä kiinni teoistaan.

      Sateinen on päivä ollut, sisätiloissa olen mielelläni koko iltapäivän ollut, aamupäivällä piti asioida tunnin verran. Skillan pahoitteli kun ei olla Pirttiin kirjoitettu, vähän olen yrittänyt tehdä jonkin aloituksen edes, kun palstatarjontakin on hiljentynyt.

      Mielelläänhän sitä seurustelee näin virtuaalisesti, pari kertaa on minultakin häippäissyt ajatelmat robotin nieluun😊

      Viihtyisää koti-iltaa itse kullekin ! 🦆💦

    • Johan olikin sateinen päivä. Evästä ei välttämättä tarvittu koska oli entisiäkin, ei ollut markettiin pakottavaa tarvetta. Niinpä tiirailin ikkunsta ja parvekkeelta usein ilmoja. Niin siinä kävi, aurinko ei tänään näyttäytynyt. Tupahommissa töpöttelyyn meni koko päivä. Ja edelleen sataa.
      Jos elokuvissa on ollutkin hurja kolari, niin olihan tänä aamuna nettiuutisissa Espoossa tapahtunut ulosajo. Kaksi henkilöä oli kuollut. turvavyötkin olivat irronneet siinä rytäkässä. Sattuuhan näitä.

      Pöytälaatikoiden siivousta ja järjestelyä, kyllä vähätkin työt päivän täyttää kun kunnolla venyttelee ja sottailee hommiaan. Kuitenkin täysinäinen sadepäivä pistää pasmani sekaisin. Kaikkkeen pitäisi paremmin varautua, eikä vain odotella. Mitäpäs tuosta, vaihtelua se on vähäinenkin. Mennyt on mennyt, huomenna päivä uusiksi!

      • Huomenta ynnämuu 😀 ja muut!

        Sait naurun pyrskähdyksen aikaan kun luin: "!Kun kunnolla venyttelee ja sottailee hommiaan" Olihan ilmaisu, hah ha ))) Noihan se joskus on,...

        Tulee mieleen äitikultani kysyessäni: Mitens teillä siellä menee?
        Äiti: mitäs me,... täällä jotain ährätään ja tuhrataan,

        PS. Ährätään nyt vaan tylsemmätkin askareemme, ja huilataan nauraen välillä!

        Päivien kesäistä suloa kaikille 😊 🌿


    • Huomenta aika tavalla aikaisin, pikkumatkalle lähden, siksi ennen kukon laulua kiirehdin.
      Taivas pilviä kerää, lämpöä neljätoista astetta, ehkä pieni sadekkaan ei haittaa.
      Kyllä luonto on nyt kukoistuksessaan, koivut ikkunani edessä niin tuuheina, että läpi ei näkymää.
      Kaksi viikkoa juhannukseen, aivan kuin salaa lähestyy, tässä kesän odotuksen kera, mutta keskikesää kohta juhlitaan.

      Tuo kolari suma oli todella kauhea, luulisi että ei kukaan moisesta selviä, mutta kyllä vaan järvestäkin auton sisältä pääsivät, saa nähdä miten käy Aaronin?
      Ei voi ajatella miten sairas Emma onkaan ja mihin kaikkeen pystyy, kyllä seurattava on miten taas kaikki ongelmat selviää.
      Tässä sarjassa on kaikki mahdollista, hyvässä kuin pahassakin.
      Kyllä kesä ja kaunis sää kirjoittajia verottaa, mutta ei surra, ei palsta kokonaan häviä, yritetään pirtin voimin ainakin;)

      Näin tavallisena eläjänä kaikki tuollainen, mistä Mdk-Mdk kirjoitit tuntuu ihan luontevalta, mutta kun näihin turvallisuus säädökset ja muut pykälät liitetään, mahdottomaksi menee.
      Miten silloin, kun asuntovaunu matkan edetessä vaikka sellaiseen paikkaan asettuu, mikä ei ole valvottu, onko silloin joku vakuutus turvana?
      Vähän turhan päiväisiltä tuntuu tuo byrokratian ohjeistus, mutta kai viisaat turvaksi meille ovat pykälä viidakon aikaan saanut.
      Monesti kaikki selkeä ja hyvä katuu juuri noihin ympyröihin.
      Kaikesta huolimatta se paikka siellä on olisi ollut hyvä parkkeerata, mutta virkamiehet eivät riskeeraa, jos jotakin sattuu vastuu saattaa heille koitua näiden laki pykälien myötä virka virheeksi.
      Vaikeaksi menee elämä, parasta olla vaan, ei ymmärtää mitään lupia kysellä.

      Eipä tuota ole tarvinnut kiirehtiä puutarhoille, vieläkin voi hallaa ilmetä.
      Torilla pistäydyin, kahvilla meinasin käydä, jäi juomatta, kun kahvileipä oli loppunut, yllätys oli ollut kahvilan pitäjälle suuri kansan ryntäys.
      Kukkia oli paljon ja niistä sopi valintaa tehdä.

      Liekö kone syönyt muorin tuoman rinkelin, en löytänyt mistään.
      Kohtahan saat taas uuden haettua, sitä odotellaan.
      Hyvää päivän jatkoa vaan kaikille, jos sataa, satakoon, lämmintä kuitenkin on.

      • Pilvisen päivän rauhaa teille kaikille. Itsekin mietin tuota Mdk-Mdk juttua, että ei olisi sittenkään pitänyt lupia mennä kyselemään ja ounastelen, että jos sinne vanhukset majoittuu, niin mitään seuraamuksia ei tule.
        Kunnalla on vastuunsa luvan antamisessa, kuten sini-sirkku totesi, mutta jos ei ole nipottaja kunta, niin mitä he tekevät? Oletan, että pari päivää kuuluu ns. jokamiehen oikeuksiin kaikille.

        Tuli mieleeni (satojen) vuosientakainen jupakka koti tilallani, koska meidän maille yleensä tuli niitä telttailijoita usein, mutta sitten tuli asuntovaunu porukka ja mitäs me "pennut", kaksi teini-ikäistä tyttöä muuta, kuin tutustumaan vieraisiin, jotka olivat Saksalaisia!

        Vaan sitä ei olisi pitänyt isälle kertoa, varsinkaan, koska hänellä oli se Juhannus fiilis! Eikös tämä, sanonko mikä?, alkoi latailemaan hirvikiväriään, että hänen mailleen ei Saksalaiset majoitu ikinä. Onneksi tilanne rauhoittui ja retkeläiset säilyivät hengissä, mutta näin jälkeenpäin olen miettinyt tuota isäni reagtiota ja luettuani "historian läksyni" paremmin, niin ehkä hänellä oli syynsä siihen?

        Minun ongelma ei ole vesisade, kauppaan meno, eikä aurinkokaan, mutta koneeni herjaa taas sitä virusta ja vaikka kuinka päivitän, niin ongelma ei poistu. Kerran latasin jonkun mukamas ilmaisohjelman ja siinä olikin tenkkapoo, että sain sen lataukseni pois, koska alkaa tämä muisti rakoilla opitunkin asian suhteen.

        Onhan tämä kone herjannut jo kauan, että päivityksiä ei enää tehdä tähän Windows versioon, mutta aina on aikaisemmin toiminut ja toimii nytkin käytössä, mutta virus-vaara on kuitenkin esillä.

        Olisi se harmi, jos tietsikkakin simahtaisi, koska telkkari meni jo ja huomasin, että en sitä enää kaipaa, koska täältähän voi katsella ohjelmat jopa viiveellä ja huomasin myös, että ei ne niin "tärkeitä" olleetkaan, koska en jaksa katsoa niitä täältä.

        ps. no tulihan pötkö kirjoitusta ja Luoja armahtakoon, jos tämä menee bittitaivaaseen!DD


      • hurskainen

        Seurakunnatkin ovat tottuneet varautumaan kesäkuun alun halla-öihin. Siloin olikin hyvin hyytäviä yölämpötiloja,
        Vien kesäbegonian vaimoni haudalle nousviikolla. Tuo kukka jäätyy tönköksi pakkasyönä, mutta kai ne kylmät ovat ehkä menneet.

        Ne pestyt matot piti sitten virittää ruokasalin 7 m2) lattialle kun oli pilvinen, hiukan satelevan kolea päivä. Ovat ehtaa Etolan muovia.
        Armonlakson Tokmannin vihreän maton vaan imuroin.

        Suoritus-oloinen fiiis siinä tuli. Aattelin vielä katsoa sitä ruohotrimmerin siimakoteloa. Ilman meisseliä se ei minulta olisi irronnut.
        Eikä jäänyt hatullista varaosia tähteeksi kuin yleensä jää - niin on käyttäjä-ystävälliseksi harkiten väsätty.

        Niin että päivässä oli selvästi onnistumisen ripaustakin mukana.


    • muori777

      Iltapäivää.
      Olin tänään tuolla arvauskeskuksessa lääkärin vastaan otolla.
      Luetteli niitä tuloksia,en tullut hullua hurskammakasi.Verenpaine lääkettä määräsi ja 3kk perästä uudelleen tutkimuksiin ja vastaan otolle.

      Yllättävää kyllä vettä ei sada ja mittarissa 17.7c.

      näkyillään...

    • Eipä satanut tänään ja mittarissakin oli parhimmillaan reippaasti yli 20. Näin äkkiä ne ilmat vaihtelevat.

      Juupa...käytän aina joskus nuoruuden aikaisia sanoja senkin takia, ettei pääse tyystin vanha unohtumaan.` Sottailla` käy moneen tarpeeseen korvaamaaan esim. miettiä, arvioida, tuumailla, sovitella, harkita...mitä niitä lieneekään. Sanoihan vanhan ajan kyläkauppiaskin, että "kun et muuta tarvihe, niin tehhäänpä tästä sotta." Siinähän kynän kanssa sottaili ääneen, muutamia pieniä pyöristyksiä teki asiakkaan hyväksi ihan noin vain reiluudensa merkiksi. Ihailin kyllä kaupiaan laskutaitoa, en saanut virheestäkään kiinni. Ei minunkaan laskutaito peruslaskuissa ollut hidas ja huono.

      Jokamiehen oikeudet ovat Suomessa melko laajat, mutta on kuitenkin joitain rajauksia. Mitkä kaikki mahdollisesti vaikuttivat MdK:n kertomaan ongelmaan, on vaikea päätellä syrjämäisenä.
      Voisiko olla syynä se, että tie ja myös ranta on talossa asuvien käytössä ja näin ollen yksityisalueen luontoinen. Saattaahan virkamies ajatella, että muutaman päivän majoittuminen asuntovaunun kanssa voi johtaa vakiasukkaiden kanssa erimielisyyksiin. No joo... turhaa minun on oikeastaan pähkäillä koko hommaa.

      Jatkellaanpa vain näiden kesäisten päivien viettoa kerrankin kun on tullut. Hei vaan!

    • Neeasa

      Hyvää iltaa Pirttiin! Päivä on ollut monivaiheinen, mattojen pesua, nurmikon leikkausta ja
      kasvimaan perkausta. Tietenkin ruuan laittoa ei pidä unohtaa!
      Olihan miehenikin mukana pilkkomassa salaatteja ym. että hyvän päivällisen saimme aikaan
      vaikka ei ollut suuriakaan kaupasta tuotuna.
      Pakastin pelastaa kiireessä, sieltä itse tehtyjä jauhelihapihvejä ja makarooneja keitin, nälkä kruunaa kaiken!
      Niin lämmin ja kaunis päivä on ollut tämä, että äsken kun puutarhassa kävelin, tuli mieleen
      seuraavat säkeet:
      Jo joutui armas aika ja suvi suloinen.
      Kauniisti joka paikkaa koristaa kukkanen.
      Nyt siunaustaan suopi taas lämpö auringon,
      se luonnon uudeks luopi, se kutsuu elohon

    • hurskainen

      Hiljaiselta näyttää kahvipirtti. Kokeilen oven avausta. Katselin lentismiesten tappion auselle. Liian kova vastus meille. Maa on mantereen kokoinen se Australia.
      Veljeni makaa australian mullassa, mutta hänen vaimonsa ja lapsensa ovat siellä. Lapset tietenkin jo vieraantuneet.
      Päivästäni tuli ihan sattumalta hyvä. Naapuri näki konerikkoni ja pyytämättä tuli hätiin.

      Hyvää viikonvaihdetta pirttiläiset!

    • Niinpä näyttää, kahvipirtissä ei ole ollut nyt suurta tunkua. Mielialojen ja muiden tekemisten mukaanhan tämä menee. Tulin vilkaisemaan Pirttiä, saunassa lojottelin itseni väsyksiin. Tulihan ulkonakin rentattua riittävästi, siihen oli mainio ilmakin.
      Perussuomalaisten kokoustamista olen seurannut. Puolueena en ole heistä suuremmin kiinnostunut, mutta onhan kokous ollut hyvin esillä tiedotusvälineissä. Puolueen linjaan näytti tulevan muutoksia ehkä yllättävän paljonkin. Siitä tulee kyllä uutisia seuraavina päivinäkin.

      Eipä tässä tämän tärkeämpää. Kesäistä menoa edelleen!

    • melkeinlate

      Hiljaiselta näyttää taisi emäntäkin lähteä johonkin kyläreissulle, joten se avauskin puuttui. Päivä ollut poutainen vaikkei se aurinko kovinpaljon lämmittänyt.
      Oli ilma kuitenkin mukavan tuntiuinen, istutin ne eilenostetut kukat parvekkeelle laatikoihin ja isompaan ruukkuun. Itse kun kehun niistä tuli oikein hienot asetelmat. Yksi kukkanen vielä täytyy hankkia, on vielä yksi hieno paikka jäljellä sellainen karhuntassu alustaksi.
      Siinähän sitä tuli ulkoiltua samalla, niin ja venhän minä lisäksi roskapussin pihan roskikseen.
      Seurannut minäkin tuota persujen puoluekokousta, Taitaa taas takki kääntyä, en tiedä monenenko kerran, ainakin silloin kun Similän hallitukseen menivä.
      Saa nyt nähdä mitä tapahtuu kun hallituskumppanit ensiviikolla tahtovat tietää miten tästä eteenpäin mennään.
      Mutta kiinnostuneita uusia kumppaneita heti löytyy, Rkp ja Kristilliset ilmaisseet halukkuuden persujen tilalle.
      Olenhan lisäksi seurannut urheilua, sielläkin yllätyksiä sattuu.
      Eipä tässä muuta kuin hyviä öitä, toivoo Late.

    • ruutukisat.fi

      Ranskan avoimissa tenniskisoissa naisten puolella oli minulle tuntemattomat nimet loppuottelussa. Oliko ne vain eurooppalaisille pelaajille tarkoitetut?
      Lentopalloilijamme pystyivät voittamaan yhden erän. Vastus ja taso olivat liikaa meille. Onhan niitä mukava seurata kotisohvalta.
      Nyt alkaa vasta yleisurheilijoiden isot kilpailut. Saksalaiset taitavat nyt olla se menestyvin keihäsmahti.

      • Pienelle reissulle on emäntämme lähtenyt, nythän onkin ilo viettää kesäisiä päiviä kodin ulkopuolella. Itselleni riitti oman pihan vehmaus eilen, vanhanajan vastakkain istuimet keinussa puolivarjossa keinuttelin mielelläni. Olin aamulla ajatellut Oittaan navettakahvilassa käyntiä, mutta kun oma pihakin oli niin viihtyisä luovuin.

        Aurinkoon siirryin välillä penkeille, jossa hiljaista juttelua pari naisihmistä ylläpiti, minä en kaivannut edes seuraakaan.

        Pari tuntia oleskelua riitti, kunnes kahvi muistui mieleen, ja niin sujui lauantai leppoisasti.
        Nyt on jo 13 ° lämpöä ja ruotsinpihlaja parvekkeen edessä avaa suuria valkeita nuppujaan.
        Ihanaa suvisunnuntaita. 🦋🌼🐸🌼


    • Venlapataas

      Sunnuntaina, 11.6.2017.
      Seinätaskukalenteri: siinä on maailman ensteksi paras keksintö näin meikäläisen horisontista katsottuna. Kun elämä on siinä mallissa, että ei pysty omaa napaansakaan tuijottamaan muuten kuin peilin kautta, ei tarvitse enää pohtia viikonpäiviä ja päivämääriä. Seinätaskukalenterin taskuun on hyvä tallentaan kunkin kuukauden tärkeät postit, tulemiset ja menemiset. Sitten vielä raaputetaan muistutukset varsinaiseen allakkaosaan. Eivät pääse tärkeät asiat unohtumaan.

      Tarkastin juuri tänään permanenttini päivämäärän. Vaihdoin kampaajaa, kun viimeksi vakinainen kampaajani ei ollutkaan paikalla, ja hänen sijaisenaan oli joku harjoittelijatyttö. Jos ei samana iltana olisi ollut tärkeähkö meno, olisin kotiin päästyäni saanut sätkyn. Olisin sillä kampauksella saanut pääosan mörripeikko-näytelmässä. Jatko oli vielä kamalampaa. Aiemmin mainostamani vessan peilikaapin noita-akka olisi ollut prinsessa Ruusunen uuden hiuskuontaloni rinnalla.

      Nyt olen tyytyväinen. Uusimmasta permanentistani on vähän yli kaksi kuukautta, ja tukka ei tarvitse muuta kuin pesun jälkeen harvan kamman ja vähän pöyhimistä viispiikkisillä.

      Taitaa taas päivä ruveta paistamaan. Ainakaan ei enää tipahtele vesipisaroita.
      Hyvää kesän alkua toivottelen Kahvipirtissä poikkeileville!

    • ohuesti.kiukkuinen

      Hyvä kun ilma viilenee. Lomafiilista ja ainakin laiskottelua tämä tämmöinen kesäpäivä vaan teettää. Laittaa uskomaan että olut se paras janojuoma on.
      Saliittojuttuja. Ei jano oluella sammu vaan sen hörppijä.

    • Meillä on Kuusijärvi sellainen lähiretkeilyalue. Siellä tuli taas käytyä ja kierrettyä järvi. Oli siellä kansaa. Aika paljon triatnolin harjoittelijoita, uimista. Viikon päästä on siellä kisat.
      Tuli katseltua kesän merkkejäkin. Mustikoita ja puolukoita tulee kuhan kerkiää. Mansikan kukkiakin oli ihan valkoisenaan. Tietysti tämä otokseni on varsin pieni.

      PS puolueen kokoustakin olen seurannut. Paljon puhetta...siinäpä se saldo. Tottahan johtoryhmä vaihtui, kylläpä näissä tulevaisuuden tulokset uhosta huolimatta tuppaavat hiipumaan. Katsotaan nyt.

      Pirskatti, tv tarjoilee dekkarin. Täytyy katsella. Hei vaan!

    • hurskainen

      Hyötisasema kamaa oli taas kertynyt. Niin lämmin ilma etten polupyörällä halunnut lähteä. Ja niitä romujakin liikaa, Pellinpaloja pahvia ja etenkin jätepaperia pikku kuormaksi asti.
      Ruokaa en tänään tarvinnut ostaa mutta pikku kannu tiivistemehua marja- ja omenamehujen sekaan ikäänkuin vaihteluksi. Juomaa kun menee joka päivä pitkälti toista litraa.
      Aikaa siellä meni vännehtiessä. Lakaisin sentään melko krymppääntyneen kuntoon ehtineen autotallin betonilaattalattian.

      Päiväni kohokohta Pariisin tenniksessä miesten loppuottelu. Espanjalainen pöllytti sveitsiläisen vastustajansa ylivoimaisesti. Kymmenennen kerran Nadal uusi paikan mestaruuden.

      Voi olla jolle kulle kova paikka, mutta karsee tosi on että enää ensi, täysi viikko meillä on jatkuvan valoisuuden aikaa.
      Ei sitä tule ajatelleeksi että maapallon vastakkaisella puolella luonto ja ihmiset elävät synkintä kaamosaikaa.
      Näihinkuviin, näihin tunnelmiin hyvää nousviikon alkua.

    • Huomenta muutaman päivän loman jälkeen näistä ympyröistä.
      Maalla piipahdin ja nautiskelin kauniista kesästä siellä hiljaisuudessa.
      Kuistilla istuin ja kuuntelin lintujen laulua, seurasin pesäpönttö touhua ja räkättien ruuan etsintää.
      Vaihtelua se oli, eilen illalla kotiin palasin ja oli mukava seurata luonnon vaihtumista auton ikkunasta.
      Nyt perunat maassa, muutama rivi tehtiin, taisi olla viimeinen sitä lajia, niin vaikealta tuntui, niin hyvää kun se juuri maasta otettu onkin.
      Hyväksyttävä on, että voimat huvenneet.

      Niin on, kuten Hurskainen sanot, ensi viikolla kesäpäivän tasaus ja siitä sitten, voi sentään, hämärtämään rupeaa.
      Kesää vielä kuitenkin jäljellä, tuntuu kuin ei olisi vauhtiin päästykään, vielä kesken eräinen koko kesä.
      Sadetta ja viileää taas tänäkin päivänä, melkein yhden lämpimän päivän vauhdilla mennään, mutta vielä se lämmin aika on edessä.

      Niin tuntuvat hyvin kukalla olevan marjat metsässä, toivottavasti riittää pölyttäjiä.
      Perussuomalaiset on olleet esillä viikonlopun ajan ja ihmettelyä ja päivittelyä on riittänyt ja riittää.
      Ei ehkä mennyt kaikkien mielen mukaan läheskään ja uhkakuvia monenlaisesta suunnasta nähdään, jopa presidentti ihmetteli asioita.

      Tuo olut ei minulle janojuomana onneksi maista, joskus lasillisen olen ottanut ja ei vetoa syntynyt.

      Minä päätin, että en permanenttia ota ihan kohta, hiukseni on niin huonokuntoiset, että lepoa kaipaavat, leikkaus nyt hoiti keinona.
      Pitäisi kai kokeilla jotakin ihmeainetta mikä saisi myös ihmeitä aikaan;)

      Tällä kertaa tervehdys jääköön tähän, kivasti olette pirttiä nostelleet, ihan etu sivulta löytyi.
      Katsellaan nyt mihin tämä sää kääntyy ja toivotaan kauniimpaan suuntaan matkaavan, onhan kohta jo juhannus, hyvää päivää, jossakin voi vaikka päivä paistaa meillä Savossa sataa.

    • Puskasuleima

      Päivää jälleen! Toivottavasti muualla se on valoisampi kuin täällä. Taivas nyyhkyttää vesisumua, ja autoilijat taitavat pelätä teiden liukkautta ja lankeamista vesikuoppiin, koska liikenne on miltei olematonta.

      Tie Kahvipirttiin oli mahdollisimman monimutkainen.
      Omaishoitajani osallistui oppaanani siinä määrin, että päreet olivat palaa kummaltakin. Pirtin portaitten luo hän kuitenkin onnistui minut ohjaamaan, kuten huomaatte.

      Odottelimme eilen tietokonemekaanikkoamme tai ainakin kuulumisia hänestä.
      Tulihan niitä myöhään ehtoolla. Flunssainen kaveri oli lähdössä paluumatkalle, kun tuli viesti, että matkan varrella toisen ilmailukerhon kone oli rikki ja tarvitsi huoltoa.
      Eilen olimme juuri jutelleet, että kuopuksemme on selvästi tullut minun isääni, joka oli aina valmiina auttamaan. Oli homma tai asia mikä tahansa, se hoitui. Pitihän ihmisiä auttaa. Jos isäni ei jotakin osannut, hän opetteli sen. Hänellä ei ollut peukalo keskellä kämmentä, eikä onneksi ole kummallakaan pojallamme.
      Tästä verenperinnöstä saanen kiittää itseäni odotellessani asiantuntija-apua tämän lakkoilevan läppärini kanssa. Pitäisi varmaan lähteä katsomaan kuinka flussainen potilas on. Illalla hän soittaessaan oli sanonut olevan aivan poikki, ja parantuneeksi luulemansa potilas olikin sairastunut uudelleen ja entistä pahemmin.

      Johan tässä tätä olikin.
      Oikein hyvää alkukesää kaikille, eikä kai vesikään pahitteeksi ole. Luontohan sitä tarvitsee -- ja auerinkoa myös.

    • Tämäkin pirtin nosto yritys. En viitsi edes mainita monesko kerta on yrittää riuhtoa pirtin ovea auki. Aina tulee joki esto-- vai olisko jo "kestoselitys" miksei viesti mene perille. Jos olet kirjautunut: Älä kirjaudu. Joe en ole sitten tulee ettet ole kirautunut. Eikä mikään muukaan kelpaa. Hauskaa !!!!
      Kesä on pitkällä ,kylmä ja kaunis kuten se entinen morsiankin. Ihanan kauniin vihreää kaikkialla, joskin vähän myöhässä ainakin näillä leveys asteilla.
      Lienee viisainta kokeilla, ei mene aikaa hukkaan näpytellessä jos ei vaikka lähde nytkään. Kaunista ja ihanaa kesän jatkoa kaikille tasapuolisesti. m.k.

    • hurskainen

      Meillä päin maata luonto ei juuri nyt kuivuudesta kärsi. Rehevimmillään se on. Pitkiä poutajaksoja ei olla saatu nauttia.
      Olis lähdettävä rautakauppaan trimmeriin ostamaan siimaa ja paluumatkalla vähän ruokatarvikkeita.
      Nuo viikonvaihteen puoluekokouksen valinnat, kuulen uutisista, että aiheuttavat ihan hallitustasolla pohtimista. Ollaan kuulolla.

    • LateVaan koeviesti on onnistunut. Onkohan konetta korjattu?

      Jonkinlainen toimintapäivä on ollut politiikan saralla. Hallitus näemmä kaatuu, Persut on potkittu ulos. Kuinka onnistunee uuden hallituksen luominen? Senhän pian näkee, turha on edes arvailla. On siinä tapahtumaa yhdelle päivälle.

      Sellaista on viestien kanssa sattunut viimeaikoina kuten meri-kukka kertoi. Täytyy vaan kokeilla vaikka sekin turha tympii. Saattaa ruveta onnistumaankin - tai sitten ei.

      Ylen sateinen päivä oli tänään. Poikkeuksellisesti kävin autolla marketissa. Eihän minulla ole edes sateenvarjoa, tottahan autonkottero sen viran hoiti. Turhauttaa se kyllä kilometrin takia, tietysti suuntaansa.

      Minulla meni jutustelun puolelle muutaman tunnin. Näinhän väliin käy kun on paljon tapahtumia pohdittavaksi. Eipä muuta kuin odotellaan parempaa päivää pinemmillä sateilla.

      • puskasuleima

        Lienee jo liian monta viestiä tässä ketjussa, koska muihin ketjuihin voi lisätä kommentteja.


    • Päivää jo tähän aikaan, on temppuillut tuo internetti, pelaa ja ei pelaa, mikähän nyt kiusa lienee.
      Pitkäkin alkaa ketju olla, mutta näin epävarmassa yhteydessä ei pitkiä juttuja voi alkaa laittamaan.
      Katsellaan huomenissa, puhelinkin temppuilee, soitto ei kuulu, olen yrittänyt paikkaa hakea, mutta eipä onnistu sekään.
      Voi näitä laitteita ja voi huonoa laittajan taitoa.

      Aikamoisen myllerryksen tuo puheenjohtajan valinta sai aikaan, arveluttava asia kyllä onkin.

      Ikävä on tuo viestien lähtemättömyys, kyllä se halut vie kirjoittelulle aikaa myöten.

      Sadetta meillä päin ja lämpökin putosi kymmenen asteen paikkeille, kyllä peruna nyt nousee, pian varmaan taimelle asti.

      Ei tässä nyt sen enempää auta turinoida, katselen lähteekö , kuin on muutamana päivänä lähtenyt, vai jatkuuko epävarmuus.
      Kärsivällisyyttä nyt kaivataan moneenkin asiaan, yritetään tsempata.

    • Hyvää, sateista huomenta pirttiin! Vettä on tosiaan satanut koko eilisen päivän, viime yön ja vieläkin kuuluu veden lotina ulkoa.
      Tupajumina on oltava tänään(kin), ehkä postilaatikolla käväisen kiireesti katsomassa, onko posti tänään kulkenut.
      Postilla kun on niin paljon "muutakin puuhoo", postia jaetaan kun aika antaa periksi.
      Noista postin uusista palveluksista kuulin eräänä päivänä, kun naapurissa asuva mummo kertoi, että kun hän asui vielä mökissään, niin kotiavustaja ehdotti että voisiko hän ajatella, että saisi postin välityksellä ruokansa. Hän oli kauhistunut ja sanonut napakasti, että kyllä saatte nyt keksiä jotakin parempaa. (Hän ilmeisesti luuli, että olisi mentävä hakemaan R-kioskilta ruokapaketti joka päivä!) No, mummolle järjestyi asunto tässä samassa talossa, missä minäkin asun. Hän käy syömässä ruokasalissa ja on tyytyväinen kun saa hyvää kotiruokaa, joka tehdään täällä omassa keittiössä.
      Nyt sateitten jälkeen on postilla varmaankin kovasti ruohonleikkuuta ja muuta krapsuttelua tonteilla.
      Rohkenen kuitenkin mennä tänäänkin kurkistamaan laatikkoon, jos tänään täppäisi ja saisin naapurimaasta ensimmäisen aikakauslehden, jossa on sanaristikkoliite tällaisten päivien viihdykkeeksi. Olen yrittänyt ratkoa suomalaisia sanaristikoita, mutta taiteilijat, urheilijat, politiikot ja muut julkisuuden henkilöt ovat minulle tuntemattomia, joten en selviä sen tyyppisten tietojen hallitsemisesta.
      Ehkä pitäisi aloittaa lasten ristikoilla, 7-10v? :)


      P.S Hyvät huomenet ovatkin nyt iltapäivää! Tunaroidessa meni tämä viesti väärennettyyn pirttiin, mutta nyt on oikeassa osoitteessa jos hyvin käy!

      • hurskainen

        Katsoin ihmeissäni kun sivulla näkyy kaksi eri Kahvipirttiä/129 numerolla. Onko tuo toinen väärennetty? On häirikkö ennenkin näitä peukaloinut.
        Mikä lie kun olen tervakapan korkuisesta asti aina sateella makeimmin nukkunut. Heti pelmahti mieleen tuon aikaiset nukkumapaikat.
        Me pikkusantut nukuimme isossa aitassa. Suuri jyuvähinkalu oli käännetty kyljelleen. Sinne oli tehty leveä vuode. Isosisko oli varannut käyttöönsä pikkuaitan.
        Isoaitta oli ikkunaton, pimeä. Pärekatto hiljensi sateen ropinaa. Keskikesällä väliin ankaria ukonilmoja kulki sen laaksomaisen kotimaiseman päältä.

        Muistojen sekamelska tuolta linkoaa miellen. Hyvää, mutta myös ahdistavaa. Näkemiin sinne.

        Sain sähkökäyttöisen köytössä tarpeellista kurssitusta. Siima ei juokse, ellei sitä laitetta pidä usein maata vasten. Rannassa huomasin että soutuvene könöttää hiukan keulan ja perän varassa.
        Ei hyvä, On tehtävä venepukit ettei etenkään lumi paina lasikuitupaattia notkolle.

        Kaupunki oli äkäisenä periitävän laskunsa kanssa. Olin pyytänyt että lähettäisivät uuden kun lasku hävisi. Löysin sen pyhänä autosta pelkääjän puolen jalkatilasta.
        Maksoin laskun samantien pois. Nyt se tuli. Perintätoimisto perii laskun, ellei "tinoja" kuulu, saatteli laskuttaja. Olisivat tarkistaneet verkkosivuiltaan HÄHÄHÄHÄHÄÄ !


    • melkeinlate

      Täytyy taas kirjoitella tuolla varanikilläni, en päässyt sisään omallani, eilen kerran sain läpi sanan Koelähetys. Ei muuta koko iltana. Oma kuruni eli nuorin poikani arveli, että vika on siinä kun tämä ketju on liian pitkä. Puskasuleima taisi ilmoittaa saman asian illalla ei hänkään mihinkään päässyt ilman puskasuleiman apua. Sanoi myös, että tämä koneeni on ihan muuten kunnossa.
      Joten seuraavaksi odottelen uutta aloitusta.
      Ehkä tämä taas lähtee melkeilaten lähettämänä.

      • No joo, miks' suotta pitäytyy jossakin menneessä raskassoutuisessa, kun osaanottajiakin on kaikkiaan enemmän S 24 piirissä?

        Onhan uutisia taas,..Soinin pappa pitää tahtipuikkoa jälleen yllättäen kädessään 😋 Taitaa olla pelimiehiäkin,..ainakin raviradoilla! No, klo 15.00 kuullaan Halla-ahon vastaveto,...saattaa olla paras ratkaisu henkilötasollakin hänelle, kunhan ei nyt hevostelisi yli arvomaailmojen siedettävyyden.

        On tosi kiva päivä, siivous on täällä loppuusaatettu mukavien tyttöjen touhutessa, ja ruokailtukin on keittolautasellinen, heippati ralla, kun ei pane halla 🐼


    • Onhan tässä seurailtu ihan mielenkiintoista, suuren luokan "sirkusta" näin suomen 100 v kunniaksi. Asiat muuttuu tiuhaan tahtiin- hallituksen erot peruttu ja ehkä entinen poppoo jatkaa uusin vaihtoehtoisin nimin. Aika sirkusta. parempi olisi jos nuo "linnakundit" saisi pois hallituksessta. Anteeksi kun sanon näin mutta sehän se kaunistelematon totuus kuitenkin on !!

      Mutta "maan läheisempiin" asioihin. Perunat ovat jo isolla taimella. n. 10cm korkeat keskimäärin. Kaikki muukin pinnalla, vaikka luulin että ovat varmaan paleltuneet. Sieltä kuitenkin nousee porkkanaa, punajuurta, sipulia, tilliä, salaatteja. Ruohosipulia onkin syöty jo koko kevät, samoin raparperejä.
      Nyt on maatalous asiatkin kunnossa.
      Nyt olen niin optimistisella tuulella että uskon postin lahtevän-- koska eilenkin lähti. Tänään on pohjoistuuli pieksänyt kylmästi ja vettä vihmonut. Tuo ns. kottero on hyvä olla olemassa.
      Minun autovaatimukset ovat kysyttäessä; kunhan kulkee eteen ja taakse, kääntyvät pyörät ja varma käyntiinlähtö olisi hyvä näin nais-ihmiselle. Kun ei aina tuo "mekaanikko" mukana kulje.
      No on kyllä hyvinkin nuo vaatimukset aina täyttänyt.
      Nyt kaikille rauhaa ja rakkautta. Nähdään taas ( jos 24.n postipoika suo))

    • Venlamuori

      Sataa, sataa, sarvet kastuu. Koska minulla ei ole sarvia, päätin olla menemättä ulos. Mitäpä sitä koko kroppaa kastelemaan.
      Yritän nyt olla kovin kiltti ja kohtelias, kun eilen syyttelin tätä läppäriäni mm. latausvirheestä, joka onkin siellä johdon lähtöpäässä. Pyydän nöyrästi anteeksi koneeltani, ja lupaisin olla ainkin viikon laulamattakin, jos jotenkin selviäisi miten pääsen kirjautumaan. En raatisi soitella sille tuhisevalle ja kröhisevälle monttöörillemmekään. Nukkukoon nyt rauhassa ja yrittäköön parantua flunssastaan.
      Eiköhän tämä sääkin tästä suveksi selkene ja lämpene.

      Ehkä vielä joskus onnistun kirjautumaan, ettei tarvitse pelailla älyttömiä palapelejä.
      Terveisin se sama vanha Venlastiina

    • Poutanahan tuo aamupäivän pysyi. Ei tarvinnut markettireisulle nelipyöräistä sateenvarjoa käynnistää. Kala on nyt hinnoissaan, lohta täytyi saada ja kokonaisena siitä joutui lähes kympin kilolta kärsimään.
      Kyllä nyt politiikassa äkkikäänteitä riittää. Olin olevinaan menosta kärryillä kun pötkähdin ettoneelle. Reilun tunnin koisasin, avasin tv:n ja vilkaisin tekstipuolen uutisia. Kaikki hallitustarinat olivat pyörähtäneet ympäri. Persuista oli loikannut puolet kansanedustajista, kaikki minisrerit Soinia myöten, perustaneet uuden ryhmän ja ilmoittautuneet halukkaaksi jatkamaan hallituksessa. Ehkä juuri monella se kuuluisa "hillotolppa" mielessään ja sen säilyttämien kaiken uhalla. Kaikki tämä päivänokosteni aikaan!

      Tottakai he saavat tehdä kuin haluavat, mikä minä olen heitä arvostelemaan. Olen tuntenut muutamia PS - kannattajia ja muista vähän tiedotusvälineistä lukenut, siinä ne yhteyteni. Jotain sillä PS- poppoolla on pielessä. Vasta pidetty suuri puoluekokous, valinnat tehty ja jo nyt täysi sekasorto! Ei se aivan juonittelematta tapahdu. Tämän verran voinee ihmetellä, vaikka muuten voi sanoa Pätkän tapaan: ...tietysti asiahan ei minulle kuulu.

      Kappas vaan, meri-kukan kertoman mukaan maanviljelyhän on hyvässä kasvuvauhdissa. Kun olen sääkarttoja katsellut, on tullut käsitys, että siellä Itäisessä kolkassa ollaan vielä vankasti talven jäljillä. Näin olen erehtynyt. Nyt täällä vettä tulla lossaa, oikein pieniä virtoja kadulla näkyy. Mitäpä noista, hyvä kun on ilmoja!

    • Neeasa

      Eilisen sateen jälkeen tuntuu tämä päivä tosi kauniilta, kaikki on tuoksuvaa ja hyvää.
      Meri-kukan kanssa meillä on kasvillisuus puutarhassa samalla tasolla.
      Mutta myös rikkakasvia rupeaa näkymään, no haraamaan vain huomenissa, etteivät saa ylivaltaa.
      Marjapensaat ja omenapuut kukkii hienosti, nyt vain pölyttäjiä, niin tulee hyvä sato.

      Tein raaparperipiirakkaa, löysin kivan ohjeen netistä, ei ollut liian "raskas", mutta tosi maukasta!
      Tulkaa ottamaan Pirtin pöydältä, leikkasin paljon palasia valmiiksi!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5630
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3567
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1692
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1690
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      91
      1156
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe