Sademetsään

Satusiru

Kiinnostaisi mennä päiväretkellä johonkin luonnonpuistoon/sademetsään Khao
lakissa. Khao Sok taitaa olla parempi yön yli retkelle, eli onko jotain muuta kaunista sademetsää.
Entä onko jotain tietoa jostakin "norsujen vanhainkodista" Khao Lakissa, onko kyse oikeasti paikasta jossa eläimillä on hyvä olla.

5

449

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuten varmaan arvaatkin, niin turistikohteen retket ovat helpohkoja ja tarjontaa on paljon, mutta kyllä niistä saa aidon viidakkokokemuksen silti vehreässä ympäristössä.

      Thaimaa on turismin vuoksi puuttunut norsujen kohteluun ja enää on vaikeaa löytää norsufarmeja joissa norsuja koulutetaan hakkaamalla piikkikepillä. Niitä koulutetaan palkitsemalla ja ne vaikuttavat olevan ihan tyytyväisiä duuniinsa.

      Googlaa trekkausta Khao Lakissa englanniksi, niin sieltä niitä löytyy. Suomi 24 poistaa englanninkieliset kirjoitukset niin en voi kirjoittaa englanninkielisiä hakusanoja, mutta osaat varmaan itsekin. 8)

      Pari vinkkilinkkiä:

      http://www.khaolak-hotels.com/sports/hiking.htm

      https://www.khaolakexplorer.com/khao-lak-tours/elephant-trekking/

      Sitten jos mennään "oikeisiin" luonnonpuistoihin omatoimisesti ilman opasta niin täytyy opetella perusasiat ja yksin ei kannata liikkua onnettomuusriskin vuoksi. Petoeläimiä ei juurikaan Thaimaan puolella tarvitse missään pelätä, koska niitä on enää harvassa. Enemmänkin liukastumiset, putoamiset ja sairastumiset ovat uhkana.
      Kärmeksiä saattaa nähdä vaelluksilla, mutta niistäkään ei ole yleisesti ottaen harmia ellet yritä puunkolosta ottaa sitä ulos selfietä varten.

    • Hei!
      Jos metsään haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt....

      Khao lakissa on paljon mahdollisuuksia metsään pääsyyn.
      Lähes kaikilla putouksilla esim. on luontopolku(ja) sekä myös esim. little sands beachillä on luontopolku.

      Esim. song fa putouksella on ihan hyvä polku.
      Noille putouksille ja little sandsille on pääsymaksu farangeilta sen 100 thb, eli n. 3 euroa. (sesonkiaikaan)
      Mut samalla lipulla pääsee kaikkiin samanpäivän aikana. Myös lambi putoukselle, jos sinne asti haluaa mennä.( Lähellä Thaimuang:ia) Itse thaimuang kansallispuisto oli itselleni aikanaan pettymys. En nähnyt mitään mielenkiintoista. Tosin sen pointti lieneekin se ranta joka on kilpparien pesimäaluetta. Jos helmikuussa matkustaa siellä on kilpparifestarit. Piknikille sinne kyllä voisi mennä.

      Lisäksi ihan khao lakin lähellä on upea mangorve metsä. Siellä on patikkareitti, myös maastopyöräillä voi, tai sitten melomalla voi ihastella komeaa metsää.

      Jos helpolla haluaa päästää niin esim. komols corner tour järjestää lauttasafareja, joista voi istuen ihailla metsää, bambulautalla istuen.

      Jos pois khao lakista haluaa metsäilemään, niin googletappa (kapong)
      siellä on luontopolkuja, sekä safareita, myös kuuma lähde. Minusta on tosi hieno paikka. Kuitenkin päiväreissulla ehtii käymään. Itse kävin mopolla :).

      Thaimuang:ssa on myös kuumat lähteet (hot spring), jossa myös luontopolku. Itse valitsisin kapongin. Toisaalta Thaimuang kaupunkina ( tai kylänä) on just perus thai meininkiä. Jos sellaiseen haluaa tutustua. Tykkään kyllä paikan tunnelmasta.

      Jos metsäreissulle haluaa haastetta niin voi kiivetä khao lakin huipullekkin. Sinne vain pitää mennä lam kaen puoleista rinnettä. khao lakin puolella on puomi. Komeat maisemat mut järjetön reissu.

      Jos paikanpäällä (Khao lakissa) keksii haluavansa jollekkin metsäretkelle (tai mikä tahansa aktiviteetti), eikä tiedä miten sen voisi toteuttaa omatoimisesti. Kaiken mahdollisen tiedon saa Ban nam saista. n. 6km khao lakista phuketin suuntaan, vasemmalla puolella tietä iso valkoinen kompleksi, jonka seinässä lukee isolla * Tourist information center* . Sieltä saa myös ilmaisen opaskartan, josta löytyy putoukset ja mangorvemetsät yms. Heillä myös kaikki tarvittavat yhteystiedot, jos haluaa melomalla, maastopyöräillä jne mennä . Ne löytyvät myös siitä opaskartastakin, kielivaikeuksia voi tulla :). Ban nam saista hoitavat asian pyydettäessä.

      Muutenkin minusta ko paikka on käymisen arvoinen, jos lam kaen nurkilla liikkuu. Ban = talo nam= vesi sai = kirkas. Eli kirkas vesi. Tsunamin jälkeen Thaimaan prinsessan käynnistämä projekti, jonka tarkoitus on nopeuttaa paikallisten ihmisten toipumista tsunamin vahingoista.

      Usein siinä tiskillä ei ole ketään. Kuitenkin siinä on kello jota soittamalla joku paikalle ilmestyy.

      Jos kysyttävää niin, vastailen lisää. Jos tiedän :)

      • Hienoa nähdä erinomaisen asiantunteva ja alueentunteva vastaus! Itselläni ei ole Khao lakista juurikaan kokemusta. Pohjoisemmista luonnonpuistoista sen sijaan on sen verran, mitä itse liikkunut. Kuumina aikoina saa varsin rauhassa kulkea.

        Tein kerran kuumaan aikaan kolmipäiväisen retken Ta Phraya puistoon ja näin kaksi ihmistä sen kolmen päivän aikana ja hekin olivat puiston työntekijöitä. Esittelin heille valokuvia Green Pit Viper käärmeestä, joita näin useita reitin varrella. Heillä oli jokin oma nimi sille "okhio" tai jokin vastaava.

        Vesiputouksen merkin kun näkee missä vain Thaimaassa ja jos aikaa on, niin ei muuta kuin auto / mopo parkkiin ja menoksi. Ne on aina kivoja ja erilaisia kokemuksia ja infrastruktuuri vaihtelee juuri kunnostetusta reitistä "muinaisiin" reitteihin. Ohjesäännöksi yksin liikkuessa se, että kun puolet vedestä on juotu tai auringonlaskuun on saman verran aikaa kuin mitä olet patikoinut, niin käänny viimeistään takaisin. Yön viettäminen viitakossa vaatii hieman enemmän varustautumista, mutta ei siitä sen enempää, koska nyt puhutaan päiväretkistä.

        Sait kiinnostumaan noista Khao lakin retkistä minutkin. Pitääpä laittaa työn alle seuraavaksi. 8)


    • Kaikki putoukset (naam tok) khao lakissa eivät välttämättä ole käymisen arvoisia. Joitakin kutsuisin pikemminkin ojaksi. Tosin niihin ei sitten mitään maksakaan. Vaikkapa eteläisen khao lakin rannan lähin putous, tuntui lähinnä vitsiltä. Sama kun Thaimaassa limousine voi tarkoittaa myös honda civic:iä.

      • Oho puolet puuttui tekstistä.
        No khao lakissa noi luontopolut eivät ole välttämättä mitään vaellusreittejä (päiväkausiksi), vaan nimenomaan luontopolkuja.
        Pointti oli siinä jos metsään haluaa, sinne pääsee myös pikkurahalla.
        Piknikille vaikkapa song fa:lle, ja samalla luontopolulle. Eväät mukaan.

        Jos keskustassa asuu niin little sandsille vaikkapa kävelee. Tosin silloin kannattaa mennä polulle jo siitä keltaisen vai vihreä (?) kahvilan kohdin, ja kulkea reitti sitä kautta, rannalle. Joku natural kahvila se muistaakseni on.
        Ei tarvitse välttämättä mitään etukäteisvalmisteluja. Kun sää miellyttää lähtee.

        Itse liikun skootterilla, ei se avolavataksikaan paljon maksa. Voi sopia koska hakee pois.

        Jos haluaa monessa paikassa käydä, eikä omatoimisesti liikkuminen ole mahdollista, itselle räätälöityjäkin retkiä on mahdollisuus saada.

        Itse kun käytän kaikkeen mahdolliseen liikkumiseen mitä en voi itse tehdä, komols corner tourin palveluja, niin tulee sitä sitten tännekkin suositeltua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4894
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3217
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1365
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      180
      1196
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      868
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      63
      865
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      837
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      708
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe