hyllykallion koululla uskonnottomat

jojoutuiarmasaikaa

pahottanu mielen ku on laulettu virsiä-------voi prkl tätä suomen touhua. Ei anneta periksi noille maahan tunkeutuneille . Maassa maan tavalla tai maasta pois . Prkleen vinkuintiaanit

64

1105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • omajoukkio

      Nää oli kyllä ihan puhtaasti suomalasia kitisijöitä, jotka kieltävät omilta lapsiltaan kaiken, eivätkä sallisi kiellettyjä asioita muillakaan. Nää vapaa-ajattelijat vai mitä ovatkaan, on just näin suvaitsemattomia.

    • somettaaa

      Onkohan se ns, jumala nyt sitten hyljännyt ne, kun puhutaan uskottomista : (

      Onko ne niin syntisiä ihmisiä, että laulaminen ja rukoileminenkin on jo synneistä pahinta : )
      Voi mukula parat, on niitä kiusauksella heitetty.
      Nyt pitää varmasti Somettaa ja saada julkista näkyvyyttä, ja raha palkinto.

    • Jokupaikalline

      Teki varmaan tykkäisitte jos lapsenne pakotettaisiin islam-tunneille tahi pakotettais rukoilemaan saatanaa? Tai vaikka opetettais lauluja joissa ylistetään muinaisia norjalaisia jumalia, odinia ja thoria esimerkiksi?

      Miksi ylipäänsä koulussa on jotain uskontoa? Kirkon tehtävä on hoitaa saarnat, virret ja muu uskontolässytys niitä haluaville, ei koulun.

    • Jumalaompi

      Mitähän Manu-vainaa sanoisi, hän kun oli harras kristitty. uskovainen vieläpä.

    • mhhhh

      Voi kauhistus,
      ; ( paloiko ipanoilta huulet vai kieli, kun laulamaan joutuivat. Rukoilussa meni sitten varmasti sormet rikki, tahi vapauden riistostako voisi puhua, jopa : = Nyt täytyy vaatia suuria vahingonkorvauksia tapahtuneesta.

    • ammuomaannilkkaan

      Suomi on kristillinen maa ja kaikki laitkin pohjautuvat kristinuskoon.
      Ei takuulla tee pahaa kellekään vaikka virsiä veisaisikin kunhan ei pakoteta kirkkoon liittymään.

      Islam taas ei ole edes oikea uskonto vaan viha- ja joukkojenhallintaideologia joka pyrkii tuhoamaan kaikki jotka eivät siihen liity.

      Koulujen suvivirttäkin on jo yritetty omien toimesta kieltää etteivät muslimikunniakansalaisemme loukkaantuisi.

    • sundmann

      taas vedettiin islam kortti,only in e-p...mutta en kyllä ole kuullut että virsiäkään lauletaan enään ainakaan missään kaupunkien kouluissa ja huom omani ovat kyllä käyneet koulut...körttiläisissä maaseutu pitäjissä kyllä. olisi aika nousta jo 2000 luvulle?

    • callekiwes

      Koti. Uskonto. Isänmaa. Siinä asiat, joita toivon kaikille lapsille. Yksi tärkeä jäi pois, perhe.
      Valitettavasti monen lapsen kohdalla, ilman hänen omaa syytään on jo kunnon koti, perhe ja uskonto menetetty. Isänmaatakin jptkut vanhemmat melkein vihaavat.
      Mihin tämä kaikki päättyy.

    • Nasrael

      Koko valitus on Muslimien terroriteko. Ne alkaa murskaamaan yhteiskuntaa pommeilla ja sisäisesti horjuttamaan kristinuskon asemaa ja luhistamaan ihmisten moraalia. Tuolla tavalla pelkoa luodaan. Kuinka monta tuhatta Suomi on vielä sitoutunut ottamaan vastaan paperittomina, jotka sitten katoavat pakolaiskeskuksista eikä kukaan tiedä missä ne menee?

    • hgjhjgjhhjj

      Kouluissa ei tule harjoittaa minkään uskontosuunnan tunnustuksellista uskonnonopetusta. Suvivirsi kuuluu koululaitoksen kulttuuriin, mutta hartaustilaisuuksien järjestäminen ei. Hartaudenharjoituksille pitää löytyä jokin muu paikka kuin koulu.

      • mitävanhemmateitee

        Eikä koulullulle kuulu myöskään, penskojen kasvattaminen, ruokkiminen, pukeminen, politiikka.


      • hartaasti

        Kouluissa tulee opettaa uskontoa ja ennen kaikkea TUNNUSTUKSELLISENA. Samoin joka päivä aamuhartaus, joka kuitenkin vain siten, että se on oppilaille ulkonaisesti hartaudenharjoituksen seuraamista ja he voivat niin halutessaan mielessään ilman ulkoisia eleitä myös osallistua siihen.


    • natkuc

      Laittakaa ulos nämä pakanat vaikka juoksemaan pururartaa ympäri. . Ei kai me vielä vähemmistön ehdoilla eletä. Maassa maan tavalla.

      • K.urikka

        Kuka oikeastaan kuuluu kirkkoon uskon takia? Veikkaan ettei monikaan. Kirkkoon kuulutaan, koska siihen on aina tavattu kastaa mukula sen kummemmin häneltä kysymättä.
        Se vain on tapa joka on juurtunut, ei kehdata jättää kastamatta - mitähän nyt sukulaisetkin sanoo kun ei kasteta?, vaikka kirkon asiat nyt ei ole sydäntä lähellä..

        Kirkosta eroaminen on nykypäivänä todella helppoa, ja se kannattaa tehdä jos katsoo ettei kirkon asiat kosketa.
        Ja jos kokee oikean herätyksen niin siihen kirkkoon on yhtä helppo palata kuin oli poistuakkin.

        Vähemmistönä kulkee tosi uskovaiset ja heille koulu voisi järjestää viikottaisia hartaushetkiä ihan kirkossa.
        Näin ei kenenkään tarvitse juosta pururataa ympäri :)


      • hyfhyg52hygh

        Ei se virrenveisuu jumalattomillekkaan pahaa tee! Kun katteloo luonnon heräämistä, on melekeen riemua kajahuttaa suvivirsi!! Eikä siitä kukaan ainakaan huonommaksi muutu!!


    • Pakanamaankartta

      Raamattu on satukirja. Aikuiset ihmiset elää elämäänsä sen mukaan en voi ymmärtää.

    • NäinOnNähtävä

      Nurmoo kuuluu vielä ns raamattusuomeen, joka ulottuu aina pohjoispohjanmaalle saakka. Seinäjoen eteläpuolella virrenveisuuta ei juuri kouluissa harrasteta. Sen huomaa jo aamunavauskulttuurista, Nurmo-Lapua akselilla aamunavaus on aina uskonnollista ja virsipainotteista. Sen sijaan Ilmajoki-Kurikka suunnalla aamunavaukset on useimmiten jotain ihan muuta, eikä kaikissa kouluissa ole aamunavauksia ollenkaan. Raamattusuomen raja halkaisee eteläpohjanmaan, ero uskonnollisuudessa on selvästi nähtävissä, jos on kokemusta Seinäjoen molemmilta puolin. Moni muukin asia on kuin yö ja päivä, Seinäjoen eri puolilla. Pohjoispuolella ollaan totisempia ja vakavamielisempiä, kun taas eteläpuolella leikkisämpiä ja ei niin vakavia.

      • kirkkoonkuollut

        Raamatun mukaan juuri näin tuleekin tapahtua,ihmiset rypevät omassa erinomaisuudessaan,elävät himojensa ja kaiken saastan keskellä luullen sitä ihmisen kehitykseksi ja erinomaisuudeksi.omasta kouluajasta on jo kymmeniä vuosia aikaa, eikä itselläni ole yhtään huonoa muistoa mitä tulee uskonnon opetukseen .kyllä ne koulun aikaiset traumat on aivan muualta kuin uskonnon tunnilta.mitä kirkkoon tulee niin se vasta saatanasta on ja sanon tämän nyt ihan oikeana uskovaisena.miten hienoa ja siistiä on pukea ylleen paita jossa on vaikka paholaisen kuva mutta mitä jos kuva onkin Jeesuksesta?miksi se herättää ihmisissä niin valtavan tunneryöpyn?eikö asia ole jotenkin nurinkurinen jos saatanaa sanotaan synnin ja pahuuden,valheen ja irstauden isäksi ja Jeesusta pidetään rakkauden ruumiillistumana, millainen ihminen pukee ylleen saatanan kuvatuksen? ps:säästä meidät äkkikuolemalta.


    • hyifan

      Nykynuoriso hyljeksii virsiä ja jopa lähes oksentaa niitä kuullessaan joten se siitä.
      Herätkää vuoteen 2017 ja kuunnelkaa vaikkapa nettiradiosta mitä nuoret kuuntelevat--ja ne eivät ole virsiä!
      Tuskinpa moni teini edes tietää mikä on virsi.

      • Älä unta näe! Maan parhaat solistit laulavat virsiä ja hengellisiä lauluja Vartiaisesta Loiriin. Jokainen itseään kunnioittava solisti tekee myös joululevyn, koska ne ovat kaunista kuultavaa ja myyvät hyvin.

        https://www.youtube.com/watch?v=fvVfPyserJM
        Juttu Loirista;
        http://yle.fi/uutiset/3-9243165

        Kieltämällä uskonnon, teet tilaa islamille. Näin se vain on, jokin täyttää aina tyhjiön. 😇


    • Enenääymmärrä

      Onko Hyllykallion rehtori helluntailainen tai joku sellainen ääriuskova, jonka vuoksi "hänen kouluissaan" pitää pikku pilttien jatkuvasti rukoilla ja kiittää ruoastakin "hänen jumalaansa"?

      Eikö kristinuskon jumala ole niin suuri, että hänen puoleensa käännyttäisiin pakottamatta?

    • Jokupaikalline

      Pointtihan tässä koko asiassa on se että lapsi pakotetaan vasten tahtoa tekemään jokin asia. Ehkä joku ajatteeleekin niin että muiden lapset saa pakottaa ja taivuttaa oman tahdon mukaan. Minä en ajattele asioita niin.

      Vai mitäpä tykkäisi herra vanhoollislestadiolainen jos hänen jälkikasvunsa pakotettaisiin vasten tahtoa kilpaurheiluun? Mun käsittääkseni lestat eivät saa kilpailla esim urheilussa?

      Nousisiko älämölö? Kyllä nousisi.

      Mun mukuloita ei ole kastettu enkä itsekkään kuulu kirkkoon. Asian olen kyllä sanonut päiväkodille mutta toistaiseksi en ole puuttunut vaikka ovat pääsiäisenä jotain seurakunnan leikkijuttuja tehneetkin. Kotona olen kyllä korjannut että jeesus on satuhahmo johon jotku aikuisetkin uskovat. Jumalat sun muut taruolennot ovat vain höpöhöpö-juttuja joita jotkut kertoilevat.

      • Jokuulkopuoline

        Et varmaan viettänyt helatorstaita...pitkäperjantainakin olit töissä...?


      • näin_on_hiljaa_tosi

        Joo, kirkosta eronneille arkipyhät työpäiviksi, kun eivät maksa siitä edusta mitään. Se olisi oikeudenmukaista, vapaamatkustajat hiiteen!


      • Jokupaikalline
        Jokuulkopuoline kirjoitti:

        Et varmaan viettänyt helatorstaita...pitkäperjantainakin olit töissä...?

        No itseasiassa olen töissä jokaisena päivänä vuodessa poislukien jouluaatto klo 16 - joulupäivä klo 16 jolloin junat eivät liiku.

        Sille en mahda mitään että suomessa eletään gregoriaanista kalenteria ja työväenliitot ovat neuvotelleet pyhille sunnuntaikorvaukset. Älä tee itsestäsi tietämättömyydellä täysin idioottia.


      • Jokuulkopuoline

        Uskonnottomat ry:n aloitetta ja vaatimusta arkipyhien poistamiseksi odotellaan...oletko mukana? Vai oletko peräti aktiivinen asiassa, jossa työtätekevät pakotetaan viettämään kristillisiä pyhäpäiviä? Eikö tälläinen "uskontolässytys'' pitäisi ehdottomasti lopettaa? Tuleeko kantelu?


      • Jokupaikalline

        Tiedätkö, ihan sama. Töissä olen joka päivä poislukien joulun ja juhannuksen jolloin työnantajani ei töitä tarjoa kun junat seisovat. Jos kaikki tasapuolisesti ovat töissä 247 ja 365 päivänä vuodessa niin kyllähän se mulle passaa että ei ole pyhäkorvauksia. Pyhäkorvaushan tulee siitä kun toimistoaikaan töissä olevat vetävät pääsiäisenä lonkkaa kotona perse homeessa ja me vuorotyöläiset joudutaan painamaan pitkää päivää tietäen että muu suomi istuu sohvalla makkara kädessä tai ulkoilee perheidensä kanssa.

        Jos nämä makkaran mussuttajat ja perheiden kans kotoilevat henkilötkin aloittavat työt jatkossa klo 1.00 sunnuntaina yöllä ilman erityiskorvausta niin mullehan se vain passaa että tiputellaan pyhäpäivät pois ja pyhäkorvaukset.

        Toistaiseksi kumminkin näyttäisi siltä että te arkisin 7-16 töissä olevat ette ole sitä valmiita tekemään. Joten eipä täs muuta voi ku nauttia lisäpalkkioista...


      • Jokuulkopuoline

        Eli kristillisien arkipyhien viettäminen on ok, mutta koulussa ei saisi laulaa virsiä? Miksi toisesta tehdään kantelu ja toisesta ei? Kumpi nyt on enemmän uskontolässytystä?

        Jos arkipyhät on ihan sama niin ei voi kuin ihmetellä, että koulun uskontolässytyksestä tehdään kantelu, mutta arkipyhien viettämisestä ei!


      • Jokupaikalline

        Minä en vietä kristillisiä pyhiä mitenkään. Pääsiäinen on ainoa juhla jolloin tunnen sisälläni jotai ja sekin on ainoastaan helvetillinen tylsistymisen tunne kun mikään paikka ei ole auki ja ei ole mitään tekemistä. Pyhät ja arkipyhät on sanomaltaan mulle yks hailee. Suurin osa pohjolan juhlista on muutenkin germaanista perinnettä. Kristiyt vain sattumoisin ovat nähneet järkeväksi riistää alkuperäisen juhlan tarkoituksen ja integroida oma paska niiden tilalle. Hyvänä esimerkkinä joulu, eli Yule, keskitalven juhla jolla ei ole mitään tekemistä jonku keskiruskeiden ihmisten maassa syntyneen kaupustelijoiden pöytiä nurin potkivan hipin kanssa joka myös jeesuksena tunnetaan. Ihan turha mulle vängätä jonku kristinuskon juurista tai näistä arkipyhäasioista. Juhlapyhät ja sunnuntailisät kun määrätään hieman ylemmillä tasoilla kuin yksityisen henkilön mielipiteissä tai vakaumuksessa.

        Joten edelleenkin, en voi sille mitään että liitot ja työnantajat ovat neuvotelleet pyhät vapaiksi/erityiskorvausten piiriin. Pakko mikä pakko.


      • Ajattelevainen
        näin_on_hiljaa_tosi kirjoitti:

        Joo, kirkosta eronneille arkipyhät työpäiviksi, kun eivät maksa siitä edusta mitään. Se olisi oikeudenmukaista, vapaamatkustajat hiiteen!

        Miten tyhmiksi uskovaiset voivatkaan tulla. Nämä kistitytterroristit.


      • älyhoiäläjätä123
        Jokuulkopuoline kirjoitti:

        Eli kristillisien arkipyhien viettäminen on ok, mutta koulussa ei saisi laulaa virsiä? Miksi toisesta tehdään kantelu ja toisesta ei? Kumpi nyt on enemmän uskontolässytystä?

        Jos arkipyhät on ihan sama niin ei voi kuin ihmetellä, että koulun uskontolässytyksestä tehdään kantelu, mutta arkipyhien viettämisestä ei!

        Suurin osa "kristillisistä" juhlista ei ole alkuperältään kristillisiä. Jotenkin naurattaa ihmisten tietämättömyys aina kun tämä kortti vedetään esiin.


    • uskoMAton22

      jokupakalliselle:

      Lapsia pakotetaan myös vasten tahtoaan opskelemaan ruotsia ja vaikka matematiikkaa. Vaaditko pikkupilteillesi vapautusta?

      Vaikkei kirkkoon kuuluisikaan olisi jokaisen hyvä opiskella kristinuskoa kristityssä maassa jossa kaikki perustuu kristinuskoon, raamattuun ja kristilliseen kulttuuriperintöön. Ja en edes kuulu itse kirkkoon ;)

      Hulluinta on että mamu-lapsille opetetaan suomalaisten verorahoila tunnustuksellista islamia ja koulutetaan rukoilemaan mutta kristinuskoa ei saa opettaa.

      • miehitysvalta

        Vieraita kieliä opetetaan pakolla, mutta vain yksi niistä on pakollinen, ruotsi!


    • kirkostaeronnut_

      Nuo uskonnottomat mielensäpahoittajat ovat lahkolaisten kanssa samaa sakkia. Suvivirsi on kaunis ja perinnettämme, ei sitä tarvitse liian vakavasti ottaa.

      • Jokupaikalline

        Henkkoht suvivirsi on ihan on. Nyt on kyse myös rukoilusta ja tunnustuksellisesta uskon harjoittamisesta.


    • vanhaäiti

      Ennen oli aamuhartaus , ruokarukous - kiitos , jouluevankeliumi , jouluvirret , suvivirsi ja emme ole pilalle menneet.
      Miksi sitten aina kun tulee joku katasrohvi, hirveä onnettomuus. Miksi silloin kansa hakeutuu juuri kirkkoon ja rukoilee Jumalaa auttamaan ja lohduttamaan

      • Jokupaikalline

        Koska ihmiset ovat pinnallisia ja typeriä. Ajatustasolla kyllä halutaan auttaa mutta kun se vaatisi konkreettisia tekoja esim raha, ruoka, vaate tai vaikka työvoimalahjoitusta niin aivan liian moni jättää osallistumatta.

        Facebookkiin kyllä päivitetään jaxuhali toivotuksia ja jumalan siunausta, mutta siinäpä se. Ei mitään vaikutusta asiaan.


      • vainyksinJeesus

        kyllä pienten lasten päät menee sekaisin viimestään silloin kun Jeesuksesta puhutaan koulussa, mutta kotona hän on taruhahmo,kirkko julistaa kieroutuneesti omalla liberaalilla tavallaan siitä että kadotusta ei ole, kun vaan rakastat kaikkea, myös syntiä.vapaissa suunnissa vallitsee valtava eripura aikuiset ihmiset tappelee ja piikittelee toisiaan.älkää ihmiset luulko että kristittynä oleminen tarkoittaa taivaspaikkaa,taivaaseen mennään jos omaa syvän sydämmen uskon Jeesukseen ja elää, tai edes yrittää elää Raamatun,Jumalan meille syntisille ihmisille tarkoittaman ihanan sanan mukaan.jos olet uskossa ja omaat korvat joilla kuulla, ja sinulla on silmät joilla nähdä, voit nähdä että tämän maailman kyynisyys ja syntisyys on saavuttamassa pisteen jossa tämän ajan loppuminen on lähellä.Jumalalle kiitos että lapset ovat viattomia vanhempiensa epäuskoon, ja pahuuteen, ja näin ollen heidän on taivaan valtakunta.rukoilkaa kuin viimeistä päivää että havahdutte unestanne, ja otatte vastaan pelastuksen.


      • Jokupaikalline

        Viestistäsi paistaa selkeästi läpi että sinulle on ihan turha yrittää selittää mitään.

        Ehkäpä esitän sinulle kysymyksen. Oletko täysin varma että sinulle lapsena päähän istutettu raamatun jumala ja sen olemassaolon absoluuttinen varmuus on oikeasti absoluuttinen varmuus? Nimittäin maailmassa on yli miljardi muslimia joidenka teot ja sanat uhkuu vielä vakuuttampaa tietoutta heidän jumalansa olemassaolosta.

        Maailmassa on myös lukemattomia muita uskontoja joidenka edustajat ovat vähintäänkin yhtä vakuuttuneita omista jumalistaan kuin sinä omastasi.

        Toivottavasti olet saanut oikean jumalan itsellesi... todennäköisyyslaskennalla se on meinaan erittäin epätodennäköistä että kaikista ihmiskunnan aikana esiintyneistä jumalista juuri sinun olisi se oikea. Ties vaikka Odin on aito oikea jumala ja hän ei katso hyvällä kun kumartelet Beetlehemin suuntaan..


      • vainyksinjeesus
        Jokupaikalline kirjoitti:

        Viestistäsi paistaa selkeästi läpi että sinulle on ihan turha yrittää selittää mitään.

        Ehkäpä esitän sinulle kysymyksen. Oletko täysin varma että sinulle lapsena päähän istutettu raamatun jumala ja sen olemassaolon absoluuttinen varmuus on oikeasti absoluuttinen varmuus? Nimittäin maailmassa on yli miljardi muslimia joidenka teot ja sanat uhkuu vielä vakuuttampaa tietoutta heidän jumalansa olemassaolosta.

        Maailmassa on myös lukemattomia muita uskontoja joidenka edustajat ovat vähintäänkin yhtä vakuuttuneita omista jumalistaan kuin sinä omastasi.

        Toivottavasti olet saanut oikean jumalan itsellesi... todennäköisyyslaskennalla se on meinaan erittäin epätodennäköistä että kaikista ihmiskunnan aikana esiintyneistä jumalista juuri sinun olisi se oikea. Ties vaikka Odin on aito oikea jumala ja hän ei katso hyvällä kun kumartelet Beetlehemin suuntaan..

        voi sinua kuinka kadoksissa sinä kuljet!Jeesus Kristus on ainoa johon tulee uskoa ja turvata.jos viitsisit edes lukea Raamatusta evankeljumin ehkä näkisit kuinka Jeesus on rakkaus,ja samanlaista pyyteetöntä rakkautta ei tarjoa kukaan eikä mikään muu.Jeesus sanoo itse että minä olen tie,totuus ja elämä.yksikään joka uskoo ei huku, vaan hänellä on iänkaikkinen elämä. minulla itselläni on ihana perhe,koti,työ,omaisuutta riittävästi,terveyttä, mutta jos siitä otetaan Kristus pois minulle ei jää yhtään mitään!en tajua miten ihminen voi raahustaa elämänsä läpi ilman Jeesusta, elämä on tarkoituksetonta ja tyhjää pelkkää mammonan perässä laahustamista.mutta ihan lohdutukseksi sinulle , sinullakin on vielä mahdollisuus pelastukseen rukoilen sinun puolesta, että suomut silmissäsi putoaisi, ja ottaisit vastaan ilosanoman.


      • K.urikka

        Herran pieksut! Kirjoittamaan ei opi uskomalla :)
        Raskasta luettavaa!


      • hyllykallio

        ei yhtään raskasta,en itse ole ns uskovainen mutta ystäviini kyllä kuuluu uskovia.heillä elämä on kyllä seesteisempää ja heidän kanssaan ei tarvi esittää mitään. hieman hölmöä verrata kirjoittamista ja uskomista toisiinsa ikäänkuin ne eivät voisi kulkea käsi kädessä?vainyksinjeesus on kyllä varmaan aika yksin ajatuksineen varsinkin tässä ketjussa.kunnioitan kyllä henkilöä joka seisoo vakaumuksensa takana .koululaitos on tosi ahtaalla, ei niinkään lasten vaan lasten vanhempien vuoksi. jos joskus minäkin saan omia lapsia en kyllä varmasti jätä lapselta kristinuskoa pois.


      • elääläkäepäile

        Hei asian on juurikin näin eletään kuin viimeistä päivää ,sometetaan ,irstaillaan ,ryypätään ja mesotaan mutta kun oikeasti elämä kolhii niin silloin ollaan kyllä niin nöyrää että!puhun nyt kokemuksen syvällä äänellä sillä vielä vähän aikaa sitten olin itse harhateillä. sain kuoleman sairauden ja heräsin, huomasin etten ole saanut mitään hyvää ja kestävää elämässäni aikaan,mikään aikaansaannokseni ei merkinnyt mitään, ryvin itsesäälissä valitin kohtaloani mutta omassa elämässäni tapahtui ihme ,ystävä jonka uskossa olosta en tiennyt yhtään mitään oli tukena ja turvana ja ihme tapahtui, sain ainakin lisäaikaa.minulla ei ole epäilystäkään etteikö Jumala parantanut minua ystäväni välityksellä.


      • lhybhnuiogho52jln

        On suurinta typeryyttä ja tyhmyyttä olla uskomatta Jumalaan!!


      • Jokupaikalline kirjoitti:

        Viestistäsi paistaa selkeästi läpi että sinulle on ihan turha yrittää selittää mitään.

        Ehkäpä esitän sinulle kysymyksen. Oletko täysin varma että sinulle lapsena päähän istutettu raamatun jumala ja sen olemassaolon absoluuttinen varmuus on oikeasti absoluuttinen varmuus? Nimittäin maailmassa on yli miljardi muslimia joidenka teot ja sanat uhkuu vielä vakuuttampaa tietoutta heidän jumalansa olemassaolosta.

        Maailmassa on myös lukemattomia muita uskontoja joidenka edustajat ovat vähintäänkin yhtä vakuuttuneita omista jumalistaan kuin sinä omastasi.

        Toivottavasti olet saanut oikean jumalan itsellesi... todennäköisyyslaskennalla se on meinaan erittäin epätodennäköistä että kaikista ihmiskunnan aikana esiintyneistä jumalista juuri sinun olisi se oikea. Ties vaikka Odin on aito oikea jumala ja hän ei katso hyvällä kun kumartelet Beetlehemin suuntaan..

        " Toivottavasti olet saanut oikean jumalan itsellesi... todennäköisyyslaskennalla se on meinaan erittäin epätodennäköistä että kaikista ihmiskunnan aikana esiintyneistä jumalista juuri sinun olisi se oikea. "
        Jos et veikkaa, et voi voittaa.

        Minä en osaa selittää taivasta enkä helvettiä, mutta ihmisen sielu painaa todistettavasti 21 grammaa. Sen verran ihminen kevenee, kun hän kuolee.
        Sielun poistuminen ruumiista on jopa kuvattu videolle. Minne sielu siis menee kuoleman jälkeen?
        Kannattaisi olla vähän huolissaan, jos vaikka helvetti on oikeasti olemassa. 😈


      • Asianvierestä
        lhybhnuiogho52jln kirjoitti:

        On suurinta typeryyttä ja tyhmyyttä olla uskomatta Jumalaan!!

        Miksi näin?
        Perusteluja kiitos!


      • onseköykäiseksipunnittu
        nuorissa_on_tulevaisuus kirjoitti:

        " Toivottavasti olet saanut oikean jumalan itsellesi... todennäköisyyslaskennalla se on meinaan erittäin epätodennäköistä että kaikista ihmiskunnan aikana esiintyneistä jumalista juuri sinun olisi se oikea. "
        Jos et veikkaa, et voi voittaa.

        Minä en osaa selittää taivasta enkä helvettiä, mutta ihmisen sielu painaa todistettavasti 21 grammaa. Sen verran ihminen kevenee, kun hän kuolee.
        Sielun poistuminen ruumiista on jopa kuvattu videolle. Minne sielu siis menee kuoleman jälkeen?
        Kannattaisi olla vähän huolissaan, jos vaikka helvetti on oikeasti olemassa. 😈

        NOT´in järki painaa todistettavasti 0 grammaa.


      • uoyghuibgg52hb
        Asianvierestä kirjoitti:

        Miksi näin?
        Perusteluja kiitos!

        Uskomalla Jumalaan, et häviä mitään, mutta jos et usko, häviät kaiken! Se on niin yksinkertaista. Mietippä!


      • Kitaramies13

        Aah, legendaarisen Pascals Wagerin paluu :). Jos aidosti pidät vetoa validina, suosittelen Matt Dillahuntyn perusteellista analyysiä aiheesta: https://youtu.be/YBCDGohZT70


    • MrMrMrMrMss

      Eikö nuo pakanat voisi opettaa tenaviaan kotona. Silloin tulisi huomioitua kaikki heidän tarpeensa.

      • Qertys

        Eihän kaikki opetus ole uskonnon nojalla toteutettua.
        Pakanoille voisi antaa uskonnonopetustunnin sijaan oikeasti tarpeellisia tunteja.

        Jokainen löytää uskonsa tarpeen tullen myöhemmälläkin iällä, ei sitä tarvitse pakolla opettaa kouluissa. Tällä hetkellä sekaisin koko "kirkkolaitos", papit vastakkain jopa samassa seurakunnassa, ei toimi hyvänä esimerkkinä kenellekkään.
        Joten.
        Jätetään uskonnonopetus kotiin oli sitä sitten tai ei. Korkeintaan koulu voisi antaa maistiaisia eri uskonnoista mitään sen kummemmin tuputtamatta.

        Ehkä kirkkokin löytää arvoisensa paikan yhteiskunnassa, jos ihmiset itse tulee omasta tahdostaan, nythän kirkko ei ole mitään, kun kaikki kuuluu ns. automaattisesti kirkkoon, lukuun ottamatta muita vähemmistö lahkoja joihin opetus tulee kotoa käsin (hyvässä ja pahassa).


    • jaakkoo7

      Neuvostoliitossa ja muissa kommunistimaissa ei kouluissa rukoiltu eikä veisattu. Ja mitenkäs niille maille kävikään?

      • urhoo8

        ho ho jopas oli pöliä kommentti näköö notta viisaus ei asu päässäs


    • UskonnottomatIslamistit
    • Oranger

      Tää on aivan täysin vihreitten ajamaa asiaa.

    • ISLAMISAATIO
      • Vakaumuksenvapaus

        Vakaumuksenvapaus on perusoikeus. Jokaisella on oikeus oman uskontonsa opetukseen joten tarvitaa opettajia - sekä islamin että kristinuskon. Mutta uskonnonharjoitus ja uskonnollinen propaganda ei kuulu muille kuin kyseisen uskonnonjäsenillle. MIksi ihmeessä omien lapsenini pitäisi osallistua palvontamenoihin ja miksi yhteiskunnan pitäisi kustantaa tuollaista.
        Maallistuminen jatkuu ja toivottavasti entistä vähemmän tarvitaan ammattimaisia satusetiä ja -tätejä.


    • Porkka9

      Vihreät asialla! Hyite.

    • Nkvojnisbdhxaxjsdk71

      Vihreävsuriateistien puuhastelua. Just. Täälä 85 prossaa kuuluu kuitenkin kirkkoon ja valtavirta haluaa, et jatketaan niinku tähänkin asti. Tää kääntyy vihreitä lujaa vastaan.

      • Varttipakana

        Alle 15% ei piittaa vittu jakaantuu jeesustelusta, vaan kokee uskon kansallisena häpeäpilkkuna kun uskotaan satuolentoihin.


      • Ratiopaitapiiskanalisti

        Jokaisella on oikeus uskoa ja olla uskomatta. Ei koulussa tule pakottaa osallistumaan kristiuskon rituaaleihin - mielestäni ei edes kirkkoon kuuluvien saati sitten "vääräuskoisten" tai uskonnottomien. Kirkko voi järjestää omat tilaisuutensa omalla kustannuksellaan.


      • lakeusjärjestää

        On oikeus, mutta Suomi on kristitty maa. Niin siksi uskontoa pitää opettaa koulussa. Siitä voi saada erivapautuksen. Sekin kuuluu kristittyyn kulttuuriin.


    • Olli

      ”The World’s First Problem.”
      Antaa mennä vaan... on teillä ongelmat! Samaa tasoa #metoon kanssa.

    • eerqwerqw

      aloittajan paska on tunkeutunut kaupunkiin. persut on suomen itsenäisen historian huonoin puolue!!!!

      nyky persut on vastuussa hallituksen sairaasta politiikasta olihan puolue yhdessä yli kaksi vuotta
      ennen hajoamista ja vastuussa kaikista järkyttävistä päätöksistä

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2201
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1700
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe