Lylyn pormestariohjelmasta unohtuivat vanhukset

topakkatäti

Lyly lykkäsi melko nopeasti yhteistyöpaperin valtuutettujen luettavaksi. Siinä työllisyyden parantaminen oli ykkösteema. Se ei ollut yllätys entiseltä työmarkkinajohtajalta. Sen sijaan yllätys oli se, ettei vanhuksia mainittu paperissa ollenkaan.

Näyttää siltä, että vanhukset ovat Lylylle vain pelkkä kuluerä eikä heihin sen takia kannata satsata yhtään enempää kuin mihin valtiovalta pakottaa. Tosiasiassa vanhuspalvelut ovat Tampereella täysin retuperällä. Vanhukset hoitavat itse itseään niin sanotussa tehostetussa palveluasumisessa. Ainoa tehoste tuossa asumisessa on se, että vanhuksilta viedään kaikki rahat heti kättelyssä.

15

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • keynesiläisyydenvastakoh

      En usko, että työllisyyden parantaminen onnistuu entiseltä ay-pomolta. Yleensä sillä puolella kun ei ole välineitä ja tajua liiketoiminnan ymmärtämiseen. Ikonenkaan ei saanut työllisyyttä parantumaan vaikka lykkäsi kaikki pelimerkit rakentamiseen. Nyt rakennussuhdanteen huipulla Tampereelle rakentaa eniten kaupunki. Tämä on taloussuhdanteisiin perustuvan talouspolitiikan raiskaamista, Vaikka Sanna Marinin mukaan tämä on elvyttämistä.

      • lylylläoikeeote

        "Ikonenkaan ei saanut työllisyyttä parantumaan vaikka lykkäsi kaikki pelimerkit rakentamiseen."

        Odotitko tosiaan sillä keinolla Tamperelaisten työllisyystilanteen paranevan?

        Jospa nekin rahat oltaisiin laitettu työllistävien yritysten houkutteluun kaupunkiin, tilanne olisi ihan toinen. Mikään ei estä myöskään kaupunkia suoraan työllistämästä. Tekemätöntä työtä kyllä löytyy ihan kaiken tasoisille tekijöille.

        Tähän asti on lähdetty siitä ja lähes vain siitä, että rakentamalla lisää asuntoja, saadaan lisää veronmaksajia (tosin taitaa olla jo nekin 'mahdolliset' tuotot ulosmitattu). Mutta hyvä jos verotuotot lisääntyy jos lisääntyy.

        Ainoa oikea tapa vaurastua ja saada kaupungin talous tukevalle pohjalle on työpaikkojen järjestäminen tavalla tai toisella.


      • keynesiläisyydenvastakoh
        lylylläoikeeote kirjoitti:

        "Ikonenkaan ei saanut työllisyyttä parantumaan vaikka lykkäsi kaikki pelimerkit rakentamiseen."

        Odotitko tosiaan sillä keinolla Tamperelaisten työllisyystilanteen paranevan?

        Jospa nekin rahat oltaisiin laitettu työllistävien yritysten houkutteluun kaupunkiin, tilanne olisi ihan toinen. Mikään ei estä myöskään kaupunkia suoraan työllistämästä. Tekemätöntä työtä kyllä löytyy ihan kaiken tasoisille tekijöille.

        Tähän asti on lähdetty siitä ja lähes vain siitä, että rakentamalla lisää asuntoja, saadaan lisää veronmaksajia (tosin taitaa olla jo nekin 'mahdolliset' tuotot ulosmitattu). Mutta hyvä jos verotuotot lisääntyy jos lisääntyy.

        Ainoa oikea tapa vaurastua ja saada kaupungin talous tukevalle pohjalle on työpaikkojen järjestäminen tavalla tai toisella.

        En odottanut. Kun tietää mikä talousosaaminen kaupungin päättäjillä on en todellakaan odottanut että sieltä löytyisi keinoja työllistämiseen. Lähinnä huvittuneena kuuntelin muun muassa Ikosen ja varsinkin Marinin selityksiä elvytyksestä. Varsinkaan kun kummallakaan ei ole mitään kokemusta vastuullisesta tehtävistä yritysmaailmassa.

        Asuntotuotanto ei ratkaise Tampereen työllisyyttä. Koko ajan kaupungin johto kuitenkin hokee, että tänne muuttaa uutta porukkaa ja sitä varten pitää kaavoittaa puistot, leirintäalueet ja golfkentät. Ketä varten kaupunki on olemassa? Nykyisiä asukkaita vai mahdollisia muuttajia,joille ei ole edes työpaikkoja.

        Katsotaan mihin suuntaan Lyly lähtee kaupunkia viemään. Luulisi ainakin enemmän kuuntelevan kaupunkilaisia kuin edeltäjänsä, joka oli vain rakennusliikkeiden juoksulikka.


    • eivaloatunnelinpäässä

      Kyllä nää edelliset Pormestarit ja kumppanit piti siitäkin hyvän huolen ettei vanhuksiin ja heidän palveluihin panosteta.

      • PeeJiiPee

        Muutosta olisi lupa odottaa


    • hgbvfcde

      Tampereen kaupungin johto ei ole kiinnostunut nykyisistä asukkaista vaan tulevista.

    • Näsinneulan_tähystäjä

      Ikosen pesti loppui, Ikosen lyttäämisestä meni mielenkiinto. Uusi pormestari Lyly tuli, alkoi Lylyn lyttääminen. Tampereen keulakuva toimii rva Topattutädin purkausten ukkosenjohdattimena. Aina löytyy jokin yksittäinen negatiivinen asia, jonka nostaa esiin retosteltavaksi. Siinä kaikki, mitä sanoa näinkin laajasta teemasta kuin pormestariohjelma. Tämä oli hyvin ennustettavaa.

    • ensin.tampere.ei.naapuri

      Minusta Lylyn pormestariohjelma on yhtä tyhjän kanssa. Mitenkään ei avata näkökulmia, jotka houkuttelisivat uusia yrittäjiä Tampereen alueelle, vaikka alue on laaja ja rakentamatonta teollisuustonttimaata kauniine asumis- ja virkistysalueineen on runsaasti - esimerkiksi Teiskon suunnalla. Minkäänlaista porrastettua ohjelmaa tähän suuntaan ei ole. Kannaksen aluetta vain "tassutetaan". Samanlaiselta näyttää kuin Ikosen aikana. Hänenkin aikanaan Tampereen piti laittaa iso pyörä pyörimään. Selkärangaksi luotiin Smart Tampere-kehitysohjelma. Mitä hyvää tämä ohjelma on Tampereelle tuottanut? En ole huomannut, että olisi julkisuudessa mitään puhuttu.

    • JärkiPäätös

      Tampereen uusi linja pitää sisällään mm. seuraavat asiat:
      - Eteläpuiston nykyinen käyttötarkoitus säilytetään. (koska koirat tarvisevat oman ulkoilutuspaikkansa)
      - Eteläpuiston upea rantaprofiili tullaan suojelemaan
      - Lisää parkkiruutuja autoille
      - Vapaa parkkeeraus tieden vierustoille
      - Ratikan jatkokehitys laitetaan jäihin
      - Uusia asuinaulueita, liikealueita tai työssäkäymisalueita ei kehitetä
      - Kannesta ja areenasta voidaan luopua
      - Veronkorotukset otetaan käyttöön vasta kahden vuoden päästä, siihen asti mennään lisävelalla
      - Kansainvälisiä suhteita ei kehitetä. (Esim. Tampereen uuteen yliopistoon ei perusteta alueellisen ja globaalin kehityksen dosentuuria, joka jatkaisi aiemman valtuusto ja pormestarikauden aikana saavutetun elinkeinoelämän luottamuksen siirtämistä ulkomaisiin ja monikansallisiin toimijoihin.)
      - Tampereen ei ole tärkeää olla esillä ja tunnettuna toimijana niissä pöydissä missä merkittäviä päätöksiä eri asioiden suhteen tehdään
      - 2022 lätkän MM kisat pelataan Hakametsässä

      Pahasti näyttää siltä, että kehityksen pyörä on ajamassa Tampereen ohi. Sen sijaan merellinen Espoo upeinen sijainteineen on ottamassa roolia ja paikkansa elinkeinoelämän luottamuksen kohteena ja kehityksessä uusine tornitalo ja työssäkäymisalueineen. Rautaisten Sanna Marin ja Anna-Kaisan toimikaudet Tampereella tullaan muistamaan siitä, että kaupunki vihdoinkin saavutti elinkeinoelämän luottamusta. Ja siitä, että kaupungin kehitykseen oltiin varattu lähes 2.3 miljardin rahoituspotti, mikäli kaikki hankkeet oltaisiin ehditty aloittaa.

    • kreikkaamatkitaan

      Kyllä tosiaan velkaa olisi tullut karseesti jos Marinin ja Ikoset harhakuvat ois kaikki viety maaliin. Siis jo nykyisen 1 300 000 000 € velan päälle olisi otettu lisää velkaa 2 300 000 000 €. Sen jälkeen velkaa olisikin ollut 3 6000 000 000 €. Se tekisi jo 16 000/asukas. Siinä pitäisi järkipäättömänkin mennä töihin jos oman osuutensa velasta haluaisi maksaa.

      • JärkiPäätös

        On eri asia, kun kunta ottaa velkaa. Ja kun yritykset ovat valmiita satsaamaan tuottavaan toimintaan. Edessään Tampereella voi olla nyt kovin kivinen tie. Josta ei helpolla nousta. Eipä siis ole ihme, että kovalla työllä aikaansaatu positiviinen hybris. Ja elinkeinoelämän luottamus rapautuu kovaa vauhtia. Kun talousosaaminen on sillä tasolla, jossa menot ja tulot eivät löydä oikeisiin lokeroihinsa. Nyt on oikea aika jättää Tampere. Ja suunnata tuottoisat projektit muualle. Tampereen asema on monin eri tavoin ahtaalla, ellei muutos kohti tulevaisuuden haasteita ole mahdollista. Tampere ei ottanut kasvun ja työllisyyden haastetta tosissaan. Ja jätti verkostoitumisen esikkoaikansa käyttämättä.
        Onneksi kuitenkin viimetöinään Tampereen ns. "kultainen valtuusto" päätti sen, että paikkakunnalle saadaan muiden isojen kaupunkien tapaan täysimittainen maauimala. Jossa kansalaisten on mukava käydä pulahtamassa vaikkapa työ tai koulupäivän jälkeen. Sellainen on sitä jokaisen arvostamaa ja jokaista kaupunkilaista auttavaa toimintaa, jota monet osaavat arvostaa.


      • järkikäteennyt

        Mehän asutaan melkein järvessä, mihin sitä maauimalaa tarvitaan???


      • TietystiSiksi
        järkikäteennyt kirjoitti:

        Mehän asutaan melkein järvessä, mihin sitä maauimalaa tarvitaan???

        Siksi että järvet voidaan täyttää rakennusmaaksi!


    • HEHHEHEEE

      "Kun talousosaaminen on sillä tasolla, jossa menot ja tulot eivät löydä oikeisiin lokeroihinsa.".

      Tuo on kyllä JärkiPäättömän paras vitsi.

    • Kurnimaha

      Niin ja Järkipäätös: kyllä Lylykin on sitoutunut Kannen ja sille tulevan monitoimiareenan toteuttamiseen. Muutoin niitä lätkän MM-kisojakaan ei Tampereella pelattaisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe