No Suomi ensin!

Siepparit

Sieppasivat suomalaisen avustustyöntekijän.
Miten suhtaudutte nyt Afganistanin tilanteeseen?
Oliko se pappi oikealla tiellä vai ei? Onko syytä palauttaa turvapaikanhakijoita turvallisesti Kabuliin?
Turvallinen maa!
Eivätkö afganistanilaiset tiedä, että arvostamme heitä ja heidän turvallista yhteiskuntaansa? Ovat hyökänneet avustustyöntekijöiden tiloihin ja kaapanneet yhden suomalaisen naisen mukaansa.
Sopimatonta käytöstä turvallisessa maassa.
Mitä yhteisönne ajattelee? Onko teille samantekevää, mitä palautetuille tapahtuu. Pääasia että ovat Suomesta pois.
Entä se suomalainen? Onko mielipiteenne sama kuin oli aikanaan kommunistien sotiemme veteraaneille: Mitäs menit sinne!

56

596

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mitä.voimme

      En suosi näitä populisti ääriaineksia jotka ovat pahempia kuin suomalaiset ääriainekset, sinne menevät ottavat riskin myös siellä olevat syyttömät kansalaiset ovat jatkuvasti hengen vaarassa. Pakolaisvirrat johtuvat juuri tästä.

    • HistorianMyytit

      Jo pitkään on varoiteltu, että Afganistan on vaarallinen ULKOMAALAISILLE sieppausten ja lunnaiden takia.

      • en.lähtisi

        Tuollaisille alueille avustustyöhönkin lähtijä ottaa tietoisen riskin. Sotaan voidaan määrätä, avustustyö perustuu vapaehtoisuuteen.


    • yksullamirjami

      Annetaa mahdollisuuksia liian helposti . luullaan ,että kun mennään avustustyötä tekemään näihinmaihin jossa ihmiset ei uskallavapaastikulkea edes kadulla . Mikä apu oli tämän Siepatun tarkoitus antaa. Uuden uskonnon --vai minkä . ???
      Olisikoos näillä ihmisillä jotenkin liian herkässä luottaa ihmisiin -- .Ei se elämä ole samaa siellä kun näissä pohjolan maissa --misä sentään on kaiki ihmiseen kohdistuva pahoinpitelykin kiellettyä. Onneksi menevät vapaaehtoisesti --herkkäuskoiset .

      U.M

      • Mansesta.moro

        Olet edelleen kovaa kamaa UM.


    • entäsnyt

      Nyt se Afganistanin lahja Suomelle Natzina Razmyar menköön neuvomaan käytöstä maanmiehilleen, koko ajan ojentaa suomalaisia vihapuheesta. Eikös nuo afgaanit olekkaan itse suvaitsevia kun auttavaa kättäkin purevat ?

    • Himmelsauge

      Naisen ei koskaan pidä matkustaa maihin joissa naisen arvo on heikko. Ihmettelen kun suomalaiset naiset tunkevat itsensä jokapaikkaan, ei pidä mennä!
      Nekin naiset jotka näissä maissa asuvat pitäisi tuoda sieltä pois! Kaikki miehet takaisin sinne missä mies on korkeassa arvossa, nauttimaan itsetekemästään suuruudesta ja kunniankukkuloista.💩💩

    • Tietääkö kukaan Suomessa, miten niitten palautettujen kävi, joiden vuoksi nousi niin kova meteli tässä taannoin. Silloinhan sanottiin, että maa on ihan turvallinen. Nyt sanotaan lehdessä, että sieppaukset koskevat eniten omia kansalaisia. Punainen Risti kun ei maksa lunnaita.
      Avustushenkilökuntaan kuulunut suomalaisnainen siepattiin kotoaan, ja siinä rytäkässä kaksi henkilöä kuoli.
      Järkyttävä uutinen.

      • JotainRajaaHeilläkin

        Kaappaavat vain rikkaita afgaaneja, joista saa rahaa. Palautettavat eivät kuulu näihin.


      • näin.uutisissa

        Makriinan viestiin jatkoa.
        Hyökkääjät olivat ammattimaisesti toimivia. Se tehtiin yöllä. Turvahenkilöt pistettiin kuoliaiksi tikareilla.
        Ne vietiin ehjinä mukaan, joista voi olettaa saatavan lunnasrahoja. Hyvin yleinen toiminta-tapa monissa maissa rikollispiireissä.
        Tekijöitä jäljitetään, mutta turvallisuussyistä niistä ei anneta tietoja julkisuuteen.


      • kaljaisa

        Hyökkäys taphtui illalla klo 23:00.


      • niiden.tietojen.varassa

        Kerrottiin että hyökkäyksen aikana uhrit olivat nukkumassa.


    • heihalooo

      Makriinan logiikalla kaikki afganistanilaiset ovat oikeutettuja saamaan turvapaikan Suomesta, koska ei voi taata kenenkään turvallisuutta siellä.Teikisi hyvää tarkistaa, mitä turvapaikan saaminen edellyttää.

      • Lorenaa

        Kuuntelin 22.5 klo 21 lähetystä jossa Atte Kaleva oli haastateltavana kidnappus tilanteista. Hän oli vaimonsa Leilan kanssa kidnapattuna Jemenissä jokin vuosi sitten. Aina Kaleva on kaikissa haastatteluissa hyvin järkevä, miten tulee menetellä, mitä virheitä tulee välttää. Hyvinhän heille kaikkien koettelemusten jälkeen kävi, pääsivät palaamaan takaisin kotimaahan.

        Koska missä ja miloin tahansa voi kenen tahansa kohdalle osua vaikeaakin vaikeampia tilanteita. Maltti on valttia, asiallisuus on hyväksi, ehkä vaikeaa on oman psyyken koossapito.

        Pitäisi järjestää enemmän koulutuksia, miten selviytyä kriisitilanteissa, olisi hyväksi olla takataskussa perustiedot ja taidot päivitettynä.


      • Mistä saat sellaisen käsityksen? Enkö mielestäsi saa kysyä, miten palautetuille kävi? Kenen puolella oikein olet?
        Oletko sinä sitä mieltä, että sieppaukset ovat oikeutettuja? Miksi? Hyväksyt ne luonnollisina tapoina? Joka ei hyväksy, niin suosittelet lähtemistä Suomeen!
        Miksi ihmisillä ei saisi olla oikeutta elää turvallisesti omassa maassaan? Suosit siis terroritekoja, kidnappauksia ja lunnasvaatimuksia, Jollei sellainen elämä kelpaa, niin maasta pois? Maassa maan tavalla?
        Tunnut olevan sitä mieltä, ettei afganistanilaisilla saisi olla oikeutta elämiseen kotimaassaan eikä muuallakaan, koska turvapaikan saaminen edellyttää asioita, jotka olet jo tarkistanut. Kerropa muillekin.


      • Lorenaa
        Makriina kirjoitti:

        Mistä saat sellaisen käsityksen? Enkö mielestäsi saa kysyä, miten palautetuille kävi? Kenen puolella oikein olet?
        Oletko sinä sitä mieltä, että sieppaukset ovat oikeutettuja? Miksi? Hyväksyt ne luonnollisina tapoina? Joka ei hyväksy, niin suosittelet lähtemistä Suomeen!
        Miksi ihmisillä ei saisi olla oikeutta elää turvallisesti omassa maassaan? Suosit siis terroritekoja, kidnappauksia ja lunnasvaatimuksia, Jollei sellainen elämä kelpaa, niin maasta pois? Maassa maan tavalla?
        Tunnut olevan sitä mieltä, ettei afganistanilaisilla saisi olla oikeutta elämiseen kotimaassaan eikä muuallakaan, koska turvapaikan saaminen edellyttää asioita, jotka olet jo tarkistanut. Kerropa muillekin.

        Keskiyötä! Uni ei tahdo tulla silmään. Ehkä vastauksesi oli tarkoitettu edellä oleviin kannanottoihin, ei siis minun.

        Omassa viestissäni toin esille miten selväsanainen mies on Atte Kaleva, aika oli vain TV:ssä liian lyhyt, olisin kuunnellut hänen mielipiteitä enemmänkin, Kidnapattuksi joutuneena vaimonsa kanssa häbellä oli ollut kerrottavaa enemmänkin.


      • Lorenaa kirjoitti:

        Keskiyötä! Uni ei tahdo tulla silmään. Ehkä vastauksesi oli tarkoitettu edellä oleviin kannanottoihin, ei siis minun.

        Omassa viestissäni toin esille miten selväsanainen mies on Atte Kaleva, aika oli vain TV:ssä liian lyhyt, olisin kuunnellut hänen mielipiteitä enemmänkin, Kidnapattuksi joutuneena vaimonsa kanssa häbellä oli ollut kerrottavaa enemmänkin.

        Kirjoitimme vastauksiamme samoilla minuuteilla, kuten huomaat kellonajoista. Tietenkin vastasin "heihaloolle", jonka mielestä ei minulla ollut oikeutta tuntea myötätuntoa palautettuja kohtaan ja kysyä, tietääkö kukaan, miten heidän kävi.
        Nykyisin myötätunnon osoituskin luokitellaan negatiiviseksi tunteeksi ja nälvitään ihmisiä, joilla on huoli lähimmäisistään. Toivottavasti heihaloo jaksoi seurata eilisen Syyria-dokumentin sanomaa. Olisi mielenkiintoista kuulla, miten hän näiden tietojen valossa suhtautuu maasta pakoon lähteneisiin. Okisiko hänelle esim. kahden kuukauden jatkuva kidutus kyllin iso kannustin? Huom. että dolumentin kidutettu oli edelleen kotimaassaan.

        Kaleva on rauhallinen ja luonteva kommentoija, kuuntelin hänen haastattelunsa. Hän on kertonut jo aikaisemmin kokemuksistaan. Hän korosti mielenmalttia ja toivoi, että siepattu säilyttäisi itsekunnioituksensa vaikeassa tilanteessaa. Sitä toivomme varmasti kaikki nyt napatulle suomalaiselle, joka kuulemma on talibanien sieppaama.


    • Kummallisia käsityksiä.

      Mitä järkevää on Atte Kalevassa?

      Muistini mukaan hakeutui vaimoineen Jemeniin kieliopintoihin. Kiikissä oli pariskunta pitkään ja kalliiksikin tuli.

    • aut.taminen

      Jos teillä on niin kova auttamishalu, niin auttakaa suomalaisia köyhiä lapsiperheitä ja vanhuksia, joilla on niin pieni eläke, että lääkkeet jää ostamatta!
      Mitään kasviksia ja hedelmiä ei voi ostaa.
      Ärsyttää tuo loputon ulkomaisten hyysääminen, kotimaassa ensin ja sitten vielä kehitysavun ym. kaiken avun järkkääminen. Hieman rajaa!

    • Niin.tai.näin

      aut.taminen
      Se on kuule niin, että jos et auta kurjia heidän kotimaassaan, niin että he voivat elää siellä edelleenkin, niin suorastaan kutsut heidät tänne pyytämään apuasi Suomessa. Heille kun selviää, että autat kyllä kotimaan vaivaisia, mutta et ulkomaisia, niin viisaintahan on tulla tänne ja integroitua äkkiä suomalaiseen yhteiskuntaan, ja - haa - sossusta tulee rahat, sinun verorahoistasi osoitetut. Sinne menee, kun autat kotimaan köyhiä ja kurjia.
      Nämä ulkomaan elävien hyysäämistä moittivat kansalaiset ovat varmasti suuria kotimaan köyhien avustajia, eihän heillä muuten olisi varaa arvostella. Hyväntekeväisyys kotimaan köyhille on varmasti huippuluokka. Siitä vain ei puhuta. Miksi ette pidä enemmän ääntä itsestänne?

      Mutta kaukaisia maita on myös syytä avustaa, sillä jonain päivänä verovarasi menevät näille tulijoille sataprosenttisesti, jos todellakaan ei ulkomaanapuun satsata. Köyhyys ja epätoivo pakottaa kansat lähtemään paremman elämän toivossa muualle, ja nykyisen pröystäilevän elämänmuodon esittely on saanut ihmiset kuvittelemaan kautta maailman, että Eurooppa ja Suomi sen ohessa on kultamaa, jossa raha virtaa.

      Ns. suvakkeja haukutaan "ota kotiisi ne kun niin rakastat niiden auttamista", mutta silti suutut, kun heitä yritetää avustaa omiin maihinsa.

      • Tilanne

        Näin minäkin ajattelen, jos euroopassa alettaisiin enenevässä määrin juuri panostamaan lähtiämaiden oloja ja kehitystä jollei nyt panosteta pakolaistulva vain paisuu ennenkaikkea ilmastonmuutosten takia.
        Välimeren ylitys veneillä olisi saatava loppumaan, lähi-idässä saattaa tilanne rauhoittua lähitulevaisuudessa.


      • Hei-halooo

        Ne valtiot
        joilla on ollut siirtomaita riistettävänään vuosisatojen ajan
        pitää velvoittaa auttamaan NYT vuorostaan
        omaa siirtomaataan.

        Suomea se ei koske
        sillä Suomella ei ole ollut ikinä yhtäkään siirtomaata riistettävänään.

        Suomi on itse ollut naapureittensa siirtomaana
        riistettävänä ja sorrettavana.

        EU perustettiinkin mm. juuri sen takia
        että saatiin Suomen kaltaisetkin pienet valtiot maksamaan
        synneistä
        joita eurooppalaiset valtiot ovat tehneet.


    • auttaminen.avuttomiksi

      Rajat kiinni tuollaisilta elintasopakolaisilta, ei ole mitään velvollisuutta eikä kansainvälistä sopimusta auttaa muita kuin henkilökohtaisesti vainottuja. Kyllä meillä on oikeus nauttia työmme hedelmistä, nämä matumiehet kun vaan kotonaan tekee lapsia lapsivaimoilleen ja vetää lonkkaa. Maksaisin kyllä sinne kehitysapua, jos menisi olojen kehittämiseen eikä porukka laiskistuisi vaan entisestään kun rahaa ja apua virtaa.

      • Ihan.miten.vaan

        Turha tuudittautua ettei sieltä sieltä lähtisi massat liikkeelle, viimeaikaiset ovat olleet esimakua mutta se voidaan estää.


      • Meitä.on.liikaa

        auttaminen.avuttomiksi.

        Kun lähtökohtaisesti siis matumiehet vain kotonaan vetävät lonkkaa, niin eikö olisi kannattavampaa kuitenkin lähettää avustus sinne kotomaahan? Miksi haluat ne matumiehet kaikkine vaimoinensa tänne ja vasta sitten veroissasi alat kustantaa heidän lonkan vetämistään?

        Mitä kitsaampia ollaan ulkomaanavustuksissa, sitä varmemmin meille tulvii väkeä sossumme huollettavaksi. Avun ei tarvitse olla rahaa, vaan kouluja, opettajakoulutusta, terveysvalistusta, monia muita NAISILLE sopivia töitä, sillä kuten sanottu matumiehet vain vetävät lonkkaa.

        Yksi syy, miksi suomalainen punaniskakin heitä vihaa, on juuri tuossa vetelehtimisen taidossa. Siihen haluaisi suomalainenkin uros, mutta ei kehtaa, kun yhteiskuntamme edellyttää miehen ansaitsevan enemmän samasta työstä kuin nainen. Olisi ehkä ankeeta se lonkan veto Suomessa.
        On huomattu, että pitkäaikaistyöttömistäkin suuri osa on miehiä, koska nainen ottaa vastaan siivoustyötä ja muuta "ala-arvoista duunia", mikä ei miehen pirtaan sovi. Mies makaa mieluummin sohvalla ja haukkuu matuja laiskottelusta.

        Ota huomioon, että tuo maahanmuuttaja- ihmisjoukko on jo olemassa. Se vain etsii parasta paikkaa.


    • flegmaatti

      Terveydenhuolto- ja elintarvikeavustusten aikaan saama väestöräjähdyn takaa "pakolaisvirran" kasvun.
      Oli typerää lähteä opastamaan ja elättämään varsinkin afrikkalaisia. Väestökasvu on ollut hurjaa.
      Viimeistään nyt olisi lopetettava kaiken muotoinen avustaminen. Samoin ulkovaltojen olisi täysin lopetettava sotilaallinen sekaantuminen ja annettaisi Lähi-Idän, Afrikan ja muidenkin selvittää keskenään välinsä omin eväin.

      Nykyinen keinohengitys on tuhoisaa noille avustettavillekin pitemmällä tähtäyksellä.
      Älytöntä toimintaa!
      Miettikää ihmiset hieman!

      • Mieti.sitä

        Pitemmällä tähtyksellä olemme pulassa jollemme tee mitään, 250 000 on tullut välimeren yli italiaan tänävuonna, puolet enemmän mitä viime vuonna yhteensä, se akaa näkyä meilläkin kiihtyvällä tahdilla. Kyllä länsimaat ovat pakotettuja tekemään jotain tai eroopassa on 100 miljoonaa afrikkalaista kymmenen vuoden päässä.


    • 2h65gf

      Viime vuonnakin on tullut 30.000 turvapaikanhakijaa.

      • Entä.nyt

        Saksaan taisi tulla miljoona.


    • 2h65gf

      Saksaan tuli miljoona toissavuonna, kun Suomeen tuli n. 34.000.
      Viime vuonnakin on Suomeen tullut 30.000 turvapaikanhakijaa.

    • Hoivaa.tarvitseville

      Ja lisää toivotaan, koska ei haluta avustaa avun tarvitsijoita kotimaihinsa. On ilmeisesti kannattavampaa ottaa avun tarvitsijat Eurooppaan ja hyysätä heitä sos.turvalla. Mitä se merkitsee sitten omille vähävaraisille, siitä ei kannata huolta kantaa, vai mitä.

      • Niin.että

        Halvemmaksi tulisi kaikille osapuolille auttaa lähtömaita ja sen pitäisi yhteisesti kansainvälisesti pitkäjänteisesti, ruoka-apu pitäisi olla ensiapua lopullinen tavoite elinolojen parantaminen. Kansojenvaellus olisi estettävä.


    • ei.kumpaakaan

      Mikä ihmeen vastuu meillä on asiansa sotkeneista kaukaisten maisten ihmisistä ? Suomella ei ole ollut edes siirtomaita ! Nuo kaksi tapaa ei ole vaihtoehtoja, ei rahaa sinne eikä heitä tänne. Koskaan eivät opi hoitamaan asioitaan kun autetaan ja hyysätään. Mikään muu ei toimi kuin tolkuton lisääntyminen joka jatkuu kun ovat päässeetlänsimaiden lihapatojen ääreen joutilaiksi.

      • ItsemurhaaTehdään

        Afrikkaan on Suomestakin 60-luvulta asti syydetty laivakaupalla rahaa, puhumattakaan muiden maiden toimittamista.

        Tulos helposta ja tuetusta elämästä:
        Väestöä 50-luvulla 260 miljoonaa, 800 miljoonaa v 2001 ja nyt 1,2 miljardia.

        "Vihreä solidaarinen" ajattelu tuhoaa meidät kaikki.


      • Miettikääs

        Miten estät heitä tulemasta tänne, kun pääsevät eurooppaan olemme yhteisesti vastuussa, siinä ongelma ei heitä rajat pidättele kun miljoona pakolaista lähee tulemaan.


      • Emme.voi.vetäytyä

        Kysyt vastuusta, Suomalaisilla on vastuu ensisijaisesti oman maansa kansalaisista. Me emme halua tänne vierasmaalaisia yhtään enempää niin kauan kuin työttömyys ja taantuma on tätä kuin nyt on. Kuten itsekin sanot, meillä ei edes ole ollut siirtomaita. Muiden maanosien asukkailla ei ole yhteyksiä tähän kylmään maankolkkaan.
        Niinpä meidän pitää huolehtia siitä, että kaukaisten maitten asukkaiden ei ole tarpeellista jättää kotimaataan ja tulla portaillemme apua pyytämään. Maailman rauhattomuus pitää saada hallintaan. Ääriuskontojen terrori pitää saada loppumaan.

        Se ei onnistu kuin yhteistyöllä, ja on ihan turhaa syyllistää niitä tahoja, jotka tätä työtä tekevät, joskus oman henkensä hinnalla. Me emme ole saari. Olemme osa tätä maailmaa, ja meidän tehtävänämme on auttaa niitä, jotka apua tarvitsevat. Kyllä sinä tiedät, että kaikista vaikeuksistamme huolimatta Suomi on vauras maa.


      • Himmelsauge

        Ei ole kauaa vauras maa. Pikkuhiljaa aletaan laskeutumaan, jos elätettävät ja pimeätyöntekijät lisääntyvät alkaa talous horjumaan. Mamut lisääntyvät ja kantaväestö käyttää ehkäisyä pelätessään olojen muuttuvan tulevalle sukupolvelle vaikeaksi ja arvaamattomaksi. Nytkin suomi jo niin kallis elää että suuri osa kansasta ei pysty edes asumaan ilman tukia. Ei hyvältä näytä, tämä maa ei tule tätä menoa kestämään.


      • Lähdetään

        Oletko sitä mieltä, että suomalaiset voisivat lähteä elintasopakolaisiksi vaikkapa itärajan yli?


    • Rehellisyyttä

      Islaminuskoisilla ei ole huolta siellä . Suomi ämmä on vääräuskoinen joka on romuttamassa ikiaikaista elämäntapaa .

      • Himmelsauge

        Totta kun Mooses, suomi ---ä on siellä ylimääräinen ja joutaisi kotiin.
        Samoin Islam ---ä menköön omaan kotiinsa täältä Suomesta.
        Ja kaikki hyvin valtakunnissa!


    • Kattleija

      " 2h65gf
      26.5.2017 19:16
      Saksaan tuli miljoona toissavuonna, kun Suomeen tuli n. 34.000.
      Viime vuonnakin on Suomeen tullut 30.000 turvapaikanhakijaa."
      ---------------------
      pieni laskutehtävä:
      Saksan väkiluku n.81 milj, Suomen n.5milj.
      Jos väkilukuun suhteutetaan turvapaikanhakijat, niin Suomeen olisi pitänyt tulla n. 61.000 turvapaikanhakijaa.

      • 2h65gf

        "Suomeen olisi pitänyt tulla n. 61.000 turvapaikanhakijaa."
        Ja sehän varmaan vituttaa, kun ei tullut.


      • Kattleija

        Vuoropuhelumme:

        Kattleija: "Jos väkilukuun suhteutetaan turvapaikanhakijat, niin Suomeen olisi pitänyt tulla n. 61.000 turvapaikanhakijaa."

        2h65gf: "Ja sehän varmaan vituttaa, kun ei tullut."

        Kattleija: Päinvastoin, hyvä ettei tullut yhtä paljon kuin Saksaan.

        Hyvää päivänjatkoa!


    • Hyh.hyh

      Täällä voi ainoastaan päivitellä, oikeesti valtionvalta päättäjineen yhdessä toimii kulloisessa tilanteessa meidän parhaaksi kokonaisvaltaisesti, turha odottaa että kaikki olisi tyytyväisiä sen huomaa täälläkin kirjoituksissa.
      Joku syyttää ruotsalaisia 1150 vuoden takaisista taas nytten pakolaisita, liian pienistä sossun avuista, onneksi voitte syyttää itsevalitsemaanne eduskuntalaitosta.

    • Pikkuapulainen

      Muisraakseni Suomi on antanut rahaa ja apua Afganistaniin. Maa on takapajuinen, tuskinpa sieppaajat Suomea tuntevat tai erottavat, että avustustyöntekijä on juuri suomalainen jostakin Suomesta, kun taitaa se koulutus, luku- ja ymmärtämistaitoineen olla siellä hakusessa. Rahan perään varmasti ovat ja pitävät kaikkia ulkomaalaisia rikkaina.

      Kyllä kaikki avustustyöntekijät maan tilanteen tietävät eli että ovat siellä henkeään kaupan. Mutta jos jotkut näkevät asiansa niin tärkeäksi,että lähtevät sinne, eipä sitä sovi halveksiakaan. Rohkeita ihmisiä he ovat. Muta kannattaako suomalaisten rahaa antaa tälle valtiolle ja onko jo annetuilla euroilla muka jotakin saatu aikaan? Ovat varmaan valuneet terroristien taskuun.

      En ota kantaa siihen, mitä maahanmuuttovirasto tekee eli palauttaako tänne tulleita vai ei. Outoa on ainakin se, että pakolaisella on niin hyvät varat, että tänne asti on yleensä päässyt. Näkisin, että erilaisten kulttuurierojen vuoksi vakipaikka Suomessa ei tarjoa heille muuta kuin työttömyyttä ja juuri kulttuurierojen vuoksi aika masentavaa oleilua. Mutta tokihan henki ehkä Suomessa säästyy. Jos olisin sieltä tullut pakolainen, lähtisin kyllä Suomesta etsimään tulevaisuutta muualta Euroopasta.

      • minuu.jo.kyllöittää

        Etenkin irakilaiset turvapaikanhakijat alkoivat kohta maahan tultuaan narisemaan pahasta ruuasta. Osa heistä lähtikin pian toisiin maisemiin ehkä tästä syystä.
        Olen seurannut oman paikkakunnan matujen aktiivisuutta. Jälleen natistaan mauttomasta ruuasta. Siitäkin mikseivät he itse voisi ostaa ruokatarvikkeita ja valmistaa itse ruokansa.
        Päivärahastakin naristaan. Pakolaisilla on kai käsitys että Suomi kylpee rahassa. Suomessa on pohjoismaista eniten omia toimeentuloavun tarvitsijoita.


    • oma.vikamme

      Eipä noihin muslimikulttuureihin työn teosta kiinnostuminen kuulu. Hyvin kuluu äijien aika kahviloissa ja ostareissa maleksien ja älypuhelinta räpläten. Naiset tekee lapsia koko ajan lisää ja lisää. Ona vikamme kun annetaan tämän jatkua.

    • Himmelsauge

      Sitä niittää mitä kylvää, enpä osaa muuta sanoa. Miten kansa on antanut maansa rosvojen hallintaan, kansa on aina suurempi ja vahvempi.
      Sisällissota on rangaistus suuresta epäsovusta eikä sitä voi muut pysäyttää kun kansa itse, eikä ulkopuoliset saisi siihen sekaantua. Mitä enemmän ulkopuoliset sekaantuu sitä pitempään kurjuus jatkuu.

      • Jälkiviisautta

        Jälkikäteen on helppo olla viisas, historiaa tarkastelemalla voi aprikoda mitä olisi voinut tehdä toisin asettumalla heidän asemaan.


      • asiat.mittasuhteisiinsa
        Jälkiviisautta kirjoitti:

        Jälkikäteen on helppo olla viisas, historiaa tarkastelemalla voi aprikoda mitä olisi voinut tehdä toisin asettumalla heidän asemaan.

        Miksi pitäisi asettua heidän asemaan ? Se on pahan alku ja juuri, sekaantuminen toisen maan sisäisiin asioihin. Nyt on nuo erimielusyydet ja sotaisuudet tulleet tänne, vastannottokeskuksissa jo muhii verenhimoinen viha islamin suuntien kesken. Se on todellista vihapuhetta, ei meidän maksajien taholta tuleva arvostelu. Tahallaan unohdetaan mussä todellinen viha ja murhanhimo on.


      • Mietityttää.moinen
        asiat.mittasuhteisiinsa kirjoitti:

        Miksi pitäisi asettua heidän asemaan ? Se on pahan alku ja juuri, sekaantuminen toisen maan sisäisiin asioihin. Nyt on nuo erimielusyydet ja sotaisuudet tulleet tänne, vastannottokeskuksissa jo muhii verenhimoinen viha islamin suuntien kesken. Se on todellista vihapuhetta, ei meidän maksajien taholta tuleva arvostelu. Tahallaan unohdetaan mussä todellinen viha ja murhanhimo on.

        Tuntuu siltä että suomi ensin suunnalta noita vihapuheita tulee, mees maahanmuutto palstalle ei siellä näy muittenkuin kantasuomalaisten rasistisia kannanottoja.


    • Voe.tokkiisa

      Suomi on kallismaa asua sanoi joku ylempänä ettei kohta pysty elämään ilman tukia, se on huono juttu verrattuna 50-60 luvulle jolloin ei ollut mitään tukia mut eipä ollu asuin olotkaan hääppösiä, ulko wc ja kantovesi kymmenen ihmistä pienessä asunnossa, nyt on oloja silti ei olla tyytyväisiä miten hyvin pitäisi olla ettei valitettaisi.

    • Hei-halooo

      Otan alemmaksi parhaan viestin, jottei se jää huomiotta, sillä se on totinen TOSI.
      . . . . . . . . . . . .
      Ne valtiot
      joilla on ollut siirtomaita riistettävänään vuosisatojen ajan
      pitää velvoittaa auttamaan NYT vuorostaan
      omaa siirtomaataan.

      Suomea se ei koske
      sillä Suomella ei ole ollut ikinä yhtäkään siirtomaata riistettävänään.

      Suomi on itse ollut naapureittensa siirtomaana
      riistettävänä ja sorrettavana.

      EU perustettiinkin mm. juuri sen takia
      että saatiin Suomen kaltaisetkin pienet valtiot maksamaan
      synneistä
      joita eurooppalaiset valtiot ovat tehneet.


      . . . . . . . . . . . .

      • KOROSTAN

        EU perustettiinkin mm. juuri sen takia
        että saatiin Suomen kaltaisetkin pienet valtiot maksamaan
        synneistä
        joita eurooppalaiset valtiot ovat vuosisatojen ajan tehneet.

        ...........................................
        synneistä, joita MUUUT eurooppalaiset valtiot ovat vuosisatojen ajan tehneet.
        ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


      • Ei.syytä.huoleen

        Pitää paikkansa.
        Ihmisillä on tapana ollut vahvemman oikeudella hallita, viikingit ryöstelivät, Kolumbus löysi amerikan, alkuasukkaat melkein kuolivat sukupuuttoon sen seuraksena, tätä epäoikeudenmukaista listaa voisi jatkaa loputtomiin.
        Ei meillä ole sen kummempaa hätää, ihmiset ainakin toiset eivät tee muuta kuin etsivät nurjia puolia.


    • turhaa_aivan_turhaa

      Afganistanissa avustetaan nyt sen nukkehallitusta tukevia. Todellinen kansa on siellä aseellisesti syrjäytetty ja alistettu amerikkalaisten toimesta. Ei se oikein noin toimi. Ei ihme että luopioita tukevat muilutetaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4082
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2358
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2066
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      97
      1725
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      12
      1348
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1272
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe