Ero mielessä.

Huolissaan85

Olen reilu 30-vuotias nainen ja minulla on samanikäinen aviopuoliso. Meillä ei ole vielä lapsia. Olemme kolmena keväänä käyneet keskustelemassa parisuhteestamme ja tänä keväänä ero on ollut tapetilla enemmän kuin aiempina vuosina. Olemme olleet yhdessä n. 6 vuotta ja avioliitossa 2 vuotta.
Asiat, jotka itseäni eniten vaivaa, ovat ainaiset pienet kiistat. Tuntuu, että vaikka miten koittaisi kiinnittää esim. omaan kommunikointitapaansa/tekemisiinsä huomiota niin kiista syntyy todella helposti. Tästä seuraa se, että koittaa itse olla vähän varpaillaan ettei ärsytä tai sitten pitää kommunikoinnin minimissä. Lisäksi tuntuu välillä ettei hän aidosti tykkää seurastani (näyttää tympeää naamaa esim. ongella vaikka yhdessä on oltu sitä mieltä ettälähdetään ja olen moneen kertaan sanonut että ei mennä jos ei huvita) Lisäksi hän on todella tarkka pienistä asioista ja jos ei tee niin kuin hän tahtoisi niin usein ärtyy (maitopurkkia huuhdeltaessa kaikki 4 kulmaa tulee avata, muuten haisee purkki, auton takakonttia ei kiinnilaitettaessa saa koskea muuta kuin siitä kahvasta, sillä jos peltiosa on likainen niin käsi saattaa siitä pyyhkäistessä aiheuttaa naarmun autoon kuulemma, lattia pitää suihkun jälkeen luututa (ei riitä lastalla ottaminen) yms yms. Ja näitä olen välillä tehnyt hänen mielikseen kun olen ajatellut että ei tule kiistaa.
Mies on hyvin usein ns. perusärtynyt, saattaa olla todella pieni asia mistä hän hermostuu. Toki kaikki hermostuvat välillä jostain ja mielestäni yleensä pienistä asioista hermostumiseen on taustalla jokin isompi asia (väsymys, työhuolet yms). Ja yleensä asia mistä hän ärtyy on niin pieni, että se ärtymisen suuruus on mielestäni todella ylimitoitettua. Ja vaikka kuinka koittaa kysyä mikä vaivaa, niin suuttuu vaan enemmän.
Esim. jos hän tulee töistä ja olen kotona, annan hänen ns. hengähtää (eli en ole sanomassa mitä pitäisi kotona tehdä, tervehdin ja koitan ottaa hänet huomioon) ja yleensä olen tehnyt esim. ruoan valmiiksi. Hän saattaa jopa ärtyä kysymyksestä miten meni töissä (ei halua puhua töistä kotona ollenkaan kuulemma, mutta esim. isänsä kanssa tai alkoholia ottaneena puhuu paljonkin). Tai jos olemme kylässä, saattaa hän yhtäkkiä minulle tiuskia esim. kerran olimme kaveriporukalla innoissamme kaikki juttelemassa jostain asiasta, niin hän yht'äkkiä sanoi todella vihaisesti että "ole sinä nyt hiljaa kun minä puhun" ja tunnelma meni kyllä tosi jäykäksi sen jälkeen. Tai jos minulta kaatuu vahingossa vaikka lasi, jossa juomaa niin vaikka itse rupean sitä heti siivoamaan niin suuttuu siitä että lasi tippui. Tai olimme ajamassa vieraalla paikkakunnalla ja katsoin omasta kännykästä hänelle avuksi googlemapsia niin vahingossa kerran auringonvalo heijasti kännykästä hänen silmäänsä. Pyysin anteeksi ja pidin puhelinta niin ettei se toistunut niin hän vielä 20 km:n ajomatkan jälkeenkin oli vihainen tästä vahingosta.
Olen koittanut puhua hänelle että ei ole normaalia ärsyyntyä niin kovasti niin pienestä ja että itse tulee todella varovaiseksi. Nyt olen kuitenkin ottanut sen asenteen että olen normaalisti (en ole töykeä yms mutta en hissuttele koko ajan) ja tuntuu että se on vain pahentanut tilannetta.
Hänen alkoholin käyttönsä myös huolettaa. Silloin kun hän juo, niin tuntuu että rajoja ei ole ja kaveripiirissä tiedetäänkin ihan yleisesti että hän on ollut se joka grillijonossa aukoo päätään ja kaverit on joutuneet rauhottelemaan. On ollut monesti puhetta (hyvä ystävänsäkin puhui hänelle tästä) että pitäisi ottaa vähemmän niin esim. viime pikkujouluissa oli taas niin päissään kun voi olla ja oli nähnyt entisiä työkävereitani ja aukonut yhdelle päätään (hävettää).
Muuten mies on ns. kunnollinen, ei ole väkivaltainen eikä ikinä pettäisi ja huolehtii kotiaskareista ja tarjoutuu maksamaan menojamme enemmän kun hänellä on isompi palkka. yms. Ja on perusluonteeltaan auttavainen ja ns. hyväntahtoinen.
Itseäni huolestuttaa että jos meillä olisi lapsia niin se että yrittäisin pitää kotona hyvän ja positiivisen ilmapiirin vaatisi ehkä sen että itse olisin varpaillani ja koittaisin ennalta ehkäistä asioita joista tietäisin että hän saattaa ärtyä. PElottaa että hän tiuskisi lapsillekin samalla tavoin yhtä paljon kuin minulle. Oma isäni oli aina ns. perusärtynyt ja minulla oli aina sellainen tunne että hän ei tykkää minusta ja en ole hänelle tärkeä vaan minä ärsytän häntä. Samoin hän käyttäytyi äitiä kohtaan. En halua tätä omille lapsilleni ja olen tästä puhunut.
Itse mietin päivittäin tätä asiaa ja haluan että olisi itsellä tunne että olen yrittänyt kaikkeni etten antaisi liian helposti periksi. Kaipaan kuitenkin sitä tunnetta että mies on aidosti iloinen siitå että on minun kanssani ja haluaa viettää kanssani aikaa eikä niin että minä jos olen oma itseni (en ole varuillani etten ärsytä) niin ottaa päähän. Onko samantyylisiä kokemuksia?

17

1432

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gfstip

      Jätä se sika!

    • 32121223

      Ennen miehesi olisi ollut tavallinen mies, mutta nykyään noilla ominaisuuksilla hän täyttää välttämättömät, mutta eivät riittävät ehdot aviomieheksi. Mikäli naistenlehdet ovat oikeassa, juokse ja lujaa.

    • MaisaKaisanen

      On kokemusta ihan vastaavasta. Lopuksi ei mikään enää riittänyt ja ärtyisyys muuttui aggressiivisuudeksi. Ero tuli. Lääkärin arvion mukaan kyse oli persoonallisuushäiriöstä. Onko miehelläsi millainen elämänhistoria? Onko tullut kohdelluksi kaltoin lapsuudessa? Perusturvallisuuden puute voisi selittää käytöksen.

    • weerees

      Kuulostaa ihan mahdottomalta. Ja tosiaan joltain persoonallisuushäiriöltä, esim. pakko-oireiselta persoonallisuushäiriöltä (olen opiskellut psykologiaa). Jos miehesi ei muutu, selvästi ja nopeasti, niin ei liitollasi taida olla tulevaisuutta. :-(

      • Jokukeinoolla

        Kun nyt olet opiskellutkin niin voisitko kirjoittaa et miten hän muutuu, tuskin itsestään. Ei kai jokaisen asian pidä mennä katastroofiin ennen kuin joku muuttuu?


      • weerees

        persoonallisuushäiriöt on vaikeasti parannettavissa, koska henkilö ei itse näe mitään outoa itsessään: Hän pitää käytöstään/reagointiaan vain normaalina luonteenpiirteenään. Ainakaan ilman terapiaa ei tavallisesti parane.


    • Huolissaan85

      Miehen kotona ei ole oikeastaan juteltu mistään, ei edes kysytty kuulumisia koulupäivän jälkeen. Äiti on sairastanut masennusta/ollut hoidossa ja sitä asiaa ei ole kotona hirveästi käsitelty (tosin mies oli jo ainakin 18 kun tämä tapahtui) Mies asui myös 25-vuotiaaksi asti kotonaan ja ennen minua ei ole seurustelusuhteita eli olen hänen ensimmäisensä, itse olen muuttanut 16-vuotiaana kotoa ja seurustelin 10 vuotta ennen häntä.
      Riitatilanteita hänen kotona ei ole oiken selvitelty mitenkään. HÄnen on hirmu vaikeaa puhua tunteista tai arvioida itseään tai myöntää tehneensä väärin. Vähän on tullut tähän kehittymistä mutta todella vähän. Etenkin toisen tunteisiin samaistuminen on vaikeaa. Itselläni on ajoittain todella huono itsetunto ja olen yrittänyt tehdä sen suhteen töitä. Välillä tuntuu että itsetunto on riippuvainen siitä miten meillä menee. Tiedän että tämä on tyhmää ja olen usein miettinytkin että jos itsetuntoasiat olisivat kohdallaan niin olisinko ollut tässä näinkään kauan ja antanut toisen olla sellainen minua kohtaan kuin on. Itse kuitenkin kaipaisi enemmän sellaista perus ystävällisyyttä ja vaikka lämmintä hymyä ja tervehdystä kun tulee kotiin.
      Välillä menee todella hyvin, mutta etenkin hänen ollessa yövuorossa on hän päivisin minun tulessa töistä usein ärtynyt. Viikonloppuisin ja lomilla on kuin eri ihminen.
      Olen pyrkinyt miettimään miten voisin itse helpottaa hänen oloaan. HÄn esim. itse tekee mitä kotitöitä tekee, en ole nalkuttanut niistä. Pari kertaa kun olen ehdottanut yhteistä siivouspäivää niin se ärsyttää myös. Olen rohkaissut häntä näkemään enemmän kavereitaan ja esim. nytkin jäin kotiin itse kuumeessa ja hän lähti viikonlopuksi toiselle paikkakunnalle näkemään yhteistä kummilastamme ja hänen vanhempiaan eikä esim. käynyt että olisimme menneet myöhemmin yhdessä kun olisin ollut terve, eli hän kuitenkin voi aika vapaasti tehdä mitä haluaa että olen koittanut olla joustava.
      Olen myös sanonut moneen otteeseen että haluan että hän pystyisi puhumaan minulle kaikesta ja että jos minun tekemisissäni jokin vaivaa tai tässä parisuhteessa niin puhuisi siitä. Olen myös kehottanut häntä puhumaan äitisuhteestaan esim. kriisikeskuksella mutta hän ei koe siihen itse tarvetta.

    • MaisaKaisanen

      Luulen että sinun itsetunnossasi ei ole vikaa. Olet kuitenkin pitänyt itsesi koossa ja järkevänä tilanteissa. Puhumattakaan siitä että olet yrittänyt auttaa miestäsi ja etsiä ratkaisuja ongelmiin. Lukemani perusteella olet hyvä ja viisas ihminen.

      On vain tervettä että koet itsetuntosi laskevan kun suhteessa on ongelmia. Reagoit ihan normaalisti vaikeaan ympäristöön. Muista että joskus riitaan riittää yksikin, kahta ei tarvita.

      Luulen että miehesi ei tahallaan käyttäydy noin, jokin ikävä asia vaan pyrkii esiin suojauksen alta. Hän ei ehkä itsekään tunnista tunteitaan jos niitä on joutunut lapsuudessa painamaan piiloon.

    • missäsyy

      Kuulostaa siltäkuin alkoholi olisi jo tehnyt tehtävänsä: repinyt liikaa miehen hermostoa.
      Ellei hän kykene tajuamaan tuota, toisen on vaikea auttaa. Mikäli miehesi voi olla ilman viinaa (missään muodoissaan) aluksi puoli vuotta, saatte huomata että keho alkaa kojata itseään. Ts, hermosto alkaa eheytyä ja koko mies samalla.

      Ei kukaan normaalihermostokytkennöillä vauhkoonnu noin typerän pienistä asiosta joita kuvailit.
      Nukkuuko miehesi vähintään se 8-10 tuntia 24tunnin sisällä? Univaje on myöskin kovin haitallinen hermostolle.

      Mikäli miehesi käyttäytymisen syy ei ole kumpikaan ylläoleva, sitten maallikon on vaikea antaa neuvoja.

    • Syvällä

      Oisko vaan niin, että hän ei rakasta sinua mutta ei osaa erotakaan? Ei kannata yrittää myötäillä ja varoa liikaa, olet jo liian pitkällä sillä tiellä eikä se ole ollut ratkaisu. Lapsia ei kannata tuohon ilmapiiriin hankkia. Onko miehesi ollut alusta asti tuollainen vai paheneeko ongelma koko ajan?

    • hepsulihei

      Aloittajan parisuhteessa on useita ongelmia joita kannattaisi varmaan menmä ratkomaan pariterapiaan. On hienoa, että täälläkin ymmärretään ja mietitään syitä tuolle kumppaninsa käytökselle, mutta oikeasti sekään, että ymmärrät niiden syitä ei pidemmässä juoksussa auta vaan asioille tulee tehdä jotakin ja se voi olla helppoa, vaikeaa tai mahdotonta. Kumppanisi pitäisi itse ottaa vastuuta toimistaan, kun ensin terapiassa selvitätte ja hänkin asioita alkaa ymmärtämään, sillä sehän on totta että ihminen uskoo helpommin ulkopuolista auttajaa kuin puolisoaan. Pelkästään toisen käytöstä ymmärtäminen ei tilannettane pohjimmiltaan korjaa, jos nuo asiat ovat sinun ja suhteesi kannalta hyväksyttömiä. Toisen tulee ottaa vastuu toimistaan, jota hän ei välttämättä ota, ei osaa, on hankalaa vaikeaa tms. Ja tietysti myös omalla toiminnalla voit auttaa toista, mutta et tehdä toisen puolesta. Vaikka eroaisitte saan terapian kautta myös apuja selvitä paremmin seuraavassa suhteessa, sillä tunnet myös itsesi paremmin.
      Itse en helpolla noin moniongelmaiseen suhteeseen jäisi varsinkin jos lapset on vielä tekemättä.

    • Elisamari

      En sanoisi, että alkoholi on tuon aiheuttanut, mutta kyllä se sitä voimistaa. Eli alkoholin käyttöä pitäisi todella vähentää, jopa lopettaa kokonaan. Sitten voisi nähdä, vähitellen, mitä sieltä esiin tulee. Tuollainen pedanttisuus, että kaikki asiat on aina tehtävä tietyllä tarkkuudella, on luonteenpiirre ja ärtymys ja hermostuneisuus on pitkälti sitä myös. Runsas viinan käyttö tekee asiasta todella pahan. Mies kaipaa rentoutumista eikä osaa tehdä sitä muulla tavalla kuin ns. perusmies tekee, eli alkoholia kehiin ja paljon. Jos kaveritkin on jo yrittäneet toppuutella sen suhteen, tilanne on jo paha.

      Vuorotyö voi olla joillekin vaikeata, ei ole säännöllistä ynirytmiä ja hermosto kärsii. Iän mukana tulee pahempia ongelmia. Eli ei tässä sinulle kovin ruusuisia tulevaisuudennäkymiä ole luvassa.

      MItäs tässä nyt osaisi sitten neuvoa. Niin paljon kun on sen miehen omassa vallassa, mitä elämälleen tekee. Voi se olla niinkin, että mies ei tunne sinua kohtaan ihan niin voimakkaita tunteita kuin toivoisit. Et ehkä olekaan hänelle se hänen unelmiensa nainen ( älä ota tätä pahasti, koska jollekin toiselle sitä olet!!!!) ja hän tuntee olevansa siinäkin suhteessa hieman pettynyt elämäänsä. Mikään ei tunnu olevan aivan kohdallaan, vaikka kaikki ihan hyvältä näyttäisikin. Se, että sinä alat orjailla hänen edessään, siis valikoit puheitasi ja varot ärsyttämästä häntä, on sekin ärsyttävää. koska kyllä hän sen huomaa. Tässä on vielä sekin, että miestä voi ärsyttää ja hermostuttaa jopa sekin, että olet niin ymmärtäväinen ja hyvä hänelle, hän ei vaan kerta kaikkiaan kestä sitä ja on raivostuttavaa, kun ei voi mistään asiasta sinua syyttää, että saisi kunnon riidan aikaiseksi ja kenties sitä kautta vaikkapa jonkun ratkaisun tehdyksi.

      Olen muuten aika varma siitä, että jos ottaisit miehestä eron, hän olisi juuri niitä miehiä, jotka syyttävät erosta vaimoaan ja he itse ovat mielestään täysin syyttömiä eivätkä ymmärrä ollenkaan miksi vaimo lähti. Jopa kaikki takapakit, mitä heidän elämässään myöhemmin tapahtuu, on sen entisen vaimon syytä. Hänhän teki kaiken avioliittonsa eteen ja kaikki oli niin hyvin. Mutta nainen on petollinen ja kavala!

      Joku terapia voisi tietysti tulla kyseeseen, mutta pahoin pelkään että mies on sitä sorttia, joka ei mihinkään terapioihin lähde.

      Voisitko vaikka kokeilla erossa olemista, muuttamalla vähäksi aikaa pois.

      • danoisinnäin

        Toisen myötäily ei todellakaan kannata eikä se parisuhteessa yleensä hyvin edes onnistu, vaikka se muiden ihmisten kanssa toimisi. Tosiasia nimittäin asiantuntijoiden mukaan on se, että parisuhde on täysin erilainen suhde kuin esimerkiksi suhde tyäkavereihin, naapureihin ylipäätään tuttuihin. Harva turhautumisia ja kiukkuja purkaa ihmisiin, joihin ei ole vahvaa tunnesuhdetta vaan kumppani on siihen herkempi kohde ja jos silloin ihmisellä on piirteenä helppo ärsyyntyminen, agressivisuus tms. niin pidemmän päälle suhde kaatuu, jos niitä asioita ei saa vaikka sitten terapian kautta kuntoon.


    • Huolissaan85

      Kiitoksia vastauksista. Tuo kommentti:"Hän ei ehkä itsekään tunnista tunteitaan jos niitä on joutunut lapsuudessa painamaan piiloon." niin se on kyllä totta että joko hän ei tunnista tai sitten kieltää että vaikka juuri olisi ollut todella töykeä niin jos siitä mainitsee niin kieltää ja sanoo että "en minä ole mistään vihainen". Tästä juuri monesti puhuttu että no jos ei ole vihainen niin miksi puhua niin. Ja meidän kotona niin olen tottunut siihen että vanhemmat puhuivat todella napakasti että en ole missään ruusunpunaisissa sävelissä kasvanut. Lisäksi harvoin olen nähnyt häntä innostuneena mistään asiasta, hyväntuulisin hän on pienessä huppelissa kun juttelee parhaan ystävänsä kanssa. Olen koittanut sanoa että tekisi niitä asioita mistä tulee onnelliseksi ja kysyä että mistä hän tykkää. Ei oiken itse osaa aina sanoa. Ja tuotakin olen miettinyt ja sanonut hänelle ääneen että kun olen hänen ensimmäisensä niin entä jos en ole hänen tyylinen ihminen. Ja tosiaan niin hän ei nähnyt tarvetta mennä juttelemaan ja silti on käyty nyt kolmena vuotena minun toiveesta. Enää en aio ehdottaa ja vaikka sieltä vinkkejä tulikin niin tuntuu, että hän ei kyllä niitä mieleensä paina. Mutta kiitoksia teille vastauksista, pitää miettiä asioita ja toivoa että kaikki kääntyy hyväksi. Mietityttää juuri tuo lapsiasia että kuinka kauan pitäisi odotella että asiat kääntyisi hyväksi että niitä uskaltaisi tehdä ja toisekseen olen jo 31 että ei voi hirveän kauan enää odotella jos meinaa niitä saada. Toki haluan että lapsi kasvaisi suht onnellisessa kodissa ja sellaisessa ilmapiirissä missä yleensä olisi se positiivinen ilmapiiri. TOki mietityttää että entä jos en löydä enää ketään tai saa koskaan lapsia mutta tiedän että se ei riiitä syyksi jäädä suhteeseen. Kiitoksia vastauksista kaikille :).

    • Jkkhg

      Hei,sen lisäksi että sulla on hieman narsistinen,ilkeäluonteinen mies, voi hänen katkeruudensa johtua myös siitä,että olette lapsettomia...mutta kun sellaiseen ilmapiiriin ei voi lapsiakaan tehdä. Olet niinkuin hieman vanhapiikamainen kiltti äidilllinen lapsetonnainen,ja sekös miestäsi vielä enemmän ärsyttääkin. Toisaalta myöhemmin sitä ärsyttäis lasten kitinä jnp,jnp.
      Yövuorot rikkoo hermoja,alkoholi tuhoa hermoja,joten joo,vaikea tapaus...

    • amiee_

      Sen voi sanoa ihan reippaasti, ettei miehesi ole normaali tervejärkinen mies. Ei oikeastaan mitään sinnepäinkään. Hänellä on pahoja mielenterveysongelmia, pakkoneurooseja (maitopurkin kulmat jne.), mieliala- ja vuorovaikutusongelmia (jatkuva ärtyisyys, tiuskiminen). Ei ole myöskään normaalia, että toisen mukin kaatumisesta suututaan. Jne. jne.

      Parisuhteesta ei myöskään voi tulla tasapainoinen, jos olet jatkuvasti varuillasi ja varpaillasi. Itse laittaisin eropaperit vetämään, ellei mies hakeutuisi ensinnäkin omaan terapiaan ja sen lisäksi pariterapiaa. Hänellä ei ole harmainta hajua miten negatiivisella tavalla hän käyttäytyy. Joskin nuo tuollaiset ongelmat ovat niin syvällä ytimessä, että niiden parantaminen/niistä parantuminen ei tapahdu ihan hetkessä, josko ollenkaan.

    • Lellu_5671

      Alkutekstiäsi lukiessa totesin, että mies käyttäytyy kuin olisi alkoholisoitumassa. Sitten jatkoit kuvaamalla kuinka mies vetää överiksi alkoholia nauttiessaan. Se, että mies ei pysty rajoittamaan alkoholin määrää, vaan vetää aina kunnon kännin, on yksi merkki alkoholisoitumisesta.

      Miehen mielialan vaihtelut, kireys ja riidan haastaminen liittyvät myös kehittymässä olevaan alkoholismiin. Kuvaat aika hyvin sitä kuinka yrität olla tekemättä mitään mikä ärsyttäisi miestä. Samalla oma elämäsi menee hankalammaksi. Mies puolestaan yrittää saada riidan aikaan vaikka mistä, koska. se jotenkin helpottaa hänen oloaan.

      Olin joskus samanlaisessa tilanteessa. Tässä esimerkki. Minun kynä putosi lattialle. Mies rupesi inttämään, että pudotin tahallani kynän lattialle ärsyttääkseni häntä. Sen jälkeen rupesin jännittämään ja varomaan, että kynä ei putoa uudelleen lattialle. Se kuitenkin putosi ja sen jälkeen oli täysi huuto ja syyllistäminen päällä. Järjetöntä.

      Ihan ensimmäiseksi sinun kannattaa tiedostaa, että mikään mistä mies sinua syyttää tai vaatii, ei ole sinun syytäsi. Miehellä on paha olla ja hän purkaa sitä pahaa oloaan haastamalla riitaa.

      Sinun kannattaa miettiä, että mitä sinä elämältäsi haluat ja toimia sen mukaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1947
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1669
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      15
      1618
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1517
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1475
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1390
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1357
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      650
      1271
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      17
      1203
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      10
      1158
    Aihe