Vastuun pakoilua

fireeeeeeee

Piipponen on lainannut Facebookissa jonkun kirjoitusta, pitää sitä ilmeisen hyvänä Jantusen kanssa, koska molemmat ovat sen alle nimensä laittaneet.

Lainaus kirjoituksen alkupuolelta:

"Kun jonkun hengellisen johtajan julkisuus ja vaikutusala alkavat kasvaa, meillä on kiusaus luoda liian suuri ’hypetys’ hänen ympärilleen. Kuvainnollisesti voidaan sanoa, että meillä on niin suuri ikävä toista Niilo Yli-Vainiota tai Kalevi Lehtistä kohtaan tässä maassa, että yritämme nostaa eri henkilöitä tähän samaan vaikutusalaan,, ennen kuin Jumala itsekään ehtii sen tehdä. Kaikkialla halutaan oma siivu ja hyöty tästä ilmiöstä. Kasvuprosessi kutsumukseen voi silloin vaarantua kyseisen johtajan kohdalla."

Kun Tiaisen kohdalla on käynyt niin kuin on käynyt, yht´äkkiä "me", siis Piipponen ja Jantunen yleistävät kirjoituksen koskemaan kaikkia uskovia. En minä ainakaan ,eikä moni muukaan ole ollut "hypettämässä" Tiaista, päinvastoin, olen pitänyt ilmiötä epäterveeenä monestakin syystä.

Puhumattakaan, että olisin halunnut oman siivun tai hyödyn ko. ilmiöstä. : "Kaikkialla halutaan oma siivu ja hyöty tästä ilmiöstä". Nuo ovat Piipposen ja Jantusen tulkintaa. Joka ei suinkaan ole totta. Mutta lauseesta käy ilmi, että heillä on ollut oman hyödyn ja "siivun" tavoittelu ko. tapauksessa

En myöskään suoraan ikävöi Niilo Ylivainiota tai Kalevi Lehtistä; ikävöin nähdä Jumalan ilmestymistä seurakunnissa. Mutta nykyseurakunnissa on näitä "hypettäjiä" kovin paljon; heidän oman egonsa takaa ei Jumalaa näy.

Piipponen ja Jantunen kirjoituksen julkaisemisella pyrkivät muuttamaan "tapaus Tiaisen" kollektiiviseksi, kaikkia koskevaksi. Unohtaen sen, että he, kuten niin monet muutkin olivat tätä nuorta miestä nostamassa ikään kuin "Suureksi Jumalan mieheksi". Nuoren miehen, joka, jos on uskossa, olisi oltava tervettä oppia vastaanottamassa. Ei esiintyä "Suurena opettajana".
Sana sen osoittaa. Mutta kaikki eivät olleet nostamassa; asiasta varoiteltiin...kuuroille korville. Eikä riittänyt, että varoituksia ei kuunneltu, leimattiinpa varoittelijat ja henkilöt, jotka halusivat ohjata asioita oikeille raiteille; ulkokultaisiksi, fariseuksiksi, Hengen sammuttajiksi jne.

Nyt kun on käynyt ilmi, mikä ilmi käynyt on, Piipponen ja Jantunen koettavat saada tapauksen kollektiiviseksi. Miksi? Siksikö, että juuri he itse olivat nostamassa Tiaista; nyt on paikka "loiventaa" heittämällä vastuuta toisten päälle, joilla ei ole osaa eikä arpaa ko. tapahtumissa.

Eikö juuri TV7Plus ole osaltaan ollut nostamassa Tiaista? No varmasti on. Paljonko sinä tai minä olemme voineet vaikuttaa ko. kanavan ohjelmatarjontaan. Emme ollenkaan. Piipponen sen sijaan kanavapäällikkönä on voinut vaikuttaa. Mutta niin vain niin Tiainen, sekä monet, monet muut epätervettä oppia levittävät saavat kanavalta ohjelmaaikaa. Eikä siitä kysytä minulta eikä sinulta. Kanavapäällikkö sen sijaan voisi, niin ainakin luulisi, vaikuttaa mitä ohjelmaa ulos lähetetään.

Piipponen ja Jantunen ovat kovin huolissaan Tiaisesta, hyvä niin. Parempi vielä, kun olisivat huolissaan Tiaisesta ja niistä monista, monista särkyneistä ihmisistä, joita ko. episodi on jälkeensä jättänyt. "Ennalleenasettamisessa" ja"restauraatioprosessissa" ollaan kovin huolissaan "johtajista". Olisiko aika olla huolissaan niistä särjetyistä sisarista ja veljistä, jotka sokeuttaan tuohon "hypetykseen" menivät? Vai kuuluuko armo ja hoito vain johtajille; rivijäsenet pärjätköön miten pärjää?

Piipponen ja Jantunen. Voisitteko ystävällisesti, ennen kuin on liian myöhäistä, pysyttäytyä puhtaassa Jumalan Sanassa. Niin kuin on kirjoitettu. Se on parasta lääkettä. Niin johtajille kuin rivijäsenillekin.

Apua ei tuo "supersaarnaajat rapakon takaa", ei menestysteologia, ei ihmisopit ja fiilistely, "hypetyksestä" puhumattakaan. Onhan nuo hedelmät jo nähty.
Ja tuota "hypetystä" näkyi Metro Areenalla Suomi Nouse -tapahtumassa. Täydellinen sekasorto ja kaaos. Tuli ahdistava olo katsoessani loppuosaa; kyseessä show, ei Jumalan ilmestyminen. Jumala on järjestyksen Jumala. Tilaisuudesta puuttui Pyhä ilmapiiri, ja sen kyllä huomasi.

1

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EiUmmara

      Jantunen ei kykene pysymään puhtaassa Jumalan sanassa, sillä hän ei ymmärrä mitä se on. Jantunen on täysin sokea evankeliumille, hänen käsitys evankeliumista on Herzogin harhaopeista. Teosofia, gnostilaisuus tai new-age lienevät lähinnä Jantusen käsitystä siitä mitä usko on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6093
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3866
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      252
      2218
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1870
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1313
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1276
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      949
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe