Entressen kirjasto...

ei_ole_suosikkini

Entressen kirjasto on minulle niukasti lähin Espoon kirjastoista, mutta en käy siellä lukemassa lehtiä enkä oikein muutenkaan. Kahden vuoden aikana olen käynyt vain kerran palauttamassa jotain... Kun yli kaksi vuotta sitten kävin lehtien lukusalissa, niin siellä oli konsertti ja olisin tarvinnut korvatulpat.

Siellä on myös ollut aika paljon äänekästä porukkaa vain aikaa viettämässä eikä paikka houkutellut jäämään... Vessankin ovi oli kiinni.

14

988

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 345455

      On raivostuttavaa kun suomalainen hyvä kirjastokulttuuri tuhottiin tuosta vaan ja jos siitä sanoo jotakin olet rasisti. Tämä 7 lapsen yksinhuoltaja valtuutettu voisi kiinnittää huomionsa yhteiskunnan ongelmiin jotka johtuvan sopeutumis haluttomuudesta. Nyt hänen suurimpia murheitaan on se että hänen lapsiaan kielletään metelöiminen kirjastossa jossa metelöiminen on kielletty.

    • sontapesä

      Entressen sotkuisuus myös ärsyttää, parempi vaan ettei aloittaja mennyt esim. sinne vessaan. Ne on nimittäin sellaisessa kunnossa, että sinne pitäisi mennä tuholaistorjujan valkoisessa suoja-asussa ja hanskat käsissä.
      Ja kaikki pöytien pinnat sekä tuolien selkä- ja käsinojat on kuin paksussa tahnassa, joten ei tee mieli käsiään pöydälle laittaa.
      Kirjat luettava ilmassa ja seisten.
      Oksettavan likainen koko paikka.

    • Westendonaito

      Ottakaa vaan vastaan uudet gulturelliset tuulet, jotka afrikan savanneilta ja lähi-idän aroilta tänne suomeen puhaltaa. Siellä lepuskin pelloille rakennetuisssa taloissa, ei varmaan suomalaisia asu.

    • hiljaisuutta

      Olen kokenut samaa. Sellon kirjasto on kanssa kauhean meluisa iltaisin. Kävelin kerran lastenosaston läpi ja kyllä olisi korvatulpat pitänyt olla, niin hirveä meteli oli. Isoissa kirjastoissa ei ole enää mitään rauhaa

      • Kirjasto-No-Go-aluetta

        Sellon kirjasto on täysin menetettyä aluetta kantasuomalaisille. Meteli ja hälinä on hitonmoinen ainakin klo 16.00 jälkeen, jolloin itse voisi Kirjastoon ehtiä mennä.

        Ehkä tuollainen meteli on normaalia ja toivottavaa jossain Pakistanin kirjastossa, mutta länsimaisen kirjastokasvatuksen saaaneelle espoolaiselle tuo kirjastotila on aivan mahdoton. Kirjat ja kirjojen lukeminen ja lainaaminen ovat täysin sivuroolissa koko kirjastossa, rokkimusa ja lastenleikit ovat vieneet kaiken tilan.


    • normaalikirjastotakas

      Näistä kirjastoista pitäisi ottaa aikuisten lukemiset kokonaan pois, laittaa jonnekin muualle sellainen kirjasto mikä kirjaston tarkoitus onkin, eli kirjojen lainaaminen ja lukeminen.
      Jättäkööt sitten sellon ja entressen kirjastot lasten leikkipaikaksi ja nuorten mölypesäksi.

    • verovaroillakivaa

      No siis hei, suomalaisetkin ovat osanneet pitää meteliä kirjastoissa kautta aikain ja siitä on myös valitettu yhtä kauan. Mutta kun suomalainen valittaa suomalaisen pitämästä metelistä kirjastolle, saa vastaukseksi suunnilleen jotain sellaista ettei hiljaisia kirjastoja enää ole. Eräässä toisen paikkakunnan kirjastossa henkilökunta itse piti pahinta meteliä juorutessaan kovaäänisesti työpisteessään. Ja tämä on siis tosi, ääni kuului varsin hyvin kyseisen pääkirjaston kumpaankin päähän. Ja henkilökunta tietysti loukkaantui verisesti kun heidän äänekkäästä menostaan valitettiin.

      Todelliset hiljaiset alueet pitäisi oikeasti kuulua nykyiseen kirjastoon niille, jotka tarvitsevat hiljaisuutta ja keskittymisrauhaa erotukseksi niistä, jotka tulevat kirjastoon harrastamaan tai hengailemaan. Kyse on kirjaston infrastruktuurillisesta ongelmasta, joka luultavasti heijastelee päättävien tahojen kyvyttömyyttä ja/tai haluttomuutta kohdata ongelma ja järjestää sille ratkaisu. Kun kyse on kuntapäättäjien tahon ratkaisuista, ei mikään ihme, sillä tunnetusti kunnat ja kaupungit ovat täynnä pikkuvirkamiehiä ja -naisia, joita kiinnostaa pilkkujen nussiminen ja paperin sijainti niin omalla kuin naapurinkin pöydällä enemmän kuin todellinen aikaansaaminen ja ongelmien ratkaisu.

    • Vihreät_tuhoavat_Suomen

      Onko Entressen ja Sellon kirjastojen rappiotilaan syynä äärisuvaitsevainen humanoidi Oili Sivula? Yllätys yllätys - Vihreä liitto, kuinkas muuten...

    • Basaarit_erikseen

      Ensimmäinen havaintoni Entressen kirjastossa oli korvatulppa-annostelija. Koska en sellaisia työmaallanikaan ole tarvinnut, poistuin vähin äänin.

    • stop_vihapuhe

      Espoo palsta on vihapuheesta vapaa-alue. Muistuttaisin että nettipoliisit lukevat myös näitä sivuja, lopettakaa siis rasistinen vihapuhe.

      • Voihankoukkunokkajalätät

        Ja nyt höpö höpö siinä mitään rasistista ole. Saatanan maanpetturi


    • voihevonv

      Juu, lopetetaan vaan vihapuhe. Siis paskainen entresse onkin itseasiassa puhdas ja hohtava. Vessakin on yhtä steriili kuin leikkaussali. Kyllä kelpaa niin puhtaille pöydille laittaa kirja ja alkaa lukea.
      Se likaisuuden kuvitelma onkin vain ollut näköharhaa.

      • Entresse-lopetettu

        Entressen kirjastoa ei enää ole. Se paikka on muutettu Afganistanin suurlähetystöksi, josta afgaanit voivat hakea passeja ja muita oleskeluun oikeuttavia asiakirjoja.
        https://youtu.be/rXl_dSnY1-M?t=24

        Entressen kirjastonhoitaja Sunniva Drake selostaa Entressessä tapahtunutta linjamuutosta videolla.


    • PRKLniitä

      Muuan espoolainen kaupunginvaltuutettu Habiba Ali kertoo, että espoolaisissa kirjastoissa on rasismia. Kyse on siitä, että Habiba Alin mukaan kirjaston henkilökunta on pyytänyt somalilapsia olemaan hiljaa kirjastossa. Mm. Espoon keskustassa sijaitsevassa kirjastossa on röyhkeästi pyydetty Habiba Alia ja lapsiaan hiljaisempaan käytökseen.

      Habiba Ali on tästä kirjaillut kanteen kirjaston johdolle, jonka mukaan kyseessä ei kuitenkaan ole rasismi vaan ihan yksinkertainen pyyntö somalilapsia käyttäytymään kuten kirjastossa on tapana käyttäytyä.

      Katsotaanpa millainen käytösmalli kirjastoissa on somalialaisten amerikassa Ruotsissa.

      Rinkebyn kirjasto on aika ajoin suljettu, koska edes vartijat eivät ole saaneet tilaa sellaiseksi, millaiseksi pohjoismaalaiset kirjaston käsittävät. Kolmansista maista tulleet sotaa, vainoa ja kidutusta pakenevat nuoret pitävät kirjastoa jonkinlaisena yleisenä möly- ja hengailupaikkana, jonne voi tulla mm. syömään eväitä. Kun eväitä syödään, heitellään leikkisästi ranskanperunoita ympäriinsä ja pitsalaatikot jätetään pöytiin henkilökunnan siivottavaksi.

      Samanlaisia sulkemisia tapahtuu jokaisessa ruotsalaisessa kaupungissa. Kirjat käsitetään sotapakolaisten keskuudessa jonkinlaisiksi heittoesineiksi – ei kirjoiksi, joita luetaan. Kirjoilla voi heitellä henkilökuntaa tai muita kävijöitä, jotka hiljaisuudellaan aihettuavat särön sotapakolaisten mölyyn.

      Kirjasto suljetaan järjestyshäiriöiden takia. Moniko suomalainen kirjasto on suljettu järjestyshäiriöiden takia? Yökerho voidaan sulkea, mutta kirjasto.

      Kilttejä kirjastotätejä on vainottu heidän poistuessa työpaikaltaan. Sotapakolaiset ovat kokeneet pyynnön käyttäytyä hiljaisesti nöyryyttävänä, ja tästä seuraa henkilökunnan vainoaminen. Itse kävin aiemmin Kistan kirjastossa, mutta lopetin sen käytön, koska en voi sietää käytöstä, johon kuuluu:

      Kirjastoon tullaan syömään omia eväitä.
      Kirjaston tiloja käytetään yleiseen hengailuun ja kännykällä kuunnellaan musiikkia muista välittämättä.
      Tilossa puhutaan kymmenen hengen jengeissä isoon ääneen.
      kirjaston vessassa käydään runkkaamassa ja pesemässä kikkeleitä.
      Kirjaston sohvilla nukutaan tai vetkutetaan kikkeliä.
      Ja vielä yksi:

      Kirjaston kristillisiin tai muita uskontoja käsitteleviin kirjoihin kirjoitellaan Muhammediin viittaavia tekstejä tai kirjat viskotaan vääräuskoisina roskiin.

      Mitä Espoon kirjastossa on siis tapahtunut?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      346
      3895
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1719
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      60
      1480
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1318
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1285
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1231
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1167
    Aihe