Taivalkosken Ylä-asteen usvakerho

koillismaantytto

Oletteko nähneet tai kuulleet tästä usvakerhosta, joka kokoontuu joka aamu koulun edustan bussipysäkillä. Kun syrjäkylän bussista purkautuu koululaisia, osa jää näkyvästi keskelle jalkakäytävää reteesti tupakoimaan ja syljeskelmään. Ei mitään tolkkua touhussa koulun henkilökunnan taholta. Mistä alkaen on yläkoululaisille sallittua tuohustaa ja sotkea näkyvällä paikalla ilman minkäänlaista valvontaa tai rangaistusta. Toista oli ennen. Silloin vanhaan hyvään aikaan opettajat valvoivat tiiviisti tupakointia, mutta nytkö ei enää opettajat saa valvoa ja onko laki muuttunut, ettei alaikäisen tupakointiin saa puuttua millään muotoa. Siltä se kyllä näyttää, että kuria ei ole ja oppilaat saavat tehdä ihan mitä lystäävät. Kyllä on sotkuinen ja siivoton bussipysäkin edusta kun tämä usvakerhon porukka on räkinyt ja heitellyt jämänsä asfaltille. Sitte sitä kävellään niinkun suuret herrat kouluun tupakin ällöttävä paskan maku suussa. Ja eikö välituntivalvojat viitsi tai uskalla käydä tupakoivia kovistelemassa.

Rehtorille ja muille koulun henkilökunnalle vinkki: Menkääpä joskus aamulla bussien saapumispaikalle oikein miehissä vastaanottamaan tämä usvakerholaisten porukka. Saisivat edes yhden aamun olla nikotiin tuskassa ja samoin päivällä ei anneta näille tilaisuutta välitunnin aikana mennä röökille. Kirjaston ovessa on muka lappu, ettei koulu alueella saa tupakoida, mutta valvontaahan se kaipaa entisajan tyyliin.

Minkähän laisista kodeista nämä usvakerholaiset oikein tulevat, että annetaan tupakat ymmärtämättömille penskoille, mutta jos ovat yhtä lailla tupakin koukussa, niin eihän se polvi pojasta tässä tapauksessa parane, vaan huononee. Tupakointia ei kenenkään kommentoijan tarvitse alkaa puolustelemaan. Suomessa tupakointi laskee koko ajan ja nyt enää 17 % kansasta tupakoi, mutta edelleen tarvitaan vahvaa otetta tupakoinnin kitkemiseen juuria myöten ja juuri nuorista se on aloitettava. On todella surullista, kun kouluissa ei enää panosteta, eikä valvota tupakointia, eikä jaella rangaistuksia. Jos minä olisin tämän koulun rehtori, niin tupakat takavarikoisin luokassa taskutarkastuksilla ja ilman ennakkovaroitusta ja nuuskisin jokaisen hengityksen. Poliisiko se pitää pyytää tupakoiden takavarikoimiseen, eikö opettajalla ole enää mitään valtuuksia ?

14

613

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 83muorinraatoko

      Niin Koillismaan t y t t ö? Vanahalta kiukkuselta akalta vaikutat paremminkin. Miski muiden pitäisi lapsia kytätä, riittää kun sinä teet niin. Korjaan, miksi.

    • Kuskaaja

      Milloinkahan koillismaantyttö on aamulla koululla ollut vahtaamassa? Sama kööri on kolomeltahi koululla tupakilla. Ei oo kuri sammaa ku meijän aikaan.

    • toinenkuskaaja

      Sitä vaan täytyy ihmetellä, että miksi koulun opettajakunta ja rehtori eivät tee asian hyväksi elettäkään. Eivätkö halua, vai eivätkö tohdi vai eikö he saa tehdä ja kuka sen kieltää. Ärsyttävän näköistä kun joutuu siitä kulkemaan ja noin holtitonta on touhu. Rehtori, vastaappa tähän!

    • Jurmunarj

      Ei muutako menkää aikuiset ja ajakaa ne usvakerholaiset pois siitä alueelta. Mitä te tänne kirjoitatte? tekoja eikä kirjoituksia.

    • Smirnof

      Kyllä tytöt on niin, että moni poika kiertää kaukaa sellaiset tytöt jotka tupakoi. Onhan se kuin sontatunkiota nuuskisi, hyi,hyi. Ennen ilman naista kuin tupaknkatkussa.

      • hajuistaviis

        Puhu vain omasta puolestasi...


    • helenei

      Ja tuollaisista tupakka sutturoistako joskus äitejä. Voi säälien sääli lapsiparkoja, joiden äiti odotusaikana vetää sätkää. On jo valmiiksi uusi elämä pilalla ja mikään ei ole sen ällöttävämpää, kuin katsella lastenvaunuja rööki suussa pukkaavaa sutturaa, jolla on lisäksi lävistyksiä ympäri naamaa, pakkelia ja mustaksi värjätty tukka.

    • Hiuku

      Vanhemmat ostaa monille tupakit jopa hiihtäjät ja uskovaiset ns paremmat ihmiset

    • Rööke

      Heh, sama itseään tytöttelevä äijä keskustelee itsensä kanssa. Tuttu mies

    • voifinde

      Eiköhän tuo nortin veto lapsosilla oo vanhempien vastuulla. Se ei oo ilimasta ja jostai ne eurot täytyy saaha. Ja jos vanhemmat ei muka kotona hoksaa, että lapsukainen haisee tupakalta, niin se on ittesä pettämistä. Turha siitä Koillismaan tytsylläkään on opettajia syyttää. Kattokaa peiliin itte kukin

    • Arjasin

      Vanhemmat ei kouluaikana voi olla seuraamassa, mitä oppilaat puuhastelee, vaan koulun velvollisuus on pitää vahtia ja järjestystä. Vastuuta siis on vanhempien lisäksi koulun henkilökunnalla kurin ja järjestyksen pitämisessä.

      • harjasin

        Tappikylän työttömyys rosenntti on 20. Eiköhän niitä joutilaita riittä kyttämään


    • kylläkylläkuhveikk

      Joo sitähän on työttömillä päivät aikaa kävellä ympäri kyllää ja miettiä toisten asioita. Toki jokkainenhan ellää kuten ite haluaa..

    • Pöpioiva

      Ketä nyt vittu kiinnostaa mikään tupakanpoltto? Sitä paitsi toisten asiat ei pitäs saatana kuulua muille!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5148
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3367
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1333
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      938
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe