Työelämäkokeilu 8 tuntia päiväss

pupupöksy

Löysin artikkelin kuntouttava työtoiminta nimi muutetaan työelämäkokeiluksi työaika olisi 8 tuntia ja 40 tuntia viikossa. samat pupuilut jatkuu vielä huommaksi menee ei palkkaa

26

590

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • limpullan-orjat
    • sekopäähallitus

      Veikkaan että työelämäkokeilua järjestetään jatkossa sekä yrityksissä että yhdistyksissä. Työttömälle on suorastaan lahja että pääsee tekemään yritykseen 40-tuntista työviikkoa, ehkä fyysisesti raskastakin, "matalemman" tason perustyötä, ilman työsopimusta ja palkkaa - sekä niihin kytkeytyviä työntekijän etuuksia.

      Jos työtön on tarpeeksi röyhkeä ja kieltäytyy tästä (TES:in minimin kiertävästä, työsopimuksettomasta) porvarihallituksen ja yrittäjän yhdessä suunnittelemasta taivaanlahjasta, jota myös palkattomaksi työksi kutsutaan, niin sitten saa karenssia, ja sen aikana tarjotaan vaihtoehtoisesti työelämäkokeilua yhdistykseen, kuten "kunnanpajalle", jonne voi sitten mennä nöyrtymään palkattomasti pupuleikkeihin ikään kuin katumuksena siitä, ettei palkattomasti tehty työ yritykselle kiinnostanut, ja työtön ja vaati työllistymistä, työsopimusta, selkä palkkaa.

      On se hyvä että jatkossa työttömälle tarjotaan lahjaksi vaihtoehtoja, joilla ei pääse oikeasti ansaitsemaan työsopimuksella edes sitä minimipalkkaa: palkatonta työtä yrityksessä, tai palkattomia nöyryyttäviä pupuleikkejä niskuroijille yhdistyksissä. Ja jos tämäkään ei vielä kelpaa, niin toimeentulotuen piiristä tiputetaan pois asumisen tuki, ja jätetään se nykyisen asumistuen tasolle, joka on vitsi.

      Siten nälkäkuolema korjaa, kun menee katto pään päältä. Asumistukihan on tunnetusti halvimmillakin alueilla suuruudeltaan niin pieni, ettei se kata kokonaan edes halvimpien asuinalueiden vuokria. Etelä-Suomessa asumistuki on suuruudeltaan huono vitsi, kun 500-600e/kk vuokra-asunnosta saa asumistukea korkeintaan noin 300e/kk (ja eiköhän tätäkin taas leikata alemmas vuosi vuodelta, ainakin itselläni asumistuen määrä on kutistunut jo 2 vuotta peräkkäin ja molemmilla kerroilla noin 20-30e/kk).

      Lopulta meillä on keskimääräinen vuokrataso esim. E-Suomessa yksinasuvilla siellä jossain 550-600e/kkdessa, ja kun asumisen tuet poistetaan toimeentulotuen piiristä (viimesijainen sosiaaliturva, mihin katon pään päälle turvaaminen ehdottomasti ykkösvaihtoehtona kuuluu), ja asumiseen saa tukea vain asumistuen muodossa, niin siinäpä on sitten tuota keskivuokraa vastaan noin puolet pienempi asumistuki.

      Se tarkoittaa sitä, että jos jokainen 550e/kk vuokralla asuva saa asumistukea vuonna 2020 vaikkapa enää sen 250e/kk (verrattaen nykyiseen n.550e/kk toimeentulotuessa huomioituna, joka on ihan kohtuullinen), niin toimeentulotuen 480e/kk suuruisesta perusosasta saakin sitten maksaa asumistuen ylittävää vuokrakustannusta 300e/kk, joka jättää ruokaan, vaatteisiin, harrastuksiin, ym. muihin inhimillisen elämän toimeentulotuen kattaviin menoihin 180e/kk!

      Tätä toimeentulotuen perusosaa kun voidaan nykyisillä toimeentulotuen sanktioilla rokottaa enintään 40%, joka tarkoittaa noin 200e/kk, niin se mahdollistaa käytännössä viranhaltijan harkintavallan aiheuttaa toimeentulotuen asiakkaalle nälkäkuolema (esimerkiksi kieltäytymisestä palkattomasta työsopimuksettomasta työstä), koska vuokran jälkeen ruokaan ym. jäljelle jäävästä 180e/kk (oletettaen että ainoa asumisen tuki olisi asumistuki), kun otetaan toimeentulotuen maksimisanktiona 200e/kk leikkaus pois, jäädään jo 20e/kk MIINUKSELLE!

      Negatiivisella rahasumma on vaikea ostaa ruokaa neljäksi viikoksi, eikö totta?

      Asumisen tukien poistaminen toimeentulotuesta tulee ehdottomasti estää. Työttömistä ollaan jo tekemässä kovaa vauhtia sanktioiden uhalla palkatonta orjatyövoimaa yrityksille, ja TES:ien minimiehtoja ollaan kiertämässä härskisti.

      Mielivaltaiselle Sipilän hallitukselle tämä ei kuitenkaan riitä, vaan nyt hallitus on orjatyön sallimisen ja TES:ien mitätöimisen lisäksi jo viimesijaisen sosiaaliturvan kimpussa kovalla kädellä. Nyt ei puhuta parin, tai kymmenen prosentten leikkauksista toimeentulotuessa, vaan jos asumisen tukien poisto toimeentulotuesta toteutuu, niin puhutaan yli 50% leikkauksesta viimesijaisen sosiaaliturvan ruokakustannuksiin jäävästä summasta (vuokranmaksun jälkeen käteen jäävä osuus).

      Esim., jos käteen on ennen pitänyt jäädä ruokaan jne. n.480e/kk toimeentulotuessa, niin mikäli asumistuki jää ainoaksi asumisen tueksi, ja asumiskulujen huomioiminen ja korvaaminen osittain poistetaan toimeentulotuesta, ja käteen jäisi tt-tukiasiakkaalla keskimäärin vuokran jälkeen se n.180e/kk, niin se nk. varsinaisen käteen jäävän toimeentulotuen perusosan määrä (ruokaan ym.) pienenisi noin 62,5%! Melkoinen leikkaus ruokarahasta. Ja muistakaa, että tuohon päälle on vielä se sanktioiden mahdollisuus, kun tuo nyt puhutaan täysimääräisestä summasta ilman toimeentulotuen rangaistuksia.

      Aktivoitukaa! Tämä hallitus haluaa kärsiä laman pelkkien köyhien ja rividuunareiden kustannuksella. Nyt on niin radikaaleja suunnitelmia ilmassa, että pitkäaikaistyöttömät tapetaan käytännössä nälkään, heiltä viedään katto pään päältä, ja vähän parempikuntoiset työttömät sekä tulevaisuudessa ilmaistyövoiman mahdollistamisen vuoksi irtosanotut ohjataan palkattomaksi orjatyövoimaksi yrityksille.

      • allaaeert

        Maan hallituksen pitäisi leikata jaettavaa ilmaista ruoka-apua Yhdysvalloissa leikataa ruoka-apua, sairausvakuutukset,toimeentulotuet harkinnan varaiset toimeentulotuet työttömyysturva leikkaukset ovat tarpeellisia valtion velan taltuttamiseen Kuntouttava työtoiminnan nimi muutetaan työelämäkokeiluksi työtä 8 tuntia päivä viikossa 40. Työelämäkokeilu pitää olla ruumiillista raskasta työtä jossa työtön parhaiten kuntoutuu. Ruoka ja kahvitunnit eivät sisälly työelämä kokeiluun koska työttömällä ei ole työsopimusta ja muitakaan etuja käytettävissä. KYMMENEN MINUUTIN TAUKO ON RIITTÄVÄ joka sisältyy tarpeilla käyminen vettä ja leipää työn vastapainoksi. Työttömässä on itsessään syy jos ei työllisty työpaikkoja on avoinna maan hallitus on antanut olla työttömät pitkään työttömänä tekemättä mitään sosiaalitukien eteen. nyt näyttää tämä loppuvan ihan oikein eikä jakaa ilmaista rahaa valtion kassasta.


    • PAPPARAlNEN

      Palkkaa saat sellaisesta duunipaikasta, jonka olet itse hakenut. Sitä ei sinulle holhousyhteiskunta tarjoa.

      • tässäehdot

        Sitten työttömyysturvan maksun ehtona pitäisi vain olla pelkkä valvominen siitä, että työtön hakee palkkatyötä. 1 paikka viikossa ei ole järkevä koska se johtaa tehottomaan työnhakuun ja tehtailuun saada tuo joka ikinen viikko täyteen. Ehkäpä vaikka 12 paikkaa puoleen vuoteen minimiksi, tai 8 paikkaa 3kk aikana? Raportointi järjestelmälle.

        Ei muita ehtoja, ei haastatteluita. Ei palkattoman työn tai toimenpiteen tarjoamista sanktion uhalla.

        Mitä järkeä maksaa palkkaa TE-tädeille ja pitää heitä töissä, jos heistä ei ole mitään apua ja tukea työttömän palkkatöihin työllistymisessä? Jos järjestelmä ja laki itsessään ei tue sitä, että heistä voisi olla apua työttömän palkkatöihin työllistymisessä?

        He ovat siellä turhaan.


    • tukilass
      • rynjyj

        Yritykset tekevät kyllä melkein kaiken valtiota paremmin, mutta tokkopa nekään sentään suomalaista työtöntä töihin saavat potkituksi.


      • oletäysinoikeassa

        Eivät tietenkään saa, jos eivät halua maksaa tehdystä työstä palkkaa ja työllistää työsopimuksen alaisesti. Mitä eivät aio tehdä, ainakaan kun kyse on TE-toiminaan kytketystä työnvälityksestä, joten ei - eivät tällöin saa työtöntä töihin, kun tarjottavana ei ole palkkatyötä. Olet oikeassa siinä.


      • rynjyj
        oletäysinoikeassa kirjoitti:

        Eivät tietenkään saa, jos eivät halua maksaa tehdystä työstä palkkaa ja työllistää työsopimuksen alaisesti. Mitä eivät aio tehdä, ainakaan kun kyse on TE-toiminaan kytketystä työnvälityksestä, joten ei - eivät tällöin saa työtöntä töihin, kun tarjottavana ei ole palkkatyötä. Olet oikeassa siinä.

        No, voi siitä se hyöty sentään jäädä, että yritykset hoitavat homman valtiota halvemmalla. Työttömät kun kaikkien mielestä kerran ovat kaiken avun ulottumattomissa olevia reppanoita.


      • ggjgkyts
        rynjyj kirjoitti:

        No, voi siitä se hyöty sentään jäädä, että yritykset hoitavat homman valtiota halvemmalla. Työttömät kun kaikkien mielestä kerran ovat kaiken avun ulottumattomissa olevia reppanoita.

        Nykyään niin työttömät kuin vanhukset, vammaiset, sairaat, pahoinpidellyt lapset kaikki ovat erittäin tuottoisaa raaka-ainetta röyhkeiden firmoille. Miettikääpä, kuinka moni saa toimeentulonsa noiden ryhmien edustajista, veronmaksajien kautta tai noilta uhreilta suoraan. Mitä vielä voisi yksityistää ja pistää lihoiksi?


      • joojoo45

        Nyt ollaan valmiit myöntämään että valtiollinen työnvälitys ei ole toiminut kymmeniin vuosiin. Veroina on maksettu kalliisti työstä, joka ei tuota mitään.


    • OrjanaOllut

      Tarjouduin orjapaikassa tekemään palkattujen työläisten hommia, koska oli tylsää istua mitään tekemättä. Kysyin sitten siinä tiskatessani palkkaorjalta, miltä hänestä tuntuu, kun joku tekee hänen työnsä ilman palkkaa. Hän osoitti vastauksellaan tajunneensa koko kuvion väärin. Hän sanoi: "Ihan hyvin se minulle sopii, olen jo tehnyt riittävästi työtä." Eli hän kuvitteli, että orja oli asetettu hänen ylhäistä palkollisen asemaansa kaunistamaan, ikään kuin palvelemaan häntä, ja että hänen saamansa laiskottelutunti oli ainut seuraus. Hän ei tajunnut, että hänen palkkansa oli tarpeeton, jos joku (vaikkapa hän) tekee saman työn ilmaiseksi.

      • treuy56h

        Siksi on vaikeaa luoda yhteishenkeä kansaamme; niin monet tosiaan ovat kykenemättömiä loogiseen ajatteluun.


      • nurin.kurin

        Sinun tapauksessa kuntouttava työ menee niin kuin pitääkin, eli tarjouduit auttamaan palkattua työtekijää vapaaehtoisesti, koska koit istumisen työpaikalla tylsäksi. Monilla työpaikoilla tilanne on päinvastainen. Palkattu työntekijä istuu, ysieurolainen tekee hänen työnsä ja palkattu työntekijä tulee auttamaan, jos häntä huvittaa, useimmiten ei huvita.


      • OrjanaOllut
        nurin.kurin kirjoitti:

        Sinun tapauksessa kuntouttava työ menee niin kuin pitääkin, eli tarjouduit auttamaan palkattua työtekijää vapaaehtoisesti, koska koit istumisen työpaikalla tylsäksi. Monilla työpaikoilla tilanne on päinvastainen. Palkattu työntekijä istuu, ysieurolainen tekee hänen työnsä ja palkattu työntekijä tulee auttamaan, jos häntä huvittaa, useimmiten ei huvita.

        Siis minunkin orjapaikassani palkkaorja tosiaan istui ja minä, orja, tein työtä. Päinvastainenkin tilanne oli osan aikaa, eli palkkaorjilla oli jotain tekemistä, mutta minä jouduin istumaan ja katselemaan kelloa, jonka viisarit matelivat hidastusvaihteella. Koko homma oli muuta kuin välttämätöntä, se oli vanhusten päiväkerho.

        Ehkä minun ei olisi pitänyt tarjoutua auttamaan, koska sillä tavalla osallistuin palkkatyöpaikkojen tuhoamiseen. Mutta, kuten suuri osa ihmisistä, se oma tylsistyminen tuntui sillä hetkellä akuuteimmalta ongelmalta.


    • kellekuntoutuskuuluu

      Samatyö samat edut ja sama palkka kuuluvat tasa arvoiseen yhteiskuntaan.

      Ei toimet jotka eriarvoistavat kansalaisia tai työt joita tehtäisiin ilman samoja etuja kuin työssä olevat tai työt joita teetettäisiin eriarvoislla tuloilla, joissa tulot riippuisivat sosiaalisista tuloista .

      Erot voivat olla etuuksien varassa olevilla tuhansia euroja ,riippuen mihin etuisuuksiin on oikeus.

      Kun on kyse työn teettämisestä ,tulee tuolloin olla työsuhde työtä teetettävällä ja työ jota tehdään työmarkinoilla, siitä tulee maksaa työmarkkinoiden mukainen palkka.

      Sellaista etuutta ja tulonsiirtoa ei pidä antaa yksityiselle sektorille, eikä edes kunnalliselle hyödyksi, että annettaisiin toisten työpanoksen hyöty teettäjälle ja tekijälle vain velvollisuus tehdä työtä.

      Tuo olisi suoranaisesti työttömien alisteisen aseman hyödyntämistä, varsinkin asetetttaessa perusteeksi toimille työttämyys. Kohtelu olisi niinikään myös ihmisarvon vastaista ja kansalaisia eriarvoiseen asemaan asettava , sekä kansalaisia luokitteleva.

      Kuntoutuva työ tulee aina perustua lääketieteelliseen näkökulmaan ja selvitykseen jäljellä olevasta työkunnosta ,joka tulee kuntoutuksen yhteydessä selvittää,kuten jäljellä olevan työkyvyn määrä ja oikeutus eläköitymiseen joko osin tai kokonaan.

    • filat-limbullahit

      nyt ollaan jo turvapaikan hakijoita orjuuttamassa ja mallia on otettu kuntouttavasta työtoiminnasta, se tuli filatovin ministerikaudella, se on usein laitonta, koska työttömyys ei ole sairaus. tässä työoikeuden proffan näkemys turvapaika hakijoiden "kotoutumis orjuudesta"
      http://yle.fi/uutiset/3-9631051?origin=rss
      Mielestäni nämä proffan näkemykset sopivat myös kuntouttavaan orjuuttamiseen ja kaikenlisäksi nyt kun limbullah on laajentamassa tätä toimintaa "työkokeilun" nimikkeellä yhä uusiin orjiin.

      • Allahhii.odotellessamme

        Toteutettu työkokeilu meni vahingossa maahanmuuttajille, oman maan kansalaisille(työttömille) tarkoitettu kokeilu, on luonnollisesti laillinen orjatyö...mutta kyllä, työpaikallani on pyöritetty useaankin otteeseen samojakin, työkokeilussa olevia ihmispoloja, eikä heillä tunnu olevan voimia vastustaa sortajia vastaan.


      • työttyösuhteessa

        Työttömyysturva on perustuslaillinen subjektiivinen oikeus ja sitä vastaan työnteettäminen on perustuslainvastaista. On aikoinaan mietitty tuo asia syvällisesti ja tultu tulokseen,kun ei ole työtä ei on työtön ja kun on työtä on työsuhde eikä tarvetta työttömyysturvaan ja kun on tarjota työtä ei kenekään työ ole ilmaista ja sillä tulee tuleman toimeen .

        Tuolla on ehkäisty mm. kansalaisten eriarvoinen kohtelu ja kaksien työmarkkinoiden syntyminen ja sen kautta työttömien hyödyntäminen / työmarkkinoilla ja työvoiman riitäminen.

        Kovin on yksinkertainen asia ,mutta toisille niin vaikea sisäistää. Asiaa kannattaisi myös tutkailla siltä kantilta,että yhteiskunta perustuu laillisuus periaatteellle joka lähtee oikeudenmukaisuus käsitteestä,jos hallinto ei tätä ymmärrä tai toteuta syystä tai toisesta ,oikeusvaltiolta on pohja poissa.


      • 567582
        työttyösuhteessa kirjoitti:

        Työttömyysturva on perustuslaillinen subjektiivinen oikeus ja sitä vastaan työnteettäminen on perustuslainvastaista. On aikoinaan mietitty tuo asia syvällisesti ja tultu tulokseen,kun ei ole työtä ei on työtön ja kun on työtä on työsuhde eikä tarvetta työttömyysturvaan ja kun on tarjota työtä ei kenekään työ ole ilmaista ja sillä tulee tuleman toimeen .

        Tuolla on ehkäisty mm. kansalaisten eriarvoinen kohtelu ja kaksien työmarkkinoiden syntyminen ja sen kautta työttömien hyödyntäminen / työmarkkinoilla ja työvoiman riitäminen.

        Kovin on yksinkertainen asia ,mutta toisille niin vaikea sisäistää. Asiaa kannattaisi myös tutkailla siltä kantilta,että yhteiskunta perustuu laillisuus periaatteellle joka lähtee oikeudenmukaisuus käsitteestä,jos hallinto ei tätä ymmärrä tai toteuta syystä tai toisesta ,oikeusvaltiolta on pohja poissa.

        Itse asiassa työttömyysturva ei ole subjektiivinen, vaan objektiivinen oikeus. Sitähän ei voi toteuttaa pelkästään perustuslain pohjalta, ilman tarkentavaa lainsäädäntöä.

        Sitä paitsi perusoikeuksia saa rajoittaa laeilla. Esimerkiksi sananvapautta rajoittavia lakipykäliä on useita, virkasalaisuuden rikkomisesta uskonrauhan rikkomiseen.

        Lisäksi minun mielestäni jo vaikkapa työttömän usein saama noin tonni kuussa on sellainen summa, että sen eteen jotain on oikein vaatiakin. Moni kun tekee puolentoista tonnin kuukausipalkalla aivan täysipäiväistä työtäkin.


      • Kaikeskaikkian
        567582 kirjoitti:

        Itse asiassa työttömyysturva ei ole subjektiivinen, vaan objektiivinen oikeus. Sitähän ei voi toteuttaa pelkästään perustuslain pohjalta, ilman tarkentavaa lainsäädäntöä.

        Sitä paitsi perusoikeuksia saa rajoittaa laeilla. Esimerkiksi sananvapautta rajoittavia lakipykäliä on useita, virkasalaisuuden rikkomisesta uskonrauhan rikkomiseen.

        Lisäksi minun mielestäni jo vaikkapa työttömän usein saama noin tonni kuussa on sellainen summa, että sen eteen jotain on oikein vaatiakin. Moni kun tekee puolentoista tonnin kuukausipalkalla aivan täysipäiväistä työtäkin.

        Se on hiukka huonoa yhteiskunna hallintaa ja perusoikeuksien ylläpitoa se semmotis jotta yhdellä on oikeus tienata ja toisenkin oikeus tienaamiseen menee toisen taskuun.


      • 130Eviikossa
        567582 kirjoitti:

        Itse asiassa työttömyysturva ei ole subjektiivinen, vaan objektiivinen oikeus. Sitähän ei voi toteuttaa pelkästään perustuslain pohjalta, ilman tarkentavaa lainsäädäntöä.

        Sitä paitsi perusoikeuksia saa rajoittaa laeilla. Esimerkiksi sananvapautta rajoittavia lakipykäliä on useita, virkasalaisuuden rikkomisesta uskonrauhan rikkomiseen.

        Lisäksi minun mielestäni jo vaikkapa työttömän usein saama noin tonni kuussa on sellainen summa, että sen eteen jotain on oikein vaatiakin. Moni kun tekee puolentoista tonnin kuukausipalkalla aivan täysipäiväistä työtäkin.

        Saattaa saada tonnin, jos työmarkkinatuen päälle saa asumistukea kalliiseen vuokra-asuntoonsa. Tuo asumistukihan menee tietysti asunnon omistajalle, eli se on työttömän kautta kierrätettyä tukea asuntokeinottelijoille.

        Työmarkkinatuki on 130 euroa viikossa, verojen jälkeen. Moni ei saa asumistukea eikä ole edes hakenut toimeentulotukea, minä esimerkiksi. Ja vielä vähemmän saavat ne, jotka ovat pelkällä toimeentulotuella, ja vielä sitäkin vähemmän ne, joiden toimeentulotukea on leikattu 20% tai 40% (!) vaikkapa siksi, että ovat kieltäytyneet osallistumasta palkkatyöpaikkojen murentamiseen suostumalla orjaksi. Itse suostuin, kicking and screaming, ja häpeän sitä.


      • EiNiinAlistuneitaOle
        567582 kirjoitti:

        Itse asiassa työttömyysturva ei ole subjektiivinen, vaan objektiivinen oikeus. Sitähän ei voi toteuttaa pelkästään perustuslain pohjalta, ilman tarkentavaa lainsäädäntöä.

        Sitä paitsi perusoikeuksia saa rajoittaa laeilla. Esimerkiksi sananvapautta rajoittavia lakipykäliä on useita, virkasalaisuuden rikkomisesta uskonrauhan rikkomiseen.

        Lisäksi minun mielestäni jo vaikkapa työttömän usein saama noin tonni kuussa on sellainen summa, että sen eteen jotain on oikein vaatiakin. Moni kun tekee puolentoista tonnin kuukausipalkalla aivan täysipäiväistä työtäkin.

        Tavallinen työtön saa 520€ kuukaudessa fyysistä rahaa. Josta hän maksaa vuokran,sähköt,veden ja ruuan. Eli useimmilla asumistuen jälkeen vuokraa jää maksettavaksi vähintään 200€/kk, sähkölasku ei olisi iso monellakaan mutta se siirtomaksu on sit kymmenkertainen, eli useimmilla sähkölasku esm kahdelta kuukaudelta on sen -100€, siihen viel vesilasku niin työttömälle jää parhaimmassa tapauksessa - 150€ kuukaudessa käytettäväksi elämiseen kuten ruokaan,pesuaineisiin,vaatteisiin jne :D.

        Asumistukihan yleensä menee suoraan vuokran antajalle varsinkin jos asuu kaupungin vuokralla se on sääntö, eli sitä ei omalla tilillä edes nää koskaan.

        Ja ei ole tulossa mitään sellaista että työttömän pitää olla 8 tuntia päivässä töissä tuolla 520€/kk summalla, se on ihan höpö höpöä vaikka dystopiaan ollaankin menossa kovaa vauhtia. Ja jos tulis, niin olisi todella ihme jos yksikään sellaiseen suostuis.
        Ei me missää pohjoiskoreassa kuiteskaan eletä... ainakaan vielä :D


    • duunarinriekale

      Miksi 35 vuotta työelämässä ollut laitetaan kokeilemaan työelämää, johan sitä on tullut "kokeilutua" sen 35 vuotta 8 tuntia päivässä? Yt-neuvottelujen jälkeen kaikki iäkkäät ja raihnaiset potkittiin pois, allekirjoittanutkin. Nyt kun kukaan ei enää huoli vanhaa romiskoa töihin, mistä syystä työttömyys on pitkittynyt, niin laitetaan kokeilemaan työtä, ehkä jopa sitä entistä työtä, entiselle työnantajalle. Voi hyvät hyssykät, mistä näitä aivopieruja sikiää päättäjiltä.

    • ghgkjgjk

      Kohta se on kaikki kokeilemassa työtä tätä tahtia ja väliajat jollin ei soppaa työkokeilussa tarjota seistaan leipäjonossa .Näyttäs nyt noi ammattiliitot missä kaappiseisoo ja tekis lopun tosta hommasta:

      http://yle.fi/uutiset/3-9639171

      Ei tosta hommasta ene loppua tule ja jollei tule jouvutaan kaikki mieron tielle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2418
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      86
      1743
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe