Kalliotontti

maria____C

Olen perinyt kallioisen tontin. Nyt olen suurella vaivalla löytänyt rajapyykit. Tontin kallioisuus hämmensi. Minkälaista sellaiselle on rakentaa vapaa-ajan asunto?

13

327

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 45y5t5t

      Kallio on hyvä paikka rakentaa talo, ei vaadi perustuksia. Voi esim suoraan kallioon valaa betonipilarit kantamaan talon. Ennen vanhaan korkeuserot tasattiin kivillä.

    • Rakentajaraju

      Imeytyskentät ja umpipöntöt vessalle sitten pitänee ampua paikat.

      • hhrhhtrehreh

        puucee /kemwc/sähköwc on paras ratkaisu. Tiskipaikka ulos, niin vesi imeytyy jonnekkkin luonnoliseen paikkaan.


      • perinteinen_uho

        Jos kesämökin WC:n meinaa toteuttaa vesivessana, niin kannatta käydä ampumassa itsensä.

        Ihan hullun hommaa järkätä itselleen kovat kustannukset ja huolet näin
        - "mustat" WC-vedet vaativat käytännössä umpisäiliön sen päälle vielä erikseen "harmaiden" vesien käsittely
        - vesivessa = pakko pitää lämmöt päällä koko ajan -> menee auttamatta siihen, että pitää rakentaa ns. talviasuttava mökki, jolloin lämmöneristystä ym. koskevat vaatimukset samankaltaiset kuin OK-taloissa

        Yleensä näissä on taustalla se harhaluulo/hulluus, että rakennetaan möksä, johon eläkepäivillä muutetaan asumaan. Yhtään ei pientä päätä vaivata sillä, saako vapaa-ajan asunnon niks naks tosta noin vaan myöhemmin muuttaa vakituiseksi asunnoksi (ja tuleeko silloin lisää/uusia vaatimuksia jätevesien käsittelyyn yms) tai että onko loppujen lopuksi kiva kykkiä keskellä syyspimeää metsää, 15 km päässä lähimmästä kaupasta, muista palveluista nyt puhumattakaan.

        Näitä "eläkkeelle päästessäni myyn asuntoni ja muutan mökille" uhoajia on nähty, mutta yksikään ei ole näin toiminut tosipaikan tullen. Sitten sopiikin kysyä, mikä hyöty on rakentaa ns. talviasuttava ja nuo vesivessat omaava mökki? Kas kun mikään laki ei kiellä käyttämästä ei-talviasuttavaakin keskellä talvea. On vaan lämmöneristysten sun muiden ratkaisujen suhteen paljon suurempi valinnanvapaus silloin, kun ei olla virallisten paperien mukaan talviasuttavaa tekemässä = ei elätellä harhakuvitelmia siitä, että tämän saa 10-20 vuoden päästä julistaa ok-taloksi.

        Joo, saahan sitä nykyäänkin yrittää talviasuttavan mökin muutosta OK-taloksi. Taitaa vaan nykytulkinta olla, että tönön pitää täyttää tämän päivän määräykset. Se on sitten nou kän do! Nykyiset lämmöneristystä yms. koskevat vaatimukset ovat hurjasti tiukemmat kuin reilut 10 vuotta sitten. Aika harvassa taitaa olla matala- tai nollaenergiakesämökit, joille ao. muutos olisi läpihuutojuttu.

        Joten, unohdetaan vesiWC. Kaikkein halvimmalla pääsee, jos pystyy tyytymään kantoveteen. WC voi tällöin olla kompostoiva, pakastava, polttava.... vaihtoehtoja löytyy. Talo tolppien päälle = ihan hyvä ratkaisu myös kosteusteknisesti.


    • ei_kiesus

      Tontti mennyt väärälle ihmiselle jos täältä pitää alkajaiseksi tulla perusasioita kyselemään!

      • maria____C

        Kenelle olisi pitänyt mennä. Tontti on on perikunnan eikä meistä kummallakaan kokemusta. Äitini aikanaan perinyt ja maksanut niistä veroa. Me aiomme ne myydä. Siksi niistä jotain tiedettäväkin, sillä myymme ilman välittäjää. Tontteja useampia, mutta ajattelimme harjoituksen vuoksi aloittaa halvimmasta :-)


      • Assholeko
        maria____C kirjoitti:

        Kenelle olisi pitänyt mennä. Tontti on on perikunnan eikä meistä kummallakaan kokemusta. Äitini aikanaan perinyt ja maksanut niistä veroa. Me aiomme ne myydä. Siksi niistä jotain tiedettäväkin, sillä myymme ilman välittäjää. Tontteja useampia, mutta ajattelimme harjoituksen vuoksi aloittaa halvimmasta :-)

        Täällä on jotenkin "urautunut" henkilö, jolla ei ole muuta tekemistä, kuin tarkkailla toisten tekemiä aloitteita ja kokee, että häneltä jotain kysytään, mutta hänen kommenttinsa voi jättää vaille huomiota.


    • NickNailer

      Kallio on yleensä graniittia, jossa on uraania. Uraani hajoaa radoniksi.

      Radonin poisto on syytä miettiä etukäteen.

      • rossi.pohja

        Meinasiko Nikke valaa laatan suoraan kalliolle :)


      • puupäällään_ajatteli

        Kivilattian se ajatteli tehdä.

        Radonongelman saa kylläkin varmemmin järjestettyä rakentamalla talon soraharjulle tai mättämällä talon alle mursketta, josta vapautuu radonia.


    • Mikämahdollisuus

      Kallio on yksi parhaista paikoista rakentaa kesämökki tai vakituinen asunto. Todella helppo pystyttää peruspilarit. Itselläni on yksi kesämökki perustettuna kalliolle, toinen rakenteilla. Kallioon on helppo porata tartunnat ja valaa betonista tartuntojen ympärille pilareita.
      Kallion louhiminen ei ole suuri ongelma, suhteellisen halvalla saa louhittua, jos tarvitsee louhia vaikka viemärikaivantoja.
      Nykyään on niin hyviä eristeitä, ettei kovin syviä louhimisia välttämättä edes tarvita.

    • tottuuventorvix

      kumma kun ei atomipommi siellä muhi.. taitaa olla menkonen nihilisti tää yks.. paskaviskurin kun siihen laitat, tontin rasjalle, niin viskoo ainakin naapurin puolelle jätökset.

    • annamunkaikki

      Raaronkaasua on vain hautausmaalla.. nicce on niin terävä, että menee kolme pipoo vuodessa puhki.. vähintään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1595
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      922
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      816
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe