Akkuruohonleikkureista

KK9800

Onko palstalaisilla kokemusta akkuruohonleikkureista? Onko mistään kotoisin verrattuna vastaavankokoiseen polttomoottorileikkuriin?

9

292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2tahti

      Vuosi sitten ostin akkusahan, nyt tarkoitus ostaa akkuleikkuri joka toimii samalla akulla. Viikoksi tulossa testiin tuo Husqvarnan akkuruohonleikkuri, katsotaan sitten.

    • vanhaparempi

      Kiva päivä ja aattelin leikata nurmikkoa. Akku tyhjä en leikannutkaan. Hain bensaa ja työntelin vanhaan malliin.

      • Boshiatestattu

        Boshin akkukone 36V ollut käytössä. Akku piti ladata 2 kertaa että sai pihan leikattua. Viimekesänä en sitten käyttänyt kertaakaan kun sain perintönä bensakäyttöisen Husqvarnan. Teknisesti ihan hyvä kone ja kerääjä toimii hyvin. Leikkausjälki on kapea verrattuna polttomoottorikäyttöiseen.


      • 44111
        Boshiatestattu kirjoitti:

        Boshin akkukone 36V ollut käytössä. Akku piti ladata 2 kertaa että sai pihan leikattua. Viimekesänä en sitten käyttänyt kertaakaan kun sain perintönä bensakäyttöisen Husqvarnan. Teknisesti ihan hyvä kone ja kerääjä toimii hyvin. Leikkausjälki on kapea verrattuna polttomoottorikäyttöiseen.

        Kuinka iso piha sinulla on leikattavana? Itsellä tarve pienen nurmialueen leikkaamiseen, joten akkukone todennäköisesti riittäisi. Johdon päässä kulkeva on toinen vaihtoehto, mutta silloin tarvitaan pitkä roikka.


    • Ryobi-mies

      Erinomainen vekotin pienelle pihalle. Jos lääniä on paljon, kannattaa akkukäyttöiset unohtaa. Meillä on nurmikkoa arviolta 400-500 neliötä ja yhdellä latauskerralla ajelee koko pitkäksi kasvaneen nurmikon, mutta ei juuri enempää. Laitteessa on kaksi 4 Ah:n sarjaankytkettyä akkua. Sähkömoottori selviää paksustakin ruohosta ja voikukkaniitystä.

      Akkukapasiteetin riittävyyteen vaikuttaa paljon se, miten pitkäksi ruohon päästää. Jos oikein kunnolla päästää rehottamaan, niin saattaa akut jopa hyytyä ennen kuin koko nurmikko on ajettu.

      Mukava käyttää, kun kone on liki puolet kevyempi kuin polttomoottorivekottimet. Ei tarvitse riuhtoa narusta käyntiin, vaatteet ei haise pakokaasulle, kone ei tärise ja käyntiääni on vain hiljaista hurinaa.

      Pirun kalliitahan nuo ovat, mutta vastaavasti polttoaine- tai huoltokuluja ei ole. Halvimmat rimpulat kannattaa unohtaa.

      Jos sinulla on pieni piha, arvostat hiljaista käyntiääntä ja pidät nurmikkoasi säännöllisellä ajolla lyhyenä ennen kuin se on täysi viidakko, niin voin suositella. Muissa tapauksissa suosittelen ehdottomasti polttomoottorikonetta.

    • czero

      Miks pitäs saaha koko piha kerralla, n. 1000neliöö leikattavana ladattavalla trimmerillä n. puoli tuntia kerrallaan, tulee pensaitten ja puitten vierustat samalla kertaa, ei tarvii muita koneita. Tosin ajettavalla ois kiva leikkiä.

    • fxa-akkuleikkuri

      Onko kenelläkään kokemuksia Keskon myymästä FXA-akkuruohonleikkurista, jos niin mitä?
      Näyttäisi olevan 43 sentin leikkuuleveydellä.
      Leikkaustarve kerran viikossa n. 500 neliötä
      Ostin keväällä FXA-akkutrimmerin siimapäällä.
      Viikottainen käyttö n.30 minuuttia, ei mitään valittamista.

      Olen ajatellut bensaleikkurin vaihtoa akkuleikkuriin ja tuo FXA tuntuisi hinnaltaan kohtuulliselta. Tosin on vain yhdellä akulla joten kaipaa toisen akun ostoa. Harmi ettei trimmerin akku taida sopia arvoiltaan leikkuriin.

      Nuo akkuleikkurit taitavat olla enimmillään n. 45 senttisiä ja se tuntuu vähän kapealta kun on tottunut 50 sentin leveyteen.

      • helpottaa_elämää

        Leikkuuleveys on onnettoman kapea = pihan poikki saa juosta useampaan kertaan.

        Kokonaisuutena akkukäyttöinen silti säästää aikaa. Akku koneeseen ja menox. Työn jälkeen akku laturiin. Talvella on hyvä tarjota pariin otteeseen laturia (ei kuitenkaan jatkuvalla syötöllä!) ettei akku happane.

        Vrt. tee polttomoottoripäristimeen öljynvaihto/keväthuolto. Tankkaa, tankkaa, käy ostamamassa bensaa ja tankkaa. Puhdista ilmansuodatin... kokemusta on romusta, jonka suodatin tukkeentui 2 tunnin käytöllä. Käy poimimassa puusta tippunut oksa pois. Kun käpälät irrottaa aisasta, "kuolleen miehen kahva" sammuttaa moottorin. Kymmenes kerta käyntiin nykimistä puolen tunnin sisään alkaa jo sapettaa.

        Omat kokemukset akkukoneesta ovat jo monen vuoden takaa. Leikkuri joku nevö hööd before -halpis, mutta silläkin leikkasi 100 m² rivitalopihan ja akku olisi riittänyt paljon suurempaankin alaan. Eikä tämäkään ollut mikään kertakäyttötuote ts. akku ei kuollut ensimmäisen talven aikana, kuten paskimmissa käteen osuneissa akkuporakoneissa ym.

        Ainoa typeryys näissä on ruohonkerääjä. Siis mitä sillä tekee? Siis muuta kuin harrastaa liikuntaa = työnnä leikkuria 30 m ja käy tyhjentämässä onnettoman pieni säiliö.


    • CLM5448PC

      Näin syksyllä kannattaa pihakoneet ostaa kun hinnat on kohdillaan.
      Ostin B&D akkuruohonleikkurin, varustettu kahdella 54 V, 2.5 Ah akulla.
      Sanovat, että kertalautauksella leikkaa 8 aaria. Meillä nurmella on noin 6-7 aaria ja sille akut riittävät hyvin.
      Olen enemmän kuin tyytyväinen leikkuriin, 48 cm leikkuu ja kevyesti kulkeva.

      Se on jo pitkällä tuo akkujen teknologia, nämä koneen mukana tulevat akut ovat tyyppiä li-ion dualvolt 18V/54V, akku tunnistaa kytkettävät laitteet eli käy 18V tai 54V laitteisiin.
      Tosin on ne myös hintavia, kaksi erillisinä ostettavaa akkua maksaa enemmän mitä maksoin leikkurista akkuineen.
      Leikkuri ovh 499 tarjouksessa 299. Akku 167 (Euroopassa 149).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5168
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1343
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1036
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      948
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      727
    Aihe