Huono käynnistys

jupasierra

Yamaha 50hv -93 vaihdettu vanhemman mallin kaasuttimet ilman sitä automaattiryyppyä. Ryypyn läpät sulkeutuu normaalisti kun nostaa katkaisijaa kahvasta, mutta saa sahata käyntiin. Kun lähtee käyntiin niin pitää antaa ryyppyä koko ajan että pysyy käynnissä ennen kuin lämpenee. Kaasuttimet purettu atomeiksi ja pesty kaksi kertaa ultraäänipesurissa, säädetty kohdalleen mutta ei muutu miksikään. Aivan kuin ei saisi kuitenkaan bensaa vaikka antaa ryyppyä, läpät kyllä menee aivan kiinni se on tarkistettu. On ollut useampi 2t Yamaha eikä tällaista ole vielä tullut vastaan, kaasuttimet itsessään ovat toiminnaltaan aika yksinkertaiset ja en oikein usko että olisi vielä likaa jossain, viime pesun jälkeen ne näyttivätkin aivan kuin uusilta. Joku siellä nyt estää bensan menon sylintereihin mutta mikä. Kone käy tasaisesti ja toimii kaikilla kierroksilla hyvin, ainoastaan tuo kylmänä käynnistys häiritsee.

18

318

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Argon86

      Aika oudolta kuullostaa. Onko tyhjäkäynnin seosruuvit kohdallaan ja ohjekirjan mukaiset tulpat?

    • Tulpat on oikeat ne muistaa ulkoa, seokset on tyhjäkäynnille ja kohdallaan. Jos seokset on niin laihalla että ei lähde käyntiin niin ei kyllä pysy käynnissäkään, nyt kuitenkin käy yskimättä kuten pitää. Bensa ei nyt löydä sylintereihin mutta miksi?

      • Argon86

        Vaikean pistit.. Jos vikaa olisi PA-pumpussa, läppärungossa, sytytysennakossa niin se yleensä näkyisi muutenkin kuin pelkässä kylmäkäynnistyksessä.


    • Koneeseen tehty viime talvena täysi koneremontti, uudet takomännät vesipumppu öljypumppu bensapumppu kaikki laakerit ja tiivisteet. Kaasuttimet tosiaan pesty kahteen kertaan ultraäänipesurissa, täytyy kokeilla seuraavaksi niin että ottaa ilmanputsarin pois ja tukkii kaasuttimien ilmanaukot startatessa. Jos lähtee paremmin käyntiin niin selvittää jo vähän, toinen on antaa kaasua suoraan vivustosta eikä kahvasta niin että ennakkoa ei tule mukaan. Kohta täytyy hommata toiset kaasuttimet tai purkaa koko kone...

      • Argon86

        Itseasiassa nyt tuli mieleen, että mulla on ollut sittenkin lähes identtinen ongelma erään 40hv 698cc 3-syl Yammun kanssa. Vaihdoin ultraäänipestyt 50hv kaasuttimet ja kaikki oli puhdasta ja kunnossa. Sähköryyppy ei ollut kytkettynä, mutta pienellä sahauksella nämä ovat siltikin yleensä lähteneet käyntiin.

        No anyway, ei lähtenyt käyntiin vaikka kuinka starttasi. Ei edes käynnistyskaasulla. Välillä hörähti sekunniksi, mutta siinä kaikki. Vika laukesi lopulta kun kaasuttimet oli irroitettuna ja starttasin, että näkisin läppien toiminnan, ja sehän hörähti käymään ilman kaasuttimia.

        Kaasuttimien läpät olivat täysin kiinni, niin kuin tyhjäkäynnillä kuuluukin. Mutta, yksi kierros tyhjäkäyntiruuvista läppiä auki (ei edes huomannut silmällä) ja koko vika poistus. Sen jälkeen starttas ja käynnistys normaalisti. Ja sähköryypyn kytkemisen jälkeen aina ensimmäisellä 3s pyörityksellä käyntiin.


    • Upota koko paska ja osta uusi.

      • Ja taas yksi aivopieru liikkeellä.


      • Argon86

        trolli loppuu ku sitä ei huomioi =)


    • käytännössä

      Paaliin,

    • Huvittaa nuo trollaajat jotka ovat luultavasti sängyn kastelijoita, pikku ressukoita jotka eivät saa muulla tavalla huomiota. Äiti sitoo kengän-nauhat ja kuorii perunat vielä 40v asti, pikku hali äidin naperot :D

      • Argon86

        Joko olet löytänyt vian miksei kone käynnisty kylmänä?


    • En ole löytänyt vikaa vielä, enkä ole nyt jaksanut sitä etsiäkään kun en tiedä enää mistä etsiä.

      • Argon86

        Koititko säätää tyhjäkäyntiruuvista läppiä hieman enemmän auki? Tai onko konetta mitään mahdollisuuksia saada käymään ilman ryyppyläppien apua?


    • Ei vaikuta läppien säätäminen, säädöt on kohdallaan koska käy niin tasaisesti kun vaan voi. Kyllä se lähtee käyntiin ilman ryyppyäkin jos jaksaa sahata minuuttitolkulla. Perusasiat on kyllä hallussa, on ollut monta Yamahaa ja olen pessyt useita kaasuttimia ja säätänyt kohdilleen itselle ja kavereille. Kaikki ennakot ja ajoitukset on tarkistettu Yamahan ohjeiden mukaan ei vaan nyt saa jostain syystä bensaa kylmäkäynnistyksessä. Löysin keskusteluja joissa monilla sama juttu 50 ja 60hv Yamahoissa ja pari joissa sama ongelma myös pienemmissä koneissa. Yksi kaveri kirjoitti että ei lähde kylmänä käyntiin muuten kuin antamalla bensaa suroraan tulpan reijästä, ja kaikki voitava tehty koneelle. Yksi kertoi että oma kone lähtee ainoastaan niin käyntiin että koppa pois ja käsineen kaasua vivustosta ja samalla ryyppyä, siis kaasua siltä puolelta että ohittaa ennakot. Näin kone on kokoajan tyhjäkäyntiennakoilla, näin kuulema lähtee heti mutta normaalisti jos käynnistää niin joutuu sahaamaan. Omassa tämä ei auttanut mitään, en tiedä sitten onko läppien toiminnoissa jotain häikkää en kuitenkaan usko koska ei oireile mitenkään kun saa käyntiin voi vaikka vetää uistinta. Jos joku vian joskus keksii niin maksan palkkion!

    • Pysyyköhän

      Kampikammion paineet?
      Stefat ihan loppu, ei jaksa imeä startin kierroksilla kunnolla tavaraa sisään?

      • (Koneeseen tehty viime talvena täysi koneremontti, uudet takomännät vesipumppu öljypumppu bensapumppu kaikki laakerit ja tiivisteet.)

        Lainaus tuosta ylempää.

        Nyt on tilanne sellainen etä olen sopinut kaupat toisesta vähän uudemmasta samanlaisesta koneesta joka toimii 100% varmasti, vanha menee vaihdossa ja myyjä on alan ammattilainen joka on rakennellut ja korjaillut koneita ikänsä pajalla on tällä hetkellä kymmeniä moottoreita. Hän lupasi tutkia missä vika ja ilmoittelee sitten kun selviää. Voi olla että kerkeän ennen juhannusta vaihtokaupoille ja kun vanhan vika selviää kerron siitä sitten. Eli neuvoja en tarvitse enää.


    • Kone vaihdettu ja vanhassa vika selvinnyt, kaveri vaihtoi läpät tai siis sen läppärungon ja lähtee kuulema ensimmäisellä pyörähdyksellä käyntiin. No ei koske enää mua, veneen perässä 10v tuoreempi kone joka toimii. Kai niissä vanhoissa läpissä oli sitten jo väljää, ihmetyttää vaan kun toimi muuten hyvin kun sai käyntiin...?

      • Argon86

        Oiskohan ne läpät joskus vaihdettu jäykempiin, eikä jaksanut startilla riittävästi heilutella, että olisi saanut seosta pyttyihin. Hyvä kuitenkin, että.vika löytyi vanhastakin koneesta ja ihan järkeenkäypä vikakohde.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3839
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2298
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2121
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1694
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      301
      1228
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe