Onko tämä ahdistusta?

Recaptchaprivacyterms

Kun koko ajan mahanpohjassa on jännittynyt olo, vaikka mitään jännittävää ei olisi tekeillä. Tai oikeastaan koko kehossa hieman jännittynyt olo. Kuin pitäisi liikkua, myös yöllä.

Kun on pientä tärinää, usein öisin.

Kun ei saa nukkutua, koska illalla alkaa hengitysvaikeudet, huimaus tai kuristuskurkku tai sitten tämä iskee yöllä. Myös painajaiset lisääntynyt.

Kun itkettää paljon, vaikka ei ole mitään syytä.

Kun hengittäminen on äkillisesti vaikeaa. Tuntuu, ettei saa happea.

Kun näkee harhoja silmäkulmassa, joskus myös normaalissa näkökentässä, kuten huoneessani seisoo ahdistava ihminen, joka ei lähde.

Kun kädet tuntuvat voimattomilta tai jännittyneiltä.

Kun äänet ja ihmiset saavat rauhallisen persoonan hyvin vihaiseksi, joka eristäytyy hiljaiseen huoneeseen tai vastaa kysymyksiin epäkunnioittavasti, vaikka ei haluaisi, ja haluaisi pysyä kohteliaana.

Kun ei ihmiset ylensäkään hirveästi kiinnosta.

Kun autolla ajamisesta on tullut kauhean vaikeaa ja pelottavaa, vaikka mitään sen suurempaa syytä ei ole esim. kolari-kammoa (takana olevat autoilijat saa lihakset jännitymään ja jähmetyin kerran liikennevaloihin ja minulla kesti parit valot ennen kuin pystyin jatkamaan)

Kun väsyttää koko ajan.

Kun työkyky on alentunut ja välillä on vaikea prosessoida asioita esim. Vaikka yrittää keskittyä kuuntelemaan toista, asia menee toisesta korvasta ulos tai kun harjoittelen pianonsoittoa, joka ennen on sujunut sulavasti, sormet ovat kohmeat enkä pysty keskittymään harjoittelemiseen.

Kun tuntuu siltä, että päällääni on joku lasti, ja minulla on kauhea tarve puhua jollekin siitä, mutta pelottaa.

Olen melkein kaksikymmentä vuotias nainen eikä elämässäni ole mitään, ainakaan omasta mielestäni, sen enempää "pielessä."
Outoa, kummalista, outoa.

6

172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tsetir

      Luultavasti tiedät itse oireilusi syyt, mistä ne johtuvat, etkö vaan..?
      Yleensä ihminen tietää - ainakin kun alkaa tarkemmin ajatella asiaa.
      Miksi kysyt, onko tämä ahdistusta ? Tunnistathan sinä itsekin ahdistuksesi ?
      Ahdistusta, pelkoa, jännitystä, väsymystä, hengenahdistusta, harhoja ja monenlaisia muitakin oireita kirjoitat sinulla olevan.
      Oletko ajatellut kääntyä lääkärin puoleen ?
      Tee se !

    • Jeppekö

      Minulla on paljon samoja tuntemuksia kun sinulla. Olen juossut lääkäreissä eikä mitään vakavaa fyysisitä sairautta ole löytynyt ja pikkuhiljaa alan uskomaan, että kyse on oman mielen aikaansaannoksesta.

      Lääkärissä kannattaa ehdottomasti käydä, jotta saat diagnoosin ja voitte suunnitella hoitoasi. Onhan ahdistukseenkin olemassa hoitoa niin lääkkeillä kun ilmankin.

      Tsemppiä!

    • 11222

      Ehkä joltain jonkunlaiselta ahdistukselta kuulostaa ja voi siinä olla myös masennustakin mukana? Mutta enpä osaa varmaksi sanoa.

      Mulla itsellä on jonkunlaista ahdistusta, sosiaalisten tilanteiden pelkoa, paniikkihäiriötä ja vaikea masennus. Mutta vain masennus on ns. löydetty.

      Ahdistus tekee sellaista jollain lailla jännittynyttä ja tuskaistakin oloa. Niin ainakin luulen.

    • 11222

      "Kun ei saa nukkutua, koska illalla alkaa hengitysvaikeudet, huimaus tai kuristuskurkku tai sitten tämä iskee yöllä. Myös painajaiset lisääntynyt."

      Mulla alkoi juuri tuolla lailla että heräsin keskellä yötä ja en saanut kunnolla hengitettyä. Se voisi olla luultavasti esim paniikkihäiriö? Eli ahdistusta siis?

      Kannattaa kertoa lääkärille tai psykiatrille noista "vaivoista"? Ja vielä ehdottomasti ja nopeastikin.

      Kerran erittäin ahdistavan tilanteen jälkeen kuulin kaksi eri ääntä pään sisältä. Ehkä dissosiaatiota tai jotain. Toinen ääni kehotti kaahaamaan autolla ja toinen että nyt täytyy ajaa varovasti ja että ei saa ohittaa. Kuuntelin tuota hyvää ääntä onneksi. Jos näät jotain outoja, niin kannattaa mennä hyvälle lääkärille tai psykiatrille juttelemaan ja mieluusti mahdollisimman nopeasti.

      Mulla jalat ja kädet tuntuu välillä kipeiltä ja sellaisilta että niillä ei jaksa tehdä kunnolla töitä. Olenkin sen takia nyt eläkkeelle päässyt (määräaikaiselle vain).

      Kysymyksiin voi olla tosiaan erittäin vaikea vastata kunnolla, koska olo on aika kurja?

      Mulla oli myös autolla ja moottoripyörällä ajamisessa pelkoja. Pelkoja joita ei ollut ennen ollut. Myös lähes kaikki muukin pelotti ja säikäyttikin.

      Lihakset tosiaan jännittyy siitä ahdistuksesta. Ja voi tosiaan väsyttääkin kokoajan, vaikka olisikin nukkunut, se luultavasti voisi olla masennusta?

      Mikään ei oikein suju sillä tavoin kun on ennen sujunut. Tämä on vakava merkki masennuksesta. Masennukseen kuuluu myös ahdistus ja kaikki erilaiset ahdistuksen "tyypit".

      Kannattaa tosiaan jollekin kertoa. Eli kannattaa mennä sinne psykiatriselle vastaanotolle kertomaan noista tuntemuksistasi tai tulostamaan tuo juttusi ja näyttämään paperia. Ei ole pakko muistaa ulkoa.
      Itse olen noin 15 vuotta vanhempi. Mutta olen kyllä ollut kanssa töissä. Ahdistus ja masennus saattaa tulla salakavalasti ja yllättäen. Voisi ehkä myös olla työuupumusta, mutta voi olla että ei. Hyvä kun olet kumminkin nyt huomannut asian? Nyt kannattaa vain toimia?

    • 11222

      Niin ja siihen paniikkihäiriöön ei onneksi kuole, vaikka tuntuukin hankalalta jutulta. Pitää vain harjoitella esim oikeanlainen hengittäminen ja että kohtaus menee luultavasti kumminkin ohi?

    • Nuppu83

      Lueppa sellainen ahdistuneisuushäiriö.minulla todettiin sellainen parivuotta sitten.Ku tajusin mennä yksityiselle lääkärille Ku oireet alko olla jo todella vaikeat ja en ollut nukkunut moneen yöhön.sain lääkityksen ja terapiaa ja nytten elän täysin normaalia elämää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      273
      4405
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2438
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2161
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2126
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      118
      1775
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1442
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1412
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      335
      1367
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1327
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe