Töihin vai sairaslomaa?

sumukummitus

Auttakaa, olen hukassa.

Olen kärsinyt ahdistuneisuudesta ja masennuksesta koko pienen ikäni. Olen opiskelija, ollut jo vuosia ja alakin on vaihtunut pari kertaa, enkä pääse elämässäni oikein eteen päin, kun välillä ongelmani vievät toimintakyvyn.

Nyt olen kesälomalla ja toimeentulo pitäisi jostain saada. Kevään opinnot menivät taas penkin alle huonomman kauden takia. Kokeilin töitä oman alani hommissa viikon verran, mutta se oli henkisesti niin raskasta ja stressaavaa, että lopetin ja hakeuduin lääkäriin. Tarkoitukseni on siis vihdoin yrittää päästä Kelan tukemaan terapiaan. En kuitenkaan häpeältäni ja tunnollisuudeltani uskaltanut kysyä mahdollisuutta sairaslomaan.

Nyt sain uuden työtarjouksen ja pelkään taas romahtavani, jos menen kokeilemaan. Olisiko pitänyt pyytää sitä sairaslomaa? En tiedä, olenko siihen oikeutettu. Oleminen tuntuu niin raskaalta. Aivot ovat ihan pelkkää sumua, enkä pysty keskittymään tai kohtaamaan ihmisiä, mutta paikallaan ollessa ahdistaa yhtä lailla. Olen mielestäni hyödytön ihminen ja ainakin saisin rauhan omatunnoltani, jos menisin töihin. En osaa tehdä päätöstä. Mielipiteitä?

20

337

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • raakatotuus

      Jos yrittäisit ensin mennä töihin ?
      Jos et siellä pärjää, menet sinne lääkärille.
      Entisinä aikoina lääkäri ehdotti sairaslomaa, jos arvioi tarpeelliseksi.
      Nykyään on itse kerrottava jos katsoo tarvitsevansa ja pyytää sairaslomaa.
      Se ei ole potilaallle aina helppoa. Se pyytäminen.
      Mutta lääkäri ei lyhyellä käynnillä aina kaikkea päältä näe, mikä potilasta vaivaa.
      Rohkeutta töihinmenoon !
      "Ensimmäinen päivä on pahin hirressäkin" sanoo karski sanonta (anteeksi vain),
      mutta toisenä päivänä jo työt jo sujuu, kun kynnys on ylitetty.

    • sumukummitus

      Joo, sovin jo haastattelun. Kyselen siellä lisää tunneistä ja työn rankkuudesta ja toivottavasti uskallan sanoa ei, jos kuulostaa liian pahalta. Jos lopulta päädyn töihin enkä pärjää siellä, toivon voivani oikeuttaa itselleni pienen hengähdyksen ja yrittää levätä. Pakko kai tässä nyt ensin on vielä yrittää. Kiitos vastauksestasi!

      En edes tiedä miten noilla terveyskeskuksen lääkäreillä olisi aikaa sen sairasloman tarpeen arviointiin. Kaiken avun hommaaminen tuntuu hemmetin rankalta ja kuluttavalta. Paljolti tulee sitten kärsittyä ilman apua, tai ilman mitään rahallisia tukia, kun en tiedä tai ainakaan koe olevani oikeutettu mihinkään. Puolikuntoisena hermorauniona kaikki on niin hankalaa et vaikee toivoa tulevaisuudelta mitään. Ihan kun oisin pieni lapsi, en koskaan kasvanut aikuiseksi ja nyt tarvitsen apua kaikkeen vaikka olen jo 25. Säälittävä löllykkä ja loisija. Huoh.

    • Entinenpaniikkitapaus

      Jos ei uskalla pyytää apua oisko mahdollista että ottaisit jonkun mukaasi joka voisi tukea ja jopa ehdottaa lääkärille sairaslomaa. Ei kannata jäädä yksin. Kaikilla on oikeus toimeentuloon tavalla tai toisella Suomessa, pidä kiinni oikeuksistasi.

      Yksi keino uskaltaa on liioitella asioita niin oppii rohkeammaksi. Itse treenasin aikoinaan paniikkihäiriöni vuoksi, esim kun piti erota kirkosta, hommasin jonkin todisuksen (en muista enää mikä se oli) ja tiputin tahallani rapakkoon, jonka vein sitten kirkkoherran virastoon. Ei pelottanut enää, kun valmistauduin kuuntelemaan papin ´saarnaamista´, mutta koinkin positiivisen yllätyksen, kun pastori otti paperin ja humorisisesti ripusti patterille kuivumaan.

      Huvitti ja huvittaa vieläkin. Näitten kokeilujeni jälkeen aloin päästä eroon ihmispelosta. En tiedä pelkäätkö itse niin pahasti mutta rohkeus ei ole koskaan pahitteeksi ja luottamus elämään. Ehkäpä NDE tarinatkin auttaisi, http://beforeitsnews.com/spirit/2017/05/amazing-nde-cases-irrespective-of-religion-the-god-of-death-is-gracious-2509200.html

      • Erovoimassa

        Leuhki nyt tolla.
        Pistin eropaperit kirkkoon. Sain kutsun tulla juttelemaan. En mennyt.


    • 9eduunitodottaa

      Rahaa pitäs saada tekemättä töitä.

      Heh

      Heh

      Hyvää loppuelämää.

      • sumukummitus

        8e/h duunitpas.

        Apuahan täällä ei saa kukaan tarvita ilman, että leimataan pohjasakaksi. Ihan kuin en muuten tuntisi häpeää siitä, miten elämäni on mennyt. Olen kuitenkin motivoitunut korjaamaan tilanteen ja terapia on vielä kokeilematta. En koe ansaitsevani elää, jos en saa tätä oloa hallintaan ja itseäni työkykyiseksi kunnialliseksi kansalaiseksi. Samaa mieltä tuntuu olevan todella moni nettikeskustelija. Mutta miten luulet minun tulevan toimeen sillä aikaa, kun kuntoudun?


    • Apuuuvva

      Sait työtarjouksen etkä uskalla mennä edes koittamaan josko romahdat? Äly hoi. Mietis nyt asiaa siltä kantilta, että monelle ei tule edes sitä työtarjousta vaikka kirjoittaa hakemuksen per päivä. Hakemuksista huolimatta harva pääsee edes työpaikkahaastatteluun asti. Eli ei noi asiasi ole sen huonommin kuin kellään muullakaan työtä vailla olevalla.
      Meet sinne töihin ja lopetat muiden piikkiin elämisen. Jos työstä ei tule mitään niin huomaat ettet pudonnutkaan sen pohjan läpi missä olet. Miten luulet, että muut ovat elämästään seljenneet? Jokaisella meistä on elämässään niitä hetkiä kun pitää pistää itsensä "alttiiksi" kokemuksille joita meillä ei ole. Ryhtiä palttooseen.

      • sumukummitus

        Tätä just oon pyöritellyt tässä. Että onko kymmenen vuotta mielenterveysongelmia vaan joku tekosyy, jolla oon lykännyt vastuuta koko tän ajan, ja et voisin vaan nyt päättää, että ei enää. Ja se, että itsensä niskasta kiinni ottaminen ei onnistu, on vaan todellisen yritäyksen puutetta? Luultavasti oon vaan vastuuton luuseri. Niin ainakin oma järki sanoo ja niin tunnutte tekin ajattelevan.

        Peruin sen haastattelun ja jäin kotiin itkemään. Päätin, että en hae sitä sairaslomaa, koska en halua elellä teidän hyvien ihmisten rahoilla. Sairasloma on sairaille eikä paskoille ihmisille. Sitten kun kaikki alkaa todella kaatua niskaan, poistun tästä maailmasta olemasta taakkana yhteiskunnalle ja läheisilleni.


    • Työstäainapalkkaa

      Mikään onni ole päästä haastatteluu

      Rahan takia töitä tehdään.

    • Suominousuun

      Ota äiti mukaan siihen haastatteluun.

      Kerro, että iskä tulee paikkaamaan, jos et jaksa/muista lähteä duuniin.

    • sumukummitus

      Kiitos mielipiteistä. Jatkan työnhakua. En ota saikkua virallisesti, koska sitähän tämä kotona itkeminen jo periaatteessa on. Jos tuntuu, ettei onnistu, pistän itseni kiikkuun niin ei tarvii tuntea syyllisyyttä siitä, etten panosta yhteikuntamme hyvinvointiin yhtä paljon kuin te muut.

      • Jokoheiluu

        Kiikkuun.
        Olet naurettava.
        Haet hyväksyntää lusmuilullesi, uhittelemalla kiikulla.
        Oikeesti: ketään ei kiinnosta. Ei mitään väliä.


    • kunhannkysyn

      oletko mies vai nainen?

      • Nainenjokaeimärise

        Mies se on. Naiset ei tolleen märise.


    • Etsivälöytää_

      Jaahas, Sumu.
      Sumu.
      Hmm..
      Parempiakin työpaikkoja on.

    • Hommiinheti

      Jos noin ahdistaa työttömyys, niin ota nyt sitten rätti, luuta, harava,.. käteen ja ala tekeen duunia.

    • Rohkeestityökkäriin

      Vastaus on: työllistämispalvelu.

      Pääset takuulla palkattomaan duuniin jopa vuodeksi ja ylikin.

      Siinä hiipuu turhuudentunne ihmisestä.

    • etoleyksin

      Miksi kaikki on täällä niin ilkeitä :( He ei varmaan itse ole kokenut masennusta, ahdistuneisuushäiriötä, koska eivät tunnu tajuavan mistä siinä on kyse.

      Aloittajalle: et ole lusmu etkä luuseri. Tiedän nuo tunteet, koska kamppailen itsekin niiden kanssa. Teit varmasti oikean päätöksen kun et mennyt työhaastatteluun. Kyllä sen itse tuntee, kun tietää ettei vaan pysty. Koita jaksaa mennä lääkäriin. Se on vaan pakko, että saat sairaslomaa ja siten rahaa. Kaikilla meillä ei ole eläminen niin helppoa ja yksinkertaista, kuin muiden puheista saa sen kuvan että olis. Masennus on sairaus.

    • Soitelemaannyt

      Työpaikkoja on auk tuhansia.

      Kuinka ttäyhmä pitää olla, jos ei töitä saa, jos oikeasti töitä hakee?

      Lehtimyyjille on varmasti duunia. Oma puhelin riittää.

    • Eikaivoimitään

      Tämähän loppui lyhyeen kun tuli kiusaajia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1184
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe